Външният министър: Вотът в чужбина не е ластик. Искаме с нота достъп на всички българи в РСМ

България се стреми към деескалация, но тя не бива да връща към положението отпреди седмица, защото това би било бетониране на репресията

Обратно в новината

Коментари - Външният министър: Вотът в чужбина не е ластик. Искаме с нота достъп на всички българи в РСМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОЩЕ СТАМБОЛОВ, СЛЕД СЕДМИЦА ПРИСТОЙ В МАКЕДОНИЯ Е КОНСТАТИРАЛ, ЧЕ МАКЕДОНЕЦА НЕ ПОМНИ НИЩО ХУБАВО И НЕ ЗАБРАВЯ НИЩО ЛОШО! ВИНАГИ Е ГОТОВ ДА ИЗСКАРА ЧЕКИЙЧЕТО И ДА ТИ РЕЗНЕ ГЪРЛОТО.

Северна Македония е готова дасе превърне в Украйна. Северна Македония е България маи ще трябва даги прочистим от мършата която се е навъдела македонска измет по долно от циклами и копанари

Теи искат война и се държат много агресивно, вето и преразглеждане на отношенията през 10 години.

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Тръгвайте масово ! Хилщди и дестки хиляди Българи към саркофага на Гоце делчев. Всички с по две знамена, с песни и танци !

Защо г-н министърът забравя да сожи думата „северно-“ пред думата македонски? Нали говорим за СЕВЕРНА Македония? Ако ние не го правим, защо да се сърдим, когато те не го правят. И малките камъчета препъват по пътя,

Давайте нотата, зажаднели сме за твърд македонски суджук. Не ни спирайте това удоволствие.

Защо пак България търси деескалация, т.е. отстъпва? Докога ще се поддаваме на външен натиск, когато нито сме виновни, нито позицията ни е грешна? Онези изверги в РСМ ли са прави, че ние ще "деескалираме" ? Каква е тази дипломация и поведение на управници - и сме прави, и сме в по-силна позиция, а пак правим крачка назад. Защо и докога? Този министър и екипа му къде са мислили, като са предприемали стъпки и заявявали позиции - ходовете им са по-къси и от носовете им. Жалко поведение, но пък да види и Радев какви са около него

Ако не е Украйна , ще е Македония. Дайте де си оправяме родината , а другите ще легнат на това , което са си постлали. И така ли няма паметник на Гоце Делчев у нас , та ще ходите в Македония. Патаклама ли търсите.

тия сегашните педерунгели накараха българите в Македония да се крият в миша дупка и да не смееш да се покажеш и се наречеш Българин

Джамбаски, Каракачанов и подобните им са такива лекета и келеши, че аз не искам да стъпват и в България. Конкретно за тези псевдо българи- патриоти, македонците са напълно прави.

Вето трябва! не нота!

За честването Простокиро да пусне пак самолета .

Раздадохме десетки хиляди български паспорти на тия алкохолици. Казвам алкохолици, защо всички македонци до които съм имал досег са били точно такива. Като почна от казармата, през студентските си години и при някои мои командировки. Говоря за македонците в България, като тези от Добринище. Двама имахме в казармата от там..... ми те въобще не знаеха да говорят български, говореха някакъв страшен диалект и като излизаха в неделя градско ги прибираха на гръб....Та тия с българските паспорти сега се сред тълпата дето ще напада българи. ОТНЕМЕТЕ ДАДЕНИТЕ ПАСПОРТИ НА ТИЯ ИЗПОЛЗВАЧИ!!!!!!

Ако се махне двойното гражданство нещата ще си дойдат на място.

Оппаа...да не се окаже, че имаме Външен министър на място?!? Чета, че някакъв наш политик показва мъжество и патриотизъм и се чудя какво не е наред в картинката!

Умрял съм да ходя на някъв македонец Гоце. Има къде по хубави туристически дестинации по света.

Само да не стане като със субсидията.

Ти си фиромец от Северна Мънкидония, русороб и платен сърбоман?

Преди 20 години бях казал, че по границата с БЮРМ трябва да се издигне телена ограда, по която да тече ток, както и да се спре издаването на визи и паспорти за всички бюрманци. Отделно, всички КПП-та по границата трябваше да се затворят, та да не може и пиле да прехвръкне. Необпходимо беше също да се прекъснат и дипломатическите отношения, та досега белким да им беше увряла главата. Сега вече е късно за това. Сега вече, както беше казал един комунистически политик от близкото минало: "време е танковете да дойдат".

Пак тази Македония. Защо радев,и т.нар партии,които повече приличат на опг,вместо на партии, не се яват на изборите в Македония? Вижда се,че в БГ мнозинството от народа не ви иска,а вие така сте се загрижили за 300 макета с т.нар бг самосъзнание сигурно добре материализирано.

Няма да ми стъпи кракът при тези национални предатели, крадци на история и албански подлоги!

Комунистът Радев и външната ни политика я натика в безизходица.Такова нещо на България не се е слувачвало от възродителният процес с имената на турците в държавата ни.

А никой не задава въпроса, защо шибаните комунисти дадоха мощите на Гоце Делчев на Македонската антибългарска държава!?

А някой задава ли въпроса защо безполовите антикомунисти не си приберат обратно мощите?

Ето това е действието която исках да видя!

Скъсвайте всякакви дипломатически и икономически отношения и оставете простите македони на мира. Тъпаци.

колко са всички българи в Македония? Май няма и хиляда,

След като се изкъпят всички "македонци" стават, чисти българи.

Абе не знам коло са ама щом РСМ се страхува да ги признае значи са толкова, че ако никой не ги преследва когато заявят билгарски произход, то други македонци в РСМ няма да останат освен Мицкоски.

Те самите т.нар бг в Македония къде са?! Защо не са излезли вече на протести,и да сакндират аз съм бг и искам в БГ?!

Не е ли време за посланик в Македония да бъде назначен пияницата Ангел Джамбазки, ще може да си пие там на воля, но и ще свърши нещо полезно за България.

т.н."нац.сигурнодт" минава първо през запазване на достойнството, честта и истината, а това означава - изискване от блядовете официално да признаят че - пишат с български букви ,създадени в Преслав - т.н. "освобождение" представлява съучастие на наемната блядска войска в освободителите въстанията на българите през 19-и век, което се преплита като моментен ситуационен интерес с третата война на блядовете с Турция в опитите за излиз на Босфора

Българите в момента пишем на руската гражданска азбука от 18 век. На тази азбука са писали Достоевски и Толстой. Просто след освобождението е взета руската азбука и с малки промени въведена в България като официална.

Всъщност използваме не руска азбука, а "руский гражданский шрифт" - това е типографско адаптиране на използваната дотогава славянска писменост към латинското писмо, използвано тогава. Т. е. начин на изписване на буквите от кирилицата, по-подходящ за печатане.

Ей платена центаджийска курва на повикване...като нямаш ментални възможности да напишеш нещо смислено по темата, която не е свързана с Русия...пропусни, няма да ни липсваш...Явно кака Херо плаща малко, та разчиташ на количество...

Може би на този 4-ти Февруари, а може би на някой от следващите македонстващите ще разберат по засиленотото присъствие на българи, че Гоце Делчев е български национален герой и скоро ще се откажат от него. Вместо него да си направят мавзолей на Лазар Колишевски или на Тито. Всъщност РСМ въобще не ни трябва в ЕС. То е все едно да пуснеш пор в кокошарника.

Евала колега! Това е много точно сравнение - пор! Миризливи РСМ-ееци

Този наш министър на външните работи е много тъп, говори с някакъв годечки диалект (или прединсултно състояние).

Важното е че върши повече работа от другите ,,посерковци,, преди него :)))

Кога правехте от турци българи? Сега от македонци българи ще правите.Оставете хората на мира. Ако искате българи - вижте си в спалнята и оплождайте жените си. Да ви раждат българчета. Не се надявайте на природени.

Тебе ще те направим на веро.

Дай жена ти на някой македонец. Ясно е че не можеш.

И на теб писането не ти е сила, мощно тъп си...

Абе не ни интересува Македония. Оставете хората на мира.

Кой какво прави на северномакедонците? Имам няколко въпроса към хората, които смятат, че македонците никога не са имали нищо с българите: - Защо имаме град на името на Яне Сандански, който е македонец; - Защо имаме град на името на Гоце Делчев, който е македонец; - Защо имаме булевард на името на Тодор Александов, който е македонец; - Защо имаме университет на името на Климент Охридски; - Защо хиляди хора са се борили и умряли за свободата на Македония; - Защо стотици хиляди хора са се преселили от Вардарска и Егейска Македония в България. Има и много подобни въпроси, но нека започнем с тези.