Рекордни нива на въглероден диоксид в атмосферата

За пръв път в историята на човечеството концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата на Земята е надхвърлила равнището от 400 промила.

Обратно в новината

Коментари - Рекордни нива на въглероден диоксид в атмосферата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 400 примила бе?! Я вземете да прочетете още веднъж преди да превеждате и да пишете глупости!

Гледайте филма на BBC Climate Wars, който е правен 2008г. По - добро обяснение за проблема с глобалното затопляне няма да намерите !

Да бе, капитализЪма бил виновен за всичко това. Я кажи каква е "философията" на социализЪма, че да се посмеем малко :)

Митът за т.нар. "глобално затопляне" е измислен от финансови кръгове, които стоят в основата на печеливша търговия с разрешителни за въглеродни емисии.Климатът се порменя, както се е променял от милиони години, но тези промени се дължат на планетарни фактори и промени в слънчевата активност, а не на човешката дейност. Природата трябва да се опазва, но това няма нищо общо с безумните регулации и алчни ръчички на "лидерите" на човечеството.

всичко е бизнес както казва внука на рокфелер!

Някой да си спомня за "проблема" с т.нар. озонова дупка?! Преди 5-6 год. с оказа, че дупкаат почети се е затворила, и че въобще няма общо с проблема, който се тиражираше, и който в крайна с/ка увеличи печалбите на някои межд. монополи... След това се започна с въглеродните емисии, тези от автомобилите, както и газовете на кравите!...Очаква се въвеждане на данък в/у вдишвания и издишван от хората въздух - задължителното саниране/повишаване на енергийната ефективност на жилищата е крачката в тази посдока!...

всички кухи призиви и опити за глобална "самопромяна" на съзнанието винаги са, са били и ще бъдт обречени. за сметка на това може да се използват технологиите които Вече съществуват и са доказани Но под краен предслов : "енергийни разходи", умишлено не се реализират! няма екокатастрофа, има само логични последствия от влиянието на остарял икономически модел. колкото и банално да звучи, не е смислено второстепенните неща да се генерализират.

Бог си знае работата така ще ни затопли та ще ни измете всички понеже сме много добри

Поредната лъжа.Но нали трябва де се държи под напрежение глобалното село.Те не бяха луди крави луди бикова глобални затопляния и тем подобни тапни.А още по голяма тъпня е тези дето им верват.

Не забравяй да си сложиш шапката от алуминиево фолио... Специално за тебе - заглавието от The Guardian - "Climate milestone is a moment of symbolic significance on road of idiocy"

Думата глобално затопляне идва по времето но покоината вече Маргарет Тачер.По неино време излизат в стачка минюрите и термена глобално затопляне е измислен от неините умници в кабинета и.За да ограничат производството на въглища.Та не ми казваи кво да чета в тъпата ангилииска преса.Ако на теб главата ти е в пясака то голяма час от хората прагледнаха одавна над пясака.

Бате, а специално за мене - може ли да ми преведеш заглавието на български ? Щото аз не съм толкова интелигентен и учен.

Имате малка грешка, 400ппм е 400 частици на милион, а 1 промил е 1/1000. 400 промила са всъшност 40%. Дано никога атмосферата не съдържа такива нива на СО2.

Три поколения сме учили по химия за съединението въглероден двуокис. Също така сме знаели, че съществуват цигани. Защо изведнъж се появиха наименованията въглероден диоксид и роми?!

Звучи някак "по-глобално".

... и по-интегрирано

Нас Българите, глобалното затопляне не ни засяга. Собствената ни простотия(крос реф. утрешните резултати) ще ни унищожи доста преди жегата.

точно това ми траибва- глобално затоплаине, щото сам си спраил парното......

Това е широк разкрачен стоеж - с единия крак сме в Русия, а с другия в Европа.

И с какво толкова се "ЗАМЕРВАТЕ" бе господа журналисти. В точните науки и инженерството се ИЗМЕРВА.

Г-н Марков, съгласно действащата химическа номенклатура, именно "въглероден диоксид" е правилното и научно издържаното понятие- така го знаят и така го иучават децата ни. И макар езика на нашите журналисти обикновено да е много далече от книжовния език, в случая са цитирали правилно.

Чудя се как не им е хрумнало направо да нарекат въглеродния двуокис "карбонов диоксид". Като ще е на чужбински, поне да е докрай. Като преведем "двуокис" от български на чужбински, става "диоксид", а като преведем "въглероден" на чужбински, става "карбонов".

Дали няма пак да измрат динозаврите ?

Всичко е ОК, сам не разбрах от къде взехте тези милиони години, при условие че земята е едва на 6 000 годинки!

Явно ти си от вчера!!!

6000 години ?? хахааа, религиозността и простотията наистина вървят ръка за ръка!

Тази възраст на земята (сигурно я бъркате с офиц. летоброене на съвременната цивилизация) от къде я взехте?! Има непроворежими данни за човешки цивилизации на тази планета отпреди няколко млн. години; в същият порядък о тмисли теорията на Чарлз Дарвин отдава не отхвърлена, като обяснение за произхода на човека и неговата еволюция! Какви книги четете? Да не би да ходите на неделното медресе? Там се преподава по друга методика и предлаганото "знание" обслужва частни интереси!...

Да, и динозаврите са дядовци на Омир. "Съвременните геолози определят възрастта на Земята на около 4.54 милиарда години". !!!

Зелените дини, които отвътре са червени отново вдигат шум за ненужна паника. Предполагам, че визират "глобалното затопляне", които дори и да съществува е независещ от човечеството процес. Примерно наскоро изригна вулкан на Филипините и кой знае колко въглероден диоксид е внесъл в атмосферата - вулканите са далеч по-голям замърсител от индустрията. Зелените да кажат как да ги запушим

Един изригващ вулкан замърсява атмосферата с СО2 повече, отколкото цялата индустрия на земята за цяла година. Например Пинатубо, или Попокатепетъл, или Еяфялайокул, или....

Вулкани, CO2 годишно: 0.3 милиарда тона Човешка дейност, CO2 годишно: 30 милиарда тона "...независещ от човечеството процес." Що се отнася до "глобалното затопляне", моля, направете поне опит да разберете за какво става въпрос. Глобалното затопляне е резултат и индикатор за промяна в климата, а не причина. Средни годишни стойности на температури, измерени в стотици различни точки на планетата. Така че, май френд, ако имаш други данни - дай линк. Ако нямаш, но не ти се вярва - твой проблем, явно не разбираш какво става. Но да отричаш просто щото не те кефи и надушваш конспирация - това си е чиста проба тъпота.

Отврътен съм от изключителната неграмотност на пишещите ни журналисти!!!400 на един милион е 0,4 промила,а не 400 промила!400 НА ЕДИН МИЛИОН СЕ КАЗВА 400 ПРОМЕГА,НЕГРАМОТНИЦИ!Или ще кажете дребна работа малка грешка,не е длъжен да знае всичко човека.Длъжен е,длъжен е защото иначе не е осведомител а активен заблудител.Какво се чудя 99% тези печелбари са такива!

Чак се питам кой ги е пуснал да преминат във втори клас...

Ето виждаш ли, и ти мижеш да сбъркаш! 400 на един милион не е 0,4 промила, както си написал, а 0,004 промила. Не допускаш ли и новинарите да са допуснали грешка, подобна на твоята? А може би те нямат право на грешка?

Ти се конкурираш с автора по неграмотност. 400 / 1 000 000 = 4 / 10 000 = 0.0004 = 0.4 на хиляда = 0.4 промила

Пише се "отвратен", а не "отврЪтен" - за сламката и гредата, нали знаете...

ма направо отврЪЪЪЪт а :) После журналята били неграмотни... Не виждаш гредата в задника си, а гледаш треската в пръста на другите? Така ли беше? Всички сме лайнян мат'риал след някоя друга петилетка сме си пътници.. к'во се зверите, вместо си барате меча не знам... Грешки се допускат, най-вече от мързел... а той мързела си е за уважение... ако не беше той сега нямаше да има и 200 мегахерцЯ въглерод в хатмосферата...

"Научен" термин с фолклорен произход.

След 3-5 милиона години пак ще има такава статия и ще я четат представителите на следващата цивилизация след самоунищожението на настоящата.Така стоят нещата за съжаление.

Докато някой "учен" лапа манги за да пише тъпотии и получава пари да изчислява броя на прешлените на стоножките, само можем да се забавляваме като четем малоумията им.