Учители подават ръка на деца от уязвими групи

Педагогическите специалисти работят активно по проекта "Равен достъп до училищно образование в условията на кризи", реализиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж"

Обратно в новината

Коментари - Учители подават ръка на деца от уязвими групи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Убеден съм, че НПО- то измислило имената на "програмите" е взело голямата пара от ФИНАНСОВАТА програма. Пред Закона и Гаспод всички са равни! На мангасар не можеш да му вкараш повече мозък от възможния капапаците на черепа. Как аз, някога, ходих с удоволствие на училище? Бяхме по-бедни от цигани, през социълизъмът. Дори не ми приеха документите във военноморското, с отлична диплома, защото не бях от достатъчно червен род.

Завиждаш на децата от забравените от бога села ли? Колко трябва да си жалък, за да пишеш глупостите, които си написал - да наричаш хората "мангасари" и че нямат капацитет да учат. Имат капацитет, точно толкова, колкото и българските и турските деца, поставени при еднакви условия. Нито повече, нито по-малко. Пълен нещастник си, човече. Когато децата не ходят на училище - писък до небесата, защо не ходят. Когато ходят - ама защо ходят. Прегледай се.

Когато бях ученик, през социълизъмът, в гимназията учиха десетина момичета от околните села. Повечето бяха "туркини". Прекрасни съученички и умни и любознателни момичета. Гюлгюн, Зекавет. Бели като сметана и румени като божури.Сутрин и вечер пътуваха с автобуси по 1,5 часа двупосочно. И завършиха с отличен. От съседният Б клас Факриджан бе на ударните, аз от В клас на баса, Никито и Ицето от А клас го даваха Джон Ленън и Пол Макартни в училищният състав. Как пък едно цигане не дойде да учи в гимназията? Въпреки че тогава бяха на почит при комунистите! РАВЕН СТАРТ И УСЛОВИЯ. Така е по Света. После започва жестока конкуренция. Може би защото в класа бе лична загуба....ако получиш не Отличен а Мн. добър. Когато всички празнуваха завършване на гимназията, аз сам поисках и се явих на повишаване на успеха по математика. На ТРИТЕ ГОДИНИ. И го постигнах!!! Защото в първия срок на 11-ти клас лежах повече от месец в болница и имах 5.00 по математика. Майка ми баща ми бяха бедни като църковни мишки. Обикновени работници, работещи на три смени и винаги взимащи назаем 5 лева до заплата. Яли сме типов хляб, защото бе по 15 стотинки. Средният бе скъп за 26 стотинки а белият, по 32 стотинки, бе недостижим лукс. Стига ти толкова, за да не се преумориш енталактуалну.

знам какво е да си това учили ще защо съм била там е на много добро и ми харесва то много