Кремъл: Не сме обзети от ”излишен оптимизъм”, че идва Юнкер

Кремъл приветства решението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да посети Петербургския международен икономически форум на 16 юни.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл: Не сме обзети от ”излишен оптимизъм”, че идва Юнкер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По добре Юнкер отколкото Юнкерс.

Are you OK I am not sure

Путин може да поиска финансов съвет, все пак Люксембур е данъчен рай, може там да си скрие парите. Юнкер може да го консултира, че след Панама, май Путин няма къде да крие откраднатото!

Решенията в ЕС се вземат от Вашингтон. Ако не си разбрал, вземи почети малко, вместо д агледаш телевизия и четеш официози.

Каквито и икономически форуми да правят в Русия-икономиката им потъва.Поне водка трябва да има достатъчно,руснаците да възприемат реалността

Не им трябва икономика, троле. Стига им това, дето имат. И да държат по-далече крадливите ръчички.

Русия се управлява от олигарси, които си крият парите по Панамските офшорки. Путин води парада с 4 милярда лично откраднати средства! Руснаците вече ги е хванала крадливата ръка!

Mnogo si prav i kolkoto po rano go razberat tolkova po dobre

Путин бил отворен на диалог, а иначе Крим не може да се обсъжда. Айде само лудите да се връзват (не са малко де)..Хем си отворен на диалог, хем Крим е свършен факт, Жаме..

тайно посетила България. Сигурно им требва апване.

Big band-a на Вовата!:))))

Какво каза ? " Не е тайна, че Кремъл подкрепя всячески .... " абе човек ти добре ли си ? Та самата Европа 2 пъти официонално излезе с доклади, че руски войски в Украйна НАМА. Всичко останало са конспиративни истории и ако не са доказани, означава че са едни лъжи.

Няма такива доклади в Европа! Съществуват единствено в папките с указания за тролове и в главите на самите тролове! Сори...като няма - няма!

Тези евробюрократи играят в театъра на пълен абсурд. Тяхната наглост излиза от рамките на всякакви приличия и разум било ли то дипломатически или просто човешки.Русия виждаш ли трябва да изпълни Минските съглашения. Как? Как тя може да изпълни това, което трябва да направи Украина, а тя откровено саботира съглашение? Защо по тази логика Меркел и Оланд не изпълняват минските съглашения? Защо те не отговарят, а стимулират Украина към срива на договореностите?

Kaк се печелят за две денонощия 420 милиона рубли? Рецептата за успех е проста: Трябва само да купиш стоката за една копейка, а след два дни да я препродадеш десетки пъти по-скъпо. Както успя да направи офшорна компания, свързана със Сергей Ролдугин, пише "Новая газета" по повод разкритията в "Панамските документи" за известния руски виолончелист, кръстник на една от дъщерите на президента Владимир Путин. За два месеца, откакто бяха публикувани първите книжа от "панамските архиви", вестникът, цитиран от Би Би Си, е открил няколко подозрителни сделки на офшорки, свързани с Ролдугин, чийто предмет са били акции на руската банка "Россия", известна като банка "на президентските приятели". Маестрото явно има късмет като портфейлен инвеститор - през 2010 г. свързана с него фирма е купила акции на банка "Россия", препродала ги е на другия ден 32 пъти по-скъпо и е спечелила 420 милиона рубли, пояснява изданието. Вестникът нарича тези акции забележителен актив, променял стойността си стотици пъти според купувача - докато "приятели на президента" изкупували книжата по семкаджийски цени и трупали състояния, държавата плащала за същите акции, като че ли са златни, и трупала загуби. По изчисления на "Новая газета" от тези сделки с акции данъкоплатците в Русия са изгубили най-малко пет милиарда рубли.

Във връзка с технологичното изоставане на РУС . Американците и европейците още ли на батут скачат. Ето ви 196 серии за технологичното изоставане на РУС. Время-вперёд търси на тубата. А да не би случайно да погледнете на алтайският край. Някой дава мило и драго да лъже докато Русия тихо и потайно се превръща в новата Мека въпросът е с чия помощ и ,защо . Юнкер май ще ходи на инструктаж и да провери всичко ли върви по план.

Русия като мазохист,върви стремглаво и безразсъдно по стъпките на разпадналия се СССР!Никой не я напада но тя сама си слага клетката в която да е изолирана от останалия свят!

никои не смее да я нападне,иначе мераклии много...

В путиновата империя на злото,няма как да има оптимизъм докато не изтеглят ордите си от Крим и Украйна!Хич да не се надяват на отстъпки,докато тъпоглавието и имперските мераци на Путин не се изпарят!Лошото е ,че руснаците плащат скъпо капризите на идиота им Вожд,Путлер!

То бива пропаганда, ама... Я ни кажи как са им казвали на прехвалените танкове на САЩ, и колко такива е трябвало да се иправят срещу един Немски? . "Woolfa ( регистриран ) 30.05.2016 20:44 Танкиста, нещо много си се объркал, пич! :) Направи справка колко танкове и самолети са произвеждали САЩ ежемесечно и ще останеш моного изненадан. Когато немското разузнаване е докладвало за възможностите на САЩ , Хитлер не е повярвал и ги е обвинил в подаване на лъжливи данни. Аз няма да ти давам тук цифри. Намери си ги сам."

Реалисти, ако гледаш реално на нещата, основната ударна сила на армията на САЩ по онова време, а и сега, са ВВС. В първата година от включването си във войната САЩ са съумяли да произведат около 50000 танка и също толкова бойни самолети! Следващите години производството е вървяло само нагоре! Не ми губи времето да ти вадя цифри, които и сам можеш да си намериш! Можеш да намериш дори какво е било количеството произведени самолети и танкове в СССР по време на войната. И най-важното, от къде са идвали основните суровини и машини за производството!

Петербургския международен икономически форум ха..ха... Че Русия каква икономика има ..ха.ха

да внимават в Кремъл с тоя "еврогеец" и да си преброят сребърните прибори европа бавно потъва в блатото, Русия трябва много да внимава с такива "приятели" - колкото пъти са имали вземане-даване с Европа толкова пъти руснаците плащат тежка цена, защото Европа каквото и да прави все колонизация и геноцид се получава, те друго не могат, цивилизацията им е такава

Срещата между Путин и Юнкер, ако се състои няма да е равностойна, защото на Путин никой не му казва какво да прави, той се ръководи изключително и единствено от интересите на Русия, а Юнкер е типичен европейски политик-чиновник - подневолен и контролиран от корпоративните задокеански лобита. Това всъщност изказаха и руснаците, защото много добре се ориентират и знаят, че Вашингтон не гледа с добро око на нормализиране на отношенията между ЕС и Русия. Дали има шанс ЕС или вече е твърде късно? Защо ли имам натрапчивото усещане, че подмолно и необнародвано, но ТТИП вече действа и ЕС вече е поредната територия подвластна на американския едър капитал. Грам воля и самостоятелност не виждам от Брюксел и няма и признаци това да се променя.....

Стига фантазирахте, бе хора! Стига приемахте фантазиите си за действителност! Колко ли трябва да си надъхан, та да отричаш факти, признати и изнесени в публичното пространство от самите ръководители на Рассия! Няма тайни и всемогъщи рассийски оръжия! Няма! Рассия безнадеждно и почти невъзвратимо е технологично изостанала страна. Нямат нужните кадри, както и прозводствена база. Всичко, което някога е било съвременно, вече е само за музей на техниката! Те искат, например, да направят бойни самолети 5 поколение, но не могат, защото електрониката им е на ниво 90-те години на миналия век и въобще не са в състояние да я произведат!

трябваше да го кръстиш "БЕЗМИСЛИ"...

не им трее тоя бюрократ

По време на ВСВ 50 % от икономическия потенциял на СССР е окупиран от фашистка Германия заедно с цяла Европа и 450 милиона население ...СССР успява с останалата икономика ,прехвърлените заводи на хиляди километри на Изток и малко над 100милиона население да произведе повече оръжие от всички заводи в Европа ,повече самолети и танкове от Германия /цяла Европа/ и САЩ взети заедно !!! След войната СССР е разрушен с 26 милиона жертви ,но въпреки това успява бързо да се възстанови , първи в Европа отменят купонната система след войната ,помагат за възстановяването и построяването на икономиките на цяла Източна Европа ,Китай и други страни и изпращат първият човек в космоса ....Днес виждаме как Другарят Путин вика за съветник един откровен предател и неолиберал за съветник ,като нищожеството -Кудрин !??

танкиста. Как произвежда повече танкове на глава от населението в цял свят, а след войната е разрушен ? Ми те и досега само танкове произвеждат - 70 години след войната. Та кажи нещо за икономическия форум - и там ли танкове ще показват ?

Държава ,която е нападана мащабно 3 пъти за последните 200 г/ 1812- коалиция начело с Наполеон,1919-коалиция от 11 държави начело с Англия и франция,1941-коялиция от цяла Европа,предвождана от Хитлер/ ,а в историята си е претърпявала още 3-4- нашествия-шведско начело с Карл XII,татарско,монголско,мисли преди всичко как и с какво да се отбранява!

Танкиста, нещо много си се объркал, пич! :) Направи справка колко танкове и самолети са произвеждали САЩ ежемесечно и ще останеш моного изненадан. Когато немското разузнаване е докладвало за възможностите на САЩ , Хитлер не е повярвал и ги е обвинил в подаване на лъжливи данни. Аз няма да ти давам тук цифри. Намери си ги сам.

Т-Армата е създаден от Германия през 70 та г.Но не се произвежда знаете защо!45 г. в Цициленхоф Сталин,Труман -Русия отмъква всичкото немсо оборудв.и чертежи и ги кара в Урал.Така подхванаха до към сред.на 60 те.После вече новости руските тъпаци не можеха да създадат освен откраднато атом.техн.гориво и нещо друго чат пат!Германия с помоща и на план Маршал се възстанови бързо и успя да стане социална и мощна технологично държава.Сталинската окупация и попадналите в източния блок държави и СССР започнаха да строят комунизъм-лъжи,лъжи за ком.бъдеще но постоянна мизерия и фалит до скапването на СССР и Соца.Сега Русия е във технологичен фалит.Само с оръжия не става.Война световна не може да има.Русия ще се скапе още със санкции.

На лицемерите от ''Запада'' доверие и вересия никога.

А, значи ясно - туристическо посещение!! Там може и да чуе, че Русия ма икономика!

Може би идват да се разберат за газта. Един мой познат дето работи по газопроводи казва че скоро са стоварили тръби и ги викат да бачкат по Южен поток.

Бат Боко нали прай Хъба , бе! Из махлата вече минаха и ни раздадоха найлонови пликчета с картинка на гъз срещу подпис!!

Ние въобще не сме с оптимизъм за това. Ма хайде, щом сте поканили г-н Юнкер да не ви обидим.

Някак си не се вързват,нещата...

"Говорител на комисията каза, че санкциите срещу Русия, наложени от ЕС, може да бъдат отменени при спазването на споразуменията от Минск..." Има ли наложени санкции на Украйна? Нали украинците също периодично нарушават споразуменията от Минск, защо не чувам съобщения за санкции срещу това?!?!?!

Доколкото си спомням част от територията НА Украйна (п-в Крим) е анексиран ОТ Рассия. Освен това има войски на Рассия НА територията на Украйна, а не войски на Украйна на територията на Рассия.

Ами в грешка си. Минското споразумение не е за връщане на Крим, а за спиране на огъня , като обвиняват русия че не казва на "украинсите" сепаратисти да спрат да си търсят правата.

Хайде стига сме се пидали на политици. И без това нищо не зависи от нас. Бих могъл да започна от това, защо е избухнала Троянската война. Но това е история. Бъдете сигурни, че начина на живот не зависи само от количеството на парите. Истинските удоболствия нямат материален характер. Разкъждавайки така, видях с очите си, че с по малко пари, средата класа в Русия живее по добре от колегите си в Америка.. Истинската руска водка едва ли е по лоша от американското уиски. Що се отнася до по красивата част на човечеството жените, вие можете ли да кажете, аз живея много красив и щастлив живот, с богата, но грозна жена. Красотата на рускините не може да се изпише. За да я оцениш, трябва да я изживееш. Това, че руснаците имали там някакви си процента рецесия, едва ли се усеща чувствително. Но я остави руснака без водка и красива жена до него, той ще се почувствува най нещастен човек на земята. Изживейте живота си така, че когато отидете на небето, дори ангелита да ви завидят.

Не е късно да се разведеш, ама тогава ще усетиш рецесията...И ако е за въпрос: българската ракия е безкрайно по-приятна от водката, а и българките са много хубави. Това не ни пречи да сме най-бедните.

Стига с тая Германия бе, това беше някога. Сега немеца трябва да работи на 10 места за да си докара парите, а на всичко отгоре трябва да храни и 1 милион бежанци. Скоро не ги виждам да излязат от трапа, в който ги вкара Меркел.

ти за Германия си чел само в новините дето ти снася Савушкина 55.

Юнкер е поканен, за да се даде поле за изява на руската пропаганда. Живото доказателство са съветските коментари тук. Човекът им уважава поканата, а тук хвърчат храчки на поразия. Кофти материал.

Какви съветски коментари ти се привиждат, бре! Доказваш, че да си козяк е диагноза.

Руски войници навлизат в Донбас и Луганск, Русия приобщава Крим, който формира референдум без участието на цяла Украйна , а Кремъл иска сътрудничество!? Яко, а? Утре ще си направят референдум за приобщаване на Поморие и ние така ли да ги гледаме и пак ще искат сътрудничество нали? За какво да са въодушевени? Напълнили са гащите разбойниците и ще искат някой на Запад да се разсее, за да налапат още нещо я от Полша, я от Белорус или цяла Финландия, която не може да ги трае, бе откъдето дойде! Разбира се, руските наглеци където срещнат българин го обвиняват в предателство, че не сме се оставили да бъдем разцепени от турците и сърбите и сме влезли в ЕС и само нас не спират да ни плюят и храчат.

Гума, кога и как Крим е станал украински и колко на брой е (коренното) украинско население там? Но, моля те, прочетипърво преди да понечиш да ми отговориш; иначе да си измислям мога и аз.

Ти да прочетеш щото не си наясно!

Вуйчо, нито украинците са украинци, нито руснаците са руснаци, само защото говорят украински и руски език.

Що за елементаризъм в Кремъл!Само пропаганда пред мужиците. Хем канят Юнкер,хем като чуха,че ЕС категорично не сваля санкциите мрънка Кремъл?!Ами що за дъбили преди 3 дни Г-7 каза санкциите остават!На този ик.форум 20 г.нищо падение на руск.ик.Кудрин в лицето на Путев заявява технологично Руск .ик.е изостанала нищо не може да направим сами запада е с десетилетия напред.Путев казва правете оръжия защото другото иска технологии .Така Живков връщайки се от Япония минава през Москва и казва на Брежнев много са напред да вземем мерки и ние да се развиваме,а бреж. му казва произвеждайте стомана ...толкова му е бил акъла.Та и с Путев лакей на военните.Фелтфебел охрана на общината в Санк Петербург какво да се иска от него....!

Не виждам нищо от това, което си написал, в статията. Освен това ако наистина искаш да разбереш какво става в Русия, чети някои по-сериозни източници. Не непременно руски, но можеш и там да хвърлиш едно око - за сравняване на информацията. А там се случват интересни неща... Икономически, имам предвид, военното надлъгване е толкова раздувано, че вече става безинтересно.

по-добре? А ти чети, виж колко е БВП на Германия и колко на Русия. Ще откриеш нещо важно - Русия не е бедна селска мужишка държава на мързеливи пияници.

ПИПО

Растежа колега, растежа. А ако Германия скоро не вземе мерки с мигрантите, много скоро ще тръгне стремглаво надолу.

ще ще ще ще ще ще от 1917 само това повтаряте....

това ли ви е от "Главните" новини... по-скоро "гладните", че путинофилите не са си изкарали надницата днеска :)))) Какво изпискал Писков пред ТАСС... ех... и вие сте една преписвачка на ТАСС... за друго не ставате.

Ало платените драскачи: Това с натиска върху Русия няма да мине- руснаците знаят кое е добро за тях. Разбират че срещу тях се води икономическа и медийна война. И не са бъкани с платени от САЩ предатели! Както в България например.

много добре знаят. поне тези които познавам. Ама си траят щото не искат да бъдат разстреляни на площада или да пият плутонии.

Като стана дума за натиск и защо им е черна Русия: През септември 2012 г. властите в Русия уведомиха САЩ за своето решение да прекратят дейността на USAID на територията на Руската федерация. USAID e Агенция на САЩ по международното развитие, регистрирана в България като Америка за България. Същността на претенциите на Москва обнародва представителят на външното министерство на Русия: Характерът на дейността на Агенцията в нашата страна далеч не винаги отговаряше на заявените цели за съдействие на развитието на двустранното хуманитарно сътрудничество. Става дума за опити да се влияе чрез разпределение на грантове на политическите процеси, включително изборите на различно ниво и институтите на гражданското общество. Сериозни въпроси предизвикваше дейността на Агенцията в руските райони, особено в Северен Кавказ, за което ние нееднократно предупреждавахме нашите американски колети. Къде ли сме го гледали този филм за влияние чрез грантове на политическите процеси ? Къде, къде ... ? Но в Русия ги изгониха. Още преди 4 години. И оттогава Путин злодей !

а него го избират вече четвърти мандат, а рейтинга му е на 6. Санкциите трябваше да срутят икономиката на Русия,. а нещо не се получава. Само растежа им спадна от 6-7% на 1-2%, но пак е по-добър от германския, който е отрицателен. Путин бил диктатор, а руснаците си го харесват. Американците определят Русия като агресивна и непредвидима държава, а те прости си гонят собствения интерес. Ами то същото правят и амариканците, ама мачкат целия свят чрез своите 180 бази в света. Но и Путин сам ще се оттегли. Той е доста по-умен и комбинативен от американския си колега.

Я чакай, нали американските бази по света бяха 700, кога намаляха до 180?

ПИПО

Дефакто базите са над 800 като тези в Афганистан и Пакистан са с неясен статут.

Рейтинга на Путя надхвърля 100...

Украйна в ЕС и НАТО , Русия в Сев.Корея и Монголия !!!!

ПИПО

Ууаааууу :))) Яко брато:)))

Какво лошо са ти направили монголците?!

Той Юнкер и изобщо не отива там да говори с Путин. Той е поканен на форум. Сега руснаците се мъчат по някакъв начин да вкарат и Путин в дневният му ред.

Грешиш. Обявена е среща на четири очи.

Това "звездите ли ти го говорят" или си вътрешен човек... бая информиран :)

За Русия санкциите са най-хубавото възможно нещо. Развитието на селско стопанство е с над 10% ръст. Тази година Русия най-вероятно ще се окаже най-големият износител на пшеница в света. Всички селскостопански производители са готови да стачкуват ако се отменят санкциите.

Супер, значи да усилим санкциите?? Успокоихме се. Да помогнем на Русия.

а ръстът на путлер? 1.50

След сутрешната новина за посещението е врема за неглижираща статийка,за да не си помисли някой нещо..... Елементарна и първосигнална журналистика.

това е нов шут в задните части на путлер.

Кво речи ?

Няма скоро да има оптимизъм за Путин и аверите му в Кремъл !!! Корабът си потъва бавно и сигурно !!! Само ново, нормално руско ръководство може да спаси Русия от пълен крах !!!

Нещо като алкохолика Елцин дето да ги "фалира" и да ги раздаде на близки и далечни приятелчета? Няма да мине- руснаците знаят кое е добро за тях. Разбират че срещу тях се води икономическа и медийна война. И не са бъкани с предатели като теб например!

Юнкер е там, защото са го поканили. Странно поведение на олигарха Писков. Естествено, че санкциите продължават.

какъв х*й дири президент на страна в икономически форум?

Пред тия милиардери на снимката Юнкер ще се почуства, като атакист чакащ на Врабча за парче пица.

Поздравления за заглавието! Понякога, макар и рядко, на Дира им се отдава

Няма нужда Песков да е обзет от оптимизъм. Юнкер няма да им донесе шоколадчета и бонбонки, а предложения да спазват установеният международен ред или ще има санкции. Това не вдъхва оптимизъм на кремълските придворни.

..ама както самите европейци и НАТО спазват реда или по някакъв друг начин..?

По-скоро по някакъв друг начин.

явно все още няма да им предложи приемане на Русия в ЕС ..

Колкото повече путин се опитва да разцепва ЕС, толкова повече целият свят ще го мачка На миналия форум в С Петербург уж подписаха за Северен поток 2 А миналата седмица за Гръцки поток

.

Бай Ставри

Не разбира се Но Путин се чувства щастлив и значим само когато се страхуват от него и Русия

Чакай сега! .Нали беше "международната общност", следа това "коалиция на желаещите"? Откъде се взе това "целия свят"