Първи клас започнаха 11 400 деца по-малко от прогнозата

Общо 717 589 ученици влязоха в класните стаи на първия учебен ден. Броят им е с близо 17 000 повече от предходната учебна година.

Обратно в новината

Коментари - Първи клас започнаха 11 400 деца по-малко от прогнозата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един мандат на Банкянския и не само ГЕРБ ще "цъфне", а и цяла България.

да се смея ли да плача ли...75000 деца първи клас има в един град като Париж...в едно село в америка са повече...освен това от 75000 първолаци 55000 не са чисти българи а циганчета, турчета, арменчета, еврейчета и други етноси...срам за България е това 75% да са небългарчета в тази наша изстрадала държава...да се приеме закон който да задължи истинските българи мъже да правят по три деца най малко иначе затвор до 30 години зад решетките...презвеха ни тези цигани и турци бе срам...

vasil

Калина ли си,Калин ли си... По повече от три деца имат в патриархални общества и групи,2 които последната дума кога и колко деца да има една жена е на нея самата.Това е!

Моят внук е 5-ти клас. Учебният му ден започва в 12,30 ч. и свършва в !!!!!! 19,10 ч. Всеки божи ден в училище имат нулев час плюс още 6 или 7 часа. Така било и в 6-ти и в 7-ми клас. Колкото и да се обяснявало от всякакви организации /родителски, учителски, научни и т.н./ на ТЪПАНАРКИТЕ И ТЪПАНАРИТЕ ОТ МОН, че подобен учебен процес е брутален, отблъскващ от ученето и вреден ИЗОБЩО за децата - никаква чуваемост. Видях седмичната му програма и направо се шашнах. За мене това е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО УНИЩОЖАВАНЕ на интелектуалния потенциал на нацията ни. За да го правят така нагло и безкомпромисно, значи зад гърба им има сила, която ги пази, нямам друго обяснение. Грамотността главоломно пада, но това няма никакво значение за печелещите днес в образованието. Не говоря за нещастните учители, които са също от страната на потърпевшите. Не разбирам какво става?

11400 по-малко означава, че липсва каквато и да е прогноза. Българските властите изобщо нямат представа колко деца и каква националност предстои да постъпят в училище. Поне да питат турското разузнаване, то ще им каже.

А за Сливен е интересно какво е положението. Колко деца трябва да са първи клас и колко са записани?

Управлява ни организирана престъпна група, а ние се топим като нация.... това не е добре...

- Работещи бедни - Манталитет (Извинявам се ако обиждам някой защото има останали и свестни хора в БГ). - Безобразна корупция на всяко ниво. водещо до абсурдни и некачествени изпълнения на всяка една държавна поръчка. - Нефункционираща (и корумпирана?) съдебна система подмигваща гореспомената корупция да процъфтява. Стопяваме се и това е.. и не виждам скоро имиграцията драстично да намалее

ем повече ем по- малко туй гейберастията е яката работа

Стопяваме се като нация!Жалко,тъжно,много тъжно!Причините са много!Работещи бедни,остър дефицит на справедливост доведе до миграцията на 2,5 милиона българи!Работят за чужди народи,пълтят чужди социални фондове

реално закриха ведомствените научни институти и хиляди млади семейства инженери, математици, физици, химици, с малките си деца заминаха за Австралия и Канада, които ги глътнаха като топъл хляб.

Петър Младенов обикаляше заводите 1990 да обяснява как не са нужни висшисти, защото гълтали заплатите на работниците. Последва масово съкращение на висшисти. После се оказа, че работниците не могат да си настройват програмните машини и съкратиха и работниците, прибраха машините за по левче...А после народът започва да упреква заминалите за чужбина...а не себе си, че не се опълчи на съкращенията, а пляскаше, очаквайки че ше му дадат и техните заплати...

В класа на детето тази година две деца са заминали в чужбина с родителите си. Предходната година също напуснаха две деца. И то не от глупавите.

Да заминеш в чужбина баш, когато ти растат децата означава, че не виждаш бъдеще нито за себе си, нито за тях в България. Жалко!

А кога да заминеш? Когато се смаляват ли?:)) Те децата винаги растат, бе главанакоооо!

мобилната група още ги обезпаразитява

Излиза, че 25% от децата най-вероятно не са в България. От опит знам, че повечето емигрантски семейства си поддържат адресната регистрация в България след като емигрират. 25% изглегда вярно, тъй като точно толкова българи живеят и работят в чужбина в момента - 2.5 милиона от 8 милиона. Тези цифри показват единствено, че българите емигрират със същите темпове. Става въпрос за емиграция, а не гастербайтерство, където децата обикновенно са в къщи на грижите на баби и дядовци. Младите българи заминават и си взимат и децата. Това става.

8 милион шаро баро гуги нанай

vasil

Циганско-български речник: гОДи - ум гогявер - умен В една дума от четири букви - 2 грешки. Браво!

За последните 6 месеца мои познати заминаха СЛЕД децата си !!! В единия случай, учителка по математика и компютърен специалист последваха сина си- студент. Другия, студентка в Германия взе брат си, после и майка си. Признавам, че и аз мисля в такава посока.

След още 20 години пак ще си говорим.

На турски или цигански, на БЪЛГАРСКИ --едва ли

Внесете от чужбина първокласници заедно със семействата им. Няма деца,а заплатите се вдигат.

Тъй като и аз имам както първолак, така и по-голяма ученичка, та мога да кажа, че както са го подкарали и толкоз няма да има. От всякъде са зинали "чакали" лакоми за пари! Всичко се плаща, няма милост за родителите. Освен самите училища, където постянно нещо не достига и се плаща и доплаща, е пълно с всякакви снимкаджии, танцьори, разведачи, екскурзоводи и какви ли не. Те добре знаят, че ако има за някои, то родителите на другите са принудени да се напъват до последно, та да има и за техните за да не са по-долу. Безплатен спорт НЯМА! Транспорт също. Няма милост за тези, дръзнали да са родители. Всякакви детски дрехи, обувки и материали са по-скъпи от тези за възрастни! Е господа Демографи! Скоро ще ни затриете, дерзайте. И мойте ще ги стягам за някъде другаде. Все -повече деца се прибират в България само през лятото...

Пусни го на оня Смехурко министъра далтонист с черно-белите учебници. Па свикал комисии от рекетьори да връщат децата в клас. А за цакането за всичко мълчи като посран.

Ама вие дацата си за ДЕМОГРАФИЯТА ли ги родихте? Или за Държавата, за Бойко , за Корнелия...Всеки, създаващ деца, си носи отговорността и последствията Никой на никого не е длъжен! Или...вие сте цигани ?!

Е...Може би трябваше да сме цигани, всичко е по-лесно за тях. И за това и те ще останат. А по тази тъпа логика, според която трябва да сме били идиоти да създаваме деца, то така и ще стане. Когато парите са единствен критерий и всеки и всичко е подчинено на тях и на някакви угоди, то защо да работиш за 4-5 души и то да ти създават още куп проблеми с всякакви документи, бележки, доктори, прегледи. По-добре си бъди егоист , яж пий и се хвали, че много си изработил. Па после реви, че някъде са те онодили циганите.

Първолаците са родени 2010 година, заченати 2009-2010, ха сетете се кой дойде тогава на власт и уби съвсем държавата?

ама май беше Тиквуня с първи мандат,защо бе хора му дадохте още два.150 килограмово уяло се прасе,срам за България.

Малък пример с групата от градината на моя син,точно 7 деца са в чужбина от 25.

Изтървахте питомното сега гоните дивото. Всичките управници сте за ешафода. Корумпирани, нагли, предатели. Няма нещо дето да не сте разрушили. Яжте асфалт сега ама през задната дупка.

lu4ka

"... Броят им е с близо 17 000 повече от предходната учебна година." ... и на половината от учениците на 15.09.1989г.

Бас държа, че учещите българчета зад граница са повече от учещите в България. :)))

Слаба пропаганда, господине! Следващия път пробвайте нещо, което да Фане декиш.

браво нашия може да обсъдим тролския хонорар да ти качим примерно с 0.1 стотинка на пост

да погуби нацията ни

на бай ти ганя все сорос и международното положение са му виновни

На турски или цигански, на БЪЛГАРСКИ --едва ли

СОРОС -едва ли--май някой друг е...

Час по-рано медиите обявиха, че имало над 10 хиляди ПОВЕЧЕ.

Лъжат.