Почина президентът на Узбекистан, управлявал 26 години

В Ташкент на 79 години почина президентът на Узбекистан Ислам Каримов, управлявал страната над 26 години, предаде агенция “Фергана“.

Обратно в новината

Коментари - Почина президентът на Узбекистан, управлявал 26 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОЩЕ НЕ Е УМРЯЛ!А ПЪК КОГА УМРЕ,ЕДИН КОМУНИСТ ПО-МАЛКО НА ПЛАНЕТАТА-ЗЕМЯ,НЯМА ДА Е ГОЛЯМА ЗАГУБА!!!

тоя не го мисля но ако боико получи програмиран инсулт ,като митето,откъде ще му търсим пожарникар-генерал за замесник???

Там за избори сигурно не са и чували. Президента е имал най-малко 99,9% одобрение от народа. Както при нас по време на другаря Живков. Все пак 26 години не са много, путин ще му бие рекорда със сигурност, но трябва малко да поработи по имиджа си-80% са малко за диктатор.

Дори и Туркменбаши Ниязов не беше безсмъртен, другари, пък какво остава за Каримов. Memento mori.

А той не бил починал още човека, неуважаеми журналисти, ама що да не си почешете езиците. Вас ви оправят само такива като баце Ицо. Май си го заслужавате!

Ами да им дадем нашият президент, той и без това ще е безработен след НГ. той и руски знае макар че се прави на ни чул ни видял напоследък.Може и да е ходил в Узбекистан на бригада като комсомолец.

Нашият отива на бригада в OTAN,след края на позора му у нас.

Путин го душеше,докато Лавров кръвта му пиеше !!!!!

ЕДНО ВРЕМЕ КОГАТО СТАЛИН УМРЯЛ,ЕДНА СЕДМИЦА СА СЕ МОТА ЛИ В КРЕМЪЛ ДА ЛИ Е ИСТИНА ИЛИ НЕ!ТА И ТЕЗИ СА СЪЩИТЕ!НА ВСЕКИ МУ ИДВА КРАЯ ДРУГАРИ,ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЕТЕ!!!

ти, мислиш ли, че тъпите сте безсмъртни?

такива които като теб са МИЛяРДИ!

Що не махнат тая съмнителна "новина" от първата страница поне - докато се разбере нещо по-конкретно от достоверен източник, най-добре от няколко?! Ами ако си е още жив човекът?! Ами ако е жив, но в кома - тогава пак ще трябва да се правят избори, или да се види в конституцията на страната какъв е редът - дали вице го замества до редовни избори, или до извънредни и изобщо - сигурно има някаква процедура. Що трябва да сме вторите след агенция Фергана, които упорито твърдят, че е умрял, ако това не е сигурно?! Руснаците изобщо не споменаха Узбекистан и президента му в сутрешните си емисии по всички канали - значи, и те нямат достоверна информация и не тичат пред коня, защо трябва ние да сме вечно с гафа напред?!

вероятно е умрял преди седмица,обаче не искат да се създава напрежение в региона,докато не се изясни наследника,затова на всички им отърва да мълчат...

Товарищ, ами ако в русское пасольство сте пропуснали некоторъй канал? Да поръчаем нова сателитна чиния вам? Но щом ние в Кремль не казваем, че умрял, значит он жив!

Ти вместо да поръчваш сателитна чиния , си виж твойта празната чиния! В ПАсольството и без твойте тъпоръбести предложения ше се оправят, пък и стотинки едвали имаш за сателит!

тия техните 'избори' са от тия дето 'избират' някои доживотно

Егати и държавата -монархия ли е това - "в тесен фамилен кръг и сред висшето ръководство, коментира Ройтерс. Това включва още спецслужбите и регионалните кланове" - хайде после ми разправяйте, че не става дума за дивашко феодално управление. Демокрация ли, ама те все още са си разделени на дивашки племена и вождовете трябва да постигнат консенсус кой да бъде президент. И като не постигнат това тези примитиви започват да воюват помежду си! Това в 21-ви век ли се случва? И това е бивша република на СССР, която беше светска държава....! Дали пък няма и нещо общо с мюсюлманското вероизповедание?

В САЩ е същото едни кланове управляват.

Много обичам сравнението САЩ - Узбекистан. Много е показателно.

Феодализъм в действие. Сега най-големия син. Жалкото е, че тоава се случва и в Турция и в Русия, а като гледам и ние сме на път.

:-))) Но Б.Б.Б има само дъщеря, както и Цв.Цв има 3 дъщери:-)).Но кво пък може да станем като в Испания и Англия я инфанта да наследява бащата, я принцесата на Иваняне и Банкя също. Тъй като президента на Узбекистан има само 2 дъщери ,както и батюшка-цар в Москва също има две дъщери ,за там не ми е ясно. Те са малко азиатско-мюсюлмански свят!!Или зетьовете ще наследят тъста си или по-младите им жени!! Ердухан има син и доста богат зет. Там може да стане пата-кюта ,ако още приживе не елиминира някой от претендентите:-))

The Uzbek president, Islam Karimov, is in intensive care after a brain haemorrhagе ....Дирници, на вас кой ви каза, че човека е умрял??? И защо лъжете???

По-леко го казвай. Ние си коментираме тука, тебе какъв ти е проблема, ако е урял или ако пък не е?

Брейй, тия пък от соца направо са минали във феодализма.

Нима сефте го виждаме, че и да се учудваш... Социализмът е начин по-хитрите тъпаци да излъжат по-глупавите тъпаци, като ги въвлекат да издевателстват над интелигенцията и чрез това ги вкарват в капан за десетилетия, понякога и столетие, ако вземем за пример Русия. Трикът стана вече прозрачен, но има толкова късогледи шарани, че още и още се хващат на въдицата.

Той не умира...

Много намаляха коментарите напоследък. Явно обезценката на рублата удря здраво подкрепата на тролетариата!

Подчовеченце :)

Явно драскащите евромутанти са се изнесли по ГУРБЕТ-ТУР на есенна офанзива из безкрайните европолета!

Само за тебе важи поговорка - "Луд умора няма" . Плещи, не спирай

Да е жив и здрав и все така!

Днес троловете са близко до истината. Дано се размине без гражданска война. А демократическият феодализъм за сега в този район на света се оказва най устойчивата форма на управление.

При смяна на властта винаги има гражданска война. В демократичното общество се провеждат избори и 2-3-4 месеца се плюят по телевизията, а в Азиатаският Бантустан вадят ятаганите и започват да си режат тиквите.

в "демократични общества". Нали нямаш предвид на запад щото това с демокрацията там е "изкъртило мивките в банята" от поне 25 години и никой не се хваща на тази въдица.

Сега тези кой ще ги демократизира? Янките ли? Братушките ли? Дано да им се размине насила наложен режим, ама надали...

Норсултан Назърбаев.

Нурсултан

А бе ти картата гледал ли си я? Май между Узбекистан и Русия стои Казахстан. Да не говорим, че Русия и Узбекистан отдавна нямат кой знае какви близки взаимоотношения. Ами да мислят "великите" натовци какво ще става в Афганистан. И не само там . Ислямиските групировки могат да тръгнат и към Европа.

NVN = Няма Вътре Нищо в кратуната ти, нали?

Хахахахахаха, сега за Жужин Жужето става "очень плохо", в задния му двор-мюслиманите ще му посадят един ГОЛЯМ....бор!! Ще има война на 4 фронта-Украйна, САЩ, ЕС и сега в задната му дупка -Узбекистан! Всичко, което сега ще му се струпа на кухата тиква-сам си го причини! Ако имаше мозък за 5 копейки-сега нямаше да има санкции, украинците още щяха да са им "братя", ЕС и САЩ щяха да дават пари за руската индустрия, а всички заедно още щяхме да сме им РОБИ на газта и петрола!! "Ама да би мирно седяло-не би чудо видяло", Жужака каквото направи, сам на себе си го направи! Интересно ми е само руските селяци докога ще го търпят?? Вече има бунтове-на фермерите, на служителите на АВТОваз за неизплатени заплати, на пенсионерите, на учителите, на миньорите....... Яйце пу се пече на дирника на Жужето-императоче!!!

Не знам за жужето ама същите тези мюсюлмани вече идват в нашия двор да садят борове идиот. Баси само какви тикви има тук направо не си истина

КОКО, няма по про3т русофил от теб, в смисъл такъв дето троли безплатно в името на Путя!! А мюслитата дето влизат в България и Гърция са превозени до тук със щедрото спонсорство на любимата ти Руска кочина!! Двете пристанища в Сирия откъдето тръгват корабите и лодките за Гърция натоварени с мигранти-се контролират от руската армия в Сирия!! Освен това драги русофили, не ви ли направи впечатление как докато Ердоган бе скаран с Путя-мигрантите към България спряха?!? След това се залюбиха отново двамата-мигрантите потекоха като поток?!?! Ако някой казва, че Шуткин няма пръст в този мигрантски поток-значи няма грам сиво в-во в кратуната!!!

На какво се радваш бе, говедо? Такива като теб-в Узбекистан, да закачиш от благините.

Бих се радвал, ако такива безмозъчни същества като вас не бяха се раждали или ако бяхте заминали завинаги при любимия ви Джуджеподобен идол...ама на, не се радвам щото още сте тука мазни хлебарки!! Иначе ми бе смешно, защото съдбата отново изоставя Жужака с гол дирник, срещу много топоришки!!!

голем веселяк си бил ти.За Русия не бери грижа с тия новини в стил "дойче веле" Я по добре виж кво става в тендежараат под налягане САЩ където кланове ,соц.прослоКйи ежедневно се колят и стрелят къде мо между си къде с полиция и където соц.напрежение скоро така ще избухне че и нац.гвардията няма да помогне щото реалната безбаботица вече 25-30 % /ане временната стакмистика/.Ти да да видиш за ква индстустрия става дума дето я няма от 40 год.

Всички болшевишки команданте ще изпукат! Тамам като се пенсионирам ще мога по цял ден да гледам екшън филми за гражданските войни и разпада на Евразийската империя.

Явно днес този мизерник са го пуснали на амбразурата.

Ти първо обясни що Краварника и Гейсъюза се разпадат...Пък тогава говори за Евразийската империя.....Че нещо Краварника напоследък все има бунтове на чернокожи, които полицията трепе посред бял ден...А в Гейсъюза, се некви арабески ислямисти колят като свине, еврогейцие....ФАКТ!!!!!

една от най-непредвидимите и диви държави в Азия. Само авторитарен режим с железен юмрук тип СССР може да ги удържа. Иначе ще стане втори Афганистан.

Ха... железният юмрук е твърде нетрайна държавна организация. Точно СССР не ти ли даде личен пример за това!

То СССР се задържа 70 години. Пък ЕС на 50 години почна да се разпада.

Сега е подходящият момент официално да обявят султанат. Тъй де, к'во да се лигавят.

И сега като с почне една борба за надмощие тамън се бяха закрепили там много добре. Сега ще стане страшно.

е авторитарен, а режима в Саудитска Арабиия е демократичен. Познайте от раз чия е тази оценка!

диви азиатци, тоя още малко и ще стигне бай Тошо.

демокрация - няма син, който да наследи поста от него....

дърт комунист лесно не умира, дори, когато вече не е жив!!! три дни го били, ебали. - не човек, а желязо. казал агентът фашист. - не бе! просто тъп комунист!

По-лоши от комунистите са дебилите като тебе. И за комунисти не ставате.

ти какъв си? това име ли е вйобще? коко? папагалът ми прави и тои "коко"?

тихо мъртвият казал!

FuckTheEU

ДИР-а, човекът е оше жив, защо бързате да го погребете?!

щото мястото му е при ленин, сталин и при цялата болшевишка сволоч във вечните водкини полета! раи за борците за равни блага - всички бедни, а те милярдери!

FuckTheEU

Затова ли лъжат медиите? И с какво тогава днешните медии се отличават от комунистическите?! А ти щом подкрепяш лъжата какъв антикомунист си?!

lu4ka

Цялото ти име трябва да е: Spiritus malum sanctum illiteratus, et mutus.

Правило 1 - преди да започнеш да се изхождаш, се научи да пишеш.

Сообщения о смерти не соответствуют действительности. Президент госпитализирован. Его состояние стабильно

Изчакай. Те и руските медии са луднали кой първи ще публикува сензация. Просто нямат срам тези световни медии.

Luna0102

"Той изгради един от най-авторитарните режими в бившия СССР и няма ясно определен наследник. Поради това преходът във върховете ще се реши в тесен фамилен кръг и сред висшето ръководство, коментира Ройтерс." Чист комунист, крал де. Как пък една шепа хора след комунизма, успяха да си купят цели държави и при това за вечни времена?!

А ти не можа и сега те е яд...

FuckTheEU

Питай английското кралско семейство владеещо не само британия а и канада, австралия и други територии.

Luna0102

Английското кралско семейство са само "лице", единственото което правят е да се показват. А този, сигурно като Ердоган и той е продавал гевреци до преди 30 години, узурпирал властта и докато съществува Узбекистан, няма да могат да се оттърват от него и неговите роднини, освен с революция разбира се. Света гори предимно от такива.

простак

слепотата граничи с инфото.... 26 г назад можеш да проследиш но ''исторята'' за имперя като англия е жалка за схващане от твоя мироглед

Лола Каримова е изключително красива жена.

Това не беше ли онова булче-вамп, дето пука парите на анти-западния си и про-руски татко в Монте Карло, Милано, Париж, Лондон и прочее столици на автономни руски републики?

Не.

Трябва да бъдеш по-конкретен, понеже на всичките тия диктатори децата са им по хубави места далеч от родината и харчат "семейното наследство", като се почне от щерките на джобния полу-гол ездач/ловец/рибар, който е кумир на половината форум тука.

Абе жив е кумониста-путеноид.... Ще почакаме още малко..ха.ха

Шило

Дали ще дочакаш?

Между другото, зам. премиерът и вероятен претендент за поста Азимов, ориентиран към Вашингтон е арестуван, за да се парира опит за намеса на американците. Постът ще заеме сегашния премиер Мирзияев-човек на Москва. Няма да има цветна революция в Узбекистан...

Голем праз! Да си гледат там памука, че за друго и не стават.

То памука хубаво, щото без памук няма барут, без барут нашия ВПК ще закъса. Аралско "море" го пиши пресушено, зер памука иска вода.

За народа на една страна и тоталитарния и ислямския религиозен режим са еднакво неприемливи. Но практиката показва, че авторитарния режим е лош само за народа, докато ислямсия режим води до агресивна външна политика. Уви мюсюлманските държави не са доживели за демокрация, все още. Дано Узбекистан не стане поредната ислямска държава или още по-лошия вариант- САЩ да решат да я "демократизират" и по примера на не една държава да я въвлекат в многогодишна гражданска война.

Да, ама не. Жив е и в стабилно състояние в болницата. Това съобщават от апарата на Каримов и опровергават новината за негова смърт.

Очаквайте гражданска война и външна военна намеса.

Отново ли демокрация ще изнасяме?!

На Партийката ти баба,другарю...и по добре си сложи съвеЦкото знаме на табелата!

26 години? Че тоя брат на Путин! Колко му остана?

Замирисва ми, че скоро време ще се появи нов Хитлер, който ще бъде подкрепен от великите сили и накрая от същите ще бъде смачкан.

Това ще е Много Лоша Вест за някой нашенци ... Много Лоша

Май е време, Русия да си върне тази територия- областта Узбекистан, която беше отделена от страната от двамата идиоти- Елцин и Горбачов през 1991 г.... Първо, през 1920- 1930 г. руснаците явно са решили да имитират САЩ и от единната страна Русия направиха Съветския Съюз от 15 републики. А след това през 1991 г, Елцин и Горбачов разпаднаха/ разделиха страната. Сега е момента за Путин да прати армията в Узбекистан и да поправи грешката !!!

На чужд гроб плачеш, байно...

А нещо за поправяне на султанската грешка да кажеш Ердоган да прати армия да си върне България?

Дай Боже Русия да освободи Константинопол! Стига са вили тези чакали над този велик християнски град!

в русия и без това има много муслиман, така ще се добавят още и ще станат мнозинство, на путя му е приятно да се занимава с тях

Ти руснак ли си или си потомък на извергите взели властта след 1944г.

Така и трябваше защото много арак( ракия ) пиеше.

"Таласъми" ООД - това са лидерите на бившите соц-страни.

Мнението е мое, а не на "v".

още една световна конфликтна точка се оформя

За сега смъртта му се отменя. Преди 1 час имаше официално опровержение на тази новина от Ташкент. Впрочем на тоя човек дъщерите какви са...куклички. Очаквах някакви фереджета да видя, но това са съвсем модерни красиви и успяващи жени.

И на тебе баща ти да е диктатор 26 години и ти ще си успяващ като син на Член на ЦК, а не загубеняк като сега, бришещ за 2 рубли на час.

Разбираемо е, че щерките не ти харесват. Пуста ревност, какви хубави мъже а тръгнали с жени

В аппарате президента Узбекистана опровергли информацию о смерти Каримова

Проблеми... Имам близки познати узбеки (мъжът-уигур от Узбекистан, жената - узбечка), те твърдят, че Назърбаев е супердемократ в сравнение с Каримов... Все пак дано не настане "майдан" или "узбекска пролет" в Узбекистан, защото ще загинат стотици хиляди...

Опровергаха я тази "новина" от една агенция! Нещата се проверяват, преди да се пускат партенки, дирници! Не е починал, в болница е - това е съобщение на офциален говорител, има го в по-големите руски медии - в няколко! Не разчитайте само на един източник - той може да е заинтересуван, или просто недостатъчно професионален!

"Ислам Каримов управлява над 25 г.". Ужас! Това все едно нас все още да ни управлява Луканов. Минимален шанс наследникът да не е комунист или друг вид диктатор обаче, предвид религията и историята им.

По-добре Луканов, отколкото слугата му от Банкя. По-голямо зло от българоубиеца бойко няма. Луканов поне щеше да спре ислямските уроди, а не като тиквата да ги събира тука от целия свят.

Нища нямаше да спре Луканов и да беше жив. Те цяла Европа са налазили, че ние тука ще се отървем. Това не е възможно да стане.

На баба ти хвърчилото щеше да спре. Аман от манипулации.