Оператор на руския Първи канал е убит в Донецка област

Руският Първи канал съобщи, че неговият оператор Анатолий Клян е загинал вчера в Донецка област в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Оператор на руския Първи канал е убит в Донецка област | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много коментиращи тук , но далеч от фронта там:-(.. Видях "сурови-необработени" кадри от тоя автобус- имаше една жена с георгиевска лентичка само,другите жени бяха само с дрехите си, шофьора имаше някакви нашивки на пагона си. Имаше не повече от 3-4 мъже и бяха пуснали прожектори- автобуса е станал мишена! Да стреляш по осветен автобус си е 100% УБИЙСТВО , защото няма ЛУДИ военни да се осветяват! Само се чудя на някои от нас ,които пишат тук какво правел там, че това е провокация и т.н. >>>>>> Ей ХОРА НЯМАТЕ ЛИ ДЕЦА, РОДИТЕЛИ , ПРИЯТЕЛИ ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ НА ЛИЦАТА СИ ????? Дори за големи пари не си заслужава да станеш ЧЕРВЕЙ вместо ЧОВЕК!!! Замислете се малко, бъдете човечни и обективни по всеки проблем!!! Боже, какво стана от тоя народ за 25г , та ние си губим самобитността вече:-(((((((((

освен провокация с цената на живота на тези майки!

че не са никакви майки, а проруски активистки!

ЧУК

А иначе ,стрелбата е била прицелна! На поражение!Даже се вижда на филмчето как куршумите проникват в автобуса! На шофьорското място е опълченец-поне носи защитна униформа и ръкавици без пръсти-удобни за стрелба!

Сам признаваш кой е подготвил това нещо!

ЧУК

Като се говори за отличително облекло на журналист- вечер в автобус пълен с майките на украинските войници-между тях и журналист с оператор! Те жените не са видели в автобуса,камо ли да различат облекло на журналист! И се е получило-синовете стрелят срещу родителите си!

ЧУК

Автобусът е бил пълен с украински майки синовете на които са служещи в поделенията към които са се приближавали! Майките са искали да приберат децата си в къщи!

правят тези жени посред нощ там? Кой ги е закарал? Кой е ходил с камера след тях за да им гледа сеира?

Опълченците са знаели, кой и защо пътува в автобуса. Войниците от армията не са знаели, че там са майките им и ако те са стреляли, това е ужасно. Или стрелбата по автобуса е от неформалните бригади от наемници. Може би и майките не са наясно, кой е стрелял, камо ли ние.

правят тези разтревожени майки там? Кой ди е закарал там през нощта? Кой с камера в ръка е тръгнал да им снима сеира?

не изнезнат извън града и да се бият с редовната армия? ЗАщо постоянно се крият зад цивилното население?

Тъкмо гледах как артилерията на моветата е пречукала 58 годишна женица. Снарядът я е намерил на деветия етаж. Колко опълченци мислиш, че са били скрити зад нея?!

Ти обикаляш там!

Било е идеална позиция за снайперист! И сигурно е имало такъв там!

Ами то цялото население са против киевските американски наместници. Всички ли а ги избият. Та те си живеят стотици години на тези земи. Някой идва и иска да ги накара да му се подчиняват. В 21 век сега робство ли да има. Има си референдум и всеки си избира.

Напразно медиите представят, че битките са само между две страни - армията и опълченците. А всеки знае, че има и трета страна - неформалните, въоръжени отряди от наемници. Но за тях никой нищо не пише.

Видео (link ) от обстрела, от украйнските сили за сигурност на автобуса под гр. Донецк, в който загива операторът Анатолий Клян от руската тв Первый канал (+ 18)

Не става с линкове. Пишете в търсачката на ютюб: В Донецкой области погиб оператор Первого канала Анатолий Клян Первый канал

без отличителни знаци на журналист.Около база по която сепаратистите постоянно стрелят!

"Загинали под обстрел" , а кои са извършили обстрела. Така оставам с впечатление, че са били някакви тйнствени природни явления - падащи горящи железа и експлозиви от небето или изригващи от вулкан...

се хралите, че обстрелвате украинците, може и руснаците да се го убили! Имал ли е отличително облекло на журналист? Кой го е пуснал там?

Я питайте сега пак оная мърла Джесика Псаки дали има терор в Украйна.

145 МЛАДИ УКРАИНЦИ СА ЗАГИНАЛИ ДОСЕГА ВЪВ ВОЙНАТА ПРОТИВ РУСИЯ. ЗА ТОЗИ ЖУРНАЛИСТ МИ Е ВСЕ ТАЯ

Да, даааа. Знаем ти пропагандата - то само по указа на Порошенко за наградените посмъртно офицери бяха 92. По твоите сметки излиза, че на война загиват предимно и само офицерите - над 50%. Пък и на 17 юни, Ярьом заяви, че са загинали общо 125 военни. Ама никак не му излиза сметката - само с Ил-76 загинаха 49 военни от които офицерите бяха 9. А дори само 92 + 40 е повече от 125. Тъпи смешнии - като лъжете, поне си стиковайте лъжите и помнете какво сте казвали. Ама то укроп, помнене и мислене са несъвместими неща.

Ми, може да са сформирали офицерски батальони... като по времето на Червона Украина;)

Ама Порошенко война с Русия ли води?!?! Той самият яростно отрича подобно нещо. Ей, накисна си шефа, бандерче.

им готвят нови санкции!

Вижте бе, това че на някой не му харесва руския тип капитализъм на Путин, не означава, че трябва непременно да харесва фашизоидните в Киев. Не можаха да регистират Националсоциалистическа партия, че твърде бие на очи, но пък направиха Социалнационалистическа партия. Някой чел ли е оня пасквил титулуван "мирен план на Порошенко"? Просовутите 15 стъпки? Ми само една от тях като прочетете и ще разберете, че руснаците в Донбас няма как да го приемат: Създаване на 10 км буферна зона по границата с Русия. Можете сами да видите на картата колко населени места са в тази буферна зона, които трябва да бъдат изселени, щото иначе няма да буферна - т.е. празна и само сили за сигурност да могат да ходят там. Ми по груби сметки това са около 400 - 500 000 човека. И къде ще ги "настанят", с какво ще се препитават, къде ща са им болници, училища... А колко процента от територита на Украйна ще бъде "зад кльон" - т.е. неизползваема? На това му викат геноцид и етническо прочистване.

На снимките се вижда ,че оператора не е със бронежилетка? Защо? Уцелен е в зона от тялото която се защитава от бронежилтките? Защо Първи канал не е осигурил жилетки на своите сътрудници? А оператора е бил с обикновени цивилни дрехи. Бронежилетките 4+ спират Калашников. Щом не е бил с жилетка ,явно не е бил там като "тв.оператор".

Ама и логиката ти е украински тип - мнооого тъпа. Ако е бил някакъв друг, а не оператор, точно тогава щеше да има бронежилетка (служебно). Освен това, човекът е бил с 40 години стаж в телевизията - малко му е множко, за да бъде някакъв друг. Виж и на колко години е 68! Нима в руския спецназ нямат по-младички, например между 55 и 60 годишни?! Ми смешни са ти твърденията. Ама тя укрологиката не прощава на никого! Пий си хапчетата по-редовно. Може да вденеш някои неща.

В момента в Славянск хунтата използва химически снаряди. След фосфорните и касетъчни бомби, това е друго забранено оръжие. Част от това се ползва срещу цивилно население. Отделно, цели на артилерийския обстрел са жилищни райони. Важна цел са болниците. В Славянск е спряна отдавна водата и тока. При опит за ремонт на помпена станция за вода, убити са 2 техника. И постоянно се обстрелват. Всичко това са класически признаци за ГЕНОЦИД и опит за ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ. За това там не трябва да има журналисти. Светът не трябва да знае всичко това.

Не бе направо , ядрено оръжие ползват. И космически кораби и марсиански оръжия. Ха ха, руската пропаганда не можа да докаже нито едно от тия обвинения за химически оръжия, касетъчни или фосфорни бомби? Отдавна терористите в Славянск вкараха в града странни съдове с различни химикали за предизвикване на хим. отравяне в местните граждани. Даже бяха снимани тия съдове. А Украйна изобщо има ли химически боеприпаси? Май не.

Моше, тъпите ви еврейски номера вече не вървят, И в Сирия не вървяха. Странно, но мошетата оставате рядко тъпи. Вие дори не познавате манталитета на руснаците. Това не са евреите от Киев, които избиват мирни жители. Много бързо извъртя. Никой никъде нищо не е снимал. Защо лъжеш. Няма такава информация. Но опълченци с отравяния в болниците има и то съвсем реални. А да се направи химически анализ е лесно. Не се учудвам, че по цял свят ви мразят. Големи боклуци сте.

Щом са убити два техника, това наистина е етническо прочистване! Ако убият още двама "техници", това вече ще е истински геноцид! А това, че ежедневно в Русия загиват около 100 човека в автокатастрофи, как може да се нарече?

Раната в корема не е смъртоносна! Явно "проруските фашистки опълченци на Шипка" са го доубили, за да си вгигнат рейтинга, като обвинят след това правителственисе сили!

Почети малко преди да пишеш простотии! Раните в корема са сред най смъртоносните. Почти винаги следва смърт поради вътрешни кръвоизливи!

На този боклук не е нужно да чете. На него му плащат да пише, че руснаците са лоши и зли, а киевския фашизъм е добър. И добрите чичковци от америка, които организираха всичко това. Но е порядъчно тъп и се опитва да ни промива мозъците по най-елементарния начин. И се чудя, кой ли глупак за това пари му плаща.

Вувузел

Първо се развива перитонит и жертвата почива след около 8 часа, ако предварително не са я гръмнали в тила, както е по руските стандарти още от 1917-та година!

Хубава новина: В руския Хабаровски край се е разбил хеликоптер Ми-8 Тия не са във война пък и там падат вертолети. Преди 2-3 седмици , падна друг Ми8 в Русия.

Наой-тъпата и мръсна пропаганда е на уса!! Само послушайте Псаки!!

И кое е пропагандата? Наистина Итар Тасс само пропаганда публикуват: Москва. В руския Хабаровски край се е разбил хеликоптер Ми-8, вероятно принадлежащ на "Авиалесохране", съобщават пред ИТАР-ТАСС от пресслужбата на регионалния център на Министерство на извънредните ситуации в Далечния изток. Инцидентът е станал на 50 км от селището Чекунда във Верхнебуински район. Местността на отдалечена, намира се на около 400 км от Хабаровск. Изпратени са спасители. Според различна информация на борда му са пътували между 14 и 17 души, включително екипажа.

Уса-пропагандата е най-тъпа и мръсна. Погледнете Псаки и мутрата на Песя Вайсманн/Порошенко/!

Уса пропагандата е най-тъпа и мръсна, видно от плямпаниците на Псаки и мутрата на Песя Вайсманн.

Вчера в Киев имаше многохиляден митинг - първо пред президентството после на Майдана. Организира го Семен Семенчук (командир на батальона Донбас). Исканията: Прекратяване на примирието, възобновяване на военните операции, въоръжаване, искане от ЕС за нов кръг санкции срещу Русия. Нещо не видях нашите да пишат за това. Щото потвърждава твърденията на руснаците за намеренията на повечето от управляващите в Киев - искат си войната и това е. За лъжите - май Бисмарк беше казъл, че най-много се лъже при лов и война. Лъжат и двете страни, но все пак, като се гледат повече видеа, можеш да си съставиш някаква представа.

Ами не, украинските военни и доброволци са против така нареченото примирие, защото в същото време умират техни другари и терористите се въоръжават с тежко въоръжение и нови сили. Полза от примирието имат само за терористите. Та затова всички в Украйна искат неговото прекратяване. То реално няма примирие. Терористите атакуват военните, а военните не ги атакуват защото спазват "примирие". Танкове атакуваха пост в Славянск, има унищожена техника и загинали украинци.

Кого лъжеш, примирието беше нужно на Хунатата, за да предислоцира спокойно войските си, без никой да ги напада и да им пречи. Съсредоточаването на войски при Славянск и направление Луганск не е спряло, а е било особено силно. Това да прилича на мирна инициатива. Просто искаха никой да не напада войските им, докато ги местят. За да има реална мирна инициатива, опълченците поискаха оттегляне на западноукраинските войски на 10 км. Което не беше направено. Защо се опитваш да лъжеш.

Вместо да се дезинформираш от укромедиите, чети сводките на наблюдателите на ОССЕ - има ги на сйта на организацията. Че иначе ставаш за смях с техните глупости - броил съм някои весели неща. Напр. Стрелков досега го "убиха" 4 пъти и "избяга" в Русия поне 3 пъти; прословутата "Нона" е унищожена 7 пъти; досега били свалени само 2 хеликоптера и един самолет (Ил-76); ежедневните загуби на "терористите" възлизат на между 150 и 300 човека. Примирието - Порошенко го обяви, ама Коломойский му заяви пред медиите право в очите, че няма да се подчини и собствените му батальони няма да го спазват - така и става. И още - откога в Славянск има блокпостове на украинските сили? Най-близките такива са пред предградията на града - Семьоновка, на завоя на пътя за Красний Лиман и т.н. Вярно, при поредния обстрел с гаубици вчера украинците убиха 3 от тези, които ти наричаш терористи - една жена на 53 години в апартамента й в 9 етажен жилищен блок и още 2 пенсионери на пазара в центъра... Последните по-съществени загуби на украинците са при атака на техен блок пост - пострадали са от ударите на собствената си артилерия. Но само тези, които не са избягали от позицията си.

По принцип, информацията от Лайф ньюс - не се обсъжда. Лъжат като за последно.

Така както е поднесена новината излиза че войсковите поделения на територията на Украйна са обхванати от паника щом стрелят и срещу приближаващите се автобуси. Все пак можели са да поставят ленти с шипове, таралежи, бидони с вода или каквато и да е друга физическа преграда така че да се предпазят от автомобилни камикадзета.

Баси тъпата руска пропаганда? И какво, войничетата видели майките си и решили да ги разстрелят и покрай тях случайно се навъртал тоя "оператор". По тъпа версия не бях чувал. А това което е станало е че терористите са атакували поделение 3036 в Донецк, цяла нощ е имало престрелки. И тоя "оператор" е снимал това сражение и е загинал тогава. Кой го е убил не е ясно. Има пожар в поделението , взривявали са се боеприпаси.

Тъпия си ти. Повече от 2 седмици върви инициативата на луганското контраразузнаване. Пленени срочно служещи, викат майките им, за да им предадат на място децата им. И да видят какви ги вършат там. Факт, че един такист до такава степен се впечатлил, че остана да се бие на страната на опълченците. Никой не е канил чужди войници на родната земя на тези хора.

не може да се стреля по журналисти. те си вършат работата... на някой не им е изгодно да се знае какво става в украйнската армия.

То тяхното на нищо не прилича... И от къде по-точно са били тези майки????

Най-ясно двойният стандарт, лицемерието и лъжата се виждат в действията на т.нар. медии. Техните модератори с усърдие махат коментарите, които не са удобни за официалната власт.

"придружавали войнишки майки, дошли да се срещнат със синовете си и да си ги върнат у дома" Какви са тези глупости, които пишете????

"придружавали войнишки майки, дошли да се срещнат със синовете си и да си ги върнат у дома" Вие добре ли сте???? Какви са тези глупости, които пишете?

Мекеретата тук ще се задавят от злоба и злорадство. Е, каквито господарите - такива и марионетките- от Атлантика до Днепър.

тоя

Ха ха ха, руска демагогия: "Русия поиска украинските власти да разследват обстоятелствата около смъртта на оператора на руската телевизия " Те напълниха Донецк с терористи и те си създават ДНР, пък после искат украинските власти да разследват убийство което е станало в контролиран от терористите район????? Това какво е? Кой ми сра в гащите?

Оказа се ,че журналиста е застрелян в груб. Може да е загинал от приятелски огън. Те доста често в Донецк бандите терористи първо се стрелят, а после броят труповете. Докато се разберат ,че са свои , няколко са гушнали букета.

ЖУРНАЛИСТА Е НА 68 ГОДИНИ ... СНИМАЛ Е ОТ РУСКО АФГАНИСТАНСКАТА ВОЙНА , БЕЙРУТ , ИРАК 2 ПЪТИ , АФГАНИСТАНО-АМЕРИКАНСКАТА ВОЙНА И Е ОЦЕЛЯЛ ..... ДО ВЧЕРА ....

145 украински войника умряха от началото на тероризма в Донецк и Луганск. Тия хора умряха заради такива като тоя "журналист" с неговата пропаганда.

Жалко за убития журналист. На журналистите работата е на терен да снимат и отразяват, а не да бълват от екрана и микрофона нечии написани "истини". При толкова пролята кръв, как ще се забрави и прости всичката тази касапница?

Абе няма да прокопсат тия украинци само дето ако станат членове на ЕС ще плъзнат из цяла Европа като хлебарки. Както ние направихме като ни приеха...

Абе те колко руснаци има плъзнали като хлебарки в Европа, без дори да са членове на ЕС? Ама много обичаш да пишеш глупости.

Да бе, те от украинските военни бази стрелят по майки и журналисти, които минават наблизо??? Защо препечатвате съветските глупости!

Че ги тепаме тия войници, че ги тепаме до край. Който Русия мрязи сакат ще лази!

Още една смърт на съвестта на Путянкин и неговите лайноядци в България.

Американските говна са по сладки викаш ?? Да ти е сладко!

Вувузел

Най-сладки са Путинските, брато! Да ти е сладко!

За оператора: Като посееш ветрове, ще жънеш бури!

Военната хунта в т.нар. Украйна продължава да убива хора безнаказано. "Нашите" медии мълчат тактично. Дето се вика, "демокрация" и "свобода на словото". Който е против "демокрацията", може веднага да бъде убит...

Москолино, оня ден в Кения са изтрепали 150 души в Нигерия 250 души... от не се загрижиш за тях? Колко хора са убили хунтаджиите до сега? Щото най-много хора наведнъж са избивали руските-тероряги!!! А Русия, мили мои, има много дълга история на тероризъм, интервенции и окупации на съседни държави! Я питай, кои са се присъединили от любов към Московия? Украйна ли? Беларус ли? Литва, Латвия, Естония, Финландия, Грузия, Чечения?, Дагестан, Туркменистан... ?

Чудно ми е защо не скрият коментара ти като неотнасящ се към темата. Само в Одеса преди два месеца хунтата исзгори живи 200 протестиращи. В другите градове на т.нар. Украйна протестиращите биват разстрелвани направо на митингите, а тези, които се въоръжават и защитават от хунтата, биват обстрелвани от БТР-и, самолети, хеликоптери, авиация, БМД-та и т.н. Жертвите са хиляди. Украинските медии нагло лъжат, а "нашите" пригласят. Срам ме е, че живея в България.

И още: Афганистан, Чехословакия, Полша, Унгария, ГДР и пак е непълен. Руският (съветският) терор е безмерен!

А каъде е хамериканската и гейеевропейската демокрация в Нигерия а??? Да ходят там да спасяват ааада забравих там няма шистов газ нито богатия Донбас!!!

Ти да не искаш да кажеш, че у нас е имало зачитане на народната воля дали да се присъединим към ЕС?! Дори никой не ни е питал. "Държавите", за които пишеш, са формирани по времето на комунизма от комунистите на територията на Русия. Повечето от тях са изкуствени и затова се разпадат. Ти разбираш ли нещо от история, география и култура, въобще?!

Млъквай вече с тази "хунта"!! Ако не го знаеш, по руските канали вече не произнасят тази дума. Много е интересно, защо, нали??? Така че внимавай, да не се изложиш.

Бил значи да придружава украински майки... значи! Абе защо руските войнишки майки не идат да си приберат синовете от Украйна? И чеченските също!

Да бе, защо майките на терористите не отидат да си ги приберат от Украйна? Путин даже е заповядал да не връщат телата на руските граждани в Русия ами да ги копат на място. Или да се отървават от тях както могат. Едно езеро около Славянск се оказва вече пълно с стотици трупове на руски терористи.

Вярно е, вчера една жена на пазара го казала на съседката. Ама не било езеро, а кладенец. И не било пълно с трупове, ами бил без вода. И, понеже нямало друг водоизточник наблизо, умирали от жажда. Та и журналиста така....

"Порошенко призова руския държавен глава да прелрати проникването на украинска територия на наемници и да спре доставката на оръжие и бронирана техника за въоръжениете групи в Източна Украйна. Продължават и съобщенията за нарушение на примирието. В Донецк тази нощ е бил убит оператор на руския 1-ви канал." (бТВ, новините тази сутрин).... Ето така се поднася новина. Сега стана ли ви ясно кой го е убил? Наемниците изпратени от Путин в Донецк.

Вярва ли още някой,че може да има мирно решение за излизане от тази криза?Залагам на постепенното увеличаване на напрежението до такава степен,че да се наложи намеса на силните държави в Европа /и Русия в т.ч.разбира се,без нея няма как!/САЩ също ще участват,но според мен вече няма да имат решаващата дума!

Че те сащ си участват от самото начало. Те организираха майдана. Колкото по-малко участие имат сащ в каквото и да било по света, толкова по-сигурно и хубаво място ще стане!

Бог да го прости. Очевидно е, че на украинските убиици целта е да убиват и журналистите. Явно американските им инструктори ги учат как се изкривява истината. При липса на журналисти BBC си пише каквото им поръчат от ЦРУ.

Това с убиването на журналисти и несъгласни е държавна практика в една друга държава от времето на Иван Грозний до сега!!!

Браво! Ти проведе разледване, установи виновните и ги обвини. Браво за бързината, но вие си имате дежурен виновник: украйнските власти борещи се да запазят целостта на държавата си!

Пак руските служби правят провокации по заповед на Путин. Сега Путлер и рашистите ще лепнат всичко на украинците типично в гьобелски стил

Повел майки да вземат синовете си от армията? Лоша идея.

Не, просто е снимал истината.

Снимал е в и около атакувана военна база, а там има риск от злополуки!

По всичко личи, че Путин има стоманени нерви. Убит е оператор на телеканал от поддържаните от Запада престъпници. Ако Анатолий Клян беше американец, янките отдавна да са си хвърлили бомбите. Всяко търпение обаче все някога си има край.

Тоест за да не се изчерпва търпението на Путин следващия път като дойде някой провокатор пред казармата да развеят белия флаг и да вдигнат ръцете ли?

Този оператор е терорист , един от тия дето са снимали пленените и унизените украински войници. А това е недопустимо към военнопленници. Той е способствал за руската пропаганда. Та намерил е каквото е търсил. А Путин иска продължаване на примирието докато свободно си вкарва танкове в Луганск за терористите. През времето на примирието бяха убити над 20 украински войника. Та кажи ми кой е лъжеца? "Перемирие": Террористы свободно завозят танки в Луганск. ФОТО

Струва ми се прекалено да наричаш 20-милионното руско население в т.нар. Украйна терористи. Ботев и Левски и те ли са терористи?! Коренно население на една страна не може да са терористи. Но виж - военната хунта са си терористи. А "нашите медии" са срам за всеки честен човек.