ЕС обсъжда щетите от руското хранително ембарго

Европа обмисля как да реагира на забраната за доставки на хранителни продукти в Русия. Опасенията са за свръхпроизводство, срив на изкупните цени и фалити.

Обратно в новината

Коментари - ЕС обсъжда щетите от руското хранително ембарго | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Санкциите на ЕС към Русия отварят възможности пред руските фермери. Нека ЕС още малко да упражнява антируска пропаганда и ще се окаже, че европейските фермери са принудени да намалят производството си. Тогава може и да се появят чисти зеленчуци, плодове и месо.

Руснаците отдавна се готвят и очакват нещо такова .Те са свикнали на ограничения ,купонна система ,самозадоволяване.Преяждащия Запад никога не би разбрал тези хора които са готови да гладуват но да защитят страната си.Прекланям се пред тях .Ние също сме способни на чудеса в името на идеята да защитим страната си но ни лепсват истински водачи и идеи които да ни извлекат от блатото и запазят като народ.

Не може с такова старание да си отрежеш клона на който стоиш, с трион услужливо подаден ти от САЩ и после да пищиш, че си паднал!

Едностранното тълкуване на принципите на международното право на практика ги заличава и налага Закона на джунглата - "силен ли си - думата сал' тежи!" ю, както е казал поетът. За Косово може и то без референдум, за Крим - не може!

Драги радиослушатели, ще ви предадем решителния мач за класиране за световно първенство между отборите на България и Швеция..... Нашите момчета излизат на терена! ... Бербатов подава на Божинов, той на Петров. Точен пас към Бербатов, самостоятелен рейд, мощен удар и топката е във вратата! Браво Бербатов!!!... Петров поема, подава на Бербатов, самостоятелен рейд, удар ... и новопопадение драги слушатели!!! А сега много драматичен момент - футболистите на Швеция, излизат на терена!!! Точно така бяха нещата със санкциите. С налагането на руските, отбора на Швеция излезе на терена.

Първо се МИСЛИ ,но не с американоидните мозъци... Сега бития бит,...

Русия може без европа,европа не може без Русия!

Щом ЕС играе по свирката на САЩ-ще го духа под вода за да не се вдига пепел!! САЩ си внасят и изнасят стоки в Латинска Америка,!!А сега ЕС - каде?-- В Африка - да храни гладуващите!!И то даром!! Да ви и таковам политиката на ЕС!! Лошото е че и Б-я П А К е в кюпа на губещите!!

като ще има свръхпроизводство цените трябва да паднат. що трябва да се оплакваме от ниски цени ? така ще се повиши покупателната способност на народа , ше живне икономиката. все плюсове за БГ.

Русия може без европа,а дали европа може без Русия?

Икономиката на Русия е 1/10 част от тази на ЕС. Санкцийте трябва да се засилват докато Русия не бъде напълно изолирана и изхвърлена от всички международни организаций. Убий змийчето докато е още малко.

Колев, ти колко време на ден прекарваш в тоалетната? Час? това е само 1/24-та част от денонощието - пробвай колко време ще издържиш без нея.

Ама Европа добава към БВП и парите от проститутки и наркотрафиканти. Ако имаш шофор, който те кара на работа, ясно, добавя се трудът му. Ако сам караш колата - добавят твоя труд, нищо, че никой не е взел пари.

Русия ще издържи 100год с тези санкции , ами ние и европейските държави ? Ще има свърх производство на храни къде ще се продават , половината предприятия ще фалират , заради една шепа фашизирани евреи взели властта в Киев ! България трябва да се откаже от санкции , веднага е готова да се откаже Гърция ,защо ще слушаме САЩ и ЕС ! Президента да се извини на В.Путин или да подава оставка!!!!

Русия е кръгла Нула без залежите на газ и петрол!

Даже бих добавил - не една, а много кръгли нули :) Но благодарение на тези залежи пред тези много нули стои една единица!

Види се Мусала, бих си кръгла нула, без нищо отпред в часовете по химия. Щото Мусала щеше да си забелязал иначе последните два реда на Менделеевата таблица и щеше да знаеш, че там има едни безценни за електрониката и куп други индустрии елементи, чийто запаси в земната кора се оценяват на примерно един килограм....разпределен приблизително равно между Русия и Китай и далече не само това

Добре бе! Като санкциите на Русия срещу нас не ни засягали, като сме толкова цъфнали и вързали без Русия и суровините и пазарите й, какъв ни е проблемът? Що рИвем като вдовици за...? Кво се пенявите толкова? Нали вие "наказвахте" Путин? Ето сега той според вас се "самонаказва" - ми кефете се, бе! Що плюете, че не били прави руснаците? Или пак е поредната доза протестърско изкривено лицемерие? Аман от ролове и орки!

виж че новината е от итартасс, местят си го в крачолите в белите държави ква храна им купували мужиките

Някой беше казал, че с оръжието на санкциите ЕС ще си простреля единия крак.

За жалост, като нищо Русия може да фалира Европа. Просто САЩ го сложи много голям на Европа, като ги обърна срешу Русия. Ние пък разбира се пак сме си избрали губещата страна и то на гьола в тинята чак. Ще вдим като дойде зимата. Енергийните ресурсите са най-силната валута на Русия.

Ех...Европа, Европа....защо никога не вижда по-далеч от носа си....две световни войни не ти ли стигнаха?

Какви помощи, техните президенти и министри говориха досега срещу Русия и искаха сакнции, сега да се оправят. Да не забравяме и ролята на Плевнелиев с неговите недипломатични изказвания.

от тия санкции -в ЕС се омъстити добитъка

Без коментар кой е прав и кой крив в Украйна, не мога да разбера как ЕС взема решение да "наказва" по начин толкова опасен за самия него. Смешно е, че като изключим мненията на фанатиците, никой сега не може да твърди със сигурност, че Русия ще е по засегната от санкциите, отколкото самата Европа.

ти какво искаш,Запада да остави Путкин да превзема чужди територии?

Аз призовам Запада за пълна блокада и изолация на Русия!

Ти хохол ли си путьо ? Заради теб цяла Европа и опълченците от (Донецк !

още една комунистическа к*рва Путкин!

Браво! 99.9% от българите са против ЕС и САЩ. Аз пък си мислех, че са много по - малко.:)))) ДЕМП!

Напротив, русофилите в БГ сте една шепа комунистически боклуци! 100% от българите имигрират и ряботят е ЕУ и САЩ!

Еми тук не могат да си намерят работа и са принудени да емигрират. Вика му се икономически емингренти. Въпросът е дали след всички санкции и последващо развитие икономиката на ЕС няма да се свие порядъчно и те да са принудени да търсят ново място за живеене.

ами да, така е ! С вашите камъни по вашите глави !

На три пъти налагаха санкции на Русия, а от тяхна страна мълчание. Русия обаче веднъж наложи санкции на ЕС и САЩ, а такъв вой, писъци и хленч.

Хубавото е, че световната икономика е система, в която нищо не се губи. Току що чета, че в Холандските магазини и супермаркети се ограничава продажбата на сухо мляко за бебета, вследствие абнормално увеличено търсене от... Китаици ! Ето напр., от екстра печалбите от сухо мляко ще обезщетят загубите на производителите на чушки и домати, които не могат да си продадат продукцията на руснаците :)))

Време е ЕС да издуха супата. Да пита Обама, що са зле. Лицемери и подържниците им също.

Айде гърците вече го обърнаха на молби...чакаме, кой ще е следващия...

Дълго време САЩ и ЕС плюха в лицето на Русия, сега да духат супата. Дреме му на Путин за санкциите им, след договор с Китай за 500 млрд. долара. Русия, каквато и да е, е най-голямата държава в света, бе идиоти.

Браво на Путин, ще им разкаже играта на тъпите западни меки китки, ще си правят сокове от развалени продукти!

Тъпи юрогейове,накрая руснаците ще се хванат за оръжието и тогава ще видите едни хранителни стоки. Американосите дали пак ще дойдат да помагат месец преди края на войната,а?

ЧУК

Още нещо,много същественно! За Русия не е проблем да дотира транспорта на продукти от която и да е точка на света! Все пак са фрашкани с петрол!

ЧУК

Руската национална кунхя се състои от -ряпа,репички,зеле,картофи,краставици,просо,ечемик,пшеница! Меса-пилешко,свинско,телешко,гъше,патешко. Конско месо в Русия не се яде още от края на 13 век! В Русия домати започват да се отглеждат в края на 19 век! Върху характера на руската национална кухня голямо влияние оказват географските особенности на страната: изобилието на реки, езера и морета. С това се обяснява голямото количество рибни гозби и предястия. За храна са били често използвани много видове речни, езерни и морски риби. Отдавна древните руси са овладяли изкуството да приготвят осолена, пушена и сушена риба. В традиционната руска кухня са били разпространени най-разнообразни печива, варива и др. Кашите, приготвени в класическа руска печка, имат особен вкус. Именно поради тази причина в наши дни ястията от зърнено-житни култури е препоръчително да се готвят не на котлон, а във фурни или пещи. Особено вкусни са кашите от елда или жито с мляко и тиква. Тестените изделия в руската кулинария (пироги, кифлички, питки и т.н.) могат да бъдат приготвяни не само от брашно, но и от зърнени култури (краваи). Те са, може би, най-отличимия белег на руската национална кухня.

ЧУК

И черен хайвер с голямата лъжица ядат гадовете! Сега ще се понапълнят малко с аржентински вина и цитруси от Бразилия! Няма какво да ги мислим!

ЧУК

Обаче ЕС получава икономически гърчове от загубата на сигурен пазар за 13 милиарда еврота! Ха да им е честито!

милите, ще гладуват с черен хайвер и руска салата

Като те чете на човек да му се прияде:))

Кога ще гледаме ремейка на Империата отвръща на удара

Абе, като гледам, Русия е наложила санкции на целия нормален свят. И пак така, като гледам какви количества и откъде ли не са внасяни, няма как да не се запитам: Произвеждат ли въобще нещо в Русия или само разменят петрол и газ срещу всичко останало?

и изтъркано от употреба....... чудя как така ви плащат да повтаряте едно глупост по сто пъти като латерни

ЕС е 550-600 милиона,САЩ 300 -350 милиона,а популацията на планетата 6-7 милиарда.Та кое наръчаш "целият свят"?Малък е света на мравката.....

Човекът е написал "целият НОРМАЛЕН свят"!

FCK EU , FCK USA. На кой му е притрябвал Евро съюз и Хамерика ? Майната им. Ако не бяха половината държави от този ЕС още щяхме да сме на 3 морета нали ?

не бяха всичките - сега щяхме да цоцаме и от руските природни богатства до насита. И да ги изнасяме за други галактики...

Ха ха ха.Путин си реши проблема с европейските щастливи кокошки.Месата им пълни с антибиотици и плодове и зеленчуци пълни с пестициди и ГМО.С 1 куршум 4 заека.1-Отвърна да удара.2-Подпомага родното производство.3-Подпомага износа на приятелските за Русия страни.4-Запазва здравето на населението от нездравословните и вредни американски и европейски храни

Изгодата на путин и рф какво точно ни грее нас, българите? Ние трябва да се радваме, че путин се опитва да нанесе удар И НА БЪЛГАРИЯ? Какво искате да кажете- нека ви българи, понеже се откъснахте от ссср и вече не сте руска губерния? И да умрете от злоба, не можете да промените фактите- България НЕ Е руски сателит и руска губерния,а с злобното си отровно поведение в бг. форуми окончателно ОТВРАТИХТЕ БЪЛГАРИТЕ ОТ ВСИЧКИ РУСНАЦИ!

Сори..ама с дупене и навеждане до там го докарахме!И още продължаваме.Кой ни е крив,че сме пак от е..ната стр..упс от страната на булката....Щото все сме по-католици от папата!

BЪPKOЛAKЪT

Отнасят се с нас като федеративна част от ЕС, каквато в момента сме. Ако случайно си върнем някаква сянка от националната гордост и суверинитет може и да изискваме да се отнасят с нас като към българи и политически и търговски партньори, а не брюкселски лакеи...

по поръчка без грам мозък: Средна продължителност на живота за периода 2005-2010 г. (ООН): - общо / мъже / жени: САЩ - 78,2 / 75,6 / 80,8 Вбр - 79,4 / 77,2 / 81,6 Германия - 79,4 / 76,5 / 82,1 Франция - 80,7 / 77,1 / 84,1 Русия - 65,5 / 59,0 / 72,6 Украйна - 67,9 / 62,1 / 73,8 България - 72,7 / 69,2 / 76,2 Я кажи, дали качеството на храната и здравеопазването имат значение? Защото единствената друга причина за тази огромна разлика между Русия и Запада е Путин да избива тайно поданиците си повече от Сталин!

Абе рапон - я виж Тибет,Япония Грузия.В Тибет месо не ядат,а в Грузия всеки ден сланина и вино,после коняк и имат сигурно най много столетници на глава от населението!Генетика се казва обяснението батка!

"Канада и ЕС договориха детайлите на споразумението за свободна търговия 06.08.2014г. Според ЕК оценяваната в момента на близо 80 млрд. евро двустранна търговия може да скочи с 23%... инвестор.бг

Да....... Е.С. ще внася лед от Канада,и Канада ще внася пясък за плажовете си,от Е.С......... П.П. Преди да почнеш да ми "нареждаш"стоки,да ти напомня,че има само два начина за търговия между тях... По море и по въздух!! Нали си адвокат??Ако твоята специалност не е застрахователно или финансово,питай някой от твоите колеги,какво значи това-особено за малотрайните стоки... Или неимоверно скъп превоз,или половината от стоката за боклука!! И в двата случая,цената е"нерентабилна"!! Давам ти пример:-Гръцкият и Италиянският първокачествен(повтарям-първокачествен) зехтин който в ЕвропаТа се продава средно за 12 евра на литър,в САЩ и Канада(понеже зехтинът има специфични условия за превоз относно влажност,светлина,температура,та дори и друсане или клатене)излиза на дребно,средно 70 ДОЛАРА!!!!!!!!!!! Никой не може да то купи затова се продава в опаковки(стъклени шишета)от 250 Милилитра!!!!!!!

анонимен

Има начини за всичко! Има фиксирани клаузи за ФОБ и СИФ. Когато има желание и елементарна добронамереност между контрагентите по един договор, решение ВИНАГИ ще се намери!

Относно възможността за споразумението за свободна търговия между сащ и ес, намерих един материал, който по мое мнение е обективен и дава представа за нещата http://bleuprint.eu/trade/

Стоманените войни от миналия век са кратко описание на това което се случи при последния опита да се осъществи подобна утопия.

анонимен

Утопия или не- ако меркел реши, може да стане реалност. Към тази реалност путин тика ес. Всеки седнал да плаши българите с какво ли не- ама вие сте бедни, ама нямате нищо - за това си натискайте парцалите и т.н.Това отношение е отвратително! То подтиква не към самоунизяване, а към бунт и към желание да се намери изход от положението. Така, че - всичко е възможно в търсене на решение за откопчване от руската зависимост!

ЧУК

А през соца бяхме най-печелившите износители за СССр на имамбаялдъ-ИКРА,компоти от круши,ябълки,помодори,сирене,кашкавал,кисело мляко,плодове зеленчуци,кокошки и пилета.Офците яретата и агнетата се изнасяха в Арабия за долари! А руснаците плащаха за кило сплути домати ,ведро с петрол!

Сега им разправя Плевнокио,че ще му "анексират"апартамента на Черноморието,и има голяма вероятност да му платят в ритници и шамари.......

Да не говорим че туй дето идваше като стоки от Съюза ние ги преоформяхме с нови документи, понякога и без да разтоварваме стоките, и ги шиткахме за валута от второ направление.

Де го сега?... ;-)

на 1989 г. България изнасяше за СССР бройлери на цена 90 коп. (72 ст.) за килограм. У нас цената на замразените пилета тогава (вярно в търговската мрежа) беше 3,20 лв/кг!?!

Плащахме със стоки това което получавахме, просто щото нямахме пари да си го купим.

Не мога да разбера защо някои си мислят, че руснаците ще спрат газта. Това са пълни глупости. Ако нищо друго не ви прави впечатление забележете, че западните санкции касаят главно износа към Русия, а руските санкции също се отнасят главно до ограничаване на вноса от ЕС в един точно определен сектор. С една дума двата вида санкции действат в една посока - намаляване на производството в ЕС.

"...С една дума двата вида санкции действат в една посока - намаляване на производството в ЕС..." Това е вероятната цел на путин, но тази хипотеза не е факт - т.е. не се е реализирала. ЕС няма да намали производството си, защото е най-големият в света пазар.Ще има пренасочване на стоки и/или услуги от ес или към вътрешния ес пазар, или към американският континент- там не съществува само държавата сащ - и към азиатски партньори...

Това, което казвате по принцип е вярно, но на американския пазар трудно ще се увеличи износът на храни. От друга страна ние може и да спечелим от това - в супермаркетите е пълно с френски и немски картофи, които могат поевтинят. Това се отнася за всички храни с произход ЕС. Проблем, може да се появи при нашите производители.

dionisiosd@yahoo.com

Европейските стоки са скъпи за САЩ!!! А вътрешният пазар на ЕвропаТА може да поеме НУЛА увеличение на потребление на стоките!!!! Ако продължи тази ситуация,на края ще завиждаме на африканците........ Освен ако се съгласиш при тези цени на пазара,адвокатският ти хонорар да бъде 3 лева на час!! ТОЧКА!!!!!!

Аз пък искам рф/газпром да спре кранчето на газът за ЕС тази зима! България ИМА РЕСУРС да изкара зимата. а после- лятото- в българският държавен бюджет може да се влеят 3-5 МИЛИАРДА долара поради неизпълнение на договора на газпром:D И това е само малка България:) Я да видим какво става, ако ВСИЧКИ държави от ес поотделно предявят такива искове в арбитраж, какво ще стане;) И дали СЛЕД това газпром няма да загуби ЗАВИНАГИ ес пазар като пазарна ниша:) Смехориите,че рф/газпром ще откаже да плаща, нека ги говорят на необразованите руснаци, щото образованите знаят какво е неизпълнение на договор:D

Ти май не схващаш защо РФ може да врътне кранчето... ще ти подскажа - заради крадливата Украйна. И напъваш се пак с някакви неотнасящи се към реалната ситуация лични пожелания. Но не се плаши, Украйна няма да се предаде, сама ще затвори транзита. За ттози казус нещо да кажеш ли?

анонимен

ВСЕКИ ВТОРИ КОМЕНТАР НА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ Е СЪС СЪДЪРЖАНИЕ- НИЕ ЩЕ ВИ ВРЪТНЕМ КРАНЧЕТО НА ГАЗТА! АМИ ВРЪТВАЙТЕ БЕ- НИЕ ЩЕ СИ НАМЕРИМ НОВ ИЗТОЧНИК НА ГАЗ, НО ВИЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ НАС КАТО ПАЗАРНА НИША + ЩЕ ПЛАЩАТЕ КАТО ПОПОВЕ МИЛИАРДИ В ДОЛАРИ И ЩЕ ГИ НАЛЕЕТЕ В БЪЛГАРСКИЯТ НИ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ -ТОВА Е СУПЕР ЗА НАС!:)

а 150 и 200 в една игра на белот не щеш ли?само да не се окаже ,че играем на безкоз:):):)!

а колко милярда неустoики трябва да платят банките на банковите сметки на риските милярдери това го премълчаваш.че там стигат до 60% неустоиките.маи нещата нещо не ти се връзват!!!!

анонимен

Дреме ми! Руските милиардери нямат сметки в бг. банки- оправяйте се с англичаните- хващайте се с тях за гушите, ако щете - не ме интересува!:D ЩО НЕ СПРЕТЕ ГАЗА ЗА Ю.К., А ?;) ЩОТО ВСИЧКИ ДЕЦА на най- отявлените противници на ес в руската дума ЖИВЕЯТ ИЛИ УЧАТ ТАМ! ЛИКА- ПРИЛИКА СТЕ СИ С ДВУЛИЧНИТЕ АЛАНГЛЕТА:D

iskam da vidia zapadnite hora da se natiskat pred posolstvata na Putania za vizi

Че,къде виждаш по западните такава навалица вече?? Хората се бутаха когато рекламата на "Запада"успяваше да ги заблуди!! Отидоха,видяха и се разделиха на три категории. 1)тези които някакси си устроиха живота(както може да се направи почти навсякъде)и си стоят там работейки. 2)тези които теглиха една майна-когато видяха истината- и се върнаха. 3)тези които стоят там,мият кенефи и чинии,и на всеки 5 години-когато съберат пари за билет-идват тук и ни разправят,че Рокфелър,яде репи пред тях........

абсолютно вярно, но категория 1 и 3 са заедно

А пък аз искам да видя де що тунеядец има да си обира крушите от България, без значение в коя посока...

обама срещу путин е като пудел срещу сибирски тигър!!!!!

Поради слух, че Русия обмисля спиране на полети над сибир на недружелюбни компании вчера американски авиопревозвач е загубил 4 милярда доларес (спад на цените на акциите им)

iskam da vidia zapadnite hora da se natiskat pred posolstvata na Putania za vizi

Западът да не пуска руските "лайнери" над своите територии и на своите летища! Поне руснаците ще спрат да харчат за гражданска авиация и изцяло ще се ориентират към военната. То от бандюги друго можеш ли да очакваш?

на есесовците от EC няма да им е за пръв път да ядат голямата крива руска краставица.......!

Пак налазили форума,едни дебили които,ослепени от неимоверната си злоба-и слагайки руския народ под общ знаменател-пишат небивалици,опитвайки се да ни убедят,че откровените им мечти-са неуспорими факти....... Да видим-проследявайки събитията обаче-как стоят нещата!! Още от началото на кризата,една шепа форумци писахме за това,че Русия и САЩ са -разбира се-противници и се "борят"един срещу друг.НО-тяхната борба,винаги е в строго определени рамки,и се знае предварително докъде ще загуби губещият,и докъде ще спечели печелещият....А също така,трябва да е ясно,че няма да позволят да се появи нов световен играч...Изпатиха се един път като изпуснаха Китай!!Това-няма да се повтори!! В САЩ,военната и фармацевтичната промишлености,"натресоха"на Обама оня кетчупаджийски дебил-Джон Кери-който успя да убеди дебелог..зата германка да направи майдана...Не за първи път в историта,германската върхушка(НЕ народът)доказва,че не "скива"от дипломация и политика-а само от силови методи...Тъкмо помислили,че са силни,и Русия със САЩ ги вкараха в ред!!Първо почнаха едни изказвания от страна на САщ,от типа"батИ Влади-ще се изолираш","Русия ще плати цена","ние ще защитим наш`те,ама за да не стане грешка-да изясним,че война няма да има","48 руснаци не взимат визи,и техните(несъществуващи-по закон прекаран от Путин заради позициите които заемат)авоари се блокират","едни фирми от Крим няма да могат да правят бизнес в САЩ"......И в момента в който щяха да продължат,Путин каза,че ще махне IBAN от банковите сметки-и те се ос...аха..... В този момент-същите форумци-предупредихме,че ще "боли дупенцето"на Меркел(и нашето)защото,нито САЩ,нито Русия ще позволят на една измекярска гнилоч от Брюксел да"гушне" Украйна!!И,че украйна ще се рездели(поне като политическо влияние)между САЩ и Русия!!В замяна на това,русия ще получи влияние в Турция(е,вижте сега кой взима част от пазара на зеленчуци и плодове за Русия)На дебилите от форума не им направи впечатление,че по същото време Кличко(любимецът на Меркел заедно с крадлата с козунака на главата)беше извикан във Вашингтон,и когато се върна изчезна от сцената заедно с Тимошенко..... Руснаците(в рамките на борбата която-както сме казали-водят така или иначе със САЩ)отговориха на "някакви си"санкции предприети по-късно,със спиране на космическата програма и други(дребни на фона на събитията)контрасанкции срещу САЩ!! Меркел,почна да се събужда и да разбира накъде отиват нещата,и като маратонец започна да тича от Влади на Барак и от Барак на Влади... Но-вече късно...ЕвропаТА падна в капана в който сама постави,и Русия и го "набута"яко с ембаргото...Правите краставици,розовите домати и еднакво големите ябълки-можем да си ги заврем отзад!!Ако досега е имала една малка възвръщаемост за парите които ЕвропаТА плаща на Русия за газ-то,и тя отиде на кино...Отсега нататък-само твърда валута!! Разбира се тая гнилоч от Брюксел,иска да ни убеди,че за нещо я бива...Затова платените дебили по форумите,се опитват да ни убедят,че това което чувстваме отзад е мираж-а всъщност ние сме активните!! Да-ама в Гърция(където уж и срещу Югославия е имало ембарго)Правителството няма да посмее да спре износа,защото тоягите на земеделците-яко болят!!!А и не е удачно,при 6,000,000 руски туристи годишно-нали?? Наруши ли един ембаргото-ще последват и други...Кипър,Португалия,Италия и Испания!!Те са достатъчни,за да нанесат огромни щети в джоба на продажниците които управляват Брюксел!!! И,нека някои не пишат повече алабалистики по форумите!!САЩ са доволни защото ще продадат оръжие за милиарди-за да не "анексират" руснаците апартаментите по Черноморието....Руснаците са доволни,защото се сближиха с Китай и намират по-евтини пазари... Ако руснаците спрат и суровините-да видя къде ще намерим материали за стоманени гащи.... П.П. За САЩ е "табу"да използва нацисти за целите си.....Вземайки връх с Русия в Украйна,това се доказва и от факта,че майдановците се превърнаха вече в "клоака"... След време ще дойде времето и на нацистките маймунски изпражнения,наречени"десен сектор"...

Ей сега някой олигофрен ще ти отговори,че Путин е джудже )))

dionisiosd@yahoo.com

И,ще ме "срази"с логиката си... Знаеш ли?? На мен ми е достатъчно хора като теб,Б.К и други(да не ги пиша всички)да ме разбирате... Не дай си Боже такива мекотели като "БРАД ПИТ","ХАХАХА","ДЕБИЛОКРАТ","ЖЕРТВА НА ДЕБИЛИЗМА",">>>",другите двама наши"приятели"-знаеш кои,и разни подобни да се съгласяват с мен,или,още по-лошо,да ме хвалят... Ще се гръмна!!!!