Германският вицеканцлер: Санкциите - срещу богати руснаци

Европа трябва да насочи острието на санкциите си срещу богати бизнесмени, които подкрепят руското правителство.

Обратно в новината

Коментари - Германският вицеканцлер: Санкциите - срещу богати руснаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ха,хааа ще видим след завъртането на рулетката...

голем смех големо нещо тия клиентелистки пИдали седнали да плашат някого с многото му пари ми нали задниците си ще разпорите като дойдат при вас бе смехурани ..на вечеринката на Шопар в Кан вторият официален беше руския...бах ти смешниците...

"Ще се гръмнем в единия крак,защото само така Путин може да получи гангрена на крайниците"!

Трябва да се ударят Абрамович, Дерипаска и Чорни и още една дузина богати дрисльовци на по 30-40 години верни на Путлер кучета. Но и това няма да е достатъчно. Трябва ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ на Путин

а дано ама надали )))))

Може ли чрез насилие и отнемане на правото на избор, хората да създадат справедливо общество, еднакво загрижено за всички граждани, което да създава условия за материално и духовно развитие и промяна към по-добро? Според мен е изключено. Чрез насилие се постига диктатура, но тя води до постепен упадък на обществото, защото потискайки свободната воля, спира прогреса и творческото начало. Когато човек няма свободна воля, той не може да изрази себе си и да развива талантите си. Не може да е полезен на обществото. Силовите решения всъщност не са решения, а средство за задълбочаване на проблемите.

в България справедливо по Вашему общество, гарантиращо биологично оцеляване на секи, в резултат на което мургавите ни сънародници реализираха демографски бум, който плащат и ще плащат работещите, както и 12 милиардния дълг от трите Българии дет построил тошо.

Аха,значи Живков разплоди циганите,взе им хляба и ги принуди да крадат,така ли? Интересни тези спускате вие на хранилката:-).

И кой по-точно е т.н. от теб " другар жифкоф", драги ми, Неграмотнико? И каква е по-точно тезата ти? Защото ако говориш за циганите по времето на соца, те тогава работеха и не правеха толкова золуми. А дори и когато ги правеха, си понасяха порциите бой и другото, а не като сега - да няма нито закони, нито държава що се отнася за безобразията им. Щото за социални помощи и кебапчета с бира по изборно време са в центъра на вниманието.

социалистическото общество, както и това на НВ Владимир - "чрез насилие се постига диктатура, но тя води до постепен упадък на обществото, защото потискайки свободната воля, спира прогреса и творческото начало"... Поздравления!

Ето за илюстрация, как САЩ действа и защо прибира златните резерви и всякакви валутни резерви на другите държави. Следва заплаха за невръщане и конфискация, ако съответната държава не слуша. От няколко години Германия се опитва да си върне златните резерви и да ги инспктира. Тези, които са уж на "съхранение" в САЩ, ФЕД. Отказано им е. Златото на Германия става залог. За това всяка нормална държава трябва а държи у себе си всякакви финансови и златни резерви. Случайно ли Шимон Дянков и ГЕРБ се опитаха да пласират Сребърният фонд във вид на американски ценни фалирали книжа и всичко да се съхранява в САЩ. Предотвратен беше крупен обир на България от БНБ и острата реакция на Искров. А сега ГЕРБ се напъва да го смени.

n-ти път, в рашофилистичното шаренкофско мазе, немате ли нещо-малко въображение ???

Това ми прилича на изхождане на силно дрогиран човечец. Но това са рискове на платеното писане, не е съвсем под контрол писача. И го пиша за първи път. А тази новина се тиражира огромен брой пъти. Което е добре, защото хората трябва да знаят как да се пазят от американските крадци. То всъщност, крадците са евреи, а изпълнителите са американци.

на Испания (от всичко 600 т резерв) са присвоени от СССР по време на гражданската война. През 60-те Тодор Живков еднолично и тайно предава българския златен резерв от 24 тона (натрупан преди 1944-та) на две съветски банки. Това вероятно се е случило и на другите "народни републики" от съветския лагер. А като гледам бедстваща Германия и проспериращите бивши социалистически страни (вкл. Русия)...

Бе ,то джъманите внасят по Северната тръба, ма да земат да возат и газ на бучки от Щатите, щото нищо не се знае!?

Защо санкциите да не са срещу богатите немци. С какво са по добри немците от руснаците.

това е предостатъчно за секи смислен чиляк.

но риторичен. И доста елементарен. Санкциите не са срещу руснаците, а срещу свръхбогатите руснаци. Руснаците не са по-лоши от немците (или поне трябва да приемем, че е така), но БОГАТИТЕ руснаци са много по-лоши от богатите германци!

просто ми е трудно да повярвам че малоумните постове в дир-а базирани на слухове се плащат , иначе и аз бих се кандидатирал на люлка по 20кинта на ден ;)

Намирам това за нормално. Чудно ми е кои мои сънародници плачат за олигарсите! Или вместо това трябва да се санкционират бедните руснаци?

За богатите евреи от САЩ, които са решили, че трябва да са господари на света, за тях ли да плачем. Те са организатори на украинските събития. И това е извън всякакви норми. Руските олигарси, както германските, френските, английските, водят своя бизнес в Европа и то по полезен за Европа начин. Европа и европейците печелят. Какъв е проблема. Гнилостта е САЩ, това Злото, което трябва да се постави под карантина. Тогава светът ще заживее нормално и в мир. Не се опитвайте да ни пускате в грешна посока.

войни, ни неправди, ни епидемии, от коит е измирала на 50% от популацията,..., сичко си е вървело по мед имасло, нирвана...

Още един агент на цру в немското правителство. :)))

VIPER

Ако Русия падне , единствените две държави , които САЩ не са нападнали заради нефта , остават Иран и Венецуела..

Не може да се каже,че не опитаха с цветни революции и там:-). Не стана обаче. Русия в момента е гръбнак и символ на борбата срещу американската тирания за всички държави по света.Като такава ще бъде атакувана докрай, с всички средства. Унищожението и в сегашния и вид е въпрос на оцеляване на паразитиращите САЩ.

Норвегия го отнесе доста лошо, прав си. И Румъния. А, Кувейт още не може да се оправи.

VIPER

Германия я подслушваха до 9-то коляно , не им дават златото , но те пак се натискат да са кратуните от САЩ. Еми техен избор..

А руснаците направо ни го прибраха златото да не го мислим, нали? :) Пито - платено. Немците си превозиха няколко десетки тона злато. Ако мислиш, че излиза колкото пратка с ДиЕйчЕл, маЛко си се пообъЛкал.

От 600 тона си взеха 3. Йес, бейби.

Това е началото на падението на Германия. В немалка степен просперитета на немския бизнес дължи на тесните си връзки с Русия. За доставки на суровини и голям пазар. Така Германия ще бъде пречупена от САЩ и съответно ЕС ще падне в директна американска зависимост. Някой трябва да поеме товара на дългът от 18 трилиона долара. И това ще се стовари на гърба на Европа. Европа ще трябва да обслужи интересите на еврейската хунта, която управлява САЩ. И както по време на Втората световна война, пак ще бъде хвърлена срещу Русия. За собствена сметка. А Германия тръгва към своя залез. Както и настоящето политическо управление, което няма вече шанс на следващите избори.

А, еврото кога ще го закриваме и да почвам ли опреснителни курсове по руски?

"Наблюдаваме изтегляне на капитали в размер на стотици милиони долари" В периода 07.04-12.04.2014. от САЩ са изтеглени по американски официални данни около 105 млрд долара руски капитали Спешно, за да не бъдат замразени. За какви цифри говорим и кой ли ще е губещия.

ами в последните няколко години САЩ интензивно напират да въвеждат демокрация ... Ирак Либия...и със Сирия пробваха...Украйна ..., та все повече мисля че с тея санкции и с тая агресия се опитват да прикрият колко много са назад с материала и как са фалирали на практика - просто искат да влязат някъде другаде за да крадът и да омаломощят сериозен противник като Русия ...(моля...не съм добър макро икономист и не следя нещата от близо и подробно ) но очаквам САЩ до няколко години съвсем да я окъсат тъпото че ще си патят шматоци като нас и украинците ... жалко а исках да видя ню йорк , лос анхелес и почти вярвах в демокрацията :)

Поддържам това мнение. Според мен САЩ от позиция на сила се опитват да налагат собствения си бизнес. Сега искат да принудят европейците да вдигнат разходите за въоръжаване. Печеливш ще бъде американския оръжеен бизнес и американската икономика. Искат да прекратят доставката на руски енергийни носители за Европа от Русия. И да го заменят със своя скъп шистов газ. Или върви една и съща схема. САЩ без военна сила, изнудване шантажи и рекет на държави, изглежда не са икономически конкурентноспособни. Това като цяло, естествено, че имат отделни силни фирми. Но не се знае, колко от успехите си дължат на намесата на американското правителство.

Путин введи войска ?!

Унижението е за Германия. Щеш не щеш говориш глупости за да не разсърдиш господаря от САЩ.

4-та икономика в света, модерна съвременна държава, благодарение на Великите Американски Щати и жалки са опитите на миризливите азиатски партенки да разрушат здравия Евро-Атлантически съюз.

Нищо повече за Германия. Разромена ВСВ на колене пред САЩ оттогава. В Германия има бази на САЩ от след войната. При нас бази на СССР не е имало.

Азиатските цивилизовани държави да наложат санкции на кумунисите от европейския съюз, на сички комисари индивидуално

Тоя тъпак бие нашите по празни приказки. Ами като той не може да се уреди до търговия с Русия, други негови сънародници се напъват де се вмъкнат там. Защо не проверят банките в Люксембург, Швейцария и пр. кой си влага парите там. Защо не въведат закон при търговията с имоти, дето да ограничават спекулантите. Цените на имотите в големите им европейски градове нарастват, и те се радват че могат да си продават къщите. Аман от лицемерни малоумници от западния свят.

Добро утро на всички червени вампири във форума. Каузата ви издиша - надувайте я колкото щете.

що за български малоумници през 2014 все още се делят на червени , сини , зелени пембени --- алоооууу осъзнайте се глупаци сума ти и далвераджии под различни цветове ни работят по един и същ начин и се разбират помежду си и си се боядисват и нагаждат както им търва само вие малоумни кретени все още смятатае че има някакви червени...и тем подобни пуу начи яд ме хваща че има толкова прости хора в тази красива иначе страна

Не се възмущавай, човека е с еврейски произход. Работата му е на служба в САЩ или Израел. Води антируска кампания. Друга цел, това е разделяне на българското общество на едни срещу други. За да бъде по-лесно управляемо. Разделяй и владей е стария еврейски девиз. Това прави, не му приписвайте привилегията да е българин. У този човек няма останало българско.

Ало , германското посолство , изпратете екип да го прегледат добре ли е с главичката този от трети пол!!!!!

Абе, не ви ли свършиха парите от БСП за платени коментари бе??? Запомнете: Историята не е на страната на Путин. Поживем, увидим, както казват руснаците!

боко плаща и на двете страни

Я кажи, на чия страна е историята,като си такъв историк? На страната на алчността,на лъжата, на войната?

абе кажете честно бе :) щот аз съм на мнение че Боковите Догановите Станиевите далавери ще си вървят без някой от тях да се ръси по 10-15 та и цели 20лв на ден за форумни дрънканици просто ми е трудно да повярвам че малоумните постове базирани на слухове плащат , иначе и аз бих се кандидатирал на люлка по 20кинта на ден ;)

поредния катапулт ))) се изказа

Канят авиацията на НАТО на съвместни маневри.

не стреляше ли само по граждански цели ?

Ако бях на мястото на управляващете в Русия или засегнат от санкциите, бих дал ЕС и САЩ на "Международният наказателен съд" към ООН. Да видим как ще докажат нещо в него? Не могат ли да докажат вина, то санкциите са неправомерни и ЕС и САЩ ще трябва да си платят.

Ако беше от управляващите, ама не си! Тогава ти къде се вреш между шамарите би ли ми обяснил? Какви пари имаш, че да те боли за тях? Какво те мотивира да защитаваш едни комунисти не мога да разбера?

знае що значи таз думичка, кара го природната му тъпота.

Както би се изразил политик, защитавам правдата, а не комунистите. Едва ли засегнатите са комунисти - по-скоро диви капиталисти.

Към радостния и благодарния: кога в А МЕРИКА Е ИМАЛО ВОЙНА! Все навън си изнасят войните.Дори и по времето на 2-рата св.война откриха 2-ри фронт,когато руснаците бяха на 100 км от Берлин и разбраха,че печелят войната и без тях.Така ли се изнася демокрация? Станаха властелини на злото!

и непобедими, могат да си правят каквото си искат, защото са най-модерното, производително и справедливо общество в историята на човешката цивилизация.

Бу-ха-ха-ха-ха! Това го пишеше едно време в "Работническо дело" след срещищте между Брежнев и Живков.

дай ми и на мен да печатам пари и аз ще стана силен. Но докога ще е тази сила?

"арийците" слуги на краварите - ха ха

И ПЛАНТАТОРА Е ОТ СМЕСЕН БРАК :)))

виетнамец, бомбардиран с напалм ?

Бравооо!!! Абсолютно прав е пича, уцели в десятката!!! Ако настъпят по мазола червената буржоазия на Кремъл най-много ще ги заболи. Тогава ще видим края на руската диктатура, ще клекнат без западните парички, няма къде да мърдат! Бедните руснаци като нас все още се огъват под комунистическия гнет. И на щерката на Путин ще се наложи да се върне при татко си - като и врътнат златното кранче в Холандия.

Не си българин а бълха от трети пол!

Даа...... така се е разтреперала щерката на путин.......Запада му предстои криза МЕКО КАЗАНО!Това са природни закони и никой не може да ги избегне,особено с цинични подигравки......

Този ако си смени костюма със една зелена униформа,си е направо Гьоринг,ама как свърши той???????????????????

Срещу Ирак, Сърбия, Либия да ги заплашваха толкова време. Просто ги атакуваха. Сега обаче срещу Русия само лаят като беззъби кучета. Айде де,заповядайте в Русия с авиацията нали сте ербапи. Истината е, че не ви стиска. Едвам накарахте Украйнците да се обърнат срещу Русия, но сега всичко се обръща срещу тях и държавата им просто се разпада. И газопреносната мрежа още не можете да им вземете.

ТЕ ДА ГИ КОНФИСКУВАТ , АМА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВИ УМРЕЛИ ЩЪРКЕЛИ ЩЕ ИЗПАДНАТ ОТ КИЛЕРА ... ....Масово отваряне на кредитните досиета в Корпоративна търговска банка (КТБ) крие рискове за сигурността на вложителите. Това заяви в интервю за БНР финансовият експерт Красимир Ангарски по повод идеята на президента Росен Плевнелиев да се отворят "досиетата КТБ" и да има пълен преглед на активите. Според него е популизъм желанието да се отворят масово кредитните досиета в КТБ, защото това засяга сигурността на семействата на вложителите.

кредитополучателите, дали си погасяват кредитите, личи си отдалеч позитановската ти закваска, а в детройт де живееш и що чиниш по нощите, или само пенизиш и плещиш от мазето на шаренкова ?

Не бих могъл да го напиша по-точно и вярно, затова ще цитирам Възмутен. "Колко са жалки немците като слуги на американците, бързо забравиха кой ги подслушва и шпионира и сега са в шок и паника от това че не те са изобщо някакви победители и хегемони, да не говорим за морал и човечност! Това което се случва в Газа и източна Украйна е най-шокиращия пример от мракобесната политика, която водят САЩ и западна Европа! Жалкото е че нашия псевдо президент и някои политичета пригласят на тази истерия и престъпление срещу човечеството! Тези тъпи изроди ще запалят трета световна война! "

Този пък не бях го чувал

но и лично те познава и е възхитен от твоя интелект, ерудиция, култура, ..., абе от сичко дет се сетиш.

Без да си капацитет в макро-икономиката се вижда, че тези снкции са абсолютно непродуктивни (да оставим настрана че са и неморални). Политиците съсипвът бизнеса, но бизнеса ще се преориентира, и ще си отмъсти! Винаги така се е получавало. Обикновенните руснаци им пука за парите на олигарсите, които пари всъщност са крадени от народа, чрез престъпната приватизация по времето на Елцин, точно както и в милата ни родина. Докато да се притесняваме за самите олигарси, е меко казано комично! Те много добре знаят как да си преориентират капиталите. Крайният резултат е че губят тотално доверие на западните политици, и им обезкървяват икономиката като си отеглят капиталите, и ги наливат в Азия и Южна Америка, където потенциалът за растеж е в пъти по-голям от западаща Европа, и банкрутирала САЩ.

а путлер забрани на госслужителите да отдыхают за границу, икономии на валута 2-о направление.

Скъпи западни приятели като не ви харесва защо не събебрете войските си, за да нападнете, така както сте правили в миналото.

Това , което се случва е някаква шизофрения! Толкова омраза към Русия! Ама се знае:ръждата разяжда отвътре!

Запада в момента просто е една комунистическа диктатура в съвременен вариант. Щом си приятел на този,парите ти подлежат на национализиране.

българи доброволно се поставят в услуга на тези комунистически диктатури.

Промиха им мозъците. Все пак ЦРУ хвърли огромни ресурси, за да накара хората как да мислят.

цивилизованите държави от Азия трябва да наложат санкции на дивите европейци и амери - сътворили две световни войни и още много други

богатите руснаци отдавна нямат сметки в държави слугуващи на щатите. с какво ще ги накажат? ще им забранят най-много да стъпват във въпросните страни и какво от това? ще имаш милиарди и ще ходиш в Немция, Ъгнличания, Французия? да бе, да! ще отидеш на някой екзотичен остров. но пък ще стане интересно, ако въпросните руснаци прекратят бизнеса си в тези клоунски страни и го пренасочат към цивилизацията, а не към подкрепящите хамериканоидите. голяма веселба ще падне.

знаеш кой къде какви пари държи по цел свет ???

това ми е професията - контраразузнаване. плюс това познавам човешката психология, което явно не може да се каже за теб.

Колко са жалки немците като слуги на американците, бързо забравиха кой ги подслушва и шпионира и сега са в шок и паника от това че не те са изобщо някакви победители и хегемони, да не говорим за морал и човечност! Това което се случва в Газа и източна Украйна е най-шокиращия пример от мракобесната политика, която водят САЩ и западна Европа! Жалкото е че нашия псевдо президент и някои политичета пригласят на тази истерия и престъпление срещу човечеството! Тези тъпи изроди ще запалят трета световна война!

На Американския Народ и Американското Правителство, че приеха над 500 хиляди млади българи, прокудени от Родината си от болшевишка мафия, която ограби и продължава да граби нещастната ни България. Тези Млади Българи учат, работят, живеят, отглеждат деца в Страната на Неограничените Възможности, където всичко зависи от твоя труд, почтеност, честност и знания.

Чак пък - написал си го в стил "бошевишка ода за социализъма"

Като загубили студената война, тези хора отиват в държавата победител да слугуват. Модерното робство. Една от най-големите трагедии в живота на човек е да напусне собствената си родина.

Голямата работа руснаци си купуват автомобили правени от жалките немци, вместо да си карат гордо АЗЛК и Волга!

Забравяш един факт и за това се чудиш - че онези с масурчетата, не са спрели да им дърпат конците и на тях, никога от векове насам, както на всички други - дори и на Хитлер са му ги дърпали, нищо че той е изтрепал много от тях (тези които е изтрепал са били най-обикновенни, става дума за другите с банките и многото пари).Та така че центъра за управление е един и същ и в сянка - останалите са кукли на конци на изобрни длъжности.

Много сте загубени! Какво защитавате този мафиот и останалите руски олигарси?! Путин още не е стигнал до нас, но реши ли да го направи, няма да се спре пред нищо. Дали и тогава ще го защитавате така яростно и отново ще целувате задниците на "руските братушки". Имам чувството, че тоя ненормалник е решил да превърне целия свят в СССР. Сравнение с него Обама е душичка.

Заблудена слива

Руски кавалер!

И откъде имаш това чувство? По-добре погледни картата на Евпора и виж как след разпадането на Варшавския догово (ако знаеш какво е това) границите на държавите-членки на НАТО са стигнали границитге на Русия. Питам те кой смята да разширява своето влияние и граници? Ако си искрена със себе си, ще си отговориш честно, но ако си "заблудена слива", както те охарактеризира ".....", то явно човекът ще е прав.

азиат-болшевиките е зад Урал.

Абсолютен пример на човек, който не се опитва да мисли и разсъждава. Гледаш - но не се замисляш какво виждаш, слушаш - но не се замисляш какво и защо ти казват. Разумът и животът ти явно не са под твое лично подчинение и управление.

Ще санкционират, ама истинските управляващи от BASF, BP, CHEVRON, Coca-Cola, Nestle, Sandoz и още ред не толкова цивилни производители са настръхнали Кремъл да не им блокира/национализира активите в Русия. И габриел, и Хамъд много добре знаят какво ще ги застигне в личен план, ако направят подобно нещо. Ударът ще дойде от техните "приятели" с арийски имена, а не от Русия.

Те вече затуй се изнасят - чети последното изречение! Мангизите не са всичко на тоя свят, дори за най-алчните :D Никой не би рискувал да изгуби всичко заради някой друг зле инвестиран долар.

Е как да изнасят, като инвестициите не са в акции, а АКТИВИ? Имат производства, имат имоти, технологични линии. Туй всичкото в куфари ли ще го изнесат? Не ставай смешен, моля! Отделно президенти и бордове на директорите на изброените фирми официално обявиха, че нямат намерение да прекратяват дейнотта и инвестициите си в Русия. Точно както и оръжейните производители от Великобритания, която "забрани износа на оръжие за Русия", ама само за 30 от 280 фирми. А дали доларите са инвестирани зле или не, нито ти, нито аз можем да съдим, щото не сме на нивото на CEO на която и да е от тези фирми. Не се надценявай.

национализира BASF, BP, CHEVRON, Coca-Cola, Nestle, Sandoz и още ред не толкова цивилни производители, и да видим след туй що следва.

Дойчландските управници са подчинени на еврейството. Ако се извършат тези действия, това ще е освобождаване на руския народ от еврейско робство. Всички богаташи в Русия са с еврейски произход. Такова е и управлението на Дойчланда. Спирайки притока на руски авоари ще ударят западащото евро, свързано с изчезналия долар. Едва ли ще го направят, а ако го извършат ще е радостно за руския народ да се освободи от еврейското присъствие. Да можеше и България да ги махне тези наглеци евреи в управлението и.

Усеща се една припряност на световните лидери. Едно запъхтяно бързане и натиск. Усеща се като притискане в ъгъла. Може би форма на отчаян опит. Страх и паника. Здравият разум трудно може да се съгласи с такава постановка на нещата. Това граничи с абсурда. защото ги има примерите от миналото, когато отношението при аналогични ситуации е било противоположно. Просто няма последователност и принципност.

Определено западняците ще пробват да направят един "Кремълски Майдан" с парите на руските олигарси. Ще имат възможност да се пробват,разбира се. Една от основните критики на руснаците към Путин ще отпадне- вече ще има законно основание да прати доста незаконно забогатял народ в затвора,+ огромната част от руската "пета колона". Тогава съвсем ще му бетонират рейтинга- вероятно над 90-те процента:-).

прати, т.е. да поведе колоната.

И кой ще ви купува автомобилите?