Извънредно положение в Крим, над 1,5 млн. души са без ток

Без електричество в Крим остават 1,641 милиона души и заради кризата кримските власти обявиха извънредно положение.

Обратно в новината

Коментари - Извънредно положение в Крим, над 1,5 млн. души са без ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кримските татари, начело с един криминален престъпник, който се представя за "политически затворник" в миналото (а е дребен джебчия и откачалка), са взривили такива далекопроводи, че две от петте украински атомни централи спрели аварийно - тъй като няма как да им се включи произведения ток в мрежата на държавата - Укропитекия, и сега две огромни области от нея също седят без ток ... Само че на тях не им пратиха генераторите от Сочи, и наистина просто нямат ток - нито за водните помпи, нито за ТЕЦовете за топлата вода, нито за нищо!!! Ацки умно, няма що! а булгаристанските тролове-умници се радват - вие луди ли сте, бре?!

"Знаме на криНските татари е увито около съборен далИкопровод в Чаплинка" Може ли под една снимка, две грешки?! И това седи в нета от два дена... Като им казвам, че са дебили, не правят нищо повече от това, да ми трият коментарите! Алоооууу, Редактора, ти поне осми клас имаш ли?

АМИ ПУТЛЕР СВЕЩИ ДА ИМ ПРАТИ!!! КОЙТО ИЗБИРА ФАШАГАТА-ДА МУ СЕ ЖАЛВА НА НЕГО.ЛРАВО НА УКРАИНЦИТЕ ДЕТО ВЗРИВИХА ДАЛЕКОПРОВОДИТЕ-ПАК ДА ГИ ВЗРИВЯТ,АКО ГИ ОПРАВЯТ!!

Защо Путин да има интерес от саботаж в Крим? За да се дискредитира пред кримчани, Русия, Украйна и целия свят ли?

Значи все пак признаваш, че кримчани сами са си пожелали да са в състава на РФ? Къде ви отиде теорията за "зелените човечета"?

Каква теория, Путин сам си призна.

Навремето Хрусчов го предвиди това и затова им го даде КРИМ на украинците. Сега Русия ще налее едни милиарди и им се такова майката на ИКОНОМИКАТА.

е като да плашиш заек с къпинак. Те руснаците ток ще осигурят , ама тъпите бандеровци ще мръзнат цяла зима.

пукни от мъка-ще са на топло бандероците-руснаците в крим ще пукясат от студ!!!!

Може украинците да са фашаги, но са наши фашаги! Само така! Ако вземат и се включат и в редиците на ИДИЛ ще стане готено. Така руснаците с един замах ще решат 2 проблема - сирийския и украинския!

Проамериканската фашистка хунта в Киев взривява електропроводи, пали живи хора (Одеса), бомбардира несъгласните с политиката на Фашингтон хора (Донбас).... Абсолютно същото прави и Ислямска държава! Терористи!

Ислямска държава са гола вода. Добре, че не се учат от руснаци и украинци.

Терористи на Ислямска държава се обучават и в Украйна - от американски и британски инструктори!

до 23 декември да си переш гащите на ръка със домашен сапун си е преживяване. То без ток фрезерите са аут и всичко в тях се хвърля или се прави на домашен сапун.

Русия : Крим наш ! Украйна : Ток наш !

Ваш, ваш - колко да е ваш тока? Колкото в българия е наш!

FuckTheEU

Безплатен ли е, че е ваш?

Хахахаха, смешко, смешко, пропрочети колко дължи украйна на русия за газ, колко ток им вкарва пък плямпай простотии.

На кримчани им остана само савЕцка власт без електричество...а бяха толкова близо до комунизъма дефиниран от най-великият гей терорист на 20 век Улянов: Комунизъм = на савЕцка власт + електричество....ееех времена

От ситуацията кяр нямат нито норламните украинци нито нормалните руснаци в Крим. Ползата е само за дрънкащите оръжия и агрсивно настроените екстремисти. Не одобрявам този атентат, в който патят невинни хора , въпреки , че не съм кой знае какъв фен на Русия , това не означава , че руския народ трябва да го отнася заради далаверите на висши украински и руски екстремно настроени политици.

Руският народ си заслужава управниците. Ще го отнася. Кой да го отнася?

Руснаците са тъпанари. За тях е важно да мучат "Крим наш". Като нямат акъл, ще живеят в каменната епоха.

Ти продължавай да мучеш за европейски ценности, докато храниш 10 сириеца , 5 циганина, и 10 бездомни кучета.

Украинците ,ако иска ще взривяват на всякъде ,това си е тяхна територия руснаците нямат думата.

Абе, ти руснак ли си, или украинец? Произношението ти е като на Ала от Фьермата.

украинците нямат сметка, руснаците ще им пуснат ток бързо...

Командировали са вече в Крим бат Сали...той е специалиста по пускането на ток:))))))

Егати "информацията"! Най важното-КОЙ е извършил това терористично деяние не е казано! Затова отговарям -крайни украински елементи с неофициалната подкрепа на Перушенковата хунта!

зли зомбита са го извършили, подготвени от загнилия запад и дрънкащите оръжие империалисти

Спряха им тока...

вече са бунтовници. Партизанско движение срещу окупаторите. Нито в Крим нито в измислените ДНР и ЛНР ще има вече покой за нашествениците.

А Хyйлостан защо не даде ток на Крим?

"проамериканската фашистка хунта в Киев" - тая фраза от коментар по-долу изключително много ме изкефи :))))))))))))) Злите империалисти и НАТО отново дрънкат оръжие, светлото бъдеще отново е на хоризонта, отново има режим на водата и тока (в Крим) - сега остава да осигурите само опашки за тоалетна хартия, кренвирши и банани (само по Нова година). :)))))))))))

Доста села в България са без ток. Как само се радваш.

По CNN ли казаха за селата? Или вие от Русия гледате редовно БТВ и Нова?

Всички тактично мълчите за деяния на велика "демокрация", която е била донесена на крилете на бомбардировачи в Сирия ,Либия, Тунис, Ирак. Попитах ,щом ние сме лошите, защо на вас "демократи " треперят гащи от страх пред терактове? Защо режим на бойна готовност е в най-цъфтящи европейски страни? Нещо май гузна е съвеста?

ХОХЛОФАШИСТКИ ТЕРОРИЗЪМ!...

От какъв зор на руснаците в Крим им трябва ток Главното е, че американците бият негрите си и нямат Армата. Ами ако това е само началото на немането на тока.

Да крещиш,че си идиот,каква чест!

спри да крещиш тогава?!

не се радвайте много на "успеха" на платените агенти на САЩ, дето гръмнаха няколко стълба ами мислете какво ще правите промишлената продукция на Украйна - напр. от самолетостроене, на кой ще я продавате от 1.01 2016 като РФ ви отреже кранчето, че ЕС не ще производители - иска ПАЗАРИ, където да си пробутва техните изделия - а то и ЕС не иска да ви опрости дълговете

Не ги карай да мислят,сложен е този процес.

еее, малко остана -- високоволтната линия свързваща крим с русия ще бъде завършена до края на годината. и тогава сбогом на износа на електроенергия...както се вижда, някои в украина режат клона на които седят. има една приказка, "да си отрежеш едното яице за да навредиш на съседа си -- да види как е да има недъгав съсед"...

хехе руснаците са велик народ - даже и след саботажи по улиците има надписи където всеки безплатно може да си зареди ток, а в демократична България без саботажи, само подухнал малко ветреца и 10 000 са без ток - а сега като излязат на стачка миньорите ще станем като дискотека - угаснал, загаснал.

Сега е момента за сухопътна операция на опълченците-цел сухопътна граница с РФ и край на проблемите

И тия ли татари имат бомби ?

Поредната голяма крачка към светлото бъдеще на Крим по руски образец.

Само каква радост е обзе Ozzy, оня "Ариеца". Злоба, собствено нищожество ви кара да се радвате на терористичен акт? А сигурни ли сте ,че ви застраховани? Или хората от Идил ви смятат за приятели? Дошли сме на думата.

Това нямаше да се случи, ако Путята не беше окупирал Крим и не беше провел "референдума" под надзора на зелени човечета. А ако кримчани действително са толкова тъпи, че да искат да са част от РФ, значи си заслужават съдбата.

В Крим няма вода, но за сметка на това е тъмно.

След като превзех Киев само за 2 седмици, след като унищожих ИДИЛ само за 2 месеца, сега и ток ще дам на Крим - максимум до 2 години. Казах!

По цял свят хората, като умират, виждат тунел от светлина. Само кримчани - мост (над Керченския проток)

Нема да се пуашите, другари - ток ще има много, ама много скоро. Освен туй много скоро ще построим и светлия строй, при който от всеки ще се взема според възможностите, а ще му се дава според потребностите. :)

Кофти ситуация за Киев - от една страна, остават без ток и около 40% от украинските Херсонска и Николаевска области (това според украински медии). От друга страна - взривяването е дело на хората на Джамилев, които не го крият, стоят на място и заявяват, че няма да допуснат ремонт. Пък това са "наши хора" - на Джамилев, дето Порошенко го развежда на каишка из разни международни организации. Пък сега - терористични актове От трета страна, дори успяха да ранят украински полицаи, но не съм сигурен дали не е при първите взривявания през нощта на 20-ти, но така или иначе - украинските ченгета са бесни. Даже Десен Сектор (батальон Херсон) официално заяви, че няма нищо общо с тая работа, макар че естествено подкрепяли исканията на татарите за връщане на Крим в Украйна...

Крим ще си остане руски, какъвто винаги е бил, дори след присъединението на Окраина към РФ!!!!!!!!!:)

То затова няма да има ток в Крим.

Саботаж! Пълни глупости! Електропроводите бяха нарочно взривени от марионетното проамериканско правителство на Крайна, чрез "ръцете" на отгледаните и обучени от тях терористи - фашистите от Десен сектор! А като добавим, че същото проамериканско правителство на Крайна въоръжава Ислямска държава, включително и със зенитни преносими ракети, както и факта, че ислямистите се обучават и и използват в Украйна уж като наемници....става пределно ясно къде е дявола! Злото явно идва от Фашингтон!

Хунтата вече вижда края си и унищожава всичко до каквото се докопа. Всички тежести ще легнат след обединението, върху Русия, но карай, важното е да се спаси руския народ!!!! Ще преживеят и това, но много скоро ще се обединят! Колко стълбове възстановиха в Донбас, та тия ли? Всичко ще се оправи. Народът ще страда, но ще е обединен!!! Рано или късно Окраина ще част от Русия, както и Македония, българска!!!!

Крим ваш, ама ток - наш.

Ваш, ваш - колко да е ваш тока? Еле като приспаднеш вноса от Русия!

Ами внасяйте си тогава ток от Русия в Крим, що пищите на умряло? :)

Горките кримчани... Още през март 2014 им обещаха, че ще станат енергийно независими от Украйна. Сега сме ноември 2015 - резултат - нула. Т.е. - действа се по руски маниер. :-)

Те и Керченския мост щеха да построят, ама нейсе. . . ;-)

Керченския мост е готов,сега полагат асфалтовото покритие.Чети и се усведомявай.А ток ще има много скоро.

Вие околовръстно 10 години строихте, дето се разпадна след първия дъжд, ама виж го ти - в чуждо око тресчица намери. Почисти първо столицата си - да не прилича на катун с коне и кучета - после давай компетентно мнение.

А междувременно руски майор продал у Псковската губерния 17 разглобени танка на скрап ( gazeta. ru, 20.11.2015) ! СЕДЕМНАЙСЕТ ТАНКА, брато !! Ах да, и три гъсенични транспортьора.

Упс :) Не виждам защо се сърдят. Нали и червената армия е взривявала далекопроводи, за да остави без ток хитлеристите, докато са били на територията на Русия? :))))))

Чист терористичен акт!!!! Върховна наглост!!! Ако от Крим спрат доставката на въглища, като контра мярка, ще пострадат повече украинци отколкото руснаци!!!! Крим за сега се въздържа, но докога ще търпи нацизма и тероризма не се знае!!!

посмали манго :) Когато зелените човечета откъснаха Крим от Украйна - не беше терористичен акт, а когато Украйна им спря тока, изведнъж украинците станаха терористи :)

Руснаците в момента полагат три магистрални кабела за снабдяване на Крим с ток от Русия - показаха по тяхната телевизия. След около 15 дни няма да зависят от Укропитекия и техните простотии ... Цели две години им правят мизерии с тоя ток, макар че се плаща предварително и по най-високите тарифи, независимо от поребителите, и в долари ... Абе, украинците адски се изложиха с тая война и всичко около Крим! И паленето на живи хора в Одеса, и войната в Донбас ... Ако още някой от тях си мисли, че в ЕС някой иска да ги приема - адски се заблуждава! Представиха се като страшни, неуправляеми, тъпи диваци, озверели от злоба и воюващи с мирното население на цялата си територия! Поредният неуспешен експеримент по въдворяване на краварските любимци за ръководители на една суверенна държава ... (((((( Много ядове има да бере Русия с тях тепърва, те са един непресъхващ извор на идиотски постъпки, жестокости и саботажи! А имат още пет атомни централи ... (((((

Ти вервай на жужейската телевизия. То и космодрума Източен требваше да е готов септември, ама....А па да не ти разправям че 1980 требваше да са в комунизма (обещание на Никита Сергеевич)

ну заяц, погоди? Ток наш.

"САБОТАЖ" ! ИЗЛЕЗТЕ ОТ ПОДКУПНОТО СИ БЕЗСЪЗНАНИЕ! БИ БИ СИ И СИ ЕН ЕН СЪОБЩАВАТ ЗА ВЗРИВЕНИ ДАЛЕКОПРОВОДИ ОТ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ, И ПРЕЧЕНЕТО С БЛОКАДА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ИМ, А ВИЕ С ПОДМАЗВАЧЕСКА СТРАСТ - "САБОТАЖ"! ТОВА СА ПОЖЪЛТЕЛИТЕ НЕОФАШИСТКИ УКРАИНЦИ... ТЕ ЧАКАТ БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ С ЕС И ИДВАТ...

'Яка сумна новина' смеят се украинците :-D (превод: каква 'тъжна' новина)

Следващия път украинците направо да взривят Запоржката АЕЦ, за да остане Крим завинаги без ток. Тогава украинците ще УМРАТ от смях :)

Украинците, все едно взимат инструкции от едно място с нашия прецедент. Но да оставим това... Направи ли ви впечатление друго.. И дали ще е така, ако тук останеме без ток. . "След като тази нощ подаването на електричество от Украйна спря, бяха задействани мобилни газотурбинни електростанции в градовете Симферопол, Евпатория, Ялта, Феодосия, Севастопол, Керч, Бахчисарай и Саки, с което беше частично или напълно възстановено подаването на ток"

След присъединяването на Крим руснаците предвидиха подобни простотии, защото си знаят какво представляват укропитеците, и откараха в Крим всички газо-турбинни генератори от Олимпиадата в Сочи. Така че - подготвени са хората, може би не могат да осигурята веднага на 100 % от населението, но на основните големи потребители в градовете - болници, детски заведения, обществени сгради, администрация, части от градовете - могат! В Русия не забравиха и не разрушиха такива отрасли като енергетиката, службите за планиране, охрана на обществените места, гражданската отбрана и пр. - както направиха у нас хунвейбините от СДС и ДПС - спомнете си само Ептен Е.ем ... и нейните простотии като "министър" ... Ако у нас се случи подобно нещо - ние сме обречени!!! Нито сами можем да се оправим, нито някой ще ни помогне! ЕС грижа си няма за такива като нас, а с Русия нашто прецедент и недоразумението "външно" се изпокараха, в правителството седят едни безпомощни каки и се карат помежду си и с подчинените си ...

Полицията в украйна не прави никакви опити да разпръсне 5 тимата блокиращи всеки един от Взривените стълбове ,и развяващи украински знамена !??? З аде не ги ядосва?Щели да се водят Прговори с бомбаджиите да освободяли пространството около стълбовете ?? Така,взривените от блокиращите .... далекопроводи не могат да бъдат поправени !! 1 500 000 ддуши са без електричество в европа !

няколко електроцентрали на въглища, ще ги снабдяват на половин цена от Донбас, а укрите ще чакат под дървото да им подхвърли гаргата сиренци и ще разправят, че гроздето е кисело. Всъшност що ги отрязаха от компенсации от така лелеяния Гей-съюз?

Догодина Крим ще си има ядрена централка. Така ги виждам аз нещата. Украинците са братоубийци.