270 лв. минимална заплата от днес

Минималната заплата става 270 лв. от днес. Досега най-ниското възнаграждение беше 240 лв.

Обратно в новината

Коментари - 270 лв. минимална заплата от днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕГА ВЕЧЕ СЕ ДИША ПО-ЛЕСНО!ХАХАХА!!!

Ей, сега ще мога да спестявам по още 30 лв. месечно за Бентлито!

Това увеличение е само на хартия,а всъщност е намаление: В държавната администрация нямя заплати от 240 лв.,Частниците си плащат колкото си искат и болшенството работят почасово обикновено на 4 часа.Намаление ще има защото таксата при личния лекар става 270 и още 23 подобни плащания.

Поредната гавра на некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

Питайте да ви кажат герберо-комсомолците от т.н. "правителство" колко изкараха от далаверата "да си на власт" само за една година. Толкова колкото не са виждали през крив макарон в фирмичките, които бързо зарязаха, за да "служат" на народа.

Ако искаш да ги спреш, не гласувай за тях, инче ще ти асфалтират и апартаментчето в панелката.

Е най-после доживяхме и ние да видим Европейски доходи ! Сега да не вземете да се нафиркате и да се друсате нонстоп ?!? Консумирайте си уваеличената заплата с удоволствие и мярка !!!

Много добре казано!

Огромно количество откраднати от българите пари, седят в банки в офшорните зони, а тези които вече са успяли да ги узаконят и сега инвестират, са достатъчно глупави и некадърни бизнесмени, за да не могат да печелят. Ако пък случайно някой печели, то той трябва да е луд, да плаща високи заплати на работниците му, при положение, че те и на малко се радват хахаха. Трагедия е положението в страната, и все по-зле ще става, докато ни хранят с магистрали, вместо да се гонят крадците да връщат откраднатото...

Само като чета сумата, и да се смея ли, да плача ли, не знам !? Със 135 евро минимална работна заплата, едно е сигурно - в Европа, а и не само, ни се смеят...Китай преди 20 години беше нарицателно за евтина работна ръка и мизерия, а сега дори там минималната заплата е по-висока. Въпреки това, никой инвеститор не се насочва към пазара на труда в България, защото тук бизнес климата е прекрасен, населението е неграмотно, а държавата продължава да не работи в посока да подобрява всичко това. Крадците, които окрадоха капиталите в държавата, в момента се занимават с това да ги узаконяват, вместо да ги инвестират, и това допълнително свива паричните потоци, съответно капиталите, които трябва да стигнат до населението, за да се подобри начина му на живот.

Нека всички гласували за минимална работна заплата 270 лв. да поживеят един месец, разполагайки само с тази сума, пък после да решат колко трябва да е минималната работна заплата.

и аз това им пожелавам. От сърце. Ма да имат и дете, за което да се грижат междувременно с тази заплата.

Забравили сте една 1 пред 270.Реално трябва да е 1270. Огледайте се къде сме ние - по - зле и от албанците.

Стига стИ рИвали - ша додат скоро пак на власт нащи , начело с Гоцко и Доганеску и ша ва опраият - ама как си требе .

Знаят ли тези които определят живота ни от висотата на меките си и топли кресла, че 1 крем против акне, 30 гр, струва 3,20 и се слага два пъти дневно? С парите с които ТЕ решават да живеем, човек не може дори пъпките си да лекува и ще трябва цял живот да ходи с надупчено лице.

Боже,що за идиоти живеят в тази територия Булгаристан?!Хората нямат пари за хляб,тя за мазила за акне заплакала!!!!Прост народ!!!

ти си прост! щото това даже не е екзистенц минимум. Що да не иска да си излекува акнето, да иде на гинеколог или да си оправи зъба, а?! А кво говорим да си прати детето на море?!? Някои хора само знаят излишно да спорят.

В съседна Турция прагът за бедност на 4 членно семейство е 1378 евро. Пенсията ми е 170лв. Взех да съжалявам, че имаме 3 март и национални празници, различни от турските. Ако речем да станем пак Турция, сигурно няма да ни вземат. За какво сме им такива калпави и с толкова много мекерета сред нас?

Човече, ти не може да си Българин

Не съм. Майка ми е червеното знаме, то ни ражда, а баща ми е интернационалният пролетариат, който се бори със загниващия империализъм.

И забравих да ти кажа, че главният виновник за всичките ни беди е щъркелът. Сбъркал географска точка. Трябваше да ни пусне поне на 2000км. от последните боза и комунист.

Драги български "юнаци", На кого се жалвате? Тези "управници" сами сте си ги избрали! Сега им рупайте попарата, ама не се оплаквайте, а мислете като гласувате. Ако има с какво да мислите, де.

Ефекта е точно обратен, защото срещу тези трохи автоматично се вдига абсолютно всичко и като го събереш на практика ти вадят от джоба. Така ще е, докъто не се отървем от пладнешките разбойници герб.

Пенсионерите не плащат такса при посещение при личния лекар. Да му мислят младите.

Не е вярно, че пенсионерите не плащат на лекарите. Аз съм пенсионерка и плащам такса без преглед, само за издаване на рецепта.

хахахаха от днес!!! за изборите ли....нещастници? оставиха народът да мизерства и изведнъж за един месец - вадим пари - за тютюнопроизводителите, за повишаване на миним.заплата, за строителство... страшна разсипия! наглост! и така няма да ви се получи!!!!!!!!!!!!!! Наглеци!

Сложиха темата в раздел - "бизнес"! Настина новината е за бизнесмени и лекари, а не за пенсионери и бедни!

Я,вдигнаха данъците и още 54 други плащания;)

Не бе !Казаха,че няма да ги вдигат!?

хора невиждате ли че до края на годината всички ше ровиме по кофите тия от герб направо ни сасипаха неискам магистрала не искам спортна зала искам да имам работа

А Боко помисли ли за пенсионерите? За ходенето им по лекари? Бързате да дигнете такста при личния лекар! Да не земат да обеднеят лекарите!

Това означава, че и всички цигани ще взимат помощи на база минимална работна заплата , без дори да са се помръднали.

Ами циганите са Хелекторат. пък и така м/у дрегото в статийката е съобщено, че се увеличават и партийните субсидии и възнаграждения. И какво излиза сега: работещите и осигуряващите се ще плащат повече за сметка на лентяйстващите и паразитиращите.....Нямам думи! На мангалите ТРЯБВЯ да им се спрят всички помощи и да се пренасочат към реално нуждаещите се: пенсионери, болни, хора в неравностойно положение. Ама не! Циганьорите са много по-ценен ....... изборен глас!

Ние сме народът! Ние сме електоратът и знамето, червеното, на вечно същите номенклатурни управляващи! Пенсионерите не са подходящ матриял, особено ако не са от червените!

Вие,българите, не можете да си намерите управници или да се организирате като народ, ние сме ви виновни. Май сте в грешка по въпроса за вината.

Право думаш, брате!