Десетки цивилни са убити от въздушен удар в Ирак

Десетки цивилни са били убити при въздушен удар в иракския град Каим, близо до границата със Сирия, който е под контрола на "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Десетки цивилни са убити от въздушен удар в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бах ги тия луди говеди!!! баси некадърниците, с заврени отзад ръце!! Вече колк-15 години водят войни..И така не се научиха да бомбардират като хората!! непрекъснато взривяват болници на Лекари без граници, сватби, погребения, пазари, училища, детски домове..Всичко друго!!! но не и техните протежета Джихади Джотата от ИДИЛ и Ал кайда!

Ройтерс са рубладжии! Това е руска пропаганда! Самолетите са хвръляли цветя над пазара, а в създалата се суматоха чеченските главорези са открили огън по хората!

Абе ДИР, защо не пишете нищо за успешното бомбардиране на болницата в Мосул от най-хуманните главорези? Това е новина от днес или за вас не е новина, защото не са самолети на Русия и Асад! Къде спят хелзингските полюции, къде са "умните и красиви" протестъри, та не квичат пред американските посолства в ЕС? Брей демагози, двуличници и майкопродавци, брей!

САЩ и коалиция са нанесли въздушен удар по болничният комплекс "Ал Салем" в Мосул на 6 декември тази година. Според съобщение на прес-службата на Централното командване на ВВС на САЩ , като причина за този удар се сочи информация ,че този комплекс се използва от терористите като команден пункт и база за провеждане на операции. Не се съобщава за жертви. Събитието не е отразено от западните медии, мълчи и прословутият Сирийски център за наблюдение и обичайните правозащитни организации.

Защо се очудваш на това мълчание ? Не си ли разбрал, че когато САЩ и коалиция бомбардират болница , това е борба с тероризма и жертвите са само терористи, а когато руски или сирийски самолети бомбардират болница в Алепо, това е престъпление срещу човечеството и жертвите са само цивилни.

То е ясно кой бомби градове. Виждаме го цяла година в Алепо. В мосул влизат директно в бой като мъже, а не сульовци от самолети

Как "кой", ми питайте протестърите в БГ и веднага ще ви отвеят с "правия" си отговор - Пудлер. Само той и ниКой друг. (пуд - мярка за тежест). Да не си помисляте и за миг, че е Австралия, Белгия, Франция и т.н.

Абе за наш'те не знам, ама в интерес на истината, французите писаха: "Alep : un hôpital de campagne russe bombardé, un médecin tué", 5 décembre 2016 à 13:41, Libération.

Аммм, Нова Зеландия и Занзибар няма ли да внесат в ООН-то проекторезолюция за прекратяване на огъня, примирие, хуманитарен коридор и санкции срещу САЩ?

забранят ученията на щатски войници у нас, че не знам какво ще натворят

Защо никой не пита по каква причина у нас ще е настанен танков американски батальон, който ще си е под американско командване, а не под натовско? Кой позволи да има чужди войски у нас или никой не ни пита! Ние сме в НАТО, а не краварски щат! Предателите на Родината до стената! Никаква милост за продажниците. Зорлем да ни правят мишена и въвличат в чужди конфликти да вадим горещите кестени за американците!

"Убити от въздуха в Ирак" и "убити от въздушен удар в Ирак" са две различни неща, не мислите ли ДИР бг?

Абе, все въздуха е причина.

Какво пищите бе!!!!! Някакви си 60-70 човека. Това са дребни косвени жертви! Виж когато бомбихме Хирошима и Нагазаки утрепахме за 5 секунди по 150 000 човека и по още 300 000 след това от радиацията. А Дрезден, дето го бомбихме цяла нощ. Там също постигнахме добър резултат върху ЦИВИЛНИТЕ. Но сме НОМЕР 1 за индианците. Пам числото е ШЕСТЦИФРЕНО! За 60-70 ч. изобщо НАМА ДА КОМЕНТИРАМЕ!

Е, убитите от въздушни атаки в Ирак не са само цивилни: "...Иракската армия е извикала на помощ водената от САЩ коалиция, с цел да я подпомогне от въздуха, но самолетите на коалицията по грешка са бомбардирали сградите на болницата, в която са били иракските войски. Осъществени били две серии от атаки. ...в резултат от "приятелските" въздушни атаки на авиацията на коалицията, иракската армия е понесла големи загуби. Според различни източници, между 90 и 200 иракски военни са били убити и повече от 100 ранени. Множество от оцелелите след въздушните атаки войници са били заловени от терористите...", писаха вчера френските алтернативни медии под заглавието "Иракските специални сили понасят тежък погром в югозападен Мосул" ("Les forces spéciales irakiennes subissent une lourde défaite dans le sud-est de Mossoul", 7 Décembre 2016, 20:42, Free Niooz).

Как да не е ясно кой е виновен, разбира се , че е Путин.

И комунистите.....................

американци, ко да ги прайш, те за пари майка си и баща си ще бомбардират, та за някакви туземци ли ще ги е грижа

В западните СМИ няма нищо за тази бомбардировка единствно пищят че амеро-джихадистите губят в Алепо и скоро градът ще бъде освободен и хората ще могат отново да живеят нормалано. Сега разбрхате ли колко гнусни и двулични са Западните СМИ Само вижте заглавията в CNN, BBC,....... и другите така наречени presstitutes.

Абе верно, че са "гнусни и двулични Западните СМИ", ама вчера писаха: "Ирак: смъртоносен въздушен рейд на запад" ("Irak: raid aérien meurtrier dans l'ouest", Publié le 07 décembre 2016 à 12h33, Le Nouvel Observateur).

Ако имаше дори сянка от съмнение, че може да са руснаците, щеше да вдигне такъв вой, такова лаене щеше да падне, да си скъсат гласните струни... пък реване, ръмжене, съскане, квичене... по соросоидиотските медии. Явно няма съмнение, че са американците и затова фактът за престъплението се съобщава "безпристрастно", до установяване на безспорните факти след разследването на компетентните органи на международните организации.

"Десетки цивилни са убити от въздуха в Ирак" Ей лош въздух бе! Как убива, излезеш на пазар и .... Тук има пръст Чичото или чичовите .... Те са специалистите по болници сватби погребения, училища, пазари и др.

Това може да е дело само на тираничното жуже ! Или е някой пиян ватник на СУ или ако е американски самолет, то пилотът му със сигурност е бил вербуван от рашистите !

Интересно!!!!! Не знаят кой е нанесъл въздушния удар!?!?!?! В тази зона отговаря САЩ и коалиция! ИД няма авиация! Сега се очаква някой малоумен трол да обвини Русия и излагането ще е пълно!

Не питай за лудия - той сам ще се обади.

Нощната смяна на Козяк сдава чакай да застъпи следващата и да им мине оперативката..... Споко те тая игра занят как да я играят. Двулично ще се извинят . Ще правят разследване и ще излезе че е "трагична грешка". Така до следващата болница

Шило

Е, да се видят и тези. Хубаво е, преди да връзваш кусури на някого, да се огледаш за своите.

'за момента не е ясно кой ' е избил хората - за момента е кристално ясно, само дето не им стиска да си кажат, понеже същите главорези направиха обръщение към Русия да спре освобождаването на Алепо 'за да се избегнат цивилни жертви' - отварт

реднековете отново се осраха да сеят демократура

Няма лощо.напълнили са казаните на ада където им е местото!!!

"Сигурен " съм ,че американците нямат нищо общо със случея ...най-вероятно са марсианците !

Спорно е. Може да са ВВС на Албания или Парагвай. По слчая се води разследване.

Има една единствена държава която убива цивилни Само в Ирак американските из--ди убиха праяко или косвено 1 000 000 Те създадоха Ал Кайда Те създадоха и ИД.... Дано някой ден хората загубили близки от американските убийци да могат да въздадат справедливост на САЩ и ЗЕ

1 милион се предполагаше ,че са преди години ....към днешна дата някой говорят за над 3 милиона преки и косвени жертви ! В България 1 милион българи чрез "реформи" !

и у нас са към 3 милиона... в началото на демокрацията имаше една песен - 9 милиона мишлета... сега погледни колко сме. извади от сметките тъмно зелените дет се утроиха или май вече 4-5 пъти повече от тогава...

кои убива невини кой мрази живота кои гази демокрациата кои е вечно пиан кои е пазител на православието пияните ватници те са избили хората смърт на кумунистите да живее САЩ!

Кой е световния специалист по въздушни удари по сватби и погребения, болници и училища, документирано и признато, не по медийните пушилки на паралелната соросоидиотска действителност.

Има ли поне нещо нормално в теб.Как може да пишеш "да живее" ,когато те убиват десетки.Подчертавам-те не са загинали, а УБИТИ.

Не му обръщай внимание на тоя, неговата чутура не увира...

В други сайтове пише за въздушен удар срещу болница в Мосул. Терористите са използвали сградата за команден пункт, а болните като жив щит.Това е на съвестта на тези които създадоха ИД и сега жънат послдствията.

А бе, Дир, а в Мосул какво става, бе? Стаили сте се за Мосул като бълха в гащи ... Или не е полит-коректно да се пита какво дробят САЩ там? Алепо, Алепо - ха сменете плочата за малко поне ...

Хайде ООН-то да излезе с декларация осъждашо това варварско и не хоманно деяние. Да ама не! По ноти действа това ООНе!

Айде,бе,не е ясно!Янките да не се скатават,ами да се извиняват,по стар техен обичай!

За момента не е ясно кой е нанесъл въздушният удар... кой кой? баба ми! не я ли видяхте как прелите на Ф16, опааа метлата?

кой - американците

ще да са. Те нали бомбят наред, така поне твърдят всички уважавани западни медии. Даже, оставам с убеждението, че си бомбардираха и тяхната си полева болница онзи ден. ВЕРВАМЕ на BBC, DW и на всичката останала подобна Гьобелсова пропаганда!

Царство им небесно на загиналите. "Гумата", защо си мислиш, че с протести се оправят нещата, които друг съвсем умишлено разтуря? Стига с тия протестърски изцепки, още не се събуди и кафе не си пил, и протести ти в главата. Трябва да се премахне причината бомбите да падат върху невъоръжени хора, да се свалят законни правителства и да се крадат чужди държавни ценности. Досега с протести никоя държава не е станала благоденстваща.

как точно ще се премахне причината? то не че не е ясно къде е зарито кучето, ама...

Обонговците са помислили, че е сватба и затова така. След като разбрали, че не е сватба се извинили на Ирак.

Е И ЩЕ ИМА ЛИ НОВ НЮРЕНБЕРГ ПРОТИВ ТИЯ АМЕРИКАНЦИ - ЖЕРТВИТЕ ОТ ТЯХ СА ПОВЕЧЕ ОТ 2 МИЛИОНА

само америка там се зангимава с бомбардирване и нищо пак няма да има против тях защото светът е с тях или- СИРЕЧ БАНКИРИТЕ с тези от израла които имат много пари

То е ясно,че Путин пак се е объркал.Избил невинни хора.Ама хората за комунистите нищо не значат

Значи, не сте прави! Имахме обосновано предположение - цели 51%, че атакуваното лице е брат на терорист. Пратихме дрон, но лицето междувременно се преместило на съседния площад. Е, случва се. Затова внесохме искане в Конгреса за двойно увеличаване на бюджета ни. Така ще можем повече да бомбардираме, с което вероятността да уцелим когото трябва значително ще се увеличи.

тези които убиха Садам Хюсеин и Муамар Кадафи. Еврейския клан Буш и съдружници. И не без съдействието на евреите, наричащи се арабски принцове и управляващи Саудитска Арабия.

Някой пита радио Ереван: "Къде са гробищата, училищата, пазарите, болниците и сватбарите в Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен?" Радио Ереван отговаря: "Барак Хюсеин, познахме те по гласа! Спри да задаваш този тъп въпрос вече за стотен път!"

Е как кой не е нашия самолет защото Ненчев му търси части.Тя пък прокуратурата го погна но за тия части ли ?Руски самолети май не летят и не бомбят в Ирак.Други самолети са по болниците, багерите, и сватбите тях търсете.

И сега ООНищото ще мълчи. Който плаща, той поръчва бомбенето.

Когато ти е писано да умреш няма как да се измъкнеш. Разбира се, че колкото се може да е по- късно, толкова повече се иска на всички и това е живота. Но пък и прекалената любов към живота е лудост. Ако бяха протестирали , когато е било времето за това държавата им щеше да е здрава, а не разрушена.

Така е ! Защо франсета не протестираха, когато френски пилоти избиваха 15-16 годишни камилари в Либия ? Защо гордите супердемократи от УСА не протестираха когато през последните 10 г. избитите от УСА са над 2 млн. човека ? Защо не протестираха, когато империята ФАЩ нахлува с войски в чужда държава над 106 пъти през 20-ти век ?!

"За момента не е ясно кой е нанесъл въздушният удар" Е как да не е ясно - руските ВКС са нанесли удара, лично по нареждане на Путин ...

Не се молят достатъчно тези хора ей, вижте алах как ги наказва. Килимчето и през 5 минути и сте ок.