Съветът за сигурност на Украйна е свикан извънредно за Крим

И.д. президент на Украйна Олександър Турчинов свиква извънредно заседание на националния Съвет за сигурност, за да обсъди събитията в Крим.

Обратно в новината

Коментари - Съветът за сигурност на Украйна е свикан извънредно за Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добро изказване на Виталий Чуркин - посланика на РФ в ООН - по въпроса за украинската криза и развитието на събитията (оправете си интервалчетата, за да ви се отвори) ht tp: // link youtube. com/ watch?v= Qb8nWZnf3zc&feature= youtu. be

1. Путин и неговият отбор "пропиляха Украйна". Пропиляха я бездарно. Кремъл показа едновременно и слабост, и глупост. Украйна можеше да се запази в зоната на руското влияние като се отстъпи по нещо, като се договорим с някого. 2. Избяга путиновата марионетка Янукович, който не умееше, не можа (а може и да не е искал) да изгради нормални отношения с Русия. Мястотото на провеждането на пресконференцията му - в Ростов на Дон, е свидетелство за идиотско его, а следователно и за егото на неговия патрон. Янукович е съратник, но не такъв, че да бъде пускан в столицата на Русия. 3. Майданът приземи претенциите на Кремъл да бъде вожд в постсъветското пространство и сви амбициите му до местно ниво. В Централна Азия клатят глави, замисляйки се какво да правят с такъв съюзник. Под съмнение е поставена цялата интеграционна политика на Русия. 4. В същото време не особено интелигентните сенатори и депутати използват словосъчетанието "ограничен контингент". Момчета, това е завръщане към съветската терминология от времето на Афганистан. В Афганистан са оакахме. Защо ви е да намеквате за това? А и сте длъжни да знаете колко не обичат съветската фразеология в близката чужбина, например Нурсултан Назарбаев. 5. За отношенията с останалия свят дори не си струва да говорим. Намръщиха се дори в Пекин. Мъдрите китайци не обичат авантюрите. 6. Общо взето, вкарването на този ограничен контингент е свидетелство за държавния и президентския ("държавата това съм аз") комплекс за непълноценност. 7. От друга страна - и това за Путин е очевиден позитив, той може да се възползва от украинската ситуация, за да може като компенсация за собствения си неуспех да затегне гайките в Русия така, че свят да ни се завие. На всички."

Украинските терористи се обърнаха за помощ към американските терористи!

Не само! Искат и чеченските бандюги да се обединят с тях! И нали гарван гарвану око не вади - нищо чудно да ги послушат! Не американците! Те не са чак толкова глупави, за да се изложат на опасността да са поредните яли хурката на руснака пред очите на всички! За къде ще са тогава! Всеки ще почне да се е.ава с тях след това. Те ще дават парите на идиоти като Кличко (а че го смятат за такъв се видя по-рано!) разната там бандеровско-фашистка измет , която вилнее в Киев и в Западна Украйна, за да им вършат черната работа!

центъра на вашингтон не бъде заличена и билдербергите-мошетата премазани,Планетата земя ще се тресе от войни и несправедливост! Народите по света трябва да се обявим протов новия фашизъм-който идва от бялата кочина във вашингтон и мошетата които са главните виновници за тези войни и неправди...

НА Американците като атакуваха Ирак с кретенското твърдение че имало скрито оръжие за масово унищожение, а нямаше и един варел.... какво трябва да кажем?

Крим е на руснаците, дървото е за украинците!

кримският полуостров е бил винаги на русия. едва през 195ч година никита хрусчов като добър хохол и украинец в полтбуро и начело на ссср ( като и леонид илич брежнев е също хохол) причислява крим към украина.но това явно не влиза в сметките на днешна русия и положението ще трябва да се урегулира.

Помислих, че съветът е свикан В Крим, а то - не, не е там. :))) Що ли?

Той Рузвелт беше вече в Крим. Сега на Големия Чер Татко с камилите му е ред. Два аероплана - един за тАткото, един за камилите. Може и да са Бизони.

jizast

Споко, Обама ясно каза, че няма да толерира руските изцепки в Украйна. Алкашите ще се изнесат безславно, само театрото ще им остане.

Не си спомням да съм чел или чул някъде някой да е питал за нещо Обама! Още по-малко за Крим! А и нали въпросът беше между Украйна, ЕС и Русия. Уж! Що ще Обама между атовете? Или ако има нещо насочено срещу Русия, той е пръв на опашката! Е няма да го огрее тоя път!

Естествено е САЩ и НАТО да не знаят как да реагират на тях им дай да нападат малки и богати на петрол държави

"Парламентът на Украйна пък гласува резолюция, в която призовава САЩ и Великобритания като участнички в Будапещенския меморандум да станат гаранти за суверенитета и териториалната цялост " - Тия не са нормални, честно! Да плюят на цялата си локална политика и да чакат на враговете си от другата страна Земята, ТРЯБВА ДА СА МАЛОУМНИ.

КАТО СЛОНА ИМА МНОГО УМ И ЗАТОВА СА НА ТОЗИ ХАЛ !

Е, все пак мечката (руската) не е МайдаУн ;)

Браво на кримския народ! Показа достойно, че няма да се подчинява на терористи, завзели властта в Киев с чужда помощ и все продължаващи да квичат за помощ отвън.

с тези си деиствя путкин сложи началото на края на руската фередаця! за радост на булгарите чиито наи-голям душманин е русия!

По минусите познавам - червените тролове са получили опорни точки по темата и сега бълват л.йна...а иначе да обичаш някой който иска да ти оглозга единия крак -може ама е тоооолкова "християнско" та чак ми се повръща от мръсни червени боклуци!

Добре че се появи ти отнякъде си, та да ни кажеш кой ни е най-големият душманин :) Само не припарвайте насам евроГейци и задокеански недопримати, че ще ви запари под лапичките!

Пълен ташак! Разправях аз, че става голям ташак...

Крим не може да остане част от Украйна ,а и никога не е бил украински, но в крайна сметка това трябва да решат неговите граждани. Ако съм на тях ще обявя независимост и ще пратя както руските така и украинските националисти на майната им.

ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ ? ИЛИ НЯКОЙ ТИ СЕ ИЗПЛЮ В МОЗЪКА ?

1 МИД на РФ официално не е предявило никакви руски териториални претенции спрямо Украйна напротив тя обяви че няма да се меси във вътрешните и полит.спорове.2Според водещи есперти по международно право Янукович все още е легитимен президент тъй като не е лишен от правомощията си чрез процедура по импийчмънт съгласно украинската конституция. и Совмина на АРК обяви че все още го счита за 3АКОННИЯТ държавен глава.3 Поради причините изл. в т.2 РФ,КНР,Бразилия,Аржентина както и повечето страни членки на ООН не са признали официално правителството на ТУРЧИНА и ЯЙЦЕТО.4Движението на военни части и народни дружини се извършва съгласно указ 90 от 27,02,2014 на президента на република Украйна.5По международното право РФ може да указва хуманитарна помощ на всяка страна помолила я затова-както ЕС и САЩ помагат на сирийската опозиция.

тезата на CNN че войниците на аеропорта в Симферопол са от ВС на РФ защото говорили на руски!? няма смисъл да се обсъжда

този "президент" сам се е импичнал! според руските закони и практики, дезертиорат е враг подлеящ на унищожение!

Черноморски флот, базиран в украинското пристанище Севастопол, обаче опроверга съобщенията. чуеш ли руснак да казва "добър ден" се огледаи дали е ден или нощ. това е края на руската империя на злото.

Това е смешно! В Русия по едно и също време е и ден и нощ - бая големичка е :)))

Руснаците са се поучили доста добре от Американците. Вкараха си войските и казват че не са те, а наемници. Много умело избягват конфронтацията с Запада. Аз си мислех, че ще почнат с икономическо ембарго, явно са го оставили за по-късно.

НА ПРОМИТ МОЗЪК .

Много им се искаше на узорпаторите да го ликвидират. Сега власта им щеше да е лигитимна. Янукович както и да е си остава президент.

ЧАУШЕСКО

Един и същ "умник" пише с различни никове с една дума с главни букви.С пяна на устата, безсилие и арогантност ! Излез на чист въздух !

Турчин да си пита генералите кой ще застане зад него и кой ще чака заповеди от Янукович.

И ТЕ ЛИ СА КАТО НАШИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ?

Щом толкова се страхуваш от турски мераци, защо така се радваш, че вече не сме съюзници с Русия? Време е и идва датата, да си спомним, кой е извоювал и гарантирал нашата независимост и сигурност и кой единствено е бил способен и заинтересован да го направи. Нека такива като теб да не говорят глупости за имперските амбиции на Русия и за това, че под турско сме си били по-добре и Русия ни е развалила само идилията. И да одобряват оскверняването на руски паметници. За това се замислете, а не плачете на чужди гробища.

Съветът за сигурност на Олександър Турчинов да помисли за собствената си сигурност ...

Преди 7-8 години група индиански активисти щеше да съди САЩ във Върховния съд на САЩ за това, че САЩ не изпълняват договорите, които са подписали с племената, когато са ри разселвали по речерватите. Работата е там, че във въпросните подписани, но неизпълнени от САЩ, договори, имало клаузи, които да определят какво се случва, ако някоя от страните не изпълни задълженията си по договора. Та в резултат от неизпълнението от страна на САЩ, директният юридически резултат от подобно дело... естествено, ако САЩ претендират да са правова държава, би било автоматичното отделяне от САЩ на няколко щата, кито представляваха около 25% от територията на САЩ. Въпросните индиански активисти изчезнаха. Никой не знае какво се е случило с тях.

Как си спомняте като ви е удобно вие, американските лизачи, как били непроменими границите. Обаче със Югославия, а после със Сърбия ви беше удобно да говорите друго - разчастиха първо Югославия, после НАТО разчасти Сърбия. Освен това, излизането на Украйна от СССР е било при условия да имат конфедеративна връзка, с обща валута, отбрана и външна политика. Това не е изпълнено. При това положение, съществуването на Украйна е в противоречие с правовите условия за това. Да не гпвприм , че цялата територия на Украйна е Руска заслуга и факта, че неруснаци в Украйна са само около 300 000 кримски татари, някъде толкова българи(приети навремето от Русия, а не от някаква си Украйна - нея не я е имало) и западни украинци от Лвовска област, които не е ясно поляци ли са, евреи ли са ... Всички останали 45 милиона са етнически руснаци. 20 милиона от тях са със 100% руско самосъзнание. Не знам дали да напомням, че Русия се е родила като Киевска Рус. Ако САЩ и запада толкова милеят за непроменимостта на границите, не трабваше да подстрекават фашизираните западни украинци, да им раздават пари и оръжие и да им осигуряват политически чадър за безчинствата. Това не са действия на отговорна и почтена страна.

"почтена страна." Със всичко съм съгласен, но тук допусна съмнение , а не категогичност:-))) САЩ никога не са били ПОЧТЕНА СТРАНА. До към 1990г им се възхищавах- заради икономика, добър живот на населението, имах и малко съмнения как не могат да се справят с мафията- нямаше достатъчно инфо за САЩ. След 23г вече се чудя докога света ще ги търпи,за тях важи на 100% тая БГ поговорка: " На всяка чорба -меродия, на всяко гърне-похлупак". Доре че скоро ще ги заместят- доста поразии направиха навсякъде по света.

За теб една дума КОСОВО ! То легитимира всяка форма на сепаратизъм в Европа. Беше историческа и бепорна част от Сърбия ,но вече не е. Не виждам разлика между Крим и Косово, даже Крим исторически има много повече право да се самоопределя.

Да видим къде по света са се намесили САЩ и СССР/Русия: САЩ: - Виетнам - загубиха. Сега Виетнам е спокоен. - Куба - загубиха. Сега в Куба е спокойно. - Ирак - спечелиха. Сега Ирак е в перманентна война. - Афганистан - спечелиха. Сега в Афганистан е перманентна война. СССР/Русия: - Афганистан - загубиха (заради САЩ). Сега Афганистан е перманентна война. - Чечня - спечелиха. Сега в Чечня е спокойно. - Грузия - спечелиха. Сега в Грузия е спокойно. - Могат да се добавят дори и Унгария, Чехословакия и донякъде Полша, където спечелиха и пак си остана спокойно. Да припомним и войната с тероризма. В САЩ няма вътрешна терористична заплаха. В Русия има - кавказкия ислям, финансиран и идеологизиран отвън, от държави, съюзници на САЩ, демек - в крайна сметка от САЩ. Какво правят САЩ - непрекъснато реват - НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ С ТЕРОРИСТИ! Обаче... продължават да спонсорират про-терористични правителства, като Саудитска Арабия. В Афганистан американците продължават да плащат на местни фундаменталистки мафиоти за сигурността на транспорта. Пари, които отиват директно при талибаните, с които пари, всъщност, се трепят и американски войници. Какво прави Русия - терористи превзеха училище и поставиха искания. Преговори - никакви. Путин каза - "Ще ги избием всичките!" Еми... избиха ги. Терористи превзеха театър и поставиха искания. Преговори обаче... никакви. Путин каза "Ще ги избием всичките!" Еми... избиха ги. Какво стана - Путин без да реве, НАИСТИНА, АМА НАИСТИНА отказа каквито и да било преговори с терористи. Е... руснаците дадоха жертви. Вкл. и деца. И Путин носи отговорност за това. Обаче подобни акции спряха. Един се гръмна в Домодедово и той се оказа етнически руснак. Демек - статистиката показва - ако спечелят руснаците, Украйна ще е спокойна. Ако не спечелят - хаосът ще продължи.

Голям си умник. Нали точно това искат хамериканците. Където са минали все е така ...

Четете историята на Украйна в интернет.Такъв турлу гювеч няма.Не може да се запомни под кое владичество и колко народи се състои. Примерно през 2 св.война посрещат германците като ОСВОБОДИТЕЛИ.И почват да работят в германската военна машина.Същите ,,революционери" наследници сега ги използват. По добре да се разцепят на анклави или авт.области или държави, че това не е Косово.

Може да се запомни от какви народи се състои, защото май там има само два ЧИСТИ етноса - руснаци и Българи. Всичко друго е наистина тюрлюгювеч.

na mene nai mi e blizka rusia,ne sam komunist.evropa pobedi predi 25 godini s dobra kreditna politika,ama vremenno.sega e vremeto na rusia.

ЗАБЛУДА-НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ УКРАЙНЕЦ! ПИТАТА УКРАЙНА Е НАРЯЗАНА И РАЗПРЕДЕЛЕНА! ТОВА СИ Е ОПАСНА ИГРА. НАДЯВАМ СЕ ДА СЕ ДОГОВОРИЛИ ВСИЧКИ.СМЕТКИТЕ СА ЗА УКРАЙНЦКИЯ НАРОД.

Добър ден. Не зная какво да кажа но от няколко дни в главата ми се върти една мисъл. Който се е опитал да си прави каквито и да е било исторически бъзици, проби или знам ли какво с Русия, обезателно след време е виждал полковете и в столицата си. Без изключение ...Исторически доказано. Тези са уникални диваци - разбиха Наполеон и му отидоха на гости в Париж, разбиха онзи смахнат австриец и му гостуваха 45 години в Берлин....Сега тия от Украйна що дърпат мечето за опашката, гости ли канят?

И сега? Щяло да има избори. Кандидати за президент са един боксьор и една осъдена перстъпничка. Браво на Украйна. Ето до къде се докараха.

Не. Засега това са кандидатите за кандидати. Чакай да видим кои ще са всички кандидати!

те и двамата не са в украйна вече,Кличко е в Германия като резерва,а газовата кралица,след като изведнъж проходи в ам.посолство си замина за Швейцария и ще помага на демократична Украйна и народа и с каквото може от луксозната си вила на брега на Женевското езеро.ТУРЧИНА и ЯЙЦЕТО сега такова......

Аз не виждам от какво се възмущава толкова запада и САЩ. Въоръжени хора завзеха парламента в Киев и това бяха мирни протести, макар да загинаха 82 души. Сега мирни протести водят до блокиране на летището в Севастопол. Нима по цяла Украйна не бяха блокирани общини, държавни учреждения и пътища? Какъв е проблема? Какво по-специално се е случило? Освен че в Крим основното население е руско, а не украинско и 97% от хората говорят само на руски(дори и тези, определящи се като украинци). Всъщност, тук можем да направим едно малко отстъпление. По определение, украинци са тези, които разпада на СССР е заварил с украински паспорти. Това - по отношение на украинското население на полуострова. И като добавка, нека си спомним как Украйна е получила Крим - като подарък от украинеца Хрушчов, преди 60 години. А за да има възможност да се направи този подарък, Русия столетия е воювала с Турция, за да го има в СССР, към момента на придаването му на Украйна. Освен това е силно преекспонирана фактическата принадлежност на Крим към Украйна, основавайки се на административното деление по време на СССР. И иронията е в това, кой пледира за тази принадлежност - Запада, който всячески отрича СССР и всичките му действия.

По същият начин във Египет легитимно правителство беше свалено . Сегашната военна хунта стреляха и убиваха хиляди мирни граждани ,хора молещи се по храмова буквално бяха покосени от снайперисти и военни между които бяха и много деца а запада и Америка си мълчаха сега за Украйна ореваха до небесата не ,че ги интересува колко са умрелите там ами си имат други цели

И по история, и по география, и по езикознание Кримският полуостров е руски. Бил е, сега е и ще бъде. Турчинов нека помисли как и кога ще плати пенсиите на хората и заплатите на държавните служители в Украйна. За Крим има кой да се погрижи ....

И с какво да ги плати, след като комунистът Янукович изнесе парите зад граница? Нали и нашите комунета направиха така, явно са от една школа.

А не така, по полека. Значи изнесъл ги бил, а досега с какво се плащаха пенсии, заплати, социални придобивки. Или на сега и.д. действащите, управлението само лични благинки им се привиждаха. А сега, като се натискаха за властта на "всяка цена", да видят как се управлява държава (и то досега много социална), щото както казват и съфорумниците по-надолу озверял народ вежди не изписва

надявах се да проведът класическа вуглгарна силова опарция руснаците, но те ще оставят "демократите" да ес задушат в собственото си блато, като помагат само на свойте приятели. Не че ще отнеме дълго но няма да е толкова зрелищно... поне в началото, после когато народът озверее едвали ще имат шанса и на хеликоптери да се качът, демократите. но така е икономическите и финасовите действия са си най-разрушителни, не военните.

ПРОБЛЕМИТЕ В КРИМ БИЛИ ВЪТРЕШНО-УКРАИНСКИ И РУСИЯ НЕ ВИЖДАЛА ЗАЩО ПО ТЯХ ТРЯБВА ДА ПРЕГОВАРЯ С КИЕВ .... ДЕМЕК ИМПЕРАТОР ВЛАДИМИР КАЗА НА ФАШИСТИТЕ ДА ГО ДУХАТ :)))

Сорос давай €,че €€€€МАЙДАН-на отиде на кино!ЕС стиснати дават само1млрд-за кое по напред!?Китай взе че си поиска борчовете,запорожките казаци идват,ама и ние-ТУРЧИНА И ЯЙЦЕТО искаме да краднем нещо,и ние сме хора.Тимошенко си би камшика в Швейцария пара не дава,каза,че вече си била платила да я пуснат. С революционен поздрав; Я(Й)ЦЕНЮК

Турчинов да свика съвет по външния и вътрешния дълг на Украйна. Сега искат 35 милиарда помощ от ЕС. А не занят, че ЕС, МВФ и Световната банка не дават помощи, а заеми, които се изплащат на редовни вноски, а не е както с непрекъснато опрощаваните задължения към Русия. Едно е майданът, друго са цифрите.

Сега става интересното! Русия оказва хуманитарна помощ на Крим и югоизточните райони на Украйна (населени предимно с руснаци). Не е задължително да е военна, има едни 15 милиарда долара за даване (обещани). Горепосочените си вземат пенсийките, заплатите. Продукцията на заводите им си отива в Русия и т.н. В западна Украйна чакат милиард евро от ЕС, които пък чака 25 май. (изборите в Украйна, сакън да не се набутат). За първите е ясно как ще изкарат 3 месеца, а вторите? Предполагам, че като поогладнеят сами ще натирят разните му там кличкота, турчиновци, яценюци и т.н. (защото на гладен стомах по-лесно се мисли), а и ще видят как са се възползвали да ги доокрадат за последно.

Невежеството никога не е дало нещо добро. Преди да се изказваме, е полезно да прочетем историята на Украйна, какво е това Киевска Рус, как се развилала Русия и кои личности в политиката, науката и изкуството от кои земи произхождат. Ама и ние вече като американ;ите не четем, но пишем...

Верно е.Трябва да се чете за древноруското царство...Да се знае кой и Рюрик,кой е Хелгу(Олег),кой е Асхолд,кой е Дир...Какво е рус по принцип и какво варяг,кои са славяни и кои не,те такива неща...Кой е Светослав първи и какво е сторил на България...Трябва да се чете,нали...

БРЕЙКИНГ НЮЗ ПО СИ-ЕН-ЕН КАЗАХА ЧЕ ЛЕТИЩАТА В КРИМ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ КОИТО КАЗАЛИ ЧЕ СА ВЕРНИ НА МАЙКА РУСИЯ :))))

Вярвам, че Крим ще върнат на Русия и в Ялта ще се проведе "Ялтинска конференция" , знаете, които ще участват и как ще поделят каквото трябва да бъде поделено...

Е добре де, защо им трябваше да будят мечката? Свършиха ли страните от третия свят за поробване? Сега заради тия алчни задници, всички пак ще караме Лада, ще си викаме другарю, ще работим до 14ч и ще почиваме по 25 дни на море. Хей не звучи пък толкова зле.

И аз туй разправям - ще дойде Мечката у нас и никой няма да ни пита за нищо. Може ли такава недалновидност от политиците и поддръжниците им?!!! А от форума пак повтарят - Комунисти!!! Демократи!!! Първо се мисли за българите, после за демокрацията. Комунизма не го мислим - в Китай го мислят.

Бе ше дойдат, ама колко да дойдат. Не си мисли, че ще им мине номера. Нещата въобще не са толкова прости колкото изглеждат.

Драги Masculino чета коментарите ти които са доста разумни но с този коментар не мога да се съглася...нека да се обоснова : в България е натрупан огромен зарят с разрушителна енергия .. омраза и ненавист е натрупана поради липсата на справедливост и възмездие ..което рано или късно под някаква форма ще стане видима за обществото...ако правилно съм разбрал посланията ти ти апелираш в рамките на нашето си общество битите и биячите да протегнем ръце и да се прегърнем което преведено на обикновен език означава битият да си остане бит да си лиже раните и попиивайки студена водица да прави опити да забрави за това че е прецакан и ограбен а бияча просто неговата роля е да се радва на придобивките си вследствие участието му в мероприятието БИЕНЕ и ограбване на по слабият...

след като ,,арсен,, поздравява по нацистки на митинг от партията ,,свобода,, до преди две години наричана ,,националсоциалисти,, само един извод се прави!!! ционизъм=нацизъм!!! талмуджиките са толкоз ,,демократи,, колкото ,,папата,, мюсулманин!!! след като подкрепяш ,,талибани,, какво друго да очакваме !!! ,,политически проститутки,,!!!

лошо ли ще ти е?

Съвет за сигурност от кои?От хамерикано-еврейските компаньонки с бутилките Молотов ли?Трябва напълно да унищожите образованието,да изгорите всички книги,да спрете тока и да изчакате да минат 100 години.После може да твърдите,че това е "Съвет по сигурност",а може и някое дете да ви повярва.

Много проклета подла нация са тези украинци - през 1993 година, вече след разпада наСССР, возих с влак персийски которак. Та на границата (забравих Унгени ли беше или Вадул Сирет) влязоха украински митничари и започнаха да събират " мита' - "за провоз кота по украинска територия". По 10 долара. Много котки и кучета ротвейлери возиха тогава, и от всички взеха пари. Големи мизерници са. Ето докъде ги докари тяхната простотия и дебнава алчност.

Същото правеха и унгарските митничари, по 100 марки за преминаване на границата по друг път без километрична опашка.