Украинският парламент прие особен статут в Донбас и амнистия

Украинският парламент даде особен статут на самоуправление на райони от Донецка и Луганска области за 3 г. Амнистират се и сепаратистите при дадени условия.

Обратно в новината

Коментари - Украинският парламент прие особен статут в Донбас и амнистия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно историята съвсем не си прав. И ние имаме по-скоро би трябвало да имаме претенции към Западните покрайнини, Македония, Добруджа, Тракия и пр., НО последиците от войната и подписаните след нея СПОРАЗУМЕНИЯ трябва да се спазват БЕЗПРЕКОСЛОВНО!! При подписването на споразумението за независимост на Украйна гарантите Русия, САЩ и Великобритания са наясно, че Крим е украински независимо, че е "подарен" от Хрушчов по времето на СССР!! Вероломният "гарант" агресора империалист Русия коварно заграбва изконни украински територии. То руснаци има и в Литва, Латвия, Естония, Беларус във всички азиатски екс съветски републики и т.н. Успяха да изкопчат само Калининград. Това естествено не задоволява хищническия апетит на имперска съветска Русия и ТЯ започва аншлус, анексия през 21 век на територии по примера на Хитлер. Това е държавен бандитизъм!!

Та тя Амнистията си върви вече от две седмици. Първата порция "амнистирани" май беше 1200 "парчета". На Част от "амнистираните" има направиха туристическа разходка, като на Парад в Донецк без преводач. Сега има едно такова "обкръжение на един район" и сигурно ще има още много за "амнистиране". Изобща "амнистирането" няма изгледи да спре и ще стане перманентно, докато се изчерпи Материала за "амнистиране".

Ква амнистия за сепаратистите, бе??! Ръшите вече са избити или прогонени от там!!

по време на война такива левашки договори не са приложими и нямат никаква стойност

Да, този план наистина щеше да мине преди да загинат хора. Сега вече разцепването на Украйна и създаването на нова държава е неизбежно. И мисля че това вече на всички е ясно. Няма как да запазиш една област при условие че 90% от хората не желаят а и жертви вече са дали. ГОЛЯМА ГРЕШКА допусна западът, този път Русия ще излезе победител.

Всички околни като земат по едно парче и ... кво остава за мъданците??! .... освен уя ,де!

Ох, на баба! Какво писание - мехлем ?!?

Децентрализация, автономност на Югоизточна Украйна, връщане Крим на Украйна, закон за лустрацията, насочен и срещу тези,които са воювали и преследвали Бандеровци по и след ВСВ.За мен това е пълен хаос.Някой някого се опитва да излъже.И как ще живеят в една страна тези, които славят Бандера и тези, за които паметниците на съветските командири, освобождавали с танковете си градовете на Донбас са светиня.

Е БАНДЕРА ? ТЪПЧО ТОЙ Е ЛЕЖАЛ В РУСКИ ЗАТВОР И 3г. В ОСВИЕНЦИМ ТЪПЧО ПРОСТ ! ЗА СВОБОДНА УКРАЙНА !

да бе мирно седяло. не би чудо видяло

Мисля след всичко което ЕС натвори доста държави ще имат проблеми при договаряне на новите газови договори с Гзпром. Русия най вероятно ще удари най-зависимите, такива като нас, които са без алтернативи. Тогава да видим от Брюксел какво ще обясняват. От Африка и Катар продават втечненият природен газ по 600$. Както винаги ще се окажем големите лузъри.

Няма да мине номерът с особенният статут. Пък той на всичко от горе само за три години. Поредният опит за извличане на военно-политически ползи. На Порошенко за това са му примирията да прегрупират закрепят и пак на ново. Лоша зима ги чака.

Не си ли прочел - военният министър щял да определя териториите,които обхваща законът...

ПРИМЕР ЗАХИБРИДНАТА ВОЙНА НА РУСИЯ

този подписан "особен статут" трябва да е нещо като онова подписано "особено мнение". аз пък нямам особено доверие на хора, които ме убеждават, че самолетите имали задна скорост.

тежки зимни дни за европейските данъкоплатци

Е, и кво?

Този закон е капан с блъфиране. Никакъв реален "специален" статут не се предвижда, засега всички жители на югоизтока са "терористи", така че никаква амнистия не се предвижда на практика. Това са само козметични клаузи за прах в очите, че даже самия Порошенко не вярва в тях. Затова украинската армия се прегрупирва, тренира заедно с НАТО, въоръжава се от САЩ, продилжава да обстрелва Донецк и чака заповед за нападение.

kikuno

Смешни опити за си върнат с мили очи и псевдодемокрация това което загубиха като изтребваха невинните хора .Целта разбира се е да обезоръжат въоръжените формирования а след това спокойно да окупират цялата освободена територия.Само обевяване на автономия със собствена армия може да гарантира мира за в бъдеще .Запада трябва да признае през зъби ,че тази територия с населението си вече му се изплъзна.Украинските ,,демократи "смекчиха тона по настояване на западните си приятели и преди всичко Германия защото иде зима и не е препоръчително да останат на студено като допълнителна санкция от страна на Русия.Студа винаги е помагал на Русия и в Германия и Франция най-добре знаят това от собствен опит.

Е ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА РУСИЯ ! В Н И М А В А Й Т Е !

Парасьонко вижда,че наближава коледа а по коледа едни "малки"неприятности за парасьонките!!!!!!!!!!!!!!!!

Пич, напразно се радваш-1991г. бях в Русия и тогава курса беше 1100 рубли за долар.За долар и половина двама души ядохме и пихме в хубав ресторант.И какво-Русия пак си я има.А тия глупашки санкции ще я накарат да си развият промишлеността и селското стопанство и ще стане още по-силна.Спомни си Китай след Тянанмън-и тях ги санкционираха, но сега Китай е втора икономика в света с тенденция да стане първа, ако не е станала вече.

Браво на Андрей Пургин, само той има пипе в главата. Така трябва да се действа. Какви са тия глупости за специален статут. Специалното му е това, че ще трябва да си предадат оръжието, за три години ще бъдат изтрепани и след 3 години вече няма да има и помен от тях, защото така действа фашизма. А овцете блеят като на заколение и се надяват овчаря да не ги направи на курбан. Как може изобщо някой да се върже на такава плитка и елементарна хитринка. След толкова жертви да се предадат като овце. А знаят ли какво ги чака после. Майданци не са като вас. Майданци са убийци и изроди откъдето и да ги погледнеш. Никога няма да ви простят.

Напролет, като се стопли и посъберът оръжия пак ще има война...

Дес това са манипулации и маньоври от Потрошенко ,Яйценюк и Майдановските превратаджии, подсказани им от ЕС, САЩ и НАТО.Грешката е още в началото, когато майданистите обявиха, че забраняват да се говори на друг език в Украйна освен на ,,украински"/нещо като ,,македонският" и българският език/.Ако имаха малко пипе украинските управници и западните им приятели, още тогава след кръвопролитията на Майдана, трябваше да обявят федерализация на държавата Украйна по подобие на Германия/ГФР/ ,за да нямаше тази братоубйствена война.На украинските властващи, които и да са те ,пари можеш да им налееш, но акъл не.Славянска им работа, след дъжда си слагат качулка.

Нищо лошо няма в комунизма, но с егоисти и дебили не става. Това е изводът от 70 години комунизъм. Това, и само това.

Решението е европейско. На азиатците няма да им хареса. Но алтернативата е още по-лоша.

Както се казва и вълкът сит и агнето цяло. Украинските стоки са без европейски мита, но европейските в Украйна не. Русия получава една година отсрочка за решаване на някои казуси. Тези украински стоки, които до сега са се продавали в ЕС пак ще се продават - други не, другите по-скоро не отговарят на стандартите и нямат сертификати. Сертифицирането е скъпо и съвсем на бързо.

За стоките е обратно*

Черният Нобелов лауреат за мир започва нова война, този път в Африка срещу своите...

иска да докаже че е бял

МНОГО СИ ТЪП САШЕ !

Когато говорите за комунисти и демократи, ще ви напомня един факт, че сега нямаше да има нито един богат "демократ", ако не беше построеното от бате Тошо за да може да се краде. 25 г. демокрация само деградира България. Това са фактите.

Демокрация го наричат комунистите, посткомунизъм го наричат хората !

magit@abv.bg

Загледай се в София, за 45 г. колко спортни зали , стадиони и какво ли не за спорта е било построено, а за 25 г. се бием в гърдите с една зала Армеец. Срамота, да ви пик*я в демократите.

Как ли са оцелели на Запад без комунизъм?? направо им се чудя на начина на живот и жизнения стандарт??

magit@abv.bg

Как ли оцеляват в момента Италия, Испания, Португалия, Гърция... какъв през какъв стрес минава днес Великобритания?! В Германия и Хпландия вече няма коренно населени... кво говорим?!

взимаи си куфара и пътя го знаеш.

КРИВИЯ МАКАРОН ОТ СНАЙПЕРА И ВИЖ ,ЧЕ 99.99% от БОГАТИТЕ СА НОМЕНКЛАТУРНИ КОМУНЯГИ !

Украйна скоро ден бял няма да види! Ама така е който взима власт с преврат, който каквото си надроби, това ще сърба!

ТОЛКОВА ЗНАЕЩИ КОМУНДЕТА ? КАТО ВИ ДАДОХМЕ 70г. ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЗАЩО УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ ТЪПАЦИ ТАКИВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

туп ли си бг след 89 я унищогиха преди това водеше във всичко спорт , производство.....

ПАПАГАЛ!

Защото не са комунисти. България има един комунист и той беше бай Тошо. Докато не го махнаха, България си беше добре. Сега 25 г. крадат всичко.

баи тодор умря , плачете в правец или на гроба 12 парцел до гроба на д. благоев орландовци , можете и костите да му изровите като на янош кадър

още един умен, красив, образован и мноооого богат демократ

Как 70 бе ??? Нали Боко уж не е комунист ... ми той пак той ще е и ще броим 71, 72, 73 ...

БАЙ РАДОЙ ОТДАВНА ГО Е ОБЯСНИЛ ЗАЩО СТАНА : ПЪРВИТЕ ПАДНАХА В КЪРВИ , ПОСЛЕДНИТЕ СТАНАХА ПЪРВИ .... ... НАЙ-СТРАХЛИВИТЕ, МАЗНИ И ХИТРИ КОМУНИСТИ УСПЯХА ДА ЗАВЛАДЕЯТ ПОЛИТБЮРО И ЦК НА БКП .... ... И ТОГАВА И СЕГА ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ СА СИ ЗА РАЗСТРЕЛ

А ГЕО МИЛЕВ

Наистина човешката глупост няма край. И сто пъти да си повтаряш глупостите не можеш да промен иш фактите, че България имаше население от 9 млн., беше средно развита страна, имаше армия, здравеопазване, индустрия, селско стопанство, спортни и културни постижения, атомна лектроцентрала, космонавти, беше достоен член на развитите нации. Сега е нищо. Загиваща територия. Българщината е унищожена. Циганизацията, обезлюдяването, беднотията и липсата на перспектива съсипаха тази едно време цетуща страна.

преди 89 в този форум нямаше да има и един коментар знаете ли защо.....защото хроата работеха хахахахах а вие седите и простеете

ти си част от нас хахаха всички сме безработни хахаха

преди 89 нямаше да има такива коментари, защото нямаше да има такива новини, а нямаше да има такива новини, защото нямаше да има такива събития

ТЪПИТЕ САТРАПИ УПРАВЛЯВАХА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

тъпите сатрапи си управляват и до днес във Вашингтон

А днес управляват "умните сатрапи". Аз въобще не виждам никаква разлика. Единственно бях спокоен за утрешния ден, иначе всичко си е по старому.

Как да направим най-бързо украинското бойно знаме? Сваляме си мръсното бельо и го развяваме на една клонка!!! Ко стана ве ястребите?!!! Къде е победоносната американска блекуотър???!!! Дали ще я пуснат от летището в Донецк?!

Тъпунгер, за Блекуотър говорите само вие русофилиситиците. Кво стана с 6-те америкнаци в Мариопол хванаха ли ги? С джуки за топките?

ЗАЩО ОРКИТЕ СА ОБРЕЧЕНИ - ИЛИ КОЛКО СА СИЛНИ РАШКИТЕ :))) ОРКА ОТ БАТАЛЬОНА АЙДАР БЕШЕ ПОГРЕБАН ДО СВОЙ ПРИЯТЕЛ В ТЕРАСПОЛ , ПОНЕЖЕ МАЙКА МУ СЕ ОТКАЗАЛА ОТ НЕГО ... ЗАКАРАЛИ КОВЧЕГА МУ В ДОМА И , А МАЙКАТА КАЗАЛА "БАНДЕРОВЕЦ НЕ МИ ТРЯБВА" И ЗАТВОРИЛА ВРАТАТА.... .....

Това в коя руска пропаганда го прочете?? Няма нищо вярно!!

Селянина си е селянин до края...вари го,печи го все на цървул мирише...та и тоя селяк"детроита" нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил и с него ще си замине

На проамериканската фашистка хунта в Киев не може да се вярва. Те подписаха досега много договори за примирие, и не изпълниха нито един от тях! Обещаха какво ли не, и не изпълниха нито едно обещание! Заедно със създателите на фашистка Украйна - ЕС, Нато и Сащ, те, чисто и просто лъжат!

Кой лъга за Крим и зелените човечета??? Точно тия същите пак лъжат за Донбас и руската армия, дето уж я нямало, пък те били отпускари с танкове и ГРАД?? Та на руската хунта не може да се вярва. На лъжливия Путлер и Лавров.

Рая, друга работа немате ли??! Айде -на къра!!

"Украйна става част от ЕС Газопреносната и система става част от ЕС добив на газ в Украйна ще започне съвсем скоро. след пет години ще изпревари русофилите в България по среден доход на глава на населението след 10 години жените на русофилите вече вместо в Италия ще се продават в Украйна." Ха ха , това е само АСОЦИИРАНЕ , а приемането ако изобщо стане някога няма да е по-рано от 2025 г. ... сърбите са с предимство ;) Ние чакахме повече от 10 години като асоцииран член. Относно украинките аз си ги харесвам , както и рускините. По чисто икономически причини улраинките са най-голямата проститураща група в Европа.

България - АСОЦИИРАНЕ 27 дек. 1993 Приемане в ЕС - от 1 ян. 2007 г. Украйна - АСОЦИИРАНЕ 16 септ. 2014 Приемане в ЕС - от 1 ян. 2027 г. ЧЕСТИТО!

Украйна никога няма да бъде приета в ЕС, защото ще се случи едно от двете: 1. Или ще изчезне ЕС. 2. Или ще изчезне Украйна. Двете неща са несъвместими.

Приемането на Украйна в ес може да е от 01.01.2021г.- само след 6 години. Този период не е изключително дълъг период от време в международните отношения. Сърбите май искат в евразийският- така, че е напълно възможно украинците да са на мястото на сърбите....

Етническите славяни в руската армия отказват да се бият с украинците , затова ги заменят с други националности от Русия. Чети кавказци, калмики и други. Ама скоро и те няма да искат да умират в Украйна, да не са тъпи да мрат за 30000 рубли заплата??

има толкова много доброволци, че няма нужда някой да кара някого насила за се бие. Още повече като не е пратена официално армия в Украйна от Путин.

Кажи го на майките на убитите руски войници, кооито никой не е питал, а направо са ги засилили в Украйна.

Абе май точно обратното - тия в украинската армия отказват да се бият в Източна Украйна ... забавен си в напъните си , но току виж си се изпуснал ;)

САЩ носят лична отговорност за въвличането на света във военни конфликти. Тъй като са пред дефолт, има само един начин да се предпазят от фалита и това е глобална война. За това се премахна Кадафи, Садам и войната в Афганистан. Крайна цел е било да провокират Русия чрез Украйна. Планирали са всичко и са знаели къде да ударят.

Да бе те вкараха Русия , насила в Украйна?? Тия глупости си ги разказвайте там на вашите сбирки, може и да си повярвате??

magit@abv.bg

Руски ако искаше Украйна, за 3 дена да са я взели.

И какво са се разквичали русофилите воленови срещу намесата на сащ, след като в Будапещенският меморандум от 1994г. ГАРАНТИТЕ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна СА ТРИ ДЪРЖАВИ- РУСИЯ, САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ? След като русия вероломно извърши агресия в Украйна и НАРУШИ този действащ международен договор, значи според договора, ТРЯБВА да се намесят и другите ДВА ГАРАНТА- САЩ И Ю.К.!

Донецк и Луганск се отделят сами (както и Крим -. правиха даже референдум!). Така че формално нищо не е нарушено, щом ще си говорим за юридически правила и меморандуми. (Ама чакай бе, Меморандум не значи ли друго? Не е ДОГОВОР!)

Въх, и ти от "юридически неща" взе да разбираш:)))))))))))))))))))))))))) Меморандумът носи всички белези на международен договор и е такъв. Оспори това, ако можеш:))))))))))))

Тия референдуми са забранени в Украйна и в Русия. Тоест формално и законно всичко е нарушено. Все едно Варна да реши да се отдели?? И какво ще направим ние?? Я познай??

А ти чел ли се този Будапещенският меморандум от 1994г, за който говориш? И знаеш ли какви други условия има в него?

не думай :-) ти ли палячо ще ни казваш кое как било?! разквичал се папагала...

Украйна де факто престана да е цялостна веднага след събитията на майдана и де факто преврата който доведе на власт профашистките купени от САЩ галичани....

Въстание на народ срещу един диктатор и крадец е нормално нещо. Границите не се променят. Това е вътрешен проблем. Но руски агенти да се опитват да откъснат част от Украйна не е нормално. Това е външна агресия.

Зомбирани селски ченгета,я смислено напишете какво разбирате под думата "ФАШИСТ"???Че я ползвахте едно време за щяло и нещяло защото толкова ви отбираха празните тикви и ползвахте термини които изобщо не разбирате ...като "монархо-фашисти" та се чудя дали сега с тази х американска технология сте се поограмотили малко повече???

А защо НАТО се разшири на изток? Нали и това беше договорено. Що не го спази?

Рублата продължава да пада спрямо долара, петрола поевтинява, Украйна е в ЕС, а РФ в Азия... Всичко си е на мястото :)

никога не съм се смял така, страхотен виц.

За теб- виц- за всички останали- ес, сащ, Украйна, форекс.ру- истина:) Който се смее последен , се смее най-добре:)

Смях в залата! Украйна успешно се превърна в Северна Сомалия.

а Азия е на луната и чака Н. Армстронг да кацне

нямам търпение русия да извика иран и китаи...просто нямам търпение хахаха как щ се смея

Сигурно мъданците са изтребили и прогонили по-голямата част от ръшите там!! Затова го предлагат!?

Този парламент легитимен ли е? Не е разпуснат в периода преди изборите?

Там всичко вече една голяма лъжа - един парламент повече, един по-малко, е без значение.

Не е разпуснат както виждаш, заминават си когато дойдат новите депутати.

Странно... И как тогава ще се гарантира свободното волеизявление на избирателите? И ЕС приема това?!!!

понеже ми скриха коментара, че руснаците бягат на запад, ще напиша противоположен коментар, европейците не бягат на изток

кое да не го скрият такава глупост не бях чел от два дни хахахаха

такива олигофрени при баи тошо нямаше....ако имаше се наказваха..е ето ви демокрация всеки втори сопол с мнение

чакаите да доиде зимата.украинците сами ще се надигнат срещу потрошенко.ама ще бъде късно.и днр няма да ги приеме.

И като дойде зимата голите и боси руснаци(с малки изключения-олигарсите работодатели на Путин)ли ще им помогнат???

Малки, малки изключения, колко да са малки като 400 000 имат жилища по българското черноморие. По-богатите имат на Халкидики, гръцките острови, Кипър, Анталия, френската ривиера, тропиците на Азия.

студа и глада прави всичко.

Укрите фашисти упорито си копаят гроба на измислената от Ленин държава. Няма по-големи тъпаци в Европа от тях. Скоро ще им светне, зимата иде, да се готвят за земята.

Няма да им светне на тях никога! Те са такива заблудени овци, че учат децата си от 2 годишна възраст да ненавиждат руснаците. Та дебилизацията е пълна!

каква европа гледай тук каокво става всеки ден ужаси

Украйна е още 5-6 век?? какъв Ленин бе чукундур??

Не се косете, драги зрители! Веднага след изборите в украинския праламент, военните действия в Новоросия, ще бъдат възобновени с двойно по-голяма жестокост. Купувайте си радиатори, дърва, кюмбета и пуканки и сядайте пред телевизорите да гледате!

Бой се от юдеохазарите, дори когато носят дарове.

Страсбург. Европейският парламент гласува днес с голямо мнозинство за ратифицирането на Споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС, в жива видео-връзка с депутатите в Киев, които одобриха документа по същото време, предаде AFP. "Това е исторически момент", заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц пред евродепутатите в Страсбург, които гласуваха за ратифицирането с 535 гласа, със 127 гласа срещу и 35 въздържали се.

Тая политическа слепота ще излезе солена, както на Европа, а най-много на бедните България и и други балкански субекти. Икономическият труп Украйна ще задуши цяла Европа. Огромен воденичен камък на вратъ на Европа! Тежка грешка. Дано самото влизане на тая страна не стане никога и темата да приключи с безкрайно плямпане.

нас ни асоциираха с доста повече през 1993 г.

Киев. Върховната Рада на Украйна ратифицира днес текста на Споразумението за асоцииране на страната към ЕС, предаде УНН. За ратифицирането на документа гласуваха 355 народни представители, против- 0, като въздържалите се също бяха 0 (от общо 381 депутати). 26 депутати не гласуваха. Текстът на Споразумението за асоцииране към ЕС беше внесен в парламента от президента на Украйна Петро Порошенко по-рано днес. Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закона за ратифицирането на Споразумението за асоцииране на страната към ЕС в залата на Върховната Рада във вторник, предаде Интерфакс. Веднага след като украинският парламент ратифицира Споразумението и то беше подписано от председателя на парламента Александър Турчинов, документът беше предаден на президента, който незабавно го подписа. Процедурата по ратифицирането на Споразумението за асоцииране между източноевропейската държава и 28-членния блок беше проведена във вторник едновременно в Европейския парламент и във Върховната Рада в Киев.

И от кога влиза в сила?

С подписването!

Как беше - късно е, либе, за ... котка.

Украйна е асоцииран член на ЕС. КЪРВАВИЯТ ПУ.ЛЕР КАПУТ!!!!!!!!

Бегеец, ти си много зле!!!....Отиди и се прегледай!!!

Чудя се на акъла на соросоидите-американофили. Тълкуват събитията както им дойде, тоест през хамерските си очила. Ако утре цяла Украйна влезе в Русия, те сигурно ще кажат, че и това е добре, защото се прави с цел да се разруши Русия отвътре и да се свали Путин с този ход. Демек пак ще го тълкуват като победа на САЩ и "бандеро-демокрацията".

дори през ссср украинците не са обичали москва заради избитите милиони Украинци по време на голодмора за това Украйна няма как да влезне в русия, по-скоро русия ще се разпадне на много малки държави.

ЙОСИФ Джуга-швили ("Юдов-син" от груз.)

Жалък русофилски плач ли дочувам??? Ето кърпа, обърши си сълзите.

Защо русофилски ? Това по същество е капитулация на Украйна.

Аз навремето писах за гьобелсовата пропаганда,че отстъплението пред танковите вериги на Червената армия се е прокламирало като "скъсяване на фронта" чак докато последната стигнала Рейн:-). Тия са децата на същите фашисти и са дори по-глупави от дядовците си. Хей,протестърите, из семейните ви албуми има ли снимки на последните с отрязани партизански глави,а?