Външният министър: Стигнахме още по-ниска точка в отношенията с РСМ - бяха бити хора

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище на МВнР, решават дали МВР да му осигури охрана

Обратно в новината

Коментари - Външният министър: Стигнахме още по-ниска точка в отношенията с РСМ - бяха бити хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грешка беше, че министътът и официалната делегация не изчакаха на границата, докато "проблемите" се разрешат. Тогава, както те нарушиха обещанията, следваше да им припикаят протокола и да пристигне посред нощ и поиска церемония и тогава и на следващия ден. За съжаление властта ни пак се оказа неподготвена и още по-лошото пак тръгна по лесните пътеки, а не стоя до нароода си. Долна мерзост, наглост и поредна агресия бе това от РСМ, а са горди и по ухилините им самодоволни физиономии личи, че е отдавна планирана акция. Родното разузнаване пак се провали, а с това и дипломацията ни. И пак няма достатъчен рязък, внезапен и достоен отговор.

другърите от московското училище по външни работи се "изхождат" по въпроса! Невероятно, но факт, че никои от тях не си разкъса червената риза за да покаже засекретения мемурандом ( или каквото там се казва) с РСМ, които като съдържание и смисъл е почти еднакъв за двете страни ангаирани в подписването му! КЪДЕ БЕХТЕ "юнаци" с накривени червени калпаци преди няколко месеца??? Какво правихте в последните години за да защитите БЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ??? сега си хленчите по методичка разбира се ( скриваме са после се показваме и се оплакваме)! Щеше да е странно за хора от Външно Министерство на някоя друга държава, но за "потомствените дипломати" това е норма! Да са ни честити най-по-най добрите!

Къде са ХЕЙТЪРИТЕ който плюваха по Слави че Македония му беше измислен предлог да развали правителството. Или сега ще чакаме Макрон а дойде и да реши проблема.

кой беше оня сЛаучо? от къде беше? кЪде беше ( освен по талавизията си)? учиндолския МАЧО с разкъсана матросовка изпрари хората си в парламента за да гласуват статут на паметник на кустурата на БУЗЛУДЖА! за този ли култур-мачолин говорите? Сифурно има некакво объркване

РСМ е българската Украйна - крадлива, лъжлива, лицемерна. Няма си собствена история - краде чужда, няма си собствена култура - краде чужда. Няма си собствена символика - краде чужда, и свой език няма, този македонски език преди да го признаят си беше просто един български диалект. И както с Украйна, където за станалото е виновна най-вече Русия, която за да има мир с лъжливия Запад просто създаде сегашната Украйна, така и при нас - за всичко сме си виновни ние, защото им дадохме всичко, което са ни поискали. И още една аналогия има - така нареченият демократичен Запад винаги е дбил на тяхна страна (сетете се защо).

Сърбия и РСМ даже наскоро договориха паметник на загинали сръбски окупатори в Охрид през 1915г. от местни български бунтовници.

И затова като евродепутат призовавам всички български политици, млади и стари, десни и леви, либерали и зелени, зрели и недозрели, към заемане на твърда и непоколебима позиция в защита на българската история, култура и народност в Македония - минала и днешна. Защото в тази географска област, част от която днес заема независимата държава Северна Македония, е живял и все още живее българският народ.

ГНЯВ! ЕС БЕЗ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! Днешното скандално поведение на северномакедонската гранична полиция на границата между България и Северна Македония, както и още по-отвратителното поведение на северномакедонския политически елит и на северномакедонски граждани в Скопие във връзка с честването на годишнината от рождението на националния герой на България Гоце Делчев, изпраща еднозначно послание: Република Северна Македония няма място в Европейския съюз . За пореден път стана ясно, че националреволюционер като българина Георги Делчев няма нищо общо с днешните северномакедонци, които са copy paste на най-отвратителните комунисти от югославско време. На тяхната враждебна спрямо България десетилетна политика трябва да се сложи край. Чух и лидерa на опозицията в тази страна Християн Мицкоски от ВМРО-ДПМНЕ, който активно работи срещу своята страна в интерес на съседна Сърбия. А най-вероятно и на Русия. Днес той призова нас, българите, да гледаме в бъдещето, в 21-ви и 22-ри век. Веднага му отговарям: защо, като искате да гледате в бъдещето, застроихте центъра на Скопие с антични сгради? Защо фалшифицирахте дори градското архитектурно пространство? Няма бъдеще за такива комунистически изкопаеми като вас - титовисти, червени боклуци, югославски отрепки. Много дълго ще висите пред портите на Европа. Ще клечите пред тях, докато не ви уврат кратуните за историческата истина, че сте срамни наследници на достойни македонски българи. Че сте се отродили от своя български народ. Ще има дълго да чакате за европейско членство, защото поведението ви е на сърбомани. И защото не сте достойни да носите името македонци, което е името на македонските българи. И то какви само българи: Пърличев, братята Миладинови, Пейчинович, Делчев, Груев, Сандански, Александров, Михайлов. Наистина ми писна. И затова като евродепутат призовавам всички български политици, млади и стари, десни и леви, либерали и зелени, зрели и недозрели, към заемане на твърда и непоколебима позиция в защита на българската история, култура и народност в Македония - минала и днешна. Защото в тази географска област, част от която днес заема независимата държава Северна Македония, е живял и все още живее българският народ.

За кой ли път се вижда че, държавната политика на най високо ниво на Северна Македония възпитава омраза и насилие срещу всичко българско.България трябва да си върне достойнството и да не допуска неспазване на договора с СМ и международните договори.Даже наглоста стига до там че, Пендеровски обвинява България.Твърдост и последователност.

Скопяните станаха нагли и агресивни след като простакакиро предаде българската история.

След като буцето даде 60 глави добитък на простото за да свалят прангите на макацицонците ...

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

лица с два паспорта и антиукраинска дейност, така и България трябва да лишава от БГ паспорт лица с антигългарска дейност! НО ДА СЕ ИЗВЪРШИ И ПРОВЕРКА КАК ТЕ СА ПОЛУЧИЛИ БГ ПАСПОРТ!

Ми така е! Слабите ги бият!

Posranci ...da vi..mamata!

Ще стигнете,като сте окупирали власта ,крадци,некадърници и предатели. Цялата Държава съсипахте Идиоти

Това го разбрахме. Не разбрахме какво ТИ като министър ще направиш по въпроса, дрисльо?

Просто игнорирайте Северна Македония. Ни хубаво , ни лошо за тях. Актуализирайте българските паспорти и който не се е преброил за българин , да се прости с него. И не прекалявайте с вниманието към Пендиков - нека има къде да живее , но му предложете работа, за да може да се издържа и да си плаща наем, както всички.Ако има основание , да му се издаде български паспорт , но имам подозрение, че ще си потърси с него работа в Европа.Ще поживеем, ще видим.

Не можем категорично да игнорираме РСМ по две прости причини - фалшифицирането на българската история от тях и канските им усилия чрез лобита да убеждават европейски представители че са по - папи от папата. Не става така. България трябва да вземе съответните мерки и също би било още по-належащо външно министерство да полага усилия за активни дейности и лобиране за нашата аргументирана история и фактите относно изкуствено създадената рсм. Така ще има позиция държавата ни по всички параграфи

така работи Коминтерна, за справка историята!!!

"Външно не планира ответни действия на „постановката“ на Скопие" - news.bg - Ако не планирате по никакъв начин да отговорите на този позор, може Господ да ви наложи тяхното наказание и да им станете съучастници пред Божия съд.

Тотален блокаж на всичко македонско. Вето след вето ... никакъв ЕС за тях.

Затваряне границата с Македония за всички влизащи с македонски паспорти! Спиране подаване на ток от АЕЦ Козлодуий! Затваряне на посолството ни в Скопие, прекратяване на икономическото сътрудничество! Прегласуване за връщане на ветото! Само така може да има напредък, северните мукове не разбират от дурго освен от тоягата, това е типично сръбски манаталитет, албанците отдавна го знаят това

Да поискат публи4но извинение от Франция,Германия,Австрия и Унгария,които са виновни за разпар4адосването на България на 4асти.Да признаят ,4е Македония е била 4аст от България и това го има отбелязано в турските фермани,когато извоюваме от султана,нашата църковна независимост.

Те ви плюят в сурата, а вие мислите, че дъжд ви вали! Пратете сега всички депутати дето гласуваха за отпадане на ветото по нареждане на Макрон за да хапнат и те дръвцето.

Румъния строи ограда по границата в Добруджа. България остава заден двор на ЕС, за да има къде да се строят големите европейски бежански лагери. Честито Радев! Честито Борисов! Честито Петков! Честито Пеевски! https://www.segabg.com/category-observer/rumuniya-shte-ni-napravi-bezplatna-ograda https://evz.ro/un-gard-la-frontiera-cu-bulgaria-sansa-romaniei-pentru-aderarea-la-schengen-analiza-presei-de-la-sofia.html https://bgnes.bg/news/donev-k-m-nikolae-chuka-da-se-fokusirame-v-rkhu-v-nshnite-granitci-na-es/

С недалновидни мекотели като вас, просто ще претърпим поредно унижение и нищо друго.

Пак искам да задам въпроса, защо само към нас е това отношение от страна на РСМ? Защо не си позволяват подобни изпълнения към гърци, сърби, албанци???

Защото от поколения учат, че нямат нищо общо с българите, напротив, българите са татаро-монголско племе, което е окупирало земите им и иска да ги асимилира.

Българската политика спрямо Македония вече се води на ниво провокации и лъжи.Това говори за безсилие и унижение,което няма да срещне никаква подкрепа в Европа по света.

Много неприятно посочване са „хора“ без конкретика. Бити са БЪЛГАРИ, а не сърби или северомакедонци които също са снимали с телефоните си. БЪЛГАРИ са били дискриминирани, обиждани и малтретирани защото такъв им е сурата, такова нареждане са получили от Скопие и РСМ следва да си получи заслужено ВЕТО и затваряне на КПП и ограничения за консулска дейност !

Вке пак бития е депутат,а не човек)

Не е така. Битият е Българин. Жалкото е че няма бити сърби и албанци !

Да им се покаже къде им е мястото

Смешник си ти,сега бил момента,а досега не беше ли.

Как? Като преизберем хората които им махнаха ветото? Защото точно това ще стане :))) Мъка...

Има 37 глави по които можем да наложим вето. Няма да се наложи. Макаците няма да ги изпълнят.

Не можем да слагаме вето по всички глави, защото няма да видим един лев от ЕС.

Бития без медецинско освидетелстване не е бит.Бяха пуснати на следващия ден и нямаха нещо по себе си, което да намеква за нанесен побой. Тия надминаха и футболистите по симулация.

Ако ти забия един шамар, дали след 6 часа ще ти личи или един удар в стомаха, ще си проличи някак.

Защо да вярваме на едни провокатори, а не на официални органи, още повече, че те не са български да лъжат като теб.

на тебе ли да вярваме Глупендър ???

1. Относно политиката и политичарите в БЮРМ: Няма автентична "македонска" политика. Има последователно продължение на вече едновековни действия на Сърбия за обезбългаряване, изкореняване на българското и насаждане на омраза към България. В това машата е Сърбия, но сценаристи са и Русия, отчасти Европа и Гърция. Сегашните скопски политичари са еничарският корпус на властващата политическа просръбска доктрина. 2. Относно населението на БЮРМ: Стогодишният натиск върху българите в Македония надхвърля по жестокост турския от малко по-ранната история. И преди комунистическо време, и по негово време, и сега, сръбският интерес диктува - УБИВАЙ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО. Прочетете Анри Пози - френски анкетьор за резултатите от мирните договори след ПСВ. Малцина от хората биха устояли на това. Сегашното население се е приспособило към изискваното от него показно мразене на България.Те са наши братя и не можем да ги виним, че са предпочели да останат живи. Родовата им памет е била насилствено заличавана. Но в това е и шансът - те са жертви - не наши, а на сръбската шовинистична политика. При правилно българско поведение тази омраза може да се обърне срещу насилника. 3. Относно българската политика: Основен проблем е активният, безответен антибългаризъм в БЮРМ. Трябва да бъдем твърди и настъпателни. На просръбската арогантност трябва да се отговаря адекватно. Не срещу населението, а срещу втъкания във всичко антибългаризъм. Те че по този начин няма да видят ЕС е ясно, но не трябва да разчитаме на това. БЮРМ и не иска влизане в ЕС. Сръбският интерес би пострадал от това. Така че поведението ни не трябва да разчита на това да ги спрем с вето. Българският интерес в Македония е по-стар и по-важен от ЕС. Ние трябва да защитаваме ревностно и на мига всичко българско по земите, които в момента функционират като просръбска БЮРМ.

Макар и да не съм съгласен на 100% с всичко, то много се радвам, че има толкова добър анализ относно 'македонския въпрос'. Само да добавя, че 'великите сили' ни разделят от Македония, но тяхното влияние е различно през годините и това се дължи на обективни исторически фактори: - до Първата световна война Англия е световен лидер, а Гърция и нейните интереси са и приоритет, затова и най-голямата част от Македония е в Гърция днес; - през това време Русия се опитва да си открие излаз на 'топлите морета' през България и първоначално ни помага в създаването на Голяма България; - след Втората световна война САЩ са новия хегемон и Югославия се възползва максимално - от една страна има комунизъм, защитен от Русия, от друга страна помагат на САЩ да се справят с комунизма в Гърция, като си затварят границите по време на гражданската война. Тито не е бил съгласен за федерация с България, а Македония да стане отделна държава, включваща територи от Гърция, Югославия и България.

Споделям уточнението. Тази арена за сблъсък на мнения изисква краткост. Това обаче води до схематичност и липса на нюанси, уви :)

Ами решението е много просто бе глъмчо - затваряне на нашето посолство в Скопие, изтегляне на нашия посланик обратно в София и затваряне на македонското посолство в София. На македонския посланик се връчва нота, че е персона нон грата и до 24 ч. трябва да напусне страната. Следващият дето дойде на негово място не му приемаме акредитивното писмо и готово. Затваряме границата с Македония и прекъсваме всякакви отношения с тях. Връщаме ветото и даваме 72 ч. срок на всички македонски ползватели на нашенски паспорт да се явят в най-близкото посолство където този паспорт да бъде анулиран и съответно след това да си ходят у "великата кенефна дупка Македония" и там да го духат на албанците. Който има БГ паспорт и се чувства българин, но не живее в България би трябвало да живее в Македония, а не в Англия, Германия, Белгия и тн. нали? Освен това да им се постави ултиматум, че всяко следващо посегателство над български граждани или нашето посолство там ще се счита за акт на агресия и ще бъде наказан реципрочно при нужда и с военна сила. За тия смешници дори няма смисъл да си използваме армията. Пращаме населението на Факултета с картбланш да правят каквото си искат и за 3 дена Мактоалетната е приключила. Сърбите няма да направят нищо понеже са заети с Косово и са в деликатна позиция, турците сега са заети със земетресенията, а гърците с турците. Албанците ще се радват да помогнат срещу част от македонските земи. САЩ, Еврогейския съюз и Русия пък са заети с Посрайна така, че и на тях няма да им пука особено за Маккенефа.

взимате решения за 30 години напред за енергетиката, вземете решение , безсрочно-когато РСМ изпълни френското предложение, пардон то си е решение, тогава ще говорим. От нас не се иска нищо освен да чакаме. Ние сме в ЕС, РСМ е извън. да не сменяме местата...

Браво, апартамент, пари, гражданстов, браво, станахме за смях, с право ни се подиграват в РСМ. До вчера бил античен македонец и то доста активен, а днес вече е българин. Браво министре-руски комунист, вместо да се занимава с шенген и еврозоната, а да за там няма капацитет, само пропагандно-махленски историйки са му по силата.

Айде стига вече с тая еврозона и с тоя Шенген. В ШЕНГЕН НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАБИЙТЕ СИ ГО В ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!! НЕ НИ ИСКАТ ТАМ!!!!!!!!!!!!! В еврозоната ще ни вкарат, за да им плащаме дълговете и да ни заробят и финансово освен икономически.

Нека си изясним нещо, докато не излезе някой Министър, Премиер или Президент и не каже, че: "В България никога не е имало фашистка власт." нещата няма да се оправят. Само, че на 'червените' тази тема не им се нрави, а 'сините' са неадекватни. Имаме историци и след комунизма, когато наричаха този период или 'фашистки' или 'монархо-фашистки', и те нека кажат каква е истината.

Едно е да разгромиш противника на полето на дипломацията, както Зоран Заев се справи с Бойко Борисов, друго е да го направиш за смях, както приемниците на Заев си поиграха с просто Киро и продължават да си играят със служебниците на пълководеца Румен Радев.

А още по-смешно е че очаквам на следващите избори точно те двамата и партиите им да получат най-много гласове.

готвят ни за война с "македонците", по тертипа на руснаци-"украинци", сърби-"хървати", Китай-Тайван/Хонконг, Индия-Пакистан, СК-ЮК... Разделяй и владей. Докато има прост народ номерът ще върви.

"Преклонена глава сабя не я сече."

премахването на ветото е голяма грешка, на една политическа партия пробутана от америка. ЕС не ги интересува от вас, нито какво ще става след 50 години. естествено че искат МК в ЕС. притиснаха киро и той се осра. оставихте една германска бабичка и някъкви европейци които не сте виждали и няма и да видите, да ви градят външната политика. изхарчихте целия парата за изтребители да спасите кочината от фалит, изтребители няма, в сащ не знаят какво е българия. за смех сте и естествено че ше ви бие македония като ви гледам нещастните коментари. между другото на 400 км има война, ама от истинските, и сме връждебна държава за русия благодарение на Киро. Дано блока на киро свали първата ракета, по украински.

Киро? Не беше ли Бойко селянинът футболист, който даде 59 депутати все едно ги има за леминги за да падне ветото? :) Айде да си говорим истината - СДС и производните й са проблемът...ако ги бяха смачкали едно време 100+ НПОта нямаше да ги има в България...

си оставката...слаааб си..

Как се стигна до тук!? Това е процес на дупедавщина, угаждане-без някой да ни го иска...!? Демонстрация на възможности без да имаме нужния потенциал, толери рахме ги години наред под натиска на "Биг Брадър"... А сега" се правим на мъже"!? Ще ни наредят отвън и ще постигнем "консенсус"! Но с македонците дружки, никога няма да станем...!!! Объркахме посоката отдавна....

_stankow

Ами то е срам за нашите дипломати. На негово място не бих го казвал и бих се засрамил. Освен ако не изпълнява поръчка нарочно да влоши отношенията ни с РСМ.

Щото той иска да им праща генератори.Ами следващия път като искат да спрат българите,македонските митни4ари ще измислят нещо друго от рода на, пункта е в карантина защото няма вода и не работят тоалетните.Пръскаме за гриза4и и ще отворим утре,или хакери са ни ударили софтуера и сега работим,елате утре.На тия докато не поискаме изваждане на явно на досиетата на сръбските и руски агенти в Македония,тия няма да се оправят.Затова само твърда ръка,пред Брюксел за спиране на всякакви преговори за ЕС.

Българският народ очаква решителни действия от българските власти. Времето за декларации свърши. Отзовете северно македонския посланик и прекратете всякакви взаимоотношения с българо-фобските власти в Северна Македония.

_stankow

И какво ще спечели България от това ? Не ви ли прави впечатление как изведнъж се влошиха нашите отношения, след като се намеси западът ?

Не хора,а депутат......тея трябва да са бити и тука в България,докараха цял един народ до просешка тояга,докато те си се хихикат в парламента!

Мухъл! Зависи кой ги бие бе! Македонец или албанец няма право да бие българин Хюме

Ще видите европа през крив макарон.

Този човечец с вид на селски кмет,министър на Външните работи? Цървул до цървул в това служебно правителство.

А предишната очилата лелка, тогава издигната от партията на Слави, по-добра ли беше? Какво направи тя като министър, а сега отиде и пристана на Възхода на Янев?!

Защо македонците не бият и псуват гърци, сърби, албанци, турци или косовари ? А налитат свирепо на българи, най-близкия етнос до тях. Защо ?

Много хубав въпрос !

С агресивната си риторика много влошиха отношенията с макетата.Вие как мислите,че те не знаят,че им продаваха паспорти по 5000 евро?

Защото от поколения учат, че нямат нищо общо с българите, напротив, българите са татаро-монголско племе, което е окупирало земите им и иска да ги асимилира.

Тъпа нашенска "политика"! Не беше трудно да прогнозирам, че още след като кръстиха центъра "Борис 3-ти" ще има бити. Имаше ли бити? Не беше трудно да прогнозирам, че след като 150 години не се бяхме сещали толкова за Гоце Делчев, то целия този наплив на политици, ще доведе до ескалация! Имаше ли ескалация? И всичко това от служебната "политика" на Радев!

Айде сега си изпий хапчетата, че си забравила и У левУ :-)

Истината е че по времето на Борисов не смееха да обаждат , камо ли да бият ! Сага ни се присмиват на тези охлюви който ни Управляват !

А Борисов не свали ли ветото, което сам беше наложил?

ама меките китки и Бойко педи... каза, че са готови за Европа и са ни близки приятели! Недейте сега така сърдито, обърнете и другата буза. Все пак сте свикнали да ви бият по границите от зората на демокрацията - гаранция от СДС и Надето Михайлова, която предвождаше групите преминаващи за да не ги бият по границите..