Увеличават заплатите в Спешна помощ и РЗИ

МС одобри допълнителни 4,6 млн. лв. Целта е преодоляване недостига на квалифициран и мотивиран персонал

Обратно в новината

Коментари - Увеличават заплатите в Спешна помощ и РЗИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-здрав за пиявиците от РЗИ: https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/otkriti-sa-ogromni-kolichestva-detski-hrani-podpraven-srok-na-godnost

През нощта над планините и високите части на низините

Квалифициран персонал в РЗИ - лелки с наднормено тегло без грам компютърна грамотност, които ги мързи даже да се обадят, че си под карантина. Бяха объркали дъщеря ми - тя беше контактна, а я писаха болна от Ковид и бяха я обвързали с друг ОПЛ. Абе нищо общо с истината. Да са живи и здрави да си ги харчат.

На тези от РЗИ ще има се дава за да не приказват какво са правели по време на епидемията ли?

Спешната ок, ама РЗИ къв зор видяха?

дремят по цял ден.

Защо Ангел Кунчев още не е арестуван за престъпления срещу човечеството?

Около казана на простите булгаристанци от Чалгария дволи нЕма. Те сами се дърпат наобратно, ако някой тръгне да се спасява.

Да ги намалят двойно

С такова бай Ганьовско мислене нещата никога няма да се оправят, не само в здравеопазването, а въобще

Аз да им плащам на убийците я престилки и тпото РЗИ

Апелирам всеки път, като пускате новина за искане на увеличение на заплатите, да правите и репортаж с какво точно се занимават искащите. Покажете ни един ден от живота на на здравен инспектор. Да види народа как си изкарва хляба като останалите - с пот на челото. Да оценят хората, че без него държавата ще се счупи и нямаме избор да не му вдигнем заплатата.

Ръй като доверието и от двете страни е на санитарния минимум, първо заплатите и после контрол. Не обратно.

Никой не трябва да работи под европейското МРЗ от 1200 евро. 1500 лв за лекар, полицай или учител е подигравка! Стотинкаджийски залъгалки.

Защото не се преместят в частния сектор. Българския бизнес нали от сутрин до вечер реве, че няма кадри. И частни болнични заведения има и богатите имат нужда от допълнителна охрана…

Защото не вярвам, че има часта болница в с. Дъбово, а както знаем, частния интерес се движи основно от парите. За разлика от частния интерес, държавния е да гарантира минимални услуги на гражданите си. На всички граждани. И вместо да купуваме хеликоптери да разнасят бабички от селата до пирогов, предпочитам да има навсякъде нормални болници със задоволително качество. Това го искам, защото плащам данъци. Други въпроси?

Този минимум трябва да се въведе за целия ЕС като задължителен, а държавите с по-големи минимални заплати си имат локално законодателство с което да си поддържат тяхната МРЗ.

В целия интернет няма информация колко точно са служителите на РЗИ и какъв е годишният им бюджет. Случайност? :) Иначе новини как индексират заплатите няколко пъти годишно - бол. Закривай!

Редно е министерството да помисли и за спешните отделения на които им плаща болницата едно нищо ......а вършат цялата работа!!!!!! Нека министерството да си ги върне под свое крило защото не е честно, правилно и нормално това което е сега.

Някакви изисквания за качеството на работа на тези “институции” няма ли?

ще се увеличат заплатите в общинските администрации, специалисти с 20-30 годишен стаж взимат около 600 лв. нето

Другарке преместя че се ба чист въздух. Тук под 1200 лева заплата в общината няма.

не ти се разбира

Съкратите броя им с 30% През последните 10 години населението е намаляло с един милион, а администрацията се е увеличила с 20% процента.

има закон за администрацията и нейния брой, който гласи че трябва да е определен брой и той е около 150 хиляди и не е мърдал от десетина години почти

И какви точно специалисти са? Какво могат да правят? Може би да се карат с клиентите си и да създават пречки.

Искаме си и ХИЛЯДА-ТО ЛЕВА на месец, на доктор за ПЪРВА ЛИНИЯ в борбата с ковид-19, по 1000 лв за борбата с грип А, по 1000 лв за морбили, бяс, чума, варицела, рубеола, ринит, отит, коклюш, скарлатина...За всичко по 1000 лв на месец ни се полага!

Заплатите трябва да се вдигнат, но не заради ковид от извънредни фондове, а за сметка на директорите и финансирането на частните болници.

Медиците са едни от малкото държавни служители, за които бих се съгласил че е редно да получават по-добро възнаграждение. Превалиха половината си живот на тая земя и идея си нямам каква точно е функцията на РЗИ. От приятели със собствен бизнес чувам, че единствено за рушвети просят тези хрантутници. Аз лично смятам, че трябва да се закрие. Някой заинтересован гражданин, ако има преки впечетления и са му помогнали за нещо през годините, нека сподели - ще ми е интересно да чуя. Иначе, колко е годишния бюджет на РЗИ и колко човека работят там?

Медиците не са здравни служители ,само тези в РЗИ и в НЗОК,РЗОк .Другите медици са здравни работници и бачкат яко ,а заплатите им понякога зависят от решенията на шефа ,така че за една и съща работа се вземат различни заплати.

Нищо не каза.

НА ХРАНТУТНИЦИТЕ ОТ РЗИ - ТЕЗИ КОВИД ЕНИЧАРИ!

Ама те там и заплати ли взимат? Според всеобщото мнение в спешна помощ работят доброволци, а в РЗИ я карат на рушвети, заплати не им трябват.

Страх ви е да напишете, колко става заплатата в Спешна помощ или ви е срам, че споменавате само проценти.

РЗИ пък защо???