23 юни - ден на национален траур

23 юни 2014 г. (понеделник) ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието във Варна.

Обратно в новината

Коментари - 23 юни - ден на национален траур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Орещарски се чудя човек ли е ,не е ли??Никакви емоции, дървено поведение, заучени фрази,робот ли е, що ли? Типично дървено човече -на конци.Как поема отговорности, когато му диктуват отвън министрите. Еее,вярно,то в България кой на кого е потърсил сметка.

Независимо,от датата на национален траур, елементарната човечност и възпитанието изискват гей парадът поне да се отложи. Миналата година си бяха избрали Черешова задушница и ореваха света, че трябваше да го отложат. Толерантност!

За всички пострадали и за тези, които съчувстваме има значение датата на траур (те от парламента може и след другия уикенд да си спускат знамената). А гей парад изобщо не трябва да има. Ние сме християнска държава! Ми дайте сега всички хетеро да излизаме на парад.

Има дежавю. И при предната тройна коалиция имаше порои и бедствия. Тъжно.

И какъв е този траур след 3 дни. Малоумни ли са тия?! Още днес трябваше да е траурът или им пречим на правителствения уикенд!?

Защо траур на 23 юни, а не на 21 юни? И защо гей-парадът е по-важен от прамата на обикновените хора. Които имат семейства, гледат деца и се опитват да ги възпитават в царящата повсечестна бедност и разюзданост. Моят траур е утре - 21 юни! И ще бъда на анти-гей шествието!

ник

В България всеки ден умират повече от 11 човека поради: - некачествено здравеопазване - бедност,липса на средства за нормално лечение - немарливост на и некомпетентност на министри. НЯКОЙ ДА Е ОБЯВИЛ НА ЦИОНАЛЕН ТРАУР?! Не ,защото тези причини са по вина на политиците управляващи България. Сега като има едно природно бедствие се сетиха за траур,а когато погребват цял народ -поради некадърност и алчност-НИЩО. Да им духнем под опашките!!!!!

Българите утре ще тъгуват, а циганите и педерастите ще празнуват!Така ли ще живеем в България?

Кретен, какво не ти харесва - че няма да можеш да отидеш на гей парад ако го отменят ли? Хора са загинали, вие мислите за гъзовете си? Баси, каква измет!

Такива като тебе са за директна евтаназия!

Ами естествено, няма да е утре на връх гей парада, я! Боклуци мръсни!

Ти за Содом и Гомор чувал ли си? Кой да чете сложни книги като библията!

КАТО СМЕ МЪРЛЯЧИ ВЪВ ВСИЧКО , ЩЕ ОБЯВЯВАМЕ НЕН НА ТРАУР !БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ ЗАРАДИ БЕЗОТГОВОРНИ УПРАВНИЦИ !

Българите не са мърлячи, а съвестни и свестни хора! След бедствия в цял свят има трагедия!

ГЕЙ ПАРАД ЩЕ ИМА ЛИ ?

Светът да се свършва, няма отърване! Това е най-важното и престижно събитие на годината. Ама това е най-уместната изява в момента! И не възразявай, че ще ги ядосаш и ще ти обяснят колко си нетолерантен.

забравяш че То и да иска няма как да помисли, няма с какво..

четох, че отводнителното дере е запушено - застроено е с незаконни вили, затова водата е потекла по улиците на града

Застроено с незаконен катун, обаче ако го бяхме махнали сега хората щяха да са живи, да ама запада щеше да ни осъди в Страсбург и да ни наложи санкции за недемократичност, да ама българите щяха да са живи, кое ни е приоритет?

Така е. И има начин да се справим и с това - кмета на район Владиславово си издейства необходимите документи, за да събори циганското гето там. Така трябва да се процедира навсякъде! За да не леем кървави сълзи един ден!

Ще трябва да се направи по-точна идентификация за причините - дали има изсичане на гори или незаконно строителство. Орешарски, точна и експресна информация за изсичане на гори и незаконно строителство можеш да получиш от Местан и Пеевски.

23 юни - ден на национален траур Мисля , че цяла една година откакто управлявават/крадат/ е национален траур за България.

Защо никой не пита изпуснат ли е язовир наблизо?

За какви превантивни мерки говори тоя катил Орешарски! Превантивни мерки значи мерки, преди да се случи нещо, а то вече се случи, т.е. какво превантивно ще взима! Дрънка и той празни приказки, дребна, злобна, малка кукла на конци! Хората бедстват, той щял превантивни мерки да взима! Работели били министрите му, някой да не би да ги е видял да спасяват, хора, животни или имущество нейде, дрънкали са по телефоните и са събирали информация и това е най-многото, което са направили, ако въобще са го направили. Как не можахме превантивно да ги изтрием от народното събрание и него ивсички вътре с него!

Това е голяма трагедия за нас българите! Отменете гей парада, защото е срамно! Това е все едно да направите гей парад н апогребение!

Е, ако и това не направят - направо са МАЛОУМНИ!!!

На целия ни хал - първо гейпарад и после траур!

бог да прости загиналите.и краино време е да се залесява навсякаде.не дпс и лютфи местан да крадат и отрязват всики дарвета.гора не остана от тях.дано се задавите.

Истината е че това правителство не можа да се справи с проблемите в нормални обстоятелства , а камо ли при криза! Цяла година само кадруваха и разчистваха сметки!

Като чужденците са по-добри от нас, кое чуждо посолство обяви,че ще изпрати финансова помощ? Кое американското? Или френското? А може би английското? Нали са богати, демократични, оправни и цивилизовани, хайде де, да ама не!

Не бързай да дрънкаш.

Стар виц : Нане казва на Вуте - леле какво време, каква виелица, майката ни .... А вуте- а бе , да правят каквото искат.

Няма държава ... Има Орешарски, Пеевски, Цацаров .... и други подобни екземпляри с които ни пълнят главите по цял ден. Има загинали и ден за траур. Но няма държава.

Е няма държава, но за сметка на това Варна си има кмет, които сама си избра. В подобни ситуации кмета отговаря и организира

Кметът е бил там, сред хората, не дрънкай глупости. Къде е било Министерството по бедствия и аварии?

и времето ги не ще , ама те не та не! След нас и потоп!

Природата си отмъщава, още от деца знаеме, че изсичането на горите, затлачването на реките и всякакво не почистване на градове и планини води до природни бедствия. Защо изсекохме горите .Кой, кой е виновен ако не ние всички + алчността на управници и всеобщо безхаберие. Сега са те , а утре .........Живееме като на руска рулетка, по пътищата, в градовете и селата. Все нещо ни дебне.

Поредната гробска мутра, избрана с фалшифициран вот - някой си портних, типично по герберастки (гледайки естествено от любимата си тиква-буда) оквича орталъка, че нямало държава и някак си тихичко забрави (покрай него и всички герберасти прости и тъпи), че КМЕТЪТ, а не някой друг, отговаря за инфраструктурата в общината... Е да, де ама то гроб крали като за последно - усещат, че всички ще ги приберат при цвъцко оцвъкания... Пък тук едни пИдалчета продължават да квичат...

...друг коментар! 15-15 е достатъчно!

Примитивизма на това "общество", наречено българско, водещ до, освен всички други социални бедствия завели ни на последното място в Европа, но и до особено скъпото разплащане за тежките увреждания, причинени на природната среда!?Жестокото и поголовно изсичане на горите, промяната към пълно деградиране на природните хабитати и изобщо разрушаване на природните механизми на живата природа, за устояване на стихийните бедствия, установени и усъвършенствани милиони години, по катастрофален и най-смъртоносен начин ще се отразява върху народонаселението, допускащо тези безобразия!?Да не плачем много, защо били лоши властимащите, защото 90% от нас, ако бъдат поставени на местата на тези властимащи, ще бъдат същите престъпни мизерници!?Живелите при тоталитаризъм и поради тази причина изпаднали в пълен социален примитивизъм общества, нищо добро не ги очаква в съдбата им, ако водещите се за граждани-избиратели, спешно и решително необходимо, не израстват наистина като отговорни и съвестни граждани!?

Това което си написал ми е много смешно! Все едно чета вестник Работническо дело от онова време! Особено как ти завършва поста направо е в стил Бай ти Тошо! С девизи , призиви и надменни предупреждения! Да оставим колко хора ще ти разберат написаното!

По-умните - ще разберат, другите - ще го отрекът.

Ти батка си фен на асфалта ? Кефиш се, като гледаш ква скорос Дигна калта, направо ЛЕТИ, пич, влачи КОЛИ, отнеся хората в морето "на плаж?" Това "Шемет" диагноза ли ти е, или си едно "Малко" лудо

Като гледам твоя как си го опекъл , чак си го препекъл!

Какво ни предупреждаваш бе плъх, темата е за "23 Юни - ден на национален траур" , какво се правиш на интересен! Много говориш нищо не казваш и ти си като управляващите!

Така като те чета само в България стават бедствия и наводнения, по света таквизи неща не се случват и жертви няма! Ще изкараш българите виновни и за изригването на Везувий!

Майчи це, друг се яви И вече са четири Малко Ли ни бяха Станишев Костов И Доган, плюс Орешарски и Местан Ха, те станаха пет За Бойко тикви на плет бабата на Oli, слатката ми Олечка

Мале мале, ква е тая гарга бе Стиха ми лети по жицата тя кацна Там, за да се иссцвъка, и "-" да тури

Държавата ни - траурна агенция! Държавните "мъже" - погребални агенти! Държавен девиз - "Вие умрете, ние ще ви погребем с държавни почести"!

Отново гробската разбойническа шайка грабила, грабила, секла... Затова сега варненци страдат, но, както е казано - Господ види и ги наказва, защото хората се самозапалваха точно във Варна против отвратителното мутренско герберастко управление, а варненци пак си избраха от гроб...

Аз не знам какво наблюдаваш, ама явно съзнанието ти е толкова замъглено от промивки, че НИЩО не виждаш!

Варненци сами си го избраха! Кметът е представител на държавата, той иска от нея и се бори за съгражданите си. Аз бих го посъветвал да организира бригади, както едно време , и с доброволен труд да си помогнат сами, като в приказката за неволята.

...коментар!15-15 е достатъчно!

Не от ден на траур имаме нужда, а от действия. Омръзна ми от дърленето на хора, които са мъже само по пол, но не и по поведение. В момента е важно само да се помогне, а виновни, ако има - да се търсят след това. Бог да ги прости загиналите хора и да помага на пострадалите.

Ама ние винаги така казваме "После..." и така до следващия път! Виновни НЯМА , а жертви ИМА!?

Като мине гей парадът в неделя, тогава ще му мислим за траур. А на тези - обратните - да им имаш проблемите! Хората губят имущество и се борят да оцелеят ,умират , а те ще се фъчкат по голи зад..ци да си търсели правата. Нека идат да ринат кал и да помагат.

че не мога да те разбера! Гей парада ти пречи да не можеш да трауриш ли или нещо ти бъркат в джоба! Явно е че не знаеш, че и те помагат! Нещо си им гневен че са по различни от теб май!

Да припомним думите, изречени от тиквата-мутра-буда: - Искам да съм пИдал! Хахахах!

Аз

Дъждът във Варна бил 75 л. на кв. м. Това значи, че без никакво оттичане би трябвало да се образува локва, дълбока 7.5 см. А най-бедната страна в света е Бангладеш. Вървете и разкажете в Бангладеш, че такъв тих летен дъждец предизвиква бедствие с национални размери и взема жертви! Ще ви се смеят с всяка дупка, която имат. Държавата ни е пародия, но не (само) защото политиците ни са пародия. Основната причина е, че хората сме пародия и нищо не става от нас. Има по тези земи бедствие, но не е наводнение, или пожар, или... ха... торнадо, или ураган... Бедствието тъдява се нарича Българска глупост и няма по-голямо бедствие на тоя свят...

простотията няма националност, а ти определено си пародия тъпако жалък

Аз

7.5 сантиметрова локва убива 9 души, умник... Минимум 9, може и повече... Има си име за това - естествен отбор. Е... Българите не ставаме, затова и мрем. Но няма проблем - до 30-40 години няма да ни има. Айде търчи сега да квичиш в църквата!

Варна да ти прилича на тепсия. От единия край като тръгнат тия 7.5 см вода и като изминат 100 метра всеки от тях със своите 7.5 см, какво се получава, като съберат малко чакъл клони , коли направят тапа и тая тапа се отпуши, представи си следващите 100 метра какво става, а следващите?

Аз

И що не се оттекла тая вода? Това ли беше най-големия дъжд в историята? Какво прави дете в колата, когато водата влачи коли по улиците? Къде са били мъжете от квартала, когато по улиците му са загивали хора?! Щото днес ги знам къде са - псуват държавата в кръчмата и по форумите. Ама къде бяха когато тяхната собствена общност имаше нужда от тях?!

Твоята държава и ти може да сте пародия, но България не е! България е една нормална държава в която се случи бедствие, каквито се случват по света всяка година!

Понеже съм доста в тази материя по кризисните ситуации , искам да ви кажа (не че много хора не го знаят) че от край време ние българите не сме имали готовност да действаме организирано в кризи! Причините са много, но най главната е че управляващите винаги не са давали приоритет на това нещо и са гледали на него като "Абе да не дава Господ" , винаги са пестели пари от това перо или не са отпускали достатъчно и после като стане бедата все търсят причини! Лоша организация , лошо обезпечаване , липса на кадърни и обучени кадри , липса на разясняване на хората как да се държат и какво да правят при стихийни бедствия и аварии! И така става че винаги след бедствието се отчитат слабостите, защото няма изградена единна политика и се действа според случая и на принципа "Да не дава Господ" Да ама уви Дава! Затова при такива събития управляващите изглеждат комично жалки!

Аз

Току що прочетох "Извънредна ситуациа" на Нийл Строс. Според него дори и в САЩ нещата институционално са регламентирани така, че в първите няколко часа федералните власти не помагат на хората - тогава хората са длъжни да си помагат сами. Нещо повече - има решение на съда, според което човек е длъжен да се грижи за себе си в такива ситуации. Ами айде сега да видят защо водата от тоя никакъв дъждец не се е оттекла! А на бас, че ще намерят изхвърлени боклуци някъде, където не трябва да ги има. Или нещо подобно... И тогава ще има някой "ОБИКНОВЕН ЧОВЕК", който сега квичи в кръчмата, по форумите или по телевизора, че държавата не му е помогнала, който "обикновен човек" всъщност е престъпник и Държавата трябва много лошо да го оноди, обаче ако се опита, сичката измет ще се разпищи, че си била измивала ръцете.

Не виждам особен смисъл в това да помогна на другия, като и аз потъвам! То ако аз се грижа за всичко тогава за какви дяволи ми е тази държава! Че то тогава и да се въоръжа срещу престъпниците и да ги преследвам и прочие.... е това какво е!?

Циганите ето ги пример веднага се вкл да помагат кмете ти къде си

Циганите ето ги пример веднага се вкл да помагат кмете ти къде си

Снощи всички налични сили само демонстрираха техника и сирени. Неадекватна работа , няма кой да поеме командването и да разпореди нещо. Всеки цопа и чака да спре водата. Нямат никакъв опит и техника, като стълби, прегради , колесарки за такива ситуации. Не ни трябват кметове и министри да си цапат костюмите - трябват опитни хора , техника и лопати. И най-важното - този проблем стои от много години , при всеки дъжд е така, просто сега беше повечко и не ни се размина. Дано след разчистването "уловят" водата от горните улици в отводнителни канали. Едва ли ?

Пак се почна : КОЙ, КОЙ ?? КОЙ- КОЙ, ще кажеш кокошки снасят въпроси Нима са забравили, ТОЧНО ТЕ, Гоподаря като им ръсеше: Станишев, Костов, и Догон Още не спират да клатят Държавата Му ---------------------------------- Едно представяне на бТТВ "Трътката" баа Тодорка Едта

Бърза помощ не действа,общините не действат,полицаите пазят НС от народната любов народните изедници престъпността като в Ирак и Сирия.Стрелят се по улиците.Държавата е само да обяви Ден на траурЖурналистите чоплят само Пеевски и подобни мутри.Всичко е на самотек.А милиарди заеми къде потънаха?

Важното е да има повече разрушения и повече удавени,така ЕС ще отпусне повече помощ,от която може да се открадне!!! А народа,нека се дави,щом ни търпи,да се дави,а ние ще си пълним гушките!!!!

Tи си олигофрен-кретен

ГОВАДА!!!

....експерта Шалварски.

Жалко , много жалко ....Моите съболезнования ! Къде са управляващите ? И защо чак сутринта са отишли , говори се за потопи от вчера привечер ..

Когато подадеш сигнал за спешност и комунисти забавят, за да покажат, че не си от техните, положението става политическо. БСП са вредни за народа ни. Това са изроди, които убиват хора за политика. Известен факт.

Преди това убиваха тях - 17, 18 годишни момичета и момчета.

... терористи...

които убиха ген.Луков, а след 9-ти септември натикаха в лагерите цвета на българската нация , за да могат потурнаците и цървуланковците да ни управляват до днес.

За каква политика говориш, това е бедствие, бе малоумник.

Моите искрени съболезнования,към близките на жертвите,и към целия Български Народ...... В Гърция съм преживял същото два пъти-и знам какво е!! Тези дни-всички сме БЪЛГАРИ!!!! Дръжте главите високо!!!!!

да вземем пример от японците - те мълчаливо и с изключително достойноство понесоха ужаса на Фукушима - нямаше нападки един срещу друг , всички бяха като един.Отвратена съм от Орешарски и политическите му нападки спрямо младия кмет Портних - що не потопи той щръклявите си крака в тинята до кръста сред труповете - или и това е "седенка"

Природата си отмъщава, още от деца знаеме, че изсичането на горите, затлачването на реките и всякакво не почистване на градове и планини води до природни бедствия. Защо изсекохме горите .Кой, кой е виновен ако не ние всички + алчността на управници и всеобщо безхаберие. Сега са те , а утре .........Живееме като на руска рулетка, по пътищата, в градовете и селата. Все нещо ни дебне.

не ми пука! дървата ги предаваме на депесето за нЕкой лев защото джелезото е на привършване, а асфалт не Едем! аде бегай по върбите!

Потвърждавам мнението ти, това е основната причина за тези нещастия-ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ!