Москва съсече ”плутониевия” договор със САЩ

Държавната дума в Москва денонсира руско-американското споразумение за унищожаване на обогатен плутоний за военни цели и протоколите към него, предаде ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Москва съсече ”плутониевия” договор със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България и Румъния са получили писмени уверения, че до края на 2017 г. ще отпаднат визите за Канада, А СЛЕД ТОВА И ЗА USA

И правилно, който не иска мира, получава секира!

Плюещите, направете си по една сутрешна сабя, че с тези треперещи ръце само простотии излизат.

Руснаците могат да си сложат плутония от....зад. Само да не им запушат деликатните части!

От кога маймуните дават акъл за атомните технологии?

Ако колхоза тръгне на световна война да спаси фалита, трябва да бъде унищожен до крак, камък върху камък да не остане! Западът има капацитета да направи Северна Азия мъртва радиоактивна зона за столетия напред, и в краен случай трябва да го направи за назидание на всеки бъдещ недоразвит, комплексиран, маломерен диктатор.

Форца Русия

Какви компенсаций да ви изплащат бе ушанки ? Че нали благодарение на тези санкций Русия ставаше по силна ? Сега ще ви натряскат още малко санкций и дано никога повече да не чуваме за вас (нито хубаво нито лошо)

Алооо, Дираа, д ви имам заглавията. "Москва съсече..." Абе направо да бяхте написали: "Москва съсече договора, както Георги Победоносец съсече змея". Абе що се излагате така?

Без коментар: По време на войната СССР е получил от Запад помощ на стойност 130 млрд. долара 27 април 2015 г. RBTH По време на Втората световна война съюзниците са предоставили на СССР огромна помощ, включително и по програмата за ленд-лийз. За значението на тази помощ за съветско-американското сътрудничество разказва в интервю за Руски дневник директорът на Международния център за история и социология на Втората световна война и нейните последствия на Висшата школа за икономика Олег Будницки.

Само да те уведомя че помогнаха на СССР защото как беше тръгнал Хитлер,щеще да става мазало.Паднеше ли Великобритания,идваше ред на САЩ.И всеки го знае това.А с Германия от едната страна и Япония от другата,ти смятай колко прехваленият САЩ щеше да издържи.И ако бяха направили ФАУ 1 година по-рано,то сега ще да има свастика на всички административни сгради

Съгласен, дори ще добавя че САЩ е направила доста усилия да убеди Сталин да се вземе в ръце и да почне битката. В началото на войната той е бил готов да избяга в Азия, защото му е било ясно че Хитлер се интересува от СССР за до Урал .

Офчо! ленд-лийз в превод означава "заем-наем"!!! така,че СССР са си върнали и платили всичко което са им отпуснали лихварите!да се сещаш кога лихварите откриха "втория"фронт?когато чичо им Адолфчо загриза кораво мужишкия х уй!!!!!!!

Очфо, прочети статията и пак си пише какво ти се иска?! А ако не беше маршал Жуков, който се противопостави на желанието на Сталин - 'Съветския войник да си измие ботушите в Атлантическия океан' имаш ли си идея каква Европа щеше да има сега?

...аз пък си мисля, че ТИ си един от най-изявените идиоти в този форум...

Бай Владимире, '...изплати на руската страна компенсации за нанесените от тях щети...', я си спомни кой те подкрепи през втората световна война !? Че ако не бяха тия с които ти сега се дърляш, досега да сме забравили руския език! Но хак да им е на хамериканците - те подкрепиха чудовището СССР за да изяда чудовището Гемания през 1944 г. ама това чудовище се обърна срещу тях!!!

Глупако, САЩ дебаркираха в Нормандия чак в КРАЯ на II-та Св. война и то, ЕДИНСТВЕНО с цел да СПРАТ настъплението на руснаците в Западна Европа... Аман от краварски подлоги и безумни неграмотници! Между другото ако омразната ти Русия (тогава СССР), не беше изнесла на гърба си огромната тежест на нацистката военна машина и не беше смазала Германия в последствие, сега най-вероятно нямаше изобщо да те има или ако беше се родил, щеше да си роб, работещ за арийските си господари, нещастнико!

Ще ми обясниш ли 375 000 камиона за руснаците през ВСВ малко ли са или много? Защото толкова са получили от САЩ. Или за тебе, войната е само пушки и войници... Я сметни едни 10 000 000 войници от колко храна имат нужда и как се доставя това с волски каруци на 2 000 километра разстояние. Патрони. Дрехи. Резервни части. Медикаменти. Водка...

А, да, само да ти напомня, че ние бяхме съюзници... Ако СССР не беше подкрепена от САЩ, сега щяхме да живеем един много по-добър живот за сметка на СССР. :)))

прав си лошо е да си глупак и нещастник едновременно! Но природата търпи всички!!!

Имаха ли друг избор англо американците?

За съжаление - не и това е голямата трагедия на миналия век!

Най добре да се откажат , Русия , Китай ,Иран И Индия от Долара .

Абе що в тази хуууубава новина не пише всъщност, че хамерите не изпълниха тяхната част от този договор и това е причината да се разтрогне? Много удобно поднесена информация - Русия прекратява, иска, заплашва и настоява. За фащ нито дума.

Дали не е време Европа и Русия да си поискат златното покритие на своите US долари. Това ще срути американската икономика и ще спре печатницата за долари.

Кво покритие бе? Ти в кой век живееш? От 1933 покритието е намалено на 50% а през 71-72 е премахнато изцяло. Ходи си искай златото.

Злато можеш да искаш само срещу рублите, нали така? :))

КАКВО ИСКАТЕ ОТ ПУТИН ЧОВЕКА СИ ПАЗИ РОДИНАТА И ТРЯБВА ДА ПОСТЪПИ ВСЕКИ ПРЕЗИДЕНТ НАЛИ ЗА ТОВА Е ИЗБРАН И НАШИТЕ ЗА ТОВА ГИ ИЗБИРАМЕ ДА ПАЗЯТ РОДИНА ДА АМА НЕ

иска си плутония и ботокса

Никой западен враг не може да погребе Русия!!! Само Путин може!

Най-важният му изотоп е Pu-239, с период на полуразпад от 24 360 години. Именно това е най-разпространеният изотоп. Друг изотоп е Pu-244, който се използва рядко, защото излъчва големи количества радиация и освобождава по-малко енергия отколкото Pu-239. Плутоният излъчва големи количества γ-лъчи, и в по-малки количества α- и β-лъчи. За производството на атомна бомба са необходими двa елемента: високообогатен уран 235 и плутоний 239. За да функционира една такава бомба, прецизно съдържанието на изотоп 239 трябва да е най-малко 93 процента. Но е възможно да се получат ядрени бойни глави и с плутоний, използван за гориво в ядрени реактори. Според Международната агенция за ядрена енергия за производството на атомна бомба са необходими 8 кг плутоний. Вашингтонската агенция Natural Resources Defence Council обаче счита, че дори с три килограма плутоний ядрени физици биха могли да създадат смъртоносно оръжие. За учен с изключително високи познания в тази област е достатъчен и един кг плутоний. Ако една подобна бомба попадне в ръцете на терористи, тя може да унищожи средно голям град като София. Ядрените експерти обаче са на мнение, че засега само САЩ и Русия разполагат с високотехнологично ноу-хау за производство на подобни бомби. В историята две атомни бомби са били взривени над вражеска страна, като и двете от САЩ по време на Втората световна война. Първата експлодира на 6 август 1945 над Хирошима и носи названието Малкото момче. САЩ пускат и втора бомба над Нагасаки с кодовото название Дебелакът, която е от имплозивен тип и носи 6,1 кг плутоний.

...а не смяташ ли, че ние и сами не можем да влезем в Уикипедия, за да се "информираме", че се налага ТИ да ни правиш копи-пейст ТУК...?

Мене ми не е ясно. Путин освен другото, сега иска ли да му направят свирка или не иска. Защото като гледам, само това не е поискал.

Видам как тази вечер САЩ омита с метличка държавната хазна и пълни долари в контейнери, а да изплати на Русия всиките щети от век насам. Разшетали са е и подготвят отбранителните съоръжения от Европа за вторични суровини, като интегрират в този процес и руски цигани, както и български по линия на БСП, че Путин е помислил и за братската партия в декрета си. Също вече по няколко пъти го уверяват по телефона, че му се извиняват искрено и че никога, НИКОГА повече няма да го ядосват, че ги е страх. Каква грандиозна политика на Путин! Велик! Сталин ряпа да е ял! Чърчил направо никой не е! А бе няма велик като него политик Лилипутин.

Скандалът с мъжете, които България върна на Ердоган, се разраства-защо криете новините диргейберасти?

Путин никогда с ничего не погрешил, поэтому я него называл Безгрешний и Великий Путин . Вечная слава для Вас и Ваш Русский народ !

Анормален!

Ало неграмотниците от ДИРА ! Договора за унищожаване на обогатения плутонии беше подписан преди няколко години и Русия построи завод за превръщането му в ядрено гориво ,но се оказа че "ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ " американци нямат тази технология за преобразуването му и просто го складираха . Това продължи твърде дълго и руснаците си затваряха очите за това ,докато американците не станаха твърде нагли и повече явно няма да има затваряне на очите ,а руснаците ще искат гаранция за всеки подпис !

Руснаците го складират, за да печелят пари, че не им стигат. Никакви технологии. Типично по руски.

Първо - научи кога се използва пълното членуване в Българския език не е "Договора за..", а се пише "Договорът за ..." - защото е подлог Второ - Плутоният е продукт от разпада на ядреното гориво и от него освен бомби нищо друго не може да се направи, още по-малко пък ядрено гориво. Ако ти си измислил начин да го правиш, то направо кандидатствай за Нобелова награда по физика.

не си разбрал - идеята е не да се направи Плутония на ядрено гориво, а да се включи в състава на такова гориво с цел да "изгори" в специално проектиран реактор. Предвид фактите най-вероятно са се подразнили руснаците, че те са се вътрили за реактор, а американците не.

Всико, което се дели само, може да се използва за ядрено гориво. Плутония също. А кандаците даже бяха описали как в техните реактори "Канду" може да се "доизгаря" отпадъка от другите реактори. Директно, без много преработка. Просто никой не се е замислял сериозно по въпроса.

Какви са тези компенсации които търсят сега, като санкциите нито работят, нито са фатални за РФ?

Путин: Санкциите на Запада не са фатални за Русия

Първанов в Москва: Санкциите не работят Лидерът на АБВ е гост на Путин за конгреса на Единна Русия

толкова се е вживял в роля на император, че иска да определя политиката на суверенните страни в Източна Европа..Май не се усеща докъде му се простират пълномощията.

Что ше го деламе тоз Путоний сейчас?

Санкциите са смазващи за руската икономика и часовника на бунта тиктака!Путин го разбира това и пука фоерверки напосоки,ефект нулев...Проблема му е ,че няма полезен ход на шахматната дъска!Единствения му изход е инсценираното му убийство и оттегляне при офшорните му пари,но за кратко...Дългата ръка на закона в Хага ще го достигне където и да се скрие!

моше-нещо си пообърал времаната и реалностите.За икономическата реалност на Русия нещата са точно обратните -спрвака решенията на трите американски кредитни ягенции и доклада на Голдман сакс за руската.Така че не се тревожи за руската икономика.Тя се оправи иизлезе вече от рецеси и с още по иски дългове и без външноа финансиране.

Що не казвате бе, другари! Аз още държа евро и не съм ги обърнал в рубли!!!

Всички треперят! Путлер се ядоса и иска компенсации на несъществуващи загуби. Нали санкциите не пречеха на Рашата бе путинуиди?!? Какви компенсации иска джуджето??? Пълен смех.

Може - иска!

Всеки може да иска, не всеки може да получава.

Само че понякога е много търпелива. Но след това ... Сега е ред на американците

Какво друго ни остана освен мечтите! Мечти, мечти...

Не губи ли?! Драги ми драгинко, от началото на 20 век та до ден днешен Руската империя-СССР-РФ е изгубила почти половината си територия и население!!! Изгуби и всичките си колонии(сателити) в Източна Европа!! Явно живееш в някакъв твой и на Путлер измислен свят!

Янките са гроги и са паникьосани ...

винаги и е вътре

Нашите нови кръвни братя винаги изпълняват договорите си, даже устните. Цели две години не откриваха втори фронт, за да могат да си продават стоките на англичаните. Е, накрая го откриха.

Американците караха едни големи кошници, които се разпадаха по пътищата. Американците разбраха що е кола, когато на пазра им се появиха японски и немски коли. Американските кошници изчезнаха, а Детройт, градът на Форд, фалира

Да живее МОСКВиЧ-а! Уррра товарищи!

Викай си Урраа.... Ще дойдат санитарите с белите престилки и елекирошока

Продал корову, купил Москвич

Изключително си прост!!!

Айдее, започва се ответният натиск и съпротива на Русия върху западните тарикати. Те ви сега патриции световни, на ви, та да видите сега когат се плебс и парий разбунтуват. Когато презреният от вас поставя ви условия, така както вий сте свикнали нему заповеди да раздавате, да командвате и с презрение да го тъпчете. . . . тогава ще ви заболи. О да, вий напомпани властелини на Олимпа, робът в низините се не плаши от царството на Танатос. Те сега да видите: Кой не скача е червен!

vasil

Плебс,парий-това масата обикновени хора извън върхушката в Русия ли са? Тях кой ги пита и кой ги е питал някога? Нали след 1945 лично Сталин им е заявил нещо от рода на:" Като какви победители се изживявате,бе?АЗ съм победителят!"

Днес 19.10.2016 Газпром обяви, че влиза в режим на строги икономии. За девет месеца под вещото ръководство на Кремълския великан Организацията е натрупала от 11 000 000 000 на 846 153 846 154 рубли. Заплатите в Думата са под въпрос и командировъчните и компенсациите, затова ще им раздават плутоний

Шутлер, ти Путлер ли си ?

Путлер е единствен бе ейййй! Да се свети името му миризливо, да бъде царството му пияно, нине и пристне и во веки веков!

....я пробвай с още по голяма тъпотия !

Гледам сега по БНТ как ония глупавите американци и англичани правят супер коли. Mark-3 SHELBI. Кога ли ще видим МОСКВИЧ GT turbo -SUPER ХАРОШИЙ?

Шутлер здрасти, как си днес ??? Вчера беше много зле

Само гледането ще ти остане.

Движи ли Хондичката? Или по-харашо МОСКВоЧ?

да направиш най добрата подводница се иска повече акъл от колкото някаква спортна бръмчалка май...

Май нещо много потъват. А керосинките им ги свалят турчата. Кво да се прай... Пияници.

Знаеш ли, американските връстници на москвичите и жигулитата - от 60-те и 70-те години са били с двигатели с по 5-6 литра, по 300 к.с. и нагоре, но с ужасно качество на материалите и сглобката? Гумените уплътнения на прозорците и багажниците са пускали вътре дъжда все едно изобщо ги е нямало. На много марки и модели коли от него време на арматурното табло са се появявали характерни цепнатини, които американците иронично са наричали "знак за качество". Това са връстниците на москвичите и жигулитата. И са изритани от пазара от качествените японски коли.

Държавниците насърчават създаването на народни коли и така трябва. Супер колите са само за тези, който могат да ги поддържат поне технически изправни. Купи си супер кола и я карай два дни във София и ще видиш защо си правя труда да пиша това.

Скоро ще се движат с руски бензин от Лукойл

Много навременен ход на руския президент. И предупреждение към САЩ в днешния световен хаос. Ако трябва, Русия ще напълни зад... т.е. шушоните на янките с плутоний, полоний, индий ... и т.н.

И как го виждаш това да стане? Пий си хапчетата по-редовно и спри да четеш руски химорески

прелюбопитно ми е какво са замислили братушките, че да ги заболи американците много. И честно казано не се сещам за нищо, което няма да настрои целият свят срещу тях.

10% от електричеството което се произвежда в САЩ е от демонтирани Руски ядрени бойни глави-малко ли ти се вижда.

хич не е малко 10%, ама по-надолу някой беше написал, че ядрените материали от бойните глави не стават за гориво на АЕЦ, а пък един друг беше написал, че само руснаците имат такива реактори, така, че бидейки неспециалист в ядрените технологии не съм убеден на кого да вярвам.. Ти твърдиш, че американците имат нещо дето уж го нямало, ама руснаците го имали.

Абе кой ви е казал, че плутония може да се гори в реактори. Точно обратното като почнали да обогатяват обеднен уран 238 се получава плутоний 239 за атомна бомба. Обаче реакцията е съпроводена с отделянето на колосална топлина и сварили рибата в съседното езеро. От там се светнали, че освен за бомби реакцията става и за ядрени централи. Колкото повече плутоний за бомби толкова повече гориво за централи. Това важеше по време на студената война. Обаче изведнъж Света се светна, че не му трябват колосални количества плутоний. И сега шах и мат. Няма обогатен уран без излишен плутоний. На времето за бомби, сега за ко?

Пише по темата много. Прочети за БН-800. Използва се точно плутоний смесен с необогатен уран, плутония "изгаря", но едновременно с това в необогатения уран се получава нов плутоний при това повече от "изгорелия"..... далаверка. Руснаците имат вече работещ индустриален реактор (не експериментален).

Опитвам се да обясня на тебе и този под тебе, че единствения начин да се изгори ли отърве човечеството от плутония е да го гръмнат като атомна бомба. Затова Русия не ще да го унищожи. При производството на плутоний за бомби се получава страничен продукт обогатен уран, а не обратното. Т. е. ако искаш уран за реактори щеш не щеш се сдобиваш с плутоний. За сега друг вариант няма.

В дебелите книжки които си чел да си забелязал понятието"обедняване" или пропускаш -юруш по-диагонал.

Шом е време за лозунги: Браво Русия, Браво Дума, Дръж ги Путин - и да не спираме до думите и документите!!! Наглите крадци само от пердах разбират!!!

Американците не са унищожили ни един килограм плутоний, последно предложиха да го заравят. И защо Русия сама да си унищожава нейния в специални реактори ???

Условията са абсолютно неизпълними, и нарочно са поставени такива, за да няма никакъв шанс договора да бъде възобновен. Всъщност руснаците пуснаха първия ядрен реактор, който работи на смес от плутоний и "обикновен" необогатен уран238 + отпадъци от "класическите" уранови реактори. Май това е доста перспективна технология, като се има предвид колко отпадъци има от сегашните реактори.

що да са неизпълними ,пътя по който са тръгнали щатите ги прави изпълними ,особено Клинтън ако врътне един мандат

Така наречените таблетки (състав :плутоний и необогатен уран ) са новото гориво за АЕЦ.. Русия изпълнява договора за унищожаването на плутония чрез изгаряне , като за тази цел построява специален завод за производството на тези "таблетки" , а американците профукват куп пари и нищо нямат направено... даже били решили да закопават плутония , като си мислят че така го унищожават... Между другото инициатори за този договор са били САЩ... Както се казва - хитрата сврака с двата крака! Русия с този ултиматум им казва в лицето , че са недоразвита страна... Щом и ракеьтни двигатели от Русия купуват и с тяхна помощ си изстрелват шпионските спътници....

Страните в Източна Европа не са и не могат да бъдат разменна монета на преговорите САЩ Русия. Това, че СССР се е настанил в тях след ВСВ е било временна агресия, може би логична към част от страните тогава, но с нищо обоснована към днешна дата. И от тук следва въпроса днешна Русия, наследник ли е на бившия СССР ? САЩ не са окупирали нито една бивша соц. страна, така, че избора и ориентацията им е в резултата на желанието на народите. Желания за нова окупация ли съзираме, или просто игра на думи с цел политически рекет ?

Русия се е настанила тук по договори със КАЩ и Англия бе бърдук селски.Тук е имла представителства на всички \велики сили. \по тяхно настояване е създаден Народния съд за фашистите

Уважаеми Данте, Би ли разказал малко повече от кога съществуват "въоръжените сили на САЩ в Европа", от коя година са в Европа и защо са все още тук?

Говорим за страните от Източна Европа, част от които е България. Доколкото си спомням, СССР разпусна Варшавския договор и остави бившите соц.страни сами да се справят с проблемите си, включително и с отбраната си. Лично, аз не изпитвам уважение към подобни действия, независимо от причините, които са ги продиктували.

Ти малоумен ли си? Напротив Съветският Съюз нямаше нито една база, а страните си имаха собствени силни армии. Сега ФАЩ е окопирал всички с военни бази.

САЩ не били окупирали нито една бивша соц страна. Ти кьорав ли си? В цяла Източна Европа има окупационни американски войски.

Изградената теза, че страните от ИЕ не са разменна монета в преговорите Русия - САЩ е извън реалността. Тези страни са разменна монета и в края на ВСВ и сега. В миналото СССР има една база в ГДР и в никоя друга ИЕ страна. Сега САЩ имат бази в България, Румъния, Полша, Прибалтийските страни, Германия, Турция + командни центрове на НАТО в тези страни. Е, кое не е ясно - Русия ми заплашва САЩ или САЩ заплашва Русия?

САЩ не са окупирали нито една бивша соц. страна -> КАК ПАК ДА НЕ . Тези 4 бази в България за какво са бре ТЪПАК. ПО ВРЕМЕТО НА КУМУНИЗААМЪТ имало ли е чужди войски ТУКА.

Само Русия може да освободи света от този плевел наречен САЩ.

тая плевел ти е дала интернета да може да си ръсиш тъпните пред света :))) поне това почети!

Този плевел взема много повече от колкото дава. За това трябва да бъде изкоренен от лицето на земята.

абе ти нищо не знаеш - Интернета е измислен от руснак 10 години преди американците, ама никой не го признава. тъй както радиото, автомобилните двигатели, самолетите, ракетите, и каквото друго се сетите...Малко пропаганда слушате, много малко, ще се наказваме!

путкин май копира поведението на другия малоумник от северна корея

гледали ли сте записи на с300 великите как се връщат назад ой ой ой ой ой :))))))) потърсете в тубата така са им и ядрените трошки зазки и москвичи

Дам, май американските фирми ще загубят договорите си за милиарди долари в петролната индустрия на Русия. :)

И в Корея и във Виетнам фъшкиите ядоха руските тупалки и бяха натирени от там като крастави магарета. В Сирия ще им бъде края Затова сега от страх правят огромни коалиции

те американците, от години чакат путин да ги надмине във военните технологии :::)))

Както казват в Германия,, Путин в Берлин, Меркел в Сибир".

А Путлер вместе с Ленин на Красний плошад! Нъл тъй Здравчо?

Щом казваш.

кой го казва това бе? на някоя тайна среща на нелегалните германски комунисти може би?