Сблъсъци между полиция и татари на кримската граница

Сблъсъците между полицията и кримски татари станаха заради кримския татарски лидер, Мустафа Джемилев, опитал се отново да влезе в Крим.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци между полиция и татари на кримската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на този "лидер"? Сигурно, че кисне в украинския парламент от време оно?Комундетата са го пробутвали на татарите да гласуват за него по всички избори, нещо като "най-великият бг. политик Ахмед Доган" за турските циганя?!

Руснаците не знаят какъв таралеж си слагат в гащите с кримските татари!Те никога няма да забравят сталинските репресии и отношението на руснаците към тях.Но бъдещето ще покаже.

Да ги бяха оставили зад границата при циганина със знамето

Който го търси си го намира. Прокурор на Крим образувал няколко наказанелни производства за екстремизъм, незаконно затваряне на пътищата, несанкционирани митинги и препречване на органите на реда в служебните им задължения. Виновните ще отнесато по поне 7 години затвор. Добре дошли от охлокрация в правова държава. Още повече, че в миналото имало няколко опита за убийство на този прокурор при разследване за незаконно превзимане на земя и имоти от татарите.

не пишете против татарите, защото те са ваши хора, справка - как наричат бугарите во велика антична македония ха ха ха

Vasko направи справка, как великите елини наричат македонците на север от Солун и ще разбереш, че си попаднал в изкривена действителност.

тез татари са от крим и нямат нищо общо с българите от волжка България, колко си прост само

До края на година тези мангали ще трябва да изберат граждани на коя държава са. Ако предпочитат Украйна - 90 дни престой годишно и багаж, гара, Бандещат. За другите ще се види кои са завзимали незаконно къщи, места и кои са стреляли по руските войници в Чечня.

Така нареченият "исторически лидер" на кримските татари (?!?) е добре известна номенклатурна марионетка не Киев, назначена за "лидер" от бившите власти в Украйна (още от времето на Янукович, че и преди това) - през цялото време от началото на кризата киевските превратаджии се опитват да го използват за пропагандни цели сред кримските татари. Впрочем, повечето кримски татари не го признават за нищо и не се влияят от подобни назначени псевдо-лидери. Вместо това искат да живеят спокойно и свободно. Именно затова над 50% от тях гласуваха за присъединяване към Русия на референдума. Опитите да се използват татарите за "борба" с Русия са напълно обречени. Повечето татари живеят в Татарстан и именно те имат най-голямо влияние върху кримските татари. Непосредствено преди референдума в Крим, те изпратиха делегация при кримските си събратя и ги убедиха да подкрепят присъединяването към Русия, или ако не са съгласни, просто да не гласуват, но да не оказват активна съпротива. Кримските татари впоследствие, направиха точно това.

Какво е това понятие "исторически лидер"? Да не би да е лидер от хилядолетия? Някой пак е мислил за ПР - за въздействието на думата, как да намалим негативното възприятие на мюслимани от християни и т.н. Айде стига шикалкавене - всеки си гони маниите или интереса, да не се правим на луди е най-добре.

Нека татарите си получат заслуженото. Откакто са дошли от Азия като завоеватели и поробители, са донесли само беди на народите по нашите ширини. Все някога трябва да дойде мигът за разчистване на сметки. На всичко отгоре като мюсюлмани-фанатици те нямат никакво място в Европа.

пише само каквото е чел в БУКВАРА си. Историята на чевечеството е свързана с НАШЕСТВИЯ. От къде са дошли българите на БПолуостров? Петър Велики е наричал Поволжките българи - ТАТАРИ! почети малко АКО ИСКАШ?.... Бла, бла, бла е лесно

За този цирк бе предупредено още преди седмица. Организирано осведомяване на западни телевизии, които да отидат да снимат на място на границата (извършено от посолството на САЩ в Киев). Украйна затвори ГКПП-та с Крим още преди 4-5 дни. Джамилев - доставял бойци на Хатаб в Чечня. Джамилев - доставящ сега джихадисти от Крим в Сирия (някои от тях са убити и заловени там). Джамилев - който по времето на отделянето на Крим, коментираше събитията от Брюксел, където бе на посещение в НАТО. Наш човек! Истински патриот на ислямистката Ума!

какъв украинец е този мангал историята помни безчинствата на това долно племе татарите не само срещу нас а срещу всички славяни и европейски народи до които са имали достъп...

ми стават няколко неща /за съжеление/ ясни. Любимото занимание на доста са ругатните и обидните наречия, някои обаче са които и значенията на обидите не знаят /наричат Обама ТАЛИБАНТ- ясно не знае думата или руските БАШИБУЗУЦИ / ха ха. И другото е, много са станали нацисти - така обиждат на народност,..... Не знам, едно недооволство може да се изрази и по друго яче! Така смятамз аз.

На хора, които четат внимателно, би трябвало да е направило впечатление стрнното съчетание "Историческият лидер на кримските татари" Истината е, че този човек отдавна е депутат в парламента на Украйна и няма пряка връзка с кримските татари.

Чугун, къде се губиш? Имах в Брайтън Бийч, Ню Йорк един приятел бизнесмен евреин от Одеса Чугунов. Голям симпатяга. Покрай неговата фамилия ме впечатли твоят ник.

Украйна я чака Разпад на 3 части: 2 от тях ще влязат в състава на Русия. Украйна ще има 2 отделни и независими една от друга администрации при формално съхранение на цялостта на територията- ще има абсолютно неконтролируем тероризъм! Източно украинската федерация няма да се подчинява на Киев и де факто ще стане част от Русия.ПРЕЗ ПЕРИОДА 2014 г - 2020 г. ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ЩЕ ПРЕЖИВЕЯТ ГОЛЯМА КРИЗА- "ВТОРА ВЕЛИКА ДЕПРЕСИЯ", като най-зле ще е през 2017-2020 г. САЩ ще загуби лидерски позиции, а Нато ще се разпадне. Печално бъдеще очаква и ЕС, който ще се разпадне. На мястото на ЕС ще се появят два нови съюза:Северен съюз- от Скандинавските страни и от Прибалтика и Южноевропейски съюз- от Франция, Италия и Испания. След 2020 до 2050 Русия ще бъде във възход и ще е световен лидер!

Никакво предсазание на Глоба не е това. Същото може да ти го каже всеки средно информиран политически анализатор. В това число и доста от участниците във форума. Все едно някой да каже, че Македония, скоро няма да я бъде. Ами то така става с измислените държави. Защо България я има толкове векове?

остра реакция?! Не искаш да се пише за Глоба, който не е написал този астро-анализ вчера, а много, много по-преди?! И , ако си такъв супер полит-анализатор защо, или къде ти си писал своя анализ, че да видим колко се препокрива, с този на Глоба? И къде точно те стяга чепика?! Това не е "измислено предсказание" на Глоба , а анализ-тълкувание... според влияние на планети, звезди..., т.е. според астрологията, която не всеки разбира, но Глоба - да!

Хм, Тамара Глоба не е ли отдавнашния придворен шаман на Кремъл?

Абе работата на Русия е малко на кантар - зависи как е се развият събитията и то не в Украйна, а по-скоро в Европа. Колкото по-рано Германия разбере, че Русия й е естествения съюзник - толкова по-добре - два силни Европейски центъра могат да създадат невероятна световна сила, но една Германия лидер на остатък от ЕС от немай-къде ще постави в полу-наведено положение всички ни - и Европа и Русия. И за какво? Заради манията на Америка да запази изплъзващото й се статукво. Америка може да направи много, ако се заеме със себе си, вместо да крепи положение, което вече не може да се опази и за тази цел й трябва и Германия, и Русия - като съюзници, а не като малки братя.

Джемилев, двама като си го мерят, не си слагай г..

Киевчани Турчинов и Яйценюк, Ярош или друг боклук, ще намажат те въжето, и ще гризнат от дръвцето. Паси,30.04.2014г.

Имаш впредвид московските фашисти???!!!

Явно си отрасъл в боклука и речника ти е такъв!!!!!

Татарите са нашите деди?

историята така са я омазали, че никой вече не може да го потвърди или отрече

ако си с дръпнати очи, леко кривокрак и с по-тъмна кожа, значи наистина са ти прадеди.

Готин, макетата ще ти се зарадват

да, но не и нашите... айде марш при дедите си тогава!!

На Кримския пазар за роби, дедите на Мустафа Джемилев са продавали роби и робини за харемите на турския султан и арабските емири ...

Семейството на Мустафа Джамилев е криминално проявено и се издирва от правоохранителните органи. Казаците отдавна са наточили сабите за Джамилевците ...

Тогава защо не го пускат и арестуват!!!

Татарите - вие сте следващата цел на Десен сектор. По добре за това помислете. А не за корекцията на един грабеж осъществен с помощта на Хрушчов, Горбачов и алкохолика Елцин.

Сталин изгони татарите от Крим и настани руснаци!!!

Сталин изгони татарите от Крим и настани руснаци, тъй като татарите са подготвяли въстание в гърба на Червената армия при настъплението на Хитлер към Сталинград.

Ако е така тря да му дигнат паметник. Татарската сволоч в турция

Като Путлер няма втори тук наблизо окол' нас - иницира заговори, анексира Крим завчас. Ах, простете, май забравих Ердоган...

Кримският полуостров е много ценно, важно и красиво място. Стратегически център на Черно море и база за руския флот. Заслужено е руски.

Не се казва, че Севастопол е база на руският флот. Звучи много военно. По романтично е така- Севастопол е родният дом на руският черноморски флот. За подсилване на романтичният ефект, препоръчам на любопитвните да видят и картината Отбраната на Севастопол. Не е нужно човек да е непременно естет, за да почувства въздействието на една картина върху себе си. Ако пък случайно някой читател е и естет, може да гледа картината на фона на песента Севасторолски валс. Така ефекта ще бъде пълен.

Предимно картини на Айвазовски ... Позволявам си да допълня всепризнатия естет и тънък познавач Дон Мигач ...

Путин си мислеше, че Крим е Севастопол и като направи един фалшив референдум, с това и ще се свърши. Проблемите тепърва започват....

Крим е руски завинаги.

Я троле пак ли си на смяна.Това с татарите го пиши на някой друг.Няма 2000 посрещачи има около 20.Никой не спира киевската марионетка да влезе в Крим.Просто казаците на Крим го чакат,и поне се поинтересувай защо?Синът на боклука трябва да лежи за убийство и грабеж и сега се крие и се изкарва политически.Чети троле,чети.

Чети,троле,чети. В доме младшего сына Главы Меджлиса крымскотатарского народа, народного депутата Мустафы Джемилева произошел несчастный случай: Хайсер Джемилев по неосторожности из огнестрельного оружия убил человека. Сега баща му го крие. Но и Насименто както винаги манипулира.Само 10% от истината,другото лъжа.

Ти това за турската армия вярваш ли си го? И да те светна бройката на аскера отдавна не играе чак такава роля. Да не говорим че генералите в Турция по-скоро биха свалили Ердоган вместо да се месят на Русия

В Татарстан и Казахстан има достатъчно работни места и жилища.

Някак не е много ясно написано в новината, че става дума за руска полиция...

тОЗИ ЧОВЕК ДЖАМИЛЕВ Е НА ЗАПЛАТА В цру и отива да прави безредици в КРИМ.ДОСЕГА СЕ Е ИЗДЪРЖАЛ ПО ТОЗИ НАЧИН И СЕГА СА ГО ПРАТИЛИ ПАК ДА ПРОДЪЛЖАВА!

Путин си заминава както и комунистическа Русия! Нова Русия в ЕС и НАТО !

Почна се, това е само началото, какво е очаквал Путлер със своята имперска политика?

Русия има пълно право да откаже влизане на чужд граждани на нейна територия.

МНОГО ЩЕ МУ СЕ СЪБЕРЕ НА ГЛАВАТА НА ПУТ КИН. ТАТАРИ, ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ, ДА НЕ СТАНЕ КАТО СЪС СССР.

Путин не е като Елцин при които се разпадна СССР. При него има обратен процес възраждане на СССР.

Гледайте, Путин забравя, че в Русия има много народности и не се държи като император, а води имперска политика и скоро като пясък ще му се изнижат всички, които изповядват ислям. Путин не осъзнава мащаба на злото, което причинява на империята, но пък форумните русофили му се радват. Знаете ли колко народности изповядват ислям и будизъм в Русия и вече какво ще ги задържи в империята. Самият Господар на Кремъл говори за религиозен и етнически елемент на свързаност и скоро ще го залее вълната на етническата и религиозна привързаност. Това, което грози и България, която русофилите слагат на второ място в сърцето си.

Гума, пишеш, че Путин не осъзнавал мащаба на злото. А ти, изглежда, го осъзнаваш, демек ти си много по-умен от него. Защо тогава бе, бате, Путин е президент, а ти си неизвестен писач в някакъв форум. И защо Путин не те е взел за съветник по осъзнаване на разни свтовно важни неща.

по умен , красив и силен от путин нема еи

Ще има обаждане от Чечня и татарите ще станат най-върли патриоти на Русия.

Самата Украйна съществува като самостоятелна държава след разпадането на СССР. Тогава беше използвана голямата слабост на Русия и вечно пиняният им президент за да се легализира това. Така, че изказването, че Крим бил украински полуостров е нелепо.

Превзеха Крим с хитрост и запалиха гражданска война в Украйна. По съседски. А помнят ли Втората световна война и украинският народ,който се сражава рамо до рамо с тях? След векове ще се помни руската хитрост, но Украйна няма да е съюзник, а враг на империята до нейния край. Путин заложи унищожението на Русия, а вие му се радвате.

е харизан заедно с населението си като че ли са били крепостни селяни от Хрушчов на родната му Украйна. Помните ли популярната едно време гатанка-ниско,дебело,с гола глава.Що е то...

Векове наред Крим е бил най-големия пазар на роби в Черноморския басейн. Кримските татари са отвличали момичета и момчета от Полша, Литва, Русия ... опожарявали са села и градове, убивали са невинни хора, разорявали са стопанства. Живата плячка са продавали на кримския робски пазар. Продавали са на турци, араби, венецианци, генуезци ... Това продължава докато Екатерина Велика не присъединява Кримския полуостров към Русия през 18 век и ликвидира робската търговия на татарите. От тогава съществува историческа неприязън между руснаци и кримски татари ... Тя се проявява и през Кримската война, Руско-турските войни и ВСВ ... Проявява се и днес.

Пазар на роби в Крим и то държан от татарите, които ги продавали на венецианците и турците! Знаеш ли кога е преодолян робският строй? Вземи се поинтересувай малко от история и не демонизирай татарите по идиотски начин. Татарите са поробили и управлявали цяла Русия и Иван Грозни е водил война с тях. Ама да говориш за роби е в повече.

Много бедни са ти историческите познания. Но желанието да пишеш е по-силно, от колкото желанието да научиш нещо. Гумата си е гума ...

ами в любимата на всички Америка робството е премахнато официално 1863 година... това не се ли брои като "преодоляване на робския строй"... кокоши мозъци в тоя форум - много!

По време на ВСВ татапите вземат страната на нацистите и това става причина Сталин да ги изсели.

Ха Сибир,де!

Кримските мангали ще си ходят в Анадолската кочина.Анадън ма?

на малценството. Не разбират че с тези малко съпротевляващи хорица могат да свалят една силна държава. В България си е по друго - цялият народ е като ОРЕЛ, РАК И ЩУКА - не успявя да намира една ОБЩА ЛИНИЯ в политиката полезна за всички, всеки иска власт и от там и финансиите

Като загубят на политическото поле НАТО и ЕС се прехвърлят на полетата на национализма и раздухване на етнически разпри.

Всеки , който слуша руснаците ще си навлече това. Между другото това се случи преди години и в Сърбия, която също слушаше руснаците и се разпадна. Сега Русия хвърли Украйна в гражданска война. Една силна Украйна беше трън в очите едновременно на Русия и на ЕС. Татарският лидер е жител на Крим и по този начин руснаците му взеха гражданството.

вече да е с руски паспорт,ако иска да е жител на Крим.

те чака безплодно съществуване край клавиатурата.

Ти от дсобствен опит ли го знаеш бе ахмак?

Въпросната личност прави изявленя че върху Русия трябва да се хвърли атомна бомба, че целия свят (а най-вече ислямскя) трябва да се вдигне срещу нея, че руснаците са нация от роби... ха сега си представете че иска да влезе в САЩ като прави такива изявления за тях....и още, никой не е доказал че татарите са бойкотирали референдума в Крим, за това имаше прзиви от същата личност. Имам чуството че съзнателно се полекичка информациата се променя за да ни накарат да мислим в определена насока.

Въобще не е говорил че трябва да се хвърли атомна бомба върху Русия недей да лъжеш!

Интересно, на моят коментар, защо е поставен минус. Може да е нескромно, но коментара ми е перфектен-почти академичен. Руснаците и татарите не са скарани при Сталин. Те исторически, си имат едно на ум. Това е жалко, но факт. Абе, ние в семейството се жемим по силна любов и след време се хванем за гушите. Какво за говорим за различни народи, с огромни културни и ценностни различия.

"Спи детенце, защото зъл чеченец те дебне вън!" Това е от руска приспивна песен. Дали да не потърсим и още? Например нещо от Дагестан? Всички поробени от империята се недолюбват с империята. През 1917 комунистите- евреи сложиха началото на края на руската империя.Унищожиха руснаците и ги прогониха от властта. Русия е империя, която извършва промени с цената на милиони убити хора в условията на огромна съпротива. За милиони хора това е държава на произвола, а за малка група велможи това е колонията, която носи богатството, с което дефилират пред изумените европейци. Велможите мразят и днес руския народ, но тук мнозина им се покланят, защото от невежество си мислят, че обичат по този начин руския народ.

Ако някой ерудит от форума, има руско-българският речник на Сава Чукалов, на 514 страница може да прочете нещо много интересно, свързано с темата. Там я има руската поговорка-НЕКАНЕНИЯТ ГОСТ Е ПО ЛОШ ОТ ТАТАРИН. В превода вместо татаин, е написаво турчин. Те народните поговорки не се създават току-така без сериозни причини. Това обяснява, защо татарите и руснаците, нещо се недолюбват. Няма как да се пренапише историята.

никои не е канил руснаците в крим нито в украина.

Напротив никой не е канил турско-говорящите татари в Крим. Столетия наред са вършили само убийства, грабежи и безчинства върху славяните. Четете история.

+++

Демокрация по ружняшки. Само за тях.

Започнаха комунистическите забрани.

Нема по голема гняз от фанатизирани мюслимани.Този е точно такъв.Ако не е западния свят, тия щеха да са още с фесове и чалми , и щеха да се избиват междуплененно в името на несъществуващия аллах , който нема как и да е велик.Просто гена им е кофти -наивни фанатици !

Чеченски сценарий вероятно ще се развие с татарите в Крим. Те са храбър народ, съпротивата им срещу руския царизъм е била отчаяна. Ако нещата се радикализират, камикадзета и тероризъч ще са номините от там.

Крим не е татарски!!!!!! Татарите се заселват там, след ПОГРОМА ИМ от синовете на Чингис хан и се преселват в Крим от централна Азия!!!

Ти с "пишман историк, бе! Я се поупражнявай сега по въпроса , колко века СЛЕД татарите, на Крим се появяват руснаци?

Тоя сега татарин ли е или украйнец. Ако е татарин защо носи украйнско знаме

България какво знаме носят? Лелее. Ми той си е украйнец, или?

Това деде къде е тръгнало и то политика да прави тепърва.Не се ли види че вече е с единия крак в гроба.Няма ли някой да му даде едно огледало да се погледне в него и да миряса.

jingiby

Всъщност татарите са били абсолютно мнозинство сред населението на Крим през Средновековието, та чак допреди един век. Все пак, след като завладяват полуострова, през 18 век, руснаците започват да се заселват там, а татарите постепенно се изселват в Османската империя. До началото на 20 век татарите остават относително мнозинство, но след като при другаря Сталин са изпратени масово на екскурзия из широката съветска страна, руснаците окончателно се затвърждават като водещ етно-елемент. През украинско време тази ситуация се запазва. А днес сред русофилите битува мита, че Крим винаги е бил руски, което от историческа гледна точка е пълна глупост.

Кашата е забъркана от Хрушчов , който си е украинец.Сега нямаше да се налага да се правят анексии.Изобщо коминтерна си измисли няколко държави сред които Югославия и Украйна.

jingiby

Югославия е измислена от Великите сили след Първата световна. Коментернът измисли Босна и Македония след Втората световна.

Поправка: Югославия не е рожба на Коминтерна, а на "политическя инженеринг" след Първата световна война. Коминтернът се е опитал само да "доразвие" инженеринга.

Джин Гиби, до като я има Русия и България, русофилство винаги ще има. А за русофилите, Русия винаги ще бъда права. Такъв е живота.

jingiby

То и за комунистите беше така.

За радост, русофилството на българина е силно преувеличено. Не се заблуждавайте от платените драскачи по форумите. Народът е много наясно какво са ни причинили "братушките"

Културен човек сте, а пишете опашати глупости от време на време. До колко разчитате, че трябва да обезумее един човек- русофил, че да нарече очевидно кривото за право? Ако наричате русофилите глупаци, добре, но не го вярвам. Тогава променете си тезата, защото животът има житейска логика и колкото и да се обича Русия не трябва да се забравя, че България е на първо място, освен ако не приемете, че изначално всеки русофил задължително е и предател на България. Тогава може да възобновите в реалност спомените, когато са викали: "Смърт на предателите!". Но с това ще донесете и най- лошото. Русия ни освободи от турско робство, но никога не трябва да си губим здравия разум. За глупостта се плаща или със свободата, или с живота. Когато загубиш разума си, губиш всичко в съвременната реалност.

От историческа гледна точка и Македония е българска, както и Добруджа и Западните покрайнини , но какво от това. 12 % татари в Крим, 21 % украинци в източна Украйна, но отношението на запада е крайно противоположно в този случай.

Почти! си прав. Татарите са в Крим от 14-15в. след като киевска Рус и Русия ликвидират остатъците от татарското нашествие.Така че според теб до 14в. никой не живял в Крим,просот е било пусто!! таранкоолу- освен от гърци,района е бил заселен плътно от славяни-все едно дали са руснаци или малоруснаци. Все едно да твърдиш,че разградско е турско след масовото заселване там на турци,татари,разни мюслета от кавказието за асимилацията на бълг.население.- макар че тези турци в разградско са поне 50% етнически и генетично с друг-български корен.

Кримско-татарското население е наследник на едно изключително зловредно племе, което носи не само чумата в Европа, но и превръща милиони православни християни в роби. Търговията с бяла плът е основен поминък на Кримското ханство. Няма нужда да се споменават разрушенията и ненужните жестокости. По-късно кримски татари се преселват в България. Днешните Нова Загора, Сливен, Ямбол, Айтос, Карнобат, пропищяват от техните т.нар султани, които довеждат местните българи до разорение. Татарите да не се оплакват, а да мълчат, защото греховете им пред човечеството са огромни.

Това важи ли за турците в България, които заедно с нашите комунисти управлявят страната през последните 10 години?

След като Русия през 17 век завладява Кримското ханство, васал на Османската империя, много кримски татари бягат от там и над 200 000 са настанени от османските власти в България, където започват да безчинстват над местното българско население.