В Пломари - столицата на узото (снимки)

Фото разходка до мястото, където се прави напитката

Обратно в новината

Коментари - В Пломари - столицата на узото (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна е една гнусна емигрантска кочина, и това няма да се промени е следващите десетилетия.там т.нар. узо се сервира с мигрант за компания

Евалата. Те така се живее 100 години ;)

Узо 12 - двадесет лева за два литра на промоция. Ка щяло да не е най-качественото.

Изобщо не е еврейско име???? Когато българите са варели рози и грозде....Гърците са оседлавали мулетата в Етиопия. Ръкия - От ръка пия..... Лично аз пия отдавна Татрански сливовац двойно препечен на 76 градуса. Изпих на поляците българската сливова - те жулят само водка. Узото и шнапса, заедно с портвайна на Менделеев са за изтрезняване. От ракия.

Това е общоприето в Гърция. Но те какво разбират от Узо щом Пешката го казва.

Хахаха, да. Ама Пешката е ходил и във фабриката на Пломари и във фабриката на Варваяни. И доста е ходил и по Гърция. И не си дрънка ей така, щото видиш ли, няма какво да прави. Но Пешката знае, че в България всички от всичко разбират. Чули недочули ама нейсе акъл да ти дадат. Той, българинът, каквато кола кара, тази марка е най-яката. Та ясно е, че за БГ разбирачът, Пломарито е най-якото и популярно узо, да не па да е пил или опитал друго.... Той Светът май е голям и шарен ама къде ти ше си разваля айляка, нашенеца....

Да се твърди, че узо Пломари е качествено и най-популярното в Гърция е смешно и нелепо. Може да е най-популярно в Аспровалта, където е пълно с българи, но Гърция не е плажа на Аспровалта или Вурвуру. И смятам за редно КЗК да се самосезира по повод на тази статия за нерегламентирана реклама в национална медия. Никъде не е отбелязано, че е платен материал или реклама на Пломари, което е подвеждане на зитателите.

*читателите

Правилно казва Човека,на остров Лесбос произвеждат повече от 15 марки УЗО , но само един производител има сериозна инвестиция и това е узо ПЛОМАРИ. Всичко друго прилича на нашенска ракиджийница . Заради това и качеството което има узо ПЛОМАРИ се откроява от всички. На здраве с узо ПЛОМАРИ.

Когато фактите говорят, трябва всички да мълчим,но аз ще кажа че това е елексир за душата и лек за релаксация! НА ЗДРАВЕ / ЯМАС /

Фамилията, която продаде преди 20-тина години Узо 12, след изтичане на периода, в който не могат да се конкурират с купувача, купува Узо Пломари и го разви като едно от най-качествените и употребявани в Гърция и за Гърците напитка. Не че не е било качествено Пломари, напротив, но маркетинговия опит на семейството са я направили силна сега в Гърция и не само. В България също е най-продаваното узо.

Смешно и жалко е да четеш подобни небивалици на човечета, които за пръв път са излезли от селото си, добрали са се някак си до остров Лесбос и сега искат да се отплащат вероятно на спонсорите си с измислени истории. Пломари е едно от най-ниско качествените напитки узо, с ниска цена и непопулярно дори в Гърция. Да не говорим за Лесбос, който сега е "превзет" от бежанци и осран тотално от тези ислямски скакалци. Въобще, чудя се на Дир-а за тази о подобни "новини"...

Не пиши смешни неща ,истина е че има много марки узо ,но Пломари е едно от най употребяваните в Гърция ,колкото до бежанците те идват и си отиват Гърция и узото остават..

Първото най старо и качественно е,,Узо 12,, . Произвеждано в Истамбул а след погромите пренесено в Гърция!!! ,,..Узо 12 е узото с уникален аромат. Всяка бутилка държи гръцката душа, история и традиция. Името му се приема през 1880 г. в дестилерията Kalogiannis в Истанбул от известния варел с номер "12". Узото в този барел стана пожелано за богатия си вкус и деликатен аромат. От създаването си в Константинопол през 1880 г. до наши дни, той има същия вкус, който го е класирал на първо място като узото на света *, винаги верен на оригиналната рецепта..,,!!!

The first ouzo distillery was founded in Tyrnavos in 1856 by Nikolaos Katsaros, giving birth to the famous ouzo Tyrnavou

Първото най старо и качественно е,,Узо 12,, . Произвеждано в Истамбул а след погромите пренесено в Гърция!!! ,,..Узо 12 е узото с уникален аромат. Всяка бутилка държи гръцката душа, история и традиция. Името му се приема през 1880 г. в дестилерията Kalogiannis в Истанбул от известния варел с номер "12". Узото в този барел стана пожелано за богатия си вкус и деликатен аромат. От създаването си в Константинопол през 1880 г. до наши дни, той има същия вкус, който го е класирал на първо място като узото на света *, винаги верен на оригиналната рецепта..,,!!!

Чудесна статия. Намирисва на безплатен PR на узо Пломари, понеже говорите само и единствено за Пломари. Пропуснахте да споменете обаче, че само на 5 км от фабриката на Пломари е дистилерията на узо Варваяни, което всъщност е създадено преди узо Пломари, има по-дълга история и е истинско и автентично, а също, и се произвежда в доста по-лимитирани количества. Всъщност, основателят на Варваяни се счита за създател на узото, като напитка в Гърция. Пропуснахте също така да споменете, че узо Пломари е собственост на Кока - кола и това определено обяснява доста неща ;)

колко спирт внася годишно гърция за да покрие това производство?По тези камънаци колко грозде,цвекло или друг въглехидрат ще порасне?Плюс това болшинството е засято с маслинови храсти!Същата работа,като износът на Чили на вино за цял свят,а са 1 ивица земя...етилов спирт и есенция анасон :Д

Бихте ли ми показали буквата,, Ч ''от името Цачаки, в гръцката азбука?

Узото се прави от истински винен спирт. Родните спиртни мафиоти отдавна използват готов етилов спирт. Не случайно пещерските братя са толкова нагли за да имат хотел буквално на брега в пясъка.

Честно казано точно Пломари не ми е по вкуса, но наистина в тази марка има история. :-)

Нещастник!

Всеизвестно е, че за етиопските цигани и анадолските цигани пълненето на червото и пиенето са издигнати в култ....за разлика от труда и умствената дейност.

мммммммммм допи ми се рязко Българска мастика. Предпочитам я пред всякакви други узота. Не спорете, всичко е въпрос на личен вкус.