Маскирани обраха и почти убиха шеф на чейнджбюра

Трима маскирани са нападнали и откраднали 60 000 лева от собственик на обменни бюра и приятелката му във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Маскирани обраха и почти убиха шеф на чейнджбюра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горкият човек. Но пък и той, като се знае с какви пари борави, поне да си отваря очите и да ходи въоръжен... Дано оживее и да си помисли малко по въпроса за собствената си защита.

Ех, тази наша морска столица .... Ама нали назначените там за гаулайтери от отвъдчерноморските канали у нас, гъгнаха и гъгнаха, че повече така няма да има !? Е, то не че някой (от тези, които те искаха) им повярва де .

Съвсем като папуасите взехме да се изразяваме. За сведение общоприетият термин на български е "тежко ранен", няма такова понятие "почти убит".

Защо точно 60000? А не 59998 или 60234 например?

Защо не? Толкова е имал човека... Или пък наистина е имал 60234, но 234-те не са си направили труда да ги вземат...

ХА,ХА ,ХА ПОЧТИ УБИТ !!! OMG, OMG и убиването ни е по "български",нищо като хората :D

Един приятел преди време беше теглил бая пари от банката в брой. И за да не прави впечатление като ги носи по улицата , ги сложил в кутия за обувки. Срещнал го друг негов познат и го питал: - Ти в тая кутия да не носиш пари , бе!

"Къде са родната полиция и съд да накажат тези разбойници " ако имаше съд и полиция тоя сарафин отдавна да беше в затвора. мами наивни хорица със обменния курс. това не е бизнес това си е измама. няма съд и полиция и затова сега е в болница а утре ще е в гроба. и извършителят ще е на свобода. както няма съд и полиция за сарафина , така няма да има и за извършителя

Станалото - станало, а сега да се начетем на изказванията на "специалистите" или както аз им казвам "постоянното присъствие".Публикува се нови и си има едни големи "разбирачи", които вечно коментират.

Смърт за престъпниците!

Аз пък не знам кой ходи да се занимава с тея мошеници в бюрата, като банките обменят валута безпроблемно.

почти само туристи - заблудени гълъби

Банките купуват на такъв тесларски курс, че аз не знам кой се лъже да продава валута там! Сменяйте във чейнджове на финансови къщи, там всичко е ОК!

"Тесларски" спрямо обявените или реалните курсове на чейнджбюрата?

Притъпена бдителност! Без охрана, пари, все пак носи !! Между другото, кой знае, колко народ е ощипал !! Рано или късно, стомничката се чупи !!

Едно нормално чейндж бюро (без комисионна!) реално работи с повече пари. С 60 хил.лв. можеш да "захраниш" само няколко малки бюрца с комисионна, от която падат главите на потърпевшите клиенти. При тази гнусна практика се почели повече с по-малко разходи и рискове (оборотните пари са малко). Но и негативите към песонала и собственика са огромни. Може да са "изпържили" някоя местна луда глава с 5-600 долара или евро и той да е решил да си го върне... Иначе ми е трудно да си обясня жестокото отношение към жертвите - то показва ЛИЧНО отношение и мотив! И още нещо към случая - очевидно собствекът е носел САМО валута, за да я обмени в банка на следващия ден и да захрани с левчета своите "капани за наивници". 60 хил.лв. във валута са едно снопче хартия, не повече.Външно не си личи по нищо. Някой е знаел за навиците, конкретно за акумулираната сума за деня и т.н. Абе, не може без инсайдър! А иначе нормалните бюра си имат и инкасо (което за обект е над 1000 лв. на месец), и охрана, и много други екстри. Но тъкмо затова нормата на печалба при тях е много ниска. Профаните смятат, че собсвениците на чейндж бюра се къпят в злато, може-би-едва-ли-не... Глупости на търкалета! За чейндж бюрата парите са СТОКА, а не ПЕЧАЛБА. Ако се печелеше много, нямаше в последно време някои знакови вериги чейндж бора да се трансформират във вериги заложни къщи - направиха го заради по-високата доходност (4-5% на месец спрямо наличните оборотни средства, а при бюрата тя е по-ниска). Мислете, преди да правите "умни" заключения! Търговията с валута не е търговия с наркотици. От 1 купен и продаден долар обикновено се печелят 0,5 ст. в едно нормално бюро. А сега някой да пресметне какъв точно оборот трябва да се направи, за да се изкарат 1000 лв. "Комисионките" са капани за чужденци и за местни тъпанари, които нямат акъл, за да съобразят, че "безплатен обяд" няма (няма луд, който да купи по-скъпо някоя валута, отколкото друг я продава!)...

Много точен коментар.И добър анализ. Браво !

Браво! Бе ми интересно да го прочета...

Пълни глупости! За какви 0,5 стотинки печалба на долар говориш? Ти май си някъде много далече от мястото на събитието...По морето маржовете са дебели.

Ти май четеш по 2-3 думи в началото и в края а, "морски"? Не ми поставяй квалификации от позицията на човек, който е влизал 5-6 пъти в живота си в чейндж бюро...

Човека казва ,че при нормален курс печалбата е 0,5 стотинки!!!!май не си прочел коментара.в СЛ.БРЯГ обменните бюра пишат-НИЕ ПРОДАВАМЕ $ на 1,60!!!!!само глупаците влизат.достатъчно е само двама чужденци да влязат и........

Направих си труда да проверя купува/продава USD на една консервативна банка. Нейния марж е малко над 1 ст. Тоест ако си най-големия аджамия ще си на 0.005 марж да ходиш сутрин като изоглавен да ги въртиш тези пари! И пак си мисля, че поне 0.007 ще докопаш - ама както и да е... та 60К BGN 40K USD...а тури му 0.006 и получаваш 240 лева!! Слагаш 120 за надника и едно-друго на 3-4 чейндж-бюра... остават на бате 120лв. на ден 3.6К на месец...Като се замислиш - не са много пари, но са непостижими за много хора от друга страна! Така че, в условията на криза да се готвят нотариуси, зъболекари, адвокати...и програмисти :-)

Естествено, че "си си направил труда да провериш курса на някоя си банка"... Но няма как да проумееш, че 20 хил. долара не се купуват толкова лесно на касите в бюрата; за един 1 отделен ден, а още по-малко - през всеки работен ден! Пък после да ги продадеш, че ако курсът на долара "мръдне" надолу (както често се случва през последните 7-8 години)... Аритметиката ти е елементарна и показва аналогично ниво на мислене и "съобразяване". Както си го насмятал, той май бачка 30 дни в месеца, будалата, даже и по нощите... А ти си тръгваш в 17:00 от вмирисаната канцеларийка, попляскваш наедрелия задник на жената, докато ти бърка салатката и принася ракийката, чоплиш си носа, унесе в поредния турски сериал и псуваш, когато гледаш късните новини (а и по принцип, де!)... Не ти е леко на теб, даже никак. Да се псува и плюе си е хамалогия, брат'чед! ТФР (тежък физически труд) си е направо, да вземат ония от Парламента да ти гласуват по кофичка кисело мляко за "вредни"... Хич не ги мисли нотариуси, зъболекари, адвокати - да си такъв се иска и образование, и дупе: много знания/ умения, амбиция и инициативност! Неща, които ти нямаш! П.П. Може и някъде да бъркам, но за последното съм убеден!

Маржовете са точно такива. Малки. Предполагам, че вътрешният е имал предвид валута като цяло, когато говори за долар. През последните години доларът е доста волатилен, поради което и спредът му е голям (търговците се презастраховат срещу евентуално внезапно движение срещу тях). За валута от сорта на еврото, обаче, цифрите са съвсем верни, че даже и по-малки. Зависи от количествата. Много бюра си имат постоянни клиенти, с предварително договорени комисиони. Ще се изненадаш за какви малки цифри става въпрос. И какви количства обменена валута. Друг е въпросът за бюрата по морето. От там идват т.нар. "евтини" долари - почти всеки, който се занинава със сарафство си има по 1-2 бюрца и по морето - там дори и без комисионна спредът си е голям. И основно се купува, разбира се. А за количеството - ами в началото на 90-те един ченчаджия пред "Магура" имаше повече в джоба си. Ако не беше излязъл на измама, разбира се. А на банките таблата са си чисто информативни - ако търгуваш повече от $5,000 те пращат на брокерите и получаваш съвсем други цени. Със спред между 10 - 20 пипса, към текущия курс по спот сделки. Ако знаеш ще е то, де.

Къде са родната полиция и съд да накажат тези разбойници

Ти си идиот.

Наглите са били! И стават все по- нагли! На центъра на Варна да му нанесат 30 прободни рани с нож!

Случайни работи няма то се знае ,но защо много интересно се е стигнало до метод в стил old school . Значи нещата са много зле за ""бззнесъ" както мутрите и ГЕРБ му викат .

Нашата полиция ни пази - Цецо лежи на Златните, Веско го пази, а хората гинат! И защо не е обявена поредната успешна операция срещу нагли грабители?! Що не се изказва Цецо както за Казанлъшките пушкала?

точно пред дома ми се разви тази сцена, жената беше в шок крещеше като истерична и беше цялата в кръв. дори и да се е опитвал да спестява от инкасо - да го оберат, явно си го е просил, но трябва ли да се стига до буквално "колене" що за хора са тия?

При 30 наръгвания и побой и над жената - това не е обир, ами оправяне на сметки. Обира е просто за отвличане на вниманието.

Същото си помислих и аз - 30 удара с нож не се правят, за да стреснат жертвата и да даде парите. Или има и друг мотив, или извършителите са били на нещо.

Цецо , нямаш изявление по тежкия грабеж? Къде е операцията на МВР,която да сложи край на този ужас? В Казанлъшко, във все дом на оръжеен работник ако бръкнеш ще изкараш части за няколко вида оръжия.Същото е в Тула!.

е па тва нормално ли е

тия животни почнаха да огладняват и да озверяват все повече.колко още такива новинки има да четем тепърва.....

Престъпността ще се увеличава докато има безработица и потреблението спада .

Ами то ако се поразровят малко ченгелите, точно към инкасото ще ги заведат следите на нападателите!!! Нали помните: "Елате вие при нас за да не дойдем ние при вас!" И мутрите поогладняха в тая криза!

Толкова пари така ли се носят..... закони има за толкова при.

явно не е от комунистическо котило

Този Томов, за да има толкова много чейнж бюра, бая народ трябва да е измамил. Както се казва" Каквото повикало, такова се обадило!"

Една лекарска заплата в задлъжняла болница...А,ма,ХА...!!!

ненавиждам характера на ченчаджийския бизнес и начина по който се опитват (99% от бюрата) да мамят безнаказано...в случая жалко за човека - още един глупак, решил да спести от инкасо, при всичките пари които щипе от хората