Валония отхвърля всякакъв ултиматум за CETA

Ръководителят на правителството на Валония Пол Маниет отхвърли всякакъв ултиматум на ЕС, за да гарантира подписването на споразумението с Канада.

Обратно в новината

Коментари - Валония отхвърля всякакъв ултиматум за CETA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Валония. Ние сме с вас и се гордеем, че ви има!!!

Дали след като Европа подпише споразумението с Канада, това автоматично няма да проправи и пътя за споразумението със САЩ?

Много ясно. Вече ще има прецедент.

Една държавица да демонстрира национален суверенитет, всичко друго се е продало. Да подпишеш загробващ договор, това е ... не знам как да го нарека, предателство на народа който те е избрал е много меко казано. Но нашите политици имат опит със загробващите договори - Мариците, Челопеч, ЧЕЗ ... почти всички.

Данпо устискат на натиска тия хора. Щото нашите продажници хич не се и замислят. Да не забравяме, че при нас вече има канадска корпорация, която краде златото с позволение на държавата. Ако мине СЕТА, КРАЙ за нас!!!

Je suis Wallon! Не съм предполагал, че ще дойде ден, в който да кажа нещо хубаво за Белгия, особено след като Брюксел е символ на новото европейско робство, но Валония показва, как се бранят реални европейски ценности, а не безсмислените и лишени от съдържание клишета на брюкселските чиновници.

ICS - съд за инвестиции е над всички съдилища в ЕС, което реално е = отказ от Суверинитет.

До Randall Zwinge Пиша "България поставя условия" предвид заглавието "България и Румъния шантажират СЕТА" (La Bulgarie et la Roumanie font du chantage au CETA, 21 oct.2016, Les Brindherbes), а също и "СЕТА, Канада обявява провал на преговорите" (CETA: Le Canada annonce la fin et l'échec des négociations, 21 oct.2016, Citoyen veilleur), с признателното: "Голяма благодарност на валонците и на България, че казват не" (Un grand merci aux Wallons et aux Bulgare, comme quoi, il suffit de dire non) Защо отричате, макар и малката заслуга, за която на чуждия сайт ни изказват благодарност?! Верно, че с преврата, извършен от дрОгарете на 10.11.89г. по инструкции на американския шпионин Горби и преименували се БСП, продажниците-социалисти унищожиха суверенитета ни и съдбините ни се решават отвъд океана: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, (В.Иванов, 24 Часа)?! Сега с визите ББ отлага подписването на СЕТА! ББ бе притиснат и за шистовия, но пак при него през 2012г.: "Парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване или сходни техники. ... По време на дискусията, продължила повече от четири часа, зам.председателят на парламентарната група на ГЕРБ В.Николов предложи да бъде записано, че забраната е "безсрочна и важи за територията на страната и прилежащата й акватория в Черно море..." (Парламентът забрани проучване и добив на шистов газ чрез "хидравлично разбиване", 18.01.12, Investor bg). Затова от Козяк му спретнаха кървавите протести за тока, че да подаде оставка, а после с майчета, дудуци и противозаконни ТВ-агитации в предизборния ден курдисаха БСП, че да спре ЮП в интерес на САЩ и против националните ни интереси.

БГ не е против СЕТА/за огромно съжаление/.Просто поставя отмяната на визите за Канада като условия за БЕЗУСЛОВНОТО ПОДПИСВАНЕ на договора! Нито сме против ГМО, нито против фракинга, месото с антибиогици,намесата в законодателството, чуждестранния арбитраж и т.н. Дори не сме преговаряли за предпазни клаузи /както Германия напр. и самата Канада/. Или-ако се знаеше причината за нашата позиция, никой нямаше да ни уважава. Само щеше да се види ясно колко евтино се продаваме.Заблудили са се хората. Нищо, траем си....

АЗ СЪМ ВАЛОНИЯ!!!!!!!!

Като се има пред вид какво му се случи на Джон Кенеди,оптимизмът ми е много малък в този случай.

Je Suis Wallonie!

Вместо да седим тук и да си чешем езиците идете на посочения в ника ми сайт и задавайте въпроси на политиците от България и страните, в които се намирате. Поне малко да помогнем на валонийците.

Искам и аз нещо съм пропуснал-на френски ли е

Благодаря Ви за линка!

Имало останали и хора в ЕС, които преди да подпишът искат да проучат какво ще подписват. Тия в БГ-то гаранция франция, че са подписали без да са чели.

подписали са като туземци,на които им дават стъкълца.

наще нема косово ,нема македония ,нема канада.... подписват като селски кмет и това е

Въпросът за защитата на инвестициите е един от най-чувствителните, тъй като се отнася до възможността, давана на многонационалните компании да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика. Валония заяви, че е разочарована от новото предложение те ще ни спасят

Валоня, ти си нашия спасител.....

А наш Тиквун побърза да си свали гащите . Сигурен съм,че не го е чел това,което е подписал!

Той подписва само по указания на началниците му , чел е само и много отдавна само Винету , ама нам нямало нищо за подписване.

Какви гащи е свалил Тиквоний. Той отдавна ходи без гащи да му е по-лесно. Който не вярва да пита кмета на Симитли.

Ама как ви оправих, а? Толково лесно мина, ужким получаваме нещо (визи), но срещу продажбата на цял един народ. Голяма рабората съм, добре че стана, че бях свършила парите от АЕЦ Козлодуй

Валония и Белгия са на път да ни спасят. Нас и Европа. Дано успеят. САЩ и Германия са ни подготвили жесток капан. Канада е безглласен изпълнител. А Бойко Борисов и ГЕРБ продадоха България. За едни почти безсмислени визи, които казаха, че ще ги махнат, но друг път. Това е новото световно робство, което чакаме Валония да ни спаси. Вместо ние да се спасяваме.

за жалост ние сме тжлкжво прости колкото и продажни и все чакаме някой да ни спасява....мн жалки сме и си заслужаваме орисията

Sm3hurk0

Бойче не го е*ават никъде, направи золуми, като приемането на пришълци за пари и е заложил капани за десетилетия напред... Почна да си кълчи китките, като дърт европеец, ама и той барабар Петко с мъжете... Добре, че са тези хора с достойнство, за да се пазарят с колонизаторите.

7 години тайни преговори и накрая средн пръст-заслужават си го наглите канадоамериканци които искат да ни нятикат в блатото а боко с усмивка обяви че единствено го интересували визите -по тъпо изказване никога не е правил

Който подкрепя изродите от северна америка, е за разстрел. Народният съд каза !

УСА взима спешни мерки да скочи в лодката на Европа, за да унищожи конкуренцията. Най-тъпото е да се подпише този договор, масовото и евтино производство на УСА-Канадските мултинационални компании ще удави дребните държавици в Европа с дребно производство, това е все едно да изправиш тежка категория срещу категория муха. Нещо Брюксел води Европа към пропаст.

А Бай Мек какво каза? Или му става твърд / тона /, само когато трябва да се скара на матряла и журналята?

Нищо никога няма да се промени в ЕС докато пенсионери управляват съюза!!!

Корпоративните държанки ЕК нямат никакво право да представляват ЕС пред когото и да било.

Някой спомена ли, че по този договор ТНК имат право да съдят държавите ако следват политика която не им отърва? Например ако правителството реши да вдигне минималната заплата с 5 лева или поиска от ЕВН да намалят цената на тока с 0,02 стотинки, познайте какво се случва? Смешни, жалки, тъпи капиталистчета! Ще го докарате до революция след 10-20 години. Което е добре.

О, да! И ако решеш да отидеш във външния си кенеф да се изтропаш без разрешение от Федералния резерв - идват и ти конфискуват прасето!:))))

Точно тези транс-национални корпорации са бъкани с десни троцкисти. В началото на "демократичната революция" (контра-революция) еврейското копеле от Пловдив, с известния комунистически баща проф. Паси, споделило на мой близък: "Не е важно от коя партия си, важното е да си на власт."

Ако обичате , моля ви се, а Валония кво е?

3.6 мл хора, които мислят и си устояват интересите> това е Валония явно:-)) А ние заради едни визи... тоя път се надупваме многоооооо на запад, макар да стоим така доста време към Турция-какъв ли механизъм ни трябва да се въртим така бързо , че всички да са доволни?

абе като си пролетарият, дали комунисти, дали солициалисти или капиталисти, е все тая. някои ще ти взима придадената стоиност на труда ти. тук малките селянчета са засегнати защото няма до могат да си продават краставиците на безбожни цени. миналото лято по пътя гърция-софия доматите и плодовете бяха по-скъпи от пазара в младост. нека сега да им доидат канадски домати да видим какви цени ще предлагат.

Канадски домати? Ти слабоумен ли си, или просто тъп?

В Канада е пълно с оранжерии и доматите ги произвеждат целогодишно. Както на Марс ще бъде :)

Така е,и аз съм виждал доста оренжерии . Само дето няма пръст а нещо като калъп вар от което излизат стъблата. Те затова са и като пласмасови

От цял континент само една глуха провинция се осмели да сложи прът в колелата на транс-националните корпорации... Залухана, скопена, стерилна Европа! Колкото по-далече, толкова по-добре!

Браво! Спасете 500 млн. мижитурки!

500 млн европейци, от тях 3.6 нормални!

Ужас некакъв..........................

из мисля че България трябва да напусне ЕС и НАТО и да направи като Крим. Така моментално се спасяваме от СЕТА. Няма да плащаме за Белене, ще си имаме собствена газ и нефт. Турция няма и "гък" да каже , щото сме приятели, пък и имаме общ проект- турски поток. И още куп хубави неща. Фери- Варна Иличовск, круиз до Сочи. Ааа и ставаме световна сила. Е, няма така лесно да се ходи на Запад, но и кой ти иска да ходи там

тебе те виждам като екскурзовод в Камчатка....

Ударих ти плюсче, защото като премира ни не прочетох докрай писанията ти. :) Аман от кланяне и гъзене наляво и надясно, на изток, на запад, на север и на юг. Единствения печеливш пример ни се дава от Унгария - с изключение подписването на СЕТА - се държат изключително адекватно и не се колебаят да си защитават интересите. Да, имаме интерес веднага да излезнем от този ЕСССР2, но не и да се втурнем в друг такъв. А колкото до "братята" руснаци и обединение или сдружение под някаква форма с тях - първо да се сетят да признаят от кого им е азбуката, езика, културата. На какъв по народност човек е кръстена настоящата им столица. Пък като се сетят и да върнат на Волжка България това и име, ще говорим. Някак си не върви на хората понесили удара на татарите и спасили задника ти, ти не само да ги завоюваш и още веднъж изпоколиш, ами и тях да ги наречеш татари - и то при положение, че не веднъж и два пъти са те спасявали от глад и меч, научили са те на търговия, икономика, строителство и т.н., . Да вземат "братята" да си оправят отношението - мъртвите няма как да ги върнем - и тогава ще говорим.

:)) Адмирации за Валония! Хора с чест и достоинство!

Тотални тъпнари! Но още по-големи тъпанари са европейските бюрократи, които са направили така нещата, че 500 милиона да се съобразяват с прищевките на 3 милиона...

Като не ти пука за теб и за хората, поне за децата се замисли как ще ги тровят и съдят. Идиот!

Борисов сигурно не е прочел договора за СЕТА. Както не е прочел и Винету до край. На всичко отгоре на Винету са липсвали половината страници, които Бойко е ползвал за други нужди. Може би така е постъпил и с договора с канадците

НАСА призна: Пръскат ни с тежки метали ѝ ваксини от въздуха!Третират ни с литий повече от 45 години Ученият от НАСА Дъглас Роуланд заяви официално пред медиите, че в земната йоносфера се впръсква литий, който бил безвреден за околната среда с цел да се помогне на хората с маниакална депресия или биполярно разстройство. Пръскат ни с литий от 1970 г. Ако целта на владетелите на света е да третират медикаментозно масите, за да създадат глупави роби, които дори не осъзнават своето пленничество, това е добър метод за постигане на целта. За справка на скептиците, които, четейки това, повдигат пренебрежително рамене и казват: стига с тези конспирационни теории, бихме им препоръчали да се запознаят лично с няколко източника и да направят свое собствено проучване:

Шулц каза,че и утре сутрин ще преговаря с тях. Голям зор да ни вкарат в капана.Имат още цял ден до утре вечер. Изпращайте и мейли за подкрепа на Валония:secretariatps-pw.be Достатъчен текст: Courage Wallonia!

3,6 милиона селяндура изнудват половин милиард е това ако не е пародия.

Аййй ся изброй си минусите ако можеш даброиш до толкоз,,,,

Каза ви човекът "Отправянето на евентуален ултиматум не е съвместимо с упражняването на демократичното право"

Аз съм с Орбан и Валония.

Валонците си знаят стоката и са на ясно, че ако подпишат че са прецаканите.

Радан Кънев е пра в едно - Борисов наистина е бай Х.й

Бойко Борисов е предател защото разменя визи с/у ЖИВОТ

Споразумението за визите отдавна е в сила, ама те не ебават бат ти Боко за слива и не го изпълняват! Същото ще стане и с новото споразумение, което ние ще трябва да спазване, а те НЕ!

Канадците шъ им ядът ГМО-ту на вогоните!!!

С Америка не трябва да се подписват никакви споразумения.

):D-славата е за нас.

3.6 милиона валонци са против новото идиотско споразумение с Америка, а 7 милиона андрешковци не знаят и за какво става дума, но са солидарни с мутрата Боко, който подписва в ЕС всичко което му кажат, защото е тъп и не знае за какво става дума, освен това не знае и чужди езици.

Във всеки вход има по една спаружена лелка, която не е съгласна с всички останали. :))))

Както и във всяко стадо има мърша...

Тъй, амчи! И лелката е канадка. От шушляк!

Кои сте вие "всички останали"? Бивши ОФейци, сега върли демокрадци ли???