На фронт 50 км се водят сражения в Източна Украйна

Най-малко трима души са убити родължаващите тежки сражения в Източна Украйна между правителствените сили и проруските сепаратисти.

Обратно в новината

Коментари - На фронт 50 км се водят сражения в Източна Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само боя ще усмири киевските мутрафони и бандюги!

Който не иска мира, плучава секира...тази погоиворка се отнася за укрите!

ПЕТ МИЛЯРДА ДОЛАРА ДАДЕНИ СА ЦВЕТНАТА РЕВОЛУЦИЯ В УКРАЙНА ,ОТИДОХА НА ВЯТЪРА,ОТНОШЕНИЯТА НА УКРАЙНА СЪС ЗАПАДА СА ,КАТО ПРИЛАСТЕНА И ИЗОСТАВЕНА,УКРАИНЦИТЕ БАВНО ЗАПОЧНАХА ДА РАЗБИРАТ ,ЧЕ ВСИЧКО Е БИЛО САМО ИГРА

За някои играта е с прикуп - чернозема го докара Карл Билдт в Швеция. Сланцевият газ е за Хантър Байдън. А Крим трябавше да е за Пентагона, но се случи ядец.

Събуди НАТО и си гарантира украинска омраза по-голяма от тази на ирландските републиканци към английската корона. Добре че поне в руската икономика всичко е ..Оо, шш*%€

Давайте до Киев и после към нас да изчистите авгиевите обори тук...

Върви си русия. Явно не си българин.

Българите сме с Русия. Вие платените соросоиди трябва да вървите натам в Сибир, защото в лагерите трябва да се копа уранова руда, за мирната ядрена енергия в Белене.

Да се чете: ...правителствените сили, т.е профашистките такива!!! Грешка на редактора.

Сталин и Хитлер са били 2 години съюзници (1939-1941). Руснаците са вдигали наздравици за немските победи на запад.

А година преди това през 1938 Хитлер е бил съюзник на Англия при Мюнхенския сговор. Просто Сталин чисто стратегически е изтеглил границите със 150 км на запад, което се оказа решаващо германските фашисти да затънат в руската зима през 1941 пред Москва.

Руската армия в Донбас унищожиха украинския град Авдеевка. На руснаците население не им трябва. Само територията

Пробългарски сепаратисти водени от главатаря им Христо Ботев отвлякоха речен параход и извършиха вероломно нахлуване в суверенна империя. А за подбудителя Васил Иванов Кунчев може да се каже, че е рушител на държавността. Как Ви звучи ДЖУРНАЛЯ!

Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат .......

Единственият начин фашагата Путлер да напомни за себе си е чрез нови убийства и разрушения!! Това е начина да накара нормалният свят да му обърне внимание. Като не ми обръщате внимание аз ще накарам убийците ми в Украйна да се раздвижат, ей сега им праща, нови боеприпаси и оръжия!! да изтрепят малко мирни жители. Тоя Тръмп какво се прави ,че не ме забелязва, всички само за него говорят?? Мен ме изолираха в последна глуха, затова ще направя малко убийства.

Трябва да си маса комплексар, щото да изкензаш некфа простотия и сам одмя да си ѝ плеснеш плюсче. Но пък... нормално - твое си е, харесва си ти как смърди...

Защо руснаците не оставят на мира украинците, грузинците, молдовците? Никой никъде не ги иска тия сволочи?

Комай навсякъде ги искат, а?! Щото Осетия, Крим, Абхазия, Приднестровието - протести срещу Русия няма. Нещо повече - хората искат още по-тясно обвързване с Русия. Навсякъде.

Не се пенета. Този конфликт гори с американски пари или както се изрази еднин американски военнен "с нащо злато и с тяхната кръв". Щом Чичко Тръмп спре парите - както се очертава да направи - ще видите как в Украйна ще настъпи мир след 24 часа. Язък само за загиналите!

Има да чакаш!! Уведоми ни когато Тръмп спре тези фантасмагорични американски пари!!

Цивилизованият свят няма да допусне терористите да провалят най голямата европейска държава. Проблемът на единна, неделима и демократична Украйна е че водена от присъщото си човеколюбие не може да пусне най могъщата европейска армия срещу терористите за да не причини страдания на беззащитното мирно население. Ползвайки тази слабост терористите непрекъснато устройват провокация при които биват убити много хора. Изходът е само един премахване базата на терористите а тя е руският език. Пълна забрана на руският език ще прекъсне пътя за проникване на терористичните идеи.

Ха,ха,ха !!! Ти не си "един демократ", а "един глупак" ! Коя е тази най-могъща европейска армия, която искаш да се пусне срещу опълченците ? Аз се сещам само за една армия по тези земи, която преди време беше известна с това, че влизаше от един "чувал" в друг "чувал" организиран от опълченците.

Като говориш за опълченците имаш предвид руската армия нали?? Щото такова нещо като опълченци няма има руски агресори!! Какви са тия опълченци от Русия?? Няма такова животно. Опълченците когато бяха сами, украинците ги бяха насмели до границата и тогава Путлер вкара 20000 руски войници в Украйна. Това беше август 2014.

Ако има нещо може би вярно в брътвежа който си постнал, то това е че май наистина ще се окаже,че тази сбирщина наречена украинска армия е най мощната европейска армия. Не защото е армия изобщо, ами защото европейските армии не са дори и това.

В моргах Донецка находится 42 тела военных РФ, - ГУР Минобороны "В связи с весомыми боевыми потерями, критическим снижением морально-психологического состояния личного состава и частичной потерей управления, подразделения 11 отдельного мотострелкового полка (Макеевка) 1 АК ВС РФ возглавили российские кадровые офицеры", - отметили в пресс-службе ГУР Минобороны.

Заблудените путинофили да не четат само рубладжийски сайтове като Dir,а да потърсят и други източници на информация.Ако разбира се искат да научат какво се случва в действителност и ако държат мозъците им да не бъдат промивани с лъжи и изопачаване на фактите.

След пердаха който изядоха руските фашисти са дали писмени гаранции за прекратяване на обстрела над мирните жители!!

Война, ръйшли, между Русия и усрайна. Резултатът засега: - усрайна е загубила около 10% от територията си, около 30% от населението, дала е 30-40 хиляди военни жертви и е в тотален икономически колапс. - Русия... още не се е включила във войната. Майтапи от усраинската телевизия, преди да ги забранят.

Виждал ли си картата на Украйна?? 10%?? Вие сте тъпи нали знаете? 30% от населението?? Колко е това 30% от 40 милиона?? 3-4 хиляди военни жертви може!! Руският са дали към 20000 жертви и също толкова ранени!!

Ура,ако все така върви "великата армия" на Укрите сами ще унищожат всичките Рашки проблема е къде ще ги копат. Защо не си пиеш лекарствата не мога да разбера?

Украйна беше 50 милиона. Сега е около 30 милиона. Комай си прав, че не съм сметнал правилно. Комай 40% от населението на Украйна е изчезнало. Всъщност не е изчезнало - преместило се е в Русия.

Укропите пак попаднаха в котел. Този път в Авдеевка. Фрау Меркел пристига по спешност да преговаря за примирие с опълченците

Российская сторона в СЦКК предоставила нам письменное подтверждение гарантий прекращения огня в Авдеевке, - Жебривский Какъв котел не козел?? Ха ха ха

След като украинците само попадат в котли и търпят поражения,защо Путлер още не е превзел Киев?Нали още през 2014 заплаши че може да го направи за 2 седмици?А защо издаде указ за засекретяване на човешките загуби при военни действия? За да скрие факта(признават го даже някои руски медии въпреки цензурата) че за по-малко от 3 години в Донбас са убити над 15 000 местни наемници и военни от редовната руска армия - повече отколкото за 10 години война в Афганистан.

Жителите на Авдеевка не искат да се евакуират защото са руснаци и се радват на братята си от Новорусия да ги освободят от бандеровско робство.

Ами то много руснаци от Украйна се бият в армията срещу руските терористи нападнали Украйна!! И как ще ги освобождават, нали уж украинците били атакували , пък после руснаците превземат територии?? Как става така?

Вероятно са ги нагънали на контраатака.

Вчера усраинските власти подготвиха евакуация на въпросната Авдеевка. Днес жителите на Авдеевка отказаха да се евакуират, което иде да покаже откъде идва според тях опасността за цивилните граждани - от усрайна. Между другото - те така си и наричат градчето - Авдеевка. Подобно на жителите на Днепропетровск, които продължават да наричат град Днепропетровск, а не Днепр, както усраинската власт се опита да го преименува. Даже билет за автобуса или за влака до Днепр не можете да си купите - предлагат се само за Днепропетровск. Ако искате да ходите в Днепр... нищо чудно и да ви понабият малко.

Това кой те излъга?? няма никаква евакуация!!

Защо е необходимо да се евакуира Авдеевка? Заради обстрелите на сепаратистите!

Това показва наистина кой е агресора , от Русия!!

Върви в Днепр и кажи че си русофил и наистина ще те набият и то много!!

На български се пише Днепър бандерец.

Абе най добре е да го прекръстят на Сталин!

Че нали затова е "много е важно участието ни в учения на НАТО в Черно море", барабар с Украйна! Те това е "диалогът с Русия", за който говори натовския бесепар в Брюксел! Като че ли не знае, че още когато стана ясно, че Великобритания изпраща ескадрения миноносец HMS Diamond в Черно море, украинската армия се разгърна и ожесточи още повече кървавите нападения и геноцида над Донбас? Ама не му идва на акъла, че тези натовски действия са фактическо насъскване и окуражаване на киевските нацита за този геноцид и че Б-я е в съучастие с НАТО, която подкрепя, въоръжава и обучава нацистките военизирани формирования и украинската армия за тези античовешки престъпления! Нашенският главнокомандващ и партията му уж бяха русофили, а там избиват руско население! И не войници от руската армия, както твърди лъжливата пропаганда и което бе опровергано и от Муженко, и от шефа на френското военно разузнаване, че даже и от Д.Тръмп, а най-вече жени, деца, старци! Явно русофилството им беше само колкото да излъжат хората да гласуват за да се докопат до властта и президентството, а сега учения с НАТО в подкрепа на киевските нацита! Ама не вижда нашенецът, че НАТО подкрепя масовото унищожение на народа, без когото сега щеше да си увива чалма и вместо пилот и президент, щеше да е в най-добрия случай баш ибрикчия! "Украинската армия се разгръща по периферията на Донецк и Ясиноватая съглашенията Минск -2 са в агония", писа Агора вокс, ама такава е и целта да бъдат провалени минските съглашения ("L'armée ukrainienne se déchaîne sur la périphérie de Donetsk et de Yasinovataya - Les accords de Minsk-2 sont à l'agonie", lundi 30 janvier - par Christelle Néant, AgoraVox).

Като те слуща човек и може да повярва, че руснаците ходят в оптуска в Украйназаедно с танковете си.

Ами вижте изявленията на шефа на украинския генщаб, ген. Виктор Моженко, вижте аудиенцията на шефа на френското военно разузнаване, ген. Кристоф Гомар пред Народното събрание на Франция, вижте и Тръмп: "Тръмп казва Путин не влиза в Украйна" ("Trump Says Putins Not Going Into Ukraine", July 31, 2016, New York Magazine), пък тогава пишете! Не го казвам аз, а световни авторитети!

Ние, българите трябва да си приберем нашите територии от Украйна - Бесарабия и Таврия. И ще имаме обща граница с Русия - Таврия-Крим, което желае горещо целият български народ.

Няма човек който да иска граница с фашистка Русия!!

ТРЯБВА ДА СПОМЕНЕМ ЗА ИЗБИТИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ТАВРИЙСКИ БЪЛГАРИ!

Англосаксонците ще воюват със славяните до последния украинец. После до поледния поляк, После до последния българин. И т.н.

Порошенко и компания, можеха да последват Клинтън, като мъже.Сега Украйна, ще плаща с убийства и разрушения.

Руските тролове прогресивно намаляват. Преди половин година подобна новина вече щеше да е събрала поне 500 коментара досега. Това може да значи само три неща - или парите за тролове свършиха, или видяха, че българите не им кълват на въдицата, или Путята вече се е отказал от хибридната война и ще се пробва с истинска такава. За начало - с Украйна. Ако мине, следват Финландия, Приднестровието и Молдова (защото не са членки на НАТО). Май онзи разговор с Тръмп не се е харесал на Късия.

радостна тенденция. Най-големия трол на НАТО в България. Как му беше името? А да, Плевнелиев. Вече не сред вас.

Здрасти Сорос! Какво прайш в чата бе? Свършиха ти париците за престъпна (протестна) мрежа ли, та ти си седнал на компа? Споко скоро Тръмп ще те уйдурдиса в задния двор на турското посолство!

Препоръчвам на коментиращите да прочетат историята на Украйните (3 на брой - народна, западна, социалистическа) плюс Хетманат от ПСВ, влизането в СССР, където реално е образувана сегашната Украйна. Че то онези не стигали до Черно Море. Веднага с влизането в СССР Ленин им подарява Новорусия. Огромна територия и целият им излас на Черно море. После и Сталин подарява спечеленото на запад и към Полша. Полша е компенсирана с територия на Германия. Как от някакви държавици, които преди дори май са се били помежду си, се образува Украйна. И как Крим е автономия! Нещо като Украйна в Русия. Законно ли е даването на Крим на Украйна? Законно ли да излезне така? Защо не се загрижиха за територялната цялост на СССР от запада? Защо Украйна не излезна на 6-8 държави, според обединението на територии? Как имат правото на самоопределение, а други не в същата ситуация?

Само руски фашисти за хода на цялата тази война стрелят с артилерия по населени места и по мирните жители!!

...малоруски фашисти...

Руските агресори прилагат подли номера и дезинформация за да заблуждават света.Нарочно разполагат артилерия в дворовете непосредствено до къщите на хората и оттам обстрелват украинските позиции.След неизбежния отговор обвиняват Украйна че "безпричинно бомбардира мирното население".

Хохлите вече се отказха от Крим. Ще се откажат и от Донбас. Одеса, Харков и Киев са си руски. След това Полша ще си вземе 6 области, които са нейни. Унгарците ще си приберат Закарпатието. И за румънците има, и за чехите ... Ние, българите, ако сме умни, ще си приберем Бесарабия и Таврия.

и навременна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Братле, с класическата Таврия нещата са малко сложни, но Горна Таврия може.

Покрай горна Таврия и останалата

Нали ви е ясно че Украинците също имат Ураган, Смерч и ГРАД и това като удари стотици декари земя завира буквално!! А украинските артилеристи са много по добри от руските. Не за първи път ги разплакват!! Колко руски курсанти си заминаха като Груз 200 за родните места.

Нито един.

Че нали Путин това чака - украинската армия да започне да обстрелва милионния град Донецк с "Град" и "Ураган". Това ще му даде правото да ги удари с "Калибри". Толкова ли не го разбирате това ...

Бог да ни е на помощ срещу руските окупатори!

И сега какво? Нали Германия и Франция са гаранти, че украинската армия ще си стои на нейните позиции. А украинските генерали сами си признават, че армията се опитва да завземе "мъртвата зона". Къде са европейските правдолюбци днес? Май са се изпокрили в мишите си дупки и чакат да видят какво ще стане. Дано на Путин му издържат нервите, иначе Украйна и Европа така ще го отнесат, че живите ще завиждат на мъртвите! А Поросенко? Поросенко няма друг вариант освен ВОЙНА СЪС СОБСТВЕННИЯ СИ НАРОД ...

Що лъжеш бе? Само руснаците са атакували украинците и никого обратното!! Докажи че не лъжеш?

Ами почети украинските медии. Заместитялят на МО на Украйна, Игор Павловски казва: " Днес, нашите момчета, лекам полека се придвижват напред ...." Четете!

На Германия и Франция изобщо не им е до Украйна, защото си имат Тръмп.

Наглостта и простотията на руснака и на българския комунист са безгранични и всеобхватни.

Явно Путин иска да завладее света ?!

Днес МВФ, трябваше да извърши поредният транш за Украйна. Това никъде, по новините, не го видях. Явно украинското правителство е намерило начин да отвлече обществеността, от собствената си некадърност.

МВФ трябва да са ти пратили уведомление, че са превели парите, за да се успокоиш. Те много се притесняват, че ти се притесняваш за транша.

И нашенските комунистически к*пелета са на този принцип.Обират държавата до шушка и после питат следващите, защо взимат заеми?!Лошото е, че има още по- тъпи к....та, които не могат на 2 магарета сеното да разделят.Ще се разпознаеш, предполагам?

Как руснаците от жилищните райони на Донецк обстрелват Авдеевка!! Като едни страхливци се крият сред мирните жители защото знаят че украинците няма да ударят по Донецк!! watch?v=oFpOMdlTGbM

Ордата са такива идиоти че снимат видео как от двора на детска градина руската артилерия стреля по жилищните райони на Авфеевка И не му пука че украинската артилерия след минута ще им изпрати адски отговор

Предлагам на Порошенко да възстанови ядрения статус на Украйна и да си върне Донбас и Крим

САЩ толкова пари платиха и толкова обещания дадоха, за да няма Украйна ядрен статут.

Братята украйнци са претрепали блядовете.СЛАВА УКРАЙНА-ГЕРОЯМ СЛАВА

Направо са им видели сметката, над 60 убити терористи в моргите на Донецк!! Украинците са дали 10-15 убити за 3-4 дни!! Убити руски командири.

Май руската армия официално и без да се прави повече на умряла лисица, ще нападне Украйна. Явно нещата в Русия вече са много зле, щом Путята се готви за такъв отчаян ход, който ще доведе до окончателна и тотална изолация на Русия, на фона на която сегашните санкции ще са като галене с перо.

Днес в Украйна, утре в България. Руския агресор не се спира пред нищо.

Чул те Господ!

93-ма, а?Съветските другари се успокояват с лъжи..Още малко и ще превземат Киев..Съвсем малко..

Нищо не се чува за Крим. Киев вече мълчи. Руски ли е, украински ли е...?? Генерал Радев каза, че над Крим се вее руски флаг, а Плевнелиев говореше някакви фантасмагории и стягаше военен флот

деца на рептилката клинтан *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хахахах ТАСС заяви!!! Последните две букви на ТАСС какво са.

Съветски съюз

Тъпи и изперкали Укри ! Време е Путин да покаже на Изродите на Потрошенко къде има доманти , бой по манерката и Полша да си върне своето , а Русия своето и всички Хазари и Укри на сапун !

Ами той нали им показва, ама все яде бой?? Както и сега!! Няма сили горкият, какво ще направи?

като все яде бой що украинците не са превзели още Донбас?!? Логика...говори ли ти нещо тази дума?

Проблемът на руснаците е, че все още приемат украинците за роднини, макар и малко откачили. Но има лек за всичко и Русия може да го приложи на Украйна за бързо освестяване

А защо не ги оставят на мира?? Всеки иска да се отърве от руснаците!! те нямат приятели.

И какво значи "да ги оставят намира" - да ги оставят да изколят и асимилират десет милиона руснаци и да разрешат сащ да си разположат ракетите на границата им!?

Няма такова нещо като украинци. Има 3 големи и различни етнографски групи над които е наложено от болшевиките на Ленин неетническото име украинци. Западенците са най-ополячената част около Лвов. Малорусия с център Киев с историческата левобрежна и деснобрежна Украйна и Новорусия - най-голямата и богата част на Украйна където живеят предимно етнически руснаци.

Скъпи русофили щом Донбас е добре , вие какво още търсите тука?

Ние сме си тука, вие сороспии те, платения файтон грантаджии, чий го търсите?

Щом един олигарх като Порошенко ти е като брат, Що скача срещу Пеевски?

Аз четох , че две бригади на укрите са ликвидирани...пък не знам един , двама убити ли , кво ли... Дано по-скоро видим Порошенко на въжето....

Фашиста путин вече го клати