В Пломари - столицата на узото (снимки)
Фото разходка до мястото, където се прави напитката
Обратно в новинатаКоментари - В Пломари - столицата на узото (снимки) | Днес.dir.bg
Коментари
мммммммммм допи ми се рязко Българска мастика. Предпочитам я пред всякакви други узота. Не спорете, всичко е въпрос на личен вкус.
Всеизвестно е, че за етиопските цигани и анадолските цигани пълненето на червото и пиенето са издигнати в култ....за разлика от труда и умствената дейност.
Честно казано точно Пломари не ми е по вкуса, но наистина в тази марка има история. :-)
Узото се прави от истински винен спирт. Родните спиртни мафиоти отдавна използват готов етилов спирт. Не случайно пещерските братя са толкова нагли за да имат хотел буквално на брега в пясъка.
колко спирт внася годишно гърция за да покрие това производство?По тези камънаци колко грозде,цвекло или друг въглехидрат ще порасне?Плюс това болшинството е засято с маслинови храсти!Същата работа,като износът на Чили на вино за цял свят,а са 1 ивица земя...етилов спирт и есенция анасон :Д
Чудесна статия. Намирисва на безплатен PR на узо Пломари, понеже говорите само и единствено за Пломари. Пропуснахте да споменете обаче, че само на 5 км от фабриката на Пломари е дистилерията на узо Варваяни, което всъщност е създадено преди узо Пломари, има по-дълга история и е истинско и автентично, а също, и се произвежда в доста по-лимитирани количества. Всъщност, основателят на Варваяни се счита за създател на узото, като напитка в Гърция. Пропуснахте също така да споменете, че узо Пломари е собственост на Кока - кола и това определено обяснява доста неща ;)
Първото най старо и качественно е,,Узо 12,, . Произвеждано в Истамбул а след погромите пренесено в Гърция!!! ,,..Узо 12 е узото с уникален аромат. Всяка бутилка държи гръцката душа, история и традиция. Името му се приема през 1880 г. в дестилерията Kalogiannis в Истанбул от известния варел с номер "12". Узото в този барел стана пожелано за богатия си вкус и деликатен аромат. От създаването си в Константинопол през 1880 г. до наши дни, той има същия вкус, който го е класирал на първо място като узото на света *, винаги верен на оригиналната рецепта..,,!!!
Първото най старо и качественно е,,Узо 12,, . Произвеждано в Истамбул а след погромите пренесено в Гърция!!! ,,..Узо 12 е узото с уникален аромат. Всяка бутилка държи гръцката душа, история и традиция. Името му се приема през 1880 г. в дестилерията Kalogiannis в Истанбул от известния варел с номер "12". Узото в този барел стана пожелано за богатия си вкус и деликатен аромат. От създаването си в Константинопол през 1880 г. до наши дни, той има същия вкус, който го е класирал на първо място като узото на света *, винаги верен на оригиналната рецепта..,,!!!
The first ouzo distillery was founded in Tyrnavos in 1856 by Nikolaos Katsaros, giving birth to the famous ouzo Tyrnavou
Смешно и жалко е да четеш подобни небивалици на човечета, които за пръв път са излезли от селото си, добрали са се някак си до остров Лесбос и сега искат да се отплащат вероятно на спонсорите си с измислени истории. Пломари е едно от най-ниско качествените напитки узо, с ниска цена и непопулярно дори в Гърция. Да не говорим за Лесбос, който сега е "превзет" от бежанци и осран тотално от тези ислямски скакалци. Въобще, чудя се на Дир-а за тази о подобни "новини"...
Не пиши смешни неща ,истина е че има много марки узо ,но Пломари е едно от най употребяваните в Гърция ,колкото до бежанците те идват и си отиват Гърция и узото остават..
Фамилията, която продаде преди 20-тина години Узо 12, след изтичане на периода, в който не могат да се конкурират с купувача, купува Узо Пломари и го разви като едно от най-качествените и употребявани в Гърция и за Гърците напитка. Не че не е било качествено Пломари, напротив, но маркетинговия опит на семейството са я направили силна сега в Гърция и не само. В България също е най-продаваното узо.
Когато фактите говорят, трябва всички да мълчим,но аз ще кажа че това е елексир за душата и лек за релаксация! НА ЗДРАВЕ / ЯМАС /
Правилно казва Човека,на остров Лесбос произвеждат повече от 15 марки УЗО , но само един производител има сериозна инвестиция и това е узо ПЛОМАРИ. Всичко друго прилича на нашенска ракиджийница . Заради това и качеството което има узо ПЛОМАРИ се откроява от всички. На здраве с узо ПЛОМАРИ.
Да се твърди, че узо Пломари е качествено и най-популярното в Гърция е смешно и нелепо. Може да е най-популярно в Аспровалта, където е пълно с българи, но Гърция не е плажа на Аспровалта или Вурвуру. И смятам за редно КЗК да се самосезира по повод на тази статия за нерегламентирана реклама в национална медия. Никъде не е отбелязано, че е платен материал или реклама на Пломари, което е подвеждане на зитателите.
Изобщо не е еврейско име???? Когато българите са варели рози и грозде....Гърците са оседлавали мулетата в Етиопия. Ръкия - От ръка пия..... Лично аз пия отдавна Татрански сливовац двойно препечен на 76 градуса. Изпих на поляците българската сливова - те жулят само водка. Узото и шнапса, заедно с портвайна на Менделеев са за изтрезняване. От ракия.
Хахаха, да. Ама Пешката е ходил и във фабриката на Пломари и във фабриката на Варваяни. И доста е ходил и по Гърция. И не си дрънка ей така, щото видиш ли, няма какво да прави. Но Пешката знае, че в България всички от всичко разбират. Чули недочули ама нейсе акъл да ти дадат. Той, българинът, каквато кола кара, тази марка е най-яката. Та ясно е, че за БГ разбирачът, Пломарито е най-якото и популярно узо, да не па да е пил или опитал друго.... Той Светът май е голям и шарен ама къде ти ше си разваля айляка, нашенеца....