Кметът на Харков е прострелян от снайперист и тежко ранен

Кметът на украинския град Харков Генадий Кернес е бил прострелян от снайперист, докато се движил с велосипед.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Харков е прострелян от снайперист и тежко ранен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така като чета, по лесно могат да се назоват тези които не са го мразили тоя човек, отколкото тия които са го мразили. В тези условия някой може да се е възползвал от ситуацията и да го препише политическо нападение.

Вече си мисля че може би ще е по-добре Украйна да се раздели. Замисъла на Путин отиде в доста напреднал стадии и връщането назад е трудно. Ако Украйна се раздели още веднъж ще се докаже че прегръдката на Русия и смъртоносна. Стандарта в западна Украйна бързо ще нарастне, а източна ще затъне в корупция и мизерия. Примерите затова са много - Западна и Източна Германия, Чехия и Полша които направиха реформите и дръпнаха, изостаналата Б-я, която не може да се отърве от структурите на ДС и комунистите. Ще имаме още един пример доказваш това което досега се е доказало многократно, но червените кратуни пак няма да го могат да го разберат

И с какво ще си го вдигне стандартът западната част на Украйна? Явно не знаеш, че източната част издържаше западната, там няма нищо или си мислиш, че някой ще им изсипе една планина с пари като подарък?:))) Четете бе, хора, не се изказвайте неподготвени, че ставате смешни! Кратуна си ти и то много изсъхнала и куха! :))

"Вече си мисля......" Като чета какви си ги надраскал,силно се съмнявам в мисловните ти способности! Много е просто -в изброените държави не е имало управление на СДС!Ако и там бяхте управлявали/разбирай"унищожавате"/сега щяха да са като нас!

Запада нещо много мълчи за тази постъпка, ако беше прострелян некой от Майдана шеха да ореват света.

направена била група да разследва стрелбата срещу кмета на Харков - и кой е шефа на групата според вас? амииииии, Аваков бе )))

Интересно е, че преди около два месеца Кернес заяви в интервю, че се притеснява за живота си и този на семейството си. Зад заплахите за живота му, според него, стоял бившият губернатор на Харковска област и настоящ министър на вътрешните работи - Арсен Аваков.

Нападките с/у Аваков са както от "Десния сектор", че бил "умерен", така и от сепаратистите, че бил "палач". Ето му блога без да коментирам, за който му се чете (не е много). (www.) avakov.com/news/

Едно "демократично" убийство :)!

е Детройта?? Липсва ни!!:-)) Наближава 1 май.деня за ядене на агнешко:-))

Щом е застрелян в гърба....сигурно е от нака зателния батальон на Красная Армия!! СМЕРШ:-))

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания. (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА АЛИНЕЯ ВТОРА. ПРИЗИВИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ СА ПРЯКО НАРУШЕНИЕ НА ТАЗИ АЛИНЕЯ.

Струва ми се, че нямате капацитет да осмислите конституцията. Алинея втора говори за териториална цялостност, т.е. не може да се правят референдуми за отцепване на територии от България. Политическата насока на Целокупна България, обаче няма нищо общо с тази алинея.

Какво правим с териториалната цялост и суверенитета на България при присъединяване към чужда държава?

Хунтата от Киев демократично избиват инакомислещите. Пък после ги наричат терористи, сепаратисти и какво ли не. Уж били руснаци, а те са местни украински жители.

НА ВНИМАНИЕТО НА ДИР.БГ Напоследък във форумите се появяват призиви, които нарушават българското законодателство и Конституцията. Такива коментари трябва да се трият така, както и тези с псувни и нецензурни думи.

Напълно споделям това, но мисля, че трябва да се потърсят и техните източници, независимо кои са те. Технически това е възможно, а и е необходимо, за да не се стига и у нас до ексцесии и крайности.

По член от НК се наказват мненията.

Между мнение и призив определено има голяма разлика.

Съгласен съм с теб. Ако някой подкрепя Русия, а не САЩ, не значи, че иска присъединяване и излизане от ЕС.

СКивате ли ме къф съм неграмотен малоумник? Мисля си, че ще направя дупка в морето.:))

путин=хитлер и двамата са убийци

Киевските убийци юе си намерят майстора - рано или късно. Ако не от потисканите рускоговорящи украински граждани, то от бандеровците, които не цепят басма и на носителите на "западните ценности", като педерастия, кръвосмешение и педофилия.

Този е някой, като нашенските кметове, червени разбойници, школуван в бившите служби...

Нашият кмет е герберчерче на 30 години, но и той е изпечен разбойник.

Значи е син, роднина или близък на такива? За русначето "Портних" ли става дума?

А новите десни украински демократи от кои служби са?

Всеки демократ, който не споделя вижданията на новите украински "десни" рискува да бъде "демократично" арестуван, малтретиран, разстрелян без съд и присъда (в името на демокрацията). Същото е в сила и за всички представители на независими медии, които отразяват събитията в Украйна по начин, несъответстващ на "демократичната" позиция на САЩ и техните марионетки от ЕС.

да та ...в демократа

На руснаците трябва да им се признае че правят най добрите Матрьошки в света. Тяхната матрьошко-индустрия е над световното ниво.

Това някакъв детски форум ли е?

това е факт и навярно единственото нещо което правят много добре, най-добрите.

Ама украинците не превзеха ли вече Москва. Ако не са, то е въпрос на малко време. Долу мужико-азиатците с мания да управляват света. Нямат умствен капацитет.

И как се разбра, че е стреляно с Драгунов? Този боеприпас може да бъде изстрелян още от картечниците- РП -42,ПК,ПКТ, обикновена винтовка, пушка Манлихер 1888г, както и от новия снайпер ОЦ-3.Стрелецът сигурно е изпратил видео материал на редактора.

сигурно имаш предвид РП-46, за РП-42 не съм чувал.. а Манлихерите стрелят с друг калибър , 8 мм за разлика от 7,62 на Драгунов :)

Принципно сте прав, но всеки що годе грамотен военен лекар може да познае по нарезите на куршума от какво е изстрелян, дори без балистична експертиза...

Я да ви питам аз вас, руските тролове. Защо Сърбия, дето е най-верния съюзник на Русия на Балканите, води преговори за присъединяване към ЕС, а не към Русия?

Отговорът на руската агитка го знаеш и без мене (че и преди да са го помислили те самите): защото американците, соросоидите, марсианците и всякакви още там неприятели на Мекка (упс, Москва) са ги превзели отвътре и така са ги подучили. Толкова много тъпотия в три-четири глави които бълват тука просъветските си дебилия как се събира така и няма да разбера.

И без да съм "руски трол" мога да ти отговоря. Просто е !!! Сърбия няма обща граница с Русия, а с ЕС. Всъщност Сърбия е заобиколена от държави членки на ЕС. Така че естественото място и е в ЕС.

Въпросът е риторичен, дрън-дрън.

А ние като нямаме обща граница с Русия, защо са тези призиви на идиотите тук за излизане от ЕС и дори за присъединяване към Русия? Или поне напъните на Атака да "реформират" ЕС по вкуса на Москва - това им е новата директива след получаването на тиквения медал.

Явно зад стрелбата срещу кмета на Харков стои т.н. министър на вътрешните работи на Украйна, Арсен Аваков.

Вежливите хора, като ония в Крим, чакат да мине референдума на 11 май в Донецката народна република. Има още време. Сега точат сабите.

...ако не е г.жеков,то ще е яко надрусан като него....

абе тия които са писнали пак че руснаците били и зад тоя случай, направиха ли си труда да прочетат поне че Арсен Аваков, новия вътрешен министър (назначен след събитията от Майдана!!) е разпоредил да го сложат под домашен арест и да го съдят? Излиза че хем не е приятел на новата власт, хем руснаците го били убили... по-скоро новия вътрешен министът (търсен по-рано от Интерпол...) е решил да си оправи сметките с него... и дежурните дудуци ревнаха пак за Путин и руснаците...

От това, че новата власт го преследва, не значи непременно, че е прострелян от същата. Едното не следва от другото. Не учите ли вече логика в училище?

а вие кресльовците какво учите? по каква логика следва че е прострелян от про-руските привърженици?? по никаква

Добре че тия диваци там много разбират кой какъв е. Взимат заложници, стрелят по някого в гръб просто защото са разпознали, че е някаква клечка от преди безредиците, дива му работа.

то сега в Украйна лесно ще си намериш снайпер , ама няма свободни снайперисти , трябва сам да си стреляш , този сигурно затова е оцелял

Мисля че вече ставаме болшинството тези които искаме референдум за присъединяване към братска Русия. Само така ще възстановим България.

Сидеров, цункай си руския орден и си трай. Впрочем, този апел е противоконституционен и подлежи на съдебно преследване.

Че как така призивът за референдум е противоконституционен ?

Крайно време е прокуратурата на РБ да започне разследване на такива противоконституционни призиви, за да не се стигне до ексцесии като в Украйна.

По същата логика не е ли противоконституционно, че сме в ЕС, и без властите да са правили референдум за това?

Бе вие станете малко по-гласовити та хората наистина да погледнат на вас като на реална заплаха и да ви избесят по уличните стълбове.

Един е Сталин, а Путлер - неговия пророк!

хора, бе, Кернес прецакал толкова хора, че тази стрелба най-вероятно няма никаква връзка с майдана и антимайдана.

нали знаете кой се занимава с избиване на евреи и славяни

Всъщност конфликтът в Украйна се свежда до дивата руска азиатщина срещу демокрацията. Това е.

Всъщност конфликтът в Украйна се свежда до дивата американска каубойщина срещу демокрацията. Това е.

Типично за руски трол. Като не може да измисли нещо, обръща чуждите думи.

Това са пълни глупости ! Конфликтът е спонсориран и подпален от САЩ.Оръжието им са фашистките организации извършили преврата , под общото име Десен сектор.Земи се поинтересувай преди да пишеш глупости ! Духът от бутилката е пуснат.Братоубийствената война започна.На това са способни еврейското лоби в УСА.Никаква демокрация няма в Киев, а шпицкоманди и анархия и подчинени на сащ марионетки ! Прочети малко история да не ставаш за резил !

Виж колко е ясно и просто. Имаме добри и лоши. Добрите побеждават. Като в холивудски екшън. Що да се мъчим да мислим.

щом е избран за кмет през 2010 , ясно е човек на комунистите , а това че е застрелян с драгунов нищо не говори , няма да докарат снайпер от америка , това да не е реклама

никак не е човек на комунистите. само да погледнеш тази хитра, типично еврейска физиономия.

Погледнете им речника на руските тролове и си правете извод за нивото им на интелект и образование.

Скоро нашите ще дойдат и тука тогава ще видим къде ще се крият герб и другите демократи. Червената армия идва.

гледай от делириума породен от мечтите ти да не преминеш във фазата - понасрах се от страх и позеленях от яд!

Бареков, отивай на предизборно събрание, че ще закъснееш.

конечно

Шутин трепе всичко наред! Кога ли и него ще го пернат собствените му хора!?! То добре е всичкия тоя руски шовинизъм и човеконенавист-ама всичко си има граници! Санкциите с/у Империята на злото удрят в джоба олигарсите издигнали Шутин, така че е въпрос на време да го Шутнат, щом като иде реч основно за кинти!!! За пример -Кенеди! ТУка играе парата и Шуткин е неин роб!!

"На 13 март т.г. киевски съд му наложи мярка за неотклонение домашен арест Решението позволяваше на Кернес да излиза, за да изпълнява задълженията си на кмет на Харков. Самият градоначалник заяви, че обвинението му е предявено под влиянието на украинския вътрешен министър Арсен Аваков, който бил воден от лични мотиви."

АМИ И НИЕ СИ ИМАМЕ ЕВРЕИ, КОИТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ОТ Б-ИЯ. ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ДР. БАТКОФ, КОЙТО Е ПЕРАЧА НА ЧОРНИ.НЕЩО НЯКОЙ ДА КАЖЕ ПО ВЪПРОСА???

И разочарованите фенове на съсипания и източен "Левски" има какво да кажат на Борат/Баткоф, и то не е благодарност !

Ако продължава това насилие, нищо чудно да видим "Вежливите хора" и в Източна Украйна!

Логиката на руските тролове във форума е много интересна: - украинските олигарси са лоши; - руските олигарси са добри.

Шило

Каква е разликата? Дали руски, дали украински, дали Пеевски, дали някой Свирченко?

Именно, де! Ама ми праскат минуси. Ако ги питаш защо, няма да могат да отговорят смислено, а с лозунги и опорни точки.

Това много ми прилича на самоубийството на Сашко Белия, или на ония селски депутат ... Тия самоубийства въобще са много страни, дали не са резултат на някакави странични ефекти от консумацията на американски бисквитки за 5 млрд?

ВРЕМЕТО НА ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ СВЪРШИ !! ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА АВТОМАТИТЕ !! УКРАЙНА Е В СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА !! УКРАИНСКИТЕ КАТОЛИЦИ СРЕЩУ РУСКИТЕ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ !! България вече се приши към КАТОЛИЧЕСКАТА КАУЗА и заедно с "ЦАРЯ НИ" влезнахме в коловоза на Рим !!! Затова благо ни блеят за някакъв никумо неизвестен "български" папа !!!!!! ЗАД ВОЮЗАЩИТЕ КАТОЛИЦИ И ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ СТОЯТ ДВАТА ЕВЕРЕЙСКИ КЛАНА НА СЕФАРАДИТЕ - ХАСИДИ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР И ТЕЗИ НА ХАЗАРИТЕ АШКЕНАЗИ ЗАД ПРОРУСКИТЕ ОПЪЛЧЕНИЯ !!! Войната започна !!! РЕШИТЕЛНАТА БИТКА ЩЕ Е В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВЕРВАЙТЕ МИ !!!!!!! Тук и на тази земя водиха война ИЗТОЧНАТА и ЗАПАДНАТА римска империя !!! В резултат от тази война през 324 година КОНСТАНТИН НАЛОЖИ ХРИСТИЯНСТВОТА КАТО РЕЛИГИОЗНА ДОГМА !!! Сега битката пак ще е тук и пак на същото место - ПРАВОСЛАВИЕ СРЕЩУ КАТОЛИЦИЗЪМ !!!!!!

Другарю! Браво, венсеремос, Варадеро и т.н. Абе вие полудяхте с тая Украйна, бе! Успокойте се, нов съветски съюз няма да има.

КАКЪВ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ ТИ Е В ГЛАВАТА БЕ ?? Кой ти пише за СССР ? В ОСНОВАТА НА СЛУЧВАЩОТО СЕ Е БИТКАТА НА РЕЛИГИИТЕ - католицизъм и източно православие !!!! Виждам , че си или католик или евреен !!! Опитваш се манипулативно да пренесеш проблема в плоскоста на идеологиите !!!! СОРИ !! ПРОБЛЕМА СИ Е ЧИСТО РЕЛИГИОЗЕН - украински католици срещу правславни руснаци , а зад тях дърпат конците хасидите от десен сектор и руските хазари ашкенази !! ТОВА Е ИСТИНАТА !! ОСТАНАЛОТО Е СЛОВОБЛУДСТВА !!!

А в Грузия как беше? руските православни срещу грузинските православни?? русия вярва на един бог - сатаната и мумията на площада е неин пророк.

Какви католици бълнуваш???? Я се пообразовай малко..

Пич, понякога пишеш верни неща, но как да ти вярва човек, че си искрен, като имаш такъв Ник (не може да не знаеш какво означава той).

Света за последните 10 години се отвори, не разбирам защо Русия затваря врати и слага граници! Най-малкото за всеки руснак е житейска цел да пътува в Европа и по света. Какъв е този зор Путин да загражда територии и продава идеология!? В Украйна се насажда омраза, която ще тлее с години. Това се прави умишлено.

Нещо си се обърка приятелю. Русия изобщо не се затваря. Аз пътувах до Москва без проблем. Е трябваше ми виза която е една формалност, но и на руснаците им трябват визи за Европа които въбще не са формалност Относно ''заграбването'' на територии: Доколкото знам Крим сам поиска да е част от руската федерация. Никой не го е ''заграбил''. Струва ми се че живееш 20-30 години в ниналото...

Точно така "някой"насажда омраза в Украина но това със сигурност не е Путин.Този атентат е замислен в Днепропетровск където се изнесе щаба на десен сектор за да е по близо до врага,както те наричат рускоговорящите в Украина.

Русия се отвори и НАТО доиде до границите й, а даже иска и да влезе.

Е, и като се "отвори" света за България докъде я докарахме. Стотината от олигархията -добре, всички останали в батака. А ти къде си добре посрещнат, като говориш за граници. В Англия или в Германия плачат за теб. Затвориха си икинимиките като пашкули , а ти ходи да им чистиш и прислужваш.

Тц, тц, тц... Тия от Майдана били всемогъщи, бе! Де що стане в Украйна, все те са забъркани.

Руска бандитска работа.

Какво му е руското на Евреина Геша Адолфонич Кернес?

Не разбираш, или се правиш, че не разбираш, какво е написал колегата?

Украинците се страхуват от руските бандити на тяхна територия.Ама на изборите ще им бият шута.