"Уолстрийт Джърнъл": Израел отблъсна атаката с чужда помощ, но ще се справи ли без нея?

Това, което предстои, ще постави на изпитание силите в Близкия изток и извън него

Обратно в новината

Коментари - "Уолстрийт Джърнъл": Израел отблъсна атаката с чужда помощ, но ще се справи ли без нея? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Израел и Украйна отблъскат атаките с чужда помощ, но ще се справи ли без нея?

подпалени чалми и брадати козели..хаха

" Но липсата на какъвто и да е отговор и" какъв отговор - евреите бомбардираха посолството на Иран, йкоето е международно признато престъпление, а сега въх лоши иранци, лоши. Егати и лицемерието.

Руснаците успяха в отварянето на втори фронт с нападенията срещу Израел. Така замразиха войната в Украйна. САЩ трябва сега да се оправя с нов близко източен конфликт, защото тази ескалация показва, че няма скоро да се кротнат. Тръмп от своя страна ще отвърне на Русия със същото, освен Украйна, ще отвори още един фронт срещу Русия, но този път с чужди ръце. Докато САЩ се оправят в Близкия Изток, Европа ще трябва да влезе в боя с Русия. Засега искат всичко да е на украинска теротория, но едва ли ще се устискат....

Тръмпи ще ходи в затвора, а ти за Президент го слагаш. Остаря и той, няма нищо общи с 2016 година. вчера заспа в съда, а нали нарича Байдън заспалия Джо. Политиката на САЩ ще остане същата за следващите 5 години.

Със сигурност Израел ще се справи и сам, само че цената, която ще плати ще е доста високичка. А пък и им се свиди да си плащат сами, скръндзави са :))) Разбирам ги. И аз обичам, когато други ми плащат сметката :) Но ми се е случвало само веднъж. А при Израел - 75 години нон-стоп.

Еврейските военни са като руските, щото бяха една школа, демек философията е Бог прощава те НЕ. С тази разлика че са и далеч по ефективни и действат по-бързо понеже имат и западни другарски философии. Та отговор ще има, въпросът е само какъв. Кофти за тях е, че другарите отвъд океана са се сдушили със сунитските държави, които от шиитите мразят повече само евреите. Та сега ще има яко борба за удържане на зоните на влияние....

Далеч по-ефективни били. А ти сериозно ли. Какво е ефективното, след като 6 месеца не могат да се оправят с паравоенна групировка, само с леко оръжия. И колко са добри, когато нападнаха Ливан преди двадесетина години. И там Хизбула ги пра яко. При това нападна редовна израелска армия, срещу бойци с леко оръжие. Махни че ги пребиха и ги изхвърлиха от Ливан. Що само трябва да повтаряте еврейските тириримби, при условие, че в живота се случва точно наобратно.

Правиш се на отворен на някой по-голям. Той идва и ти отвърта два шамара а ти после се хвалиш, че не е успял да ти изкърти зъбите но все пак звъниш на братовчед си, че оня те ошамарил. А братовчед ти пък ти вика, а нищо ти няма, глей как носиш.... Занчи Израел ще яде шамари до спукване. май.. ХАХАХХАХАХАХАХ

Баце.израел им плячка шамари на хиляди чалми 6 войни.американците не могат вече да удържат Израел.ще фърчат чалми и петолъчка яко.

лелелеле баце, жива трагедия си. Имаш ли и най-малка представа кой кого е бил. То и сега ще почнеш да повтаряш, колко са велики евреите, Иран не ги трепна. Ама според американци и всички други, без евреите, твърдят, че ако не са се намесили американци, англичани, Йордания, спорно е какви са щели да са пораженията. Не малки. Ама сега евреите ще обявят гордо на целият свят, колко са непобедими, сам сами свалили 110% от иранските ракети.

без християнска америка евреите няма да изкарат и 1 година. а те рушат християнска америка. мразят християните.

Те не биха изкарали и месец

Цял свят ще им помага. Винаги.

ти по-добре кажи, защо по цял свят всички ви мразят. Има някаква причина. И така вече 2000 години. Дали е случайно и съвпадение.

То поне па по Европа обичаме чалмите

1. Не беше атака а леко предупреждение, понеже не беше изненадващо а беше предизвестено. 2. На евреите им се дръпна гов..то и опразниха базите се изпокриха като мишки. 3. Израел не може да направи нищо подобно за да си върне, понеже няма ресурс. 4. На САЩ не им стиска да направят нещо и ще пасуват. 5. Щети има но няма да прочетете в свободните ни медии понеже ще бъде проява на антисемитизъм. Ошашавиха ги общо взето..

Това в клуба на пенсионера в Каспичан ли ви го говорят. Израел нямали оръжия, а Щатите ги било страх от Иран! Нямате ли поне малко мозък, бе русофилистици????

А да не обиждаш Пентагона. Там не са пенсионери. Все още се води сериозна организация.

И кво чакат САЩ ако не ги е страх? Иранците биха евреите като маче у дирек. Имат ресурс да ги бомбят до припадък. И да са хванали реалистично 50-70% от ракетите тоя купол не може да бачка 24/7. В безопасност ли ще се чувстваш след 2-3 такива атаки през ден? Кво повече трябва да се случи? Никой нищо не прави, молят за де ескалация. Напълнили са гащите. Стига близахте рани, че не могат да заздравеят.. ХАХАХХАХА

Не искат да озаптяват 85 милиона ирански бежанци.

Е добре бе, на тебе ще ти вярваме, не на официалната информация. Ти най-добре знаеш. Тея консомолски мечти от 50те години ги говори някъде другаде.

да вярваме на официална информация от Израел? Или от САЩ? Или от Великобритания? Ти добре ли си човече. Та тия като ти кажат добър ден, трябва да се огледашп, дали наистина е ден, а не е вече нощ.

Как ще стане това с изненадата, като дроновете летят с часове за да стигнат до Израел? Първо ги направете невидими. Или ще ги пускате от летящото килимче?

те само щото само с дронове ги удариха и хич нямат хиперзвукови ракети... ХАХААХА

Ся един съвет. Карай си таксито и не се излагай тука муахахахах

Сред вчерашната ерекция довела до мечтаното сношение между чалми и блядове се оказа, че е ползвана виагра... и днес пак им виси и на едните, и на другите. Пробитата матушка ще лъска още 10 години, за да отцепи някое украинско село, а чалмите както обикновено ще действат само с уста.

то такава ли била работата. То елементарно. Я да идеш да го обясниш на САЩ. А те вече 15 години ги е страх да нападнат Иран. Чудят се как да се измъкнат от капаните на Израел, които с всички сили се чудят какво да измислят и да накарат САЩ да нападне Иран. Те незнаещи колко е лесно и просто, иди да ги светнеш страхливците.

САЩ са навряли Иран в кучи г. Ембарго, международна изолация, мизерия. Продават петрол за стотинки и обслужват като евтина ква китайците. Американците кротко и мирно чакат на иранския народ съвсем да му писне и да увиснат брадите по площадите. Няма да е след много дълго, да 10г ще стане. Ти Израел не ги мисли, притеснявай се по-скоро, че скоро мурзилките няма да имат с какво да ти плащат жалките постове

никола моше е много чакате бе да им писне на иранския народ. От 1975г до сега. Е колко ще чакате още.

Цъкайте минуси, тролчета, дано поне да ви дават достачъно копейки, че да не я карате само на хляб. От истината боли много, така че продължавайте.

Нещата са прости. Рашка продава нефт на безценица на Китай и с парите си купува дронове от иранските леваци, за да бомби цивилни обекти в Украйна. Със спечелените пари, иранските диваци ислямисти не правят нищо за народа си, а са решили да се въоръжават и да се бият с Израел. Все едно някой люлински фен на Възраждане да тренира 2 месеца бокс и да скочи на Кличко. Един удар и край. Събират русофилистика и го пращат в Пирогов. 99.3% от ракетите и дроновете от тази атака са били свалени. Израел реално показа, че е в друга лига. Ако сега решат могат да смачкат иранските диваци само за 2-3 дни.

Пич не се хаби да обясняваш ясни на всички неща. Не за друго, а защото тук има само руски тролчета платени с жълти копейки

Бас държа, че си фен на ппдб с шарено знаменце в задния вход. Ма големи специалисти по военно дело се извъдихте вие бе! Много ги разбирате нещата!

Не съм фен на Кирчо, но ако трябваше да избирам между него и твоя идол Късопишкин от Възраждане, щях да избера Киро Гения!

Това ли му е най-новият прякор? Киро Простото, Парапета, Каратиста, Македонеца, Гения... хъхъхъ. Аз предлагам да му сложим като за последно прякора Кифладжията, че да е ясно на всички поколения за каква излагация става дума.

Иран атакува Израел САЩ: влизаме! Русия атакува Украйна САЩ: Бегаме!

Вервай си

ДИР-nick

Няма нужда... то се видя как избягаха от Украйна

Това дето си го видял е от препарата за баня

ДИР-nick

А сигурен ли си, че това което ти си мислиш не е вследствие на изядения Тайд?

Е, вече си признаха, че освен ционистите и натОВЦИТЕ участват в геноцида в ГАЗА!!!

Е то и в Китай се провежда геноцид над уйгурите ама русробит у нас и аятоласите в Китай си трайкате

До всички, които твърдят, че иранската атака е в пъти по-евтина от израелската защита, това е факт и винаги е така, но добрата защита ти дава възможност да поемаш удари докато нанасяш своите такива. Един патрон струва 50ст., а една бронежилетка 2000лв, но никой не обяснява колко икономически необоснована е бронежилетката.

То няма експерт, който да не твърди, че иранската атака е изключително евтина. И че защитните ракети на Израел едно че са изключително скъпи, то и са твърде малко. Казват, че може да издържат само седмица с интензивни атаки като количество. А и ефективността им не се оказа съвсем добра.

Айде бе не се оказал добра ? Това според теб и група пенсионери от Възраждане ли ? А и се замисли дали при "интензивни атаки " Израел само ще се защитава

иванчо ли си, моше ли си, ама предполагам, че американските експерти по оръжие са по-наясно от теб с телевизионна информация по въпроса на израелските оръжия, Все пак, те им ги подаряват. Щото тях съм цитирал.

При матушка и чалмите човешкият ресурс не струва пари, нямат значение. Затворници и арабели колкото си искаш!

абе росолюбците, какво ще стане, ако американците задействат оная система ХАРП ли беше? И Иран получи някое цунами край бреговете си? Дали ще са токова курназ, а? Нали всичко е конспирация и ХАРП-а работи?

ами проспал си, те вече го правиха, май 7 степени беше насочено срещу АЕЦ. И се оказа, че руските ядрени блокове не трепнаха. Опитаха, 2 или пъти. Виж, във Фокушима сработи успешно, все пак не е руска технологията. Горките япончета отказаха да предадат банковата си система под американски ротшилдов контрол. Това тогава, сега не се знае.

Счупи ми тъпомера, ватник! Разби ме! Още не мога да спра да се смея! Ти си пенсиониран милиционер от Обеля, нали? Признай си!

ех хахаха, извинявай, не знаех, че имаш тъпомер, внимавай какво пишеш тогава, не исках да те провокирам. Но не се коркай все пак, със сигурност е служебен. Вече на инглиш троловете сте оборудвани и с тъпомери, за самоконтрол. Което е разумно, тъповато тролче си. Ако проследим колко тъпотии нацвъка за кратко време из форума. Едно от друго по-тъпо.

Защо запада защитава Израел който извършва геноцид пред очите на света. И кой би уважавал запада след това

Уошингтън поуст пише, че Иран са предупредили още преди и след изстрелването вкл за местоположението на целите....Хванали ги, защото иранците така искали и защото не са желаели по кървав конфликт, а само предупреждение...А атаката над иранското посолство какво е?

Турция потвърди че те също са предали съобщението на Иран до САЩ и Израел за целите на нападението. Няма изненада. Иран показа мускули и предупреди.

В американската преса действително пише това....По скоро от Иран се очакваше отговори и той е премерен и ответен...

Щеше да е в руйни тоя израелски катун!!!!

Сигурно за Израел чуждата помощ приключи,след като руски кораб с крилати ракети отидеде в близост до Газя. Вероятно при следваща атяка помоща им ще бъде също прихващана.

Путя като гледа какво ниво има техно света до 1 месец е уволнил всички които го величаят с "между звездните му космически,марсиански фалшиви ракети балони"................... чакайте

500, 1500 3000 - питай укрите, колко са изостанали руснаците.

Защо запада подкрепя с пари,оръжие и армиите си кръвожадният режим в Израел който за 4 месеца уби 35000 цивилни хора в Газа? 11 000 деца!? Защо ЕС и САЩ плащат за тази касапница да продължава!

Косово е сръбско!

Зад всичко това дълбоко в дъното стои Китай, който насърчава и Русия и Иран и С.Корея. Целта е отслабване на конкуренцията и приближаване към програма 2050, според която Китай трябва да е първа политическа, икономическа и военна сила. Възможността им се дава съответно от колебливият Запад, начело със страхливия и неуверен Байдън. Колкото и да не харесвам оранжевия перчем, май ще излезе прав, че нищо от това (Украйна, Газа, Иран) нямаше да се случи ако той беше президент.

Враговете на Израел ,не са арабите от 1948 г. или 1967 г. !? Предстоят трудни ,съдбовни години за евреите ,които 76 години ,не постигнаха компромис с хора ,в които непрекъснато подхранват омраза към себе си..........

2007-а година войната с Ливан се показа че и евреите вече не са това което бяха...

Израел бомбардира, Германия финансира.

Единствената причина поради която чалмите все още са на власт в Иран е СА и петролът. Ако стане война с Иран ще има световна финансова криза а това САЩ не могат да си го позволят в момента. Руснаците ги пазеха също но те в момента са заети със специална операция а войниците им ги карат пт Индия и затворите…

Разбираш си ги нещата, бате, нямаш грешка !

Не знам колко е слаб Иран и колко са им зле ракетите, но само на едно видео в телеграм се виждат 4 попадения на техни ракети - снимано от евреи. Ако не са сащ и съюзниците им да си поддържат кръвожадното прокси, Израел е заминал в историята за нула време.

Ясно

Хич не са зле Иран. Пуснали са около 200 шахеда. Както и от Ливан са изстреляли ракети. Претоварили са израелското ПВО. Отделно са пуснали различни класове. За край са били балистични ракети Фатах. Казват че са хиперзвукови, до 15 маха. Само не знам дали това е истина, за пръв път го срещам. Твърди се, че част от дроновете и ракетите са минали защитата. И всички балистични ракети. И си е имало добри поражения. Само че атаката е била срещу военни обекти, като 2 са пострадали прилично. А в защита май са действали над 200 самолета израелски, американски и британски. Плюс постоянно разузнаване сателитно и какво ли не от тези държави. Без тях, Израел щеше да е яко разнищен. Но разбита се, както е било при предишните войн с арабите, те сега ще припишат всички заслуги на себе си. Ще откраднат, така да се кажи, какво да се прави, традиции и манталитет. Заплаха за Иран могат да бъдат само ядрени заряди. Но в ситуацията Израел едва ли ще си позволи да ги ползва. Не се знае колко заряда има. Иран формално няма, но реално също не се знае колко вече има. При всички декларации и наличие на кръвен враг с ядрено оръжие, едва ли ще седнат да го играят пацифисти.

Хизраел е една плюнка в море от тарамбуки! Без ФАЩ ще изчезнат безследно :)

Шило

И е така и не е точно така. Израел имат една сигурна защита- религиозните различия между страните в ислямския свят. Няма как, сунити да са заедно с шиити. Да не говорим и за по-дберните разклонения. То, самите те ще се избият помежду си, преди да се обединят срещу Израел.

И шиити и сунити с кеф ще се израдват на чифутите, па после пак ще си враждуват :)

Точно така, никога няма да видим Саудитска Арабия и Иран на една страна.

Разбира се, че ако Израел стои и чака още подобни атаки, в един момент ПВО възможностите им ще бъдат изтощени, но не вярвам някой да не е наясно, че при следващо подобно нападение, ще има мигновен атакуващ отговор от страна на Израел срещу Иран. При такава атака с Ф35, томахоук и балистични ракети например, може да бъде практически унищожена иранската ПВО, фабрики и складове за ракети и дронове, летища и т.н. Ясно е, че Израел имат достатъчно добра разузнавателна информация за това кое и кой къде се намира. Да се надяваме, че и двете страни си начешаха егото и нещата ще останат както са в момента, без последващи действия.

Шило

Може, ако персите стоят с ръце в джобовете. В интерес на истината, все си мисля, че вече имат ядрено оръжие. Само това може да обясни куража им.

Е то срещу Ф35 и томохоук всеки си мисли, че е готов, но като го ударят изневиделица, се оказва, че на практика си е стоял с ръцете в джобовете. Всеки, който има ядрено оръжие го афишира по един или друг начин. Нямат все още, но са доста близо. Да не забравяме, че ако Иран продължи с провокациите, част от тоягити, които ще отнесат ще дойдат от американците. Не случайно 5ти американски флот е базиран в Бахрейн, точно на портите на Иран. По-добре да не разбираме кой крив и кой прав, защото като минимум ще не се вдигне цената на живота.

Бате, къде тоя Ф-35 толкоз велик бе ? Къде има истински бойни мисии, срещу сериозен противник ? Бомбене на Газа и ударени някакви бавноходни ирански дронове, дето ги свалят и с калашници.

Ама направо Израел ще разбие Иран. Съсипали са ги. Един Озраел с 8 милиона жители направо ще разбие добре работещата иранска машина с население 90 милиона. Като ги пишеш тия, въобще верваш ли си. Израел без парите, без техниката на САЩ и Великобритания са умрели. И без разузнавателната информация от тях нищо не могат да направят. Видяхме ги колко струват в Ливан 2006 и сега след половин година в Газа. Могат само да убиват жени и деца и да ги подлагат на геноцид. Но със сериозен противник нищо не струват.

Абе тя Нигерия е 230млн и има по-голяма икономика от Иран, но надявам се не се съмняваш, че 8 милионен Израел може да ги победи военно. Войните не се водят вече с брой хора, а с пари и технологии. Никой няма да тръгне да окупира Иран, просто ще ги върнат с 20 години назад.

Азъ, ще останеш солидно разочарован в илюзиите си. Да цитирам представител на американското разузнаване. При необходимост, Иран когато пожелае може да приключи с Израел. Самата държава се крепи само на помощи от САЩ и Великобритания. От САЩ получават годишно помощ по 10 милиарда само пари. Отделно оръжие и друго. Нямат нещо свое. Плащат и получават. Иран, верочтно не знаеш, имасвои сателити. Пращаха май 2 пъти маймуни в космоса. Но всичко това със свои възможности и средства, в условията на санкции. Строят свои подводници. Израел също има няколко, които получи след изнудване и шантаж на Германия. Те свои нямат и не могат да си направят. Хора трябват и технологии. Те нямат. Ракетните технологии на Иран са в тотално превъзходство, особено ако се потвърдят параметрите на балистичната Фатах. Да не говорим и тоталното ядрено превъзходство на Иран. Израел вероятно е получил ядрените заряди на готово от САЩ. Далеч си от истината. На сладките приказки за еврейското всемогъщество, няма какво да се хващаш. Може да си припомниш в 2006г какво се случи. Това Израел си повярва на собствените лъжи за всемогъщието си и тръгна да превзема Ливан. Заради водните ресурси. Искаше да го раздели на 5 протектората и да си ги управлява външно. И какво се случи, Хизбула с леко стрелково оръжия, и някой друг танк ги изхвърлиха. Що прехвалени чудо еврейски танкове Меркаба изгоряха. Това беше и причината Израел да организира атентата в Сарафово. Уби свои граждани, за да изкара Хизбула терористи в Европа. Фактите от реалността не отговарят на твоите твърдения, които по-скоро са повторен пропаганден материал.

СМС от ходжата до равина: "За Рамазан байрама толкова, повече за Курбан байрама."

Защо не питате дали България ще се справи. Оставете Израел...

Сегашната американска администрация не е про Израелска. Така както и не беше тази на Обама. Шпионина на Мосад в САЩ е Тръмп. Това което ще стане ако той дойде на власт, е на бързо да хвърли Киев под автобуса дет се вика, да се договори с Русия така както е удобно на Москва и после да концетрира цялата мощ на САЩ в решаването на Израелски проблеми....тоталва война с Иран и прокситата му.

Стига Иран да нямаха атомно оръжие :)

Нямат и няма да ги оставят да имат.

Иран няма и няма да има а Израел отдавна е ядрена държава прокси

Шило

Сигурен ли си? От кога няма международни наблюдатели в Иран? А преди това бяха на крачка.

Всяка мириканска администрация е про-израелска, разликата е в степента. Никой американски президент не може да направи успешна кампания, ако не е финансиран от еврейското лоби.

Вижда му се края.при тотална война шалварите ще са в миналото.

Тарамбуките са милиарди :)

Много ама Израел ги шамари 6 войни.

Шило

Така са мислили и кръстоносците...До срещата им със Саладин

Байдънмен ли рябва да е?

Една сериозна война срещу Иран ще означава че САЩ и невите васали ще трябва да я изнесат на гърба си. Израел само ще припява с ограничените си военни възможности отвъд границите си. Това пък би било означавало огрмоно отслабване на Киевският режим и ВСУ, което ще бъде в огромен плюс за Кремъл. Дори и Биби да не играе заедно с Путин, без да иска така ще направи услуга на Русия.

И с Биби и без Биби, и с Тръмп и без Тръмп, с усраина е свършено :)

Съгласен. Но може да е по лесно или по трудно. Със сигурност, Москва предпочита да е по лесно!

Не мисля! Така "денацификацията" си върви по законите на войната! Иначе ще е геноцид :)

-Сър, има ли разлика между европата на хитлер и европата на фон дер лайен? -Да, Джон, има разлика и тя е името!

много приличат на съвременен Путкинистан

На изчезващата хохландия :)

хвърчат оправдания за иранския провал... щом така ви е по-добре... кой съм аз да ви съдя... спесте спокойно - вие сте прави...

А и сега се започва :)

израел винаги е бил издържан от европата и от америката, но това е голяма тайна! никой не я знае!

Израел са като гамен, който тормози целия квартал и плаши всички с големия си брат, който е излязъл от затвора. И ако не беше големия брат, гамена щеше да е ял вече шамарите и да се държи възпитано. Оная война беше отдавна...

Шило

На мен ми приличаше повече на някаква театрална постановка. Да обобщим- атака на евреите в Дамаск, убити висши военни от Иран. Не е за първи път, незаменими няма. Аятоласите решили да се правят на мъже, ама не баш. Чакаха и се заканваха две седмици, щот било Рамазан байрям или нещо такова. След това, три дни преди атаката, официално предупреждават съседите си, разбирай всики, че ще има атака. Изстрелват дронове, развиващи скорост до 180 км в час и да достигнат Израел им трябват няколко часа. Евреите, знаейки всичко това, предварително са вдигнали във въздуха цялата си авиация, стиковали са си действията и със САЩ и с Великобритания и с Йордания и с Франция и с кой ли още не.Дали персите наистина са искали да поломят Израел или са го направили малко заради това, че е трябвало все пак да направят нещо? Щот по-логично е, да изпратят бавните си дронове в Ливан, на Хизбула. Гранична държава, по-кратък полет, по-малко време за реакция, по-висока ефективност. А те, персите, да не са капо, да изпратят някоя друга ракета.

Ха. Йа

не, няма да се справи... те и сега не се справиха. Като минаха няколко дена САЩ и Израел си признаха че Иран буквално им е пратил съобщение кога, къде и с колко ще удари... в крайна сметка , напук на калабълъка от ПВО защити и бойно самолети на САЩ, Израел, Британия и Йордания, Иран порази израелската военно-въздушна база от която са излетели самолетите атакували Иран, пиша Иран защото всяко посолство се смята за територия на държавата която представлява, е, Израел твърди че пораженията са малки... но иранците наблегнаха че за тях това е символичен акт на отмъщение и смятат случая за приключен, но си пазят още един куп ракети и дронове ако Израел пак реши да се дърви.

Разбира се че не може да се справи сам. Израел е малка държава, и каквито успехи е постигнал, е най вече поради факта че има безусловната поддръжка на САЩ. Атаката оня ден, струваше 500 милиона долара да се бъде отблъсната. И това са само парите. Отделно са техническите възможности....Англия и САЩ активно помагаха с техните самолети и други средства в региона. Ясно си личи че САЩ хич не иска война с Иран, докато фактите сочат че Нетаняху се опитва да постигне обратното, разчитайки че огромното влияние на израелското лоби в САЩ, може да му донесе и военна победа срещу Иран на гърба на САЩ и неговите васали. За сега обаче американската администрация на Байдън отдържа натиска, но да видим до кога!

Но ако се наложи ще ги използва

Газа ли?! Щото ония щастливи времена когато можеше да ги използва безнаказано отдавна минаха.

Кеф ти Кум Кеф ти Шираз …….

мйтап ли е?! Или във въоражените сили на Израел са се нароили пилоти-самоубийци... дето са навити да хвърчат и там където американците свиха знамената и не смеят да се мернат;)

Поредните глупости на Дирника. Какво щяло да стане при "тотална война" При тотална война "уважаеми" няма да стане нищо особено - просто от въоръжените сили на Иран няма да остане много.

А от Израел и това няма да остане при тази малка и гъсто населена територия.

си мислеха така... но на Садам не помогнаха нито военните инструктори от САЩ, нито американските тюлени, нито химическите снаряди които САЩ достави на Ирак за да претрепе Иран.

от следващите опити, които рано или късно за съжаление ще последват.

Казват в статията, че Йордания е помогнала на Израел при нападението. А ако Иран реши следващия път да удари Йордания къде е железният купол над тази страна да я пази?

за племето дето помогна на турците да ни поробят за 500 години както и ми дреме за новите чалмосани пресийци.само незнам защо ние се бутаме зорлем у шамарите като подкрепяме израел от която държава добро не сме видели,най пресния пример е атентата през 2012а в бургас,израел ни осъди като виновни за това че арабите им имат зъб,каква е файдата да взимаме страна след като великите не могат да се справят с тоя вечно тлеещ конфликт подклаждан именно от ционистическите фамилии за които е важен само петрола в региона а не нормано живеещите там хора,да се трепят като не могат да са хора там в тоя регион,а управляващите в израел е редно да седнат малко и да помислят какво ще стане ако всичките арабели вземат да скочат срещу тях,щото тогава краварските и наглите страхливци ще си бият шута моментално оттам защото и те ще отнесаъ справедливия гняв на тези които сега се изкарват като престъпници,а не арабелите трепчт в момента деца и цивилни под благия взор на ционистическите подопечни

Това е интересен момент, Израел със сигурност има самолети, защо са ползвали чужда помощ? Явно се разчита, че няма кой да сваля самолети на САЩ и великобритания в Сирия или Ирак

Пилоти нямат.

железния купол не е железен