НАТО и Русия влязоха в публичен спор за Изтока и Запада

НАТО и Русия влязоха в публичен спор по въпроса кой носи вината за драстичното влошаване на отношенията между Изтока и Запада, предаде АП.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и Русия влязоха в публичен спор за Изтока и Запада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имперските мечти на Путин и наглото му поведение са причината. Досега едва ли има някой президент, който така нагло да лъже целия свят. И едва ли има някой световен лидер, който да му вярва

Точно така г-н Столтенберг. И за да е още по-убедителна перверзната ви реторика, сменете костюма с роклята на Кончита Вурст.

ако някои от вас ме убеди че нато не са водили нападателни воини досега, ще приема че в украина събитията са нормални.

Някой би ли посочил една - едничка полза от членството ни в нато или в еврейския съюз?

За вас , ушанките, полза няма - няма и да има....виж за 2.5 милиона българи , които си вадят хляба в ЕС ползата е огромна :))

Задължително ли е България да е член на нато и на еврейския съюз, за може да работиш зад граница?

а за вас комунистите има . да си харчите откраднатото по лесно. голяма далавера. и да провокирате народа по форумите.

Новата студена война е факт - за щастие сега сме от правилната страна....аз мразя руснаците понеже загубиха предишната студена война и обрекоха съюзниците си на мизерия...

Отварият границите за евтина работна рака тияхните икономики просперират балгария умира европа и америка унищожиха бьлгария ако хората останат ще се бонтуват и могат да обарнат плана но те отвориха вратите и сега ни ограбват златото в родопите и стара планина вижте колко е вьтрешния брутен продукт на мюнхен ще кажете те са работили да ама не унищожават конкоренцията и после тияхния пазар преуспиява

Станимирчо, правописа чоджум,правописа, върни се в отделенията ,понаучи го ,поупражнявай се и чак тогава ръси мозък по форума !Явно много си бягал от часовете да пушиш. Срамно е млад човек да пише с толкова правописни грешки !!!!

байСтояне, функционалната грамотност чоджум, върни се в отделенията ,понаучи за морала ,поупражнявай да не лъжеш и да гледай да не си АЛЧЕН и чак тогава ръси мозък по форума !Явно много си бягал от часовете да пушиш. Срамно е човек НА НЯКАКВА СИ ВЪЗРАСТ да пише с толкова ЛОГИЧЕСКИ И МОРАЛНИ грешки !!!!

какво има да спорят! То е ясно кой - Русия. Тя напредна и приближи границите на НАТО като ги заплаши с нападение. Вижте докъде стигна Русия - чак до Ламанша се разпростря!

Добре е Столтенберг да види този филм и после да говори колко е добър НАТО, какви малки духовни подаръци оставя след себе си /кръв, разрушения и ужас/ Кръвта и сълзите на Украйна. Това е заглавието на документалния филм, който проследява събитията в Украйна и показва премълчаните истини, прикрити зад фасадата на красивите лъжи. Какво би се случило, ако във Вашингтон въоръжени тълпи обсадят Белия дом? Как ще реагират властите в САЩ? Какво биха казали чиновниците в ЕС? Какво би се случило, ако в Берлин бъдат изгорени живи 46 души заради техните политически възгледи и правото им на самоопределение? Впрочем това се е случвало в германските концлагери, а сега, когато поддръжнците на същата тази човеконенавистна идеология, възхваляващи нациста Степан Бандера, вилнеят в Украйна и избиват цивилни хора Европа трябва да си спомни историята. Защото утре тези скотове може да вилнеят и в техните страниотново. Е /отбранителният НАТО /САЩ//, защо помага на убийци и явни фашисти Столтенберг, кажи приемаш ли така да бъде, това ли е твоят морал, съвест, доблест и т.н., или нямаш нищо подобно!!!

НАТО е отбранителен съюз, но се объркаха и по погрешка дойдоха от майнатаси и бомбандираха Югославия!

Ти нищо не разбираш, те са бомбандирали югославия, ирак, афганистан и други държави с ОТБРАНИТЕЛНИ бомби.

Днес в предаването на Елена Йончева и проф. Йончев американски професор с цинични откровения откри, как великите САЩ насъскват отделни държави да воюват помежду си и двете ги насърчава, въоръжават и финансира, за да благоденства и просперира велика америка.

Професорът посочи примери и резултати от тази дейност на Америка със действията й в Близкия изток.

Щатите - 31%, путлерленд - 27%, т.е. съизмерими дялове, а БВП на ЩАТИТЕ е 15 пъти по-голям от чизмарския, та кой е войнолюбеца ?

Stable

6 пъти по-голям БВП. Не преувеличавайте.

Конят с капаци казва това, което вижда.А човекът с мозък си задава въпроси: САЩ пробутват оръжието си на натовските държави, сателитите си и страните, които държи за гушата, а руснаците нямат Варшавски договор, сателити и подчинени държави, ерго, продават оръжието си на истинския свободен пазар и то просто защото е по-добро от всяко друго. Както знаете Калашник-а е световно признат за най-добрия автомат на всички времена; И от запада и в днвшно време. Ноо, просто човек трябва да не е предубедено или просто копеле..баце ;-)

Зрелия човек винаги ще различи истината от неистината на Западната демокрация....не всичко е пари за истинския човек....а и морал пред наглоста на Америка и Запада!

на Запада, бихте ли пояснили ?

НАТО - какъв отбранителен съюз бе нещастник...а Югославия, Ирак, Либия и стотици други държави....глупак...бил отбранителен съюз! Вината за възобновяване на студената стена сега е на Америка-НАТО-Западна Европа с тяхното дебелоочие в Украйна!

Stable

75% от реалната икономика на САЩ е свързана с ВПК, т.е. с производството на оръжие и държавните поръчки за производство на оръжие. Как се създава пазар за това оръжие? Чрез войни. Как се защитава позицията на безконтролно печатания, от 1972 г. без никакво покритие, американски долар? Чрез войни. Как винаги са се заличавали огромни държавни дългове, като този на САЩ в момента? Чрез войни. Кой лъже Русия през последните 25 години че няма да се разширява на Изток? НАТО. Кой финансира 80% от бюджета на НАТО? САЩ. Колко военни бази имат САЩ из целия свят? Над 700. Колко военни бази имат САЩ около границите на Русия? 128. Къде се намират над 30% от днешните световни ресурси на газ, нефт, дървесина, вода, някои от най-важните метали и др.? В Русия. Кой провежда вече 200 години /още от времето на Наполеон/ политика на "сдържане" на Русия и се опитва да разчлени Русия на голям брой малки държави, които ще бъде лесно да бъдат колонизирани? Световната финансова олигархия. В кои две страни днес основно са разположени световните лихвари? Този въпрос е с понижена трудност. След тези простички въпроси и отговори, мисля, че и на дете от първи клас ще му стане ясно кой днес е световният агресор и неоколонизатор /основно чрез финансово и икономическо заробване, съчетано с война и окупация на непослушните държави, които се осмеляват да имат собствени национални интереси и да работят за интересите на собствените си народи и общества/, кой в съвременния свят е империята на злото и фашистко-терористична държава.

И после Русия била агресор!

Какво търсят НАТО покрай границите на Русия. Нали уж са много коректни?

Пропагандата, която иска да ни подчини - Любослава Русева 21 март 2015 преса.бг/article/Propagandata-koyato-iska-da-ni-podchini/68931/11/27 Понятията "истина" и "свобода на словото" се губят в опорните точки на евро-атлантическата пропаганда... Помните ли с какво се занимаваше главният герой в зловещата антиутопия на Оруел 1984? Като чиновник в архивния отдел на Министерството на истината Уинстън Смит фалшифицираше старите броеве на в. Таймс. Редактираше статиите, които са станали неудобни за следреволюционното статукво, като изваждаше личностите, превърнали се в неличности, и ги заместваше с нови герои. С пренапечатването на архивите истинските хора постепенно изчезваха, а на тяхно място се появяваха въображаеми образи като смелчагата Огилви, проявил се в също толкова измислената война между добрата Океания и недобрата Евразия. Самото Министерство на истината имаше изключително сложна структура. Огромни печатници с помощник-редактори, типографски експерти, печатари и лаборатории за фалшифициране на фотографии. Отделение за телепрограми с инженери, режисьори и актьори, специално подбрани заради умението да имитират гласове. Цели армии чиновници в справочните отделения, които изготвяха списъци от книги и периодични издания за конфискуване. Хранилища, където се складираха коригираните документи, и скрити пещи, в които се изгаряха идеологически неиздържаните оригинали. А някъде горе стоеше мозъчният тръст. Той съгласуваше усилията на всички, определяше политиката какво да бъде съхранено, фалшифицирано или направо заличено и осигуряваше гражданите на Океания с правилните вестници, филми, пиеси, романи, стихотворения и даже детски буквари. На този фон едно съобщение от 17 март би трябвало да прозвучи повече от стряскащо.

Абе отбранителен, отбранителен колко да е отбранителен този съюз общо взето е ясно...

Аз бих подкрепил всяко добро дело от когото и да е. Обама обаче където бръкне все смърт и разруха следва. По какво ще познаете човека? - По делата му.

Абсурден и лишен от всякакъв смисъл е този дебат.Всичко е борба на гледни точки и вечни интереси.Натовците ще си лаят,но Путин трябва да възражда Русия.

Кажи бе тиквоч москалски. Глдекай и се радвай на малоумните си кумири, където пращат момчетата на заколение а после ги погребват като чували с картофи. Това е рушистката действителност, а идат и нови санкции

Знаеш ли в Русия няма маймуни,но във ФАЩ има. По всичко личи,че една от тях е командирована в този форум..........

Политиката на САЩ и Русия: САЩ иска да определя границата на Русия, влияе на отношенията на Русия със съседните и държави и Европейската общност, бърка се в националните и интереси, а също така и в политическото и устройство, във вътрешната и политика, в руското законодателство и иска да определя кой да ръководи Русия. През последните години практически няма нито едно вътрешно или външно политическо събитие, което да не е предизвикало основно негативна реакция на САЩ. От друга страна Русия никога не се е месила в отношенията на САЩ с Канада и Мексико, никога на официално ниво не се е месила на отношенията между САЩ и най-близките и съюзници Европейския Съюз и Япония. Русия даже не коментира тези отношения. Русия никога не се е бъркала във вътрешната политика на САЩ и не е определяла какви закони трябва да приеме и какви не. Абсолютно фантастично би било ако някой каже, че някой от правителството на Русия посочва или иска да определи бъдещия президент на САЩ.

Само завършен идиот няма да види,че НАТО се разширява на изток.Че те и техния бос САЩ имат бази на стотици места в света.И в момента Русия е в обръч от натовски и американски военни структури.НАТО била отбранителна организация.Какъв цинизъм!Крадеца вика дръжте крадеца.Русия била извършила агресия в Крим.А че това е изконно руска територия,че в автономната област е проведен референдум с внушителен резултат,че огромната си част това е рускоезично население?!За това какво да кажем?Много искаха господата от НАТО да приемат Украйна в съюза с всичките и салтанати.И с Крим и с източните области.Направили са си сметката обаче без кръчмаря.Това никога няма да стане!

Те и рушистите искат да се разширяват ама нямат кинти. Ако имаха, до сега да са завладели всичко. Единственото което се разширява на рушистите им е пръстенчето, тези санкции и цени на петрола ги разсипаха.

Гробовете на руските войници,погребани без войнска чест,говорят повече от демагозите в масква.

Ти ги брои и за по сигурно ексхумира и ДНК тестове прави??!!!

Има стотици убити и по сяла русия се правеха тайни погребения. В интернет има видео как скришом погребват убитие.

Че много скришом е било! Даже и на тебе са ти казали! Не се усещаш май?

Имаш предвид американски в Ирак ?

Освен Демагогия от Е.С и САЩ нищо друго . Не искат дори да отговорят на собствените си журналисти . ЦИТИРАМ : САЩ: Военните учения край границите на Русия не повишават напрежението . В откритото съвместно учение в Естония ще участват американски изтребители F-16 и 300 пехотинци. САЩ не считат, че техните военни учения край границите на Русия повишават напрежението във връзка с конфликта в Украйна, е заявил официалният представител на Държавния департамент Джеф Ратке.Вместо ясен отговор Ратке дълго обяснявал, че Естония е независима страна и член на НАТО. Ние постоянно говорим, че признаваме възможността за провеждане на рутинна военна подготовка и че тя трябва да се провежда в съответствие с международните норми обяснил изчерпателно Ратке. В тази връзка той също така упоменал спазването на правата на другите страни.

Колкото руските учения близо до чужди граници застрашават другите държави, толкова и ученията в другите държави, пък били те и от НАТО, застрашават Русия. Няколко танка и самолета и 300 пехотинци са голяма заплаха, в сравнение с 56 000 плюс кораби и стотици танкове и самолети, от руското учение, което завърши вчера.

не майор а цървул!

Вие май и от завършилите вчера учения се насирате май, а мажорче? А какво да кажем за предстоящия парад на 9 -ти май?

НАТО трябваше да се протиопостави на Варшавския договор. Сега Варшавският догоор го няма, време е и НАТО да бъде разпуснато, а не да продължава да изпълнява ролята на международна платформа на панамериканския империализъм и неофашизъм.

НАТО е военен съюз, създаден преди създаването на отбранителния съюз Варшавски договор.

тогава? От какво да се "отбранява"? Не ти ли иде на ум, че е създаден за агресия? Ти просто сам даваш отговор, защо се е пръкнал Варшавският договор. И какво заслужава тоя, дето го разтури.

След разпадането на Варшавският договор единственият военен блок който остава на земята е НАТО. Официалния мотив е борбата със световния тероризъм. Във връзка с бързото разрастване на НАТО и приближаването му към границите на Русия, последната започва да изгражда буферни зони между себе си и страните членки на НАТО. Резонно възниква въпросът : защо Русия се страхува от един отбранителен съюз и изгражда буферни зони, за да защити своята територия от него? Може би отговорът на този въпрос е елементарен и може да се намери , ако се разгледа историята на НАТО. От краткият прочит на това любопитно четиво могат да се направят няколко основни извода : 1. Никога в своята история НАТО не е водил отбранителни действия на своя територия / на страните членки/ по една проста причина - никога държава или група от държави не е нападала страна членка на НАТО. 2. В периода след разпадането на на Варшавския договор НАТО е участвало в над 15 военни конфликта , всички на чужда територия. За пръв път в своята история НАТО участва във вооръжен конфликг през 1994 г. в Босна. Следват участията във въоръжените конфликти в Кувейт и Ирак, на територията на бивша Югославия - 1995-2004 г. Босна и Херцеговина; 1999 г- Сърбия; 2001-2002 г. - Македония; 2001 г. до днес - Авганистан; 2003 - до сега - Ирак; 2005 г- Судан и 2011 г. в Либия. А може би отговорът на този въпрос е даден от Ал. Солженицин, същият който по времето на СССР беше избран за нобелов лауреат, зарази антикремълските си позиции. Та този същият Солженицин в едно интeрвю за в."Московские новости" през 2006 г казва следното : НАТО методически и настойчиво развивает свой военный аппарат на Восток Европы и в континентальный охват России с Юга. Тут и открытая материальная и идеологическая поддержка цветных революций, парадоксальное внедрение Северо-атлантических интересов в Центральную Азию. Всё это не оставляет сомнений, что готовится полное окружение России, а затем потеря ею суверенитета.

Преди3-4 века,Османската империя доста зор е видяла в стремежа си да вкара полумесеца в Европа, но въпреки разединението християните са успявали в най-важните моменти да се обединят и дадат отпор на разните султани. Виж САЩ и НАТО са нещо друго - за нула време създадоха мюсюлманска държава почти в сърцето на Европа и сега трябва да им благодарим за крайно уместните усилия. Когато Русия се опитва да защити своите граждани, вероятно подведена от подобните ангажименти на Щатите към американските граждани - това вече наистина на нищо не прилича! Просто свят ми се завива от толкова извъртане!

Къде е това "почти сърце на Европа"? Някъде към пикочния мехур ли?

Кажи нещо по-умно, ако не можеш - трай!

Около панкреаса, ако това звучи по-обнадеждаващо. И на мен човешката анатомия не ми допада особено, защото като знам коя си част Европа е прежалила да остави за повече от 5 века на турците , а сега се опитва да "интегрира" просто ме хващат нервите.

Въпрос за 500 лева: От коя държава в света бяха бомбардирани с атомно оръжие мирното население в Хирошима и Нагазаки през 1945 г.? А) USA Б) УСА В) A+B

Бъпрос за 1500 лв. Коя страна от 1917 до 1945 изби 1.5 милиона българи в Крим: А) Русия Б) Виетнам В) Бангуадеш

Да ае върнем в дивия запад и да видим колко индианци са избили американските говеда!!!

Ти ги брои и за по сигурно ексхумира и ДНК тестове прави??!!!Как ги преброи 1.5 милиона?? Откъде черпиш информация?

1.5 Млн Българи в Крим??? Смешник ... Ако има такива то цифрата е нищожна. И са дължи на комунистическия режим, не на Руския народ. Да ти напомня. Ако не беше Русия сага на турски щеше да пишеш.

Отговор: В тази държава, която не признаваше споразуменито за човешките права и обезглавяваше военно пленици. Ако можех, аз бих им пуснал трета бомба.

Я да помислим малко. Кой окупира Крим? Кой води война в Източна Украйна? Чии са тези "неизвестни" войници от войскови колони в Източна Украйна, които руското население приветства? Може би пък да ся японци. Ах, да японците са с дръпнати очи. Или пък марсианци. Ама къде са им космическите кораби. Пък май Източна Украйна граничи само с Русия. Или пък да не би чужди войски да са окупирали Русия чак до украинската граница. Или пък тази велика глупост че уж руски войници и офицери по време на отпуската си играят на войноици в Източна Украйна. Русия е агресор. В няй-чист вид. Путьо ги върши същите дето ги е вършил Хитлер в 1938. Точно същите, точно по същия начин, със същите мотиви, със същите оправдания, по същщия сценарий. Е, Европа и САЩ са воювали с Германия за да свалят Хитлер. И няма как сега някой като Путьо да с еопитва да с еправи на Хитлер и те го приветстват. Все пак сме 21 век и да окупшираш чужди територии, независимо от мотивите е анахронизъм от първата половина на 2-ти век. В Арика и Латинска Америка може и да минават някакви обаснения, но в цивилизования свят това е неприемливо. Пък и ако утре Китай предяви претенции към половината Сибир.....

KGB, ти "успешно" играеш "ЕХОТО на USA"! Остава само малоумниците да ти повярват!

Според теб България е агресор, защото през 1940 г. българската армия нахлу в Румъния и заграби южна Добруджа, която бе населена с румънци - така ли? Присъствието на 10 хилядна руска армия в Крим до 2014 г. е предмет на договор между Украйна и Русия и всеки го знае, само ти не си чувал за него и начичаш този договор - агресия. Освен това бъркаш руските войници в Крим с източна Украйна, което означава че си много далеч от ситуацията и нищо не разбираш от гражданската война в Украйна.

Вие сте непросветен.Ограмотете се по-широко.

А държави като България, които имат навика да козируват, когато САЩ поискат да правят съвместни военноморски учения в Черно море или да предислоцират войски, според мен водят много недалновидна политика, защото цялата тази бъркотия няма да има добър край, както обичаше да се изразява китайската пропаганда. Освен ако хора като Ангела Меркел и други смели европейци не се опълчат на САЩ и не кажат: Не желаем никакви рискове от война в Централна Европа. Ако това не стане, политическите лидери във Вашингтон могат да предизвикат открита война в Европа, от която никой няма да спечели и чиито последици ще са катастрофални. РЕЙ МАКГАВЪРН-гл.анализатор на ЦРУ

Major Payne

България 45 години беше най-верният пудел на СССР, козируваше му, вършеше му черната работа по износа на тероризъм, подкрепяше го сляпо за всичко навсякъде, че и като капак му беше буфер, бойно поле и пушечно месо за евентуално нападение от Юг. Не сме чули никой от БСП, ДПС, Атака и т.н., да недоволства за това, нещо повече, дори и днес има типове, които драпат това време да се върне и дращят неуморно във форума.

Как все америка ни е виновна, а в България всичко стратегическо е руско, енергетика, медии, голяма част от туризма, телекомуникации, даже имат огромен дял в строителния бранш ............. а пък последните двама финансови министри на България извенъш съвсем случайно станаха шефове на най-големите банки в Москва .......... даеи и американците !????!! Трябва да си много тъп за да го мислиш. Рашите да си стоят в Азия нямат място в Европа !!!!!!

"Ние заявихме, че НАТО няма да се разширява на изток от ГФР.Това е голямата гаранция за сигурността на СССР"Манфред Вьорнер,ген.секретар на НАТО, 17 Май 1990 г.

Русия фалира.Путин умря. Откъде намери пари да плати на Шпигел, който на цветна обложка е изтъпанил Меркел, а зад нея се вижда редица немски генерали и Акропола.Статията е озаглавена"Четвъртият Райх"

Гешев винаги е бил една глава над комунистите. Бил е, и ще бъде! КомунизЪма свърши, цъвулковци! Както свърши в Унгария, Полша, Чехия, Словакия, ГДР .... И в Русия свърши. Sorry!

Мръсните натовски терористи правят терористична след терористична база по цял свят само и само да има мир и гушата на ционистко-американските главорези и сатанисти да е пълна до горе.

Най-миролюбивата страна на света-Русия, от малко княжество е нарастнала до днешна империя, била е на 3 (три) континента-вкл. Аляска, владяла е Финландия, стигнала е до Берлин (както турците-до Виена), само и само да има мир! :)

Еми то и Англия е била на четири континента и?

Искам да Ви попитам от къде именно наблюдавате ситуацията, защото възможните гледни точки са твърде много , за да се доверим само на една.Така постъпвахме многократно в историята си и винаги с един и същи "успех" . Вероятно сте твърде млад, за да си спомняте Фолклендската криза, но би ми било интересно как ще я защитите от позицията на Вашата гледна точка.

В случая описах историята на Русия от териториална гледна точка, която се обяснява с народностната им черта за поглъщане на съседни държави като самоизява за велика държава. А относно фолкл. криза съгл. историческите данни, безлюдните острови са били британско владение, още преди да съществува държавата Аржентина. А тя започна войната за тях, за да обедини народа около военната хунта под предлог на външен враг и цел.

Stable

Малка корекция. След като преди това е била нападана, Русия е била в Берлин общо 3 пъти /като единия път е престояла там близо 2 години/, а също така е била 1 път в Париж. Увеличенията на територията на Русия/СССР са били винаги в резултат на отбранителни войни, след като агресорът е бил разгромен - например Карл XII, Наполеон, Хитлер. Страхувам се, че днешните висши военни на Запад имат много слаби познания по история /а както се оказа за някои американски военни и официални говорители - и по география/, та дано някоя луда глава да не реши да напада Русия - после пак някои ще се тюхкат, че Русия отново е увеличила територията си.

Варшавският договор беше закрит. НАТО - кога?

Царя, ще ти каже.

По-скоро соломончо паси-то - господинът с култовата реплика "МАЙНАТА НА ПРАВОСЛАВИЕТО!"

Русия срещу Цивилизацията. Има да гледаме шоу на платени мурзилки срещу прогреса

Да му е..а майката! Нямам късмет и това си е!

Не съм пророк но историята учи че тези депутати които гласуваха за настаняване на команден център на НАТО на наша територия и изменението на закона за въоръжените сили с цел нашата армия да се командва от чужди офицери, може да ги сполети участта на тези депутати, осъдени от Народния съд, които гласуваха на времето за присъединяване на България на страната на Хитлеристка Германия и последвалите след това бомбандировки над София на англоамериканската авиация.

казваш - този дето разстреля хиляди български интелектуалци ?? Този дето узакони лагерите ?? Този дето слугуваше на руснаците и помогна България да стане нещо като руски бардак ??

Като бяхме във Варшавския договор с гордост си лапал руския задник, а фатмак?

Хич та няма, Нато е съюз на демократични държави. В случая Путин е в ролята на Хитлер по отношение на Украйна. Така е според международното право.

Обяснете, на Ирак, Либия, Сърбия, Сирия - че НАТО бил отбранителен...

Има резолюции на ООН.

Особено за Ирак, такава Резолюция на ООН има, че не е за вярване...

не попиташ Кувейт или нашите медици как са се чувствали при диктаторите ??

А, ти обясни на кувейтчанин, че Кувейт е част от Ирак. Или иди в Сребреница и обясни на вдовиците и майките, че е нормално децата им, мъжете им, бащите и братята им е нормално да бъдат избити. 6-7 000 души!!!!!! От 7 до 77 години! И, един сърбин участник в това ми каза: "Мало бяха." Кого и какво защитаваш, куче неграмотно!

А сега виж да обясниш на избитите в Донецк и Луганск ,че правилно са ги избили украинските силоваци защото на тяхна страна са "демократите" като теб.

Клането в сребреница е КЛАСИЧЕСКА западна провокация!

тоя презерватив на снимката кога ще върне земята на индяхците.

баща ти е използвал такъв и виж резултата колко е плачевен.

Когато ние върнем земята си на Византия.

Византия е агресора в нашия случай. Българите както се видя имаме над 50 % тракийски гени, демек сме коренно население.

Този на снимката няма общо с индианците, но има общо с руснаците:) Доказано е, че предците на руснаците са преселници от Скандинавия :) Така че, калъфите по родство трябва да ги търсиш сред твоите приятели:)

Стандарти НАТО и УСА: В Украйна свалянето на Янукович (законно избран президент) - НЕ Е АНТИКОНСТИТУЦИОННО. Референдумът в КРИМ, при свръх висока избирателна активност на населението е абсолютно НЕЛЕГИТИМЕН....

Забрави да споменеш, зелените човечета.

Моите стандарти са : 1. Защо законно избрания президент ИЗБЯГА от страната си? 2. Защо се скри точно в Русия? Не е сложно. Пробвай, мисли.

Соростутка - какво общо има бягането където и да било с правата на президент. За пистолета в слепоочието на гл. прокурор при подписването на оставката му да не говорим. Аре бегай в ОО за инструктаж.

Може би трябваше да си остане в Киев, за да го "леко утрепят" ли?

В Украйна Президентът не беше свален! Просто беше избран негов заместник, защото той изчезна без да се обади и остави страната без управление. След това народът си каза думата. За референдума в Крим - незаконен, защото беше проведен против законите за референдуми в Украйна, част от която беше Крим в момента на провеждането му. Колкото до резултатите - в условията на окупация от чужда войска, те не са изненада. Ако народът беше гласувал против, смяташ ли, че зелените човечета щяха да си съберат партакешите и да напуснат Крим с подвити опашки?

Не се хаби....Слънцето пак изгрява от Изток, а не от Запад...

фашизма се завръщаааа. Да го приветстваме с уеб и сол...

Na Волен само пластмасова маса, вместо каска.

Какъв Волен, той е подлога. Здрав разум в действията и думите им няма, нито на хамериканците, нито на г...золизците им. Хората имат кратка памет!

Ако Р.Ф. бе изцяло в Азия, щеше да е едно към едно със С. Корея.

Азия е континента от който ще зависи целия свят до няколко години, бе малкия. Кой ви прави инструктажа не знам. О. Минчев отдавна е да уволнение.

Коя Азия? Япония или С.Корея. Едните си играят с роботи другите броят оризови семена за вечеря.

Нещата не са толкова сложни. Русия иска сигурност, което си е законно право на всяка държава. Проблемът обаче е, че иска да се обгради с буфер от държави и когато не успее да постави лоялни на Русия правителства започва да действа силово. От своя страна, патилите от Русия/СССР, търсят защита (също тяхно право) от непредвидимата им и често агресивна политика и така увеличават присъствието на НАТО близо до рускитев граници, които пък го чувстват като заплаха. Решението: - При всички случаи трябва да е мирно. - Трябва да се изгради нова система за европейска сигурност, която да гарантира суверенитата и териториалната цялост на всички държави. Не трябва да има два лагера, надпревара във въоръжаването, дрънкане на оръжие и т.н., а всички европейски държави да бранят всяка държава от евентуалното посегателство на друга. - Естествено, че неотделима част от това споразумение за колективна европейска сигурност трябва да бъдат и Турция и Русия. - Трябва да се възстанови доверието и всички да се почувстват сигурни, но това трябва да стане с преговори и гаранции, а не с дрънкане на оръжие.

Подялбата на Крим, е пътя към тази нова сигурност в Европа. Каквото и да си говорим Путин го игра агресор и няма държава в Света, която да е съгласна с подобни действия. Дори подялбата, ще е компромис в случая, само защото Р.Ф. се води велика сила.

Русия си е била, и е империя. Те нямат друго мислене. Изостават с имперското си мислене с около 150 години. Великобритания е бивша империя. Франция е бивша империя. Испания, Италия и Португалия са БИВШИ империи. Единственно Русия е съвременна империя. Какво общо имат руснаците с Чечня ? И, само Чечня ли е ? Войски в ГДР през 1948 кой прати? В Унгария 1958 и Чехословакия 1968 кой прати ? Северна Корея - съветници. В Куба - ядрени ракети и съветници. В Афганистан - директно войската. За Никарагуа, Ангола, Виетнам, Конго, ООП и много други да питаме ли!

Има един майстор на империи.

Major Payne

В исторически план империята Русия залязва. С най-голяма мощ е била през втората политика на 19 век и оттогава насам върви само надолу - СССР не успя да постигне нито териториите, нито населението, нито влиянието на Русия от 19 век, а сегашна Русия е много далеч от СССР, камо ли от онази Русия.

Да НАТО-вци където и да отидат по света, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТБРАНЯВАТ, защото те са неканени и се натрапват!!!!!!

Alo глупаков, Нато е България.

Ако НАТО е България, значи вече няма България.Просто НАТО е окупационния корпус на САЩ.

Кой е агресорът??? American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти в периода 1945-2001г. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта от общо 248 за този период. Истински ОТЛИЧНИЦИ! Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни. Броя на въоръжение конфликти, разпалени от САЩ ясно показва кой е най-големия световен агресор. В доклада не са изброени и последните авантюри на САЩ в Сирия, например, нито последните инвазии в Ирак и Афганистан. Кой е светорния агресор? КОЙ, КОЙ??? Русия, нали?

СаЩ не са агресор, а световен полицай. Което е добре. Иначе И.Д.

Над 1 000 000 избити в Ирак,беше полицейска операция викаш?

По думите на г-н Обама ИД е досадна грешка предизвикана от действията на самите САЩ.

Съюз, който продължава да се разполага във все нови и нови райони на света и говори за отбрана?

от правителствата, а не окупатор !! има малка но съществена разлика, ако я разбираш !!

Спорът се нарича Студена война... тоз път сме на печеливпата страна обаче

Дали? Дано!

Китай, когато гризне изтока, ще го разбереш, но ще е късно.

БЪРКАШ ,КАКТО ВИНАГИ СМЕ НА ГУБЕЩАТА СТРАНА ИСТОРИЯТА ГО КАЗВА"КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ"....

Бъркаш ти, ако все пак попиташ защо, критерият е един запада привлича световните мозъци.

То не е ли ясно кой е виновен - този, който разпалва войни в целия свят - не етайна за никой, че това са "ОМИРОТВОРИТЕЛИТЕ", които налагат демокрацията си по цял свят - това са НАТО!!!!!!!!!!

Не се дери толкова, де! Събота е. Понеже съм от тези, които помнят, а и знаят някои неща, нека ти припомня кой обучаваше и снабдяваше с пари и оръжие "братските революционни /терористични!/ движения по света - СССР и останалите соц. страни, вкл. и България. Но това е разговор за интелигентни хора. Не е за теб.

Да, що кораби с оръжие (братско) пратихме на Алжир, например а сега тези кучета ни посягат и не само на нас.

:))))))))зомбито копна в х'американското гугле и прочети тази непозната думичка и пак се изходи........ей,селяци...ако не са х'американците до сега доматето со колците щяхте да рупате миризливи тролове

Радио Прага: Армията на Чехия е готова да защитава войници на САЩ от собствените си граждани . В края на март през страната ще премине конвоят Драгунска разходка.По-рано излязоха съобщения, че мнозина граждани на Чехия са против преминаването на US-войски и даже подготвяли доматени протести.За три дни през страната трябва да преминат 118 единици техника (основно бронемашини на пехотата) и 515 американски военнослужещи.

Еле да гледаш какво би било ако минават руснаци...

"Освен това "вие сте тези, които изпращате войски в други страни", добави Столтенберг на дискусия, ..." Аз лично по-голяма наглост не бях чел скоро. Цитати: "Тренировъчна мисия на НАТО в Ирак (NTM-I) стартира на ...." "НАТО трябва да предостави войски за американската операция в Ирак " Без коментар!

Защо се учудваш. Хората ясно си казаха, че започват пропагандна война. Така че свиквай да слушаш все по-нагли и тъпи "интерпретации". Лъжите, които бяха досега ще ни се видят направо като светата истина.