И Севастопол иска референдум за влизане в Русия

Севастополският градски съвет взе решение за присъединяване към Русия, както и за референдум по въпроса на 16 март.

Обратно в новината

Коментари - И Севастопол иска референдум за влизане в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите политици са много прости. Защо не последват примера на Русия и да изпратим войска да окупира Македония - пред западняците ще кажем, че браним хората с българско самосъзнание. Веднъж окупирали македонския парламент няма къде да ходят и всички депутати вкупом ще подпишат закон за присъединяването на Македония към България.

Как референдума в Косово беше законен, въпреки , че противоречеше на Конституцията на Сърбия??? Нали беше демократично болшинството от населението на една територия да се откъсне с референдум от границите на съществуващата държава.

Егати наглостта на САЩ и ЕС! Стигнаха дотам, че се самозабравиха в цинизма си - референдумът щял да бъде незаконен...! Що бе?!? Защото много добре знаете какъв ще е резултатът от него, нали?!? А този резултат хич не ви изнася! Майната ви!

Ако ще излизат от състава на Украйна ,за тях би било по-добре да го направят сега ,преди да постъпят обещаните от Запада парични помощи. Или ако останат като Автономна република в Украйна,ако е възможно така да се разберат с Киев,че нито да учстват в получаването,нито във връщането на тези пари. Отпускането на заемм от Запада,задължително ще стане след споразумение с Международния Валутен Фонд. А това вече се досещаме какво означава -стотици условия ,които страната ще трябва да изпълнява пред зорките погледи на специалните пратеници ,като наопример -" бърза приватизация (или ликвидация) на определени предприятия ,масови съкращения на хора и т.н.

Зачитат правителство за което никой не е гласувал за легитимно. Но демократичен референдум издържан по всички правила на вътрешни и външни спогодби - не. Хммм, абе тия от Вашингтон и Брюксел нещо не усещат ли, че вече и ниско интелигентните вече ги разбраха, че са двулични манипулатори? То в последните дни вече и платените драскачи почна да ги хваща срам да пишат колко е велик този Запад.

Нека да организират референдум в рамките на Украйна! Така е нормално! Така трябваше да направи и Янукович!

Ема ето че и Шотландия си правят референдум за отделяне от Англия и той е локален не е в цяла Великобритания...

Значи Шотландия може да проведе референдум за отделяне от Великобритания а в Крим немогат, защо?

Пълни глупости говориш. Богдан Хмелницики не е казак. През 15 век Украйна е влизала в състава на тогавашна Полша. Тъй като украйнците по това време започват да губят всякакви права и привилегии, които имат поляците, Богдан Хмелницки се вдига на въстание и отделя Украйна от Полша. Осъзнавайки, че няма силите да постигне дълготрайна независимост, се обръща за помощ към тогавашния руски цар и сами по собствено желание влизат в пределите на тогавашната руска империя. Богдан Хмелницки никога не е живял в запорожка област, а в закарпатието.

Интересно как ще реагираш, ако в Кърджали се проведе референдум за влизане в Турция...

Драги 4895 ограмотете се! Това с Кърджали не е релевантно с Крим. Кърджали НЕ Е автономна република. Най малкото ако гледате ТВ и в кадър е Върховната им Рада, ясно е написано "Върховна рада на автономна република Крим". Та Автономна република Крим искат да правят референдум. Референдума може да бъде и за формата на краставиците. Какво се пънат от Киев, какво е законно и какво е незаконно? И в случаят Запада няма какво да се пенят, ако са истински демократи, а не демагози и популисти.

Ами защо не. Навремето Хрушчов с едно подписче, без никой да пита хората и хоп - заповядайте Крим. Тогава е било супер тоталитарно и недемократично. Дори на Запад да са били против /а аз не знам тогава какво е било тяхното мнение/ не смеят да се месят зад 'желязната завеса'. Сега хората, които преди 60 г. бяха предадени, могат да решат къде да останат, но не им се позволява, защото пак не било демократично. Защо!?

преди 60 години, дали са същите 60 % от населението в Крим? Или са руснаци с вили по курортите?

И още нещо - в момента тече подготовка за референдум за отделяне на бивше кралство Венето /столица Венеция/ от Италия. Някой нещо да тръби или да казва, че не е демократично...

материал за това известие и източника му.

Рестарт на Русия или провал на ЕС ? Само не разбирам - какъв го дири ЕС там ? Само защото новият украински премиер, дошъл на власт с преврат, отиде да плаче при тях ли ?

царя дето има паметник пред българския парламент и е освободил мужиците от крепостничество, но не и от болшевизма.

до вчера реваха за демократичен избор чрез референдум, но като не им отърва резултата вече са незаконни......и в цяла Укрйна референдума ще е за Русия пред този за ЕС...

не си прав. Уверявам те, че дори болшинството - повече от 90% от живеещите в Донецк и Луганск искат да останат в пределите на Украйна. И още - никой никъде не забранява използването на руски език. Всички разговарят на него свободно, а в училище и на доста държавни институции говорят и на украйнски.

Май не си много в час, украинския се въвежда като задължителен, само до преди два месеца не беше, даже станаха за смях в техния парламент- говорили на руски досега, сега изведнъж - на украински.

от Софийския университет, на когото партията дава бонуси да дирижира проруската агитка и да създава мосовост.

Следващата новина ще бъде - Кържали иска референдум за присъединаване към Турция, а после Шумен, Разград и т.н.

желанието на руската страна за създаване на опорни точки по Черноморското крайбрежие, за да не плащат наем и да се чустват като у дома си.

Доста неадекватно сравнение..

В този си вид Украйна е цирей, който трябва да се спука и колкото по-скоро, толкова по-добре.

възпалени до червено мозъци...

И да попитам - някой от вас чувал ли е за Богдан Хмелницки и какви интереси е защитавал още в средета на 15 век, след като тук винаги говорите , че Украйна е измислена страна. Да поясня - любител и фен съм на руската литература, музика, култура и още куп други неща, но не мога да оправдая действията на Путин.

за какво е минуса?

минуси лесно се поставят, но трудно се обосновават. така и не разбрах заради Богдан Хмелницки ли е минуса или заради това че съм фен на руска култура.

Ами минуса е че Богдан Хмелницки е Атаман на Запорожката сеч, демек казак. И иди кажи на някой негов наследник че е украинец, демек шляхтич. Ще те скъси с 25 сантиметра, ама от към главата.

Пълни глупости говориш. Богдан Хмелницики не е казак. През 15 век Украйна е влизала в състава на тогавашна Полша. Тъй като украйнците по това време започват да губят всякакви права и привилегии, които имат поляците, Богдан Хмелницки се вдига на въстание и отделя Украйна от Полша. Осъзнавайки, че няма силите да постигне дълготрайна независимост, се обръща за помощ към тогавашния руски цар и сами по собствено желание влизат в пределите на тогавашната руска империя. Богдан Хмелницки никога не е живял в запорожка област, а в закарпатието.

Ами, явно държавата не защитава интересите на тези граждани, или пък работи срещу техните интереси...

Чудя се Щатите дали гледат по същия начин, както гледаха и в Косово и пускаха бомбите над Сърбия.

не ти ли поясниха в партийния клуб .

Отдавна следя коментарите под всяка една статия излязла през последните два месеца и се питам, пишещите тук имат ли някаква връзка с Украйна, имат ли познати, приятели, роднини, ходят ли там често и интересуват ли се изобщо от тяхното мнение и виждане или тук само се говори за русофили и русофоби..

Такъв референдум е толкова легитимен колкото ние да обявим референдум за присъединяване на Русия към България :)

или обявяванего на Косово за независимо

Ало селяндур, не се пише "смех", а смях бе тъпанар прост и неграмотен.

ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯТ НА ЕСЕН!!!

Боже колко мъка има в тази държавица ... самите им граждани да искат да бъдат част от друга държава ... Раковски, Левски и Ботев горките герои ...

стига бе...и тези ли... защо всички бягат от моята слънчева фашистка Украйна?!

Страх се нарича това.

Страх от руска агресия!

Най-новото и интересно в тази статия е, че Кери е ходил в Рим при старите си дружки италианците да обсъждат какво трябва да правят. Готвят се за серизно развитие американците...

В южна Италия и на остров Сардиния са складирани големи количества радиоактивни отпадъци. Очаква се да бъдат изпратени към Украйна след идване на новата власт. Същото се планира за голяма част от химическите запаси, изнесени от Сирия. Информацията е от италиански медии.

Значи референдума е незаконен, а организирането на преврат и заплащането на снайперисти е законно. Странен начин на мислене. Явно някои търсят реванш за завършилото на 9.05.1945 г. - германци, татари, поляци, украинци/ част/: с една дума "фашисти". Относно татарите - за мен Сталин е постъпил много меко в сравнение с милионите избити и действията на НКВД по време на битките. За предателите и убийците има само едно наказание - СМЪРТ. По тази причина всички политици, съдии, прокурори, висши полицаи, държавна и общинска администрация след 10.11.1989 г. - на стадион "В. Левски" - и тататататааааааа. Пиночет! Когато някой знае, че ще го свитнат няма да си разиграва коня, както си иска и България ще просперира.

Пълни глупости! Нито С.Корея нито Китай са проспериращи държави а там се действа точно така!

А реферандума не беше ли най-демократичния похват? Или и той е диктатура?

Това е сепаратизъм бе руски подлоги.Нали Североисточна България ако направи референдум ще застраши на нашата Родина? Вие сет предатели на демократичните цености и на НАТО!

никой не е луд да иска североизточна българия да се присъединява към неговата държава. Там само цигани и гладни орки са останали. Гладни и без зъби, но ще гласуват до смърт за комунистите.

историк не си. Защо Косово може, а Крим не може? Отвори си очите и бъди обективен. Това, че САЩ са най-силни в момента, не им дава право да налагат двойни стандарти. Спрете се с това подмазване-те не ни броят за хора, а само си гледат интереса.

A Kога България ще се присъедини към Русия? Явно, ония от Брюксел скоро нима да приемат кирилицата и да заговорят на Български? Руснаците поне научиха старобългарски - значи има вероятност на научат и новобългарски? Изглеждат по схватливи от западняците? А?

Сватливи друг път!Те просто нямат друг език освен старобългарският и то изкривен до неуснаваемост. Пияници!!!

Ами ние българите кога ще поискаме референдум за излизане от ЕС И НАТО! ?

А...не може така...решението за влизане в ЕС и Нато беше политически т.е. взето от един файтон хора!Соломон Паси каза тогава,че народа не бил достатъчно зрял да решава такива въпроси т.е. при референдум -може и да не стане!

и 1000 минуси да сложите -фактите са си факти и не се променят!или да излъжем за да ви угодим?

Тогава и циганите ще гласуват за ЕС , няма да имате никакви симпатизанти! 2,5 милиона работещи бългави дадоха своя глас на референдума и заминаха на запад!

Крим е на Прабългарите.

Никита Сергеевич хариза Крим заедно с населението му като някакви крепостни на родната си Украйна. Никой не ги попита тези хора къде искат да бъдат. Сега им е дошло времето да си кажат мнението.

Турчинюк и Яйценюк направиха преврат, намърдаха се начело на Украйна и започнаха да говорят за законност и за законите на Украйна. А според законите на Украйна, законно ли е да се завзема властта след уличен метеж?

Какво би станало ако кмета на Кърж Али Хасан Азис поиска референдум?

Кърджали няма автономия и по скоро трябва референдум да си върнем Македония

Русия се опозори с агресивната си окупаторска политика, същата като на Сталин и Хитлер 1939-та години. Императорът ПУТЛЕР е пътник!

Бегеец, не ни натрапвай така постоянно и нагло простотиите си. Преди да пишеш, трябва доста да си учил. Например, можеш да се учиш от мойте коментари. Уважавай опонента си, не използвай лични обиди, кажи нещо ново и интересно, което хората не знаят. Това, че е на друго мнение, не е достатъчен повод да го мразиш или обиждаш. Запомни от мен. В тоя свят нищо не става без съгласието на "джуджето" Путин. Скоро майданците ще го отнесат като "оранжевия" Саакашвили. Искаш ли да се хванем на бас?

"Референдумът за определяне статуса на Крим е нелегитимен, понеже нарушава украинските закони." А ОНИЯ ВЗЕХА ВЛАСТТА ЗАККОНО?!

Държава Украйна няма да съществува.Това е началото на края на тази измислена държава,приключват бавно и полека .Край това ще стане . А бандатана Яценюк и подобни ще бъдат избесени един ден ,рано или късно.

В Донецк се вее Украинското Знаме и почнаха арести на мужикоидните сепаратисти !!!

ти-ри-рам-ти-ри-рам... "Вълшебна нощ се спуска над града красиви хора търсят нежността Защо се скрихме двама от дъжда, защото там-ти-ри-рам-ти-ри-рам... дали от любовта, дали от ей така Защо се скрихме двама от дъжда защото там-ти-ри-рам-ти-ри-рам" Яко циклиш копеле ! :)

Трудно понасяш факта, че Путин нарита маймунето с феса? Свиквай, че измислената сбирщина, наречена САЩ тепърва же жъне посятото. Следващия път си изберете и китаец да президент.

ЗА СЕВАСТОПОЛ И КРИМ Е ЯСНО ... ... ИНТЕРЕСНО Е КОЛКО ОЩЕ ОБЛАСТИ ЩЕ СЕ ПРИСЪДИНЯТ КЪМ КРИМСКАТА РЕПУБЛИКА И ДАЛИ СТОЛИЦАТА ЩЕ Е СЕВАСТОПОЛ, ОДЕССА , ХАРКОВ, ДОНЕЦК И ЛИ ЗАПОРОЖИЕ :)) :)))) ....

Столицата ще е Киев. Столица на Украинската автономна република към Руската федерация.

+ !

И ние искаме референдум за присъединяване към съвременната съветска галактика !

Умник, ние приключихме с референдумите. Ние сега изучаваме Вапцаров - "Опомнихме се късно ...." и демократично ни разкатават мамата, срещу правото свободно да емигрираме от държавата, да подготвяме "живо месо" за ЕС, (щото и те си имат демографска криза) и обучаваме само миячи и камериерки. Ама народа се съгласи да е тъп и да го манипулират, защото и украинците, и ние не за това скачахме по плащадите, а за нещо съвсем друго, обаче ЕС си го държат за себе си, пък ний умниците им лижим задниците. Те пък се взеха много на сериозно и сега сами ще си го начукат.

и точно за това ще следваме пътя на сокола+сопола+ибрика, нали ?

Едни пет милиарда долара потънаха в небитието, само за да се организират "Протестите на Майдана". Още 15 се гласят, за да се залъже населението да се присъедини към Европа и НАТО. Ама май не е отчетено, че руснаците не са балами, и виждат пред очите си нашия пример, че и Румъния с нас. Та, според мен, Америка бадева плаща на лумпените. Ама нищо, те си ги печатат, могат да си го позволят.

Не лъжи боклук! няма никакви 5 милиарда за протестите на Майдана.

Ууу... То му било запазена марка... Пък в тубата има едни клипове, с една дипломатическа поща, претоварвана от краварски самолет във ванове на краварското посолство в Киев. И едни чували, претоварвани от същия самолет на бронирана инкасо-кола. Пълни чували. Очевидно тежки. Яките кравари трудно ги носят. Пък после същите чували ги намериха из офисите на опозицията. Пък опозиционните лидери многократно ги заснемаха как влизат и излизат от краварското посолство на спявка и инструктаж. Съпровождани от непознати дечица, които после се оказаха водачите на бунта. Не че нещо, ама се набиват на очи едни и същи събития в Украйна, прибалтийските републики, Грузия, Беларус, даже и Русия веднъж, България, България, България... Познай кво - шарените революции, цветни революции, вдигнатия юмрук, плачещото момиче с цвете пред бронирания изрод с каската - тия неща ги има навсякъде. Случват се непрекъснато навсякъде, където краварите им се случи да имат интереси. Е... не че сме първи умници, ама и не ручаме доматите с колците.

ДАда постоянно обиждаш хората на "боклук".Нали не си толкова тъп да си мислиш че си тук инкогнито........току виж някой от" боклуците" те посетил да ти натроши вресливото канче.

Обама казва ,че референдумите са незаконни .Тогава нашият Президент и ГЕРБ защо натискат за референдум?

Ба маааму! Ми ний май миналата година вече правихме един референдум. Ей сега ша дойдат пак да ни "демократизират", че сме нарушили международното "право" :)

Не лъжи боклук! Никойне казва че референдумите са незаконни. Незаконни са само референдумите, които не правят съобразно закона.

Изящна словестност, просто... Значи САЩ са незаконни. Съвсем законната там британска власт е била свалена под дулото на оръжията. Декларацията за независимостта не може по никакви критерии да се счита за юридически документ, следователно не може да представлява оправдание за самоопределенято на заселниците за американци. Защото това се случва в момента в Украйна - милиони хора се самоопределят и пред цял свят заявяват какви са. Същото, каквото са направили американците. С тази разлика, че руснаците в украйна имат 1100 години доказателства за легитимността на тяхното самоопределяна, а американците са имали стотина.

Грешиш. Следва Кърджали.

Каквооо,Кърджали и Украйна нямат нищо общо!!! Не забравяй,че всички в България са с българско гражданство,няма с двойно!!!! До,като в Крим са с двойно!!! Не забравяй,че България е в ЕС и Кърджали е в европейските граници,а Турция никога,ама никога няма да влезе в ЕС,до,като не промени мисленето си на 180градуса!!! На който не му изнася,да се маха,Кърджали е у България и винагио ще е в България!!!

Какъв ЕС те гони. След като започнат отделни градове да се присъединяват към други държави нищо не пречи това да стане и в Б-я.

Изглежда мако хора знаят, че в България има Конституция. И според нея В БЪЛГАРИЯ НЯМА МАЛЦИНСТВА. който се счита за малцинство, да си ходи дома. А ако прочетеш малко по-долу, току виж си разбрал защо е точно обратното. Защото не е въпроса чий е Крим, а чия е Украйна.

Вярно, в Украйна обаче няма.

- Ало. - Добър ден. Мичето може ли? - Мичето може. Дочуване.

Не може ли всички хора по света да живеят в мир и разбирателство въпреки различните езици и традиции?!? Аз мисля,че може!!! Просто политиците ни,ни разделят,за да може по лесно да ни управляват!!! До сега тези хора са живели в мир и разбирателство по между си и изведнъж тръгнаха да се делят,това не трябва да се случва!!! Хората,ако искат да променят бъдещето си и да има бъдеще човечеството на тази планета,трябва да променят мисленето си и да живеят всички заедно,като едно голямо семейство!!!! Ако не променят това мислене и продължават да се делят,нищо добро не ни чака всички,цялото човечество!!!! И аз мисля,че смисъла на Европейския съюз е обидинение на всички народи въпреки различията им в езика и религията!!! Това обединение трябва да продължи до един световен съюз в който да няма граници и всички да живеят свободно!!! А това обединение може да стане единствено чрез образоване на хората,така,че да не се повлияват на лесно на политиците,които постоянно разделят човешката раса на, какви ли не народности!

Айде сметни колко развода има в България и после приказвай. Че една жена се чука с комшията, каква връзка имат политиците?

не виждаш ли, че не става :) Виж в самото ЕС какво е, братята европейци французи ни обясняват и ни наказват за етническа нетолерантност, учат ни как да социализираме ромите си, а те ги изгониха от страната си, наричат ни какви ли не щото не искаме повече бежанци, че не било хуманно, че това, че онова, а самите те си затвориха границите за бежанци. Няма как да стане когато една нация си мисли, че е нещо повече от останалите и тя има и единствено тя е богоизбраната и правата а всички останали са никой. Уф, не ми се говори, че побеснявам като се сетя в какво превръщаме подрастващото си поколение, в слабоумна петоразрядна нископлатена работна ръка под егидата на ЕС, а здравеопазването ни се е превърнало в геноцид, да споманаваме ли още и за социалната политика, за геноцида спрямо родителите ни и прародителите ни, които вместо да получават достойни пенсии са на ръба на оцеляването. Кое му е хубавото, че сме членове на ЕС, че сме се превърнали в страна износител на черноработници за жълти стотинки, а тези, които сме останали тук влачим на гърба си и издържаме по минимум 5 циганина...А стига

За това не ти е виновен ЕС. Преди ЕС два пъти фалирахме държавата за7 години. През 1990 и през 1996-7 г.

Става,специално за циганите става!!! Просто отново са виновни политиците ни!!! Те крадат парите,които се отпускат за образоването на циганите и по този начин не искат да ги интегрират в обществото!!!! Ако спрат да крадат от тези пари и натиснат циганите да се образоват,а така също им спрат помощите,ще има промяна!!! Но самите политици не го искат,защото така им изнася!!! Всичко идва от долните ни политици,които мислят единствено за парите,за народите ни не!!!!! Циганите живеят така,защото на политиците така им изнася,да има кого да командват и да купуват за изборите!!! Те от необразованост и бедност крадат и няма оправия!!!

Много често така и става. Като в Югославия, например. Сега, обаче, е различно. Защото тези хора пак си живеят, защото са един народ - руснаци. Има 100на платени изрода и 10-20 хиляди несамосъзнателни кретена, които се опитват да мътят. Останалите милиони си знаят, че са руснаци. Досега нямаха нищо против да живеят в Украйна, щото беше мирно и страните бяха близки. Ама край - кретенското микро-малцинство осра положението с помощта на САЩ, НАТО и ЕС и украинците, бидейки руснаци, не искат повече Украйна, ами си искат Русия. Просто при тях македонският номер, който комунистите извъртяха на югозападните Българи, не минава. И затова - Украйна става УАР към РФ. Толкоз.

номера с югозападна България не го извъртяха комунистите, губим я още след балканските войни с подкрепата на франция и англия. комунистите само довършиха започнатото

Не лъжи боклук! При преброяването като руснаци се определят 14 %. Другите се определят като украинци.

Съгласно Югославската конституция отделните държави имат право да правят референдуми, включително и автономните републики. В Украйна обаче закона изисква за референдум решение се взима само от Върховната рада.

А върховната рада сега взема решения под фашистка въоръжена обсада, на тъмно и напълно неконституционно! И за да са работоте изпипани, според сценаристите от уса разпуснаха и конституционния си съд! Та кой точно е противоконституционния тука? А и като добавим казуса с Янукович?

Алооо... Краварската измет... "We, the people of..." кво стана, бе?

Абе защо демократите не бяха изчакали изборите и тихо и спокойно да отидат в който съюз искат,ами насилиха нещата,градуса се покачи и въобще не е ясно как ще приключат нещата?Явно им липсват добри стратези.

Севастопол е руски.И винаги ще бъде.Посетете най-хубавия сайт,като използвате латински символи :)

Дано всичко да мине според желанието на народните маси,а не на току що влезли в политиката.Народа да реши,или така,или иначе и всичко да приключи.

Шах... Шах... Шах... И три властни пешки... Путин ще ги шмиргели колкото си ще с колкото градове и селца има из Украйна. Да видим кога Киев ще се присъедини към референдума и е стане субект на РФ. Което си беше ясно отначало, защото и тук много отричат, но с тези действия УКРАИНЦИТЕ ДОКАЗВАТ НА СВЕТА, ЧЕ СА ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.

"Произвеждането на референдум за присъединяване на украинската Автономна република Крим към Русия ще бъде в нарушение на международното право и на украинската конституция, предупреди пък президентът Обама." Прави ли Ви впечатление следното - референдумите нарушавали международното право! Демек хората нямат право на собственно мнение, а само на това което име е наложено "отгоре"! Абе тия вред лиса ?!

Не. Референдум при чужда окупация е незаконен по международното право. Такъв случай не е имало никъде по света. И по украинското законодателство рефередум може да се направи само при решение на върховната рада,а в случая такова няма.

И в Косово ли ? ;)

референдум в булгаря да станем част оt Russia! да им го натаковаме нa американците и NATO!

Ама нали това беше революция. След революция всички спогодби се подписват наново с практически нова държава. Е Крим няма да подпише. Ако пък е било преврат, толкова по-добре за Крим.

Кой и къде обяви, че е революция. Напротив Върховната рада си и е същата. При революция революционерите не признават договореностите, а в случая също няма такова нещо.

Е как кой!? Ами Обама, Кери, Меркел - всички казват, че това не е преврат а е революция :)