Ученик намери и върна портфейл с 300 лв.

14-годишно момче намери и върна изгубен портфейл с половината заплата на жена от Варна. Учили са ме, че нещо, което не е мое, не мога да го взема, каза Николай.

Обратно в новината

Коментари - Ученик намери и върна портфейл с 300 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на момчето, достойно и почтено дете. Винаги се радвам, като прочета нещо подобно :)

Браво на момчето! Дано има повече такива достойни хора в България!

ДЕЦА ! ВЪПРЕКИ КАЛПАВИТЕ НИ ПОРЯДКИ И НАТРАПЕНИ "ЦЕННОСТИ" ОТ НОВ ТИП !!! НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ В ЧОВЕШКАТА ДУША !!!

с такива деца като Николай. Браво , да е жив и здрав и попътен вятър в платната на живота му! Браво и на родителите му, възпитали така сина си.

Само като му видиш лицето и погледа на това момче, моментално разбираш, че детето е умно, одухотворено и много свястно. Слава Богу, че все още има такива деца.

Седмокласникът Николай каза, че е научен да се взима чуждо нещо Сн.: Нова телевизия

Браво!

На згубилата портфейла: не само е родила, но и възпитала. Възпитано дете не се ражда, а се работи много с пример и всякакви методи, за да стане честно. Пишя го, за да бъдем точни. И да е ясно на загубеняците, че честността не излиза от гениталиите на раждащата жена, като им намекна, че децата им приличат на тях не само по ген. И че възможността да поемат отговорността не е само раждане и хранене.

Аз не бих върнал,нищо намерено!!!не се сърдете но такъв е живота.

Затова ти ще обираш минусите по форумите, а момчето ще е герой от новините.

Това а го прочетат онези нещастници, които тръбят, че нешната младеж е лошо възпитана за разлика от тази преди 30-40 гоини! Браво на Николай! И той не е единствен! Нашите млади хора са нашата гордост и бъдеще!

Като ученик през 70 те години ,в 5 или 6 клас намерих портфейл с пари документи и купони за храна и го предадох в пето РПУ ,след два дни ме похвалиха за доблестната постъпка по радиоточката на училището и познайте какво стана ,скъсаха ме от подигравки съучениците ,че и от другите класове идваха да видят кой е този балък който е върнал парите вместо да ги изхарчи на джагите и количките ,оттогава съм се зарекъл ,че нищо което намеря няма да върна.

Ти си пример за незрял индивид. Никой не може да ме убеди да не върна намерена вещ!!! НИКОЙ! Ако някой е бил в състояние да те убеди в това, ти си се върнал епоха назад в личностното си развитие и си загубил. МИЛИОНИ да ми се изредят да ми се смеят, ще връщам намереното и аз ще им се усмихвам със съжаление към тях. И с разбиране: простотията и духовната нищета винаги си имат на кого да растат - те губят. Живот на загубеняци.

Интересното е че все деца връщат намерени пари и вещи ,може би защото още са още чисти и неопорочени ,като пораснат и ги поочука живота вече няма да връщат.

Браво на младежа , поздрави и на родителите му ! Така се прави ! Със сигурност обаче ,това момче ,не е от тези дето гледат "Шоуто на Слави" и скачат в несвяст по ....концертите му ! С още по-голяма сигурност ,знае много повече ,освен да ...брои до 12 ! Жив и здрав бъди !

Седмокласникът Николай каза, че е научен да се взима чуждо нещо Сн.: Нова телевизия

Какво красиво момче - явно не само външно красиво, душата му също е много красива и чиста! Да е жив и здрав! Родителите му могат да са горди!

...и майка му е красавица , при това е и ...ДОБРА МАЙКА !

Браво на ученика! Ако някой от "нашите" политици вземе, че върне 10% от всичко откраднато от него и другите кат него през годините всички ще станем милионери...

Браво на момчето. Все по - рядко се срещат съвестни хора. Миналият ден си бяхме изгубили чанта с пари и документи. Намерихме човека, който ги беше открил. Той веднага намирайки ги е звъннал на 112. В знак на благодарност му дадохме пари. На всеки може да се случи да загуби нещо и не е приятно чувството.

един и същ трол е написал 50 коментара, за да ни внушава, че постъпката на това момче е свръхизключение, а иначе матр'яла е лош, както непрекъснато ни повтарят политиците и слугите им - журналистите. Да, ама не. Материалът е много качествен, Бог знае това! На какви изпитания за качеството беше подложен и пак доказа, че е добър. Да се пука рогатият и всичките му слуги!

Гордея се с това златно момче и родителите му! Развълнуван съм и благодарен! България е жива!

Такива хора трябва да бъдат награждавани и поощрявани....Не с пари, а с грамоти или екскурзии, или нещо такова:) Добрите постъпки трябва да бъдат за пример на младите хора! Ако искаме да имаме достойни млади хора..А не европедалски либерасти и Кончити!!

Браво на детето. Ако искаме бъдеще повечето хора трябва да сме като него.

Нека нашите политици вземат пример от едно дете и да спрат обират държавата. Постъпката на това достойно момче е и надежда, че не всичко е загубено в България. Да е жив и здрав.

Ох, толкова често съм виждала изпуснати вещи и в градския транспорт, и по тротоарите, но никога не ги докосвам. Не се знае кое има неутрална енергия, кое носи положителна (ако изобщо има такива) и кое е прокълнато. За последното се притеснявам особено, затова не докосвам нищо непринадлежащо ми. В портфейла си, в отделението за банкноти, имам малък дървен кръст. Така, когато ми дават пари, те се очистват.

Дървена ти е главата.

Нещо за възнесение в пето измерение няма ли да кажеш.

Няма лошо човек да е суеверен,но да стига до крайности....Браво на момчето,има все още добри хора.

Достоен човек - България има бъдещо

Не разбрах защо минус - искренно се възхищавам на българско дете. Не всеки ще има сили да направи същото. Искушение е много голямо.

И на кирилица, и на латиница, и на шльокавица: БРАВО!

За невърнатите портфейли по обясними причини не се разчува. Какво ли е сьотношението върнати:присвоени...?

someone

правилно. такива пари носят лош късмет и уроки ако ги запазиш - ще ги дадеш за лекарства за болести, дори да не е веднага.

Браво на момчето! Достоен БЪЛГАРИН!!!

Хора, пазете си персоналните вещи и най-вече парите. Вързала съм с едно канапче ципа на портфейла за ципа на якето и познайте колко пъти съм го губила. Това е толкова просто, че се чудя как на народа не му хрумва.

Обърнете внимание, какво е написано под снимката.

Да, направи ми впечатление:). Може би журналистът е от хората, които не връщат и несъзнателно му се е изплъзнала грешката на езика.

Грешката е техническа. При клавиатурната подредба БДС буквите "с" и "н" са една под друга. Разбира се, това не означава, че не трябва да се гледа какво се пише и публикува.

Не съм съгласен. Буквите, за които казваш, по БДС не са точно една под друга, а са разминати наполовина. Според мен редактора е от такова поколение, че пише с латиница, защото човек, който пише по БДС букви на клавиатурата не гледа в нея и не може да сбърка толкова нелепо. Според мен е искала да напише "да не се".

крав повращам паре не вращам

Ами повръщай си кръвта! :-) Дето се вика, кой може да те спре да повръщаш кръв?! Особено като не ти стига акълът да си спечелиш достатъчно твои пари, ще повръщаш ами!

Браво! Щом имаме такива деца, значи има бъдеще нашата измъчена България!

Слава Богу, че в България има и такива млади хора. Браво на родителите!

Достойна постъпка! Ники, спасявай се, моето момче! Някъде, където да си достоен би имало смисъл!

преди година както си се разхождахме с малката в парка се нътъкнъхме на изгубен портофел. И вътре точно 100 (2 по 50) лева и някакви стотинки. Еми върхнахме го на човека къде го беше изгубил но преди това си взехме едната банкнота защото той тъй или иначе нямаше да ни даде полагаемото. И казах Господине, връщам Ви го как съм го намерила, дано само някой да не е го е нътъкнал преди нас и да липсват пари И човека явно не помнеше колко е имал и качва не всичко е точно благодаря и така

????

Те и политиците си взимат полагаемото (колкото поискат без законно право) и после лъжат. За това сме до тук.

Колко красиво и добро дете. Дано не емигрира. Чудя се как след 26 години обезкървяване България продължава да ражда такива деца.

Браво на момчето, такива като него са здравите основни на една нация, хубаво е че все още ги има

Не се споменава за никаква награда за момчето, жалко... може и да не се хареса това, което ще споделя, но съм научила дъщеря си, като намери портфейл да не го връща и ама в никакъв случай да не казва на други хора. два пъти досега е намирала, но имаше малко пари - 15-ина лева единия път и около 70 втория Разберете ме, или поне се опитайте, безработна съм и една по-солидна сума от открит случайно портфейл би ми дошла съвсем добре.

Точно, защото сте безработна би трябвало да проявите разбиране. Я си представете, че портфейлът е с последните 30-тина лева на друг безработен или на пенсионер? А ако Вие изгубите Вашите последни пари нали ще ви се иска да ви бъдат върнати? Ако не Ви ги върнат ще има да разправяте какви са гадни хората.

И като сте безработна, с какво си плащате интернета?

Ми дебнете по улиците за портфейли и не работете.Че и със солидни суми?!Пази Боже от такива като вас.

Повечето хора са такива - честни и добросъвестни. Поздравления за момчето.

Като е тъп нека ги връща. Аз никога не бих ги върнал а бих си купил примерно едни готини маратонки. Той и един тъп кантонер навремето връща пари а сега тъне в мизерия и си поглежда чат пат часовника награда да му напомня какъв тъпанар е. Той Господ си знае работата от кого да отнеме чрез загубване и на кого да даде, така че в Божиите дела не се бъркам, а прибирам с чиста съвест.