Строителството на ”Южен поток” започна (снимки, видео)

България свали близо двойно лихвата по кредита, който БЕХ ще вземе от “Газпром“ за строителството на газопровода Южен поток. Тя ще бъде 4.25% за кредит от 620 млн. евро за срок от 22 г. 50% от капацитета на тръбата ще може да се ползва и от трета страна.

Обратно в новината

Коментари - Строителството на ”Южен поток” започна (снимки, видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде се загуби онзи с хамериканците или смени стила, толкова сте прозрачни, но повечето бг не са в нета те раждат цигани и гласуват за кебапчета

Строителството на Южен поток започна, а строителството на Набуко още се бави. Тиквата беше заявил, че Набуко е приоритетен за България проект. Приоритетния проект пропадна. Всичката работа на Тиквата е такава.

Тъпичък си, за да разбереш - колко зле икономически се заробва България, с този договор.

По-добре е тръбата да минава през нашата територия,вместо след години внуците ни да ни проклинат за пропуснатите ползи... Ако си отворим очичките, че светът увеличава строителството на АЕЦ,ще можем да лежим спокойно в гробовете си. Германия може да чества всякакви проценти за алтернативните източници, но на никого не му стига кураж да обяви зловещите статистики.

ВМЕСТО ДА НИ ДОКАРАТ БЕЗПЛАТЕН АМЕРИКАНСКИ ГАЗ ПРЕЗ АТЛАНТИКА, ТИЯ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ГО ПРЕКАВАТ ОТ РУСИЯ ЗА ЕВРОПА.

мисля,че е добре.Само да кажа,по радиото казаха,че Великобритания ще строи АЕЦ,пак посъщата схема на плащане както и това тук с газа..........

Когато стане време България да има евентуално някаква печалба от тая тръба изобщо не се знае какво ще става в енергетиката - миналата годита Германия чества 50% възобновяема енергия Ама нали имаме "прогресивно правителство" теглим Оставка!

честваме 99 процента бостани с тикви, благодарим ти Дянков. а също чества най скъпия ток във всички развити държави заедно с този на датчаните. чества и 99 процента увеличен внос на ток. ако си закрият и другите централи ще честват 100 процента зелена енергия, и погребването на икономиката си, ама чакаитедаси затворят атомните централи не само че няма да ги затворят а ще отворят нови само тиквите се връзват

Тъпанар, неграмотен!

По продажни от Украйна която беше зор да заобиколят и Румъния която каза че не иска Южен поток Да не говорим за Полша и Чихия!!!!! ето затова се пънат с оставката комунистите; имат мисия с мегаломанските проекти , от които ще гушнат многомилионните комисионни на гърба на българите и докато не я завършат няма да се махнат, дори гражданска война да стане; тази паплач с цивилизовани средства няма да бъде заличена

СОРОСОИДЧЕ ГАДНО. Ходи се плякай за умиращия американски долар и не овонявай форума.

и как лъжите долно румъния се натискаше за този проект, ама сте долни лъжци интриганти

Ще гласувам за този ,който национализира Лукойл и Булгартабак и прати мераклиите за голям член в лагера Белене...

един тъжен ден за българия. които има акъл и не вярва на комунистическите и руските лъжи ще разбере, че всякакво обвързване с русия и с нашите предатели-комунистите е пагубно за българия и доходно за тези гадове.. поколеня напред ще плащат на мужиците скъпо и прескъпо, да не говорим за унищожената природа и земя в и без това малката ни страна.

е още по пагубно за БГ. Благодарение на нашите "политици-демократи" нямаме много полезни варианти.

един тъжен ден за българiя. които има акъл и не вярва на комунистическите и рускиte лъжи ще разбере, че всякакво обвързване с русия и с нашите предатели-комунистите е пагубно за българия и доходно за тези гадове..

За грамотните хора вече има база за сравнение как се водят преговори между РАВНОПОСТАВЕНИ ПАРТНЬОРИ. До сега имахме примери как се водят преговори между Големия брат и малката държава. Сега кабинета Орешарски и Газпром показаха, че може да се водят преговори при взаимно уважение и изгода. Който разглежда споразумението само от субективизъм (главно воден от омраза-този ми харесва, а този го мразя) няма да разбере същността на този акт и ще си остане затворен в черупката на омразата. Надявам се да започне по-голямо СЪТРУДНИЧЕСТВО между България и Русия, защото то ще е изгодно и за двете страни. А не както досега Германия и Франция решават какво да правят другите 26 "пълноправни" членки на ЕС.

Такива промити мозъци - като теб, ръководят сега държавата. Тъпанар!

Сделката за Ю.поток е все едно да вземеш заем, който да изплащаш с лихвите, да купиш апартамент с този заем , да го обзаведеш , да го дадеш на друг да го ползва, но и да му плащаш затова. че го ползва.

със забравящи! Ама пийте си пирамемчето и гинкобилобата! Договорът за строеж на ЮП го подписа Борисов! Забравихте ли, че ЛИЛИТО ОТЛИЧНИЧКАТА СЕ ПОДПИСА НА ТРЪБАТА В РУСИЯ? А 41 ПАРЛАМЕНТ (предишния) го ОБЯВИ ЗА ПРОЕКТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ!!! Като пишете кой защитава руски интереси - КОЙ ПРОЕКТИРА И ЗАПОЧНА ДА СТРОИ ГАЗОВАТА ВРЪЗКА С Румъния само в посока от БЪЛГАРИЯ КЪМ РУМЪНИЯ?? Каква газ ще им продаваме? На РУМЪНЦИТЕ - с новото им находище в Черно море? Това от хранилището в ЧИРЕН ЛИ? ТОВА ДИВЕРФИСИКАЦИЯ ЛИ Е? Решава някакви български интереси? Та кажете поне - КОИ???

ето затова се пънат с оставката комунистите; имат мисия с мегаломанските проекти , от които ще гушнат многомилионните комисионни на гърба на българите и докато не я завършат няма да се махнат, дори гражданска война да стане; тази паплач с цивилизовани средства няма да бъде заличена

Който дава парите, не дава комисионни, уважаеми......! Това наистина е най голямата чужда инвестиция в последните десетки години изгодна за страната. Браво на Стойнев и сие! Не зная защо журналистическата гилдия и "безпристрастните" медии мълчат!? Тях, ги интересуват "студентската окупация" и "ангела Мария".

Глупак! Не кръгъл, а- ръбест!

В какво точно е тази инвестиция?Тръби призведени извън България и монтирани от чужди заварчици.Какви работни места особено след като газопровода заработи.Трябва да се построи,но няма да оправи положението.

Сер Гей и Доган затова и дойдоха на власт, възродят Белене и този проект, на изтеглят и прахосат пари и да си отидат !

а дано, че останаха само бостани с тикви

И ти си една от тиквите, в бостана...

шлема на рубладжиите, те и Белене ще построят

Европа е заплашена от мужикистанска окупация. Май ще се наложи пак янките да ни освобождават.

пак? това част от новата история ли е? как янките ни спасиха от турско робство те спрели руснаците да ни подарят на турците. а през втората световна ни освободиха бомбандирайки софия. ама сте гнусни лъжци, кога ще се събуди българския народ да ви го начука. абе това българскат история лие или на твоя народ

"На мястото бяха и руски специалисти, които тържествено поискаха от Милер разрешение за началото на проекта. "Разрешавам", кратко заповяда шефът на "Газпром" на руски. " Типично по руски. Азиатците само така са свикнали. Със заповеди. Като в казарма! Разрешавам, забранявам, стой, на място, ходом марш!

Тъпак БОКО-БОклуковски ! Това е ГАЗ , не ти е политология , или теология, или комуникации ...

Абе вие тука какво сте се разделили като в някой национален "Биг Брадър" на боковисти и станишевисти??? Това че не харесвам комунистите от БСП не означава че харесвам задължително комунистите от ГЕРБ!!! Които между другото според мен са още по-гадни комунисти от тия на Станишев!!!

Тия гЕрбавите още не могат да разберат че комунизма вече го нема! Ама защо лихви ще плащаме.. ама как така! Ами как да е? Без пари някой ще дойде да ти построи тръба и после ще ти плаща преносна такса.. Е това беше ама преди 10 ти.. вече сиренето, газа и тръбите са с пари.. Ако искаш без пари плащаш лихви! Можеше да извадим 3 - 4 милиарда от резерва и да ги платим тия тръби ама Дянков ги изхарчи и вече пари нема!

Нъл щяхми да внасями както и цялата Европата газ от мериканцити?

Като гледам гейберастите колко газ са отделили, може и да излезнат прави, че нямаме нужда от Южен поток. Имали сме значими запаси от газ, даже и за износ.

циганизация!Продадоха ни ,както циганите продават децата сиНапред другарии дано сте мнооого щастливи и ....

Циганизацията и турцизацията ни я направиха американците. Преди те да дойдат такова нещо нямаше. Ходи да протестираш за това пред американското посолство.

pmotikov@abv.bg

циганите ги нацвъка любимия ви тошо. Виж броя им на 9.9.44 и на 10.11.89 и тогава плямпай.

САМО ИДИОТИ ТЪПИ ПЕШАТ ПО ТОЯ ФОРУМ. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ГОВЕДА, ЧЕ С ПРИКАЗКИ ВЛАСТ НЕ СЕ СВАЛЯ. САМО ИНСТРУКТОРИТЕ НА ТИКВАТА СИ МИСЛЯТ ТАКА.

Разбързаха се доста, защото студентите дават много зор. Милер да не остане на сухо

Няколко процента давали зор. Техен си проблем. И аз давам зор за някои неща, ама няма да карам ця,а държава да ми ги изпълнява.

Кой дава зор бе нащастник? ББ даде карт бланш за строежа на Южен поток,ти какво предлагаш:да не се работи по този проект,докато не дойде ГЕРБ на власт.Живота тече и проекта следва да се реализира.Зор давали студентите-виж в тоалетните може и да дават зор!

Цената на Южен поток скочи драстично. Вчера "другарите" си гоговаряха 5 часа комисионните за сметка на Нацията. ГЕРБ бяха пропоснали тези пера. Браво Седянков!

Радвай се народе! Браво. Ние сме най-ама най-тъпата държава в света.Украйна не пусна на руснаците, румънците също, но ние да. При това правителство на руснака-евреин Станишев.А колко има да плащаме и кеш и заеми, които ще се увеличават.Бягай народе.Видя се че загива страната ни. Остава само територия на цигани, който ще управляват руснаците повече отколкото при Тато.Радвайте се комуняги.

Украинците не ги пуснали, румънците също.. ама немците ги пуснаха! Е нека да сме като немците! Нали искаме да сме Германия на Балканите!

Калпав евреин. Руснаците все ви пречат, Па стой си в Израел тогава. Добре са дошли руснаците. Ще ни опмогнат да ви изгоним съвсем. Това са инвестиции, от които България ще печели. И Европа ще печели, защото проекта е европейски. Но на евреи не влиза в плановете България да печели. Вече 24 години се трудят неуморно, да ни поддържат в изкуствена бедност. САЩ иска слаба и неконкурентна Европа. Не й трябва засилена европейска икономика с евтини руски ресурси. Ще тръгнат напред като Германия. А Украйна си е прибирала газ за себе си от транзита, за това са проблемите им.

Ей туй е най-интересната част. Уж безплатно, пък ще вземем заем за 30% (вероятно нашто е половината от тях) плюс собствения капитал 70% още, който въобще не знаем отде ще вземем .Мощно ще го духаме с тоя "Южен ПАТОК

За да получиш нещо тикво, първо трябва да дадеш, не си ли чувал? Само Боко тиквата искаше да взима без да дава и такива са всички ГЕЙберасти! А ти вземи и прочети отново статията, пък може и да разбереш нещо!

чел съм когато и каквото трябва и кво общо има боко бе червен чугун , южен поток ще е инвестиция, която еБентуално може и да доведе до далавера за някои в БГ. Като цяло населението и страната ще го духа яко. плюс че европата вече си каза, ако бг-рите искат да се набутват с тазчи тръба това си е за тяхна сметка. Ние ще инвестираме в нещо друго. БГ ще вземе заем от блядовете за да им направи газопровода и после ще "изплати лихвите и заема" като не иска транзитни такси. Рашаните инвестират яко, защото ще си върнат парите многократно пак за сметка на болгХарите. капиш вълнягo ...

От Газпром от много време натискаха здраво за Южен Поток, за да прецакат Украйна с транзитните такси. В България са бутнали пари на някои от продажните ни политици и са подписали сделка да финансират строителството на измислени от Газпром цени, а ние да не събираме транзитна такса докато не се изплати инвестицията (т.е. поне 15-20 години) когато дефакто не се знае дали тази тръба ще се ползва изобщо повече. С други думи, излиза така че на Газпром тази тръба през България им излиза безплатна, т.е. България си дава територията за транзит безплатно. Пореден пример че Орешарски, Станишев и сие са просто една група национални предатели и анти-българи. Жална ни майка на всички с такива управници..

Да ви е честита новата Задунайска Губерния с ген. губернатор тов. ДмитриевИЧ сърГей. Без няколко области, които ще минат към Турция, за радост на другата небългарска партия

Правилно! В малък череп, малко мозък!

Олеле, Божке ле - заварили задната търба на Гея с предната търба на Путинката.Наистина е завидно постижение. Същински hard core . Кеф за партийно наведените, кеф за сеирджиите, кеф за манафете по Балканите. Я да видим ка ще праят подводните заварки - с духане под вода ли?

Значи се оказахме по продажни от Украйна която не им пуска и те бързат да я заобиколят и По придажни от Румъния Колко милиона в частната сметка на станишев и идиота орешарски са отишли само си помислете

Кава трагедия за евреите. каква трагедия за американци. България е направила инвестиция в свой икономически интерес и очаквани печалби. Според евреина, ние смепредатели. Какво сме предали, мераците на евреи да ни командват и да сме им слуги. Или някакви американски сметки, които се случват винаги за наша сметка. Както беше в Ирак, Афганистан, Либия. Евреин, нещо много сте се объркали в картинката. Нямаш си представа колко много сте се объркали с държавата. А проекта е европейски. Лъжец долен еврейски.

Много хора реват от това, че ще влезне тръба, но пък германците са със всичките крайници за това да им влиза тръбата на Северния Поток и много й се радват че получават нещата директно вместо да минават през някакви комплексирани държавици.

Браво на правителството.Българският народ е с вас и ви подкрепя.Никога повече мутри,чалгаджий,и гювендии без дипломи във властта!Затвор и райран костюм НЕЗАБАВНО за Рапона и сие.Казах! Да живее България!

Той и Ореха каза, че кризата ни заобикаля, ама...

"Очакваните приходи за периода 2013-2043 г. от Южен поток се равняват на 2,8 милиарда евро, които ще влязат в бюджета на България, обяви пък министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев." Очакваните приходи за 30 години, демек се падат по 93,3 милиона на година. Ама колко ще са реалните и колко ще са разходите, не става ясно.

Как само го е яд мутрата сега като не е той да резне лентичката !!!

ТУРКОТО РОБСТВО ЩЕ НИ СЕ СТРУВА КАТО ЗЛАТЕН ВЕК , ЩОТО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е НАРАСТВАЛА ПО НАСЕЛЕНИЕ А СЕГА ПО ВРЕМЕ НА РУСКОТО , ОЛИГАРХО-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО СЕ СМАЛЯВА С БЕСНИ ТЕМПОВЕ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ-БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩИЯ НАРОД НА СВЕТА !!!

В момента България и Българите са в безпомощно състояние,благодарение на "демокрацията"-криворазбраната,ни натресоха от вашингтон и продажните Десни-неолиберални боклуци!

Най важното е герберастията никога да не се върне повече на власт !! По време на герберасткото управление на мутрата раждаемостта намаля до 50 000 деца на година, от 70 000 - при тройната коалиция !!! Затова можем да наречем банкянската мутра убиец на деца - 20 000 по малко на година, или 70 000 деца за 3.5 години герберастко управление !!!!!!!!! УБИЕЦ !!!!!!!!

Да "живей" сатрапа СтаНиШеф - при Тригъзата Ламя населението е намаляло с 115 580 !!! Убиец!! 2006 г. - 7 679 290 2007 г. - 7 640 238 2008 г. - 7 606 551 2009 г. - 7 563 710

Ох евреина лъжлив. Я първо си кажи, какво беше робството. Турско-еврейско робство. Финансите на Османската империя са били правени от евреи. Те са товарели българите с данъци. Еничарството също е изобретено като философия и техника от евреите дьомнета. Златен век беше за евреите, крадяха и мародерстваха българските гои. И турците научихте да ни викат рая. А руснаците ви прекъснаха това щастие. И за това ги мразите. България в момента е разрушена, от както дойдоха американци и евреи преди 24 години. Преди 1989г бяхме развита и силна Държава, а не колония като сега.

Отличен ход за правителството на Орешарски !! Браво Орешарски, герберастите газ пикаят !!!

Вярно - няма правителството на Ореха да плаща лихвите, а балъците като теб! Отличен ход за наша сметка!

www dokumentalni com/?p=2762 сложете точки на две места-сещате се къде продуценти: Фридрих Мозер Стивън Дод Матийо Лиета Двама от които са бивши лобисти на огромни тръстове . Едни от първите които се осмеляват да покажата как ни лъжат от корумпирания ЕС.

Днес беше дадено началото на едно от най-големите икономически престъпления в новата история на България, т.н проект "Южен Поток". С този политически проект на диктатурата на Путин, България окончателно ще загуби суверинитета си над газопреносната си транзитна мрежа и тръбите на българското дружество "Булгартансгаз" ще останат празни и ненужни завинаги. За пряката кражба, чрез "раздуване" на инвестиционните разходи с 2 милиарда евро дори няма да говоря. Диктатора Путин постигна в България това, което в Украйна все още не може да постигне - пълно предателство на националните интереси и директно ограбване на благата на нацията, които й се полагат от георгафското й положение. Честито комунистически и фашизоидни предатели! Порадвайте се на поредната си гавра с българската нация, рано или късно ще гниете по затворите за делата си...

Германия дали е предала националните си интереси със Северния Поток? Имало някакви пишлимета от Естония които са били много против това, че тръбата не минава през тяхна територия и не могат да цоцат. Украина търси балък който да инвестира няколко милиарда в модернизиране на мрежата, но мрежата да остане украинска и като Тимошенко е в затвора - няма кой да подпише подобни договори.

Няма отърване от тях - по зле от османското иго. Татато-монголско иго - с раскривени очи и ненаситни гърла - това са братушки.

ТУРКОТО РОБСТВО ЩЕ НИ СЕ СТРУВА КАТО ЗЛАТЕН ВЕК , ЩОТО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е НАРАСТВАЛА ПО НАСЕЛЕНИЕ А СЕГА ПО ВРЕМЕ НА РУСКОТО , ОЛИГАРХО-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО СЕ СМАЛЯВА С БЕСНИ ТЕМПОВЕ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ-БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩИЯ НАРОД НА СВЕТА !!!

Само за сведения тъпир, българското население намалява до 300 хиляди от 3 милиона през първия век на робството. Изключителни изроди сте.

pompai

Сега е момента да го копат затворниците тоя южен поток:)

е за това направихме преврата другари , да не мисли някои че е било за пенсионерите и мангалите !? те пак ще си ровят кофите де ..C'est la vies

Къде по-хубаво си беше при лихва 8%, ама за 15 години(договореното от Борисов и ко), нищо, че крайното оскъпяване е по-високо, АМА срока е по-кратък, какво толкова, че сте плати повече за по-малко време.

pompai

Кой не разбра ,че наще комунисти имат печалба от истинските комунисти и накрая българите сме прецакани .Не ви ли е познато?

СРЕДНАТА ЦЕНА НА МАГИСТРАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СТРОЕНИ ОТ ГЕРБ Е 600 000 ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР , ТИ СМЯТАЙ ДИАМАНТЕНИЯ РУСНЯШКИ ГЪЗОПРОВОД , КОЛКО ПЪТИ ПО СКЪМ Е ПРИ ЦЕНА ОТ 7 000 000 ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР !!!

В София цените на строеж на обществена сграда са 3500 евро за квадрат, в Берлин 950-970 евро за кв. м, а в Брюксел по 870 евро, каза министърът. Изграждането на километър автомагистрала у нас излиза 8,7 млн. евро, а в Германия от 4 до 6 милиона, уточни той.

СУПЕР , ЗНАЧИ ДРУГАРЯ РУСНЯШКИ МАРОДЕР МЮЛЕР , ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ МОЙТА ДВУЕТАЖНА КЪЩИЧКА ОТ 300 КВАДРАТА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ ЗА ЕДИН МИЛИОН ЕВРО , ЕЙ ТАКА БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЯ И БЕЗ ДА СПОРИ САМО ЗАЩОТО АЗ САМ Я ОЦЕНИЛ ТАКА !!!

Една кражба не е основание за друга ?

pompai

600 000 ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР ? Посмали МАНГО:))))

ЗАЩО БЯХА В БРЮКСЕЛ ? СОБСТВЕНИЦИ НА ГАЗОПРОВОДА СА : 50% Руската Държава Газпром 25% Италианската Държавна ENI 15% Френската Държавна EDF Electricite de France 15% Германската BASF Ако не ми вярвате Гоогъл -говайте ТАКА ЧЕ ОТ ВСЯКО ЛЕВЧЕ ПЕЧАЛБА ОТ ГАЗОПРОВОДА 50 СТОТИНКИ ЩЕ ГИ ПРИБИРАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ И ЩЕ ХРАНЯТ ТЕХНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ :))))))

ДАЙ ДА ВИДИМ ДОГОВОРА , ЩО ГО ЗАСЕКРЕТИХТЕ ДРУГАРИ РУСНЯШКИ ИБРИЦИ ГЕЙ , БЕЙ И ЗЛОДЕЙ ?

на South Stream Transport B.V. и провери кои са shareholders .... ..... КОМПАНИЯТА ЮЖЕН ПОТОК ДАЖЕ НЕ Е РУСКА, А РЕГИСТРИРАНА В ЦУГ ШВЕЙЦАРИЯ :))) МНОГО СТЕ ЗАТЪПЕЛИ ОТ ЧАЛГА :)

На първата копка, заварка, имаше ли представители на другите собственици ? Защо само мЮлер даде команда "разрешаю" ?

А ГЪЗ'О'ПРОВОДА Е ПРЕИМЕНВАН НА ДИАМАНТЕН ПОТОК А НЕ " ЮЖЕН " КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД , ЦЕНАТА МУ !!!

В България собственици са държаваната БЕХ и Газпром.

Вместо да плюеш кажи кои са собствениците според теб ? ... НАПИШИ ГО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕБЕ ГЛЕДА

Това е разпределението за морската част, за частите през държавите са си собственици самите държави/местни компании и газпром.

за всички русофоби имам един савет , отидете да зшливите по един шмар на маика си и баща си че не са ви наичили ч за последните 200 години няма новосаздадена дарява дез намесата на една от великите сили . трябва да се засрамите поне пред 80 000 руски доброволци които дадоха живота си за нашата свобода те всашност са много повече зщото тогава воъват на два фронта. искам да попитам колко от вас пишман патриоти биха се записали добровилци да се жертват за свободата на друк народ. и пак повтарям няма неизгоден руски проект за балгария те са гаранция за националната ни сигурност и оцеляването ни като балгари.

Къде давате уроци по стил и правопис? Уникални сте, сигур сте побългарен мужикистанец, дет си е купил дача в балхария ?

ами опитаи се и ти да напишеш нещо от телефона . хаи интресното е че балгарските форуми са пални с учители по балгарски и пишман патриоти,бето при парвия истрел ще се скрият под полите на маикаси или женаси.

Посочената в изказванията след срещата обща цена на българския участък е 3.5 млрд. евро. Най-голямата измама е това: 500 км тръби през наша територия - цена 7 000 000 евро на километър тръба.

То имаше сравнения между сложните магистралки в Хърватия и нашите уникални, абе яко плащаме, богати сме и не цепим стотинката.

ИЗЛИЗА, ЧЕ ВСЕКИ 1 МЕТЪР ОТ " ЗЛАТНАТА " РУСНЯШКА ТРЪБА СТРУВА 7000 ЕВРО А ВСЕКИ 1 САНТИМЕТЪР СТРУВА 70 ЕВРО , МИ ТЯ ТАЯ РУСНЯШКА ТАРАБА НЕ ЗЛАТНА АМИ НАПРАВО ДИАМАНТЕНА НИ ИЗЛИЗА , БРЕ !

Дам, то са само едни тръби, няма станции, няма апаратура, има само полагане на едни тръби, упс, грешка, без полагане, само тръби!

МИ ТО И МАГИСТРАЛИТЕ СА САМО ЕДИН АСФАЛТ , НЯМА НИЩО ДРУГО И ЗАТОВА СА 14 ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ОТ ДИАМАНТЕНАТА РУСНЯШКА ГАЗОВА ТАРАБА !

КАТО ПОДПИШЕМ И ТРЪГНЕ И БЕЛЕНЕ ВЕДНАГА ЩЕ СЕ ОМЕТЕМ,ЧЕ ЗАЩО НЕ И ПАРИТЕ ВИ ВЗЕХМЕ И ВИ ЗАТРИХМЕ КАТО ДЪРЖАВА С ТЕЗИ СТРОЕЖИ.ЧАООООО

вчера имаше един писател от гамбия описа прехода - не стигна до края - но явно сме африка - продажни и глупави - явно е и че ни цъкат сами да се цъкаме за да ни го цъкнат както си искат - гола вода сме обхванати от всеобща лудост - исках желев - почви се мозък - как да се нарече това което става - не знам - граничи с безумието - може би сме арена за експеримент- за много експерименти - гледат ни какви сме малоумници и се кефят на гениалността си - трудно се намират определения и аналогии за това което става - но явно е че конците се дърпат отвън а ние подскачаме на въженцето ...

Ами на туземния вождо му набутат герданче с мъниста и той им натовари кораба със злато, слонова кост и три синджира роби и сделката е ок.