Умъртвяват всички 24 000 прасета от фермата в Никола Козлево

Предполага се, че вирусът може да е пренесен в предприятието от гризачи

Обратно в новината

Коментари - Умъртвяват всички 24 000 прасета от фермата в Никола Козлево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ох, пак ли? Както е тръгнало ще останат само 240

Пренесена от гризачи:))) те гризачите не бяха избити в русенска област и понезе няма вече свине които да хапят са се пренесли в Никола козлево:)))Верно ли тези дето ни управляват ни имат за мишки даже не и за гризачи????Ми тази свинска ума ще си хди в България от област в област както и когато си искат управляващите.Докато на всички им писне и кажат няма да гледаме прасета и токава вноса ще стане много рентабилен

Да кажа глупак, ми то няма смисъл. Знаете виии знаете много да приказвате... Вноса рентабилен. Мда. Да кажете нещо, яе иначе сте безсилни в мизерното си незнание ... Баси.

Да плъховете , пък и другите гризачи от държавни и подобни учреждения ,дето трябваше да си гледат работата , да няма прасета по къщите , да няма свободно тичащи източно балкански ,да няма таен лов из Паламира и подобни ! Кой знае колко прасета скриха в Никола Козлево по къщите и си правиха Коледа , надсмивайки се над тези ,коитко си ги заклаха? Кой знае колко трупа на диви пнамериха в резервата , но не казаха и гък .......Плъхове , да ,двукраки .....

Незнайно защо в западния свят гризачи няма, те са само тук, да Ева плъховете и те са чумави

Голям зор ще да е докато се ликвидира свиневъдството в България. Китай е най-големият производител на свинско месо и най-много чума имат! Траят си и изнасят по целия свят!

Глупости на търкалета - Китай внасят в момента свинско точно заради болестта

Глупакооо ... да ти кажа де ... не че ми пука че си глупак и ще си останеш такъв.

Някой много иска да бутне правителството и заразява животните,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

правителството отдавна се е бутнало,полувината министри не искат да са в него,но някои и то от далеко не им дава да се махат. те и на шефа на правителството не дават да се маха-а той как иска да се пенсионира,но много е обещал ,а все още нищо не е изпълнил към босовете

Ех, колко беше лошо през комунизма... Кучешка радост 90 ст/кг., Камчия 1,20 лв/кг... Направени с българско месо, без консерванти и химикали... Дерзайте, овце...

И заплата 200 лв - не мерси. Толкова хубаво беше при комунизма, че не ви пускаха да излизате навън да не вземете да останете. Всички бяхте равни ама за по-равните имаше специални магазини наречени Кореком пък другите бяха празни

Бай Гошо забрави,че киловат час струваше 2 стотинки,забрави,че литър бензин беше към 30 стотинки за водата не си спомням,билетче в автобус 6 стотинки.Луканка и суджук по 3.60лв.Да сравняваме цените при минимална заплата 130лв към 1985 година

Свинското ще се внася от Германия, Испания и други страни. И без това и сега много големи вериги внасят предимно от чужбина.

Убиват нашите прасета,за да продават техните.Щом нашите полутици им позволяват,явно им е изгодно,комисионнниОбречени на унищожение на животни и народ

В Германия има излишък от свинско и млечни произведения, Полша не може да си изнесе в Русия пилешкото, яйцата, гъбите и ябълките, САЩ има голян военен резерв от свинско месо, които Китай не иска да купи. Най-добре е да станем вегетарианци, поне временно. И да купуваме от пазара.

Абе отде ви навъждат такива бе. Мухъл ти е в главата. Вземи ходи учи билогоя ли фармацефтика ли, че след едно пет години да ходиш да работиш там дето ваксина да се направи а не да да си изнасяш важното мнение в ефира ... глупакоооо

Бе кой германец щти пусне да му ядеш свинкята бре. Ти нещо си се схванал в главата.

а ако собственикът е решил да ги зарази умишлено? нали държавата ги плаща после

Схеми схеми схеми

Схеми в главата на неукия и простия. Това са ти схемите. Земи се научи, попрочети. Щраус с главата в пчсъка и калта.

Подобен проблем с африканската чума по свинете имаше една от прибалтийските държави. Струва ми се, че беше Литва. Там за да решат проблема ликвидираха 14 000 животни. В България са ликвидирани 140 000 ! Защо е така?! Някой има ли смислено обяснение?

Кой ти дава да му колнеш праса бре. А като удри камбаната прасчо къде ще го фърли. Ей такива работи и 300 000 прасета да се изтрепаят пак се тая. У нас сме ларж и на височайшите акъла не следваме. Кат ни кажат нещо ний си знаем да не го правим. После мрън, прасета няма...

Тази ферма ако не се лъжа, доставя свинско за Билла. Това ако не е сценарии, за ликвидиране на свиневъдството, аз не знам. Къде ще отидат тези хиляди животни?

Днес да затворим свиневъдството. Скоро и държавата.

Доскоро купувах месо и кайма от Билла. Харесваме го заради истинския вкус, очевидно защото е българско. Напоследък не смея да купувам, защото вече не знам откъде идва свинското. След вноса от Полша на заразено месо, пилешко също не купувам. Много ме интересува с какво месо храни децата си министърката на земеделието и храните, за да започна и аз да се снабдявам от същите магазини.

Свинското месо удря 18,20 лева.Да ни е честито.Нали инфлацията е само 3,4 %

Излязоха от БАБХ да протестират за пари, ето дават им 24 хиляди животни по 50 лева всяко, милион и двеста хиляди да са им честити, убийци.

Ваксина за АЧС СЪЩЕСТВУВА и това е известно от месец април миналата година: https://www.globalmeatnews.com/Article/2019/05/14/Potential-African-Swine-Fever-vaccine-developed https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00137/full Продължавайте да търкате, подлоги ...

Е нали ваксините са лоши бре. Нямало да се слагат щото така печелили ... нам кои си. Няма вакси. Няма прасета. Само прост народ гладен. На картофните ниви одете.

Все пак ще извършите Дяволското си решение ! Зашо не изпратихте проби от болни прасета в Неутрална Лабалатория и те да кажат дали са болни , а вярвате на Лъжлива Българска лабалатория ,която се съгласява с всякакви проби за солидни комисиони , около 10% ! Скоро мълчаливи Българи ще ядем 10 годишно , свинско месо от Европа по 20 лева , да ви е сладко !

Те лъжат като цигани и че ваксина няма, което НЕ Е ВЯРНО, ти за такива подробности си се захванал ... заданието е спуснато по веригата и в момента се изпълнява.

Давай яж крави. Като свършат на пилета, па кат свършат на ... боб. Смилянски...

За Новогодишните празници не можах да намеря българско месо. Купих свински котлети с хубав външен вид. На опаковката пишеше Внос от Франция. След термичната обработка се смалиха 8 пъти и загубиха всякакъв вкус. Изяде ги кучката Сара с отвращение.

И го хвърлих в кофата, даже на животните си не го дадох

Френското е боклук. Само един път купих от един склад на едро в Плевен. По-безвкусно месо не бях ял. Представям си на колко години е било и какви химикали е имало. Държавата ни се управлява от престъпници и предатели!

Глупости пишеш. Просто глупости. Ама много прости и много глупости.

Прасчо, добре ли си?

Така и не казаха от къде внесоха тоя път евтиното свинско. Явно е и в голямо количество, щом така ударно разчистват пазара.

Поредното унищожение на българското живодновъдство.Целта е ясна -да внасяме от Европа.Ще ядем боклуците от Аржентина и Бразилия ,а после ще се оплакваме от болни хора.Здравето най-много зависи от качествена храна.

Само у нас ,,герберска чума,,а в други страни няма ли.Толкова много прасета,бог да ги накаже ,нямат милост нито към животни ,нито към хората.Проклети да са.А защо не ги ваксинират?????

Ти вакса имаш ли. Или ще направиш ли? Нали си многo умен. Тарикат си ... Фани се и егати и парите ше направиш.

Ми недей да ядеш свинско от чужбина бре. Тарикат.

Най-хубавото вино е от Асеновград, Пенливо и горчиво на вкус и аромат. Най-хубавото вино за жега или студ. най-хубавото вино нарича се Мавруд. Сто земи, сто държави съм обиколил, но такова вино още нийде не съм пил. Комунистите не разбират нищо от вино. Заради дивотиите на Горбачов унищожиха лозята.

Такива като теб през соца са били в психиатрията и правилно! А при Фюрера са били разстрелвани. Също много правилно. В днешно време обаче даже получават пари, за да плещят глупости в нета.

С Мавруд и Шушана мога да изкарам 100 години. Смърт на комунизма.

Свършиха париците покрай празниците и са налага да поработваш в почивните дни, а?

Да не задуха в кашона, клошар?

Повече зеленчуци и плодове и внос на скариди и кенгуру ..

Най-хубавото вино е от Асеновград, Пенливо и горчиво на вкус и аромат. Най-хубавото вино за жега или студ. най-хубавото вино нарича се Мавруд.

Ай хубавото вино е посдареното, а най красивата жена е тази с която се събуждаш!

Оше 24 хиляди Щерюпитека ще намерят смърта си в кочината.ха.ха.ха

Да избият 24 000 прасета с "предположение", че гризачите са виновни ( не тези, които гризкат в Парламента "сиренцето" на Америка и ЕС ) ?! Като, че ли по времето на Борис III, когато България е била 7-мата по икономика държава в Европа не е имала гризачи тогава !! Върло предателство, оголихме си животновъдството, избихме си животните, а сега монополистките кръгове на властта ще правят пачки от внос на трупно месо откъде ли не !!! Верно е, че Такава държава нема - 13-та година на цедилката на ЕС !!!

Казват,че трупно месо не се внасяло в БГ , само обрезки ,може и да не е така ?

И си прави извода за боклука при храната, която внасят и сервират на масата на всяко бг детр

И сега какво? Да оставим нещата на Господ.....според някои другари по отдолу.Бацето бил виновен. Е той разбира от пожари, а не от свине.Май нямаме и вет. лекари достатъчно.Утре ако ни удари тайфуна ,,Мира-Пира" .....Бацето , че е виновен,понеже синоптиците също са дефицит у БГ-то.

Не тайфунът ,,Мира-Пира" а сушата ще ни досъсипе.Защото язовирите са празни,разрешиха на часни фирми да изсекат хиляди декари гори,запалиха и унищожиха хиляди декари, арендатори отровиха почвата,умориха пчели,дребни гризачи в полята,еко системата отиде а кино.Някой да е чул да се е засадило поне 1 дърво там дето е минала гола сеч? Няма дъждове,няма сняг - ето декември е като пролетен месец,никаква влага не отива в земята. Баво но сигурно се превръщаме в пустиня...

Днеска сме 3 милиона с циганите партийците от гроб

Е, айде ся!! Га бях от БСПту бях убав, сиа "мръсен мангал". Аааа!!!!!

Проблемът не е в това от какво разбира, проблемът е, че не разбира от управление, няма подходящи хора и гафовете им следват един след друг. Сега шета из цяла България, за да води приятелски разговори, белким така компенсира безобразията, които следват ден след ден и хората вече са наясно накъде върви страната ни.

И кой ще вземе комисионните за внос на свинско?!

За да ги върнат през изсипаните им черва като се обесят за предателствата си

В миналото народът ни е ял много малко месо, с изключение на коледното прасе. По време на кризи и войни - изибщо не са яли месо.Спазвали са всички пости - без месо и т .н Това не е попречило хората да са били дълголетници и може би по-здрави от сегашното поколение. Ами какъв е проблемът просто да НЕ купуваме вносни меса поне 2-3 месеца вносно свинско , пък и други вносни замразени боклуци ,да не говорим за салами и наденици дето и кучетата и котките им се мръщат ?

Дълголетници били със средна продължителност на живота около 40 години..... Като ги пишете тия глупости вирвате ли си? Сегашния дълъг живот до над 70 средно е основно заради хигиената и антибиотиците. Преди 100 години е било късмет да изкарате до 50 годишна възраст. Я нещо развалено ще хапнете. Я някоя бактерия ще ви събори.......

Глупости говориш,дедите и прадедите ми са живели по над 90 години ,знам си ги поименно до 5-то поколение

По долу някой дрънка доста глупости....говори ти се за средна продължителност на живота...разбира се че преди 100г. хората са живеели по кратко...хванеш сериозна настинка и си в гроба...да не говорим за грип, туберкулоза, шарка и т.н. помнел бил дядовците....посмали малко...разбира че ще има хора доживели 90г. или 100г. по онова време, но всикчи други са си заминали на по 50г. И сега има хора умиращи в съня си по на 45-50г. но като цялото те са много малко.....затова всчики страни със стандарт на живот над средния вдигат пенсионната възраст...защото хората живеят по-дълго

Аз пак да запитам: колко домашни прасета в БГ умряха от т.нар. "свинска чума". Този професор Паскал вервам знае.

тука рита срещу целия си народ т.е. плюе срещу вятъра, т.е. плюе яко себе си

Гербаджийско партиен Сопол ли е. Те скоро ще плащат с кръвта си

Хапчетата са си пропуснали някои гледам ?

Да ти Е.П.М !!

Аз при твоята вече бях, но пък ти си мечтай, лошо няма!

Който пречи на вноса на 40десет годишно Белгийско трябва да умре. Заповед на Тиквата гадна и особено Мръсна.

Тиквата е просто изпълнител ...

Някои индивиди са за разстрел, но не и прасетата! 99.99% от прасетата за здрави и не са заразени!

Никой не знае с какво ни пръскат, така че никой не може да гарантира нищо нито за живота на хората, нито за животните, нито за растенията

Заразата е станала , защото преди са скрити някои истини, но това си е било ОТСРОЧКА. Сега....,,Нема лабаво"....Така пък др. Живков ви говореше другари, та разсмиваше и разплкваше цялата държава. Днес....нещата се повтарят, но само за 24000 прасета. Преди 1989г. целият свински сектор в БГ-то щеше да пострада.Евтиното и далаверата винаги излизат скъпо дори при недоносения социализъм...

Няма такава държава просто! Сама да си унищожава животновъдството. Сигурно само украинците са по-прости от нас.

Първите "заразени" бяха от фуража, после от румънските туристи, после от дивите прасета, сега от гризачите, последните щяха да бъдат от водата, но …..тя стана кът както за хората, така и животните. Тогава остават международните въздушни течения. Лоша работа за народа, добра за някои бизнесмени.

нещо да е лошо за народа, и да се счита, че е добро за "бизнесмена". "добро" ще е само един път, за втори път - няма да има

Това се отнася за нормалните хора, живеещи в нормална държава. В БТ не е така, тук си говорим само, по улиците е тихо.

Аз виждам само разпръскващи химически и биологически атаки самолети като погледна небето докъдето ми стига погледа, за които ако се обадиш на 112 ще ти кажат че нямали идея кви са и кво пръскат.....представи си колко е зле положението и колко си оставете на произвола в превзета от чужда армия държава и без национална сигурност и собствена армия...или такива които са обърнати срещу тебе и народа

Зрителните халюцинации са първите признаци на задълбочаваща се деменция ! Общо взето е нелечимо !

Да не пропуснат 240-те в парламента! Плюс прасетата по всички общини ...

zaho47

Пропуснали са само една истинска родна свиня!

Като свършите със всички животни, започвайте с хората. И без това остават все по-малко.

30% от хората вече са или изгонени или починали преждевременно. Само за 30 години! Още 20 години и всичко ще е приключило.

А не 30% , ако бяха са 30% щеше да има надежда за репопулация, а сега дори не може да се възстанови нацията

Над Софияи страната има стотици военни самолети и химическа атака от дни и всички траят.

Изгоря диспансера и сега свободно си джиткаш в нета, а?

Обърни тия зъркели нагоре и гледай , а после отвори уста по- широко и дишай та пукни по- бързо...

Това, че виждаш дима от родният си диспансер, нищо не значи!

Геноцидът продължава - предния началник го скриха, сега този ще продължи докато стане неудобен и така докато се унищожи отрасъла !

И да е нямало чума някой ни е "помогнал" в заразяването.Двоен удар-от една страна поредното отклоняване на вниманието от хуманитарната катастрофа с водата в Перник и в останалите части от страната и доубиване на животновъдството ни след измислените птичи грип,луда крава и сега,ето заповядайте и чума.Чумата е ГЕРБ, която с некадърниците се и недоучили корумпирани продажници.

   Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал…

Така! Умъртвяват всички прасета в България, за да могат да внасят още повече месо от Испания и Ирландия. В нашите супермаркети - Кауфланд, Лидл, Фантастико вече има само месо оттам. Техните фермери получават дотации от държавите, а и ние им помагаме. За да унищожим нашието животновъдство. Браво!

А сега се поинтересувай в Испания кога още избиха прасетата заради африканската чума?

По времето, когато ти си бил още девствен отзад.

За разлика от теб още съм :)

Пак асоциираш със себе си ? Сефте :)

Това е много тревожно. Майната му на свинското, но не трябва ли всички превантивни мерки да се вземат преди заразяването - имам предвид засилена охрана на свинекомплекса - непосредствена и разширена - съответно на 3 и на 10 км? Ще изчакат ли останалите свинекомплекси у нас да се случи с тях същото и тогава да започнат превенция тип- след дъжд качулка?

Предлагам всички гризачи в свинефермите да бъдат унищожавани с АК47. Ако това не помогне, с РПГ.

Умъртвяват всички жители на България

След, "Африканската чума", ще дойде "Птичият грип", след него "Лудата крава", след тях "Шап" , болест по овцете и.т.н...!!;)) Лидъл, Била, Пени, Метро, Кауфланд са "Европейски вериги" ...ТЕ ...трябва да работят с "ВНОС на Tехни продукти" и печалбите да отиват в Tехните държави!!??;)) ...ЗАТВАРЯХМЕ глави 29-30 на брой, при "приемането" ни в ЕС , в тях имаше "изисквания": ...ЗАТВАРЯТЕ си ПРОИЗВОДСТВОТО , съсипвате си Селското стопанство , затваряте си ядрените реактори , ПРОДАВАТЕ ни Тецовете си , Електро-разпределителните си дружества , рафинерията си , авиокомпанията си и.т.н... ЗА ДА НЕ СТЕ НИ КОНКУРЕНЦИЯ , а НИЕ ще ви ВЗЕМЕМ РАБОТНАТА РЪКА (Младите хора ) ще ви пуснем без ВИЗИ да пътувате и да РАБОТИТЕ за нашите икономики ???? Летищата , пристанищата , язовирите и водоемите ще ви ги ВЗЕМЕМ на концесия , АКО нямате пари да ЯДЕТЕ , ще ви ДАВАМЕ КРЕДИТИ от нашите банки...и.т.н ...МАЗНИ..... ЕВРЕЙСКИ ВРЪТКИ !!;)) Това е ЦЕНАТА която ПЛАЩА ГАНЮ за членството си в ЕС -то....ПЛЮС ...около 600 милиона ЕВРО (вноска СУХА ПАРА -КЕШ ) ВСЯКА ГОДИНА ...за Европейските Фондове (Взаимно-спомагателната каса)!!!;))

Англичаните, изглежда се усетиха ???;))

Вода няма, свинско няма , пари няма ...Затова и хора НЯМА !! Само политици и цигани остават!!!;))

Плаща 600 млн и взима безвъзмездно 20 млрд? Егати загубата казваш?

"Безвъзмезно "ли казваш ??? Ако, си ходил на училище и си "учил смятане" ....направи една сметка за загубата от БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ и РАБОТНА РЪКА на 2.5 милиона българи ??? Ще се ПОБЪРКАШ , ако го сметнеш !!! Не си МИСЛИ , че тези КОИТО ти "дават 20 милиарда" са ПО ПРОСТИ от ТЕБ!!! Смешен ..ДЕБИЛ!!!;))

на малашевци

Ами това, че си силно тъпичък е нелечимо! Ако сметнеш къде щяхме да сме ако не бяхме минали през съветско робство щеше да се самообесиш сигурно?

Поне не е платено смучещо пИдалче като тебе, боклук.

Самоизтъкваш се какъв си постоянно гледам?

Не, просто мразя обратни гербри - мангали като павелчо.

Каквото и да ви говорят некадърните калинки на Тиквата и отчайващо некомпетентната и корумпирана танева, знайте, че ви лъжат. Ваксина за АЧС СЪЩЕСТВУВА и това е известно от месец април миналата година: https://www.globalmeatnews.com/Article/2019/05/14/Potential-African-Swine-Fever-vaccine-developed https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00137/full По - нататък коментарът, мисля, е излишен ...

Е, в такъв случай защо собствениците не са си ваксинирали хайванчетата? Сигурно защото парите от застраховките са си едни доста лесни пари? Та толкова по въпроса драги Ми Смехурко!

А да, забравих ... и подвижните инсинератори са на "наши" (гербави) хора, които ще получат едни пари от държавата.

Защото "Бойко е кръстник на свиневъдите" в БГ.

Е на теб сокола нали от теца по партийна линия ти спуска? Кво те мъчи? пп - винаги съм се чудел, колко нагъл трябва да е някой рязан мангал та да се отъждествява с Вазов герой?

Сопола го втъква редовно на Вожда ти, когато кмета на Симитли го няма, мека китко с цигански произход ... мен не ме брой в еднополовите ви оргии. И от 50 отрепки като теб произхода да събереш, толкова Българин като мен няма да станеш. Мръсна герберастко-мангалска свиня - гейзер павел.

Защото им забраниха! Ваксините били вредни за месото после. Аман от заблудени гербери...

Абре павелчо, не трябва ли вече да си на магистралата? Работният ден започна ... като си изработиш надника, мини през централата на БКП2 (ГЕРБ) за нови флашки, че тези вече никой не им хваша дикиш.

Ти нали си там бе смешко и жънеш ?

Герберастите така ли му викате вече на гълтането? Не знаех ... но поне няма да те мисля, днешната надница ще я изкараш. Да не забравиш да смениш и опорките след това, гейзер.

Ще загробват труповете. А в Шумен има екарисаж. Гарантирано от ГЕРБ.

По времето на Бай ТОшо няма нито грип по пилетата нито чума по прасетата. България беше един от големите износилите на агнишко за Близкия изток. Ще ревете вие и със свещ ще ревете на гроба му да стане и да оправи държавата...

цървул, по времето на правешкия циганин Яшар/ Т Живков, всички живеехте в кафез, като кокошки, и на границата отстрелваха който се опита да избяга

Чистото обгазяване и днес, гледайте пръскачки те в небето и си облечете новите дрехи за у гробищата....смърди та се не трае всички избухнаха във възпаления и тумори, включително и ти....не си дошъл да те прегледам да ти покаже и твоя тумор

Съвсем няма да има родно свинско, но ще има отровени почви, тези хиляди трупове къде ще ги загробят? Малко са предишните убити, сега пак. Място не остана за тях.