Съдиите са обезпокоени от насаждане на ”поименна агресия” срещу тях

Съюзът на съдиите в България разпространи официално становище срещу "опасното насаждане на агресия срещу съда от представители на изпълнителната власт" заради спецакцията на МВР с кодово име "Р.А.Л.И.Ц.А".

Обратно в новината

Коментари - Съдиите са обезпокоени от насаждане на ”поименна агресия” срещу тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно защо тогава ДЪРЖАВАТА е осъждана многократно от Европейския съд да изплати съответни парични обещетения и да отмени наложени присъди на български граждани?? Паричните обещетения (наред с прескъпоструващата ни псевдосъдебна система) плащаме ние, а безспорните обратни присъждания на некомпетентните или корумпирани магистрати и служители на правораздавателната система НЕ СЕ САНКЦИОНИРА?? З А Щ О питаме ние??

Ами съдиите да спрат да вземат подкупи и няма нужда са се оплакват. А Цецо вместо да им открие дела за разработка, им плямпа празни приказки. Като сте толкова кадърни, заковете 2-3 съдии с подкупите и да млъкнат всички вкупом!!!

напишете в гоогле убииство,условна присада и после пак можете да коментирате

по скоро че ще им ласнат насраните задници

...леле каква метла е минала оттук, не е истина!

Всичко лоето пречи на сидийките да правят каквото си искат единствено с оглед на личното си обогатяване-грубо нарушава независимостта на съда и на съдиите в България

НЕ ЧЕ НИКАКВА РАБОТА НЕ ВЪРШАТ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПРОПИЩЯЛА ОТ НЕКАДЪРНИЯ СЪД И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПО УЛИЦИТЕ! За лошата им репотация НЕ била виновна некадърноста на съдът, а името на акциите... Другари съдии, вече тотално изгубихте връзка с действителноста

До имената на съдийте трябва да са и тези на прокурорите. Те имат голяма вина за изкривяване на делата. Корупцията при тях е много по-голяма, казвам го от личен опит...

Пак ще повторя: на съдийте поне официално заплатите са им високи. Именно заради това, мястото на доказано корумпираните съдии е в затвора и това важи за тях с още по-голяма сила отколкото за всеки друг. На ДОКАЗАНО корумпираните обаче. В същото време е любопитно, как някои полицаи с "мизерните" си заплати, си позволяват стандарта на живот, който имат и те и семействата им. А някои прокурори? Щом искате да сте справедливи не забравяйте, че никога само едната страна не е виновна, че ако си корумпиран мястото ти е в затвора без значение в коя система работиш.

прав си, кривчо. и пак, защо полицаи и митничари - може, а съдии - не? кой ще осъди полицая, ако главата - съда - е корумпиран всецяло:?

ЗАПИСИ НА ВСИЧКИ ДЕЛА - В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО!!! Дайте ми пример от "демократична" държава, където съдията се притеснява и се крие.

и не ми говори на 'вие това вие онова', няма вие и ние пред закона. Или поне би трябвало. Само че, някои се мислят за по-велики само защото "СА ЗАКОНА" и респективно, са над него. Може да се мислиш за такъв, само защото имаш тога....

Добре ще е дежурните специалисти по общи въпроси да коментират футбола, а не юридически въпроси. Правото не лъжица за всяка уста...

Тази "Р.А.Л.И.Ц.А" би трябвало да се гордее,че е удостоена с такава чест, а не да се оплаква и обижда.

Опаланкаааааа! Опря до личнта отговорност! Ето това трябва да е подходът! Само лична отговорност, за да не се крият мишоците, които прояждат държавата!! Нам лош вкус тук, има далавери и престъпления! Занчи МВР ще го охранява за наша сметка с месеци според тази Ралица и другата Мира? Няма да ви оставим на мира, другари съдии! Браво на Цецо, само така! Тези трябва с тигана по главата да ги биеш, за да се сетят. Къде бяха преди няколко години, че нямаше осъдени? Нали съшите съдии бяха и им плащахме да работят? Мизерници нещастни! Скоро идва видов ден, само да спретнем Велико народно събранние, ще има глеми промени, вашата сметка!

Каквото лошо се напише за БГ съдиите ще вярно. Лапачи мафиоти крадци са 90 процента от Вас Тъка че не се опитвайте да ни доказвате колко сте невинни

Твърдо подкрепям да се обявяват публично имената на съдиите, които пускат знакови фигури от престъпността на свобода ! Така ще може да се наблюдава тяхната дейност от обществото, на което съдиите са длъжни да дават обяснения, защото именно това общество им плаща и образованието и заплатите сега и са длъжни да защитават неговият интерес, а не този на мафията ! и такива кифли като ралица и мирослава заслужават публично порицание, поради факта, че са взели грешни решения, заради които обществото страда ! Докато не им се търси законова и финансова отговорност на тези мърли ще продължат да правят подобни глупости !

Подкрепям напълно!! Да се започне с ФИНАНСОВИТЕ санкци за съдебни решения, водещи до НОВИ разходи на средства, многократно прилаган човешки ресурс (дейности по издирване, задържане, внасяне на обвинение и пр.)!! Всеки в своята целенасочена дейност бърка - понякога малко, пренебрежимо, друг път много, фатално. Само съдебната система си е гарантирала правото да бърка (дори и видимо нарочно, фатално) БЕЗНАКАЗАНО!!

Като гледам изблиците в мрежата, предлагам: Постъпете като ЦЦ - по всички наказателни дела обявявайте публично не мотивите, а данните за полицейско насилие, манипулации, некадърно изготвени протоколи за обиски и претърсвания,надвишаване на законовите срокове за полицейско задържане и т.н., заедно с имената на съответните полицаи. Затрупайте публично прокуратурата със сигнали, пък да видим тогава кой с кого ще се оправдава...

не забравяме, че има Висш съдебен съвет и Инспекторат, които наблюдават работата на магистратите. И те наистина наблюдават, кой колко ще им снесе, за да бъде назначен на една или друга длъжност. Мисля, че може би и там има заровено куче.

Ето как стават нещата в обикновена полицейска държава- ДО ЕДИН МЕСЕЦ ТОЯ ГО ИСКАМ В БЕЛЕЗНИЦИ.... Обикновенно не съм вярвал никога на ДПС и БСП- но сега съм 100 процента сигурен че не лъжат...- и заЩо...- Ще попитам някои ???? Моята философия е такава- ГЕРБ си разчиства място в престъпната сфера- там доскоро действаха ударните бригади на Мафията , покровителствана и действаща под крилото на БСП и ДПС...,а донякъде и на царя... Тъй като приемаме че кинг Саймън окончателно си проигра картите-значи става дума за героите от бившите ВИС-ове... , и сателитите им Сегашните СИГ-аджии са безкрупулните и бруталните- сега са в свои води-след като начело на държавата е СИГ-аджия номер 1 !!!!!!!!!!!!!!!! Те колят бесят-и не се спират пред нищо-ако трябва и съдебната система ще преобразуват или изкоренят-НО ТЯХНОТО ЩЕ СТАНЕ..... Лошото в случая е . че те са с много нисък коефициент на интелигентност и са изключително нагли и безкрупулни(изобщо не се интересуват от последствия)... При такава комбинация- моя извод е , че НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО ДА СЕ СТИГНЕ И ДО КРЪВОПРОЛИТИЯ , защото ТЕЗИ ИНДИВИДИ НИКОГА НЯМА ДА СИ ДАДЪТ ВЛАСТТА БЕЗ БОЙ !!! Ето това е най-страшното като изход от ситуацията за България............... Иначе вече стана банално да се повтаря ИСТИНАТА....- А ТОВА Е , ЧЕ И ТЕЗИ КОИТО БИВАТ АРЕСТУВАНИ ОТ СЕГАШНАТА ВЛАСТ , И ТЕЗИ КОИТО ГИ АРЕСТУВАТ... - В С И Ч К И С А З А В З А Т В О Р А ...... В МОМЕНТА - ИМАМЕ НА ВЛАСТ НАЙ-КРИМИНАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ !!!

stanibu@

Чест и Почитания за Съдииската Гилдия ! Съдиите останаха,едни от малкото в България хора,които все още Достойно и професионално се противопоставят на огромният Натиск,от Дивият и Циничен Герберизъм !!

Да, наистина браво. Противопоставят се и на Дивият и Циничен български народ, Дивият и Циничен Европейси Съюз Дивият и Циничен Европол и други омразни институции!

на тоя катил само заради физиономията му трябва да се дадат поне 15 години.. гадна мутрa, кои знае колко убииства има!

Всички дела заведени от държавата, да паднат!

До: "Съдийски комунизъм!" Какво разбираш ти от комунизъм??? Знаеш ли какво беше при комунизма? Милицията арестува някого (често по анонимен донос), бие го, той си "признава", а съдът веднага го осъжда като престъпник. Нещо повече: Ако арестувания се окаже член на БКП (и такива стават жертви), още при арестуването му той бива изключен от Партията и обявен за престъпник (преди да бъде съден). А съдебната власт, както и изпълнителната бяха пряко подчинени на Политбюро на БКП. Е, и сега ли искаш да бъде така?

Грешиш! България не стигна до комунизма, спря се до "развития социализъм". И когато казвам "съдийски комунизъм" имам предвид статуса на съдиите в днешна "демократична" България.

А сега как е?

аз пък смятам, че тогава 'анонимни доноси' нямаше и не е имало. И че биенето е било за нарушителите - включително и политическите нарушители. (и сега е забранено да правиш определени неща - по политкоректни причини). Но това да бият заради боя, и да толерират гаври със системата не е било.

Повечето агенции пропускат следната информация, която би трябвало да е част от публикувания материал. Едно от изключенията е "Новинар.бг", където пише следното: "Именити наши юристи - адвокати, съдии, прокурори, се питат дали вицепрезидентът Маргарита Попова е подписвала (или нейният заместник) помилванията, направени от предшественика й Ангел Марин. Уважавани магистрати се чудят защо доскорошната правосъдна министърка повдига този въпрос, след като би следвало да е наясно, че помилванията са правени със становище от нейното ведомство и съответен подпис пак оттам".

становище винаги има, въпросът е, имало ли е дори едно, където становщето е било 'против' а е имало помилване?

Съдиите наистина са се самозабравили.Ужким са умни хора и би трябвало да се сетят,че на всяка далавера и идва краят.Краят на далаверата с престъпниците е в ход.Ако не бяха толкова нагли и цинични щяха да се сетят сами.

Г-жо Вицепрезидент, Наистина може и да е лош вкус такова "кръщаване на пол. акция на името на съдийка", но като се огледаме, съдебната с-ма като цяло проявава с действията си "лош вкус" - при това арогантно демонстрира това пред целия народ и не изпитва никакво съмнение в правотата на своята битност и е обсебена от необяснимо чувство за безнаказаност. Човек остава с впечатлението, че някакъв зъл гений и дух шета из нашата държава и ни е омагьосал до такав степен, че не си даваме с/ка какво правим.

нали уж сме полицейска държава.. ;-)

Всъщност, съдиите в България живеят в комунизма-на тях им се дава според потребностите(които не са малки), от тях се иска според възможностите им( които са скромни): 1. Те са независими от изпълнителната власт - нищо, че имиджа на изпълнителната власт е подвластен на съдийските решения - справка Брюксел; 2. Те са независими и от гражданите - нищо, че последните им плащат и заплатите, и бонусите, и привилегиите; 3. Престъпниците изцяло зависят от техните решения - тези решения, в зависимост от платежоспособността на престъпника, могат да бъдат всякакви. Е, как да не се бориш със зъби и нокти за този статус?!

ралица манолова - разбрахме вече името на една от тези които тровят живота на всички ни. Добра идея е това наименоване на акциите.

Лошото е, че са много...

Да се въведе шериата - там няма домашен арест , болни зъби , нервни разстройства и т.н.

са най-вече обезпокоени , че може да им секне кранчето на потока от паричките за техните "независими и справедливи" решения, след всяко от което на свобода се оказва всеки бандит и измамник на територията Б-я.

Странна работа. За две години и половина изловиха толкова корумпирани чиновници, полицай и прокурори с подкупи, а нито един съдия. Що ли? Ако не знаете, в случай, че трябва да се спаси някой от присъда, много по-лесно и по-сигурно е да се оплеска едно разследване преди да се вкара в съда. Така се и прави. А преди съда са полицайте и прокурорите. И ако има подкупи те се дават там. А на съдиите просто не им дреме. Което според мен си е също престъпно.

Бъди сигурен че се взимат пари за да не им дреме - всичко е схема

Прокуратурата също е част от съдебната власт. И в републиката няма закон, който им забранява да контролират разследванията на полицията.

Сега когато ГЕРБ взеха и последната власт в държавата, ще имат и време и възможност да променят и хората в съдебната система и самата система. Ще видим дали ще го направят. Ще видим и резултатите от промяната, ако я направят. Ако обаче и след това положението си остане същото, тогава кой ще им е виновен на най-големите борци за свобода, равенство и братство? ГЕРБ са като малки деца. Не се научиха, че първо правиш, след това говориш. Има два израза: "И теб мама ще види" и "Дай на човек власт и му гледай сеира". Та да почакаме, да видим. Защото за две години и половина - нищо!

Как не ви е срам да надничате в канчетата ни?!Всеизвестно е,че сме социално бедни!Нали като такъв ,аз получих чрез дъщеря ми,също младши съдия,като социална помощ няколко декара земя на морето край Приморско,където издигнах скромна гимназийка,за да свра главица под покрив!При тази немотия от около 80 000 лв.законен годишен доход и 4 пъти повече-незаконен от подкупи,как искате да не помагам на невинни душици като този невинен честен младеж!

Браво !!! Нека имената на продажните съдии да се казват на висок глас.-белким се сетят да ги махнат но с лишаване от юридически права за минимум 5 год-тогава ще има ред и спазване на законите от съдилищата.

А кой каза че са продажни ? Гъзарите от МВР май забравиха че всеки е невинен до доказване на противното. Аман от тоя ЦЦ - като не може да си свърши свястно работата (да събере доказателства) все друг му е виновен. Писна ми целокупния народ всеки ден да се занимава с "успехите" на МВР. Успех има когато има осъден - от всички ярко медийно отразени полицейски акции аз не съм видял присъда - което може би означава нескопосано дознание, некачествени доказателства и т.н. Г-н ЦЦ първо се вгледайте в собственото си ведомство и когато там всичко стане перфектно тогава критикувайте другите.

ДУХАЙ писна ми от популисти като ТЕБ не всички сме се изпростачели.

Там е тя, че не са само гъзарите от МВР а и еврокомисарите,за мнението на народа да не говорим..От Марс ли трябва да дойдат за да потвърдят и те ,че сте долни корумпирани боклуци,основни виновници за сегашното дередже на БГ.И това не е от Цветанов а от много ,ама много по отдавна. ..Целата бела дуня крива,само наш черен Манго прав.

Това го въртите като х.. в устите си няма доказателства, невинен до доказаване на противното.И папкате....папкате ....папкате

Има една много хубава българска поговорка: "Каквото се повикало, такова се и обадило". Та така стоят нещата с с вас уважаеми съдии.

Господа съдии вие в полза на обществото ли работите? - Ако да, то тогава обществото казва че престъпниците трябва да бъдат в затвора или следствения арест. А престъпник е всеки който нарушава закона, независимо дали са преки или косвени доказателствата. И докато пускате пресъпниците - срам и позор за вас поименно. И се радвайте че засега е само това... Браво на Полицията за проявената находчивост в случая! Продължавайте в същия дух

Само да попитам-защо не се говори с такова настървение за лекарите например?!А и съдиите не са само наказателни.Има и граждански.В тази система има хора,които наистина работят.И то качествено!

Съгласен съм, само че защо търпят "мършата" която вмирисва цялата система. Да се вдигнат да изчистят тази "мърша" и мисля че всеки след това ще ги поздравява както в момента поздравява Полицията.

И жертвите на любимите ви бандити имат имена! И роднините им също. Защо съдиите да сте анонимни?

Защо, като кажеш на един човек, че е чист и спретнат, той не се ОБЕЗПОКОЯВА? Но, когато му кажеш, че е мръсен и мирише, той се ОБЕЗПОКОЯВА и разпространява официално становище. Няма как да смърдиш и да си чист.

ами то е лесно да си анонимен. и несменяем. и с имунитет. а като трябва да застанеш с името си зад някое решение, почват ревовете и гърчовете съдийдки. айде холан.

Ти, който защитаваш толкова страстно кликата на продажните съдии оправдали не един и двама престъпници, известни на цялото общество като такива - не мислиш ли, че си вече един от тях. Ти избери от кои да бъдеш - от съдиите или престъпниците. Разликата не е голяма.

Съдиите не са богопомазани, че да не можем да ги критикуваме. Те са едни от основните виновници за разградения двор , наречен България, за беззаконието, за терора над обикновения българин поради липсата на правосъдие, корупция от тяхна страна и отявлено покровителстване на престъпници. Крайно време е да спрат да се правят на съсловие, което е над закона и не дължи обяснение никому и да дадат равносметка защо се стигна до това, защо от ЕС ни критикуват заради тях непрекъснато , защо едни дела те ги влачат с години и накрая не издават решения, защо законите не се отнасят за тях и винаги се измъкват с "независима съд. система". Другари съдии, зависими сте от народа, който оставихте да живее в корупция, беззаконие и теорор. Спазвате закона , само когато ви изнася. Колко престъпници осъдихте, някога ЕС повхали ли ви за нещо? Не, нали. Тогава мълчете , защото и аз знам да бойкотирам и да заплашвам за 13-14 заплата и бонуси

Четете и кажете какво става?? Държавата ще плати обезщетения по 18 дела в Страсбург за мудно правораздаване Дневник, 1218 прочитания, 29 коментара

Крайно време е регресивните искове да се въведат за съдии, прокурори ит.н. Не може ние да им плащаме за това, че не си вършат работата, а накрая хем рушвети вземат, хем заплати, хем бонуси...Няма как други да плащат все обяда и да се чудят как да свържат 2та края, а съдиите да си строят хотели...

Май е време за промени в законите и съдиите да се явяват на избори пред хората. Тогава ще отпаднат всякакви недоразумения, получили случайно дипломи.

Я па не съм обиден, оти си платих на съдиите и они не ме осъдиа. Айде, че бързам, че одим да крадем, па ако ме вкарат о съдо па , че си платим, и па , че крадем.

Свобода за В.Янев!Невинен е!

90% от съдиите са протежета на комунистите. С леки присъди на престъпниците се опитват да саботират развитието на обществото. Първанов, Станишев, Румен Петков и компания губят почва под краката си и са готови на всичко, за да се докопат отново до властта. Въобще не ги интересува комунягите, които се правят на социални за тормоза на обикновените хора от престъпността.

точно!

почти всичките ми приятели са юристи и само един остана в съда, но все още има илюзии, че може да промени системата- там иначе е наглост, безнаказаност, подкупност и абсолютна морална безотговорност Били се обидили съдиите, а ние всички останали, където денонощно стискаме палци да не ни се наложи до съд да стигаме не сме ли обидени!!!