Стойнев от Брюксел: Няма да се спира ”Южен поток”

Енергийният министър Драгомир Стойнев обяви след среща с комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер в Брюксел, че проектът „Южен поток” няма да бъде прекратен.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев от Брюксел: Няма да се спира ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дир няма ли до направи статия за разминаването на на твърденията на Стойнев с Евро Комисията? Пример дневник.бг: Говорителят на Йотингер: Комисията е обезпокоена от промяната на закони в България в полза на "Южен поток" Все пак това е важен за България проблем.

Статия от дневник.бг: EurActiv за срещата на Стойнев с Йотингер: Изгубени в превода за "Южен поток" "С обясненията си Стойнев обаче изглежда не е убедил Европейската комисия в правотата си, коментира EurActiv. Пред изданието говорителката на Йотингер изрази отново опасенията на Еврокомисията, че законодателните промени в България за "Южен поток" не отговарят на правото на ЕС. Тя отбеляза, че ако газопроводът бъде изграден не по правилата на ЕС, България ще бъде санкционирана." Пелтека казва едно, а се оказва че нещата са точно на обратно. Абе тия идиоти на къде тласкат нашата държава? Скапани руски подлоги.

Пелтека пак лъже: Йотингер за "Южен поток": Правото на ЕС се отнася и за българските териториални води

И тоя другар подпухна под очите като Кутевия Тоню и другаря Наско Мержданов. Сигурно и той по цяла нощ чете ... преводна шотландска литература :)))

добре работите, другари, но трябва още. пишете, пишете.

За разлика от Борисов, който отиде в Обединените арабски емирства, за да си представя, как отново е премиер и да злорадства за България, министър Стойнев е отишъл в Брюксел и е защитил националните интереси.

Откакто Драгомир Стойнев е министър на икономиката и енергетиката започнаха да се случват и хубави неща цената на тока намаля, ЕРП тата не могат да правят каквото си пожелаят, не се съгласяваме безропотно с всяко желание на европейските институции.

Много платено и много фалшиво звучите, Kostadinov. Постарайте се повече.

Последна грижа на опозицията е българския народ. Драгомир Стойнев заслужава поздравления!

Южен поток ще даде работа на много хора в нашата страна. Ако този проект се осъществи, кабинетът ще докаже, че интересите на държавата са над всичко.

Най-накрая министър на икономиката и енергетиката да защити интересите на България!

а като ги бутнем от власт ще го обявим за незаконен и ще си го вземем от ГАЗПРОМ. Все пак този газопровод е на територията на страна член на НАТО и едва ли Русия ще ни нападне. И не могат да ни осъдят, защото ние ще докажем, че министрите, които са подписвали договорите са получавали подкупи. Нали никой не вярва, че всички те могат да оправдаят стандарта си на живот само със заплатите? Та не се притеснявайте - нека да строят несъобразен със законодателството газопровод на българска територия - ще си го вземем. Междудругото точно защото интересите на Русия у нас толкова лесно могат да бъдат засегнати серио

Котьо, котьо какви опашати глупости говориш, чак ме хваща срам да чета! Юрист би си хвърлил дипломата, политолог би се гръмнал,физик и икономист би подскочил в делириум, но нашият министър измисли понятието морски газопровод сякаш няма юридически институт на преминаването през териториални води, които са в ЕС. Да не говорим, че по- голямата част от газопровода е сухоземен! Този мухльо най- вероятно е комунистически изтърсак, който е пратен от маман да учи френска икономика и сега лее простотии като от рога на изобилието.

Стойнев заслужава поздравления за действията си.

Много критики пое Стойнев, но с днешна дата можем да кажем, че е един доста добър и успешен министър.

Успех на министъра във всички негови начинания.

Днес в Брюксел министър Стойнев показа какъв трябва да е българския политик, а именно да защитава интересите на собствената си държава през призмата на Европейския съюз.

кои сте вие господин пелтек ,че да говорите от името на българския народ?

Стойнев е един добър министър.

Какво значи добър министър на 10 месеца стаж, господин Нейков? Докато една 57 милионна държава се унищожава пред очите на целия ЕС и е необходима нейната защита от всички демократи и борци за свобода и човешки права, нашият министър вие как ще се строи газопровод на агресора! Това не е само неморално, но един ден ще се стовари върху нашите глави заради безпринципността и безогледността на такива като този. Но той ще избяга като инвалид и ще остави простия народ да защитава границата ни. Просто да знаете, изгубим ли територия ще трепем всички виновници в България!

Пелтека е толкова тъп, че даже и комисионна няма да му платят. Само се ребчи за този дето духа. Като казах духа се сетих за Мая Манолова. Избори идват а тя се покри. Предполагам скоро ще изкочат отнякъде фалшиви бюлетини.

Стойнев те демонтираха тръбите където ги снимаха по телевизията, какви ги дрънкаш .

Няма ами ... То се видя, че от Украйна файда няма.

Всички трябва да разберем, че интересите на страната ни са най-важни, без значение дали идват от изток или запад. Нека да престанем с партийните пристрастия - леви или десни, защото страдаме еднакво всички. Има ли нефто-, газпроводи и атомни централи, такава територия никой не смее да пипне, защото екологичната катастрофа не признава граници. Затова, нека строят, щом е в интерес на България!

А дали е в наш интерес? Ти какво мислиш?

Абсолютно в наш български интерес и във вреда на платените соросоиди.

Какво се пъне толкова Стойнев с този "Южен поток".С толкова енергиини източници в България..българина да е разбрал нещо ..освен ,че даваме луди пари за електроенергия..и с "Южен поток" ще е същото като го построят..така ,че и да спорим...пак ще си плащаме по високите цени..не се и надявам държавата да ми облекчи разходите за каквото и да е..Тя е свикнала само да взема..

Еми ВЕИ-тата и другите екологични източници са чист фейк на бандата на прокопитата. А ядрената енрегия и газовите доставки от Русия нямат алтернатива. Така, че напъна е навътре за някои.

Искам прогнозите за Хан Аспарух да излязат верни. Ако е така, кога ще започне добив оттам? Ако започне, България ще има ли изобщо някакви права и някакъв дял ( като няма пари за инвестиции ). Дотогава газ откъде ще идва, от НАБУКО ли? И защо според вас Турция и Азербайджан са по-надеждни от Русия? Като нямаме пари, Южен поток е таман за нас: ще печелим от транзит в бъдеще време, ама и не инвестираме нищо.

Как не инвестираме? Ами нали със загубените такси през първите 15-20 годни плащаме тръбата през България? Тоест инвестициите реално идват от джоба на народа. И отиват в джобовете на руския олигарх дето ще строи тръбата в България? А ние какво получаваме за дадената територия?

Комуноидните шизофреници вярват на всичко, което спуснат от Партията. Те ги лъжат, манипулират непрекъснато и те им вярват. За това няма оправия!

Този единствен не е разбрал, че Южен поток няма да има. И Южен път също...

Който дава парите и суровината, има право да командва, нали? България ( и ЕС бюрократите ) искат да не инвестират, но да участват - няма го това никъде. Немският концерн BASF каза: "имаме отношения с Газпром от 30 години и никога не сме имали проблеми". Проблеми имаше единствено заради Украйна и след елиминацията и няма да има никакви проблеми.

Нека го построят но да не му дават да се ползва. Една тапа на границата на България и газта директо към позитания и алтернативата на българското възраждане с трите шлема.

Южен поток е крайно необходим на България. Нека да го разберат най вече Гербофилите на марионетката Борисов. На Борисов му е все тая...той окраде 2 млрд.евро, но на мене ми пука, защото децата ми живеят в България. Герб са и ще бъдат предателите на народните интереси.

iq oosh

даи доказателство за 2 млрд. само приказки

Приказки бяха първите 99 пъти! Сега, на стотния път, са си е чиста истина! Няма да ни лъжат от в. Уикенд, я! Ама дори и те да лъжат - от ТВ7 не лъжат, нали?!

Обясни защо е необходим за България? Ние какво печелим? Едно голямо нищо и една тръба да ни загрозява пейзажа.

iq oosh

освен това е факт, че русия и газпром са важни партниори, но нище не говори за съдбата на южен поток. освен това европа няма проблем да се построи южен поток само иска да няма монопол, но газпром иска да командва. къде е проблема тогава? дали в това, че газпром иска да ни командва или, че европа иска независимост и конкурентноспосопбност? мисля, че всеки здравомислещ може да си отговори.

Който дава парите и суровината, има право да командва, нали? България ( и ЕС бюрократите ) искат да не инвестират, но да участват - няма го това никъде.

iq oosh

още на кого е марионетка борисов - на европа? а на кого е марионетка станишев - на русия? къде искат да живееят руснаците? на запад. и ние искаме там.

Пак ли лъжи ,бе пелтек? Я кажи Италия дали иска да строи тръбата или не? Никой не го интересува ти какво мислиш. Ти си ясен, само комисионната те интересува.

Този трябва да бъде арестуван рано или късно за държавна измяна.

Тоя пак с демагогия се пробва да заблуди хората. ЕС излиза с резолюция преди 1 седмица днес след неформален разговор обявява тоя, че тя абсолютно нищо не означава. Дано поне Газпром и хората в Путландия му вярват щото аз нещо се съмнявам да са толкова несериозни в ЕК един ден да извадят резолюция а на следващия да се отметнат. Смятам че тръбата трябва да е без монопол и законодателството на ЕС е справедливо. Утре Азърбейджан и Иран ще можем да включим и да не зависим от Путландия ако няма монопол.

iq oosh

+ това е логиката - да.

едва днес разбрах, че вашите работодатели са ГЕРБ. Скрихте коментар с имената на Плевнелиев, Борисов и Цветанов.

iq oosh

Плевела, Тиквата, Цуцко - ли имаш предвид? маи само обиди се сипят на емоционална основа, а не факти и доказателства на тези. освен това коментара може да се прочете

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕ КОЛКО СУПЕРИДИОТИ ИМА В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ !

защо не скрихте този коментар. ЧЕРВЕНИ ПРАСЕТА съдържа обиди. Защото е против БСП, не го триете.

Това момче или няма представа за какво става въпрос или до такава степен му треперят гащите от путин, че няма свое менние.

iq oosh

какво се разбира от думите му: По думите на Стойнев България върви в правилна посока - .....(нещо се прави - върви - приема се нов закон) този закон се мъчи да заобиколи европеиските правила - виж по-долу........ за спазването на европейското законодателство и няма причини да отлага строителството на газопровода, предаде БНР. Министърът предоставил на Йотингер достатъчно информация, че България по никакъв начин не нарушава европейската правна рамка с готвените промени в Закона за енергетиката. ....какво - като измислят нова категория газопровод - морски които не фигурира в европеския закон. изглежда много хитро ама цялята им работа е такава хитростна................ Те създават нова категория - "морски газопровод", който е изключен от правилата за достъп на трети страни (т.е. на доставчици на газ, несвързани със собствениците на тръбата), отпада определянето на тарифите от независим регулатор и т.н. Целта е морската част на "Южен поток", която навлиза на 2ч км в българска територия (териториални води и суша), да има правен статут все едно, че не стъпва на европейска територия. ...............след морската част на приблизително около 2ч км газопровода ще навлезе в българска територия и ше има приемна газостанция на брега на 2 км. така, че ще бъде на територията на българия. очевидно бръщолевенията и хитринките не са точно изяснени и поради това ще има втора среща след първо четене на закона. тоест да се напише за да се види ясно, от думите му не става ясно какво се крои. и е факт че русия и газпром са важни партниори, но това не значи и добросъвестни партниори и не говори нищо за съдбата на южен поток. тка, че цялата приказка е да се замаже очите на хората.

от пишещите тук да си го набият в главите: 1. Крим е бил руски и ще буде руски. 2. Южен поток ще се построи - дали през България, или през Турция все им е едно на Газпром. 3. Големите в ЕС си имат газ от Газпром и не им пука ние българите ще имаме ли.

Е като имаш газ за 600$ какво ще я правиш ние и сега я имаме

се формира цената: 1. От количеството, колкото повече газ - толкова по-ниска цена. 2. От броя на БЪЛГАРСКИТЕ фирми по веригата от Газпром до крайния потребител.

Все едно Путландо слушам. Къв е проблема тръбата да не е само на Газпром. Гадни монополисти света тръгнали да превземат и да диктуват. Съберете си ги Милер Дерипаска и Абрамович и си им продайте задниците ако нещо е останало, но нас не ни закачайте. През Турция ще да за Иран. Ама там газ си имат даже се чудят как и те тръба през България за ЕС да направят.

Ами който иска да се включи в частна чужда тръба, да налее пари и в проекта, да си направи интерконекторите, ... Защо ГАЗПРОМ да им ги прави?

това министърче преди да отиде при Йотингер е получил указания директно от Кремъл. Излагацията е пълна. Упорито се опитват да изкарат че газопровода не стъпва на българска територия ?!

Тоя министър не знае ли ,че териториалните води/мисля бяха 12 мили/като територия на България са и на ЕС

iq oosh

12 мили х 1852 метра - териториално море

Като не иска да е зависима Европа, защо не спре Северен поток?? А кранчето му тече... Турция веднага реши да вземе транзитната такса от Южен поток..те са тъпи,нали???? Стига с тази нескопосана политика..мислете икономически.. Украйна реве от 2008 г на рамото на ЕК да не допуска Южен поток, защото ще и падне доходът от транзитните такси.. а те са близо 60 млн. евро в година.. Не ще реве, а ще припада даже!!!!!

Стойнев от Брюксел: Няма да се спира Южен поток Другарю Пешев , вземи се спри с глупостите си , па макар и платени.

Стойнев от Брюксел: Няма да се спира Южен поток Като чуя какво казва този "сладур", разбирам че ще стане точно обратното.

Ще се спре, Стойнев! Ще се спре! Скоро време от червените гниди нищо няма да зависи. Ако сте взели комисионни, ще повръщате яко. Иначе - руски снайперист ще ви навести!

Какво иска ЕК от Южен поток. 1. Всеки газопровод в Европа трябва да осигурява възможност и други доставчици на газ да го ползват, защото е преценено, че е икономическа глупост да се строят толкова магистрални газопроводи колкото фирми има. ГАЗПРОМ не е съгласен с това. 2. Строителството да се осъществява като се обявяват търгове за да може цената за изпълнение да е пазарна, а не колкото каже доставчикът на газ, тъй като това влияе и на цената на газа. ГАЗПРОМ иска руска фирма без конкурс да го строи. Тези са основните има и други.

Pesh0

Руската страна ще плаща дивидент , за този газопровод , ако някога заработи на 100%. Като тя единствена ще подава газ по него.

Не се разрешава в Европа да има газопроводи за използване само от една фирма. Италианската ЕНИ вече е била принудена да даде достъп на други доставчици, така, че няма как ГАЗПРОМ да се ползва с привилегии, с които не се ползват европейски фирми. Българското парвителство умишлено крие, че иска невъзможното, Болен Сидеров говори за двойни стандарти, а всъщност Русия иска винаги изключение то правилото щото така са свикнали - правилата да не важат за тях. Т.е. двойните стандарти винаги са в полза на Русия.

А познай дали някога ще се напълни на 100%

Ей голям зор на нашите министри и евродепутати от БКП да уредят проекта за милярди на руснаците. Май тоя си е на служба в Кремъл, а Илияна Йотова и компания са депутати на Русия, а не на България. С комунистите така - служба на братушките.

Министърът е твърде млад и допуска твърде голями грешки. Трябва да му е ясно, че е много мъничък в сравнение с руските олигархични гиганти в енергетиката, които са изпечени манипулатори и с лекота го заблуждават. Само се излага пред европейците.

Pesh0

Трябва ни тръба на цена 7500 евро на метър , за която нямаме суровина . Но откритата Газ на наша територия в черно море , ще я дадем на западни компании да я разработват. Кое точно ни е интереса ? Ние ще строим тръбата , но ще е руска собственост , с изцяло руска суровина . На нас Газ не ни трябва , и го даваме други да ни го добиват .

nacionalen predatel-robladjia