Коментари - Приемът на студенти държавна поръчка намалява с 8% | dnes.dir.bg
назад

Приемът на студенти държавна поръчка намалява с 8%

Приемът на общия брой субсидирани от държавата студенти в първи курс се намалява с 8% за следващата академична година, съобщи МОН.

Обратно в новината

Коментари - Приемът на студенти държавна поръчка намалява с 8% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елитът в България не иска студенти. Към момент имат нужда от: - бачкатори (нископлатени, граничещи с безплатни) - данъкоплатци (по желание) - избиратели (безплатни) - плеймейтки (възможно най-нагли и тунинговани) - охранителен персонал (който да контролира горните четири групи) Както виждате "студенти", "специалисти", "образовани" или дори "интелигентни" не фигурират в списъка. Моля, изберете си от предложените.

В София има 20 "университета" !!!! Такова безумие НЯМА НИКЪДЕ по света !!! Кому е нужно в административната столица на държавата, да има 20 (!!!) "университета" !!!!!

Да се прегледа при съответния специалист авторът на: "По този начин щe се компенсира очакваният дефицит на учители през следващите години."

Да вземат платено индийци и пакистанците. ! Най вече да учат медицина на английски ! Дерзайте ,хаахааааа!

незаетите места в университетите са драстично повече от разумното - трябва да се съкрати приема, да се появи някаква минимална конкуренция сред учащите, понеже вече съвсем неграмотни висшисти произвеждаме

Интерес към направление "Математика"... Проверете си данните!

От всяко дърво свирка не става !!! За математиката се иска сериозна подготовка още от 1 клас, дори и това не е достатъчно, трябва и логично мислене .

Държавата да спре да крие младежката безработицата с измислени университети. А в същото време млади пенсионери: като миньори и други започват в новооткрита агенция. Вече има необходимост от нова агенция - По Решетките в Джакузитата.

Държавната поръчка трябва да е само срещу ангажимент след завършване към държавата. Иначе защо държавата да ги поръчва тези кадри?

като не разбираш, не питай...

Държавната субсидия за обучение на студенти трябва да бъде давана само за нужни специалисти като лекари, инженери и всякакви дефицитни кадри и на мига да бъде спряна за икономически специалности, психология, право, европеистики и всякакви подобни безумия, които набълваха стотици хиляди безработни в последните години. Трябва спестените пари да се инвестират в професионално средно образование, а не в безсмислени хуманитарни гимназии, от които излизат полуграмотни идиоти, които нямат умения за абсолютно нищо /изключвам елитните гимназии, но другите задължително трябва да дават някаква професия на завършилите ги/.

но пък приема на мигранти се стимулира