Коментари - 11-годишно дете се удави на плажа във Варна | Днес.dir.bg

11-годишно дете се удави на плажа във Варна

11-годишно момиченце се удави в морето между Централния и Южния плаж във Варна, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - 11-годишно дете се удави на плажа във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Всъщност това с обучението по плуване не е точно дървена философия. Бях чел преди време, не помня града или къде беше изобщо, годишно са имали голям брой удавени и все деца. Властите вземат мерки и въвеждат задължително обучение по плуване в училищата, съответно и строежи на басейни. Резултатът бил смайващ. А аз от личен опит знам, че когато не си паникьосан и адекватен живот се дава трудно.

Нещастен случай. Обаче тука много професори и есеисти, та коментират ли, коментират. Дървени философи, какво има да се коментира един нещастен случай?

Как така без придружител. Толкова деца необяснимо защо са ги пуснали във Водата. И да може да плува нямаше да се спаси а спасителите къде са били по принцип много малко хора могат да плуват това не е добре жалко за детето

А някой не си ли е помислил, че за нещастните инциденти с хората не са виновни нито общината, нито държавата, нито родителите, нито може би спасителите. Не са са виновни нито дупките по дъната, нито теченията, нито вълненията (живи или мъртви), не са виновни нито вятърът нито слънцето. Никому ли не му хрумвало, че е виновна единствено нашата, човешката природа? Да да именно нашата гениална човешка природа представляваща венец на еволюцията. Има страни, където няма водно спасяване и няма фатални инциденти. Защо? Фаталните инциденти с децата стават в групи, в компании-в малки или големи, но повечето не и когато са сами. Именно човешката природа е такава, че децата в група започват взаимно да се конкурират за вниманието на останалите, за лидерство в групата, където да покажат смелост, оригиналност, находчивост, искат да бъдат доминантни или поне да установят приятелски връзки с доминиращи деца. Затова са шумни, затова са груби, затова и вършат безразсъдни(глупави) неща. Най-големите страхове на едно дете е не, че ще стане злополука с него, а че ще остане незабележимо, аутсайдер, че никой няма да забележи ако се изгуби, че приятелите му гледат през него и не го виждат, че никой не чува това което казва. Затова и правят всичко възможно за да бъдат забелязани или поне да бъдат в крак с тренда и с групата, стремят се да не изостават- отчаяно и силно. И обществото насърчава това борбено (до агресивност) поведение чрез поведението на околните (да преуспееш на всяка цена), чрез масовата култура преливаща от филмите, от шоу програми, от поведението на звезди и идоли станали обект на подражание и т.н. И така те скачат в морето без да знаят да плуват, качват се по покривите на електрически влакове или на ръба на скала за да си правят селфита (смартфоните не са ни виновни, те са само инструмент на нашата суетност). Вниманието на децата, им е насочено към реакциите на околните а не към опасностите на околността. Така деца се давят не само в морето но и в басейните (в Америка даже са чести инцидентите с дворните гумени басейни с дълбочина 0,5-1 метър). От друга страна постоянното повтаряне, че все някой трябва да бъде отговорен за нашите грешки култивира масова лична безотговорност още от ранна възраст. Всички деца оставени сами са зли едни към други, те израстват все по-зли и диви ако поведението им не се коригира от авторитета на заобикалящите ги възрастни. Образно казано: една овощна градина оставена без градинар се превръща в трънак, а ако джанката се култивира израства в плодно дръвче. Жалко за момиченцето. Жалко за родителите му. Моите съболезнования и от мен. Не мога нищо да направя, за да върна времето назад. Не е нито първото, нито последното тръгнало предчасно към небесата, но преди да си прехвърляме обвинения и отговорности нека първо се смирим и тихо помълчим. Амин!

С две думи казано - трябва овреме да се дърпат уши и да се пляскат шамари от възрастните, подчертавам от ВЪЗРАСТНИТЕ/не само родители и учители/, както си беше навремето и келешлъците ще се сведат до минимум!!!

С две думи с дърпане на уши и пляскане на шамари не става.

Ю. Деспотов

Не само дърпане на ушички скъпи. Сегашните акцелерати са по-големи и от нас. На децата им трябва изслушване и внимание. Трябва им и нагледен модел на поведедие, как да се отнасят взаимно едни с други така, че да не си причиняват болка както физическа така и емоционална. Трябват им и ценности а не само скъпи неща. Трябва им, и да могат да правят грешки, но винаги под наш надзор за да могат грешките да се превърнат в опит.

Много силен коментар! Браво!

реве ми се... може да съм мъж но от такива новини ми се реве...

ми....може да си мъж, ама и ти си човек. А човека, за разлика от камъка, плаче. Боже , да не сме на мястото на родителите на това дете.Страшен ден им е сега, а и оттук нататък...

детето ви е малолетно и седи само в колата докато сте до аптеката, отивате в пандиза...ако ви види полиция или социален разбира се...камо ли ако се е качило на влака докато вие усърдно и потно се трудите като истински представители на най- работните умни честни и високо морални индивиди в света- българите!

те не искат като в сащ, искат като в русия.

Нямаш си и представа какво става в Русия, нали? Чувал ли си нещо за ювеналната юстиция - не? Жалко... Може да се поинтересуваш. Там и за по-малко могат да ти отнемат детето.

Аха, и там също доматите с колците ги ядат.... и стъпват на Луната през ден...

без придружител означава съд и пандиз поне за един човек!

преди 20 години на созополския плаж "харманите" посред бял ден, при жълт флаг плувах до шаШмъдурите и на връщане попадам в едно нищо и никакво вълненийце... да ама тупа лупа - а брега хич не "идва" - ама нищо и никакво ви казвам - някакъв кофти водовъртеж. Дори и да си голям плувец тъпото плуване няма да ти помогне... само интелекта или инстинкта те спасяват - е и ако не се шашнеш - разбира се! леко се пускаш по течението и усилията са ти насочени да те държат отгоре, или да се шмугнеш до дъното и пак по тангентата... и пак сила и воля се искат... за дете на 11 е по-скоро кауза пердута! Направо ме хваща яд на детските щуротизми!!! Провадия е на 50км от Варна - непослушковците са пипнали пътя и друм на плаж. Просто ми спира дъха от резултата! Бог да прости ...

Приятел на Централния плаж във Варна е плитко 10-15 метра, после става 10-ина метра дълбоко около 2 метра и после още 10-тина е пак плитко -метър и20, метър и 30. Просто в това дълбокото място има няколко необозначени дънни ями, в които може да се паникьосаш, но разбери, че е фраш с народ и спасители и действието става на 20 метра от плажа !!!

Да де ама преди 20г флаговете бяха: бял, червен и черен. Не си бил при жълт флаг, а червен, който сега значи друго.

ВСЕВИШНИЯ ДА Я ПРОСТИ

Спасителя?

РОДИТЕЛИТЕ ?!?!?!?????

Защо родителите са пуснали толкова малки деца сами? В някои страни е наказуемо да се оставят деца под 12 год без надзор

И в тия ''някои страни'' , като накажат родителите и децата стават с още по-неоправдано голямо самочувствие и се гърмят после масово в училищата, НАЛИ ???

до 14 Брат на 13 се връща със сестра си на 8 от училище. Съседите забелязвват и не след дълго родителите са изненадани от социалните работници - 13 годишно дете няма право да остава само с или без по-малки братя и сестри у дома.

В случая наистина е виновна държавата!!! Как може дете на 11 години да не може да плува???? Държавата трябва да осигури евтини курсове по плуване за децата. Бог да го прости детето.

Държавата е осигурила не просто евтини а безплатни курсове, но нали трябва да имаш възможност и да го водиш. Може да стане само ако училището има басейн.

Май не съм се изразил съвсем еднозначно. Има безплатни курсове по плуване за 7-8 годишни деца във Варна. А платените са просто на символична цена. Според мен обаче доста деца могат да се научат да плуват само ако всяко училище има басейн и се плува в часовете по физическо поне веднъж седмично. Във Варна аз знам само за едно с басейн, но тук има и доста други варианти.

Ти чуваш ли се бе? Държавата виновна щото нямало курсове. Безплатни. След 5 години тези деца ще са за книжка за кола. Пак лакдържавата с безплатни курсове? А за sex образование и по една проститутка а? До кога все някой друг трябва да осигури нещо? До кога държавата трябва да дава?

Ужас! Попадал съм на дънна яма преди много години, когато бях горе-долу на същата възраст, имах късмет, че един батко ме видя и ме издърпа за ръката.

Жълт флаг, бурно море и дете, което не може да плува. Ами не е виновна общината, някой друг е май.

Какво предлагаш? Строг затвор за всички деца под 16 години?

Предлагам родител да си пази детето! Което не може да плува!!

Обърне ли се колата, пътища много. Но си спомням едно време като дете. Спасителите идваха рано на плажа, Гмуркаха се да проверят водата, шамандурите и течението. Разговаряха с околните, предупреждаваха децата, свиркаха на бабаитите. Присмиваха им се, наричаха ги гларуси, закачаха чехкините, но си гледаха работата. Винаги е имало един на вишката, а друг на пясъка.

Според мен и сега си гледат работата, но плажа е голям и ако детето не успее да извика и никой не го забележи край. Доста деца се и потапят и гмуркат - един спасител не може да помни 100 души постоянно дали са под водата или над водата и да им пуска таймери. Щом никой не е забелязал детето може би е нямало шанс. А не е необходима дънна яма за това а просто да влезеш до врата по време на вълни и да те придърпа малко по-навътре.

Нямам думи. Трагедия от всякъде. Горкото дете.

Abu Talib

Моят дядо по бащина линия беше учил за поп.От него знам, че дните 11 и 12 Юли, както 2 и 28 Август са лоши дни. Особено 2 Август, морето винаги взема жертва.

е как намерихте вена

11-годишно дете се удави на плажа във Варна Много жалко за детето.Пак някой не си е свършил работата.Как така без придружители?

Г-н Петров, вее на 11 само с придружител ли сте излизал на вън?

Не съм Петров, но на море само с придружител, да. Щото то не е до колене все пак.

Що за плаж е това? Танкери, скутери, канализации, мръсотия, а сега и ями-капани за удавници. Поне да има ограничение с шамандури и въже, да не говорим за изравняване на дъното. Дете не можещо да плува, само в морето, гмеж от хора и н икой не чул, ни видял?

Хехе как да изравнят дъното бе сельо То да не е картофената ти нива..." на морето дупка та та ра та та....

Милото детенце, много съжалявам. Дано почива в мир...

Какво ви е виновна общината.Според написаното всички са си били по местата- спасители медици .Всички освен родителите.Единадесет годишно от Провадия дошло само( без възрастен придружител) чак до Варна.Дали в групата няма и по малки деца.Дали не става дума за един етнос който е известен с антиродителското си отношение към децата. Плюейки по община власти и т н май се опитваме да оправдаем собствената си безотговорност

Стига с тия придружители, бе !Да не са арестанти децата или идиоти ! От Варна съм и още през 70-те години 2-3 клас деца ходехме сами на плажа - имаше си хора, имаше спасители и най-вече - не ме интересува какво пише, че всички си били на мястото. Явно цялото ни общество - не си е на мястото !!!

Спасителите не могат да опазят всички. Ако рискуваш, може и да го издухаш, винаги е така.

деца без придружител?! WTF!?

Е, ми, родителите са блъскали за някой дерибей в тоеа време. За д аможе да има хляб за вечеря

11 годишно, с група деца без придружител, не може да плува и дошло от Провадия? Жалко за детето, но подозирам, че родителите му бързо ще си направят друго.

Ужас, ужас, ужас! Милото, да почива в мир!

Милото дете! Жалко за младия живот. Да почива в мир. Наскоро бях в заведение в този район на плажа. Имаше вълни, доста големи. Спасителят буквално се съдра да свири, беше нетърпимо. Именно пронизителната му свирка ми дойде в повече и се махнах оттам по рано. Явно на народа не му дреме ни от вълните, ни от предупрежденията на спасителите.

Бог да го прости детенцето

Ужас! Нямам думи.

Вчера и дъщеря ми разказа, че е попаднала в дънна яма на Централния плаж във Варна - няма табели, няма обозначения - разкараха БЧК от там и сложиха лъскава кръчма на негово място. Стига с този идиотизъм !!!

Ако сте от Варна - ми пуснете жалба до общината. Само с протести, жалби и сигнали - чести и постоянни нещо може да се промени.

karabastun@abv.bg

До кого в Общината, а и нали знаете, че ще ме прехвърлят като топка и няма да се разбере кой отговаря, защото наредбата ще е без конкретна служба за обозначение .....

А вие що не си наемете специалист да направи карта специално за вас ??? Аз не искам да плащам по големи данъци, само и само за да можете вие да се къпете. Не сте ли чували, че морето е опасно ????

karabastun@abv.bg

На теб от хонорарите за глупавите коментари и данъци ли ти удържат ?

Коментари - 11-годишно дете се удави на плажа във Варна | Днес.dir.bg

11-годишно дете се удави на плажа във Варна

11-годишно момиченце се удави в морето между Централния и Южния плаж във Варна, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - 11-годишно дете се удави на плажа във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Всъщност това с обучението по плуване не е точно дървена философия. Бях чел преди време, не помня града или къде беше изобщо, годишно са имали голям брой удавени и все деца. Властите вземат мерки и въвеждат задължително обучение по плуване в училищата, съответно и строежи на басейни. Резултатът бил смайващ. А аз от личен опит знам, че когато не си паникьосан и адекватен живот се дава трудно.

Нещастен случай. Обаче тука много професори и есеисти, та коментират ли, коментират. Дървени философи, какво има да се коментира един нещастен случай?

Как така без придружител. Толкова деца необяснимо защо са ги пуснали във Водата. И да може да плува нямаше да се спаси а спасителите къде са били по принцип много малко хора могат да плуват това не е добре жалко за детето

А някой не си ли е помислил, че за нещастните инциденти с хората не са виновни нито общината, нито държавата, нито родителите, нито може би спасителите. Не са са виновни нито дупките по дъната, нито теченията, нито вълненията (живи или мъртви), не са виновни нито вятърът нито слънцето. Никому ли не му хрумвало, че е виновна единствено нашата, човешката природа? Да да именно нашата гениална човешка природа представляваща венец на еволюцията. Има страни, където няма водно спасяване и няма фатални инциденти. Защо? Фаталните инциденти с децата стават в групи, в компании-в малки или големи, но повечето не и когато са сами. Именно човешката природа е такава, че децата в група започват взаимно да се конкурират за вниманието на останалите, за лидерство в групата, където да покажат смелост, оригиналност, находчивост, искат да бъдат доминантни или поне да установят приятелски връзки с доминиращи деца. Затова са шумни, затова са груби, затова и вършат безразсъдни(глупави) неща. Най-големите страхове на едно дете е не, че ще стане злополука с него, а че ще остане незабележимо, аутсайдер, че никой няма да забележи ако се изгуби, че приятелите му гледат през него и не го виждат, че никой не чува това което казва. Затова и правят всичко възможно за да бъдат забелязани или поне да бъдат в крак с тренда и с групата, стремят се да не изостават- отчаяно и силно. И обществото насърчава това борбено (до агресивност) поведение чрез поведението на околните (да преуспееш на всяка цена), чрез масовата култура преливаща от филмите, от шоу програми, от поведението на звезди и идоли станали обект на подражание и т.н. И така те скачат в морето без да знаят да плуват, качват се по покривите на електрически влакове или на ръба на скала за да си правят селфита (смартфоните не са ни виновни, те са само инструмент на нашата суетност). Вниманието на децата, им е насочено към реакциите на околните а не към опасностите на околността. Така деца се давят не само в морето но и в басейните (в Америка даже са чести инцидентите с дворните гумени басейни с дълбочина 0,5-1 метър). От друга страна постоянното повтаряне, че все някой трябва да бъде отговорен за нашите грешки култивира масова лична безотговорност още от ранна възраст. Всички деца оставени сами са зли едни към други, те израстват все по-зли и диви ако поведението им не се коригира от авторитета на заобикалящите ги възрастни. Образно казано: една овощна градина оставена без градинар се превръща в трънак, а ако джанката се култивира израства в плодно дръвче. Жалко за момиченцето. Жалко за родителите му. Моите съболезнования и от мен. Не мога нищо да направя, за да върна времето назад. Не е нито първото, нито последното тръгнало предчасно към небесата, но преди да си прехвърляме обвинения и отговорности нека първо се смирим и тихо помълчим. Амин!

С две думи казано - трябва овреме да се дърпат уши и да се пляскат шамари от възрастните, подчертавам от ВЪЗРАСТНИТЕ/не само родители и учители/, както си беше навремето и келешлъците ще се сведат до минимум!!!

С две думи с дърпане на уши и пляскане на шамари не става.

Ю. Деспотов

Не само дърпане на ушички скъпи. Сегашните акцелерати са по-големи и от нас. На децата им трябва изслушване и внимание. Трябва им и нагледен модел на поведедие, как да се отнасят взаимно едни с други така, че да не си причиняват болка както физическа така и емоционална. Трябват им и ценности а не само скъпи неща. Трябва им, и да могат да правят грешки, но винаги под наш надзор за да могат грешките да се превърнат в опит.

Много силен коментар! Браво!

реве ми се... може да съм мъж но от такива новини ми се реве...

ми....може да си мъж, ама и ти си човек. А човека, за разлика от камъка, плаче. Боже , да не сме на мястото на родителите на това дете.Страшен ден им е сега, а и оттук нататък...

детето ви е малолетно и седи само в колата докато сте до аптеката, отивате в пандиза...ако ви види полиция или социален разбира се...камо ли ако се е качило на влака докато вие усърдно и потно се трудите като истински представители на най- работните умни честни и високо морални индивиди в света- българите!

те не искат като в сащ, искат като в русия.

Нямаш си и представа какво става в Русия, нали? Чувал ли си нещо за ювеналната юстиция - не? Жалко... Може да се поинтересуваш. Там и за по-малко могат да ти отнемат детето.

Аха, и там също доматите с колците ги ядат.... и стъпват на Луната през ден...

без придружител означава съд и пандиз поне за един човек!

преди 20 години на созополския плаж "харманите" посред бял ден, при жълт флаг плувах до шаШмъдурите и на връщане попадам в едно нищо и никакво вълненийце... да ама тупа лупа - а брега хич не "идва" - ама нищо и никакво ви казвам - някакъв кофти водовъртеж. Дори и да си голям плувец тъпото плуване няма да ти помогне... само интелекта или инстинкта те спасяват - е и ако не се шашнеш - разбира се! леко се пускаш по течението и усилията са ти насочени да те държат отгоре, или да се шмугнеш до дъното и пак по тангентата... и пак сила и воля се искат... за дете на 11 е по-скоро кауза пердута! Направо ме хваща яд на детските щуротизми!!! Провадия е на 50км от Варна - непослушковците са пипнали пътя и друм на плаж. Просто ми спира дъха от резултата! Бог да прости ...

Приятел на Централния плаж във Варна е плитко 10-15 метра, после става 10-ина метра дълбоко около 2 метра и после още 10-тина е пак плитко -метър и20, метър и 30. Просто в това дълбокото място има няколко необозначени дънни ями, в които може да се паникьосаш, но разбери, че е фраш с народ и спасители и действието става на 20 метра от плажа !!!

Да де ама преди 20г флаговете бяха: бял, червен и черен. Не си бил при жълт флаг, а червен, който сега значи друго.

ВСЕВИШНИЯ ДА Я ПРОСТИ

Спасителя?

РОДИТЕЛИТЕ ?!?!?!?????

Защо родителите са пуснали толкова малки деца сами? В някои страни е наказуемо да се оставят деца под 12 год без надзор

И в тия ''някои страни'' , като накажат родителите и децата стават с още по-неоправдано голямо самочувствие и се гърмят после масово в училищата, НАЛИ ???

до 14 Брат на 13 се връща със сестра си на 8 от училище. Съседите забелязвват и не след дълго родителите са изненадани от социалните работници - 13 годишно дете няма право да остава само с или без по-малки братя и сестри у дома.

В случая наистина е виновна държавата!!! Как може дете на 11 години да не може да плува???? Държавата трябва да осигури евтини курсове по плуване за децата. Бог да го прости детето.

Държавата е осигурила не просто евтини а безплатни курсове, но нали трябва да имаш възможност и да го водиш. Може да стане само ако училището има басейн.

Май не съм се изразил съвсем еднозначно. Има безплатни курсове по плуване за 7-8 годишни деца във Варна. А платените са просто на символична цена. Според мен обаче доста деца могат да се научат да плуват само ако всяко училище има басейн и се плува в часовете по физическо поне веднъж седмично. Във Варна аз знам само за едно с басейн, но тук има и доста други варианти.

Ти чуваш ли се бе? Държавата виновна щото нямало курсове. Безплатни. След 5 години тези деца ще са за книжка за кола. Пак лакдържавата с безплатни курсове? А за sex образование и по една проститутка а? До кога все някой друг трябва да осигури нещо? До кога държавата трябва да дава?

Ужас! Попадал съм на дънна яма преди много години, когато бях горе-долу на същата възраст, имах късмет, че един батко ме видя и ме издърпа за ръката.

Жълт флаг, бурно море и дете, което не може да плува. Ами не е виновна общината, някой друг е май.

Какво предлагаш? Строг затвор за всички деца под 16 години?

Предлагам родител да си пази детето! Което не може да плува!!

Обърне ли се колата, пътища много. Но си спомням едно време като дете. Спасителите идваха рано на плажа, Гмуркаха се да проверят водата, шамандурите и течението. Разговаряха с околните, предупреждаваха децата, свиркаха на бабаитите. Присмиваха им се, наричаха ги гларуси, закачаха чехкините, но си гледаха работата. Винаги е имало един на вишката, а друг на пясъка.

Според мен и сега си гледат работата, но плажа е голям и ако детето не успее да извика и никой не го забележи край. Доста деца се и потапят и гмуркат - един спасител не може да помни 100 души постоянно дали са под водата или над водата и да им пуска таймери. Щом никой не е забелязал детето може би е нямало шанс. А не е необходима дънна яма за това а просто да влезеш до врата по време на вълни и да те придърпа малко по-навътре.

Нямам думи. Трагедия от всякъде. Горкото дете.

Abu Talib

Моят дядо по бащина линия беше учил за поп.От него знам, че дните 11 и 12 Юли, както 2 и 28 Август са лоши дни. Особено 2 Август, морето винаги взема жертва.

е как намерихте вена

11-годишно дете се удави на плажа във Варна Много жалко за детето.Пак някой не си е свършил работата.Как така без придружители?

Г-н Петров, вее на 11 само с придружител ли сте излизал на вън?

Не съм Петров, но на море само с придружител, да. Щото то не е до колене все пак.

Що за плаж е това? Танкери, скутери, канализации, мръсотия, а сега и ями-капани за удавници. Поне да има ограничение с шамандури и въже, да не говорим за изравняване на дъното. Дете не можещо да плува, само в морето, гмеж от хора и н икой не чул, ни видял?

Хехе как да изравнят дъното бе сельо То да не е картофената ти нива..." на морето дупка та та ра та та....

Милото детенце, много съжалявам. Дано почива в мир...

Какво ви е виновна общината.Според написаното всички са си били по местата- спасители медици .Всички освен родителите.Единадесет годишно от Провадия дошло само( без възрастен придружител) чак до Варна.Дали в групата няма и по малки деца.Дали не става дума за един етнос който е известен с антиродителското си отношение към децата. Плюейки по община власти и т н май се опитваме да оправдаем собствената си безотговорност

Стига с тия придружители, бе !Да не са арестанти децата или идиоти ! От Варна съм и още през 70-те години 2-3 клас деца ходехме сами на плажа - имаше си хора, имаше спасители и най-вече - не ме интересува какво пише, че всички си били на мястото. Явно цялото ни общество - не си е на мястото !!!

Спасителите не могат да опазят всички. Ако рискуваш, може и да го издухаш, винаги е така.

деца без придружител?! WTF!?

Е, ми, родителите са блъскали за някой дерибей в тоеа време. За д аможе да има хляб за вечеря

11 годишно, с група деца без придружител, не може да плува и дошло от Провадия? Жалко за детето, но подозирам, че родителите му бързо ще си направят друго.

Ужас, ужас, ужас! Милото, да почива в мир!

Милото дете! Жалко за младия живот. Да почива в мир. Наскоро бях в заведение в този район на плажа. Имаше вълни, доста големи. Спасителят буквално се съдра да свири, беше нетърпимо. Именно пронизителната му свирка ми дойде в повече и се махнах оттам по рано. Явно на народа не му дреме ни от вълните, ни от предупрежденията на спасителите.

Бог да го прости детенцето

Ужас! Нямам думи.

Вчера и дъщеря ми разказа, че е попаднала в дънна яма на Централния плаж във Варна - няма табели, няма обозначения - разкараха БЧК от там и сложиха лъскава кръчма на негово място. Стига с този идиотизъм !!!

Ако сте от Варна - ми пуснете жалба до общината. Само с протести, жалби и сигнали - чести и постоянни нещо може да се промени.

karabastun@abv.bg

До кого в Общината, а и нали знаете, че ще ме прехвърлят като топка и няма да се разбере кой отговаря, защото наредбата ще е без конкретна служба за обозначение .....

А вие що не си наемете специалист да направи карта специално за вас ??? Аз не искам да плащам по големи данъци, само и само за да можете вие да се къпете. Не сте ли чували, че морето е опасно ????

karabastun@abv.bg

На теб от хонорарите за глупавите коментари и данъци ли ти удържат ?