В. "Велт": Митът за Leopard 2 като чудодейно оръжие не се обяснява с технологията

Тук не на последно място са успехите на Вермахта в началото на Втората световна война

Обратно в новината

Коментари - В. "Велт": Митът за Leopard 2 като чудодейно оръжие не се обяснява с технологията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да имаше тогава "Леопард - 2", сега нямаше да има никаква война в Украйна и никакви "освободителни операции". То и "освободители" нямаше да има, но това е друг въпрос.

Чак пък такава неграмотност - калибър в сантиметри.

Хайде, играчите от World of Tanks да започнат с експертизата сега ;-)

Голяма хвалба на Вермахта пада! ГНУССССС!

Оръдията са в милиметри-гладкоцевно 88 мм оръдие е 8,8 см... Гаубиците на които служих на времето бяха 122 милиметрови самоходни гаубици, оръдието беше с диаметър 12,2 см...

Ако някой заблуден си мисли, че вече не е измислен начин леопардите да стават на пуканки, много се лъже.

НЕ съм експерт но съм виждал Т-34 2 броя /паметници / пред Райхстага а на червения площад няма леопарди

Развенчание мифа: как погибали турецкие «Леопарды» в Сирии https://dzen.ru/a/XGVM2qSxZQCuyQCI

Ще горят както преди 80 г !!! Срам за тези който ги изпращат !!! Жалко че пак отново за пореден път ще плащат обикновените хорица !!!

Другари, по времето на втората световна е нямало ПТУРС Конкурс, Фагот, ракети Вихър, последните от 10км правят танковете на пастет. Използване на танкове без подръжка от въздуха води до факелно шествие от бенгалски огньове. Сега като имате пушено месо, пращайте го при Бандера, Руснаците това и чакат.

Що да е гнус? Ако някой някъде има успех в нещо..признай го и се учи от него. Нищо срамно няма. Цялата изреалска армия побеждава най вече от тактиките на Вермахта и дори те не се свенят да се поучат!

уркаинците затриха над 2500 танка,а сега 100 обещани! ще им решат проблемите:)))))А кой ще ги кара,или ще ги пращат с екипажите?;)

Жалко за Украйна, поредната държава разрушена от американската агресия по света.

Май ще трябва да благодарим на Хитлер, че е стартирал разработка на ново поколение танкове, което настоящите германци са успели да доразвият?!

Спига с тоя германски зверилник, бе! тигри, пантери, мишки, щики, леопарди ... това не е държава а зоологическа градина! всики знаем, че по скоро на патъците ми ще поникнат криле, отколкото германец да направи нормално оръжие! правят само пъти прототипи@

Какво са 200-300 танка за Русия?! Нищо! Веднага ще ги смачкат с няколко стотин хиляди донаборника.

Преди да стане тотално объркване: Не сме 20 век, а сме 21! Отдавна няма вермахт, а е бундесфер и не стаа за чеп за трици. Танковете са отживелица, която и дете може да елиминира без усилие.

да не беше те събрала с лъжицата от килима,ама го направила...Тогава нямаше да имаш такива терзания...

Като гледам качеството на сегашната немска техника, представям си какво ,,страшилище" са им танковете.

Лазар ще ги кара и ще фърля чували с капачки по руснаците. Оня ден заради него човек инвалид остана, а той се хвали по медиите с това.

Сезона за лов на леопарди е открит! 1ят унищожен 500 000 рубли, 1ят залове 1 000 000. https://postimg.cc/1fNMLsFx

Тея цифри с хилядите танкове и от двете страни са доста подозрителни. 2550 киевски, 1500 руски...тва Москвичи от 77г да бяха не може да се изхарчат така бързо. Много пропаганда тече и в двете посоки. Истинската бройка едва ли надхвърля 100 - 200

Там само лаици, във WarThunder са експертите :)

Бундесвер;)

По-интересна е следващата стъпка - досега САЩнинистите са разрушавали само държави, дали Европейският континент няма да бъде първия опит на САЩниситите да го унищожат?

Ако можеше и да раждаш през анала ,а третополов. Но нищо продължавай със опитите педал гнусен.

Имаше един Леопарди в "Оркестър без име". И тези танкове са от калибъра на онзи пуяк.

Всеки такъв танк е въпрос на време да бъде локализиран, заснет, обхванат на прицел и унищожен от сръх-звуковите руски ракети! 1 ракета срещу 1 танк! Кое е по-скъпо и по-трудоемко ?! Русия ще си реши проблема с тези танкове много по-евтино А всеки такъв модерен танк ще продънид джоба на европейските данъкоплатци, които ще трябва да му платят производството - веериги, оръдеие, части, гориво, транспорт!

Те нямат наборници на фронта. Затворниците са отпред и мачкат, а отгоре дроболнове с мотори от косачки разказаха играта на всичко.

Леопард 1 е еквивалент на Т64. Леопард 2 е еквивалент на Т72. Т90 "Прорив" и Т14 "Армата" нямат аналог на Запад. Отделно руснаците имат превъзходство в артилерия и авиация. Ама нищо, ще се отлага неизбежното.

Един танк трябва да е с проста конструкция.Да има само една скорост напред.

Дрънчат оръжията на войната, пропагандата ехти, вече се рекламира Вермахта на Хитлер. Говори се за Блицкриг, танкови битки... Все едно сме си пуснали Хистъри ченъл. Ще я нагъзят Европа, а и България в крайна сметка, но... когато е пълно с охлюви еколози и джендър чиновници, които не помнят историята и какво се случва всеки пък, когато тръгнат към Москва... амо тъпите тролове на заплати може да крякат "Победа". А до сега победа срещу Русия не е имало, няма и да има. Русия има само временни загуби. След това става каквото става. Оная оФца Аналена вчера се е изцепила, че "Германия е във война с Русия". Предполагам, че някъде някой си води записки.

Кой ше хаби свръхзвукови ракети за таа щайга?!?

Представи си на какво мирише наоколо.

До колкото знаем все още е наказуемо да се величае и разпространява нацистката идеология и нейният Вертмахт. Вървите по много тънък лед.

охлюв, русия има 3 хиляди танка в движение и 10000 консервирани. Всички работят с руска технология, и нямт нужда от чиповете на Лайнен.

Така мачкат, че тъпчат на едно място. Минаха ли табелата на Бахмут?

И да му се заварява капака.

Мит или немит няма значение, важното е че от седмица в масква реват на умряло.

ХА ха ха! Браво!

Побъркан козяшки трол-педал.

ХЕХЕ .... КАДРИ ОТ ЮТУБ КАНАЛА НА КЮРДСКАТА АТЕИСТКА ... https://youtube.com/@kurdeateist7234 .... А ТОВА Е КОНКРЕТНО ВИДЕО ОТ КЮРДСКАТА АТЕИСТКА КАК ГОРЯТ ЛЕОПАРД 2 . . МНОГО ХУБАВО ВИКА " ХАЙДЕ". ... ПОЧТИ ПОМИСЛИХ ЧЕ Е БЪЛГАРКА . .. https://youtu.be/MOeDzRo6HXQ ....

В сегашната ситуци всичко се промени. Нацизма отново е на мода.

Аз пък добре си спомням финала на филма "Белият тигър", който за съжаление се оказа пророчески /който го е гледал знае/. Стискам палци този път такива шутове да получи, че да се скрие за много повече от 100 г.

Във всички войни българските управници винаги са "избирали" губещата страна. Ако е така и сега, със или без Леопарди на Зеленски му е пукана работата. Тази "рекламна" статия няма да помогне на жертвите и от двете страни на този кървав конфликт, само ще увеличи броят им. Това меко казано е цинизъм, при положение , че можеше да не се стига до тук

Разбрахме за леопардите. Хайде сега малко таргетиран ПиаР и за абрамсите!

Най обичам като се пените така.

Видяхме им "технологията". Мосинки, ватенки, партенки, и гуменки. Подвизават се на фронта по зимни анцузи.

усраинско сало

Абе май няма да ни се размине войната. Язък за имотите по Черноморието. Предполагам САЩ ще се опитат да ударят Крим през Севастопол, ако Русия удари Полша и Румъния за доставките на танкове. От там насетне ще започне престрелка през морето към цели по Натовското крайбрежие.