Умъртвяват всички 24 000 прасета от фермата в Никола Козлево

Предполага се, че вирусът може да е пренесен в предприятието от гризачи

Обратно в новината

Коментари - Умъртвяват всички 24 000 прасета от фермата в Никола Козлево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"умъртвени по хуманен начин" = заливане с химическа пяна до задушаване. Не вярвам да има чума, защото не показаха нито едно умряло прасе преди.

Само идиотщини и дебилизъм в тая България , ей!! Без край.

Чумата не е при прасетата.

Те и да ти бяха показали пак нямаше да повярваш. То и, че в цяла Европа има и изтребват свинете пак химера ти се струва?

В България свинска чума няма. Има нещо още по-лошо - ГЕРБ!

чума нямаше и лятото. знам от хора в провинцията. сектантите са се побъркали тотално, защото всеки гледа да кара "на домашно" и никой не им купува химията

кой !

Нямам души от жестокостта и бездушието на тази дивашка държава...

Свинското ще стане тройно по скъпо и вносно

в главата ти! от както легна в ковчега и те тръшна чумата, като ти изпи мозъка, о "свободни" ми затворнико

Като знам каква корупция е навсякъде в България и започвам да се съмнявам във всичко, дори в тази чума.

никаква чума

Как да вярвам на корумпирани и некомпетентни служители назначени на партиен принцип ?

Тази Африканска Чума ми смърди на световен заговор... Защо мазните научни институти, не създадоха ваксина срещу тази болест?!... Или са некадърници, или не искат ')

Това що не унищожиха преди го унищожават сега, защото с някакви ''гризачи'' да се оправдават си е поредното манипулиране на нещаа.

Аре, главанаци, приключвайте със свинете и започвайте дебилите!

Напротив, в западна Европа няма. Птиците, гризачите и насекомите спират на границата с Германия за разлика от източна Европа, където всички държави се заразиха. Мното интересно. Тяхното производство се запази непокътнато....хммммм......

КЪДЕ????????!!! Посочи къде???? Не може само да се щракат клавишчета ей така!

Данса спи ли че не открива причините?

Преди имаше за реакторите на АЕЦ-а. Нашите казват махаме ги, от вън експерти казват вие луди ли сте? Е стана то, да бъде смазана икономиката ни с по-скъп ток и да не сме конкурентно способни. Сега същият номер със свини.

Източват язовирите, умъртвяват прасетата, увеличават данъците... Познахте ли ги?

това са кой !

пак ще ги "загробваме" като екарисажа на Шумен е на няколко километра ? Или пък да извикаме инсинераторите, те нали си получават по 30 милиона на година ? Впрочем какво стана с прверката на Прокуратурата за инсинераторите ?

А нали знаете, че свинско е мръсно

- "мръсно" овчето - мирише отвратително говеждото - "лудо" пилешкото - има грип рибата - пълна с нефт кво предлагаш? принтирано 3Д с "нужните добавки"?

Ако хиляди хора се заразят от някаква чума, и тях ли ще ги изтребят така?

Абе аякс фирмата някой барна ли я нещо ? Аааа май има някой зад гърба..... ама той умря шефа.... ми ся ?

Някой да е чувал или чел за свинска чума в Сърбия? За един приятел питам :)

Кога ще "умъртвят" ония 240 прасета в Парламента начело с оня нерез от Банкя?

от кълцаните е...

Съвсем няма да има родно свинско, но ще има отровени почви, тези хиляди трупове къде ще ги загробят? Малко са предишните убити, сега пак. Място не остана за тях.

По времето на Бай ТОшо няма нито грип по пилетата нито чума по прасетата. България беше един от големите износилите на агнишко за Близкия изток. Ще ревете вие и със свещ ще ревете на гроба му да стане и да оправи държавата...

Ще загробват труповете. А в Шумен има екарисаж. Гарантирано от ГЕРБ.

Каквото и да ви говорят некадърните калинки на Тиквата и отчайващо некомпетентната и корумпирана танева, знайте, че ви лъжат. Ваксина за АЧС СЪЩЕСТВУВА и това е известно от месец април миналата година: https://www.globalmeatnews.com/Article/2019/05/14/Potential-African-Swine-Fever-vaccine-developed https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00137/full По - нататък коментарът, мисля, е излишен ...

Ами вземи вместо само да пишеш и да прочетеш, само колко ще се изненадаш, че и там има! Да ама чукча писател....

След, "Африканската чума", ще дойде "Птичият грип", след него "Лудата крава", след тях "Шап" , болест по овцете и.т.н...!!;)) Лидъл, Била, Пени, Метро, Кауфланд са "Европейски вериги" ...ТЕ ...трябва да работят с "ВНОС на Tехни продукти" и печалбите да отиват в Tехните държави!!??;)) ...ЗАТВАРЯХМЕ глави 29-30 на брой, при "приемането" ни в ЕС , в тях имаше "изисквания": ...ЗАТВАРЯТЕ си ПРОИЗВОДСТВОТО , съсипвате си Селското стопанство , затваряте си ядрените реактори , ПРОДАВАТЕ ни Тецовете си , Електро-разпределителните си дружества , рафинерията си , авиокомпанията си и.т.н... ЗА ДА НЕ СТЕ НИ КОНКУРЕНЦИЯ , а НИЕ ще ви ВЗЕМЕМ РАБОТНАТА РЪКА (Младите хора ) ще ви пуснем без ВИЗИ да пътувате и да РАБОТИТЕ за нашите икономики ???? Летищата , пристанищата , язовирите и водоемите ще ви ги ВЗЕМЕМ на концесия , АКО нямате пари да ЯДЕТЕ , ще ви ДАВАМЕ КРЕДИТИ от нашите банки...и.т.н ...МАЗНИ..... ЕВРЕЙСКИ ВРЪТКИ !!;)) Това е ЦЕНАТА която ПЛАЩА ГАНЮ за членството си в ЕС -то....ПЛЮС ...около 600 милиона ЕВРО (вноска СУХА ПАРА -КЕШ ) ВСЯКА ГОДИНА ...за Европейските Фондове (Взаимно-спомагателната каса)!!!;))

Е, в такъв случай защо собствениците не са си ваксинирали хайванчетата? Сигурно защото парите от застраховките са си едни доста лесни пари? Та толкова по въпроса драги Ми Смехурко!

Англичаните, изглежда се усетиха ???;))

Плаща 600 млн и взима безвъзмездно 20 млрд? Егати загубата казваш?

Вода няма, свинско няма , пари няма ...Затова и хора НЯМА !! Само политици и цигани остават!!!;))

цървул, по времето на правешкия циганин Яшар/ Т Живков, всички живеехте в кафез, като кокошки, и на границата отстрелваха който се опита да избяга

Пак в огледалото се гледаш докато пишеш?

Умъртвяват всички жители на България

А да, забравих ... и подвижните инсинератори са на "наши" (гербави) хора, които ще получат едни пари от държавата.

"Безвъзмезно "ли казваш ??? Ако, си ходил на училище и си "учил смятане" ....направи една сметка за загубата от БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ и РАБОТНА РЪКА на 2.5 милиона българи ??? Ще се ПОБЪРКАШ , ако го сметнеш !!! Не си МИСЛИ , че тези КОИТО ти "дават 20 милиарда" са ПО ПРОСТИ от ТЕБ!!! Смешен ..ДЕБИЛ!!!;))

на малашевци

Това е много тревожно. Майната му на свинското, но не трябва ли всички превантивни мерки да се вземат преди заразяването - имам предвид засилена охрана на свинекомплекса - непосредствена и разширена - съответно на 3 и на 10 км? Ще изчакат ли останалите свинекомплекси у нас да се случи с тях същото и тогава да започнат превенция тип- след дъжд качулка?

Чистото обгазяване и днес, гледайте пръскачки те в небето и си облечете новите дрехи за у гробищата....смърди та се не трае всички избухнаха във възпаления и тумори, включително и ти....не си дошъл да те прегледам да ти покаже и твоя тумор

Така! Умъртвяват всички прасета в България, за да могат да внасят още повече месо от Испания и Ирландия. В нашите супермаркети - Кауфланд, Лидл, Фантастико вече има само месо оттам. Техните фермери получават дотации от държавите, а и ние им помагаме. За да унищожим нашието животновъдство. Браво!

Ами това, че си силно тъпичък е нелечимо! Ако сметнеш къде щяхме да сме ако не бяхме минали през съветско робство щеше да се самообесиш сигурно?