Коментари - Валя Балканска и Теодосий Спасов в Инициативния комитет на Анастас Герджиков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радомир Чолаков от ГЕРБ e председаъел нз инициативния комитет издигнал Герджиков, но Герджиокпв не е кандидтът на Герб. Ако беше кандидат на Герб щеше да се е качил (тик е цитатът на Мика Зайкова).

мунчо се беше наточил за втори мандат нали? Сега загубата ще е тежка :)

Никога повече тия смешници герб и техния конвой от мангасарски тролове. Не трябвало със злоба, не трябвало с омраза. А вие с какво вървите напред, бе? Всички сте от голЕмото добрутро, много начетени. Най-простия и долен е тоя Софийски университет. За нищо не става, щом принуждава учениците да напускат и да търсят по-добро образование в чужбина. Да не говорим за огромния брой мъртви души който водят, за да си избиват парите. Долни и продажни сте всички гербаджий, за 1 кюфте гъзовете си давате. Дупедавци.

Да свиква да ходи на рае!!!!!!!

Проф. Герджиков с такава вице-президентка. Явно яко са го стиснали за топките. Или пък просто няма такива

Луна и Герджиков на балотаж

Квичат комунягите и има защо, но не разбирам защо се вълнуват толкова, не свикнаха ли 15 години Борисов да ги бие като тупани

Бухахахаха, Боко направи анална пенетрация на фъркатото с боксова ръкавица.

За мен би било чест да бъда включена в инициативния комитет за проф. Герджиков.

Като я гледам не е Крокодил , а Чавка ! Купена е с килотите Тиквена Чавка ! Ще видим , Българите мразят обратните резби , не се отнася за тебе , имаш Кюлчета и пачки и точка , опозорена до последния си ден ! Да живее Радев и ИТН !

Уредена за пиар във ВВС като добър плувец и татко с връзки. Горката ,просто няма визия за да застане до купения от Боко професор Герджиков.Вижте физиономията на Герджиков и се сетете за Роска ирландската пастирка. Те са лика прилика ,като два стръка иглика.

А Деси Радева как беше назначена като пиар във ВВС от Румен Радев? Тогава не бяха женени, а тя му беше служебна любовница. Сигурно без връзки са я назначили.... Много ви е различен аршина, двоен така да се каже.

На вас (всички гербаджии) ви е различен аршина! За Радев не можеше, ама сега за нашия човек може,а?!

Трепери козината, нали?

Не ме интерисува кой къде е бил. Ако Радев и Борисов са силни мъже,ще си подадът ръка и ще се извинят на целия български народ,на народа.Не на тая сбирщина от некадърници в парламента.Радев е по агресивен,но подло използва б еднотиата за да поведе тълпата.Само да му припомня,че и Ленин а и безброй други са използвали недоволството на масите за осъществят революции и бунтове.Вгледаите се в резултатите след толкова години,кой къде е. А ако искат да се бият има арени ,да ги запрем двамата и без да пречат да си говорят за поли,кой колко голям нъж е бил и т.н. Повръща ми се от вас!

Невена не е никакъв PR, тя е калинка която за да получава заплата след спортната си кариера беше назначена в бившата школа Олимпийски Надежди като офицер на измислен щат за свой хора където стоеше и сержанта Пулев, майор Стефка Костадинова. .... В последствие нещо се случи и тя беше преназначена да раздава кашкавал и шпек на състезателите които отиваха на лагери .....След унищожаването на спортната школа на ЦСКА по неясни критерии беше преназначена в обслужващата рота на ВВС. Тя е класически пример за калинка, как е станала PR и стигнала до чин полковника без да е завършила Военна Академия основно органа който се намира между краката и знае.

Деса Парцалеса да крие под полите Мунчо

Жена полковник, при това пиар, за вице - това звучи много, много добре! Аз естествено, че и нея не съм я чувала, но на база данните в статията определено съм впечатлена. Като експертизи си мисля, че тя допълва Герджиков доста добре. Засега вие сте ми водещите кандидати, но и Лозан Панов, когото знам, че ГЕРБ не обичат особено, също е доста добра кандидатура - в другата темата вече писах едно словоизлияние, тук няма пак да го пиша.

Стига с тези военни, голяма част от тях са психари и убиват жените си като се пенсионират

Бойко пак избра кукла на конци която да му ближе зад-ка, а тази е толкова проста, че Луна е по добър избор. "Парашутиска" на генерала Явор-клона жената.

Отекохме в канала защото тоя няма как да го оплюем. А пък ако тръгнем да плюем Валя Балканска дето песента и отиде в космоса като посланик към чужди цивилизации ще вземат да ни набият.

ОТНОВО ЩЕ ЗАГУБИ ... НЕ КАЗВАМ, ЧЕ МУНЧО "ЩЕ СПЧЕЛИ" ... ПРОСТО ГЕРБ - ГУБИ С ТИЯ СМЕШНИ КАНДИДАТИ .... ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ НА ГЕРБ ЧИСТО ТЕОРЕТИЧНО, БЕ САМАТА ТИКВА, НО ТИКВАТА ОТ РАННИЯТ ЕВРО-ПЕРИОД !

Смешникът си явно ти самия! Необразован, не сполучил и пишещ за пари, каквото му пуснат!

Ами като ГЕРБ ще загуби защо ви е обзела такава паника? Нали това искахте тогава какъв е проблемът та чак пияна викате от устата и си трошите клавиатурите денонощно?

ДА ТИ ВЛЕЗЕ В КЪЩАТА - СЪРБАЛ СЪМ Я ТАЗИ ОТРОВНА ПОПАРА !

Буля Зеленочорапица, на гербиджа

Проф. Герджиков произнесе слово, когато Бойко Борисов става доктор хонорис кауза. Той казва, че лидерът на ГЕРБ е направил за 6 месеца повече, отколкото Стефан Стамболов за 7 години и Тодор Живков.

Платения коментатор още не се е събудил и не си е прочел сутрешния брифинг. Щото това го опровергаха още вчера. И то поддръжници на Радев.

Новината е фалшива, даже проф. Искра Баева от инициативния комитет на Радев потвърди, че това не е вярно!

Фатмака яко я е опъвал тази си подчинена.

Дали щеше да остане жив като знаем Кой е Мъжът й?!??? А?

Комунягите са в Амок въоще не очакваха че синята вълна ще се надигне срещу тях и ще ги отнесе през девет планини в десета

" слушкам за да папкам" Безличен тюфлек Някога да е заемал позиция по обществено значим въпрос? Същия като Плевню Бочко таквиз най ги харесва И за ушенце ги подръпва А за ДБ не се кахърете Имат си човек Лозан Панов

Поредната простотия. Давай още можеш.

През сълзи ли успя да го докараш троле? Или рано в неделя, още не са ти спуснали опорките още Смей се Увисна ви " обединителя" ГЕРБиджиков Колкото и да го лансират ГЕРБ и ДПС

И още една:)))) Давай давай-може и да изкараш за една баничка:)))) Продължавай да ме разсмиваш с безсилната си злоба и простащина:))))

Информационната система на BIRD.BG пази нещо, което е заличено от сайта на КПКОНПИ. Кандидатът за президент Анастас Герджиков е подавал декларации за имущество в качеството си на член на Изпълнителното бюро на ПП Новото Време. Същият е бил основател на фондацията Новото Време с обичания от всички шеф на БНТ Емил Кошлуков и други ченгеджийски изтърсаци като Миро Севлиевски и Борислав Цеков. А също и Юлияна Дончева, която е съпруга на кандидат-президента Стъки. Иде Новото Време, иде!

Прекрасно, Кошлуков е символ на СДС

И това ли е най-големият компромат който можахте да измислите с малкото си мозък и след 24 часа ровене:)))) Ама колко сте жалки. Давайте давайте има още време. Ако не успеете питайте канна Рачева-тя ще ви измисли нещо.

Радев да си стяга дисагите и в затвора

Песента която е в космоса завинаги на златна плоча

иначе щеше да пее на турски

Селото на Радев е прекръстено на Цар Борисово през 1895г

Царска Русия била комунистическа държава:)))) Руския император бил партиен секретар:)))

Тази песен е символ на единството на балканските народи и борбата и за свобода и единство

Преди да дойдем в Златоград, не знаехме, че тук вече съществува и музей, посветен на Делю хайдутин. Освен от песента на Валя Балканска, която лети в Космоса, нямахме друга представа за него. Позволявам си да поместя един от вариантите на текста на тази толкова известна песен, тъй като в повечето случаи се заслушваме в изключителния глас на Валя Балканска и в съпровода на гайда, но съдържанието на песента някак ни убягва.В песента се разказва за отправената заплаха от Делю към турската власт да не потурчват лелите му в село, тъй като ще отмъсти жестоко, ако това стане. Неговата любима Гюлсуме обаче го предупреждава, че вече леят куршум, с който да го убият. „Излел е Дельо хайдутин” Излел е Дельо хайдутин, хайдутин, йенкесаджие с Думбовци и с Караджовци. Зароча Дельо, пороча Деридерескимнем айене, айене, кабадане: -В селоно имам две лели. Да не ми ги потурчите, да не ми ги почорните, че кога влезем в селоно млочко щат майки да плачат, по-млочко млади невести! Гюлсуме Дельо зароча: -Чувай са, Дельо, варди са, че ти са канят, Дельо льо, Деридескимнем айене, айене и кабадане, леят ти куршум сребърен, за тебе, Дельо, да превият. -Гюлсуме, любе, Гюлсуме, не са е родил чилюкън дену ще Дельо убие! Музеят е на два етажа: първият е посветен на хайдушкото движение през XV - XIX век, а вторият - на Делю войвода и космоса. В залата на първия етаж можете да се запознете с 4 знаменити личности: Къпитан Петко войвода, Ангел войвода, Индже войвода и Вълчан войвода. Експозицията е малка, но много добре подредена и организирана, като са изложени портрети на войводите заедно с историите на живота и делото им. Капитан Петко войвода, роден като Петко Киряков, става хайдутин едва 17-годишен, като предвожда чета от 7 хайдути, за да отмъсти за смъртта на брат си и братовчед си, убити по заповед на местния турски бей. След 2 год. той и негови другари са заловени и хвърлени в затвор.По-късно той разгромява и залавя Осман ага, заради което отново попада в затвора. В следващ период от живота си той е привлечен от гърците в борбата им за освобождение. Важен момент в живота му се оказва срещата с Джузепе Гарибалди, заедно с когото организират "гарибалдийска дружина" и участват в Критското въстание.Животът му е поредица от биткиии срещу турската власт,а самият Васил Левски високо цени дейността му. Кап. Петко Войвода участва с четата си в Руско-турската Освободителна войва и води 9 тежки сражения.След войната отива в Русия и там Александър II го произвежда в чин капитан от руската армия и го награждава с орден за храброст.За съжаление, връщайки се в България, е обвинен в атентата срещу Стефан Стамболов и вкаран в затвор във Варна, където дни наред търпи мъчения.След като излиза от тъмницата, е с много влошено здраве и си отива от този свят едва на 56 год. Ангел войвода е имал дружина главно в Родопите и Тракия. Неговата организация се отличавала с дисциплина, морал и трезвеност. В Букуреще той се среща с Георги Раковски, за да обсъдят въпроси за тактика и стратегия и голямата тема за организиране на въоръжено въстание за Освобождение на България. След Букурещ той се завръща в България и води битки срещу паши и бейове в Пиринско.През 1865 г. се води и последната битка между четата на Ангел войвода и турската войска, която е 40 пъти по-многобройна.В нея Ангел войвода е смъртно ранен, неговите другари също губят живота си в тази битка. Вълчан войвода е една от личностите, чието име свързваме със съкровища и тайни. От информацията тук научаваме още интересни неща. Като 18-годишен той се влюбва в Рада, но местния турски полицейски началник също я харесвал и затова привикал Вълчан в конака,където го пребили от бой, а турчинът отвлякъл Рада. Вълчан обаче зарязал овчарството, събрал дружина, убил турчина и взел Рада, която била убита при престрелката с турската потеря. Първоначално Вълчан действал в Странджа, като бил известен с безбройните си обири на султанските хазни, съкровищата от които скривал. После започва да действа на територията на цяла Източна България. Говори се, че е събирал римски и тракийски съкровища. Хайдутувал е над 20 год. и всяко негово дело е било с цел Освобождението на България. Истинското име на Индже е Стоян. Твърди се, че е даден от втория си баща в "школа за еничари" в Цариград, където получава това прозвище заради високата си слаба фигура( "индже"в превод от турски означава "изящен, тънък").Той е включен в отряд за изтребване на разбойници, но убива командира си турчин, а другарите му го избират за свой главатар и поемат пътя на хайдутството.Той се присъединява към кърджалиите, но после се отделя от тях и става главен войвода само на български чети.Той емигрира и в молдавската столица Яш се издига до гвардейски командир.Той загива заедно с Кара Кольо в битка с турците на р.Прут. С нескрито любопитство се качваме на втория етаж, за да надникнем в историята за живота на Делю войвода (1777 - 1805 г.).Той е роден в Златоград, но остава от малък сирак и вуйчо му го взема за чирак при себе си в Енидже Вардар, днешна Янина (Гърция). На 18 год. напуска вуйчо си и с 400 гроша тръгва за Златоград, но по пътя е ограбен от разбойници. След това попада на турски стражар и с хитрост му отнема коня и оръжието и така става свободен и въоръжен хайдутин. Делю се прославя с това, че става защитник и на християни, и на мюсюлмани, защото ги пази от набезите на разбойници, върлуващи преди това необезпокоявани из този район. Българите си отдъхват, защото, благодарение отново на Делю, започват по-спокойно да спазват традициите си и да изповядват вярата си. Той организирал въоръжени групи, обучавал ги и ги снабдявал с оръжие. В края на 18-ти век размириците в Империята нарастват, цари корупция и безхаберие - местните владетели-аяните нехаели за Империята, а единствено за собственото си облагодетелстване. Тогава Султан Селим III изпраща в Златоград бюлюкбашия, който да се справи със ситуацията, но също така и да помохамеданчи християните и да убие Делю. Осъзнал голямата опасност за себе си и верните си хора, Делю отива чак в Косово, където събира дружина от сто души. Той се установява в околностите на Златоград, а бюлюкбашията не намира начин да се справи с него, макар да прави опити да привлече на своя страна кърджалийските аяни, помолил също да му изпратят и добре боучени султански командоси, но и те се разбягали. На всички става ясно, че да се убие Делю е непосилна задача...Но... Любовта на Делю и Гюлсюме е страстна, силна, несломима и...неприемлива за обществото по онова време. Нито тя може да приеме християнството, нито той-исляма. Властимащите пускали слухове срещу Делю, опитвали да привлекат Гюлсюме на своя страна и така да го уязвят, но тя била непреклонна. В тази нечестна игра най-важна роля изиграва стара баба, която решава, в името на това лесно да спечели някой грош, да опита да погуби Делю. Един ден тя го видяла да си почива на любимата си скала край реката и го излъгала, че идва аскер, а за "добрината" си, че го е предупредила, му поискала някой и друг грош. Той й дал сребърна монета. Тя отишла при управниците и им казала, че човек като Делю-силен и непобедим, може да бъде убит само с куршум, отлят от неговото сребро. Тя им продала скъпо и прескъпо сребърната монета, а те възложили отливането на куршума на Коста куюмджията - посред нощ, както бабичката била поръчала - за повече тайнственост. Когато Коста разбира за кого е отреден куршумът, веднага предупреждава Гюлсюме. Въпреки опитите си да го предупреди и спаси, тя не успява и той е прострелян смъртоносно, когато си почива на любимата си скала край реката. Сякаш за да остане тази любов вечна и безкрайна, днес тя лети в Космоса чрез гласа на Валя Балканска. Специално място в музея е отделено на песента за Делю и Космоса. Научаваме, че информацията - звуци и снимки, които представят многообразието на живота на Земята, са записани върху медна грамофонна плоча с диаметър 30 см. Съдържанието е подбрано от комитет към НАСА, а то представлява: 115 снимки, природни звуци от животни, вятър, прибой и др.,музикални пасажи от различни култури и епохи, поздравления на 55 езика (българският език не е сред тях, но присъстват руски и сръбски) и обръщения на тогавашнияя президент на САЩ Джими Картър и генералния секретар на ООН Курт Валдхайм. Тази плоча излита в Космоса през 1977 г. на борда на космическите апарати Вояджър 1 и 2, като информацията на нея е послание към извънземни цивилизации. Българската народна песен "Излеле е Делю хайдутин" е част от това богатство, обикалящо днес Космоса, за да пренесе послания към непознати цивилизации. Песента е предложена от Алън Ломъкс от Колумбийския университет, който посвещава живота си на спасяването на етническата култура по света от забрава. Песента е записана на Националния събор в Копривщица през 1968 г.от Етел Райм и Мартин Кьониг - директори на Етнографския център за народни изкуства в Ню Йорк. След музея продължихме още малко разходката си като влязохме в църквата "Св.Великомъченик Георги Победоносец"и само надникнахме през прозореца във Взаимното училище, защото то също беше затворено за посещения в днешния ден. Събрали толкова много впечатления и информация отпътувахме обратно за Бургас.

Поне да беше преписал правилно името - Валя, а не Ваня :)

Искат да върнат в комунизма - глад и нищета. Никога комунизъм, убийства и празни рафтове!

Безказармен тъпак.

" И магаре да бях посочил, магаре щяха да изберат.." " Студентите да станат овчари,че агнешкото се търси, а те ИТ специалисти.."е Ега ти и професора щом става измекяр на един простак и крадец

Щял да разговаря Герджика с десни партии, но не разговарял с ДБ. Чакал покана от мафиотите от Герб. После малко свирачи, певци и други халтураджии от нафталина за цвят. И ето ти как се прави активно мероприятие по Герберски. До вчера ректор, от днес кандидат президент, който и той не знае за какво ще се бори като такъв.

Друго си е да вдигнеш юмруче нали?

Те от ДБ ще си изберат чистия, непорочен Лозан Панов за кандидат - президент.Този същия Лозан Панов който не знаел, че жената с която живее купила апартамент от "Артекс" на много по-ниски цени и е съсед на Цветан Цветанов?

Дано, дано, дано Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам "Дано". Ако към тия две същества, прибавиш и още две, ти знаеш ли колко прави това? Най-малко хиляда и две. Припев: Дано, дано, дано, дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано". Тогава престава да те е страх и от страха те е срам, щом има някой с теб, с мен и с тях, щом няма никой сам. Щом ти е трудно не се колебай, не страдай току-така, ела приятел и лапата дай, аз ще ти дам ръка. Припев(х2): Дано, дано, дано, дано, дано, дано, до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано, дано, дано".

Твърдо заставам зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков!!! Стига вече омраза, разединение и вдигнати юмруци. Изключително умен и балансиран човек. Радев няма никакъв шанс. С омраза се постига само омраза. На президента не му отива да говори махленски - кой под коя пола се бил скрил. Дръж се като президент, на не продавач на кауни в Хасково!!!

Аз ще гласувам за Румен Радее!

Щом омразата и махленското говорене са ти в кръвта - няма лошо. Стадото се припознавате с Рядев. Дай да мразим пък след нас потоп. Е няма такова племе.

КОЙТО ВРАГОВЕ ТЪРСИ - ВРАГОВЕ НАМИРА!!! РАДЕВ Е СПЕЦИАЛИСТЪТ.

Чакай да ти сложим минусчета, че ние сме от злобните.

12 Ректори на университети, 3 Президенти, Прокурори, Лекари и топ звезди на България са в инициативния комитет на професор Герджиков

Еееех, "цвета" на нацията - агенти на мракобесната ДС подкрепиха Радев. Останахме обикновените хорица. За къде сме тръгнали без цвят?

На Боко комуниста колаборациониста и трай бе безказармен кьопек

че това е глупав слух. Това чудо може само да ни излага навсякъде.

Силни кандидатури, в случая Радев няма шанс дори срещу Лозан Панов

Пътнико Радеф, пътнико -оф, сбогом фуражко, сбогом картоф

а дано!

Радев е като цикъла на Корнелия, веднъж месечно от устата му излизат рибешки черва

ИТН и ПП събраха електорат от дясно център да видим дали ще подкрепят ляв президент?

влязоха в СДС, Герб АБВ и пр.партии. " Вярвам на комунист който не е сменил партията си, а не на колаборационист който я сменя като носна кърпа..." Хелмут Кол

Дори и да не спечели, Радев ще трябва да поработи за да има победа, а това е хубаво, защото напоследък много си повярва, че е единствен....

Изборът ще бъде между комунистическата мафия и народа

Политическо корумпе и послушко...

Много силни кандидатури за президент в дясно - център, Лозан Панов и професор Герджиков

1 И магаре да бях посочил, магаре щяха да изберат. 2. Студентите да станат овчари.Агнешкото много се търси, а те някакви си ИТ специалисти При подобни простотии професор да стане кандидат на ГЕРБ означава че е купен за пари и няма нищо общо с научната интелигенция

Хора, спасите България от ДС агентите!

Или е "Спасите Болгарию" или "Спасете България". Даже и шпионинът Малинов няма да допусне такава издънка.

Най сетне България ще бъде освободена завинаги от комунистическата мафия

Борисов отново е №1

А тука няма ли конфликт на интереси? Тя засичала ли се е по едно и също време да работи при Радев с Деси. Много неловко.

Ще ни разкаже доста пикантни неща от кухнята на ВВС

както казват сценаристите на комедийни сериали-много ми прилича на третата Му съпруга

Полк. Невяна Митева е кандидатът за вицепрезидент, който ще застене до проф. Анастас Герджиков на предстоящите президентски избори на 14 ноември. Това научи bTV от свои източници. Тя е председател на Сдружението на жените военнослужещи. В миналото е отговаряла за връзките с обществеността на Военновъздушните сили. Митева е завършила "Националната спортна академия" и държи националните рекорди по плуване на 100 и 200 м "бътерфлай". Официално номинацията на кандидатпрезидентската двойка ще бъде издигната от инициативен комитет тази неделя, а по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от партията застават зад ректора на СУ.

Силни кандидатури, Радев няма шанс дори срещу Лозан Панов

Герджиков си плю в сурата като тръгна с Бойко! Заради такива герджиковци България е на това дередже - по всичко на опашката!

онова кюфте-Илиана...

Не кюфте, а домуз

Жена военен? Ужасно!

Жените са по силния пол