Таратор със стафилококи разболял децата във Варна

Заразен със стафилококи таратор е основната причина за бума на заболели деца в детската градина "Слънчо" във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Таратор със стафилококи разболял децата във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престанете да пишете глупости.Това журналята сте глупави,ограничени и непросветени престъпници.Как може да коментирате нещо ,което не разбирате.Знаете ли нещо за стафилококовото носителство,знаете ли как се предава,знаете ли какви симптоми причинява?НЕ ,нали ,но разпалено коментирате и осъждате.Защо не поговорите с някой лекар да ви обясни?Защо не отидете да се изследвате -може пък да сте здрав носител.Защо смятате ,че лелите са заразили таратора-това е нелепо.Нелепо е и това ,което прави РЗИ.Неблагодарни идиоти.

Това си е тероризъм,ей!Не давайте нови идеи на ИДИЛ.

не се научиха ей, като се изсерат да си мият ръцете

децата, възпитателките, пом.възпитателките, работниците в млекокомбината или производителите на краставици, или случайно попаднала замърсена вода във водопровода ? кой, кой аджеба не си е измил ръцете ?

това са неизбежни неща според мен. издаването на здр.книжка днес не означава ,че ще си здрав и след месеци. а всекидневни изследвания на персонала са мисия невъзможна според мен. всеки е виждал как едно дете бърка в чужди паници/чинии. всеки знае за болно дете пуснато в градината от родителите му. но видиш ли, персонала е виновен. 1500 лв наказание - това сигурно е 3 мес.заплата за лелките. и утре се чудим защо няма желаещи да работят там?!?! така прогонват и по-възрастните, а да дойдат млади ...да, ама не

Добра хигиена липсва като цяло на много места в България. Да си вземете дюнер, сандвич, пица, на топъл щанд или скара от големи вериги, навсякъде пипат храна и пари с едни и същи ръце ежедневно от хиляди клиенти. А ако се падне Хепатит, ще има да се молите за Стафилококи.

Тия патки или са срали в таратора или са си топили осраните карачки в него.

Благодаря на Дир.бг за ежеднвеното напомняне защо напуснах тази държава!

Напуснал си я,защото нищо не става от теб тук.И никой не иска на работа мързеливи!

Това означава, че някой си бърка в ДИР-ника, pardin - задника, без да си мие ръцете след това ... Егати културата. Ще серете с ръкавици бе г-да Готвачи oот обществено хранене !!!!!... Ама такива идиоти са и медсестрите по раъните там болници дето сервират храна на болни, та да ги довършат още по-бързо. Това си е диващина! И черните в Кения се дезинфекцират с пикня от крава, ако нямат вода налице... Срам и резил! И това се случва в България. Моментално уволнение на такива идиоти!

1500лв за това, че са изпотровили една камара деца? Тия подиграват ли се?

Дир в отпуска ли сте всички? Има толкова важна новина от Юнкер, към България за АЕЦ и Ю. Поток.

Отклоняват вниманието. Всеки момент и Ердоган може да вдигне савака и вълната от нашественици да помете България.

Чета Трактор със стафилококи и се чудя аджеба какъв ще е тоя трактор, а то било таратор

те и другите русофли не могат да четат.

на деца трябва да се сервира шкембе чорба с люти чушки, чието съдържание на капсаицин надвишава 5000 единици !!! Бирата може да е по избор :-)

това означава да има строг контрол върху качеството на продуктите, които купуваме...и когато купуваш сирене, да е от мляко, а не от разни боклуци. това означава да не можеш да си продадеш продукцията, ако не е проверена и за нарушителите, драстични санкции, затвор дори, но за това се изисква силна държава, пред която българина да изпитва респект.

ТРЯБВА ЛИ ДА ИЗПИТВА РЕСПЕКТ, ЩОТО НЕ ИЗПИТВА ТАКЪВ ! А ТУРЧИНА ? СТРОГИТЕ НАКАЗАНИЯ ЩЕ ЗАСИЛЯТ КОРУПЦИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ ПРОВЕРЯВАЩИ ТЮФЛЕЦИ ! МОРАЛ ТРЯБВА, НО ОТ КЪДЕ ПО ТИЯ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ ?!

Назад към природата. Този девиз трябва да стане приоритет на много повече хора по света, а не за най-малката кашлица се тъпчем с лекарства. Доказано е, че ако човечеството не ползваше услугите на чичо доктор, хората щяха да бъдат много по-малко болни. Изключват се случаите на счупвания и тежки операции.

Смъртността щеше да е весело висока и по линия на естествения подбор оцеляват най-силните и приспособимите.....

Продавачките постоянно работят с ръкавици, които постоянно сменят, а в разни магазинчета с голи ръце боравят с пари, със същите ръце ти пипат хляб, сирене, кашкавал, месо, плодове, зеленчуци, ... ??????

Манджа,ДИР-ници!

Преди години, ходехме боси и ритахме гумена топка, краката ни се разкървавяха, но ние пишкахме на разраненото място, не сме ползвали бинтове, лекарства, качвахме се в черницата да ядем дуди, никой не си е миел ръцете със сапун и бяхме много по здраво поколение от днешното, което сега някое дете да кихне и се разболяват останалите.

Те и циганите сега са боси, голи, мръсни и не си мият ръцете, чудесен пример даваш, няма що!

...донякъде си има своето предимство.

Циганите са мега болни.... ако не знаете, да ви кажа.....

Заради мърлявщина на българите, половината от народа са инвалиди. Няма култура нито за ядене, нито добра хигиена, нито добро възпитание, а има огромна мърлявщина в начина на живот, на работа, на отношения между хората. Точно за това нищо няма да се оправи, ако ще и Господ Бог да се спусне тука, българин все е мърляв и мръсен, децата му все тичат с филийка хляб или вафла, като сирачетата.

И си прав и не си....има си мърлячи има си чистофайници има си по средата..... и така във всички народи,НО ако си българин НИКОГА НЯМА И НЕ ТРЯБВА ДА ПЛЮЕШ СРЕЩУ СВОЯ НАРОД.

Не е така, тогава директно се гътваха хората... от нищо уж.... въобше не е имало данни нито се е давала гласност.... От онези времена е приказката - ей отиде и една бенка му разчоплиха и си умря човека.....

Едва ли сте поглеждали статистиката на инфекционите болнични отделения-беше пълно с дизинтерия и подобни

Прекалената чистота, пък ни прави нежни, крехки , чувствителни и податливи на всякакви вируси. Когато ходим от малки джаста-праста и не спазваме висока хигиена придобиваме имунитет против всякакви микроби и вируси, придобиваме устойчивост и се закаляваме за цял живот.

"прекалена чистота". Забрави! Българката е по-мърлява от ромка, да знаеш! А мъжете българи направо смърдят по обществения транспорт, от млади са със шкембаци, дебели задници и плешиви глави... бррррр

спокойно всички ще умрем......

Погледнах се в огледалото и се замислих лятото се къпя най-малко 2 пъти на ден,никога не съм вонял...дори в казармата....шкембе нямам е не съм като бат Арни на младени ама съм стегнат.Вярно плешив съм ама съм вече далеч зад 40-те....та на въпроса ти кой си българин българка ако си такава,защо юроде плюеш против своя народ?!Ако си някоя мангалетина простено ти е....вие индийските бежанци сте измет и вашето мнение е без значение...ако си някоя НПО отрепка....ще дойде и вашия ред спокойно.....да се изкъпите както трябва....с и без накисване и с изтриване на гърба....

А вирусите с висока смъртност дори при личение при тях как е с имунитета,знаеш ли ти,че пневмовируса е със смърност 76% и то при личение,а чумата със 99% и прочие....върнаха се забравени болести като туберколоза,чума и едра шарка....веселба друже веселба....да не говорим за ръста на сифилис....той се предава и чрез замърсени предмети ......там нещата също са весели ако се изтърве първи стадий и си готов за трапа....

Липсва добра хигиена из цялата страна, всичко е оплюто, о.рано, потънало е в боклуци, мръсотии и т.п. Българи са мърлява нация

Се научи ,да пишеш на български!...

Малей. Пом-лелка се е изкашляла връз таратора на беззащитните деца. Сега ще ѝ приберат 5 заплатки, за да има за премиални по Коледа на тия гадчета у общината, директорката и прочее. Ей, гадове, директорицата е там не за да хубавее на преслонна възрасто и да се чуди дойде ли ѝ пустата менопауза или се ветрее из Максуда, а за да проверява ежеседмично здравните книжки на лелките и пом-лелките, да присъства на разсипването на храната, да следи кой кашля и кой пърди от персонала и да го праща овреме на лекар. Директорицата е виновна!!!

Целия персонал (от директор до лелка) в детски градини, училища и лагери в страната, кога за последно са изследвани за носителство? "Изследвани" казвам, а не вписване на нещо в здр. книжки! Вероятно в миналия век.

стига па и вие, най важното е бизнеса да прави печалби, на децата ще им мине

А защо ходят на работа помощник възпитателките като са виросоносителки?

Защото са ми мислели, че са "настинали". Само за грипа са чували, че е вирус...

някой съмнява ли се, чепомощник-възпитателките са били с изрядни здравни книжки?! вероятно могат да представят и бележка, че предишния ден са били на преглед!

Ама тези лелки ръце не мият ли?Не сервират ли с маски и ръкавици?Щото стига една лелка със стафилококи да кихне над таратора и вече е заразен.И без да се духа в него.

А дали е така, кой, кой, кой, кой ще ми каже?

Таратор в заведение на БГ Черноморие не се яде. Това не го ли разбрахте вече? А те на децата го дават.....

Проф. Донка Байкова: Искате да се самоубиете? Яжте кренвирши и кисело мляко!

Само преди дни обществото ни настръхна, проф. Байкова. Оказа се, че в кофичките с кисело има забранен соев лецитин? Вярно е. Досега не се бях срещала с това безобразие лецитин да се използва като технологична добавка в млякото. Производителите му я вмъкват в него като разбухвател, за да увеличат обема му. Доскоро си позволяваха да влагат само нишесте. Да се върнем към соевия лецитин, защо е толкова вреден? Това е ГМО синтетичен продукт, т.нар. Е 322 и крие сериозни рискове за здравето на хората. Ако беше натурална съставка в продуктите, нямаше да се тревожа. Защото природата си знае работата. В случая обаче като субстанция вече се превръща в опасно биологично активно вещество. А и соевият лецитин се произвежда предимно от соево олио с помощта на химикала хексан.

Даже и не предполагах, че в модерното кисело мляко, което се получава по изкуствени химически методи, може да се въдят бактерии ???

Не може да е от млякото защото стафилококите не живеят в химическа среда каквото е млякото ни Виждаш че е от лелките

Само уволнение. За най-малкото нарушение в детско заведение трябва виновниците да се уволняват. Имат право да искат значително увеличение на работните заплати, но подборът и мотивацията за работа с беззащитни деца е необходимо да бъде повишен.

Да-а, още едно доказателство, че по отношение на хигиената сме някъде около 10-ти век. Особено мъжете. Ризките и тениските след изпотяване се перат, не се оставят да съхнат.. и да се обличат миризливи. Жени и мъже ,мийте си ръцете, учете и децата !

"особено мъжете" ли краво? помощник-възпътателките мъже ли са били, свиньо?!

връз дебил ти му говориш, той ти приказва...

Абе да ама не, аз наблюдавам че повечето момичета са нечистоплътни и живеят в мизерия особенно ако са на куп! Мъжете са много по организирани, чисти и подредени! Явно не си бил(а) в леговище на жени да видиш в каква мизерия си позволяват да живеят.

EUROn

Какви ти санкции?!?!?! Трябва направо да ги уволнят дисциплинарно! "Заради липсата на добра хигиена" това е недопустимо при възрастни хора какво остава за малки деца в детска градина!!!

Таратора се прави от кисело мляко, а то от своя страна задължително съдържа бактериите - лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус .

EUROn

Да но има ясна разлика между полезните бактерии като тези в киселото мляко и стафилококите например нали????

Dа но те не патогенни