Коментари - Такева: Скоро няма да има учители по физика и математика | dnes.dir.bg
назад

Такева: Скоро няма да има учители по физика и математика

Само след три години в българската образователна система вече няма да има физици, математици и информатици, заяви Янка Такева.

Обратно в новината

Коментари - Такева: Скоро няма да има учители по физика и математика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАНО И ВАС ДА ВИ НЯМА ВЕЧЕ, СПЕШНО ГОСПОЖО ТАКЕВА, ЗАЩОТО СТЕ ВЪЗРАСТНА И СТИГА СТЕ ЛААААААААААААААПАЛИ СЪС ВЪЗРАСТНИТЕ КАТО ВАС ДИРЕКТОРИ НА 153 УЧИЛИЩА. сТИГА СТЕ КРАЛИ ЗА НАША СМЕТКА И ЗА СМЕТКА НА ДЕЧИЦАТА НИ. ВЪРВЕТЕ СИ, ДОКАТО НЕ СМЕ СЕ НАДИГНАПИ С ЛОШО СРЕЩУ ВАС!!!!!!!!!

ДАНО И ВАС ДА ВИ НЯМА ВЕЧЕ, СПЕШНО ГОСПОЖО ТАКЕВА, ЗАЩОТО СТЕ ВЪЗРАСТНА И СТИГА СТЕ ЛААААААААААААААПАЛИ СЪС ВЪЗРАСТНИТЕ КАТО ВАС ДИРЕКТОРИ НА 153 УЧИЛИЩА. сТИГА СТЕ КРАЛИ ЗА НАША СМЕТКА И ЗА СМЕТКА НА ДЕЧИЦАТА НИ. ВЪРВЕТЕ СИ, ДОКАТО НЕ СМЕ СЕ НАДИГНАПИ С ЛОШО СРЕЩУ ВАС!!!!!!!!!

Скоро няма да има нужда от образование изобщо,защото на циганите не им се учи и само правят бройка,да има фиктивна работа за учители и директори!Вашият синдикат също няма да го има!

Тази си приказва пълни глупости. Точно тези специалисти ги има в излишък. Както и много други. Учители има, няма за всички работни места. Ще има работни места, ако се премахне чудото наречено делегиран бюджет.

Трябва да се намали раждаемостта.

Сега вече ще я намалим ,щото свежата кръв за Запада ще осигурят бежанците

Българските учители ще трябва ли да учат арабски? Основния проблем на училището е че няма деца. Защото хората в немотия не раждат.

че няма учители.Института по педагогика бълва всяка година "педагози", но без да работят това.Половината са в софия на всякаква работа, само и само да не са по родните села.Добре знаят защо учат в този институт, за да се възползват от облагите.Задължително да се въведе стаж по специалността и тогава нещата ще си дойдат на мястото.Бройки само не са нужни

Искам да попитам тази отдавна изкукала, пенсионерка станала милионерка от учителски мъки това чудо отведнъж ли ще стане? И нека посочи поне едно бюро по труда където са обявени свободни учителски места. Много скоро преподавателите по математика, физика и химия ще започнем да се пенсионираме без и да сме влизали в класна стая. С всякакви други професии. Благодарение на нея!

че нямате представа от образователната система в България. От преди 10 ноември и досега свободните работни места за учители се обявяват в РИО. Можете да направите справка с обявите в сайта на РИО София-град. От 1 до 11 септември са обявени 7 места за учители по математика или математика и ИТ.

someone

мисля, че преувеличава. може да са пенсионери, или завършили с нисък успех нови учители, но пак ще се намерят някакви учители. децата ще са намалели доста, също така. отрицателен прираст на населението - аборти, емиграция, раждане на 0-1 дете от егоизъм и глупост - с една дума, пеи сърце. цветя и рози.

Май проблема на раждаемостта е проблема именно на твоя го$$$под бог. Хората раждат като имат ресурси и перспективи за бъдещето.

Да напишеш МОЛБА, с желанието да бъдеш назначен за учител е чиста проба мазохизъм. Докато в задълженията на учителя се вменява ВЪЗПИТАНИЕТО на учениците - няма да имаме нито свестни учители, нито свястно образование.

я да видим какви са най-големите проблеми според синдикален учител 1: - заплатите трябва радикално да се увеличат - да се вкарат повече мъже в системата - да се напишат нови учебници. абе... така като гледам нито едно от тези може да реши основният проблем със затъпяването на нацията. Образователната реформа е на дневен ред защото ефектът от нея ще се усети най-късно.

Такева,престани най-сетне! Има и други слоеве на това общество,които никой не чува и вижда,само за учители слушаме

А защо да не слушаме и за тях. Защо въпросните прослойки, които споменавате не надигнат глас. Всеки, който е недоволен трябва да се надига. "Ако бебето не плаче, как ще разбереш, че нещо не му е наред". Щом някой си трае, значи е доволен. Напротив трябва да слушаме за всички, всички трябва да се оплакват, когато има за какво.

Ама какъв е проблема не разбирам. Нали има Тео. Той ще оправи работата. Той е най-добрия. Тук следва смях....

Освен това математиката и физиката ще се заменят със задължителни часове по вероучение и ислям. Това паралелно с чалгата ще укрепи интелектуалния капацитет на нацията. Тук също следва смях!

А би трябвало да следва плач. Но не е нито смях нито плач а овче блеене. дори ще ни домързи да идем на следващите избори и проблема ще продължава докато изчезнем. Тогава вече няма да имаме никакъв проблем.

да се обяви публично, че независимо от липсата на ДОСТАТЪЧНО кадри с педагогическа правоспособност все пак се "прокрадва" правилното решение на проблема с недостига на математици и физици в средното образование - ТРЯБВА да се даде право на дипломирани инженери в пенсионна възраст (независимо че НЯМАТ ПЕДАГОГИЧЕСКА ПРАВОСПОСОБНОСТ) да упражняват учителската професия, защото имат предостатъчно познания в тези възлови за индустрията области, а онзи който иска да се учи и да добива знания и опит, НЕ СЕ НУЖДАЕ от държавното разрешение за педагогическа правоспособност на учителя си!!!

Ще назначаваме полицаи, юристи и икономисти за учители. Какво толкова, всеизвестно е че който бачкал тези професии - става за всичко.

Най-добре да назначаваме учители от емигрантите дето ще ни натрапи ЕО. Тамън ще преподават на език с перспектива в ЕО. А и за книгите няма да се притесняваме -- трябва им само един учебник, който ще го предоставят от арабския полуостров безплатно.

Другарко Такева, защо не казваш как учителите по специални предмети в професионалните гимназии, директорите им прекратяват договорите и ги пращат на борсата, след завършване на учебната година. За следващата трябва отново да кандидатстват. Правят го за икономии, за да има повече за крадене. Нима това не го знаете. Знаете го ,но и вие сте от тази пасмина

То и университетите вече ще се избият за студенти...приема става със какво? "събеседване" хахахахахах Няма хораааааа......... Сега ще следва прочистване на системата, но трябва много време за да се възстанови. Ще изчезнат доста измислени университети и училища. Но моето дете няма да стане жертва на тази система....хаха

Г-жо всички проблеми в образованието тръгнаха от вас.Ходете си отдавна ви е време да се пенсионирате.То само права никой не получава,трябва и задължение.Вие сте в основата за чалгализация на образованието.Станете чалга изпълнител ще имате много почитатели.Напълно съм съгласна с коментара с име "невежество"ето това докарахте ВИЕ.

Кого визираш под "вие"? Понеже за провала на българското образование говоря от гимназиалните си години, а това бе отдавна, преди 10-ти. Тогава още малък, виждах асно дефиниран за мен проблем, който идва от десетилетия натрупвания на фалш, некомпетентност, сгрешена комунистическа политика и най-страшното - демагогия и лъжлива пропаганда. Та кого визираш под "вие"? Ако дамата е била член на ЦК на БКП тогава, заедно с бащата на патологичния лъжец Станишев, сатрапа Станишев, се съгласявам, че и тя влиза в списъка на причинителите на всичко това. Но ако не е, най-вероятно грешиш.

Айде пак комунистите виновни за 25 години чалга, простотия, заличаване на всички ценности за сметка на парите, налагане на беззаконност. Такава неграмотия никога не е имало.

Какви учители бе Такева? То ученици няма, ти за учители си се натъжила.

Ами каква стана тя ? Стана това което очаквахме. Браво, успяхте да съсипите образованието. Това няма икакво значение, по важна е системата "КОЙ"... Дори да увеличите заплатите, това няма да реши проблема с магическа пръчка. Трябва да мине време, освен това само с пари не става трябва и качество.

Ами то и в университетите няма много кандидати за тия специалности.Щото за тях трябва да се мисли, а продукта на българското образование (на българските учители) е на ниво чалга и простотия! От къде да се пръкнат физици и математици? Че и увеличение на заплатите искат.Според мен, имайки предвид резултатите от тяхната работа и това , че работят само 9 месеца в годината, и тези заплати са им високи.

Госпожо Такева не искате или не виждате проблемите в средното образование и защо бягат читавите учители ? В СОУ няма мандатност на директорите. Окопали са се, обвързали са се със свои хора и гонят чуждите. Никой не глада кой какво може и прави. Шуребадженащина и подмазвачество. Лъжат, крадат и далаверстват. Всичко е така омазано и се срива с всеки изминат ден. При тези условия кой нормален човек ще стои. Училището е среда за посредствени хора, което се отразява зле на висшето образование и т.н. МАНДАТНОСТ.

Предлагам различни заплати в целия държавен сектор по места. Не може един учител в София и в Каспичан да са на еднаква заплата.

А после "селяните надойдоха" , а ?

и е на чалга държава физика и математика?! Преподаватели но рап и чалга - да!!!!

Няма по- ужасно нещо от това, да чуеш мумия да пръдне! Гъзибар Тодоров- историк.

Идеално! Няма никакъв смисъл да се харчат пари за училища и учители. Да се закрива държавното БЕЗПЛАТНО образование. И без това децата, чиито родители държат на образованието ходят или в частни училища или вземат много частни уроци. Само им губят времето да ги карат половин ден да висят в някакво училище, а и родителите да се притесняват да не им се случи нещо докато са там.

Скоро няма да има никой. Не само учители! Само цигани и бежанци ще останат, но поне на тях такива кадри не им и трябват. С толкова прост парламент няма какво друго да се очаква. Прост парламент, слаба и разпадаща се държава.

Системата на образованието в България е пълна порнография с тези делегирани бюджети. Директорите и счетоводителите в училищата се превърнаха в професионални крадци. А самото образование е на последно място. А относно липсата на учители, това е пълна лъжа.

След като си толкова информиран и знаещ, вземи че оправи нещата да се случват нормално. Ако управляващите са си на мястото няма да има кражби, училищата са крадени от по-горе стоящите, които казват от кого и по каква цена да купиш, кой да направи ремонта.

Старая се. Имам няколко осъдени директори, е вярно с условни присъди, но присъди.

Нали приемаме априори, че учителите се достатъчно грамотни и информирани хора. На тях доста добре им е известно, колко получават учители по точните науки в нормални държави. И че на всякъде са нужни такива. От тук, до вземане на решение за изчезване от България има съвсем малко. Само да повторя новината от преди няколко дни-в Канада един учител получава 6,000 долара. Почти същото положение е и в Щатите. Честна дума-това наистина са много пари.

Ами като не ви харесва бягайте в Канада , какво чакате , там ви чакат с широко отворени обятия , освен за обслужващ персонал за друго не ставате , а на вашите места да дойдат млади и амбициозни хора.

Що си мислиш че всички са метачи и чистачи? Виж ти ако отидеш там може и за чистач да те вземат...:)))

Ура! Край на математиката :)

Еми, нали това искаха ? Постигнаха го !! Сега си имаме, джамии, цели турско говорящи райони, "звезди" като Азиз, турска партия в парламента, 80% коментиращи селендури в почти всеки сайт, тревоманчета, кифли които знаят само как да правят селфита и минети.Къде виждате някой от тези да стане преподавател ? Умните хора почти не останаха.А за тези смешни пари ...Скоро очаквайте на олимпиади да не печелим медали, ами да сме последни.И вина имат всички, не само управляващите, ами и пасивните (в това число аз разбира се). Да спим още, и децата ни ще са супер неграмотните и малцинство в собствената си държава.

не Ви е ли вече време за пенсия.Наближавате 70 те,може и повече,отстъпете на по-младита,за това няма кадри,защото не пускате кокъла.

Предлагам даскалите да не получават заплати , когато децата са в ваканция.

ами като не получавт заплати и работа няма да вършат, умнико. Интересно ти ли ще им я свършиш?

А ти като не ходиш на работа ти плащат според закона 20 дни , после неплатена , нали? А даскалите да не са хванали господ за шлифера???

Не могат даскалите да реват само за пари след като предлагат нискостойностно образование - премахнете например частните уроци за да се убедим, че заслужавате парите.

...няма да има нужда да се товарят допълнително с частни уроци,а ще имат повече свободно време след работа и съответно следващия ден ще са в по добро състояние да преподават. Та ако имаш 2 работи(частна и държавна) - на коя ще обръщаш повече внимание ?!? Май на тази която е по платена

Всички усещаме къде бие мазната мастия. Не бойте се госпожо, няма опасност да останем без учители. Това е най-сладката работа : работиш по 4-5 часа на ден , не повече от 8 месеца в годината , работата не е мръсна , не е на студено , заплатата не се бави, не те уволняват при всяка грешка, няма такава професия другаде. За 1 място чакат по 5-6 кандидата. Така, че тази лигла да отиде да се скрие някъде.

Добре описа същността на учителската професия. Ами тогава защо не стана учител, да се ползваш от всички тези "блага". Ето, такива сте "продуктите" на прехваленото образование през комунизма. Ти с най-доброто доказателство какви "личности" е формирало то.

Защото нямам връзки да се уредя

Родители,не са Ви виновни учителите!Възпитайте децата си ,че стоенето в час и участието в уроците е за тях,а не за учителя.И не е вярно,че без частни уроци не може-без нито един урок моя внук завърши математическа гимназия и сега учи компютърни науки в СУ.Учителят преподава на всички,но слушат само тезе,които са в час.

тука племето пак е изтрещяло, а Борко си прави тихо и благо предизборната кампания .........

Имам ученик в СМГ - скъсва се от учене. Стига глупости - който родител милее за детето си, дава мило и драго за елитно училище. Слабите училища с посредствени преподаватели си ке влачат такива още отвремето на соца. Както имаше и посредствени висшисти.

Нали се сещета, че България не е само София и още 3-4 по големи града. Какви елитни гимназии може да има в останалите градове, като то ученици няма и там гимназии приемат както силни, така и посредствени ученици за да продължат да съществуват. Учителя трябва да се съобрази с нивото на целия клас и така няма възможност да обърне повече внимание на по напредналите. Ама то откъде да знаете как е извън София, това което пишете е за 5 града в провинцията е съвсем различно. И въпреки това има ученици от тези по малки градове които по състезания и олимпиади се представят достатъчно силно като вашите елитни деца, защото освен добро обучение си трябват и заложби. Всички не могат да са силни ученици, но ако имат добри учители всички ще си тръгнат с адекватни за възможностите им знания от училище.

много от учителите все пак взимат тези пари за половин работен ден ..... какво правим с другите държавни служители които са на цял работен ден а получават много по-малко от учителите - за дискриминация ли говорим

Половин работен ден, казвате. В стая, пълна с поне 20-тина и повече деца, на които, особено ако са малки, преподаването е само едно от нещата, за които един учител е отговорен. Освен това никой не взима под внимание факта, че на един учител му трябва време, за да се подготви за следващия ден - подготовка на уроци, на контролни,, проверяването на тестове и класни работи и т.н. Всичко това се прави вкъщи. Майка ми е начална учителка и по-голямата част от следобедите си прекарва именно в това. Да не говорим, че повечето училища не са добре снабдени с материали и учителите са "длъжни" да се снабдяват и да разпечатват всичко сами.

На учителя му трябвало време за да си подготви урока за следващия ден?По-голяма глупост от тази рядко се среща.Майка Ви госпожо или господине колко време работи като учителка , за да се подготвя за урока си предния ден при положение, че материала който се преподава е един и същ през годините?А що се отнася за контролните и класните които проверяват- за това има 8 часов работен ден за да се свърши работата в училище не в къщи пред турския сериал!!!

На големия брат ЕС(САЩ) не му трябват умни хора които да мислят и да задават неудобни въпроси.Умните те ги прибират при тях ние не ги интересуваме,

янке те и без това в училищата учителите по математика не преподават.Всички деца ходят на частни уроци.По този въпрос нещо да кажеш?Мълчиш.Та те децата от първи клас тръгват на уроци,защото в училищата на нищо не ги учат.Това учители по математека,български,английски физика,история биология ,химия ,всички преподават в къщи срещу големи суми за час.Всички ходят безплатно на екскурзии защото са бедни и децата им плащат.Стига рева ,трябват реформи в полза на децата ,а не само за вас.Само учителите ли са на изчезване?Тук ще останат само" политици ,полицаи, съдии и бизнесмени"Как ти се струва посилно ли е за всеки родител да плаща за частни уроци ако не от тези изброени професии?

Г-жо министър, топлата вода ли открихте. Реалността в България е толкова мрачна, но никой не иска да я покаже, народа е тотално изпростял, а това е угодно на властта. най-лесно се управляват прости хора. И щом имат пари за ракия и чалга, значи всичко им е наред. България вече е влязла в необратимото. Това, което е създадено преди, за 26 год. "демокрация" е унищожено, и не се създава нищо ново. Едно образование не се създава за 2-3 год. Системата се изгражда за десетилетия. Бъдещето е ясно-след време няма да има учители, лекари, професионалисти. Даже няма да има кой да ви оправи гумата на колата, ако я спукате. Разходете се и вижте колко 20 год. гумаджии ще видите. Нито един. Ценностната система на младите е отдавна изкривена. Идеала на младите момчета е да си мутра, да имаш едно БМВ-резачка, да гонищ гаждета, и най-важното-да не работиш, щото е срамно. Трябва да правиш далавери, "удара на живота" те чака. За момичетата пътя е малко по-лесен. Правиш се да изглеждаш като чалга-певица, намираш си богат спонсор, и нещата са ОК. Както една девойка каза-така и така ме е...ат, поне да има файда.

Много добре казано, но тази Г-жа не е министър!

абе то в бг така или иначе всичко е едно към гъотири, кво се притеснявате толкова. сегашните управляващи могат ли да смятат - теглят милярди заеми , после имали милиони излишък - егати магията. това като жената дето направила мъжа си милионер, защото бил преди това милиардер. крадеца вика - аз съм робин худ!!!!

Защо слагате минуси на очевадни неща?Значи и на Вас Ви плащат,поне не се издавайте.

супер, накрая ще разберете з акакво иде реч, когато в държавата се води политиката на НЕВЕЖЕСТВОТО. Е, ще продължи4-5 годинки, българският стремеж към знание и прогрес е СИЛЕН, въпреки политиката от 25 години.

Абе квото и да разправяте, образованието ни винаги е било зле. Просто едно време не ни пускаха да ходим никъде, нито да идват свободно други тук, за да се видим, колко сме зле. Тва че сред плявата тук таме е разцъфнало някво цвете, въобще не значи, че средното ниво е на ниво! :D Че училищното ни образование не струва нищо, се вижда от факта, че и преди и сега БЕЗ ДОПЪЛНИТЛНИ уроци, а само с училищните занимания никога не е можело да успееш на изпити за гимназии и университет.

Мучно, точно такива простаци и невежи като тебе ни управляват, които хулят образованието и всичко, което е било постигнато. Такива хора унизиха учителите, сринаха образователната система и опростачиха още повече българския народ. Преди 89-та по МЕЖДУНАРОДНИ стандарти и индекси, правени за всички държави по света, България е била в челната 10-ка. На 7-8 мо място по качество и сила на образованието. Това, което сега все още се печели по олимпиади е главно остатък от онова време, защото повечето учители, които са ръководители на тези хора са вече възрастни и скоро ще се пенсионират (пример е и онзи човек, физиъкт, който също не е първа младост). Така че не говори глупости, че образованието винаги е било зле.

Добре е , че си вярвате, нали? Дава много положителна енергия. Преди 10.11.1989 имаше толкова неуки учители без педагогически подход или с такъв на Макаренко. Тогава Партията назначаваше учители, директори, партийни секретари, да не забравяме и промиващите съзнанието на децата ДРУЖИННИ ръководител(к)и. Имаше толкова много несправедливост, но нямаше как да се бориш Колко съм страдала и съм се борила със "спуснати" по партийна линия необразовавани директори. Учебният материал беше пропит с партийна пропаганда, изопачения и неверни данни. Въпреки, че обичах много професията си, не си спомням положително за този период. Не ми хвалете образованието през комунизма!!!

Повярвал си на комунистическата пропаганда. Сега ще ти обясня. Учлището преди 10-ти беше тотално недоумение и пошлост. Програмата беше селектирана и от материала оставаше само боклук. Навираха се политически "знания", които бяха чиста пропаганда. За практически умения, мислене и трайност на знания не можеше да се говори. Мисленето бе изместено от зубрене. Килийно образование в масовка. Ако се съмняваш в това, което описвам, има един критерий, по който да оцениш дали е вярно. Ето го: днес 90% от активното население на България е продукт на образованието, което дискутирахме накратко. Виж за каква некомпетентност става дума! За какво ниско възпитание, култура, липса на практически умения, което също произхожда от образованието, липса на мислене, но вместо това плюене, завист, деструкция. Днес икономиката ни няма кадри именно поради това образование. И пнеже държавата я прави народът, виж дереджето на държавата ни и ще си направиш извод какво ниво е постигнало "великото" комунистическо образование - ниско. Потресаващо ниско. Забравил си, че пропагандата беше основнот занимание на онзи режим. Попаднал си в десеткат ана тази пропаганда, а не образованието в онзи период да е бил в десетката в света. Когато дойдоха кадрите на социализма (75-та-80-та), икономиката започна да се срива. До тогава някак държаха царските кадри. Сещаш ли се? ;-) Напомням ти: зомбиран си, не мислиш. И губиш.

Тавагишчи, попитайте Психично Волен, защо след като се дипломира преди 2-3 години не стана учител, а е на яслата на Путя и на Народното събрание???

Пари. Пари. Пари. Училищната система е бизнес. Когато това се промени и образованието ще се подобри.

Ти би ли се занимавал с гадни тиинове и простите деца на някой си за без пари? На работа за без пари ли ходиш, (ако въобще работиш), бе тикво празна?

Se taia

Явно не си разбрал човека правилно. За да има коректно образование, трябва да има пари отнякъде. Преди тези пари ги даваше държавата, като ги вземаше от нашите данъци, и което не достигаше, вземахме назаем. Та за тези пари става въпрос...не за учителските заплати.

Личи ти, че не си срещал умен даскал, пич.