Президентите от Източна Европа поискаха укрепване на НАТО

Държавните глави на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) поискаха последователно укрепване на източния фланг на НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Президентите от Източна Европа поискаха укрепване на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такааа, в прав текст: Стягайте се, иде война! А, попитани ли 100-те милиона човеци, дали искат да воюват или не, м? Ще трябва всеки ден да се пускат документални филмчета за Втората световна война. Филмовите ленти запечатали ужаса от разрушениета, унищожението на милиони човешки живота, нечовешкия глад в обсадените градове... Аз съм против войните! Аз съм против избиването на невинни! Аз съм против това велико безумие, наречено Война! За някои войната е опиат, но за милионите обикновени хора не е!

Тя вече е започнала. Сега е на етап пропагандна война, а след това ще си се развие като по учебник. Важното е едни корпорации да се напечелят. От мир и благоденствие не се изкарват пари.

За другите не знам, но населението в България няма президент, а безгласна кукла. Аз не мисля, че войната срещу Русия ще реши проблемите в България. Вкл. и влиянието в политиката от външни сили от изток и от запад.

САЩ и ЕС ще вкарат света в Третата Световна война. Слепци

Крайно време е сътрудничеството в този формат да се засили. Деветте страни имат общо минало, общи проблеми за решаване днес и общо бъдеще. Вместо да се заяждаме помежду си, да си завиждаме и да се топим пред по-големите, трябва да проумеем най-после, че само заедно можем да бъдем регионален фактор, с който ще се съобразяват и на Запад и на Изток. Говорим за общо население от около 100 милиона души!!! Естественият лидер на нашата група страни е Полша - най-голямата, най-авторитетната и най-самостоятелната страна от всички нас. Успех!

ще ни съдират от кожите. И от кой ще се пазим....

Навремето България плати скъпо и прескъпо затова, че беше на страната на Хитлер срещу Русия. Сега е на път да направи същата грешка! Казват, че човек се учел от грешките си, но явно важи само за хора с ум в главите!

По твоята логика може да се каже, че"България беше навремето с Хитлер срещу Великобритания и плати скъпо и прескъпо"

Такива са фактите. А англичаните винаги при удобен случай са ни забивали нож в гърба. Да се чуди човек закакво им се кланят някой българи а други ходят да събират гъби в Англия.

България и СССР са единствените две страни, които са участвали във ВСВ и от двете страни. Защо СССР се води победител, а България - победена е интересен въпрос и може би отговорът се крие в отговора на друг въпрос - кой имаше най-голям интерес от това и това разпределение на Европа не беше ли подобно на онова, договорено от Хитлер и Сталин преди войната? С малката разлика, че вместо Германия, участваха САЩ, Великобритания и Франция.

Дан,живот ли беше нашето 70г.от 44г.под робството и окупацията на Русия!?Затова сме на този хал,защото още сме доминирани от КГБ,ДС и Русия!Стига диктатори като Путев-до живот на власт и всичко,което се случва е да се запази той до живот на мласт-МИСЛИ!Историята ни беше и още е обърната от Русия през 44 г.Стига руски ботуш!Народа ни избяга на запад спасявайки се от олигархично бандитския комунизъм по руски тертип,който се наложи у нас и продължава..........Ще ликвидираме,ако не се отървем от Русия.......

Че да не би живота да стана по добър през последните 25 години? Ето вече десетина от тях сме в НАТО и ЕС и става от лошо по лошо! Пак ли заради Русия?

Брей,че това нато още не сте ли го укрепили бе,толкова години го има

Полша в омразата си към миналото си и СССР е готова да се самоунищожи и заличи всякакъв суверенитет.

полша , за малко да я унищожи ссср , и поляците винаги ще помнят това !

Те и ГУРКО го помнят !! ПАК СА НАДИГНАЛИ ГЛАВИ !! СКОРО НЕ СА ГИ ТРЕПАЛИ !!

правилно е заглавието. Президентите искат, а не народите. Трябва от тези продажни президенти да се направи един взвод и да се изпратя в югоизточна Украйна.

Конфликта с Украйна е за това,да се бръкнем за милиарди евра и да купим американска техника,която е за ташак на публиката.

нато явно не е лошо нещо щом и любимият ви ссср е подал молба за членство на 31 март 1954 г . не ги огряло !

ПРЕЗАРЕЖДАНЕТО В ОТНОШЕНИЯТА МОСКВА - САЩ ОТДАВНА СА В МИНАЛОТО !! ПРЕДСТОИ ВОЙНА В КОЯТО РУСИЯ ИСКА ИЛИ НЕ Е ДЛЪЖНА ДА УЧАСТВА С УКРАЙНА ! ПРИТЕСНЕНИЕТО НА ЛИДЕРИТЕ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК СА ЯСНИ !! Те не изключват опцията на победа на Русия в тази война ! Добре знаят какво е положението в собствените им държави и не се надяват на мобилизация на собствен потенциал. НАТО това е САЩ !! Но и в САЩ не са БОГОВЕ за да правораздават в целия свят !! МРЪСНАТА РАБОТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВЪРШЕНА ОТ СТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК КОИТО СА ОСТАНАЛИ БЕЗ АРМИЯ И БЕЗ МОТИВИРАНО ДА ОТСТОЯВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ НАСЕЛЕНИЕ ! ЗА КАКВА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА В БЪЛГАРИЯ ? ТЕ РУСНАЦИТЕ И СЕГА СА НИ ПРЕВЗЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО! На нас война не ни трябва !!

нато това са 28 държави !

НАТО това е Вашингтон.

КОЛКО ОТ ВОЕННИТЕ БАЗИ И ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ Е НА АМЕРИКА И КОЛКО Е НА ОСТАНАЛИТЕ ДЖУДЖЕТА КАТО НАС НАД 90 % СА АМЕРИКАНСКИ !! ЗА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ГОВОРИМ. ЧЕСТОТО ВДИГАНЕ ВЪВ ВЪЗДУХА НА ДВАТА НИ САМОЛЕТА Е РАВНОСИЛНО НА СРИВ НА БЮДЖЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Ама те са се объркали милите нещо - източните президенти. Ставало е въпрос за закриване на НАТО. Има ли човек в света, който е щастлив от съществуването му освен дебелите портфейли?

краино време е руся да влезе в нато. соме че до къде се пита във въпроца, до белгя, до ламанша, до края на алгля ли....или още по нататък. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това са пълни брутвежи! Ако са на държавни мъже, егати и държавните мже, пък било то и на Полша и другите страни! пЪЛНИ ПОПЛЮВКОВЦИ!

А вярно ли е че : "Хюман райтс уоч: ФБР насърчавало американски мюсюлмани да извършват атентати" ? А !? То не е само вашата тъпа медия на тоя свят !!!

Бази на НАТО В Европа няма ! Има на САЩ.

Звучи като искане за оказване на помощ от братска комунистическа партия преди години...

трябва да се затягат обарчите около русия и путин -правилното решение

А знаеш ли колко е на Русия!? 3%!!!!!! А на Китай!?!? 0%!!!!!!

Официално външният дълг на Китай е 37.5% от БВП, но в действителност е почти двоен. Дори официалният обаче слага по около $2,200 на гърба на всеки китаец.

ЧУК

колко бази още ще подарят на демолишъните?Ще остане ли място поне да си боцкаме домата и лука на село?Или и тази земя ще ни я конфискуват за бази?

Тази вечер в бургаския летен театър имаше руски концерт и основните зрители бяха руски туристи.Най-евтините билети започваха от 50 лв.Това го казвам за тези кото плюят по руснаците,че били пияни,че били комунисти,терористи и не знам още какви исти.Само,че аз като европейски гражданин не можах да си позволя да заведа дъщеря си,която искаше да го гледа.Пак изтеглихме късата клечка.

работи , блят , работи и ще можеш да я заведеш !

Това е евтин фарс за изключително повърхностни, наивни, невежи, необразовани драги зрители и потребители на сапунени сериали. Американски съветници са посъветвали всички тези президенти какво да кажат и те го казват. Иначе няма да вземат премии от "лекции" във Вашингтон в края на мандата си. Така е в демокрацията. Като не гласували отвратените, управлявали отвратителните. Няма значение дали гласувате и за кого. Отвратителни сили движат света подмолно, ние сме храстчета от декора на театъра.

За процента е вярно!!! Но помисли що за държава е тази, която ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА трябва всяка година да взема на ЗАЕМ около 2 000 000 000 000 долара!???????????????? Иначе ..............................ФАЛИТ.............................И РАЗГРОМ..............

Почти няма държава без външен дълг и тук е важна не абсолютната цифра, а съотношението между БВП и дълг. По принцип външният дълг не е нещо за хвалене, но не е и нещо чак толкова трагично, ако е контролиран. За сведение виж външният дълг на следните страни: - Великобритания - 406% от БВП - Германия - 142% - Франция - 182% - Холандия - 344% - Люксембург - 3,443% - Белгия - 266% - Швейцария - 229% - Швеция - 187% - Хонг Конг - 334% И т.н.

Ъ ъ ъ да попитам тия най-надъханите, вие сериозно ли си мислите, че след война Русия - САЩ ще има победител?

Да,разбира се,че ще има победител! И това ще бъде Русия и НОРМАЛНИЯ СВЯТ(по-голямата част от Света) А САЩ,ЕС,НАТО,Израел и Турция ще отидат на кино(в небитието)! :)

Война между тях, в истинския смисъл на думата, няма да има - споко.

Аз съм си спокоен за това, но притеснява изпростяването на българина видимо от коментара над коментара под вашия

Естествено ще има победител. Населението ще се редуцира в голяма степен. Ще има много разруха. Това ще доведе до намаляване на безработицата и по-лесното изхранване на населението. Еврейската сган ще раздава заеми за водене на войната и за възстановяване на щетите...В общи линии ще има победител и това ще са всички оцелели, които не са загубили близки в тази война.

Права беше баба Вангал Тъпънарил Евала на сърбите !

А кой ще ни пази от НАТО? Най -голямата опасност за мира в света са американците. А нашите управници взели да ги канят. Доколкото разбрах, най-големият военнолюбец е великият ни президент. Бог да пази България!

мистър Пластик не го мислете, той ще се изнесе към вилата си в Гърция. А когато полетят ракетите ние ще имаме време колкото да се прекръстим, така че си оправете нещата там с религията...

ВСВ.На страната на Хитлер: Латвия -140 000 ,част от тях във Ваффен СС.Десетки хиляди от Литва и Естония. Румъния-2 армии.Украйна -2 дивизии ."Доброволци " от Испания ,Белгия.Италия-70 дивизии .Унгария-на територия на СССР и в Югославия-,а след това на фронта срещу СССР -3 армии.Словакия- с войски срещу Полша и една дивизия в СССР .Чехия-с техника: 1,4 милиона пушки и пистолети ,62 000 картечници ,4 000 оръдия и минохвъргачки ,въоръжава 5 дивизии.БЪЛГАРИЯ-окупира Южна Тракия и Македония ,изпраща два полка в Сърбия и дава възможност да се освободят немски войски.Съдейства за изпращане от Тракия и Македония на 11 343 евреи в лагерите на смъртта.Изпраща на немските войски кожени изделия ,пуловери ,канчета ,котли ,походни кухни и пр.Никакви компенсации до момента.Изводи -всеки сам.

Пропусна братската подялба на Полша;)

В Потсдам границите на Полша защитава Сталин, като отхвърля предложенията на Чърчил и после на Итън Гданск да се даде на Германия, който на немски е Данциг! А за Лвов се решава от трите Велики сили да се придаде към Украйна!

Браво, историята говори. Платените тролове русофоби да мълчат !

Прибави и 30 000 български войници, загинали на фронта за победата на СССР. Платили сме си прескъпо за двата полка в Сърбия и канчетата и пуловерите...

Е,и? Не разбирам какво е внушението, което се опитваш да постигнеш. За мен извода е, че тези страни са били готови да се съюзят и с дявола срещу Русия. Защо? По същата причина, поради която са се събрали тези държавни глави сега. Русия е империя и се държи като такава. Срещу такъв агресивен съсед търсиш помощ от където можеш да я намериш. Що се отнася до България, ние също сме си преследвали нашия си интерес. След Освобождението той често не е съвпадал с руския.

Major Payne

Русия винаги е била срещу голяма и силна България и е фаворизирала Сърбия за наша сметка - това са историческите факти. Преди да се включим във ВСВ е имало дипломатически Контакти със СССР, където е било поставено искането за връщане на отцепените от България територии ако се присъединим към тях, но това е било отказано и естествено сме се прусъединили към Германия, които са ни го обещали.

Е, те точно това се случи миналата година. Цяла седмица държавата не можеше да плаща НИЩО, или според вашите обяснения е била в технически фалит. А и Щатите НЕ МОГАТ ДА СИ ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ КОЛКОТО СИ ИСКАТ щото печатницата не е държавна а частна институция и по-скоро ФЕД командва министъра на финансите отколкото обратното.

овикновено пуделите на сащ (т.е. ние) се активизират, когато ам. външна политика започне да губи почва у дома си. Та Големият черен баща да проплаче, ама ние имаме съюзници и те се нуждаят от нас и ала бала. Прегледах и още няколко форума и там шума в системата е необичайно силен, та най-вероятно това са последните напъни преди да лъснат нещата за тоя самолет.

А що не провериш с колко ТРИЛИОНА затъва САЩ 2009, 2010, 2011, 2012, 2013-та и с КОЛКО Русия!!!!!!!!!!!?????

Ако в Балтийско или в Черно море страните от Централна и Източна Европа видят какъвто и да е руски кораб ще пропищят света, че руснаците ги нападат.

Първо краха на долара а за Босфора някъкси ще се разберем с гърците и руснаците.

Всички тия "демократи", дето с чужда пита помен правят, са с имоти и тлъсти сметки в офшорни зони, далеч извън ЕС, за по забавно.

Нищо те и там ще бъдат намерени- както намериха Березовски,Литвиненко,нашия Поли Пантев и така нататък! На друга планета трябва да ходят!

дойде до главата на САЩ ако Русия подари няколко ядрени ракети на Ким Чен Ун

Да ме прощавате, ама американците отдавна направиха и невъзможното за да снабдят северно корейците с всичко необходимо за да си направят атомни бойни глави, пък ракетите корейците сами си ги правят.

Да бе,Русия няма да изтреска САЩ ЛИЧНО от ДВЕ СТРАНИ от към Аляска и от към Куба на Ким Чен Ир -ракети ще подарява!

за война а за стрес тест

Репост: Извинявам се, но русофобите са доста прости хорица. Не могат да погледнат себе си, тръгнали да злобеят срещу Русия. Кого тръгнали да взимат на подбив! Я вижте колко руснаци почиват у нас? Това въпреки разходите за визи и скъпи самолетни билети, отделно цената на туристическата услуга тук. Колко от нас отиват да почиват на 2000+ км? За нас това е равнозначно да се изнасяме в Англия на 2-седмични почивки. И това не е като да палнеш колата и да отидеш до Халкидики за уикенда и да се мислиш за голямата работа. А и само у нас ли ходят на почивка? Ние ходим в Кипър да работим. Вадим картофите на кипърците за обидно ниски надници. За да могат същите кипърци да обслужват руските туристи там. Руснаците отиват там като бели туристи, а ние, които си правим гаргара с тях - на полето при 38C. Средиземноморското крайбрежие на Италия и Франция е окупирано от заможни и платежоспособни руски туристи. Погледнете в буукинг ком колко отзиви има от почивали руснаци. в скъпарски хотели, за които ние само можем да мечтаем. И това е масово. Отворете ютуб и погледнете репортажи от Москва - какви сгради има там, какви коли се движат по улиците. Погледнете в eBay и в други световни портали за пазаруване как са се разкупували тези руснаци и каква част от feedback-овете идват от тях. Повечето русофоби жиевят поне 70 - 100 години назад. Все едно някой нас сега да ни описва така, както сме били по времето на розовото масло, волските каруци, манифактурата на папироси, суджук и овчи кожи. На фона на всичко това русофобите изглеждат като онези японски войници на откъснати острови, които открити през 60-те години са мислели, че войната още си продължава. Нека си плямпат за комунизъм, Путлер и т.н. Истината е че Русия е отчайващо напред, далеч напред от нас.

А какво е общото между руските имперски интереси и руските туристи?

LeGrandTulup

Ще ти отговоря, но преди това ми кажи защо "имперски". Знаеш ли какво означава империя?

за имперските интереси на САЩ! От къде на къде и по силата на какви международни спогодби юрисдикцията на САЩ ще се разпростира върху целия свят?!

туристи туристи и по едно време хоп граждани на българия и хоп автономия или викат русия да ге спасява както сега уж спасява в украйна ...така че мислете

Пропуснал си да кажеш колко милиона руски имигранти има по света, колко хиляди на ден напускат Русия в момента, колко стотици войници се самоубиват и колко биват убивани от стари кучета в армията.

западен начин на живот с един куп западни наименования, тогава въпросът е СРЕЩУ КАКВО ВОЮВА ПУТЛЕР????? ЗАПАДЪТ ОТ 20 ГОДИНИ ТРАЙНО И ПРОГРЕСИВНО СЕ Е НАСТАНИЛ ТАМ, А И ТЕ, САМИТЕ МУЖИКИ ОТЧАЯНО ГО ТЪРСЯТ И С ПОЧИВКИТЕ СИ И С ПОДРАЖАНИЕТО СИ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ. Та да не би преди 90та да си ходеха редовно на ваканции по Кипър, Италия, Франция и да не би да имаше толкова милионери сред тях??? Защо е цялото това пъчене и мрънкяне срещу запада??? Те сами си го избраха.

Да се създаде специален корпус от ЦИЕ страни, перфектно подготвени командоси, високоплатени, за бързи и ефективни действия в близките околочизмарски райони.

Теб да назначат за главнокомандващ на корпуса, а дакелката ще й присвоят звания полковник.

pmotikov@abv.bg

За мен е малко късно, големият внук е готов !!!

Може и обратното.На Путин му е все тая )))

Демократичните евроценностти, да трупаш офанзивни оръжия по границата на суверенна държава, предствавяйки ги пред общественността като защитни. Смешно е, а и неморално, при положение, че има безброй конфликит за които сте безсилни.

Плевнелиев да си сложи ракети на вилата в Халкидики!

Тъжното е че най-ограбените души представляват нацията и нейните интереси пред света.

мръсна работа,особено в България затова е така

Браво , Гого, хареса ми, най ограбените души.Така е.Кухи са и са жалки.

Що не му се катерят на ким чен ун на главата.Но кава ще ги изпепеля.

Ей, президент ли си, продажник ли си, не знам какъв си, но не съм те вдиял едно нещо да направиш за България. Но иначе ще си съдереш гъза да тичаш по западните дръжави и да ни продаваш. Да напомням ли че дори в ЕС изразиха съмнения около законноста на твоето избиране, а Плевнелиев?

Платените с минусите няма да променят мисленето на хората за продажниците!

Чак сега разбирам защо Сталин и Хитлер са искали да си поделят Полша.ВСВ започна от нея и нашата "демокрация" също.

Ал

А аз започвам да разбирам и някои последващи случки с масов летален край за местното население

Ал

Послушко пак предава националните интереси! Наредили са му да иска да вкара още чужди войски в държавата ни и да ни изтапани на първа линия за да обираме руските ракети. Единствено Тиквун го бие по национално предателство - всячески клати държавата: първо с кофти "управление", после не спря да саботира правителството - липса на кворум, улични протести и т.н., а напоследък постоянно се опитва да разклати и банковата система. Е нЕма други такива! И все ще се намерят идиоти да ги докарат пак на власт!

Е, как иначе ще си запази виличката на Халкидики? Вземат току виж поискат да докаже от къде са му парите! Те тези най-лесно се управляват.

Да...... путин трябва да си вземе отпуск.Много е сдържан делови тактичен и му се качват на оная работа.Трябва един крайно луд за да тръгнат нещата