В Дебалцево вече няма украински войски

Лидерът на т.нар Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че „прочистването“ на Дебалцево е завършено, като са убити около 3500 украински войници.

Обратно в новината

Коментари - В Дебалцево вече няма украински войски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО,БОЙЦИ.ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ.БОЙ ДО ДУПКА ПО ШИБАНИТЕ АМЕРИКАНСКИ КОПЕЛЕТА И УКРАИНСКИ ФАШИСТИ

В последните 20-на дни непрекъснато гледам руският канал 1, новините им, тъй като, нашите тв тиражираха, даже и с извънаредни емисии, световната новина за колесника....Не вярвам на очите си, като гледам как са въоръжени и снаряжени сепаратистите!!Нашите жалки остатъци от армия пред тях изглеждат като башибозук, с АК-47, най-вероятно въобще нямаме техните ПВО системи и системи за залпов огън!От всичко това ми става тъжно,що за държава сме с такава армия, какво НАТО, ние, освен за мисии за друго нищо не ставаме!Тъжно и страшно, господин Президент....

Че дир-а ще спре да тиражира тая очевидна партенка с 3500-те избити войници. Вярно, това си е откритие на дир-а, което го няма по нито едно друго издание, вкл. ултра про-натовските ежедневници. Но уви, вместо това, повтаряме очевидната лъжа до затъпяване. Един съвет... много е важно като се напъвате да се харесате на някой, да внимавате да не се наакате... като смешката с 3500-те избити за една нощ.

браво-хунтата да си иде в САЩ

.. Останаха само руски войски.

а какви са войските в Дебалцево, руски ли?

...До Надежда Христова -редактор..... Г-гьо, има Ваши съотечественици които слушат, четът и пишат и в други ( неСоросоидни ) СМИ.... съобразявайте се в лъжите си.... шото язък!!...

Така едно време, през Втората световна война бягаха немците, или имаше дълги колони военопленици!

Полека - лека и в половин Украйна няма да има украински войски... както е тръгнало!

Малее ама тия руснаците верно имат яко техника. Явно обаче не ги бива много щом само до Мариупол са стигнали.

Хора, като пишете глупости, поне прочете какво пишат вестниците от Европа и САЩ. Изоставате с информацията. The New York Times - "Украинските войски в Артьомовск безчинстват. Стрелят в центъра на града, пиянстват, хващат таксита и не си плащат, в ресторнтите си поръчват алкохол и не плащат притова стрелят в тавана, много от войниците, въоръжени пият на улиците, а танк си прави кръгчета. Когато кореспондента на The New York Times ги попитал какви ги вършат, пиян войник му отговорил, че така разпускат.

Тези украински бандити превземали и обирали Варна и други морски градове в 17-18 вв.Тогава те се казвали запорожски казаци.В край на 18 в. руска императрица Екатерина Втора изпратила ги на Кавказ и освободила България от този сган.

От снимките: трудно някой ще ме убеди, че тия с кърпите на лицето са "украински войници" ...

ПУТИН, ДОБЪР ИЛИ ЛОШ САМО ГОСПОД И ИСТОРИЯТА ЩЕ ГО СЪДИ!НО НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ОТРЕЧЕ ЕДНО НЕЩО: ВЪВ ВРЕМЕ НА СРИВ НА РУСКАТА ИКОНОМИКА,ТОЙ УСПЯ ДА НАЛОЖИ СИЛОВО СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА ,БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС САЩ,ЕВРОПА И НАТО!С ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ДЕБАЛЦЕВО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ СЦЕНАРИЯ, А ИМЕННО БЯХА ОЧЕРТАНИ НОВИТЕ "СТАРИ" ТЕРИТОРИИ ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ!ФАКТ!ПОРОШЕНКО МОЖЕ ДА СЕ ЖАЛИ И НА ПАПАТА ,НО ТОЙ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ПРИКЛЮЧИ С КАТАСТРОФАЛНА ЗАГУБА ЗА КИЕВ!ФАКТ!НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ЕДИН ДЕН ТОЙ И НЕГОВИТЕ АВЕРИ, БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! ЧАСТ ВТОРА -СЪС РАЗРЕШЕНИЕТО НА ПУТИН В ДЕМИЛИТАРИЗИРАНИТЕ ЗОНИ, ЩЕ БЪДАТ РАЗПОЛОЖЕНИ СИЛИ НА ООН..ЕЙ ТАКА ЗА УКРАСА И ДА ИГРАЯТ РОЛЯТА НА ПОГРАНИЧНИКИ! В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ КЪРВАВА ВОЙНА СПЕЧЕЛИХА ПАК САМО ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ-РУСИЯ И САЩ! РУСИЯ СИ ВЪРНА БОГАТИТЕ РАЙОНИ ДОНЕЦК И ДОНБАС, А САЩ ЩЕ ВЪОРЪЖАВАТ ПРЕСКЪПО ОСТАТЪЦИТЕ ОТ УКРАЙНА ,КОЯТО МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО БЪЛГАРИЯ, ЩЕ БЪДЕ ХВЪРЛЕНА НА ФИНАНСОВИТЕ ЛЪВОВЕ ОТ ЕС! ЗАДАВА СЕ НОВА СТУДЕНА ВОЙНА И ЗА НЕЩАСТИЕ НА УКРАЙНА,ТЯ ЩЕ ИГРАЕ РОЛЯТА НА ГЕРМАНИЯ СЛЕД ВСВ!

Абе ,тъпанари,защо не прекратихте огъня в 00часа?Лесно е да разстреляте човека в гърб...??????????????????????????? Нали разбрахте "КОЙ Е ПУТИН"-МАНИПУЛАТОРА и конците му ги дърпа друг...

ха да им е честито на сепаратистите :)) ... нека ядат кюмюра сега щото от Украйна надали ще получат нещо... Следващите 100 години само вражди и провокации... това е, а за санкциите срещу Русия не ми се мисли...

Кога са получавали нещо от киев? Само са давали.

Днес вече никой не оспорва кой е овладял Дебелцово. Но победата на опълченците в тази битка ми припомни една информация, която прочетох преди две седмици. В една медия прочетох за това, че британският клуб на ветераните от специалните части SAS е организирал допитване между своите членове за това, кои са най-боеспособните подразделения, които водят бойни действия в сегашните военни конфликти. Със своето гласуване ветераните от SAS са определили за най-добри подразделенията "Спарта" с командир "Моторола" и "Сомали" с командир "Гиви" от състава на опълченците от ДНР . Спомних си за тази информация сега, защото по онова време в един руски сайт прочетох изявление на зам. председателят на ДНР- Батурин, че опълченците са започнали действия за затваряне на котела около Дебалцево и отряд " Спарта" с командир "Моторола" вече води боеве в покрайнините на Дебалцово. Очевидно на оценката на ветераните от SAS може да се вярва.

в сайта на днр може да се видят останките от 128 бригада!

Радвам се,че ДебалцевЕ отново се нарича ДебалцевО !

Дреме ти на тебе за Дебалцево и Дебалцеве. Ти не знаеш куде се намира на картата Украйна. Просто повтаряш някакви тъпи мантри.

е и... ти като знаеш що не ходиш там да отмаряш???!!!

Както и да го въртим и сучим истината е такава. Печелившите са единствено тези дето произвеждат и продават оръжието-останалото е пушечно месо малко политика и много демагогия. Спретнаха си една война ала-Виетнам и сега бичат пачки и едните и другите олигарси. Това чудо там няма да свърши в близките 10 години. Камък върху камъка няма да остане и на много чугунени глави и от двете страни ще им белеят костите по поляните. Има равновесие между загубите от санкциите срещу олигарсите и печалбите им от продажбата на оръжие на кухите лейки дето се трепят един други. От другата страна на барикадата нещата са огледален образ на казаното по горе. Загубите от руски газ и пазари се покрива от печалбата на оръжието попаднало в ръцете на другите кухи лейки.

Ха днр не е вземала заеми, как плаща за оръжие това ли са новите опорни точки, че тези които се бият да защитят домовете си са със същия морал като тези биеще семда напълнят джоба на американските банки . няма място за сравнение.

Червен Трол. марш в Сибир

Сигурно пак ще скрият коментара, а това са линкове към някои западни вестници....ало ДИРЕ-еее не са руски...хайде стига с тоталитарната ценцура! The New York Times пише, че "извежането" на украинскиите войски не е било организирано, а е съпроводено от много загуби - http://www.nytimes.com/2015/02/19/world/europe/ukraine-confl ict-debaltseve.html?smid=tw-share&_r=2 Британската The Telegraph - Думите на Порошенко нямат нищо общо с действителността - "организираното извеждане на войските е било жалка картинка - върволица от изтощени и съсипани мъже на счупени коли" - http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/114 21405/Defeated-Ukrainians-take-the-road-of-life-on-their-ret reat-from-Debaltseve.html Channel 4 News - Стотици украински военни разказват истории, които могат да се обобщят в една дума ПОРАЖЕНИЕ

И щяха да излязат, ама друг път, ако не им бяха отворили коридор за изтегляне! Можеха там и да си ги закопаят, ама проявиха хуманизъм, но кой ли от демонократите ще го признае! Сега е важно да си траят и да не разлайват кучетата, че току виж се надигнали и други области. Малко им трябва на Одеса и Харков!

Укрите,при отстъплението си,са минирали всичко ,което са могли,даже жп гарата! Оставили са камари военна техника,която бунтовниците щели да възстановят и да ползват!

Силите на Киев са дали 40 убити и 50 ранени, и са загубили 10 единица бойна техника. Ама по 100. Не , че се радвам, умират невинни хора, но таз хамериканска подлога Педерасченко, хвърли народа на Украйна в една безмислена касапница.

Да бъдем честни, началото на войната срещу народа в източна Украйна беше поставено от Турчина и Яйцето. Но реално Поросьонко отнесе всички негативи от техните безумни действия.

kumalissa73@

Не е тайна че потрошенко е куклата на яйцето, който пък е куклата на сащ.

Няма и да има вече никакви американски наемници убийци на украинският народ! Няма да има и насилници, които да тормозят нашите сънародници българите от Бесарабието! Българите ще се подкрепяме винаги и заради себе си и заради бъдещето си и заради Левски!

Няма повод за радост. Братоубийствената война радва само американците, които спонсорираха протестите на Майдана заради гейополитически интереси.

има има ама са тези от мобилизациятя дето са им казали за независима украина и са останали по долни гащи>>>>>>>>>>>>всички укропи в киев са един голем боклук дето хората са смет и колкото повече убият то толкова по добре за sвинята насерко !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!да са проклети всички укрокопитеци до 9 коляно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

И Хатакистите да са проклети! И Путлер и путлерастите да са проклети! И комундрелите да са проклети!

млади нарцисе защото може да се изпотиш от напрежение и ще те хване грипа в мъгливия Албион. Нали там пишеше че работиш в руски ресторант ??

Албион-малбион, аз мой човек живея точно където си искам. Имам жилища на три континента, мухльо! А ти мърдал ли си от село някога?

ли какво различава маймуната от човека ?? В твоя случай с нищо, но не се отчайвай.

То къде ли има вече?

Смърт на фашизма и на Путлеризма! Да живея АЗ!!!!!

Браво! Смърт на фашизма!

"Навсякъде казаци се смеели, прегръщали се и позирали за снимки. Но една кола с казаци се натъкнала на противопехотна мина на около 200 метра от журналистите от АП и избухнала." Това ми звучи малко като някакъв анекдот. Щирлиц кво е правил?

А де я оная... как беше... Пъстрата лейка...? Да не е била и тя в Дебалцево да си поддържа фашизираната бандеровска паплач?

ДНР и ЛНР си имат вече Хамъри!!! Има снимки с техните знамена върху хамъри!!! Уропите от къде ги имат ???!!! Затова вече сащ неискат да им дават оръжие защото ще отиде при другите:)))))) А тези които се питат от къде бунтовниците имат оръжие това е хубав отговор!!!

вече се заформя следващия котел. близо до дебалцево градчето светлодарск,където са се събрали остатъците от дебалцевската групировк на всу,дето уж била отстъпила....там са още около 2000-2500 души.

Ако се вземат предвид броят на убитите съобщен от Захарченко и броят на "организирано" изтеглилите се , оповестен от Порошенко, то сметката излиза. Още в началото на битката за Дебалцево, опълченците съобщиха, че там са обкръжени около 8000 човека .

Точно там е манипулацията, че от самото начало се цитира тази цифра - 8000. Първо-да се изтъкне "героизма" на опълченците, второ да се преувеличат жертвите, с цел внасяне на смут и недоволство в Украйна.

Числото 10 000 беше казано от укро-бандеровците като численост на тяхната групировка в Дебалцево. Опълченците уточниха, когато обявиха затварянето на котела, че са обкръжили между 6000 и 8 000 украински войници, останалите са изтласкани и разгромени до село Светлина, или някакво такова име. Числата съвпадат, само се надявам избитите войници на бандеровцие да са само бандеровци фашизоиди и почти да няма свестни мобилизанти и патриоти. То, кой патриот ще се бие за властта на МВФ/СБ дето дере и смуче украинска кръв.

Прасенко търсел 87 украински войника които му се губили........... АБЕ ПРАСЕНКО ТИ КАЖИ КЪДЕ ИЗГУБИ 7000 укровойника В ДЕБАЛЦЕВО!!! Пък тогава търсия тия 87 човека!!!! Или викаш те веч са МОГИЛИЗИРАНИ и затова не ги търсиш?

Русия жали украинците повече, отколкото ги жалят новите им приятели. Цената на газа при Янукович беше последно 260 долара. После се вдигна на 385 долара, с отстъпка за зимен период. Увеличение с около 50%, да не го смятам... а МВФ/СБ вдигнаха цените на украинците с 280%, 5.5 пъти повече! МВФ/

И откога 280 % са 5,5 пъти? Явно на путлерастите толкова ви е и акъла. Тъпи и прости селяндури недоучили тип Т.Живков.

Всеки, освен нашмъркан майдаУн, ще разбере, че 280% е над 5.5 пъти повече от 50%.

Може ли да си толкова прост галош, чети малко преди да се изходиш...

Понеже си свикнал на да да, може ли да ти го отпера в дадалника.

Предлагаш да действаме като Хитлер, нали? Я кажи фашисти и си пий хапчетата.

Въпрос към Всички-Ни : - защо Тази тематика Измества Навсякъде дискусията относно Нещата у Нас ?

Защото нещата са свързани доста. Унас путлерастките боклуци, като видни национални предатели саботират и държвата ни и са готови за копейки да я заличат от световната история.

които се кланят на техния идол Бат Гойко пак искат да теглят заем!! За да крадат пак от народа евроговната!!!

Искаш да кажеш, че Путин иска да изтегли заема за българия и шантажира по някакъв начин Бойко да го направи?

Защото се води информационна война и путиновите тролове атакуват тук. Важно е да се съхрани България от руските "интереси", а междувременно да си оправяме и вътрешните бакии...

Явно днес всички болни на Волен роднини са тук.

Още малко информация за путлурастките лъжци. Киев-Москва 755 км по въздух Луганск-Москва 807 км по въздух. Айде сега викайте Не на НАТО и ЛайНаРите и ДришНяРите са за да бъде НАТО по-далече от Русия. Очаква се скоро "дърпащия столове" да подаде молба за членство в ЕС

Новината е, че съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Зорян Шкиряк е заявил, че украинските войски са се оттеглили, за да се подготвят за контранастъпление. Цитирам - "На някой може да му се струва, че се осъществяват грешни ходове, но това, което направихме вчера в никакъв случай не е поражение. В тази ситуация трябва да помним, че това е война, и по време на война е възможно тактическо отстъпление на войските, за да укпепим отбраната, да построим линията на фронта и безусловно да се подготвяме за контранастъпление"!!???. Кой иска да спре войната??? - А СЕГА КАЖЕТЕ, ЧЕ УКРАЙНА!!!! А Семьон Семьонченко, който е и депутат, обяви, че 17 батальона от доброволци на Националната гвардия са създали алтернативен ГЕН. ЩАБ, който няма да се подчинява на Украинското военно министерство.

Порошенко миналата седмица уверяваше,че Савченко,която корегираше огънят на артилеристите,когато убиха двамата журналисти,ще бъде включена в списъка на пленниците.След това Савченко ще бъде разменена срещу пленини опълченци. Какво се оказа обаче: -Европейският съд по защита правата на човека отхвърля молбата на Савченко да бъде освободена.Причина-няма нарушени нейни права.Фактът ,че Савченко е обявила гладна стачка не е основание да бъде предсрочно освободена,тъй като лицето само е взело решение да нанесе вреда на своето здраве -съдът в Москва е продължил задържането под арест на Савченко до 13 май 2015,тъй като следствените действия по двете дела срещу нея продължават Така че Савченко може да продължи шоуто и като иска може да даде живота си за Порошенко и Незалежната чрез гладна смърт.Тъкмо Порошенко ще се покаже пред камерите как й връчва посмъртно "Герой на Украйна"

Къде Е Сега Савченко, Колега ?

Където й е мястото-в ареста. И след като на янките посланика в Москва вчера тръгна да се прави на интересен и да иска нейното освобождение,интересно в качеството си на какъв,съдията определи задържането й да бъде удължено до 30 август

и техните подлоги тук в форума пиха един студен айрян от лайна:) Сега сладко примлясват и искат още:) Споко ще има и трети Иловайск и Дебалцево...Ма ще му викат Киев а след това и четвърти-Лвов!!! Споко платени господа еврофекали! Тепърва ще има да роните сълзи за вашите краварски господари:)

ти дам малко тоалетна хартия че съвсем се зацапа.

Хартията е за тези които ..... всичко.

от главата до петите си кафяв:)

"Вината на Путин и Русия е,че се противопоставиха на Американската империя, претендираща за световен хегемонизъм.Обявиха се против западното лицемерие, двойни стандарти и мошенничества.Без Русия няма сигурност в Европа" Гардиън/19.2.

Бихте ли изказали Вашите упътвания към 'наште' 'избранници'/'елит', Колега ?

Кметът на Сунгуррларе - Путин Акбар

"една кола с казаци се натъкнала на противопехотна мина на около 200 метра от журналистите от АП и избухнала. Един от пътниците загинал и един бил ранен." Това добре, схванахме скеча - пияни казаци не могат да карат американска кола, натрисат се, загиват, още по-добре. Само че една противопехотна мина може само да спука гумата на военна кола, от категорията на хъмви, особено. Да убие човек в колата пък съвсем не и е силата. Трябва да е била противотанкова мина. Иначе си остава волно наблюдение на "журналист от АП".

Украйна сега разбира какво е \МВФ.200% увеличение на газа.От 7 гривни за долар сега е 76.8 гривни за долар. Разбра какво е Америка, чийто принцип е: ВСИЧКО ЗА СЕБЕ СИ И НИЩО ЗА ДРУГИТЕ ! Съд за престъпното, незаконно правителство в Киев, изтривалка на САЩ, избиващо народа си!!!

286 % увеличение на тарифите за газ, 60% на парното. Вчера имаше изявление на шевката на Националната банка на Украйна. Това са били условията на МВФ, зада дадат на Украйна заем и Украйна е съгласна. Тарифите са за гражданите!!!! Разбраха украинците вече от светло европейско бъдеще и американска демокрация!!!! Да им е честито, защото ще продължават да скачат!!!

Нямаш никаква представа кави противопехотни мини има!! Има такива мини от типа Клеймор и МОН-50 дето правят БТР и БМП тата ан решето! Ма какво да се прост еврогей и това си е!!

Ами то с 'наште' Доказано-задунайские гайлайтеря ...

Интересно, ако укрпаинците знаеха какво ги чака от МВФ/СБ и др. дали щяха да зобат л..ните пирожки на сащанката, или щяха да я замерят с тях? МВФ повиши с над 280% газа тока и комуналните такси...

Бих предположил че Отдавна просто Си вършат Работата, и то Така - че Никога да Не допуснат 'изненадки' ала 'наште'.

Ще зобят и още как, нал някои си направиха милиони? Народа кой го пита?

Путлератче, що намесваш МВФ, като Русия и лично Путлер вдигна цената на газа за Украйна двойно.

Лъжловче, цената при янукович беше 260 долара, а при фашистите стана 385 с отстъпка за зимата. Къде го видя 2 пъти повишение?