Управляващите в Северна Корея свикват среща за справяне с неотложните продоволствени проблеми

Миналия месец базираната в САЩ програма 38 North заяви в доклад, че "наличността на храна вероятно е паднала под минимума на човешките нужди"

Обратно в новината

Коментари - Управляващите в Северна Корея свикват среща за справяне с неотложните продоволствени проблеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Увод: Управляващата партия щяла да се събира, защото не щеш ли, американци им казали, че били в криза... де ба грамотните!

По соца хранихме и прасетата си с хляб, а сега хора ровят в боклуците ! Това е положението ! Другото е словоблудство !

Концлагер с бодлива тел и електрически ток по оградите. Това е комунизмът - навсякъде и завинаги. Ще умрете от глад, защото партията и политбюро така реши. За върхушката ще има, за вас роби - не. Ще мерят със златни везни месо за кучетата от политбюро, както правеше Чаушеску, докато румънците ходеха гладни боси и голи. Това е комунизмът - навсякъде и завинаги!

Нямали кво да ядат в СК, ама се множат като зайци и вече минават 26 милиона, а ние щото имаме всичко в магазините, даже и банани, станахме от 9 на 6 милиона.

Да, и?

Сравнявай ги с Южна Корея, не с нас. Поради грешното ви виждане за икономика, демография и религия, България е в калта вече 70 години...

Не си отиват кръг и квадрат на едно място, не е естетично.Все едно да сложиш лоена топка в кашон... Значи имали трудности с продоволствието? Там нямат ли си достатъчно кучета и котки, та само се оплакват? Да поемат шефството над нашите т.нар. "приюти", че и тук много ги обичат животинките и си ги пазят на склад за резерва.

Гледах едно интервю на британец дето е ходил там. Излезли са с кола извън града, в планината, когато спрели е било абсолютна, мъртва тишина. Никакви птици, никакви животни. Корееца дето е бил с тях казал "Нищо живо няма в горите, всичко изядохме".

В тубата има видео за Северна Корея, как пропагандната машина обвинява САЩ за корейската война и за проблемите вътре. Същото прави Русия в момента. Не тя е нападнала Украйна, Америка е предизвикала войната.

Важното е че подкрепят Рашка Говняшка и фашиста Путкин

Как не ефективната соц. система 40 години кара с безплатни здравеопазване , образование , почивки , ранно пенсиониране , безлихвени дългосрочни заеми и т.н. и т.н .... а супер ефективния капитализъм не може !? Хората работят по на 2 , 3 работи и пак студуват и гладуват ? Къде са супер евтините и качествени стоки и услуги плод на прехвалената конкуренция? Къде са ?

Искаме си отново по два вида хляб, два вида сирене, два вида кашкавал и прясно мляко в найлонови торбички!!! Ако магазинът е празен, ще се органицират отново групи за събиране на шипки и афъски по баирите! ЕХХХХ КОЛКО ХУБАВО БЕШЕ Деева твоята комунистическа семка!!!

2-3 вида и хранихме и прасетата с хляб :) А сега хората ровят в кошовете с боклуци :) Такава е разликата и с приказки ще излъжете само себе си !

може ли някой да ми обясни, защо развитият комунизъм и диктатурите винаги водят до: - Огромни замъци за вождовете - Хареми с непълнолетни куртизанки - Глад и мор за населението - Концлагери От Северна Корея, през Китай, до Руската Федерация, все едно и също. Замъци, проституция, концлагери и глад.

Щото при развития капитализъм ...как е ?!?? Само не ми разправяй ,че имало разлика....

Гледай видео с дрон над САЩ и ще видиш как живеят средните американци -къщи с басейни!

Ще ядете на Прасчо Ракетата ……

Това е като информация за войната в Украйна да идва от Киев...

Да си ядът балистичните ракети другарите

А ЕС кога ще осъди отношението към негрите дето полицията убива в САЩ, също и за бездомните шлифери, дето се търкалят по улиците им ??

Покажи ми данни че американските полицаи убиват негри без причина и лично аз ще подам жалба в Хага. Щото аз мога да ти покажа офицялни статистики на извършени престъпления по раса в Америка.

Примерно от преди две седмици свалиха един негър от колата за опасно шофиране, проснаха го на земята и почнаха да го бият петима негри полицаи, тоя умря след 3 дена в болницата. Нямаше нито нож, нито пищов, само се дърпаше като го свалят. А сега отивай да подаваш жалба в Хага.

Путин ще ги храни а те ще му плащат със снаряди и патрони. Да му мислят САЩ и ЕС , където яйцата поскъпнаха 3 пъти а останалите храни минимум двойно .

Вата, тя търговията с Русия е била винаги отворена. Да бяха цъфнали и вързали северно-корейците. Отивай да живееш там и вземай всичките български русофили с тебе. Да ядете евтина руска храна.

Това амери-близците сте толкова задръстени, че и от майтап не разбирате. ХАХХАХАХА!

Защо на глупаците целта е да избягат на запад за да мият кенефите там ??

Ако американците са толкова загрижени за глада в Северна Корея, досега да бяха пратили няколко кораба с царевица :)

ООН и МВФ изпращат хуманитарна помощ за милиони долари в Сев Корея всяка година. Виж го в гугъл. Дали стига хуманитарната помощ до хората, друг въпрос.

фейк новина

сигурно е фейк и че севернокорейците са средно с 20см по-ниски от южнокорейците. Изобилие на царевица? Надали.

Можеш да гледаш в чужда копанка при условие обаче, че твоята копанка е пълна догоре, а задника ти не е насран. Къде сме ние? Вече 1 година в България беснее нечувана мутроспекула и чудовищна скъпотия, които също водят до продоволствени проблеми, ама не в Сев. Корея а баш в България. Храните у нас са вече толкова безбожно скъпи, че е направо лукс да си купуваш храна! Ето ти я продоволствената криза! 2 милиона български пенсионери с по 300-500лева мизерни пенсийки - те дали не гладуват? 500 хиляди българи на минималната заплата - по данни на КНСБ. Как сколасват тези 500 хиляди български нещастници в тази скъпотия, те дали също не гладуват?? Дотук имаме 2 000 000 + 500 000 = 2 500 000 гладуващи от общо има няма 5-6 милиона население в България. Един бог знае как са и останалите и как оцеляват. 40% от англичаните вече не могат да си плащат тока и храната - купуват обезценени храни с изтекъл срок. 30 милиона бездомни американци в САЩ и още 47 милиона, които оцеляват с купони за храна от държавата, т.нар. Food Stamps. Ама по-интересничко и готинко е да зяпаш в нечия друга копанка, а да не виждаш как самият ти си осран до уши!

оплаква България и загнилия запад. Ама защо седиш тука и се мъчиш бе? Заминавай за рассия, или още по-добре заминавай за Северна Корея! Спасявай се!

Що бе, кретен, на теб евтинко ли ти е да купуваш сирене с 90% вода и 10% палмово масло за 20 лева килограма или салам с букет от химия и без месо, но за 35 лева/килограм??Тебе викаш не те касае скъпотията, нали си на щедри грантове от Козяк и от "Отровено общество" на дядо ти Сорос! И въобще ме боли фара за Путин, Мутин, Ким, Мим, Северна, Южна, Западна или Източна Корея! Писна ми да ме ограбват разни мутроспекуланти, политици и дебелосерци! Писна ми и от кретени като теб, за които всеки с различно мнение е задължително путинист или комунист! Кретен такъв!

Представяш се за българин. Ще се изненадаш колко качествено сирене и месо си купувам и ям за доста по-ниски цени от тези които си си измислил за целта на пропагандата. Седиш тука и хулиш, но и нищо не правиш, защото това ти е работата - да бъдеш трол! Никой не обича да го ограбват но ти явно услужливо пропускаш колко по-добре ще те ограбват Путин и шайката му за да избиват народа на Украйна и уж да водят война срещу запада докато децата им са в същия този запад. Или може би ще се чувстваш по-добре докато умираш от глад защото те краде Ким и военната му хунта за да си построи ракетите с които да си избива комплексите за малоценност.

Няма ние да ходим в Русия, тя ще дойде тук ! Чакаме ги !

Ама какъв глад бе? Там нали всичко е много хубаво, като в Русия? Щом имат излишни пари да развиват ядрена програма, тестови изпитания на междуконтинентални ракети за стотици милиони, значи трябва да има пари ако не за хляб - за пасти!

Там може да има малко храна,ама е евтина. Тук също има продоволствена криза защото изстискват хората като лимони...Краставици 5,70 лв Сирене 16 лв. салам че 32 лв кг.и т.н.само можем да гледаме и да преглъщане.А Ваньо Костов хрупа вкусна луканка,боцка си от сьомгата която Ленчето му е сготвила и попръцква тихичко от удоволствие .

Само сравнете със същия народ на юг от тях. Южна Корея е световен лидер в електроника, телекомуникации , автомобилостроене, а освен това са най-големия корабостроител в света, наскоро направиха и собствен самолет 5 поколение. А в Северна Корея гладуват. Това е да си минал през руско влияние, никому не прощава тази прокоба.

Да им спрат санкциите и ще видим ще гладуват ли,прокобата е САЩ,щом Венецуела с толкова петрол тръгна да гладува.....не ми ги разправяй тия глупости !

Е, санкциите правят русия толкова силна, пък и тя помага на КНДР... Санкциите изобщо не им пречат. :)))

Пусни един гугъл за да не пишеш глупости другия път.

Най-верният съюзник на Путя. Единствено те признаха "новите републики". Русофили! Събирайте багажа и заминавайте към Севрна Корея. Там вече започна "многополюсния свят" на Великия Вожд. Скоро ще се присъединят и чалмите от Иран. Венецуела и Китай не ги чакайте да скъсат връзки с Америка в близко бъдеще, те не са толкова прости като Путя-Бункера и Ким-Дебелото.

А Венецуела взе да и идва акъла в главата А Китай и той санкционира ботокса и орките

Спокойно...Северна Северна Корея (Мордор) ще помогне. Ще разменя жито и ориз за ракети и снаряди.....да живее петилетката за 3 години. Да живее международното положение. Мордор обаче и също се е запътил в тази посока....няколко години санкции и ще пият нефт и ще пикаят газ.....

е тва е за путинофилята тука! продажниците дето за няколко копейки продават България! И искат да ни сложат е в това положение! Ко да праиш! може само да им се каже путинофили и това е! Ама лаят пт тука тия ... не щът да одят в рая на земята! Що така!?

Идеалът на комуноидите. Вожд, терор, милион армия и глад.

Всички държави трябва да живеят така щастливо, бащицата цар путкин се е заел с тази нелека задача.

Ще просят ориз от врага.

Ние сме я започнали още от 1991, кризата. Още я дъвче, ама не се дава.

бе криза криза ама ние имаме како да ядем! там от над над 35г няма какво да се яде!

Явно тези с минусите са гладни и нямат какво да ядът.

Щели да увеличат дажбите до една филийка на два дена. Ще се пеят песни за спасителя ким.

"Миналия месец БАЗИРАНАТА в САЩ програма 38 North, която НАБЛЮДАВА СЕВЕРНА КОРЕЯ, заяви в доклад, че "наличността на храна ВЕРОЯТНО е паднала под минимума на човешките нужди", като продоволствената несигурност е най-лоша от глада през 90-те години на миналия век" СМЕШКИ РАЗНИ...

Ганьо си тиии

а има и давност вече! Ама си мисля какво ли би се случило със заместника на Кимченунката и министър на промишлеността в подобна като в БГ ситуация??

Ей тия базираните в Сащ как пък разбраха колко е храната в Северна Корея. Щяло да има заседание за нещо си, спомняте ли си малоумщината на кирчо преди девет месеца, едни милиони отидоха за изкупуване на едно жито като неотложна задача, купиха ли, откраднаха ли парите , какво стана, заметоха я тази далавера А в С.Корея проблема за недостига на храна съществува заради санкциите, 25 милиона населяват страна с много малко плодородна почва, голямата част е планини, не е като България. На времето България им правеше мелници за жито което да внасят евтино и правят хляб, а изнасят скъп ориз. Но за глад е силно преувеличено, освен това в магазините им има много риби, водорасли и зеленчуци, а Пхенян постоянно мирише от сушените чирози по балконите.

Ми що не остана там да ядеш чирози?

Щото не позволяват, само ако знаеш какви хубави корейски има и ти ще искаш да останеш. Между другото, там красотата е на голяма почит и фризьорските салони работят денонощно.

Не разбрахме какво хубави корейски ...., какво има?

Не е вярно, че няма храна. Има ракети, а те сарадостта от живота.ь

Как ни омръзнаха тия новолиберални тръшканици и вопли за сметка на трети ..абе я си гледайте кирливите ризи на запад бе, стига с тая пропаганда

А бе как е в Корея надали някой знае, ама у нас непосилните за голямата част от народа цени на хранителни стоки са факт! Факт е и, че немалко хора гладуват и наш'те управници нямат никакво намерение да решат този проблем, който може да се окаже, че е по-голям дори и от севернокорейския.

Важното в са имат бомби

Да ядат ракети.

Това корейско недоразумение залиня,милия ,да го ожалим чак…

Silverado

" тъй като международни експерти казват, че продоволствената несигурност се е влошила на фона на санкции и блокирането на COVID-19, предаде Ройтерс." Нали?

Абе защо, "Северна Корея е под строги международни санкции заради програмите си за ядрени оръжия и балистични ракети", пък другите ядрени държави не са? Казва ли някой?

Защото са малоумна нация, също като расив

явно мислиш, че си сведущ, та отговори ми, тогава за що за Русия не е"е под строги международни санкции заради програмите си за ядрени оръжия и балистични ракети"," а само СК.

Защото си прост, и не смятаме да те образоваме.

Да му мисли народа, който иска или не иска страда и гладува, но няма избор и се кланя на едно ниско и дебело прасе. А за елита винаги ще има ,за тях няма не съществува. Идва ден ,когато няма да можем да преглъщаме оръжие, ще е нужна и вода.

От много години Северна Корея го кара на хуманитарни помощи. Най-вече от САЩ. Обикновено когато се определя поредната доставка американски ориз, Ким се сеща и вади ядрената карта. Я ще изстреля някой кьорфишек в японско море, я ще заплаши САЩ и Международното положение. Явно вече това не работи.

натурална размяна - ракети срещу храна. Путин има нужда от ракети, Ким има нужда от храна. Ене точно Ким, той има нужда да отслабне, но виж народът му...

jingiby

Комендета, сър...

Само с лозунги не става. За съжаление ударно по пътя на лозунгите върви ЕС. И за това не е виновен Путин.

лозингите са точно руските комунистически идеали. ЕС върви винаги про правилната линия. ТИ се притеснявай от руските лозунги, където вече всяко семейство е без син, а уж щеше всичко да е за 3 дни.

могилизацията не е стигнала москва

Винаги ми е чудно, как обикновените корейци и всички в обкръжението вожда са слаби, само Той изглежда като прасенце.

Прасчо ще го готвят с праз

А??? Ма как така бе? Аз от бг русофилистиците знам, че в Северна Корея има изобилие и благоденствие и приказките за мизерия и глад са само западна пропаганда... И изведнъж....продоволствени проблеми и то сериозни.

Дебеланкото размахва ракети, размахва с надеждата, че някой ще му даде храна, за да миряса... ама тоя път, номера не мина... и дойде глада... толкова, за великата икономика, на Северна Корея.

Многополюсния Руски свят Северна Корея , Иран , Русия , Венецуела Вода газят па жадни ходят да хванеш единия и с него да праснеш другия….тоя комунизъм не прощава

Тва там не е комунизъм и никога не е било! Това е някаква форма на средновековен азиатски феодализъм. По време на комунизма държави като България произвеждаха достатъчно храна да хранят не само собственото си растящо население но и милиони други в СИВ.

това е същността ва комунизма- произвеждаш, а магазините празни, така беше и у нас, така беше и в русия.

не знам дали си чел историята на Корея, но си прав. Тя е изпълнена с масови гладове и морове, предизвикани от корупцията в царския им дворец. Често някои от техните крале е бил просто номинална фигура , а така наречените министри кроят подмолни планове помежду и срещу себе си. Всичко това често е водило до бунтове и масов мор от глад и ниска реколта. Особено когато са били силно васално зависими от Китай и е било нужно да им плащат тежък данък. Отделно от това всички в Средновековна с изключение на малка част благородници са били тежки роби. Много по-безправни от тези в Европа, дори бих казал едни от най-безправните. Дори са имали специални милиции, които се занимават с търговия на роби и преследването на избягали такива. Ето един прост пример, било е нормално всеки благородник да има много роби, така имало специално роб, който клякал на замята , за да може благородникът да се качи на коня. Заловените избягали роби са били жигосвани по челата , за да се знае , че е избягал роб и другите да ги е страх, а този 2ри път да не може да избяга.

Какво си произвеждал бе мухльо?Имаше:хляб 2 вида,,типов,, и ,,Добруджа,,.Сирене 2 вида-овче и краве..Кренвирши един вид.Шпек салам,един вид.Салам Камчия и ,,телешки,,.Вафли ,един вид,бисквити 2 вида, Луканка 1 вид ,с връзки и скъпа.Маслини,много рядко с дъъълго чакане на.опашка.Яйца,домати ,пипер,краставици ,от село. Заплата на учител 120лв.Баща ми беше корабостроител-160лв.

Путин да помага.То само да бомбиш Украйна не става. Партията е закъсала като всеки път.Нашите комуняги защо не изпратят храна? Къде им остана солидарността.? Братя са си все пак...