Ще получаваме е-услуги от администрацията с идентификационна карта

Днес започна вторият проект, свързан с електронното управление на държавата - електронната идентификация, похвали се министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след заседанието на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Ще получаваме е-услуги от администрацията с идентификационна карта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мисля, че липсата на компетентност е толкова голяма в България, че нещата наистина не могат да се оправят! Смятам, че не е нужно да се издава поредната карта, че това е поредният лаишки опит за прибиране на пари при несправяне със задълженията на държавната администрация. Ето че дори при политическа воля пак не могат да се справят. И Бойко не е виновен, защото не може да е мин. председател и да е програмист, архитект, военен, администратор, чистач, и т.н. Просто българинът не е профи и е тъп. Масово при това. При това в държавната администрация - съвсем!

Иха, пак ще ми искат пари:) В момента НАП откри топлата вода с персоналния идентификационен код и въз основа на него ще ми прави електронни услуги. В МВР съхраняват мои дани на електронен носител и въз основа на тях са ми издали лична карта с която се идентифицирам като получавам от гише вече заявените документи. От известно време се говори за електорнни здравни досиета упс,картони в които да ме обрисуват здравно. Та след като държавата така и така вече има информация за мен открила е начин само с номерче да ме идентифицира защо ми е още един идентификационен маркер а ако кажете че е може да попадна в ситуация в която лекар или чиновник да няма връзка със сървърите на съответното ведомство и затова е най-хубаво да си нося флашка със тия дани то аз ще кажа че тогава какъв е смисълът от от това електронно правителство. Или май пак има едни пари за прибиране както стана с първия вариант на закона за личните документи в който навсякъде където беше записано или законотворците сложиха и,вследствие на което в момента почти всеки освен лична карта има и шофьорска книжка,и дори задграничен паспорт , а някои и моряшки или дипломатически паспорт.

а чипове в ушите да ни сложите не искате ли?

"Московски обясни, че в други държави всички тези функции са вградени в личната карта" У Францата таквиз работи няма, бе! Пак ще излезем на първо място по следене, пардон "електронната идентификация", както му викате!

това е един добар начин да се следи кои какво прави .

Тоеа е прекрасният начин да следят кой какво прави! И освен това да го душат, ако не слушка или ако си търси правата. Забелязва се ясно, че ведомствата още не са заработили помежду си, за да улеснят гражданите. Но вече се мисли как гражданинът да се вкара в кочинката и администраторът да го дои, стриже и т.н., каквото си посика. А ако има жалби от това, жална ще му е майка! И не виждам какво пречи да се ползва лична карта и ел. подпис?! Вече съм платил за лична карта, с която ми вървят гражданските права! И за ел. подпис съм платил!Защо да плащам още?!!!!