Външно: България е против ЕС да приеме "Истанбулската конвенция" без единодушие

От МВнР се позовават на Конституцията. Очаква се ЕП да приеме с квалифицирано мнозинство документа през юни

Обратно в новината

Коментари - Външно: България е против ЕС да приеме "Истанбулската конвенция" без единодушие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ МОЖЕ ДА НЕ СМЕ ПРОТИВ ! ВИНАГИ ! ВСИЧКИ НА ТЕРСЕНЕ , НИЕ , БЪЛГАРИТЕ , ТРЕБЕ ДА СМЕ НАОПАКИ !

Марш от България мършо, отивай някъде където я зачитат любимата ти педофилска конвенция.

ЕС. Близките 20 години ще трябва да плащаме на украинските паразити да се въстановяват от крадене и корупция! Не нибстигат наще римляни....

Няма смисъл от конвенция за правата само на някои хора, конвенциите трябва да са за правата на всички хора които трябва да са равни. Без такива конвенции за правата само на жените, само на хомосексуалистите. Или ще е за всички или няма да се приемат.

На снимката горе пред министерството е статуята на Звярът от Библията! Пред всички финансови институции по света има такива статуи,както и пред повечето външни министерства... Политиците няма да ви слушат,те ще си приемат Истанбулската конвенция,дори вие да не искате,дори конституциите да ви отхвърлят тази конвенция,те ще ги приемат,това от ВКС са го знаели и също ще се оправдаят - ето,ние бяхме против,но видите ли,от ЕС ни натиснаха и се наложи да я приемем. Ние не я приемаме,но понеже си продадохме задниците на ЕС и сега ще се наложи да я приемем...Тези неща ги приемат на Запад за да събудят християнския национализъм и да предизвикат злоба у хората,да се намразят едни други,да започнат да се избиват,ако може дори да се избият инакомислещите,а това е част от плана на Лукавия... Четете и изучавайте Библията,време е да се събудите!

ЕДИН ЕВАНГЕЛИСТ, КОЙТО КАТО ДЯВОЛА "ЧЕТЕ4 ЕВАНГЕЛИЕТО! Я КАЖИ КАТО СИ КРАЙНО СВЕТНАТ, ОТ КОЕ ЕВАНГЕЛИЕ СА Т.Н. БЛАЖЕНСТВА И КЪДЕ СА ПРОИЗНЕСЕНИ ОТ НАШИЯТ/ СЪС СИГУРНОСТ НЕ ТВОЙ/ ГОСПОД!?

Това е неофициалната "дипломатическа" доктрина на САЩ, която ЕС копират макар и в началото неохотно. Оправданието е консенсус. Когато няма консенсус се променят правилата. Е те това е "правовия" ред на "целия свободен и демократичен свят" И всичко това става въпреки изобличенията, че Истанбулската конвенция има за основна цел не защита на жените от насилие,а прокарването на извратената джендър идеология.

Не.

Че изоставаме спрямо домашното насилие! На няколко пъти съседка ме пита - ние бием ли се? Просто, ако се скараме, то то е за минути, а после пак си говорим - напрежението вече го няма и така ..... вече 28 години!

То тя не приема развеждането да е из улиците на родния ѝ град, а иска развеждането да е по улиците на Париж! Чудесно що?

България трябва да напусне ЕС и НАТО! За целта, трябва да се проведе Референдум, който ясно и категорично да заяви на Европейския съюз, че ако нещата продължават в дух - на сляпо подчинение и незачитане на националните ценности, то този Европедерасизъм е вредна химера и трябва да бъде унищожен, преди да е нанесъл непоправими вреди! И без това Западняците ясно ни показват, че те командват, а ние сме просто слугинаж!

Еми какво толкова - ще го приемат е ЕУ, пък при нас няма да е законно - голяма работа! Ще плащаме глоби и така. То ние за смислени закони не можем да съберем великонародно събрание, за да ги приемем, какво остава за да променим дефиницията на джндър. Изобщо Външното са едни такива джендъри, че баш заради тях трябва да приемем истанбулската конвенция :)

Ратифицирането ѝ от ЕС я прави задължителна за всички - без значение дали сме я подписали! А педерастите от от ДБ-ПП са тези, които ще я прокарат и в педерасткия ни Конституционен съд! За сега само несъгласието в него възпира приемането ѝ! Не се ли интересуваш как бавно и постепенно ти се нервират в лицето подобни извращения?

В България действат доста добри закони свързани с домашното насилие! Приемането на на еврейската ИК, означава, да се откажем от всичките си закони и превръщането на Държавните ни органи в придатък на нещо, което е извън България, а самата България - просто в една територия с никому ненужно население!

ние отдавна сме така! И без ИК!

Не ми е ясно как ще стане тази магия - ЕС не може да се присъедини към международен договор всички парламенти на страните членки да го ратифицират.

Така, както са ти наложили закони и правила свързани с унищожаването на земеделието и животновъдството ни! В края на 90-те или в началото на 2000 година, България приема закони, че ние трябва да се откажем от семепроизводство си, а да приемем семена от европейски утвърдени компании и корпорации произвеждащи семена! Същото е и с животновъдството ни - просто не трябва да съществува подобно!

Европейския парламент прие резолюция, с която призова Съвета да осигури бързо и пълно присъединяване към "Истанбулската конвенция"... (край на цитата!) ВНИМАВАЙТЕ СЕГА: Решенията на ЕП няма правна сила, а само пожелателна. Така че тази РЕЗОЛЮЦИЯ не може да задължи никой с нищо. ЕВробюрократите обаче ще си счупят краката да бързат!

Браво на външното министерство

Не може ли да се измисли някакво изключение и боят само да се ограничи до уикендите?

от мен

може! през празничните дни биеш жената, в делнични дни си биеш децата и майка си!

Не, бе Уикенда си си на прайда.

Ама чак пък всеки ден?!

ЕС упорито копае към разпада си. Време е да помислим за държавата си.

Ами удри два-три шамара на жена си профилактично и сядай да мислиш...

Що пък да де ударя една... На жена ти? Тя нали е полово неутрална спрямо партньорите?

Що не се обръснеш, Та да заприличаш на човек?

Значи трябва и друга конвенция, с която да се разреши мобилизацията и на жени, защото няма да има кой да се бие срещу врага, ако се наложи. Ама еврогейчетата мислят само къде да си го мушнат. Това е най-важно!

В Англия е приет закон според който Господ Исус Христос става полово Неутрален! Бог вече не мъж!

тъпи, Исус Христос не е Бог, а син Божи! а относно пола на Бог, вече почти 2 000 години най големите прелати в християнския сват спорят относно пола му! преобладаващите са на мнение, че Господ е безполов, понеже ако е от женски пол, не е ясно какви дамски превръзки ползва, и дали през "нечистите си дни" е чист! а ако е от мъжки пол, дали се самозадоволява, или си е сътволил надуваема кукла за целта!

С тази конвенция, при война и мобилизация всички мъже минават в женски род. Е, много са прости

Като се пиша жена даже никой няма да смее да ме пребие.

Ами нека си вземем урок по български език. В БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК има 3 рода. Мъжки, Женски и Среден. Конституция ( женски род ) Конституционно право ( среден род) Конституционен съд ( Мъжки род) Ако жената я бие мъжът, пострадалия е детето. третият род сверката на нещата. Няма как думата род да не е конституционна. Няма език в който да има родове и те да са само 2. Смятайте си.

Авторите на този недомислен (или злоумишлен) документ са пропуснали една важна подробност, която е възможна като протестна практика, ако наистина се стигне до диктат на ЕС (т. е. на ръководните институции) и приемане без единодушие за целия ЕС. В определението за пол ( всъщност точно това е gender --социална полова роля, а не хромозомен или паспортен пол), може масово хора с различен от женски хромозомен или паспортен пол да поискат самоопределение като жени. Достатъчно е да го заявят и да докажат, че за тях не са определящи социалните полови стереотипи. Разбира се, това изисква все пак и някакви доказателства... Тогава страшното GREVIO ще трябва да ви защитава, но от кого, ако всички са жени??? Ето какви абсурди се създават с подобни предубедени и измислени от пристрастни ляволиберални кривозащитници ,,документи"!

В Англия и Канада има такива "жени" лежащи в женски затвори, и то осъдени за изнасилване. Голям купон им е. Съдът се произнесе, че разбира страха на другите затворнички, но правото на самоопределяне било по-важно.

Бития бит другото го знаете Никой няма и намерение да ни пита Кака се омъжи

3 Настоящата Конвенция влиза в сила на първия ден от месеца, следващ изтичането на период от три месеца след датата, на която 10 подписали държави, включително най- малко осем държави-членки на Съвета на Европа, са изразили съгласието си да бъдат обвързани с Конвенцията в съответствие с разпоредбите на параграф 2. 4 По отношение на всяка посочена в параграф 1 държава или на Европейския съюз, които впоследствие изразят съгласието си да бъдат обвързани с нея, Конвенцията влиза в сила на първия ден от месеца, следващ изтичането на период от три месеца след датата на депозиране на документа за ратификация, приемане или утвърждаване.

Надуха ми главата с Хартиената коалиция. Има ли коалиция Истанбулска конвенция? Има.

Аз пък настоявам да се приеме Истанбулската конвенция, да имат право да се пишат кой, какъвто иска, да се женят, да се развеждат..., ако това ще помогне веднъж, завинаги да се приключи с тая истерия около ЛГТБ, гейове, лесбийки и какви ли още не... Това врещене ще продължи дотогава докато се считат за различни и "специални", направим ли го "обикновени" ще искат да са нормални!

Предавате се? Тогава това ще приключи, когато те са нормалните, а вие сте извратеният хетеросексуален/а с биологичен пол мъж или жена. Вие ще сте бит/а и гонен/а и арестуван/а, а детето ви ще му се промива мозъка от яслата, да си избира пола и да прави секс с джендъри. Ще спрат, да се раждат деца и няма да има кой да ви плаща пенсията дори, ще изчезнете, като държава, ще сте безродник/чка.

На твоето дете, ако е от женски пол ще забранят да го наричаш момиче, да носи пола, да се облича в розово и да го наричаш тя. С това ок ли си?! Защото вече има детски градини в ЕС където този модел е приет. Аз нямам против различните. Но не искам нормалното ми дете да бъде третирано като различно

Обрнете специално внимание на това изречение: За разлика от ЕС, Съветът на Европа няма правомощия да създава закони!

и къде в конституцията пише че решенията се взимат с единодушие бе!?? решенията се взимат с мнозинство! единодушието беше при живков, сега е при путанин!

Нещата си отиват към кютек...

Пак повтарям: това е документ на Съвета на Европа, а не на ЕС! Съветът на Европа (СЕ), (на английски: Council of Europe; на френски: Conseil de l'Europe) е политическа международна организация на страните от Европа (т.нар. „Голяма Европа“ – 46 страни членки, за разлика от 27 страни членки на Европейския съюз), която работи за целите на европейската интеграция. Организацията насърчава сътрудничеството между всички държави в Европа в областта на правото, човешките права, демократичното развитие и културното сътрудничество. В организацията членуват 46 държави с около 655 милиона души население и тя е напълно самостоятелен орган,[1] съществуващ отделно от ЕС. За разлика от ЕС, Съветът на Европа няма правомощия да създава закони. Двете организации споделят общ флаг и химн. Два от най-известните органа на Съвета на Европа са Европейският съд по правата на човека, който прилага Европейска конвенция за защита правата на човека и основните свободи и Европейската фармакопея, която залага стандартите за фармацевтичните продукти в Европа. Съветът на Европа е създал множество стандарти, харти и конвенции, които улесняват сътрудничеството между европейските държави. Най-важните органи на Съвета на Европа са Комитетът на министрите, съставен от министрите на външните работи на всички държави членки, Парламентарната асамблея, съставена от представители на парламентите на държавите членки и Генералният секретар, който оглавява секретариата на Съвета на Европа. Комисарят по човешките права в рамките на съвета има задача да спомага за спазването на човешките права.

Има нещо гнило в Дания.

С ГРЕВИО? Или не сте разбрали що за орган е това? Нищо, има време. Ще разберете какво е било Гестапо.

Обичам инстамбулската конвекция, но повече обичам инстамбулските млади момчета. Често ходя там и като се върна по една седмица вечерям права до масата. Не мога да седна.

Къде можем да я прочетем тая конвенция

В 24 часа имат превод. Потърсете. Тук в коментарите има части от нея също, ако не са ги изтрили, че трият яко.

https://rm.coe.int/168046246f Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Истанбул, 11.5.2011 г. www.coe.int/conventionviolence ...

Как може да се говори за равенство между половете когато насилието над мъже се игнорира? Когато жените получават по-леки присъди? Когато работят по-лека работа и се пенсионират по-рано?

Файда от тоя скапан ЕС, йок! Единственото хубаво нещо от там са еврофондовете, но те така или иначе не отиват за обществото, а облагодетелстват само олигарси и корумпирани чиновници.

Те свършиха вече. Няма да има повече. Само планът за развитие, с който искат, да ни унищожат енергетиката за жълти стотинки спрямо загубите остана. Време е да излизаме.

Гласуваш за БСП... няма джендъри,няма Истанбулска конвенция има момче и момиче. Гласуваш за ПП ГЕРБ и ДБ...те подкрепят джендъризма. Това е.

Такаааа, а как се вписва в твоята теза най-малкият син на топ пропагандиста на Кремъл Владимир Соловьов Даниъл, който се снима с рокля, дълъг черен маникюр и грим.

На хелоуин ли?

ПП.. ДБ... ГЕРБ.....Подкрепят Джендърите от Истанбулската Конвенция! Гласувайте на изборите.

КВО ШЕ НАПРАВЯТ ? НИЩО ЛИ ? НАЙ-МНОГО ДА ГИ НАМГНИТЯТ ВСИЧКИ !

Ама за Шенген ни искат абсолютно мнозинство.... аааа, що така двоен аршина?!

КОЛОНИАЛНИ, РОБСКИ КОЧИНИ , ДЪРЖАЩИ КАТО "НАЦИОНАЛЕН" СИМВЛО ЧУЖ ПАМЕТНИК ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ, НЕ СА ПРИЕМЛИВИ ЗА СВОБОДНА ЕВРОПА ! ДЕМОКЛИВИЯТ МЕЧ НА "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" И "БРАТУШКАНЕТО", КОИТО СЕ ПРЕСИЧАТ М ПОЗОРНИЯТ КОЛОНИАЛЕН КОН, ТОЛКОВА Е НАТЕЖАЛ НА КРАТУНКИТЕ ВИ, ЧЕ САМО ВЪЗ ОСВОВА НА "ФАКТОРА ВРЕМЕ" ЩЕ ВИ ГИ ОТСЕЧЕ !

СВОБОДНА ЕВРОПА ! ?? От какво е свободна ? Да се смее ли човек, да плаче ли

В Берлин имат руски танк за паметник, за да не забравят какви предци са имали - нацита, заради които по улиците на Берлин са преминавали руски танкове! И затова са оставили един от тях, за да не се случи и втори път "да дойдат танковете"! Паметникът пред НС ни напомня, че сме били турски роби 500 години! А такива като теб не само искат да го махнат, ами са пуснали в НС и турска партия!

И твърдят, че в нея няма нищо смущаващо. Извинете, нямаше ли в тоя мил документ едни текстове, чрез които се създава един готин специализиран орган, с права на европейско Гестапо? Или за вас това не е проблем?

Член 66 — Експертна група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие Експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие (наричана по-нататък „GREVIO“) следи за изпълнението на настоящата Конвенция. GREVIO се състои от най-малко 10 и най-много 15 членове, като се отчитат равновесието между половете и географското равновесие, както и мултидисциплинарният опит. Членовете ѝ се избират от Комитета на страните измежду номинирани от страните кандидати с четиригодишен мандат, възобновяем еднократно, и са граждани на страните. Вижте сега какви привилегии и имунитет се дават на тези членове: Приложение — Привилегии и имунитети (Член 66) Настоящото приложение се прилага за членовете на GREVIO, посочени в член 66 от Конвенцията, както и за други членове на делегации за посещения в страните. За целите на настоящото приложение изразът „други членове на делегации за посещения в страните“ включва независимите национални експерти и специалистите, посочени в член 68, параграф 9 от Конвенцията, членове на персонала на Съвета на Европа и устни преводачи, работещи за Съвета на Европа и придружаващи GREVIO по време на посещенията в страните. Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните, при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции: имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество; освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си. По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия. Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните. За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им за изпълнение на тези задачи. Привилегиите и имунитетите се предоставят на лицата, посочени в параграф 1 от настоящото приложение, за защита на независимото изпълнение на функциите им в интересите на GREVIO, а не за тяхно лично облагодетелстване. Отнемането на имунитетите на посочените в параграф 1 от настоящото приложение лица се извършва от Генералния секретар на Съвета на Европа във всички случаи, когато по негово мнение имунитетът би възпрепятствал хода на правосъдието и когато той може да бъде оттеглен, без да се засегнат интересите на GREVIO. Тези хора могат да преминават всякакви граници абсолютно необезпокоявани, дори ако пренасят всякакви забранени вещества, субстанции, оръжия и каквото се сетите под предтекст, че тази Конвенция ги пази. Тази Конвенция е наднационална и реално никакви закони и местни властови структури не могат нито да ги спрат, нито да им „кажат копче“.

А насилието от майки към деца? А от жени към възрастни роднини? А от жени към други жени? Ако една лесбийка пребие приятелката си това по домашното насилие ли ще го гледат или като престъпление от омраза?

„Страните се ангажират […] да внедряват политики за равнопоставеност между жените и мъжете и за овластяване на жените.“ (Глава I – Цели и пр., чл. 6) И напълно в покварения дух на феминизма, не се споменава нищо за БЕЗВЛАСТНИ професии. Явно „равноправието между половете“ не предвижда еднакво представителство на мъжете и жените в армията, в мините, в полицията, сред пожарникарите, сред хората, които стават преди пропяването на първи петли, за да изхвърлят контейнерите с боклук… Схващате идеята на феминизма: „Равноправието на половете“ започва и свършва с дивидентите и привилегиите, като напълно изключва равнопоставеността в тежките и особено в рисковите професии и социални функции.

Гласувайте за БСП или Възраждане. Само те ни останаха да пазят Нормалността в България!

ме конвенцията за България е преведена грешно! При това нарочно! Gender е можело да се преведе като (женски) род, а не пол. Но или от текадърност, или за пари от НПО преводачите са избрали да сложат знак за равенство с "пол" и айдеее, оттук нататък всичко се изкривява.

Конвенция за извращения представяна като добро - това го може само ЕСсссс

Една от неприемливите страни на ЕС. Всичко е джендър идеология .Пък и като че ли си нямаме закон за насилието над жените....

Щом не иската Истанбулската извратеност, гласувайте за Възраждане, а не за ГЕЛБ = ПП = ДБ.

Очаква се ЕП да приеме с квалифицирано мнозинство документа -------- ПРОГНОЗИРАХ, ЧЕ ТЪПОТО ПРАВИЛО ЗА "ПЪЛНО СЪГЛАСИЕ" ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТО, ЗАЩОТО ТО ВОДИ ДО БЪЛЕН БЛОКАЖ, И ПОЗВОЛЯ НЕ НЕКВИ ПЛЮНКИ С ПО 2-3-5 МЛН ОВЧИЦИ, ДА БЛОКИРАТ РЕШЕНИЯ НА 500 МЛН! ФАКТИ ЛИ Е ВЕЧЕ ? ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА МАКЕДОНИЯ ! ПРОГНОЗИРАЛ СЪМ И , ЧЕ КОЛОНИАЛАТА КРЕМЪЛСКА ТЕРИТОРИЯ, ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАТА ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ЕС И НАТО ! И ПЕПЕЛЯНКИ - НЯМА ДА ВИ ДАДАТ ! ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КОЕ ЩЕ СЕ СБЪДНЕ ИЛИ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ СБЪДНАТ !

Дългите, гнусни пипала на Сорос и съмишленици бавно, но сигурно изпълняват пъкления си план. Дръж се Българийо!

Педали,сър!

Следете парите!!! ИК задължава финансирането на всякакви НПО-та от държавния бюджет за обучение на деца в детските градини и училищата на идеология, различна от биологичната.

Едни хора се опитват за узаконят статута на едни психично болни хора. Ако си се родил крава, не може да станеш бик !

Конституцията е основен закон, и нито един закон не може да и противоречи. Ако приемем Истанбулската конвенция, значи държавата България не съществува

Но само К.Петков може да я нарушава

В текста на документа никъде не се говори за хомосексуални, родител1 и родител2, трансполови хора, отнемане на деца от родителите им и предването им на хомосексуални двойки, джендър пропаганда и др. подобни измислени от кремълските гьобелсовци зловещи заговори срещу изнежените еврогейци... Тази конвенция е вредна заради съвсем други неща, макар че някои НПО биха могли да пробват и някои от горните, като се позовават на нея. Най-малкото с това недоносче се постявят под съмнение конституциите, отделните власти и прилагането на съответното законодателство на националните държави, а също и на ЕС. От това, което се крие между редовете, най-опасното е възможността, която се дава на разни НПО да се месят в работата на правосъдието и на изпълнителната власт. Да, чрез тях вече могат да бъдат прокарвани изброените по-горе възможни злонамерени практики. Затова е най-добре не само да не се приема, ами да се действа за създаване на група в ЕС, която да отхвърли ИК. И като отговор да предложи друга, истинска, срещу всякакво насилие -- не на полова, а на основата на човечността и на християнските ценности. А в тях най-важните са любовта и свободната воля, вкл. и личният избор да бъдеш това, което се чувстваш и самоосъзнаваш. И да, хромозомите са X и Y, половете са два -- мъжки и женски, но има хора, при които нещата не са много ясно определени. И това не са болестни състояния, а също е даденост; т. е., не става дума за някаква прищявка или глезотия. Съвсем друг въпрос е, че т. нар. леви либерали злоупотребяват с тези хора с оглед на някакви техни, предимно користни цели.

И сто пъти да им го повториш, пак няма да я прочетат и пак ще продължат да пишат тъпотии :D

Те предпочитат да вярват на простотиите на патрЕотите и на ченгетата, вместо да я прочетат.

И кой ще е Родител 2 ?? Или ще се редуват?

Ти ще си тъпанар 1.

Няма какво да се опитвате да ни изманипулирате. Ясно е напълно. Въвеждане на джендър извратенологията, набиване на децата от НПО-та, които са над закона, при това задължително заплатени от нас, на джендър извратенологията. Това е, което искате.

И как ти стана ясно, като не си я чел, пък си и прост?

Конституцията е основен закон, и нито един закон не може да и противоречи. Ако приемем Истанбулската конвенция, значи държавата България не съществува

"И като отговор да предложи друга, истинска, срещу всякакво насилие -- не на полова, а на основата на човечността и на християнските ценности." Това се нарича Закон. Имаше си го и преди, А човечността и християнските и всякакви ценности се подменят заедно със закона, заедно с Историята, Литературата, и Езика. Всичко се подменя и унищожава

Ти момиче ли си или момче Или и 2 те

цитат от вас : да бъде предотвратено и санкционирано насилието във всичките му форми! ..." Ок, съгласяваме се - та нали за всякакъв вид насилие си имаме съответните инструменти - закони, полиция, съдилища,затвори и какво ли не . Насилето под всякакъв вид е наказуемо у нас , и към мъже и към жени и към деца. Какво повече се иска от нас да "преодотвратяваме и санкционираме", винаги сме го правели , нищо ново под слънцето ????

Нещата не са толкова прости, защото в някои общности е доста трудно да бъде доказано насилие; т. напр. и досега някъде в България има ,,пазари за булки". И там буквално се наддава за цена, а булката никой не я пита дали иска да се жени и за кого. Или пък традиционното обрязване в исляма и юдаизма, което си е формено членовредителство и отвсякъде може да бъде квалифицирано като престъпно посегателство срещу личната неприкосновеност. Има и други примери от подобен род, напр. криминални аборти или уговорени бракове между малолетни.

Няма по-прост народ от българският. А такова му и правителството.

Конституцията е основен закон, и нито един закон не може да и противоречи. Ако приемем Истанбулската конвенция, значи държавата България не съществува

Така мисли цървулът Петър74.

Да речем че аз съм цървул, но конституцията ни, не е парцал.

Когато я чете цървул е такава.

Напротив, абсолютен парцал е. Ако знаеш колко наши си закони й противоречат и си действат. КС с много зор от време на време обяви някой текст за противоконституционен, след внимателна преценка кой наш човек може да бъде ощетен. Така че тия в нашия парламент си изтриват краката с нея, ти за ЕП говориш...