САЩ ”признали” Донбас още през 1959 г.

САЩ са "признали" украинския сепаратистки регион Донбас още през 1959 г., пише "Московский комсомолец".

Обратно в новината

Коментари - САЩ ”признали” Донбас още през 1959 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно така! И малко след това "стъпиха" и на Луната... :)

музиците са гадно племе, една неутронна бомба би ги залицила от картата на света.

Ах, защо Русия гази. А на нашите тролове пак ще им скъсат гащите в американското посолство , работете не спете куртизанки американски, по прашки

А сега де? Първата държава признала независимостта на ЛНР и ДНР е САЩ. Цирк!!!

Да, признала независимостта им от СССР. И какво от това? Да не би СССР да им е дал независимост? След като СССр се разпадна (като лайно на дъжд, ако смея да отбележа), тези две области с еосвободиха от СССР и с това може да се счита че е изпълнена резолюцията на конгреса. Да, те са в състава на Украйна, но тя няма нищо общо със СССР. И със завоевателната му политика. На която, апропо е наследник Русия, а не някой друг. И както се оазва съвсем правилно на Запад СССР е по-известен като Съветска Русия. А тия глупости от химна на СССР като "съюз нерушим" като " републики свободни", могат да ги разправят на малките деца. В детската градина.Колко е нерушим съюса го видяхме през 1990. Когато се разпадна като лайно на дъжд. А колко са били свободни републиките можем да попитаме Естония, Литва, Латвия, Грузия, та и Украйна. Там не щат да чуят ни за СССР ни за Русия, А агресивната политика на Путьо вс еповече напмня на агресивната политика на Хитлер.

Настава идиологически шаш и паника. Краварите са признали независимостта на Новорусия! Нещо, което дори РФ не направи.

Тъй, тъй, ама нещо взе да циклиш, все едно си го настъпил л.йното в дъжда. Украйна нямала нищо общо със СССР. Само дето малко е създадена от него. За смисъла на резолюцията да не говорим - хем Китай поробили, хем Тибет (?). Явно над текста е работила нс Псаки майка й, никаква идея поне за география.

Само ако знаехте как и по какви правила работи американския конгрес, щяхте да си спестите много грачене. Вероятно предложенията са внесени от "бегълците-емигранти" от СССР, а по това време беше: "Всичко против соц. лагера е добро!"

Когато с политическа цел някой се намесва във вътрешните работи на чужди народи и държави фаловете са неизбежни. САЩ са единствения световен пример за подобни действия: Арабската пролет, Афганистан и Ал Кайда+талибани,Идил в Сирия и Ирак насочен срещу Басад и кюрдите. А сега цъфна и Казакия.

Русия нахлу в НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ!

Заради неутралитета братята агло-американци са съсипали София. За благодарност и паметник им направиха.

А когато някой с военна сила с енамесва във върешните работи на някоя държава? Защото руснаците много реват че Хитлер ги бил нападнал вероломно, нарушавайки договра за ненападение. А защо Русия подпомага про-руските сепаратисти в Украйна? Нали уже против сепаратизма. Или тя е против само когато става дума за Чечня. Путьо прави в Украйна същото, каквото в периода 1938-39 г. Хитлер е правил в Австрия и Чехия. Със същите мотиви, със същата демагогия, съ същите методи, ако щете по същия сценарий. И тогава, както и сега до един момент номерът е минавал. После.... всички знаем ак е свършил Хитлер. И ако Путьо с енадява на нещо различно много се заблуждава. ейгън съсипа СССР като му наложи надпревара във въоръжаването. И СССР се разпадна. като лайно на дъжд. От тогава над 15 млн души са емигрирали от Русия. Най-качествения народ. Сега Путьо пак се опитва да се съревновава със 100 пъти по-мощен икономически потенциал. И резултатът не не трудно да се предвиди. Провал, фалит и разпад на Русия.

кога ще ги стигнем китайците или руснаците дори

Новото заглавие на вестника на КГБ Московский комсомолец!

Колкото и да плюете по Америка те ще правят каквото си искат където си искат и с когото си искат. Господарите на света никой не може да ги съди!

Очевидно. След това, което са направили с тебе ...

деер

Бунтът на робите е рисково мероприятие! Четете история...

А с теб какво направиха?

Ако свържем САЩ с "пряка и косвена агресия" - сигурно трябва да изпишем цяла страница с имена на държави. А как звучи само - "руски американци", също като дървено желязо!

Това са американци от рускипроизход. Има и руски немци, чийто деди са дошлш основно по времето на Петър Велики, но и след него с съпругите на руските царе. Виж американци в Русия почти няма, защототам условията за живот са не приемливи за американците.

Ако някой може да дефинира понятието "национални интереси на САЩ", моля, нека го направи.

много е просто националните интереси на сащ са обратните на националните интереси на българия и останалите държави примерно ако народът на една държава иска да живее и да развива собствена култура и икономика то това е против националните интереси на сащ

Тава е пълна групост! Дори и в момента националните интереси на САЩ и на България съвадат почти 100% и това е основа на ползотворно сътрудничество. Един от примерите е, че само в сътрудничество със САЩ в рамките на НАТО може да отстояваменац. си суверенитет, постоянно заплашван от Русия в. т. ч. и чрез агентурната й мрежа.

Чудя се , защо признали е с кавички ?! Ами то си е факт ! При това канадски масмадии поместват новината първи ? Значи като бяха комунистите, можеше да има сепаратизъм и той се приветствуваше от САЩ !? А сега когато САЩ има "жизнено важни " интереси в Украйна - не може !? То двуличието е голяма работа !

Значи ти и руския комсомолец признавате наличието на "Казакия"? Ами тогава какво правят руските воиски там? Те "захватчики" ли са? Отвечай, кому говоря!

Новините от Северна Азия от ден на ден стават все по-абсурдни, но С. Корея ги води все още убедително - телевизията им съобщи скоро , че техен космонавт е кацнал на Слънцето!

Дали тя го е съобщила или някой идиот като теб го е ,аз несъм сигурен!

За С. Корея научаваме това и само това, което американските пропагандни отдели на ЦРУ искат да ни набият в главите. А дали въобще има нещо вярно, това няма как да го докажем. Американците разчитат, че разполагат кротко изцяло манипулирано стадо, което поглъща за истина всичко, дето му пласираш.

Така е! За техните огромни успехи в строителството на комунизма нищо не знаем. Там хората отдавна вече се хранят два пъти дневно и пият по едно безалкохолно на ден, имат ток всяка вечер по четири часа и т.н.

По мнение на немногото туристи, посетили през последните години Северна Корея, страната поразително наподобява Съветския съюз след войната... И ако сравним, в Корея в момента е 1937-а година на СССР и е в разгара си. В действителност, в съответствие с местния календар сега там е 101-та година. На 8 юли 1997 г. в Северна Корея прие ново "летоброене чухче",в началото на което е 1912 - годината на раждането на Ким Ир Сен. Чуждестранните туристи тук се придвижват по строго ограничен маршрут,само в определени магазини (като съветските "Берьозка" , "Албатрос"и нашия "Кореком", който си спомня). Паспортът и мобилният телефон ще ви се отнемат още на границата - "за да не се загубят". Ще ви бъдат дадени двама екскурзоводи, които са задължени да ви следват навсякъде и да прекарват нощта в съседни от вашите стаи. За пътуване из зоната за КНДР за местното население се изисква разрешение, а в Пхенян могат да влизат само жителите му. А да отидат в чужбина ... по-лесно ще стигнат до Юпитер. Страната има шестдневна работна седмица със задължителните политически занятия вечер и репетиции на демонстрациите. Сутринта се става в 07:00 чрез фабричната сирена. Севернокорейците наистина вярват, че живеят много добре, защото на американците, ако се съди по съобщенията в местната преса, дават само по килограм ориз на месец на човек. Корейският работник получава по купони 700 г ориз на ден! А заплатата на корейските работници в превод от местните пари е около две евро на месец. При това обикновените севернокорейци (не "елита") са трудолюбиви, искрени, открити хора, които твърдо вярват в правотата на своя лидер.

Ако само рашаните бяха поробители, да ги мажеш с мед и масло, но като прибавим всички останали гледката е днешното жестоко общество. Дори една зараждаща се държава като ИД дават пряка заявка за поробители. Човешкото животно си е кръвожадна твар, която иска кръв и право всичко възможно да се лее в краката 'и.

Османската империя е възникнала на основа исляма - горе, доли по идентичен начин с ИДИЛ в момента! Ако прочетеш история ще се убедиш, че Османската империя не е 1:1 с Турция!Историята се повтаря, като фарс - така и навремето на зараждащата се Османска империя никой не е обръщал сериозно внимание, като но ИД в момента и.... резултата го знаем! Дано не се повтори трагедията, като фарс! А Русия не знам какви поробители се, но е исторически факт, че са наши Освободители! А на теб може и да не са, ако не се чувстваш българин и носиш името Мустафа например...

Веднага след като са изгонили османците от България, руснаците са ни показали що за поробители са. Малко си чел по въпроса и за това доста неща не знаеш.

нас, българите, към коя държава ни числите, че нещо започнахте да не ни имате нито за норад нито за държава?! А под тази "Казакия" кои по-точно имате предвид? Тези от Приднестровието, Поволжието , Кубан или другите казашки региони, че нещо май сте абсолютно зле с географията и етнографията и си създавате собствена карта на света, в която както е потръгнало и според вашите мерки и действия един ден може и самите вас да ви няма!

А днешен Казахстан който е независим дублира ли се Казахия,аджаба?

Казакия е от Крим до Китай... една от най-големите държави ... друга такава е Кюрдистан

както ние си "пласирахме" златото, собствените природни богатства, енергийни ресурси и пр... на фалшиво "загрижените" за нас канадци, хамери и всякаква световна нагла измет, превърнали ни в тяхна колония... Грабители! Айде стига чифутски номера...

Целта на САЩ е да прекрояват граници и да разделят,противопоставят народи,водени единствено и само от интересите си!!!Влизането в каквито и да било спорове е без мислено!!!Те не признават закон и ред,за етика даже няма място!!!Единственото мото за тях е,разделяй и владей!!!Русия може да ги спре единствено със силната си армия и подкрепата на Китай!!!"Кучето скача според тоягата"Ние сме малки и с лекота ни заробиха,но Дядо Иван е добър и жалостив,САМО ТОЙ НИ ВДЪХВА ПАК НАДЕЖДА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО!!!!!!!!!!!!

да беше само кон с капаци трева да ти купя, но се вижда колко си сляп и за теб всичко си е чисто похабяване.

За себе си трева намери. Да блееш кротко и да обикаляш из ливадите. Там ти е нивото. Дори за тук, въобще не си дорасъл.

А индианците поробени ли са? И ако си поискат свободата и най - вече територията?

Ами ако поробените сибирци си поискат свободата и най-вече Сибир ?!

Че те са свободни в рамките на руската федерация.

В Сибир живеят руснаци. И защо руснаци трябва да се чувстват поробени в родината си. Такава глупост само американски идиоти могат да измислят. То вярно, в момента американците искат да пласират тази глупост най-официално.

отново руска ,просташка демагогия.Освен да демагогствате и лъжете ,да тероризирате друго не научихте ли другари болшевики - престъпници за 98г.

НОВИНАТА НА ДИРАЖИИТЕ ДА СЕ ЧЕТЕ ТАКА: ПУТИН ИЗОСТАВИ НОВОРУСИЯ, ЗАМЕНИ Я С КАЗАХИЯ!

Господа, за мен в цитираните текстове е забавно не толкова, че е измислена държава "Казакия", а утопиите. Може ли империя да е комунистическа - съставена от комуни, т.е. независими от държавата общини? Не, разбира се. Как империята - държава, вменяваща задължения ще ги вмени на независими от нея комуни и на членовете им? Няма как... А как една друга държава, в случая - САЩ може да определи дали се полага на чужд й народ да бъде народ? Както е известно, това е определимо само от народа в държавата, а не от други държави... И още... Комунизмът е учение и дейност с цел - създаване някога на световна общност от независими комуни. Учението отрича държавата. а според цитирания закон, тогава вече е съществувала не само комунистическа сържава, а и империя... Демек, утопията е осъществена... Не по - малко нелепа е и Конституцията на СССР. Тя посочва цел на Съветската държава - комунизма, т.е, държавата цели унищожаването си. Е, унищожаването й като нейна цел е постигнато от самата нея, но де го комунизма? Нямало го е тогава, няма го и сега. Нима не е забавно в законите да има утопии?

Завалията :) Другарят Мордахай....упссс Маркс е син високопоставен равин. Призракът на Комунизма е модерен вариант на теорията на първия интернационален терорист Саул-Павел : юдохристиянството. Путин призна като равноправни в армията казашките чинове. Казаците днес са незаменими в спец частите , защото са организирани на древният принцип на родовите връзки. В едно подразделение Сотня от 100 човека е една казашка станица, където всички са роднини и никой не се замисля за собственият си живот, стига да чуе : наши бьют. Казаците винаги са били свободни и са охранявали Украйнините на империята. За всяко родено момче царят е давал беплатна и данъчно свободна земя на бащата. Най-богати са били казашките семейства с много синове. Така се прави държавно строителство на границите. Днес казашки станции има до Далечният изток, средна Азия, Урал, Кавказ и разбира се Донбас. Има клипове от миналата година, как атаманите под строй повеждат казаците да се бият с фашистите на Вальцман. Мъже и жени рамо до рамо. Както войните на древната казашка царица Томи Рис, разбила персите и гонила ги до днешна Марица. На връщане осовава през 6-ти век пр.н.е. град Томи в Добруджа. През 4-ти век Св.Цар Константин Велики го прекръства в Констанца на сестра си. Днес е перлата на румънското черноморие. Вот такие брат, дела.

jizast

Ами да вземат и да я разделят Русия на отделни държави както е според американския конгрес щом толкова ги сърби москалите :))))

Това са райони в днешна Украйна! Явно се е сбъднало желанието на американския конгрес!

Имаше една приказка от времето на милиционеро-социализЪма: "Къде ли не съм ходил? В Англия не съм, във Франция не съм, в Германия не съм....абе къде ли не съм ходил". Та и тая работа с автономията. Всички искат да се освободяр от руския ярем. На всички име писнало от смрадливия ботуш на мужика. Но навсякъде Русия си е създала орда от руско-съветски мекерета, които подобно на българските съветски мекерета си обичат Русия като истинска риодина. Да, Кремъл им плаща. Както на родните руско-съветски мекерета, стигнал до там та да закрият една 1300 годишна държава и да я направят съветска република. Но навсякъде се надига местният национализъм. Или като желание за автономия, или като желание за емиграция. а 25 годиниот Русия саизбягали над 15 млн. Не вярвам да са емигрирали от идиотизъм. А кой е дошъл в Русия? като изключим няколко черни мангала, само Едъард Сноудън и Жора Депардийо. Първият защото е руски щпионин, а вторият за да с е прави на интересен. Това е. СССР се разпадна. Като лайно на дъжд. Русия върви по пътя на СССР. И след Путьо я чака същото.

Пообъркал си се! Донбас и Луганск, помисли!Зопорожието къде е ? Какви москали, какви 5 лева???

Повърхностно гледаш на нещата.С вицове история не се учи,камо ли мнение да се дава!!!Беларус,Украйна и Русия,СА ЕДИН НАРОД РАЗДЕЛЯН С КОРИСТНИ ЦЕЛИ!!!

Лошото е, че и страната Сибирия също се споменава отделно от Русия. При това се споменава от самите жители на Сибир. Накратко, с Русия ще се случи същото, което и с СССР.

КИТАЙ...

хахахаха, страната Сибирия се споменава единствено от американската пропаганда. такова понятие не е съществувало, и не съществува. Много прости парчета сте и елементарни. Преди сте пласирали на нас, туземците Казакия, сега се опитвате да ни пласирате Сибирия. Вас, пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти? На всичкото отгоре, нещо сте се взели на сериозно, че сте по-умни от нас, останалите. което всъщност ви прави още по-тъпи.

jizast

Значи викаш "Московский комсомолец" си е пропаганда за изгнили руски мозъци?

само да попитам, защо Путьо и дупедавците от "Московски комсомолец" се сетиха чак сега.От 1953 до 1990 има цели 37 години, когато СССР можеше да даде автономия на тия хора. А Русия се загрижи за автономията им чак когато трябва да ги откъснат от Украйна. Ето това е демагогия ала СССР. И ако ще обявяваме автономия на т.н. "Казакия", я да видим кои садругите в списъка. Доклкото мога да се ориентирам чак до Урал има мераклии за автономия. От Чечня до Урал всички искат да отхвърлят руския ярем. Ама Русия сега се сетила за "Казакия". Престъпници!

ПОД ВОЛА ТЕЛЕ,КАКТО И ДИР.БГ!

Направо се изкефик на разсъждението ти 2+2=5 Къде го чукаш, къде се пука.

А може ли да ни осведомиш, кои са тези мераклии за автономия чак до Урал. Или си пишеш колко да не заспиш? Или просто така се опитваш да ни лъжеш? До колкото ми е известно, точно това е една от новите концепции, които американската пропаганда се опитва да пласира сред туземните племена.

vasil

Например чеченците са мераклии за автономия,доста от тях.

е на изток от Азовско море! НЯМА НИЩО ОБЩО С УКРАЙНА!

Шило

"... "Глобал рисърч" пояснява: "Казакия е американски геополитически термин, описващ региона, където са живели казаците в бивша Русия и в Съветския съюз". И уточнява, че "Казакия" включва териториите на провъзгласените Донецка и Луганска народни републики в днешна сепаратистка Източна Украйна, а също и Запорожка област....." Хората са казали, кои територии за тях са Казакия.

Какво правят руските ГРУшници там?

там можеш да четеш за МОНСАНТО ако искаш и можеш!

Кога за вас "краварите" станаха хора?

Значи САщ са признали независим Донбас, честито!

""Империалистическата политика на комунистическа Русия чрез пряка и косвена агресия е поробила и отнела националната независимост на ..."

"Комунисти, комсомолци, пионери сме в един и същи строй." "Московский комсомолец"?!Четвърт век след фалита на СССР комунистическите пропагандатори продължават да мътят главите на нещастните руснаци.А в "Задунайската губерния" фалшиво им пригласят рубладжиите. Шовинизмът-последна крепост на комунизма.

но те продължават да мътят водада и на България!

Евреина, какво искаш, всички да следваме правата еврейска вяра ли? Да не сме овце в България. Нещо си се объркал. Обърни се към сънародниците си в Израел. Абе вас, пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

е неофициалният орган на ФСБ (преди на КГБ)! С тази публикация очевидно Кремъл-Лубянка подготвят "информационно" общественото мнение за по-мащабна военна офанзива в Източна Украйна. Може би пак с войничета-отпускарчета и/или зелени човечета.

А бе кремълските подлоги,я питайте господарите си как сметат да я карат с $50 за барел.И до кога смятат че ше удържат положението.Или следващата стъпка е война.И тя естествено ше бъде атомна.А тогава за вас подлогите ше има ли бункери,като за господарите ви.Или и вие с мен ше се опечете на радиацията.За това си мислете...

Шило

Ще я карат някакси. Мен повече ме притесняват две заглавия в Дир-а- за множеството атентати в Турция и тренировъчната база на ИД в Босна. И станалото в Дупница.

Едно добро анализче: "План США по обрушению цен на нефть вернется к ним бумерангом, американский эксперт" Объркал си се за кого да се притесняваш. За себе си трябва. САЩ като почнат да фалират, кой ще ти плаща заплатата за пропагандата.

Говедо руско,това тихомълкомно двойно понижаване цената на нефта само в рамките на 2-4 седмици,от тези които преди 15г имаха глупоста да поверват че русия може да бъде цивилизована страна и го дигнаха до $120-150,е техното признание (на тези които решават какво да става,не на политиците,които изпълняват техните решения) за глупоста която са направили.А теб щом те влече си чети руските анализи.Въпроса е до колко те ше се сбъднат.Аз нямам желание да чета глупостите на някой.Аз имам достатъчно багаж да си го измисвла сам.Разбра ли глупако.

Не разбирам що си решил че се притеснявам. Всъщност аз ЗЛОРАДСТВАМ глупако.хаха.

Такива нации като Казакия няма. Казаците не са нация, а военна прослойка на руската империя и етнически са руснаци. Това което са пропуснали, е че Казакия трябва да обхване по тази логика половината Сибир, Приморския край и половината средноазиатски републики от ОНД.

Шило

Обясни го на американците

СЕ СЕРВИРА ОТ ДИРНИЦИТЕ КАТО СВЪРЗАНА С УКРАЙНА!

Шило

Чакайте бе, не аз говоря за Казакия, а Закон 86-90

А Москва кога ще ни върне Волжка България?

Волжка България е умряла през 13 век, унищожена от татарите и сега се казва Татарстан.

но Русия НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО БЪЛГАРИ! СТРАХ ГИ Е ОТ БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ!

спомените на един от руснаците обсаждали Казан: Вече около пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко... ранените... Градът беше завзет.. убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници... сечта престана но кръвта се лееше... Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката... След затриването на Златната Орда, която държала българите под робство, нашите братя въстават и създават Казанското Канство. То е пряк наследник на Волжка България, и за това свидетелства дори най първото име на град Казан - Булгар-Ал-Джахид - Новият Булгар. Според редица волжки историци от днешните идел-уралски републики, единстветана съществена разлика между Казанаското Ханство и Волжка България е че столицата се е преместила. и Тъй като Казанското Канство е било на ключов търговски път, то е било апетитна хапка за Руснаците в техните амбиции, да засвадеят цяла Азия. Входната врата за това е именно Волжка България. За съжаление тя става жертва на Руската имперска политика.Всъщност гербът на Москва не е единственият спомен и символ на победата над Волжките България. Самият Иван IV Грозни като човек, във визша степен Мегаломан заповядва да се съгради църква, символ на победата, с куполи за всички светци, каквато "светът не е виждал. Катердралата "Свети Василий", по руски известна като "Собор Покрова", се издига през 1588 в Москва. Легенда разказва че Иван Грозни толкова се впечатлил от това здание че заповядал да убият архитекта - Постник Яковлев, защото се страхувал да не би някога този архитект да създаде нещо още по красиво. Яковлев е човекът който създава плановете на стените на Казанският Кремъл, с който добил славата си. Катедралата има редица куполи, в форма на чалма, украсени по най-чудни форми, символизиращи чалмите на Волжките Българи, в

Шило

Когато върнем на гърците България.

И защо точно на гърците,че се не сещам?!!!!!

Боец от Ислямска Държава: Турция ни подкрепя много Докато лежи в топло болнично легло в Турция, терорист от Ислямска Държава призна в интервю пред турски журналист, по-късно разпространено от Jerusalim Post, че Турция оказва солидна подкрепа за Ислямска Държава AK PARTI GENEL BASKANI VE BASBAKAN RECEP TAYYIP ERDOGAN MEMRI (the Middle East Media Research Institute) предостави ексклузивно интервю на израелския Jerusalim Post с джихадист от Ислямска Държава, който се намира на лечение в Турция. Интервюто е проведено от турския журналист Дениз Кахраман. Джихадистът, който остава анонимен, потвърждава всеизвестнатапублична тайна, че в стремежът си да свали от власт Башар Асад в Сирия, Реджеп Ердоган, заедно със Съединените щати обучава и вкарва в Сирия хиляди джихадисти, които да се бият срещу правителствените войски в Сирия. Ех Щерев, Щерев да ти набия мозък няма как!!!

Казакия, Kazakiya), официално позната като Казашка република се намира в регион между реките Дон и Кубан!!!!!!

АЗОВСКО МОРЕ!

Казакия няма НИЩО ОБЩО С УКРАЙНА!

Между Донец и Кубан и това променя доста нещата. Днешният Донбас е бил бившата Земя на Донските казаци по време на Руската империя.

Циганията на комунистическат върхушка в кремъл е доста просташка.Но то от простаци какво друго може да се очаква. Кремълските цигани искат въглищата и желязната руда.Това е.Мангали та дрънкат.ДА оставим на страна че русия няма да получи никога донбас,но тази най банална човешка алчност ше изяде главите на тези руски управници.С тези $50 за барел само въпрос на време е русия да стигне до ситуацията от 1989г.Но да не си мисли някой че това време ше е дълго.А нов горбачов няма как пак да измислят.Така че докато тази комунистическа върхушка не бъде изметена от русия,не само от кремъл,на русия доверие не може да се има.

Стига дрънкане на глупости. В сегашния свят НЯМА КОМУНИСТИ, всички се превърнахме в капиталисти.

Така ли ти казаха да приказваш мамин идиот.Ама същите особи са си живички.Нали не са изпукали.Нали не са станали просяци а мамин тъпако.И цялата работа не е станала "произволно", "случайно" а съвсем организирано и целенасочено.Кой измисли "умрелата лисица горби".КОй измисли комуниста демократ.И власта в русия е в ръцете на същите тези дето беха до 89г.Така че кажи на тези дето ти казват какво да пишеш да одат да се шибат. Комунистическите свине винаги ше са си свине.Дай да крадат,а който се опита да им попречи го убиват.Само и само да си запазат власта

И сега остав и да кажеш че и в БГ немало комунисти.Че ЦЕЛАТА СОБСТВЕНОСТ в БГ не е в ръцете на компанията на правешкия свинар. Това ли ше ми кажеш .Ама нема кой да ти поверва.

Значи немало комунисти.Ама табиета им комунистически.Другото име на комунистите е КАДЦИ. Кражбата е заложена като фундамент в комунистическата доктрина.Като идваш на власт с преврат и имаш само голия си гъз,трябва да откраднеш собственоста на другите за да имаш икономическа база.А теа сега в кремъл,вече не са комунисти ама искат да откраднат богатите земи.Не били комунисти."Закона" за национализацията 1947г в БГ ИЗДИГАНЕ НА КРАЖБАТА В РАНГ НА ПРАВНА НОРМА,В РАНГ НА ЗАКОН.пО ДЕЛАТА ИМ ШЕ ГИ ПОЗНАЕШ ГОСПОДИ...

"Казакия" може ама в държавата Украйна

Айде сега-чао,че докторът идва и хич не обича да ме хваща пред компютъра да се правя на геополит.........ааааааааааахххххххх..............

Щерев,пак ще помисли,че аз се гавря с него..........

Руска наглост и идиотия, такива, каквито може да очакваме по всяко време. Ако чуете за чудодейното свойство на магнит или минерал търсете му руския произход. Същите са и в дипломацията и докато ви разправят глупостите си ви се надсмиват.

България е окупирана от Русия, следователно сега трябва да се плащат репарации на България от Русия! Освен това, Русия трябва да освободи останалите под нейно владичество народи!

Май не си разбрал! Украйна е нападнала независими републики и е нанесла щети в особено големи размери! Подпомаган и от твоята страна, това да ти говори нещо?

Пък помисли преди да се изцепиш.

А защо е окупирана България от Русия? Защото си е стояла мирно и тихо ли!! Или е подпомагала фашистка Германия и е обявила война на Русия!

БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОБЯВЯВАЛА ВОЙНА НА РУСИЯ! ИМАЛО Е РУСКО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ ДО 6.09.1944г. ТОВА НЕ ПОПРЕЧИЛО НА РУСНАЦИТЕ ДА ОКУПИРАТ БЪЛГАРИЯ!

И как точно е подпомагала фашистка Германия? Не знам дали знаете, но България е единствената държава от Оста, която не е пращала войска срещу СССР. Айде стига вече плоски истории.

Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Ако турците ни бяха управлявали зле и ни бяха клали и насилвали, както клеветят московските шпиони у нас, тогава ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕХА ТЕЗИ 32 ТОНА ЗЛАТО, КОИТО СМЕ ПЛАТИЛИ НА РУСИТЕ В 1878 Г? Трети март е една черна дата в нашата история. Без нея щяхме съвсем друг живот да живеем сега, нормален европейски.

Ти нямаш ли капка свян, щото за срам знам че нямаш. Май те гони Османското присъствие а? Май нямаш нищо общо с българското потекло.

Щерев, Напразно ли увисна Левски на бесилката според теб?! Ех дано не се обърне в гроба! Ех ако пък можеше стане от него....!!! Как ли би те наказал? Или би дискутирал с теб различното ти мнение? Само да припомня - никой не обича предателите, най малко господарите им

Абе човек, моля те на едно коляно само :) Прочети кой е платил железницата и репарациите към Турция за Съединението?! Платила ти ги е Царска Русия. България прави една погасителна вноска и дотам. Нещо като днешният ЕС и Гърция. Знам че си забавен и ти се радваме....но имай малко ниво за да ни е интересно :)

и после 130г лихвите и кръвчицата ни изпиват тези руски канибали..

Сега украйна да плати за нанесени щети и загуби, на независимите републики!!!

Да се търси отговорност и от страните подтикнали и помагали на украинците да извършат нападението и унищожаването на хора и имущество!

България пак е замесена, нищо че е дрипльото на Европа! Да плащат Винету и Росица подлогата!

Ако Паисий Х е прав ,то следва,че Русия трябва да се разпадне поне на дузина държави,със своите етноси и религии,така че Паисий Х да си навре Х изотзаде си!

е руски трол, криещ се зад Българско достойнство!

комунистите от кгб вече падат много ниско. Я намерете и документ, за колко канчета водка продадохте Аляска, м?

Ууууаааахахахаааеееааахахахаааааа!!! "Пъстрата" била "созе"-то бе и ние,да не разберем толкова време...:):))) Я кажи сега ти-за колко продаде дядо ти,бабата на есесовците през втората световна,за един салам а???

питаш и сам си отговаряш! Само, че в моята фамилия тарифите не са били, като в твоята. При тебе явно за един салам са продавали жена, деца...

Ти намери!!! За колко златни зъба на бабати РУСНАЦИТЕ са ти спасили пърдяшника от турците};-)))))

глупако, ако баба ми по турско време е имала златни съби, мислиш ли, че изобщо е искала да види гладни руснаци? Виж бабите по соц време бяха без зъби със сигурност.

Е, че америкен дори и филм направиха за Казакия. Спомнети си филмът "Телминала" с Том Хенкс, където този симпатяга говореше на български за кози и държавата си Кракория и където станал преврат. Продължавайте разсъжденията. Това е днешния Донбас и американците още преди 10 години с този филм подтикваха хората към насилие и преврати.. Е преврата дойде, а сега - накъде? Кеф, Киро, Кеф...

Шило

Кой признал, кой не- не ме интересува толкова, ама вчера пак меле в Дупница. Пак строшени глави, пак етническо напрежение. Нас си не можем да оправим, тръгнали сме другите.

проблемите на българия идват само и единствено от русия тези проблеми могат да бъдат решени единствено и само от америка

Твоите проблеми идват само и единствено от социопатията,предизвикана от трудните детски години...:):))))

За простотия с цигански гета в България пак ли те Русия виновна. А това че вече женати не ти дава - мисля че Путин персонално отговорен.

Е, че в американският град Фергюсън, тамошните цигани пак са на кълбета. А пък друг черен мангал в Хюстън, Тексас взел че изтрепал цела фавилия. Лошо, братя, лошо. И сега ко ши праим...

Шило

Да си се оправят американците. Акъл ли ще им даваме?

който мрази русия да ми сложи плюс на мнението

Шило

не знам дали си оригинала или някое менте, ама наистина прекаляваш.

Аз ти сложих плюс батка,защото ти се възхищавам...:):)) Толкова хора да ти казват,че си психически болен и ти-упорито да отказваш лечение..:):)))))))

Насрать на тебя и твоё мнение.!.};-))))

А който уважава Русия и мрази диктатора путен, какво дати сложи?

Чакай,да ти дойде ред,че има много`дето искат да му "сложат"...:):))))))))

За т'ва което питаш, някой Вурст ша му го сложи};-)))

1959-не е като 2015 батковци...:):))) През 1959,това беше "демократино" а сега,не е вече...:):))))) Косово не е като Крим....:):)))) Донбас и Луанск-и те не ка като Косово....:):))) И като Кувейт не са...И като Пакистан не са,разбираш ли...:):)))) Крим не е и като Гибралтар,Александрета и Фоклендски Острови...:):))) В Северна Корея има хунта и в Украйна демокрация...:):))))))) Комунистите са подкупни ,но демократите са "лобисти" с акъл и трЕб`а да печелят...:):))))))) Не е Убаво да има ембарго на стоки,освен при Куба,Иран и Северна Корея...:):))))))) Берлинската стена-лоша работа...Не можеха ли да я направят красива като Мексиканската или като на Западния Бряг бе...Тц. тц.-тия комунисти,нямат вкус към детайлите...:):))))))) Руснаците нямат права,`щото са диктатори бе!!:):)))Ето,затвориха в ареста едни невинни пач..ври,дамо и само,защото влязоха по ц..ци в Църквата..:):))Ако бЕх`а демократи,щяха да екзекутират деца с пластмасови пистолети бе!! П.П. Според новите исторически открития,България не беше помогната от руснаците при освобождаването от Турско робство...:):))Американци и англичани са били,преоблечени като руснаци,за да изненадат противника...:):)))))

Ами не са.Случаят с Косово е различен от Крим.Във Косово сърбите започнаха да изселват албанците.Милошевич искаше да реши проблема с албанците като го направи проблем на Европа.А Крим си беше фактически руски.По голямата част от населението е руско.И военни бази и кораби и летища имаха там руснаците.Но Путин се интересува от природните богатства на континенталният шелф на Украйна.Но няма кой да му позволи да ги разработва.А със сапьорска лопатка и кирка не става.

А,за останалото което пиша-нещо??:):)))))))

Абе то и в Чечня имаше референдум 1994-та за независимост, ама руснаците като изтребиха някакви-си 250,000 мъже, жени и деца и сега вече не са независими

Коя година това?? Да не е по програмата за "демократизирането" на Русия и да са взели пак пример от великите "демократи" и тяхната политика с индианците а??:):)))))))

След като са яли бой от поколението на дядо ми, казаците са избягали през Дунава!

Всъщност казаците не са се били сериозно защото е имало сериозна болшевишка пропаганда на добруджанския фронт. Имало е десетки побратимявания между руски и български войници. Единствен сериозен отпор са дали сърбохърватската дивизия мобилизирана от австрийски пленници в руската армия.

Бай Ставри

Кво? Какви глупости бълваш, бе? какви побратимявания, кви 5 лева? Това го измислихте измислените историци от времето на соц-а

През 1975 на конференцията в Хелзинки с декларация на всички европейски народи, се прие, че границите в Европа са ненарушими и не могат да се променят. А това бе нарушено с обединяването на ГДР и ГФР, разпадането на СССР, ЧССР, Югославия и окупацията от Турция на Северен Кипър.

че съветската империя трябваше да остане? Ама тя фалира и се саморазпадна, понимаеш? Въпреки че по други, нейни си нормативни документи, още през 1980 година комунизмът трябваше да е построен...