"Унгария вече не е демокрация": Председателството ѝ на Съвета на ЕС може да бъде отложено

ЕП обсъжда и гласува резолюция, свързана с оттегления унгарски законопроект, насочен срещу ЛГБТ+ общността, както и със законопроект, който би ограничил правата на учителите

Обратно в новината

Коментари - "Унгария вече не е демокрация": Председателството ѝ на Съвета на ЕС може да бъде отложено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Унгарците ако са мъже ще излязат от ЕС и НАТО и ще се присъединят към иБРИГС. Може и към ОНД. Ама там мъни нет.

Крайно време е ЕО да създаде една "хвърковата чета" от неграци която по списък да шлайфат всяко розово дупе над осем години! Така за десетина години демокрацията ще пусне здрави корени в ЕС...

Стига с тая ЛГТБ пропаганда. Защо насилствено се налагат псевдоценности след като мнозинството от хора са против ЛГТБ? Защо държат в страх хората които са против ЛГТБ?

Лицемери!! Твърдят, че Украйна е демокрация и с даване на пари и оръжия ще спасят демокрацията там, която я няма... Само тези стари педали я виждат там... Лунатици!!!

Щом не си пед ..ер..ас. Не си демократ? Егати тъпотията!

Съюзо вече определя и кой е демокрация..... Така комунистите от миналия съюз правеха....

Не приемаш ЛГБТ идеологията да се преподава на непълнолетни и неприемаш легалните кастрации на хора и видиш ли ти спират парите и не си бил демокрация.... е*ем ти и демокрацията.

Унгария винаги е била хубава държава. .Унгарците сасерт хора ,обаче ,са бачкери ..Наредена работа ..И сега ОТВЕДНЪЖ, НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ,,,ХЕХЕ ..ЖАЛКИ ОПИТИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ ДА СЕ НАВРЕДИ НА РФ...ПРЕЗ УНГАРИЯ ..ТЬ.ТЦ..

Разбрахме. Ако не приемаме ЛГБТ+++ и ние ще бъдем обявени за диктатура, няма да ни дадат да председателстваме ЕС, и няма да ползваме ЕС като портфейл и източник на корупционни схеми, и няма да плащаме членски внос

....моркова и тоягата....

В България е най голямата демокрация между 82-88год..Пиене и ,ядене,,,шведки ,финландки ,английски пачаври..пари ,.Всичко ок..

Унгария си е много в ред ..Против Русия е демокрация..,Неутрален ,вече няма демокрация ..Запада е в състояние на умопомрачение ..И мрази Укропите много..Не ги диша ..

Мда. То па ЕС е много демократичен. Всички закони подкрепят бизнесите на западните фирми,я на всичкото отгоре след време ще приемат закон :Който не се радва на лгпдм+++ ще бъде глобяван

Егешегедре !

Всеки средноинтелигентен знае, че такива ''председателствания'' са само камуфлаж за ''демократичност'' на ес.. Вижда се ''демократично'' как орязват независимостта на отделни страни които се съобразяват с народите си една шепа високоплатени еврогейски дупедати..

Ей това. Тези немски нещастници искат пълен контрол над европа. Гледяйте как се държат с унгария просто защото си глудат своите интереси. Нацистка измет

европедалите от ЕС наказват всеки, който смята, че бракът е между мъж и жена

Защо да няма демокрация? Има многопартийна система и се провеждат избори. Ама не ви харесвал резултатът от тия избори. Това си е ваш проблем. Важно е какво мислят унгарците. А те три пъти по ред гласуваха доверие на Орбан и то не как да е, а с абсолютно мнозинство в 199 местният унгарски парламент. Кой и как може да забрани на премиер на суверенна държава с кого да контактува и с кого не? Могат да забранят на български премиер и той послушно ще изпълнява, защото ние не сме суверенна държава. Нали помните как Борисов отдаваше чест и изпълняваше каквото му наредят? Щели били да лишат от председателство Унгария. Дали ще имат гащи за такъв ход? Съмнително, защото ще последва мигновена заявка от Унгария за излизане от ЕС.

Значи, чакай да видя дали разбирам! Хем следващото председателството на Унгария е застрашено от прекратяване заради неизпълнение на законови промени наложени от ЕП, хем според всички юристи и експерти на ЕП не е ясно как може парламента насилствено да премахне Унгария от позицията й, хем председателството на ЕП ще се мъчи да убеждава Орбан да отстъпи коза си чрез който ЕП няма да може да изнудва Унгария!? Та кой злепоставяше основите на съюза??? хахахаххахах "Настояваме европейските средства за Будапеща да останат замразени, добави Делбос-Корфийлд" Поради вътрешни законопроекти на Унгария които не касаят въобще другите нации да останат замразени евро средствата, въпреки че съзюза гарантира върховенството на закона на всяка членка и всички други нации трябва да се съобразяват със законите на тези нации!? Е какво стана с тази последната част? Хей на това не се ли казва политическо изнудване? И не беше ли характерно при ужасните нации на комунистически режими? Та ние на демокрацията ли бяхме, че вече трудно се прави разлика!?

ако не беше в войната в Украйна, и ролята на Полша в нея, Унгария нямаше да бъде единствената която европсетата се опитват да сдавят;)

Колко са смешни и нещастни западните "демократи"-начело с най-голямият--Макрон.Той много демократично налага закончета .

Аз какво разбрах: Педалите са една от основните европейски ценности - Факт! Който има различно от това мнение, значи не е демократичен член на ЕС. Да ви бера лайката европедалска! Браво на Орбан - защитник на семейните ценности и голям патриот!

Евро съюза отива на разпад малко по малко ще започнат да се отцепват.

И ЕС да престане да ни ползва само за банкомат !

"ще призове за решение в защитата на ЕС и основните ценности"...а това демокрация ли е ,да налагаш ценности ,които не се възприемат от хората !Трябва да се сложи край на диктатурата на ЕС и това може да стане с държавници като Орбан .За съжаление у нас не ги "избираме" такива

е демокрация или не, унгарците сами ще си решават какво е. Неоспорим факт е, че от бившите т,нар. соцстрани броят на унгарците отишли като черноработници в Западна Европа е почти нулев!

Не в Унгария, а в ЕС няма демокрация. Не може да нямаш право на вето, собствено мнение и да изразяваш друго от това което мислят в ЕС. За гейовете и лезбийките, ами да ходят във Франция, Холандия и където си искат, кой им пречи, защо трябва да ни налагат да си сменяме пола? Защото точно това искат от ЕС.

България също!

Щото ви блокира наливането на милиарди в дупката усрайна ли!?!

явно само осрайна може да ползва ЕС като банкомат? Друго си е зеления клоун да креде и отклонява на воля европейските граждани, докато през това време ние храним и издържаме укроразпоретините.

В Унгария няма жени спишки и мъже спутки. А в Европа колко вида таУлетни трябва да има? Ммм? Найсет кабинки с различни картинки! Айде, на работа!

Поправете ме, ако греша, но ЕС по идея трябваше да бъде икономически съюз! Кога стана политически? Защо се налага идеологически терор и диктатура? И то по неща, за които всяка страна трябва да решава сама! Разбирам, че мечтата е за Съединени Европейски щати, но това няма как да стане толкова лесно, само с идеологически и административен натиск. Пък и защо трябва да става? Изтокът живя под такъв диктат достатъчно дълго, за да разпознае повторната му поява и да се бунтува. На практика онези, които помнят, не искат втори СССР - ЕССР.

Послушните са демократи, а непослушните - не !

Местя

То самия ЕС е диктатура, а обвиняват Унгария. Смешници! Крадеца вика дръжте крадеца.. Миндили соросоидни!

А, къде е демокрация ?????? В щатите или в западна европа ???? Значи , който не харесва трети, четвърти пол и прайда не е демократ. Който е против киевските нацисти не е демоктат. А демокрация е птосто волата на народа , а не волята на мърсула лайнен и мумията бай дън и т.н.

Я-а, възражданец седнал да говори за демокрация. И от кога хората, бранещи родината си от агресор станаха нацисти? Смеиници.

Да повтаряш очевидни опорки е обида за интелекта. Извади си главата от соросоидния задник и се поинтересувай какво е ставало в любимата ви Украйна от 90-те насам. Че и от самото й учредяване. За протокола - не харесвам войната, страдат невинни хора, човешки животи са разбити, както в Украйна, така и в Русия, но да твърдиш, че Украйна са невинни като момина сълза...

Бранещите родината нямат нищо общо. Украинеца в интервю на улицата казва, че е за чиста кръв на украинската нация. Това не е ли нацистко? Хитлеристите точно така са говорели. Но теб тези неща не те интересуват? Тези не бранят родината си. Унищожават я.

Дължи едни пари на Унгария. Да си ги плати и няма драма. Унгарците не са тъпи, ще отидат там където имат икономическа изгода а не фашистки ред от Давос с бременни мъже, операция на деца за смяна на пола и храни от хлебарки.

ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ? КАТО ПОЧНАТ ДА ВИ ХВЪРЛЯТ ДА УМИРАТЕ ЛИ ЩЕ СЕ СЕТИТЕ. Гърция и Унгария спряха поредното точене на пари през Укрия. Ако Унгария не застъпи по законно определеният от ЕС ред на председателското място, съюза се обезсмисля с неговите Давоски идеологии за Климатичен терор и война без край.

Хората на ПОСОЛСТВОТО ф Брюксел

Само народа на една европейска държава може да каже управлението демократично ли е или не!!!

В държави където няма демокрация, очевидно народа не може да каже, защото е репресиран. Остави това с ЛГБТ, по-важното е че Парламент, Съд и Прокуратура трябва да са отделни, необвързани институции, а не едната да назначава другата по партийна линия! Това е проблема в Унгария! Същия проблем е в Полша. Дано не стане и в България, че тогава всички ще се кланяме на някъв мутро-диктатор.

....не виждаш ли в България какво е ....

В ЕС кой не скача е червен, който не харесва обратните също, който е против Украйна също!

ес не е демокрация при ссср нямаше насила единна валута и имаше сив с квоти, които бяха равнопоставени

Офффф! Не знам къде си живял по времето на СИВ, СССР и квотите! Ако искаш да направиш нещо, което не е изгодно на Москва - режат ти главата. Ако спориш с представител на Москва, в коя да е област и, недей Боже си прав, КПСС изпраща на БКП писмо незабавно да те отсранят, защото си се държал антисъветски. Да не говорим за квотите - 10 москвича, 5 лади и няколко запорожки за България, срещу цялата селскостопанска продукция. От българия можеш да мръднеш само из страните от източния бол (ако имаш пари), на Запад - абсолютно забранено, освен ако не си висш дъражен служител. Мога да изреждам с дни всичките простотии на оня режим.

Не, не можеш. Явно си чел само вестнкарски статии за тогава, и то от умнокрасивите. Само едно нещо ще ти кажа - да, изнасяхме селскостопанска продукция, но имаше и за нас! Ядяхме си свои плодове и зеленчуци, и то такива, каквито не сте и сънували. Аз лично давам всичките ви сегашни банани за кило социалистически немити картофи, чушки и домати, праскови и грозде... Да не ти обяснявам кактво значи "продоволствена сигурност", че последните години България изобщо няма такава.

Не е вярно.Престанете да лъжете младите хора.

Ще кажа така - председателството не е привилегия или награда за нещо, а справедлива "подялба" на управление. Но в диктаторско туморно образуване всеки с различно мнение е ритан и му вземат пари. Май само Унгария е омразна, защото не се съгласява на секунда на всички прищевки на европар.зити. Освен това ни готвят релокация на гостите.

Пада му се на Орбан кат неще да съгласува нещата с посолствата....

Е как така ще председателстват ЕС, а пък ша забраняват педерасите..?! Не може хем да ги председателстват, и хем да ги забраняват...

Какво всъщност иска Унгария? Да определя процесите в ЕС? Е няма как да стане! ЕС не е затвор! Нещеш-напускаш ! Но Орбан явно не вижда алтернатива на ЕС, за да не действа на своя глава! От Възраждане са поне последователни-излизане от ЕС ! Какво цели обаче Орбан? Чист популизъм, или просто национализъм? Защо ѝ е на Турция ЕС? Въпреки това от 40години и кусур чакат покана!

Само да отбележа - Турция не чака нищо. Тя има много права, като страна преговаряща с ЕС, това й стига, не й трябват смотаняци, които да й казват какво да прави. За разлика от България, която има ползите от валутния борд, но непременно иска да влезе в еврозоната.

Не му харесва, че винаги някой ес-чиновник налага свои виждания, или пък по-големите искат да е на тяхното. Защо в ес не приемат, когато да речем Орбан каже, че нещо е в ущърб на Унгария и други членки и трябва да бъде подкрепен? Защо той няма право на протест и рискува отнемане на пари, да не е овца в стадото.

Нека сега някой умнокрасив да ми обясни това дали не е фашизъм. Виновен до доказване на противното.

Какви времена доживяхме. Извратени сатанисти и содомисти с по 38 пола да определят кое е демокрация и кое не. Евалла на Орбан. Трън в очите на западнофашистката извратена сволач с пол на дъждовен червей

+++++++++++++++++++++++

Не само в очите - и в газат! :)

Защо Унгария обаче не напусне ЕС? След като не споделя много от общите теления и ги смята за вмешателство във вътрешната им политика, не е ли най-логичното да напуснат Съюза? Или имат все пак изгода от него? И друго: интересно обаче е, че Турция и Сърбия чакат за членство, а в България типовете от прокремълската сбирщина искат вън от ЕС. Някак много си противоречи всичко това!

Турция отдавна не чака, а Сърбия вижда как я изнудват за Косово и много-много не се натиска! А примерът с Унгария още повече ще ги откаже!

Европейския параламент ще говори за върховенството на правото, когато приема Истанбулската конвенция с презумпцията, че при 65% мнозинство тя става задължителна за всички страни — членки?! ЕС вече не е демокрация! И никогаа не е бил. ЕК е неизбираем орган.

Средна НЕТНА заплата по държави от Източна Европа на месец. Нормални ЕВРОПЕЙСКИ държави: Словения - 1480 евро Чехия - 1362 евро Естония - 1356 евро Литва - 1184 евро Полша - 1182 евро Латвия - 1126 евро Хърватия - 1106 евро Гърция - 1092 евро Словакия - 1067 евро неНормални проРуски държави: Унгария на Орбан (най-високата инфлация в ЕС) - 1002 евро България на Мунчо - 773 евро Сърбия на Вучич - 730 евро Русия на Путин - 642 евро (6-дневна работна седмица) Беларус на Лукашенко - 532 евро Tурция на Ердоган (над 50% инфлация) - 443 евро Видно е, че нещата не вървят добре за народа при управления свързани с Кремъл. източник на данните: List of European countries by average wage

Ти, че си либерал, либерал си. Може да си и хомосексуалист. Но дали си добре? Общото между такива като теб и русофилите е, че и двете групи от хора сте потенциални национални предатели. Това си личи дори по коментирате ви в интернет. Без да се изброяват действията ви ,пропагандата чрез медии и т. н.

https://www.cia.gov/the-world-factbook/field/real-gdp-purchasing-power-parity/country-comparison Стига бе

какво общо има средната заплата с това, колко общо неща могат да си купят 1.400 000 000 китаеца? ха ха ха ха

А каква е средната заплата в Чайна? По-ниска и от руската дори :)