Порошенко прекрати примирието, армията атакува сепаратистите

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че прекратява примирието в Източна Украйна. Армията откри стрелба по позициите на проруските сепаратисти.

Обратно в новината

Коментари - Порошенко прекрати примирието, армията атакува сепаратистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин, не дреми!!!!!

Я да видим кой е против украинския президент. Тия, които до вчера, пък и днес, които подкрепят руските войски, които избиват мирни хора в Чечня. Ама не от днес или от вчера, а от 25 години. В сравнение с Чечня, това, което прави Порошенко е една цивилизована операция. И има една съществена разлика - в Чечня няма чужди наемници, там просто хората не искат руснаците. Това е. А в Украйна действат руски спец-части. Спецназ. Я да видим какви са тия "неизвестни" войници, пътуващи в колони, без опознавателни знаци, на които им се радват руско-съветските сепаратисти. какви са тия "опълченци", които с лекота превземат танкове и БТР-и и със същата лекота започват да ги управляват все едно винаги са били техни машини. Я да помислим какви могат да са тия "опълченци", дето свалят самолети. Включително и СУ-27. Това е Спецназ. Всичките им дехйствия сочат за това. Руски спецчасти, проникнали на територията на Украйна с цел саботажи, диверсионни действия и организиране на руски сепаратистки военни формирования. Има необявена война на Русия срещу Украйна. И новият украински президент просто иска да изгони чуждите войски. Дали ще му се даде - не знам. Защото в Грузия при подобни обстоятелства Русия навлезе с редовна армия на територията на Абхазия. Която е неотделима част от Грузия. Която пък е суверенна държава, доколкото знам.

АЙДЕ БЕ ИЗБИИ СИ НАРОДА РАСЧИСТИ ТЕРЕНИТЕ ЗА ШИСТОВ ГАЗ И ЗА НОВИТЕ ВИ АГРЕСОРИ !!!!

Да пратим Боцко Будата да оправи и братския украйнски народ. Тука вече ни оправи, особенно банките

Обаче обамата или по-точно ЦРУ имат друг план. И прасченко няма къде да мърда и козирува и изпълнява плана демократичен обамовски, пък може и нобеловва награда за мир да получи, а обама втора такава. ЦИнизъм наречен демокрация. Това си имаме.

никога не съм вярвала на порошенко че ще има примирие и той също не си е вярвал няма какво да обяснява кой е виновен; западните му господари никога не са искали мир - на каквато и да е цена

Ами то имаше примирие за 10 дни, но терористите не го спазваха и затова то беше прекратено. 27 войника бяха убити за това време.

А те са си седяли мирно и въобще не са ползвали фосфорни и касетъчни бомби.

премахването на путин стана задалжително за да се реши комфликта.не може" и валкат сит и агнето цяло".главните виновници са мошетата в кремал. там се завартяха милярди и воината беше неизбежна след смяната на власта в киев.

да не вземе да премахне тебе....ще има много доволни потребители

Мале тоя е изперкал?? Ще ми говори за международните закони копелето?? Видяхме неговото сътрудничество в Крим. Москва. Международните закони трябва да са задължителни за всички, а не да се прилагат избирателно за обслужване на отделни интереси на страните, каза президентът на Русия Владимир Путин, предаде РИА Новости. Ние сме за върховенство на международното право при запазване водещата роля на ООН. международният закон трябва да е задължителен за всички, а не да се прилага избирателно за обслужване на отделни, избрани страни или група държави, каза Путин. Освен това, по думите му, в своята външна политика Русия последователно изхожда от това, че решаване на глобалните и регионални проблеми трябва да се търси не чрез конфронтация, а чрез сътрудничество.

Всички нормални хора знаят кой стои зад това клане в Украйна и това са сащ и ес ! порошенко е американска подлога и ще си плати за това. Както в Украйна, така и в България, американските подлоги си мислят, че ще им се размине наказанието ! Няма да ви се размине, народният съд ви чака !

Вземи си хапчетата , че може да не изкараш до изборите пенсийо. Народния предателски съд е бил 1944. За това което става в Украйна са виновни Русия и нейните терористи в Украйна.

се на коментарите ти.Ти си моя идол.Кажи как да се свържа с теб да те почерпя една бира.

От ръководството на АТО , пресмятат че днес за били унищожени към 1000 терориста. Унищожени са лагери на бандитите в Краматорск и Славянск. От OSCE официално назоваха Русия като агресор.

Ха ха ха! Крадеца вика дръжте крадеца- Путин видял в украинските събития ехо от "хладната война" и обвини в това Запада! Кой ли се е съмнявал?? Жалко създание.

Осрал си форумът с глупостите си. :))) Антибългарска подлога !

Ха ха ха. Русофил=българофоб. Това че не съм путинофил , не ме прави антибългарин. По скоро ме прави патриот на България. Аз не предавам/продавам страната си както русофилите.

От фокус нюз. А тук някой разправяше как терористите нямали танкове? А как ли водят танков бой без танкове? Донецк. Боеве с танкове се водят край украинския град Донецк, предаде Униан. Сраженията се водят в село Карловка. В същото време, цивилни автомобили се насочат масово към Донецк.

Десантник от Москва: Мен ме е срам от озверялата Русия. Това е човек който от Москва е отишъл да се бие за Украйна. Той е руски евреин с украински корени. Интересна статия. Десантник из Москвы: Мне стыдно за озверевшую Россию

Киев. Украинската армия във вторник в Луганска област си е върнала контрола над ГКПП "Должанский" на границата с Русия, предаде Интерфакс, позовавайки се на източник от силите за сигурност. Ние върнахме контрола на пропускателния пункт "Должанский", съобщава източникът. Както бе съобщено по-рано от украинските сили за сигурност, федералистите бяха превзели няколко пропускателни пункта в Донецка и Луганска област. Киев, както и европейски представители, неведнъж настояваха контролът им да бъде върнат на украинските власти.

Кажи го на сирийските терористи, които (незнайно защо) биват наричани 'опозиция'.

Vasquez

Сценарият с умиротворяването не проработи, както предполагах. Сега ще стане по-зле - очаквам масирани терористични удари в Западна Украйна, а дори и извън Украйна. Колко невинни хора ще останат инвалиди не смея да прогнозирам, но войната винаги взима невинни жертви! Единственият начин да прекратят този ужасен сценарий е изтегляне на войските на Порошенко от "републиките", след което да изпратят там умиротворители от ООН, от държави, към които проруските сепаратисти ще са добре настроени, например от Сърбия и България. Определено през юли и август в Киев ще е доста напечено, затова не ходете на екскурзия там, най-добре въобще не ходете в Украйна - може да се върнете в ковчег или инвалидна количка! Този коментар не пуска слух - аз виждам бъдещето и говоря какво виждам, че сте стане - озлоблението ще достигне невиждани висоти! Ако не влезат умиротворители от ООН до започването на зимата, то без съмнение "НАТО" ще бомбардира сепаратистите, а след това порутената от бомбардировките Източна Украйна ще стане новият Виетнам, а после новата Корея.

Мечтай си? Скоро 1/3 от Донбас в която са терористите ще бъде освободена от тях. И тогава ще се види истинската трагедия от тяхната окупация. Ще се разберат колко хора те са убили без съд и присъда. Колко хора са обрали, на колко хора са откраднали колите и бизнеса. Колко хора са загубили жилищата си насила.

ЧУК

Оланд е арестуван за издаване на държавна тайна!

ЧУК

Саркози е арестуван за държавна измяна!Не Оланд!

Е и? Това е демокрацията в действие. Дано скоро и в нашата страна.

е толкова вярно....Саркози са го прибрали за нерегламентирани плащания (субсидии)

Вижте им писмеността на Покрайнските циганя!! Считам, че трябва да приемат старобългарския за официален език... ръшата , татари и ...всякакви циганя там!?

Терористите в Донецк държат до 500 заложника. Къде са тия дето плачеха за терористите? Кой взема заложници? Терористите. Опълченци да са вземали заложници? Нали те се борят за народа , пък го държат като заложници? Нали уж това са семействата им и децата им? Или руските терористи не се свенят да вземат украински граждани като заложници?

Млъквай ,нещастник! Поне пиши смислени неща!!...спамаджия

Държат ми ...кура!

Бе, ръшата нямаха ли ядрен полигон.. КУРА??!

Терористите са взели ръководството на Донецката милиция и са убили 7 милиционера. Убити са един шофьор, един охранител и петима следователи. Милиционерите не са могли да се защитят, тъй като са били почти без оръжие. Ето как действат въоръжените до зъби терористи.

Сега, Путин да гледа какво прави Нетаняху на Палестина и да направи същото на Украйна. Да приложи демокрацияата в чистия й и приветстван от САЩ, Франция и Великобритани вид.

Кротко!! Ще я приложи, НО ...това няма да се афишира!?

Той нали това се опитва да направи бе??? Ама сметката му излезе крива. Украинците го насметоха. Давай още тъпи предложения.

кога ?

Очаквам тези дни Десните сектори да бъдат пообстреляни с "по-далекобойни снаряди, с каквито " сепаратистите" не разполагат!!!? След поредицата от циклони ръшата все ще измислят нещо , разбира се - имат и готови решения!?

Ми, нищо! То това ще си е като - росен дъжд! Помози Бог!!

Ами тя и Украйна разполага с оръжия дето могат да стигнат по далече от руско украинската граница. Нещо ставате отчаяни, тъпи путлеристи?

Суяк!... до дупката ти!?

В Думата на РФ призовали да се помага на терористите от изт. Украйна на "всички равнища". В Госдуме РФ призвали "на всех уровнях" помогать террористам на востоке Украины Поне си признават ,кой поддържа и изпраща терористите в Украйна.

ЕС не е неутрален, той е страна от конфликта, наблюдатели на ОССЕ няма как да са безпристрастни.

?? Русия също има участие в ОССЕ? Та какво казваше? ОССЕ работят по цял свят.

Дир стига сте лъгали, Клян не е загинал при артилерийски обстрел. Той загина при масовка организирана от терористите пред украинска военна база. Където уж майките дошли да приберат децата си, само че там не е имало никакви майки, а жени проруски активистки които участват в такива масовки, за да могат после руските СМИ да пишат пропагандата си.

БРЦК

Прав си баце . Затова НЕВЪОРЪЖЕНИ провокаторки и журналисти се разстрелват на място. Демократично отвсекъде...

То не се знае , от къде е дошла стрелбата? Било е през нощта, те се приближават с автомобил към военен обект. Може да е имало провокации и журналистите да са подставени под куршумите. Повечето "журналисти" на мястото са били незаконно в Украйна.

А ти какво очакваш - Украйна е била въоръжена с руско оръжие. Ти какво, очакваш да намерят акумулатор "Made in USA"? Макар че по-скоро трябва да е Made in China!? Впрочем и моята кола е с руски акумулатор - значи ли това, че и аз съм терорист?

Нацистите пак полодяха! :(

А ти не си лод а си просто нигръмутин!!!

На САЩ им трябва постоянна гореща точка за внезапно военно нахлуване при евентуално икономическо срутване на Русия! Остава само да успеят да убедят ЕС, че Русия е лоша и не трябва да се дружи с нея! Това обаче може да стане много трудно, защото тя е един гигантски пазар за технологични изделия и минерални ресурси. Във всеки случай от ЕС, Китай и юго-източна Азия зависи дали ще последват натиска на САЩ, който цели светът да навлезе в условията на втора световна студена война!

Лоши другарчета а? :))) като в детската градина малко стана...

Най гадните професии наемник в армия,и контрола в градски транспорт.

Насилие може да породи покорност и робство, но изключва напълно сегашно и всякакво бъдещо примирие! Историята показва, че винаги идва един момент, в който покорения успява да разчупи веригите си и бунтът пламва отново с още по-голяма сила!

Така е, украинските граждани на Донбас искат да се отърват от руските окупатори дошли от цяла Русия.

Порошенко успя да извади на показ пред целия свят причината за желанието на рускоезичните да се отделят от Украйна - жестокостта и неразбирането! Тези две езикови групи в Украйна се конфигурират от ЕС и САЩ да живеят съвместно, но в условия на диктат, омраза и стихийно взаимно насилие! Колко по-лесно и човешко е те да се "разведат", както САЩ направиха в Косово!

Oooo божке, те ще видят едно разбиране в Русия? Крим сега са много разбрани от Русия. И други такива територии дето едва живуркат- като Приднестровието, Осетия. Там жестокост изобщо няма. Направо умрях от смях. Всеки иска да живее в независима държава , а не в руски протекторат.

Тези нямат спиране! Ясно е -бандеровците ще разпалят войната, а хамериканците доволно потриват ръце...пак в Европата става!?

Къде забрави руснаците , дето анексираха Крим и мътят изт. Украйна? Как украинците и американците са лошите пък "добрите" руснаци анексират територии и пращат терористи по цял свят?

Случайно да правиш разлика между понятията "анексирана територия" и "възвърната територия"? Хайде просвети се малко, а? Защото Крим преди 200 години е отвоюван от Турция не от украинците, а от...руснаците! Колкото до руския "тероризъм", можеш ли да напишеш тук колко американски военни бази има по света? Да ти помогна - над 700, с над 300 000 войника; хайде сега дай данни за руските такива - пък да направим сравнение, а? А иначе си прав - размириците в Ирак, Египет, Сирия, Либия и т.н. ги започнаха руснаците, нали - как можах да забравя...

Известния лагер за обучение на терористи в Славянск е бил унищожен с масивна артилерийска стрелба. Загинали са около 250 терориста. 2/3 са чеченци , другите със славянска външност.

Телевизия "1+1" го доказа и с видеорепортаж - от видео от играта "World of Tanks". Впрочем, от 2 дни вече има факсимиле на писмо от месец май на Парубий до шефа на гранични войски - как точно да се организира доказателство за такава техника...

Бой по малките зелени путиноидчета! :)

Е, те това и правят укрите - бой, бой и накрая командирът на батальона "Донбас" Семенченко рИва на Мадана в неделя - бият ни, убиват ни, проваляме се... Забвно е.

Доволен е вече човека, благодари на президента за прекратяването на примирието. Всичко е отново business as usual.

Май играеш електронни игри по компа??

много, много ми е мъчно за всички обикновени хора, голяма трагедия!!! Виновни са във всичко политици!!! дали ще има възмездие за тях? дали насадена от тях омраза между народи и хора ще се обърни срещу наистина виновни политици?

Фашистките свине в Киев начело с поросенко не спазваха никакво примирие. Разглеждаха го единствено като начин необезпокоявано да се разгърнат за атака. Смърт на бандеро-фашизма! Свобода на Украйна!

Фашистките свине в Москва начело с Путкин не спазваха никакво примирие. Разглеждаха го единствено като начин необезпокоявано да се разгърнат за атака. Смърт на руско-фашизма! Слава на Украйна! Слава!

Виж сега, спорно е дали да му се вика "поросенко" (от прасе) или както много го наричат "парашенко" (от параша - кофата в която пикаят и серат затворниците)... В Донбас използват и двата варианта, но все още нито единият нито другият надделява.

И кво?! Плановете на джуджето Путя и палавите му съветници за СССР-2, включващи анексирането на Украйна и изкарването на България от ЕС се провалиха с гръм и трясък :)))

Всички антибългари=путенофили ти слагат минуси. Веднага се издават.

Анексията на Крим я предизвика Майдана. Относно това: "Изваждане на България от ЕС", може ли някаква информация или това е свръхсекретен документ но "КГБ" който само ти си видял?

Глупак си ти, щом не си разбрал какво прави Путин, който е не по-малък привърженик на капитализма от да рече Обама или Меркел. Не е СССР-2. Друго е, но щом не си го разбрал сам досега, няма как да ти се обясни.

Явно и ти не си го разбрал. Прилича на действията на Хитлер.

Докато траеше примирието, трябваше заинтересованите страни (Киев, народните републики, Москва и Брюксел) да седнат на масата за преговори. Ако целта беше да се спре конфликта, имаха цяла седмица за това. Но нито имаше примирие, нито Брюксел и Киев искат да преговарят. А Порошенко направо поиска, Изт. Украйна да се вдигне ръце и да се предаде. Това е насилствено налагане на европейските "ценности" и предаване на ресурсите и икономиката в американски ръце. Така постъпиха в България, но ние нямахме зад гърба си някоя по-силна държава, за да се съпротивляваме. Русия беше прежалила "по-малкия брат" и ни отстъпи още през 89-та на срещата в Малта.

Докато траеше примирието терористите постоянно нападаха украинските постове. Загинаха 27 войника. Москва симулираше преговори за да може да прехвърли танкове и БТРи и други въоръжение в Украйна. За помощ на терористите.

Голословни твърдения. 1. Убитите украинци от силите на АТО (в световните мрежи вече я наричат "антинародна терориситична операция") се доста над 27 за 10 дни. 2. Това твърдение за танковете го знаем, но все още никой, никъде, с нищо не го е доказал. Дори наблюдателите на ОССЕ пишат в докладите си, че няма такова нещо.

Ти там ли беше? Как разбра, че точно руски танкове и БТР-и се прехвърлят в Украйна?

От Порошенко ще остане само перушина. Ще ги смачкат. глупак. Е с български корени. Веднъж пролее ли се кръв, става тя...

Порошенко (истинската му фамилия е Валцман) е с украинско-евреиски произход. По това си прилича с "наш" Станишев - те затова се и подкрепят.

Е и? Всички приятели на Путин са евреи? Ротенберг? И това за Валцман си е опашата лъжа, без доказателства. Плямпате си само. И дори да е евреин какво? Нещо против тях ли имаш? Той и Хитлер имаше нещо против тях.

Писнало ми е от лицемерие: 1. Руснаците в Донбас са терористи, а сирийските опозиционери не са ли?!? 2. Асад е диктатор, защото обстрелвал жилищни квартали, а Порошенко бил демократ, щото върши точно същото. 3. Армията за освобождение на Косово за една нощ (буквално) я извадиха от списъка на терористичните организации на САЩ и ООН и я обявиха за "освободително бунтовническо движение", а ония дето си правиха и референдум - те са терористи. 4. Да се нанасят удари с авиация срещу жилищни квартали в Газа и Донцек е демокрация. 5. Да се обстрелва с РСЗО (площно оръжие) град е борба с тероризма, но обстрел с картечница на украински блокпост било тероризъм... Айде разкарайте се....

Това протест срещу ДИРа ли е? Срещу тяхното отразяване на събитията? Какво ни интересуват душевните ти терзания? Айде бегай от тука.

ДИР БГ си върши работта, така както му диктуват тези, които им плащат. Тях ги разбирам. А такива като теб са направо забавни - хем не знае факти, хем не познава международното право, хем се опитва да троли. То затова и обратният ефект е налице - все повече нараства русофилските чувства.

Крайно време е сръбската армия да проведе аналогична антитерористична операция срещу косовските сепаратисти и терористи.

Ами то всичко започна заради тяхната "анти-терористична" операция?

Чудесно, ситуацията с 'антитерористичната' акция, водена от киевския режим, е абсолютно аналогична. Значи е редно този режим също да бъде бомбардиран, а обявяването на независимост от Донецка и Луганска републики има същата правна стойност, както при Косово.

Киевските терористи пак нападнаха народа в източна Украйна. Смърт за тези изверги и убийци!

Кой е тоя народ? Руските терористи дошли от Русия? Не съм видял някой от народа да се оплаква? Така ,че не ги плачи тях.

Ти къде ги видя тези 'руски' терористи? Лично ли ги видя? Беше ли там? Терористите са в Киев и издават престъпни заповеди за стрелба срещу народа, това поне е очевидно за всички.

Снощи приключиха с примирието и днес сутринта националната гвардия обстрелва жилищни райони на Краматорск. Има жертви сред цивилните жители.

Още вчера вечерта терористите подложиха Краматорск на голям обстрел.

Това го пише тук и там, а жертвите от сутрешния артилерийски обстрел ги има снимани. Микробус с жени и мъже отиващи на работа.