Токсичен газ уморил рибата във Варна

Причината за мъртвата риба във Варна е издигането на сероводород от придънните слоеве на канала.

Обратно в новината

Коментари - Токсичен газ уморил рибата във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сероводород се образува в клоачните ями в дворовете, в канализационните шахти, в пещери и в някои производства. Познава се по отвратителната миризма на развалени яйца.

А досега не се ли е случвало да духа продължителен вятър от запад и северозапад? Ако това е причината би трябвало и друг път да се е случвало подобно нещо. Че лъжат, това е ясно, но поне да го правят по-умно. Интересно, дали този, който лъже е глупав, или смята, че другите са по-глупави, отколкото са. Най-вероятно това се дължи на нечие безотговорно действие.

съветвам някой от ощетените да осъди държвата след като тя не може да излъчи ефективна съдебна система която накаже виновните, тъй като замърсяването на природата е едно от най-тежките престъпления според мен.

ПРЕСТАНЕТЕ ДА ФИЛТРИРАТЕ - ЩЕ ОТИДЗЕТЕ В СТРАЗБУРГ!

ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРИКРИВАТЕ - ЧРЕЗ НЯКОГА АВТОРИТЕТНИ ИНСТИТУТИ - ЕКОЛОГИЧЕСКИ ЗЛОСТОРНИЦИ!

Че някой се е изс...л е ясно,но не е водорода.Колко е дълбок този канал? Колкото Марианската падина ли?

Тия направо изтрепаха рибата!

Моряка е прав, това е белята на Черно Море - сероводорода си седи долу. Предположение :ако случайно е излязъл именно сероводород, би трябвало леко да смърди, и въобще нямаше да се приказва дали е или не е... или това е някакъв обезмирисен сероводород?

Моряка е прав, това е белята на Черно Море - сероводорода си седи долу. Предположение :ако случайно е излязъл именно сероводород, би трябвало леко да смърди, и въобще нямаше да се приказва дали е или не е... или това е някакъв обезмирисен сероводород?

Моряка е прав, това е белята на Черно Море - сероводорода си седи долу. Предположение :ако случайно е излязъл именно сероводород, би трябвало леко да смърди, и въобще нямаше да се приказва дали е или не е... или това е някакъв обезмирисен сероводород?

Кой е тоя вятър , който е духал на 200м дълбочина в морето , че да раздвижи пластовете сероводород ?

ей на - доде на моя, макар и много години по-късно! я кво определение ползваш - не характерни ! хахххх!!! Богомил!? ги бръщолеви тая Славка, сътрудничката де? на кого и за кого ги плещи теа с ветровете запад-северозападни и прочие тъпни? еутрофикантк смотана!

Няма да се яде риба тия дни, начи.

Само че сероводорода е на дълбочини около 200м в Черно море и понеже е тежък си седи на дъното. Дълбочината на Варненското езеро е десет пъти по-малка. Кой е тоя вятър , който е духал на 200м дълбочина в морето , че да раздвижи пластовете сероводород ? Пак ни взеха за канарчета. Кого ли прикриват сега ? Дали пак ТЕЦ-Варна не е имал оргазъм ? Или някой кораб-химикаловоз си е почистил товарните цистерни?

ДО ///////////// или както там се именуваш!Слушай драги! Нещо да си чувал поне за горящите блата в северната част на братска Русия???? А това ,че гнилостният процес е не само в плодове или зеленчуци-като теб.Разлагането на органични материи е навсякъде около нас.Този процес е и във всяко едно езеро ,водоем и е по-силно изразено ако самото такова няма постъпление на прясна вода.В такива водоеми виреят само лабиринтови риби които имат двоен начин на поемане на така жизнено важният за всеки кислород.За съжаление такива видове риби се срещат в тропичните бавно течащи реки. Вина естествено имаме като замърсяваме природата и е убиваме безвъзвратно.Това също е един от факторите които са допринесли за измирането на рибата.Бях ученик когато месокомбината работеше на пълни обороти(на една от снимките-рибаря който лови риба) и там се ловеше от онази пробната пастърва адаптирана да живее в сладки и солени води.С времето Всичко се изменя както и ти и всеки един човек.Млади и нови никога няма да станем..Надявам се сега си поразбрал малко.

Попринцип,ако погледаш малко научнопопулярни филми,ще разбереш за какво става въпрос в статията. До всички вас некомпетентни главици ще кажа,че хората не могат да кконтролират издигането на този сероводород,защото то се случва и в океаните и в др морета,но в повечето случаи на много по-голяма дълбочина,което ме навежда на мисълта,че причината май не е била тази.Ако пък водата е била наистина бяла,значи проблема не е в морето,а в хората.

да бе тея глуапци няма ли да спрат земетресенията и ураганите и те не са уникални а наводненията и бурите съвсем не са уникални и тях да оправят абе докато е това правителство на власт така ша е умряла риба пожари бури наводнения само земетресенията ни се разминават засега

Баси, дано не си шеф в някоя фирма - освен че си необразован/-а, и имаш наглостта да изискваш държавата да контролира природни феномени! Хайде сега Правителството да премахне сероводорода от цялото Черно море (който изпълва дълбочините под 200 м. и това също не е уникално). Ти в училище къде си блеял/-а??? Айде сега Станишката да си ходи, щото в Черно море има сероводород. Егати :(((

Кучетата и котките ще си отядат :)

И аз разбрах от рибарите че водата е побеляла!

Те пък хората, понеже тамън са си мислели да я консумират! Не разбрах, обаче какъв е този канал и как така този сероводород се издига свободно нагоре и защо, след като явлението не е уникално се допуска!!!! Ето това не ми го побира акъла!!! Какво значи не е уникално и защо не са взети мерки срещу него, след като то е установено и очевадно не е редно? Защо всичко се неглижира и подминава, а ние си мълчим, ей това не го разбирам!

Не ги е срам

От сероводородът водата побелява ли? Рибарите казваха, че водата е побеляла.

то и без това толкова малко риба е останала ......

Пак го измислиха канцеларските плъхове.Морето само ще убие такова коли4ество,просто повярвах

най-добрия град за живеене..... хахаххахаааа

.

Някой яко се е надишал...

Някой яко се е надишал...

Не ги е срам

не е вярно това изобщо и въобще!!! Каксле двсичкия нефт, мазут, фекалии за които се писа във вестниците цялото лято - рибите взеха,че обърнаха кореми заради сероводорода, които от време оно си го има на дъното на морето.

EMI KAKVO GO KOMENTIRATE TOGAVA,DRASKA4I!!! SKORO NA BALGARSKITE TRAPEZI TAZI RIBKA 6TE SE QDE,PO MNOGO STAR OBI4AI KOITO KAZVA:PREEBI DRUGITE!!! 100%