US генерал прогнозира гражданска война в Афганистан, която да активира Ал Кайда и ИДИЛ

Той поставя под въпрос дали талибаните ще бъдат в състояние да затвърдят присъствието си на власт и да създадат ефективно управление

Обратно в новината

Коментари - US генерал прогнозира гражданска война в Афганистан, която да активира Ал Кайда и ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези вече не са в позиция да прогнозират дори.

Където е минал евроатлантичекият ботуш последните 30 години, трева не расте... Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна, Югославия - навсякъде виждаме разбити и съсипани държави...

Спокойно генерал! Армията на кнр ще предотврати гражданската война, защото вече е закупила несметните природни богатства на Афганистан, които ще пласира на необятния руски пазар. Освен това през Афганистан минава проектът "един път, една коприна, една партия". Гледай си краварника, че там има много урагани, а живеете в къщи от картон...

Това си е поредната прикрита война САЩ-СССР. Зад ИДИЛ стой САЩ, а зад Талибаните още от 2005год. насам стой Русия ама то не е Русия дефакто още си е СССР.

И де факто и де юре си си неграмотен . Научи смисъла на думата стой .

А там където мина съветския - руски сапог , над поне половин Европа и още много държави , всичко цъфти и завързва . Като в Русия .

Само да попитам... Ти кога за последно си ходил в Русия? Или цялата ти информация се базира на статиите в Дойче веле, Свободна Европа, Дневник и Капитал?...

А руските суровини какво ще ги правят руските олигарси?

Руснаците от време оно печелят с наркотрафик и отглеждане. И талибаните така станаха пак силни. През последното десетилетие след като бяха победени, Русия е работила с тях и те са отглеждали дрога за износ в РФ.

щяло да има "гражданска война" ... хахаха... ама тя не е спирала от 2001 г. Америк.генерали вече бият рекорди то тъпотия. Само не знам защо медиите ги цитират така охотно. Явно и медиите са дебилни вече

С които могат да трепят кратунковци по цял свят без да се налага да мрът американски войници. За разлика от ислямисти,маоисти,мъдурковци,путинисти,руслямисти и так далее

талибаните забраниха наркотиците. Има фетва от техния духовен лидер, издадена още след като взеха властта през 1997 г.

Гражданската война в Автанистан започна след изтеглянето на съветските окупационни войски през...кога са разпадна Съюза

гледам 30 години ги трепят, ама те стават все повече. Нещо май логиката куца!

не е така.Талибаните завзеха цялата страна и тя спря. Почна отново, когато влязоха американците в 2001

Руските суровини се пазят за бъдещето, когато няма да има никакви суровини по земното кълбо.

Толкова се чудите Сега ще пратят чужда армия там да им вади печените картофи.Може и българска да е

Изтрепаните са толкова колкото трябва. СССР като трепа наред какво постигна?

И този US генерал какво прогнозираше преди две седмици? Преди да избягат позорно и да оставят куп оръжие там. Тепърва ще се избистря замисъла на цялата врътка. Чудя се само: какво ще си съборят сега? Дали някои други две кули? Или ще променят драстично цената на дрогата? За подводница не ми се мисли. Май вероятността там е малка. Но някой да се самовриви пред кортеж на Бай Дън (или двойникът му)? Ще видим в близките 2-3 години, след като се приключи с първото ваксиниране.

Какво правиха 20 години щатовците в Афганистан ?!

В Перник има активни членове на ИДИЛ или поне са техни фенове!

Ще се наложи да се намеси Русия .

Ще бабуват и отгледат отново ИДИЛ в Афганистан и ще го насочат към Русия . Ще Въоръжат и Украйна . ..... Това казва генерала .

Войни няма да има ако на фронта на 1 ва линия са синовете на генералите и политиците искащи тези войни.

нито алл кайда е умряла нито идил просто реднеците пренастройват терористите които са създали

Американците оставиха на ислямистите оръжие за милиарди. При това изобщо не беше трудно да го повредят, за да не го ползват талибаните в тази нова война срещу Северния алианс и Панджшер. Просто по една граната в мотора на всеки хеликоптер, самолет, танк или в цевта на големите оръдия.... Това щеше да ги направи негодни за дълго време. Но не - те нищо такова не направиха. Обратно - видя се че американските войски рушат врати, телевизори и друго оборудване, запушват тоалетните с предмети - сякаш това е супер важно.

Крадяха наркотици .

Нормално, американците сега ще активират прокситата си от ДАЕШ, за да пречат на КНР да реализира проектите си на територията на Афганистан.

Този женерал много умен бе, дори по умен и от БайДън! Що не го турите главен пастир на Краварника???

Да преведем думите на генерала - военния бюджет да се увеличи до 3 трилиона.

американските военни и до тоалетната не ходят без план. Друг е въпросът дали планът им за дестабилизация на региона ще сработи. Може просто да се съюзят икономически с Китай, а САЩ да гледат тъжно отстрани.

Това ли планират от ЦРУ? Как пък досега лошите терористи не се възползваха от пландемията?!

Америкавнците демонстрираха в Кабул след атентатите,че могат веднага да ликвидират извършителите на атентати или тези които ги планират.

За какво друго може да си мечтае американски генерал освен за война?